|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
szaleństwo.. nie ma co..
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Zakorzenienie
|
R
Ś omlet, tylko z jajek, bez tłuszczy + serek wiejski II Ś reszta serka naturalnego + serek wiejski + pomidor III Ś ![]() póżniej był taki deserek al'a tiramisu (białka i żółtka jajka, ze słodzikiem i kakaem) i pół szklanki pseudo gorącej czekolady (kakao rozpuszczone w 0,5% mleku ze słodzikiem i ubitym na sztywno białkiem jajka ![]() O fasolka szparagowa P serek wiejski + 4 plasterki chudej polędwicy K (będzie) 10 orzechów włoskich + serek wiejski + ok. 1,5 l czerwonej herbaty bez cukru (niestety, ale trochę wypustoszała mi dzisiaj lodówka i byłam skazana na serek wiejski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Rozeznanie
|
U; tak trochę brzuszek bolał, zatem lekko jak na mnie.
![]() Śniadanie: Grahamka z masłem, szynką, ogórkiem, pomidorem i sałatą Banan II śniadanie: Ryż na mleku z potartym jabłkiem, cynamonem i rodzynkami Obiad: Dwa kawałki pieczonego schabu Parę ziemniaków Potarta marchewka Deser: Kawałek ciasta czekoladowego z migdałami Kawa z mlekiem Podwieczorek: Rogalik z twarożkiem Dwie morele Kolacja: Grahamka z szynką i żółtym serem Sałatka - sałata, pomidor, ogórek, kukurydza, jogurt naturalny
#3874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie wpadło jeszcze małe jabłuszko. Kwaśne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Zadomowienie
|
mam nadzieję, że R
![]() I 2 wafle ryżowe z serkiem almette, II sałatka z połowy pomidora, połowy ogórka, fety, pora i migdałów, III wafel ryżowy i piętka chleba z miodem, IV 2 tosty z serem, V jajecznica z dwóch jajek z cebulką. kromka chleba z margaryną. 2 czerwone herbaty i 3 zwykłe, każda z łyżeczką miodu.
#3876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3877 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3878 |
Zadomowienie
|
To teraz ja...
Będę zbierać baty pewnie, bo dzisiaj miałam tylko 3 posiłki, ale tak jakoś poza domem byłam w tych porach... :/ Ale nadrobiłam. Eh, dobra, wklejam. U I S: -2 kromki chleba ciemnego : 1 z twarożkiem i miodem, 2 z masłem -serek homo czekoladowo-orzechowy 180 g -jabłko -danone morelowy O: -3 duże ziemniaki -pieczeń ze schabu duszona + sos -fasolka szparagowa z bułką tartą -sałatka (marchewka, kapusta pekińska, majonez) K: -kromka chleba ciemnego z szynką, sałatą, ogórkiem -sałatka (ogórek średni, pomidor, 3 liście sałaty) -activia +100g naturalnego +50g musli tradycyjnego +garść "zdrowy błonnik" płatki
#3879 |
Zadomowienie
|
mało? hmm... jakoś nieświadomie. Jestem wegetarianką
![]() ![]()
#3880 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha... wegetarianka... To troszkę zmienia postac rzeczy ![]() Ja też dzisiaj nie mam super dobrego jadłospisu...bo tak wyszło, także przymykamy oczko :p Ale postaraj się jutro, o bogatszy, bo naprawdę malutko ![]()
![]() |
#3881 | |||
Zadomowienie
|
Starałam się , a efekty poniżej
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Może nie szaleństwo, ale widzę że się starasz ![]() a oto mój jadłospis dzisiejszy (wychodzenie): Iśn- 3 duże kawałki placka drożdżowego+ płatki z mlekiem (ok 100gr) IIśn- serek wiejski z dżemem truskawkowym, jabłko i kilka śliwek O: rosól z makaronem, ziemniaki z udkiem + mizeria ok 20 km rowerkiem ![]() ![]() ![]() podczas wycieczki z Tatą mieliśmy placek drożdżowy (ja 1 kawałek ale dość duży) i Kubuś P: Grzesiek kawowy, 2 gałki lodów K: 200 gr szprotek w sosie pomidorowym z kromką razowca ehh i znów j. naturalny z marchewką + cynamon ![]() sporo tego słodkiego chyba, ale raz się żyje ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 |
Zadomowienie
|
Kika171, ładnie, podoba mi się Twój jadłospis.
Dzisiaj niedziela można było pozwolić sobie na więcej słodkości, a tak poza tym to nie ma jej aż tak wiele u Ciebie, żebyś musiała sie przejmować.
#3883 |
Przyczajenie
|
Proszę o rozpatrzenie mojego jadłospisu , a wszelakie błędy wytknąć
![]() R.: Śń. - Jajecznica z 2 jaj Śń.II - Grachamka z masłem , kilka śliwek O. - rosół ( niestety.. mama każe zjeść na obiad to co ugotuje.. ) Podw. - Jogurt trusk. K. - dwie kromki razowca z szyneczką Zresztą.. nie wiem czy to redukcja , bo sama nawet nie wiem czy chce sie odchudzać .. po prostu po diecie zaczelam jeść normalnie ( podglądalam wasze jadłospisy na U ) a po półtorej tygodniu weszlam na wage i tu 2,5 kg więcej ![]() ![]() Proszę pomóżcie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
Przyczajenie
|
Ja sie juz w ogole pogubiłam...
Jaka ja bylam głupia , dieta 1000 - 600 kcal od lutego do polowy czerwca - 8 kilo w dół (z 65 do 57 ) przy bardzo duzym ruchu, początki ED mialam, ale wizaż mi pomógł... rzucilam sie potem na slodycze doszlo do 60 kg w ciagu miesiąca, jakos tak na wizazu przeczytalam ze dieta 600 kcal powoduje spowolnienie metabolizmu , wiec zaczelam go jakos podkrecac... udalo sie ! po tygodniu "podkręcania " 1 kg w dół ( waga 59 kg ), ale oświadczylam ze sie sobie podobam , ze nie chce chudnąć wiecej , ze nie chce byc chudsza ( ! ) i zaczelam jesc normalnie.. tak jak wszyscy inni, po polowie miesiąca z 59 do 61,5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Przyczajenie
|
Aa i dziękuje za odp.
![]() Hm , mam pytanko .. czy to prawda ze na R nie wolno łączyć pieczywa np. z szynką ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Zadomowienie
|
W większych ilościach owszem. Tak wracajac jeszcze do Twojego jadłospisu to kolację polecam białkową -serek wiejski, twarożek itp. + warzywka jakieś. Chleb z szynka to nie tragedia, ale skoro zależy Ci na R bardzo, to białkowa kolacja.
Też mam wachania wagi straszne...
#3889 |
Przyczajenie
|
Kurcze
![]() ja jestem przyzwyczajona , że jak jakiś twaróg czy coś to z pieczywem. Wy go normalnie jecie, że np. odpakowujecie i kroicie w kostke, czy jakos przyrządzacie w jakąs salatke czy cóś ? ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 |
Rozeznanie
|
dzieki za komentarze dziewczyny! i tak, nie jem miesa
![]() uh chwilowo walcze z pokusa wpieprzenia wiesniaka i rafaello (jest prawie druga w nocy a ja wypilam chyba ze 4 piwa i mnie ciagnie jak zwykle, ide sie myc i spac, szybko!) dzisiaj bez rewelacji nie mam co pisac nawet wszystko przez imprezee (urok wakacji) 1. musli otreby jogurt nat kawaleczek banana ze dwie lyzki wiesniaka papierowa 2. salatka wege z kfc cola zero ;/ 3. pol piwa z sokiem jablko ;/ 4. wasa zytnia wiejski z ryba w pomidorach pomidor ogorek salata papryka 5. impreza i piwoo i po gryzie lodow ciasta itp a po powrocie resztka wiesniaka i jogurtu jutro tez czeka mnie jakis niezdrowy tuczacy obiad buu eh ide zrobic chociaz a6w |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Raczkowanie
|
Moje poprzednie jadłospisy nie spotkały się z żadnym odzewem, ale nic to! Ja się tak łatwo nie zrażam
![]() ![]() Śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego, 0,5 puszki tuńczyka wsw, po kilka plastrów/pasków pomidora, papryki i ogórka konserwowego II śniadanie: wieśniak (150 g) ze szczypiorkiem Obiad: sałatka grecka (nie miałam czasu przygotować sobie nic w domku, więc wybrałam najbardziej dietetyczną sałatkę w sklepie ![]() Podwieczorek: garść migdałów, 2 plasterki szynki drobiowej Kolacja: sałatka z jajka na twardo, brokułów i pomidora
#3893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3894 |
Zadomowienie
|
hmm jak myślicie co mogę wszamać na 2 snadnie
![]() ![]() podkreślaam ze RRRRRR ![]()
#3895 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3896 | |
Raczkowanie
|
[quote=agnis2908;8294246]
Cytat:
Sera feta było niewiele. Wiecie jak to jest z tymi kupnymi sałatkami- jest w nich głównie sałata ![]() ![]() Na kolację faktycznie coś chyba dorzucę. Może jeszcze jedno jajeczko, bo dziś tak średnio jeśli chodzi o białko chyba. Dziękuję serdecznie za ocenę, dziewczynki ![]()
![]() |
#3897 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiecie co, mam coś takiego, że nawet jak sporo zjem (sporo w sesnsie dla mnie dość sporo ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3898 |
Zadomowienie
|
oo mi mozesz podrzucic ja ze świetokrzyskeigoD jestem
![]() ![]() wszamałam dzis 10 krówek i chipsów 3 garscie..w dosownym słowa tego znaczeniu ![]()
#3899 |
Zakorzenienie
|
R
Ś 3 serki homo ![]() II Ś dietetyczne ciasto /bez mąki, bez cukru, z paroma orzechami włoskimi O kalafior w sosie własnym z piersią z kurczaka w ziołach prowansalskich P serek wiejski + 4 plasterki chudej polędwicy + rzodkiewka ![]() K bd omlet tylko z jajek z serkiem wiejskim + 1,5l czerwonej herbaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
Moje R\- Redukcja
ISN. 3 łyżki otrąb ze szklanką mleka odtłuszczonego 2 kromki razowego chleba z łyżeczką powideł i serkiem homo(lubie serek homo na kanapkach ![]() czerwona herbata IISN. Sok marchwiowo-jabłkowy (szklanka), garść słonecznika O. fasolka szparagowa i gotowane jajko, sok jabłkowy Podwieczorek. Miseczka budyniu waniliowego z jagodami i poziomkami(byłam na działce ![]() Kolacja: Sałatka z pomidorów, jajko na miękko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.