|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja jej nie oceniam bo sama nie wiem jakbym zareagowała... To musi być straszny szokWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#694 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Musze kiedyś kupic sobie 4ki na próbę moze bedzie mi bardziej konmfortowo. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja jej nie oceniam bo sama nie wiem jakbym zareagowała... To musi być straszny szokWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#696 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Musze kiedyś kupic sobie 4ki na próbę moze bedzie mi bardziej komfortowo. Cytat:
||
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Sweet rose, ja mam taką pomyłkę w najbliższej rodzinie... Do końca miał być chłopiec, wszystko było kupione a okazało się że dziewczynka
ta dziewczynka ma. Już 13 latWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#698 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się, też nie wiem jak bym zareagowala w tak zaawansowanej ciąży.
|
#699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zobavzysz czy ci będzie dobrze.
|
|
|
#700 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kazdy jest inny, oczywiście, ale los zaskakuje, trzeba czasem przyjac z pokora niektóre fakty ![]() Cytat:
||
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę o dopisanie u mnie wizyty na 19.01
czekam jak na iglach bo dowiemy się płci, mam taką nadzieję bo to już będzie 18 Tc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 moje kuzynki dowiedzialy sie ze maja miec dziewczynka juz w 13 tyg. Jedna urodzila i jest dziewczynka zobaczymy dalej. Widze u najmlodszej takie nakrecanie na plec ze im wspolczuje gdybu cos sie zmienilo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
28 lat, pierwsza ciąża, TP 08.06., UP 17.01, kolejna wizyta 25.01 dziękuję Edytowane przez bananowomi Czas edycji: 2018-01-12 o 22:51 |
|
|
|
|
#704 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślcie, myślcie nad imieniem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja bym chyba się śmiała w głos w takiej sytuacji. Tylko że ja czasem dziwnie reaguję ![]() Muszę w końcu wziąć się za czytanie W oczekiwaniu na dziecko. W pierwszej ciąży kupiłam i zaczęłam ją czytać tydzień przed zrobieniem testu ciążowego. A teraz?
|
|||
|
|
|
#705 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
Gratuluję wizyt I zazdroszczę tych wszystkich wyjazdów, marzyło nam się z mężem pojechać do Bukowiny na termy i odrobinę relaksu, ale finansowo szykuje się cienki okres, wątpliwe że nam się uda...Ogarnęłam już trochę moje nerwy, pozwolę sobie napisać zaległą recenzję z wczorajszej wizyty. Wyniki cieniutkie. "Ładna" anemia, jakieś niewielkie zakażenie w drogach moczowych, sporo za wysokie TSH. Na szczęście toxo nadal brak, z szyjką wszystko ok i z Maluszkiem też. Na anemię Tardyferon 2 razy dziennie, na drogi moczowe antybiotyk, na tarczycę Euthyrox i wizyta u endokrynologa, zapisałam się na wtorek już na szczęście. Chodzę poddenerwowana i zmartwiona, boję się o Maleństwo. Wiem, że wiele ciężarnych to przechodzi i rodzą zdrowe dzieci, ale jakoś ciężko mi się nie martwić i nie rozmyślać. Ale są też pozytywy. Maleństwo pokazało co tak długo ukrywało. Pani doktor potwierdzi to jeszcze na połówkowym za 2 tygodnie, ale zdradziła mi wczoraj, że prawdopodobnie noszę pod sercem dziewczynkę Nawet TŻ, choć deklarował, że woli na początek chłopca, uśmiechnął się od ucha do ucha jak usłyszał, że zamiast pierworodnego syna będzie miał księżniczkę ![]() Poczyniłam też nareszcie pierwsze maluchowe zakupy, pochwalę się jutro bo dziś już kiepskie światło na robienie zdjęć. Też mnie już postrzykuje tu i tam. Niewygodnie dłużej siedzieć w jednej pozycji, nogi coraz bardziej ociężałe. Palce mi puchną, niedługo chyba obrączkę z palca zdejmę i powieszę na łańcuszku A ostatnio jak się schyliłam pod prysznicem żeby włosy spłukać to ledwo się wyprostowałam, tak mnie zakuło w boku że już TŻta miałam do pomocy zawołać ![]() Nie zazdroszczę kłótni. U nas ostatnio awantur brak, ale mąż właśnie wrócił do pracy po długim urlopie i już było małe spięcie. Cieszę się, że mamy z czego żyć, ale tak nie cierpię tej jego pracy, niewiele mniej niż on sam. Wiecznie chodzi poddenerwowany, narzeka na szefostwo, czasem o byle pierdoły się rzuca jakby nie wiadomo o co chodziło. Już się nauczyłam przymykać oko, staram się być wyrozumiała, ale czasem nie wytrzymuję i kłótnia gotowa. Na szczęście TŻ zawsze szybko mnie przeprasza, a ja też nie potrafię zbyt długo się na niego gniewać. Z resztą nie mam jak bo uparciuch dotąd mnie przeprasza i próbuje udobruchać póki nie zmięknę Co do płci to też znam przypadek, że miała być dziewczynka a na tydzień przed porodem jak wyprawka i wszystko było już gotowe... ukazał się siusiak Ze 2-3 lata temu to było.
|
|
|
|
#706 |
|
Wtajemniczenie
|
To już dziś...przeprowadzam się
![]() Dopóki nie zaczęłam pakować wszystkich swoich rzeczy nawet nie zdawałam sobie sprawy, że tyle ich mam Dziewczyny życzę wam miłego weekendu bo pewnie ciężko będzie mi tutaj zaglądać przez te 2 dni
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
U nas przeprowadzka jakoś w kwietniu, też się boję co to będzie zważywszy, że musiny pozbierać swojej rzeczy od teściow i z daczy moich rodziców
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie spinaj sie, ogarniecie predzej czy pozniej. Ja mieszkam od pazdziernika a wciaz duzo kartonow to tu, to tam
|
|
#709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będzie dobrze zobaczysz fajna okazja do posegregowania rzeczyWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Dziewczyny jak planujecie spanie waszych maluchów? Czytałam ostatnio post mamaginekolog odnośnie śmierci łóżeczkowej. No i jestem pewna, że żadnych bajerów w łóżeczku mieć nie będę. Ale tak się zastanawiam! Będziecie miały pościel- poduszkę i kołdrę? Bo ja myślę że nie. Tylko prześcieradło na materacyku, ewentualnie jakiś kocyk? W przyszłym tygodniu w biedronce będą takie kocyki może bym kupiła ![]() Doradzicie coś? Aha i moja mała na 100% będzie spala od początku w swoim łóżeczku a nie w łóżku z nami. Z nami śpi pies oczywiście pewnie będą takie dni, że się w łóżku zdrzemnie (bo nie będę miała siły ją odnieść i razem zaśnięmy) , ale chcemy tego z tz unikać i uczyć od początku w łóżeczku. Ze względów bezpieczeństwa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do spania też chce żeby fasolka od początku była nauczona w swoim łóżeczku, szwagra córka ma 2,5 roku I od zawsze śpi z nimi w łóżku, dla mnie to jest chore 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś bezpieczniej bym się czula z prześcieradłem i kocykiem (ale takim kocykiem na całe łóżeczko). I nic więcej. Tym bardziej że to będzie lato ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj skończyły się ospowe leki i nie ma mnie co trzymać w karbach. Głowa i gardło bolą, zdarzają się napady potu. Mam nadzieję, że to już końcówka i po wylezeniu przejdzie, bo nawet śniła mi się przejażdżka rowerem (choć nie jest wskazana) byle by tylko wyjść z domu ![]() TZ dostał pracę we Wrocławiu i teraz do poniedziałku musimy dać odpowiedź. A mi tkwi w głowie, że szpital będzie w maju, on będzie jeszcze na okresie próbnym a rodzina daleko :-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje dla tz. A nie macie opcji żeby pojechać razem do Wrocławia i tam coś wynająć? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
To właśnie to jest opcja, że od marca jedziemy tam razem i poród jednak jest tam.
Ale byliśmy nastawieni (wcześniej), że na razie kujawsko-pomorskie zostaje, a najwyżej po roczku Rafała, będziemy zmieniać miasto, żebym dostała pracę w zawodzie i obstawialismy stolicę. Ja już tam byłam przez 3 lata i wiem, że z pracą nie miałabym problemu, a i dodatki są wyższe niż w innych miastach, więc rekompensuja koszty życia. Bydgoszcz czy Toruń to miała być wygodna opcja, że mamy na podoredziu 5 osób z mojej rodziny, teściowa już na emeryturze, więc mogłabym łapać pojedyncze godziny w szkołach i przy 6 msc Rafalku, jeśli oczywiście zdrowie nam dopisze. Ale we Wrocławiu będziemy usamodzielnieni już za 2 msc, a tu jest plan, by się wyprowadzić od rodziców gdzieś dopiero w październiku lub listopadzie, i bardzo kusi by zrobić to wcześniej. Z drugiej strony wtedy nie ma dla TZ tak łatwego powrotu w rodzinne strony do pracy i musimy się nastawić, że żyjemy dalej od rodzin niż przewidywalismy i ja nie wiem czy jestem na to gotowa by po 8 msc powrotu w rodzinne strony wyjeżdżać jeszcze dalej :-( Przyświeca nam, że chcemy, ale się boimy i zobaczymy czy ryzykujemy czy wybieramy stabilizację. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez agugus90 Czas edycji: 2018-01-13 o 10:00 |
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spory dylemat przed wami teraz. Konkretna rewolucja. Trzymam kciuki za dobrą decyzję. Moim zdaniem szkoda byłoby nie wykorzystać okazji. A z drugiej strony też byłabym przerażona na twoim miejscu. Co innego przeprowadzka z dzieckiem a co innego poród w obcym mieście i nikogo bliskiego prócz tż. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Agugus90. Pytanie czy podwyżka TZa wystarczy na wynajecie mieszkania, ewentualnie niani czy prywatnego zlobka po Twoim powrocie do pracy. We wro na państwowy niema co liczyc a i koszty zycia wyzsze.
|
|
#720 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia i nic nie dzwigaj!Cytat:
Też będziemy uczyć od początku spania w łóżeczku (a w sumie to w koszu Mojżesza, bo łóżeczko się w naszej sypialni nie zmieści, więc jak Kazio będzie miał ok. 4 miesiące czeka co przeprowadzka do własnego pokoju). Też pewnie czasem nie będę miała siły Ci odłożyć i pewnie zdrzemnie się z nami, ale generalnie nie chce bo tego uczyć. No i w koszu Mojżesza planuje tylko prześcieradło, spiworek lub rożek (moja teściowa szyje piękne śpiworki i już mi jakieś obiecała) i ewentualnie kocyk. Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

. Ja jej nie oceniam bo sama nie wiem jakbym zareagowała... To musi być straszny szok
ale zawsze kupuje rajstopy za 15zl/sztuka. Wtedy mi nie zjeżdżają z tylka ani nie są za szerokie.
jak by nie było i tak wydaje mi się ze trzeba w międzyczasie wymienić materac i co jakiś czas go prac. 
ta dziewczynka ma. Już 13 lat

myślcie, myślcie nad imieniem 

Nawet TŻ, choć deklarował, że woli na początek chłopca, uśmiechnął się od ucha do ucha jak usłyszał, że zamiast pierworodnego syna będzie miał księżniczkę
A ostatnio jak się schyliłam pod prysznicem żeby włosy spłukać to ledwo się wyprostowałam, tak mnie zakuło w boku że już TŻta miałam do pomocy zawołać 
fajna okazja do posegregowania rzeczy