|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Monochrome dziękuję
![]() U mnie dziś było tak: (wychodzenie z diety) Iśn- grahamka z masełkiem, polędwicą sopocką, pomidorem, ogórkiem i koperkiem, jabłko IIśn-bułka z jagodami ( przyp że domowej roboty ![]() ![]() O: 300gr makaronu z kefirem z truskawek i jagód, gotowany kalafior i fasolka szparagowa P: serek wiejski lekki z pomidorem i szczypiorkiem, kromka razowca K: 150 gr płatków "magusie" i rózne choco... z mlekiem 0,5% i teraz jogurt naturalny 330gr z marchewką i cynamonem... ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a poza tym ładne U, bo P to nie jest jeszcze ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() o matko! źle przeczytałam "papierówki" ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a parówki też są pyszne, narobiłaś mi ochoty ![]() ![]() EDIT: Phenomena, szczerze? Radzę Ci wywalić wagę.
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Zakorzenienie
|
nie chcę wywalić wagi. chcę w końcu funkcjonować jak normalny człowiek jedząc normalne posiłki i nie tyć..
chyba się takiego momentu nie doczekam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3846 |
Zakorzenienie
|
ale kontrolując non stop swoją wagę nie unikniesz 'tycia' i 'chudniecia' - bo to wahania!!!!!!!
![]() |
#3847 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
paranoja. walcze o metabolizm juz od roku i nici. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3850 |
Zakorzenienie
|
Ja już się przestałam wazyć, bo mnie to tylko wnerwiało. Od czasu do czasu kontrolnie.
Wolę oglądać się wizualnie i ew. centymetrem sprawdzać ![]() Ale to też nie ma się co sugerować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3851 |
Konto usunięte
|
U
Ś: trzy kromki chleba razowego z serem zołtym, pomidorem i szczypiorkiem II Ś: zinger z KFC O: kotlety z piersi kurczaka, mlode ziemniaki, gotowana fasola w bułce tartej P: 3,4 kawałki sernika na zimno z truskawkami, banan, biszkopty K: dwie grzanki z serem zółtym i pomidorem rożek czekoladowy. na noc: serek danio Bardzo źle? ![]() To i tak jedna z lepszych opcji, musze powrócić do normalnego żywienia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3852 |
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;8281893]U
Ś: trzy kromki chleba razowego z serem zołtym, pomidorem i szczypiorkiem w porządku, mogłaś jeszcze dorzucić jakieś białko ![]() II Ś: zinger z KFC hmmm...fast foody chyba nie są najlepsze O: kotlety z piersi kurczaka, mlode ziemniaki, gotowana fasola w bułce tartej W porządku ![]() P: 3,4 kawałki sernika na zimno z truskawkami, banan, biszkopty 4 kawałki ciasta do już dość sporo, a jak jeszcze doszedł banan i biszkopty...smacznie, ale sporo jak na 2 część dnia K: dwie grzanki z serem zółtym i pomidorem Może być rożek czekoladowy. na noc: serek danio Bardzo źle? ![]() To i tak jedna z lepszych opcji, musze powrócić do normalnego żywienia. ![]() [/quote] Ja się chyba nie najlepiej na tym znam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3853 |
Rozeznanie
|
no i dzisiaj jestem z siebie zadowolona (wczoraj nie poszlo- skonczylo sie wysciem na piwo i pizze ;p) bo zobaczylam ze umiem tak jak kiedys kontrolowac sie no i mam zamiar sie tego trzymac przez najblizsze dwa tyg a potem w nagrode bede mogla pofolgowac sobie bez wyrzutow sumienia
![]() 1. zytni ze sliwka z turkiem figura (4%) pomidorem salata ogorkiem papryka troche jog nat pitnego papierowka 2. jablko spore papierowka wiesniak wasa zytnia pelnoziarnista pomidor salata 3. warzywa na patelnie z jajkiem i bialkiem i cukinia i baklazanem no i hmm- papierowka ![]() 4. pasta: jakies 60g twarogu chudego i wiesniaka troche i jakies 60g salatki rybnej z polo(bez gramatur wiec sie balam troche jej calej jesc no) wasa zytnia warzywa potem jeszcze jablco i papierowka no i cola lajt sukcesy: powstrzymalam sie od drozdzowy rogala pizzy z pizza hutu i piwa ;d za to jutro to nie wiem bo poza domem bede uh |
![]() ![]() |
![]() |
#3854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3856 |
Raczkowanie
|
Dziękuję serdecznie za poprzednią ocenę! Wiem, że łączenie tłuszczy i węgli jest be, ale... tak jakoś wyszło
![]() No dobra... Znowu ładnie się uśmiecham o skontrolowanie czy wszystko jest ok ![]() Wczorajsza REDUKCJA śniadanie: 3 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka otrębów, serek wiejski lekki, 0,5 szklanki jagód, 0,5 szklanki malin II śniadanie: kawał ciasta z cukinii (na całą blaszkę użyłam jedną startą cukinię, 1 jajko, 1 posiekaną cebulę i 0,5 kostki sera feta light + oczywiście przyprawy- zjadłam mniej więcej 1/4 tego), pomidor z cebulką Obiad: ryba gotowana na parze (ok. 150-200 g), surówka z sałaty, pomidora, papryki, sezamu i oliwy z oliwek Podwieczorek: 2 wasy, 2 czubate łyżki tuńczyka z puszki, 1/4 ogórka, szczypiorek, koperek Kolacja: serek wiejski lekki z 2 plasterkami szynki drobiowej, pomidorem i oliwkami. Mogłybyście przy okazji zerknąć na to, co planuję na dziś? Oczywiście również REDUKCJA. Mam nadzieję, że nie dojdzie nic nadprogramowego, zwłaszcza, że w lodówce stoi cała blacha TIRAMISU, które ewidentnie mruga do mnie oczkiem ile razy otworzę drzwi ![]() śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego- jedna z 2 plasterkami szynki drobiowej, sałatą, ogórkiem i szczypiorkiem; druga z jajkiem na twardo, sałatą, rzodkiewkami i szczypiorkiem II śniadanie: kawałek ciasta z cukinii jak wczoraj, brzoskwinia Obiad: potrawka z kuraka /ok. 150 g piersi z kurczaka, 0,5 puszki groszku i cebula podsmażone na łyżeczce oliwy z oliwek i wymieszane z 2 łyżkami jogurtu/, surówka z marchwi, selera i jabłka Podwieczorek: 15 migdałów, kilka łyżek serka wiejskiego Kolacja: sałatka z tuńczyka (puszka z tuńczyka w sosie własnym minus te 2 czubate łyżki zjedzone wczoraj ![]() Dziękuję za uwagę ![]()
#3857 | |
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;8281893]U
Ś: trzy kromki chleba razowego z serem zołtym, pomidorem i szczypiorkiem II Ś: zinger z KFC O: kotlety z piersi kurczaka, mlode ziemniaki, gotowana fasola w bułce tartej P: 3,4 kawałki sernika na zimno z truskawkami, banan, biszkopty K: dwie grzanki z serem zółtym i pomidorem rożek czekoladowy. na noc: serek danio Bardzo źle? ![]() To i tak jedna z lepszych opcji, musze powrócić do normalnego żywienia. ![]() [/quote] jak dla mnie zwykłe nastolatkowe U ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Raczkowanie
|
Wychodzenie (u):
sn: serek wiejski, jajko, cynamon, 3 lyzki p. owsianych, 2 lyzki o. pszennych, malutkie jablko, mala papierowka, 2 łyżki musli tropikalnego = wybeltane i podgrzane na teflonie ![]() p: male jablko 2 sn: serek wiejski z kakao, slodzikiem, lyzeczka pestek dyni i lyzeczka s. lnianego o: piers z kurczaka pieczona z przecierem pomidorowym i musztarda, do tego salatka z ogorkow, papryki, cebuli (taka kiszonka) po: szklanka budyniu malinowego z malinami i bita smietna light ko; jajecznica z 2 jajek z pomidorem i szczypiorkiem ok 1500 wychodzi chyba
![]() |
#3859 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale tak to w porządku. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3860 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ostatnie dwa dni jadlam po 3000 kcal i chcialam troche sie pooczyszczac, poza tym dopiero wychodze z diety i dodaje kcale;] dziekuje za ocene ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poprostu dodaj do obiadu jakiś ryż brązowy, albo ziemniaczki... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mój j wkleję potem w całości bo nie wiem jak to dziś będzie ponieważ jadę na dłuuuuga wycieczkę ![]() ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Zadomowienie
|
moje dziisejsze R:
ocencie pliz ![]() sniad" owsianki filizanka z jabłkiem i pomarancza,miodem pół grejfruta 4 łyzki twarożku takie mega czubate pół tłustego(tejj owsianki mao jadam bo jakos nie mogłam..) 2 sniad udko kurczaka pluz surowa kapusta z marchewka tarta ![]() obiad zupa mksykanska( piers z kurczaka,paryka,cebula,og órek,cukinia,rzodkiewka,p omidory,koncentrat pomidorowy) podw. hmm mysle o jabłkach z cyamonem i twarozku ![]() kolacja; udko z kurczaka
#3866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kika - dobry jest jogurt z marchewką ? ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3867 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;8281893]U Ś: trzy kromki chleba razowego z serem zołtym, pomidorem i szczypiorkiem II Ś: zinger z KFC O: kotlety z piersi kurczaka, mlode ziemniaki, gotowana fasola w bułce tartej P: 3,4 kawałki sernika na zimno z truskawkami, banan, biszkopty K: dwie grzanki z serem zółtym i pomidorem rożek czekoladowy. na noc: serek danio Bardzo źle? ![]() To i tak jedna z lepszych opcji, musze powrócić do normalnego żywienia. ![]() [/quote] A ja wczesniej jadłaś? Mi sie jak najbardziej podoba. Smacznie, warzywka są, nie ma dodatków typu chipsy , czekolaka, ciastka. Niby na kuzie ale i ok . a ten zinger to jaka kanapka? ![]() Tez mam w domku kilka kg ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3868 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj szaleństwo
1. 3 kromki chrupkiego pieczywa: 1 z tuńczykiem i małą łyżeczką majonezu light, 2 z indykiem i warzywami i tofu ; kubek mleka sojowego z 3-4 łyżkami Frutiny 2. Jagodzianka (!) 3. Pół porcji chińsczyzny: makaron z warzywami i kurczakiem 4. Jabłko 5. Owsianka sojowa w kubku z resztką Frutiny |
![]() ![]() |
![]() |
#3869 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3870 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.