Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-24, 09:43   #3991
Camelitos
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Regular z butelkami nie pomogę,bo nigdy synowi nie podawałam butelki, tylko niekapek jak rok skończył (teraz widzę,że tendencja się zmieniła i są jakieś negatywne opinie o niekapkach)

Camelitos pracujemy jak mróweczki,ja kończę zupę,ale smak mi coś nie pasuje.

Zua super cukier! Jak znajdziesz przepis,to wrzuć!

Kurier dzwonił ,że ma paczkę dla mnie z kapphala-to ostatnia,więcej ciuszków nie kupuje !
Może jeszcze nie jest doprawiona do końca zupa?

Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 09:57   #3992
aaska92
Zadomowienie

Dzien dobry! 🙂

Ostatnio cos cierpię na bezsenne noce i wstaje zmęczona. Juz jestem po zajeciach w szkole rodzenia i wstawiłam pierwsze pranie ciuszków małego 😄, a teraz poleże chociaż zregenerować siły.

Co do ciuszków ja mam tylko pare nowych z lidl i z prezentów troche ze smyka, a resztę mamy używane od rodzinki i znajomych w bardzo dobrym stanie większość tak do 6 Mcy małego mamy ubranego . Ewentualnie jakies skarpetki m, czapeczki itp.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 09:58   #3993
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny w jakiej temperaturze pierzecie ciuszki?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 09:58   #3994
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny w jakiej temperaturze pierzecie ciuszki?
Ja już pisałam ostatnio pralam w 40 stopniach z praniem wstępnym i podwójnym plukaniem

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-24, 10:01   #3995
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ja już pisałam ostatnio pralam w 40 stopniach z praniem wstępnym i podwójnym plukaniem

a nie w 60????Na necie jest tak napisane:confus ed:
Stary 2018-05-24, 10:06   #3996
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
a nie w 60????Na necie jest tak napisane:confus ed:
Miałam plan prac w 60 stopniach ale zrobilam wywiad wśród znajomych każda prala w 40 stopniach znajoma lekarka też mi powiedziała że w 40 wystarczy pasowałam potem z parą ubranka więc na pewno wybilo to co miało wybić

Stary 2018-05-24, 10:07   #3997
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam plan prac w 60 stopniach ale zrobilam wywiad wśród znajomych każda prala w 40 stopniach znajoma lekarka też mi powiedziała że w 40 wystarczy pasowałam potem z parą ubranka więc na pewno wybilo to co miało wybić

a jak mam ciuszki ,które kilka lat leżały na strychu?
Stary 2018-05-24, 10:11   #3998
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak mam ciuszki ,które kilka lat leżały na strychu?
To nie bardzo Ci doradze co z takimi ale chyba bym je uprala w 60 stopniach

Stary 2018-05-24, 10:16   #3999
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropka dziękuję.Już się robi . Zrobiłam galaretki i teraz zaczęłam bułeczki drożdżowe z kruszonką.
same pyszności
pochwal się jakie ciuszki wybrałaś
i też prałam w 40stopniach, większość mam nowych, żadnych brudnych itp może te sztuki ze strychu daj na 60, a resztę na 40

właśnie się uporałam z kolejnym prasowaniem zostały mi do prania kocyki, otulacze i pieluszki, ale to jutro raczej lub po weekendzie - teraz przerwa i idę po nasze pranie
piękne słońce jest, więc pójdę robić km
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 10:22   #4000
pola25
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny!
Stary 2018-05-24, 10:46   #4001
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a jak myślicie-jak mój mąż będzie miał rehabilitacje ,to też dostanie zwolnienie?

U mnie dzisiaj botwinkowa-ma któraś jakiś sprawdzony przepis???

co do staników,to ja przestałam kupować,każdy mnie ściska!Na szczęście znalazłam kostium kąpielowy,który kupiłam podczas ciąży ze starszym(jak dobrze,że go nie wyrzuciłam) i chodzę w górze-jest super,nie ściska!
Zazdroszczę wygodnego stanika, mnie właśnie wszystko ściska, a jeden, który sobie na próbę kupiłam na allegro, jest beznadziejny, mam biust jak Madonna w którymś teledysku sprzed lat, gdy go założę - takie stożki, jeszcze tylko brakuje, zeby zimne ognie z nich strzelały

Co do rehabilitacji to ja znam wiele przypadków, kiedy pacjenci dalej byli wówczas na zwolnieniu. Może u Was się uda!
Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam sie prosto z łóżka - chyba nieprędko wstanę bo czuję że dopadła mnie niemoc

Pochwal się babybjorn tez na niego poluje - zastanawiam się nad używką
I za spotkanie z położną

Norciu, czy mogę poprosić link?
I chyba to do Ciebie trzeba uderzać jak chce się dołączyć do grupy na FB prawda? Chyba dojrzałam do tej decyzji

Przede mną tez sterta prasowania ale już czuję że mi się nie chce

Sesja brzuszkowa Czekamy na efekty!
Ja chyba też jestem gotowa na dołączenie na fb Jakoś do tej pory bylo przeważnie nie po drodze albo po prostu i tak nie miałabym czasu się udzielać, ale może warto spróbować
Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Witam się i ja- ostatni dzień w Zakopanem popołudniu wyjeżdżamy, dziś ambitny plan - Kasprowy Wierch. Powiem Wam że czas spędzam mega aktywnie że wieczorem padam. I po raz kolejny powiem że podziwiam te które maja starsze dzieci bo czasu nie ma nudę. Ja jestem z sześciolatką, bardzo grzeczną i samodzielna z która na codzień spędzam dużo czasu a i tak cały dzień mam zajęcie bo po pierwsze chce jej jak najwiecej pokazać po drugie co chwile coś a to basen a to sala zabaw w hotelu , wieczorem czytanie książek itp itd. Któraś z Was pytała o ceny używanych ubranek- oczywiście jak się coś trafi fajnego za 2-3 zł to biorę. Ale ja raczej poluje na okreslone rzeczy np na pajace z firmy next i tu różnie kupowałam po 6-8-10 zł kupiłam tez jakiś sweterek chyba za 18 zł. Natomiast na na instagramie tez kupuje raczej firmowki z fajnych firm kappahl, zara i patrzę żeby conajmniej polowe tańsze od nowych były, ale to są rzeczy które i tak kupiłabym nowe bo potrzebuje, nie kupuje raczej rzeczy bo okazja itp. Pola co do zwolnienia i rehabilitacji to powiem tak z własnego doświadczenia- zależy od pacjenta i lekarza i od tego jaka to praca. Specjaliści może mniej chętnie dają. Ale zawsze mąż może zapytać/ poprosić/ powiedziec ze będzie uciążliwe połączyć prace i rehabilitacje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Tak Norka ja tez bym chciała- zaraz spróbuje zrobić to z telefonu a jak nie to dopiero w domu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Aniama, miałaś fantastyczny wyjazd, bardzo zazdroszczę! Na pewno aż szkoda wracać, ale niestety co dobre, szybko się kończy Ważne, że naładowałaś akumulatory przed godziną W

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

Edytowane przez regularkate
Czas edycji: 2018-05-24 o 10:47
regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-24, 10:49   #4002
regularkate
Zadomowienie

20180524_112232.jpg

I jeszcze chwalę się wóziem Jestem zachwycona, wszystko mi pasuje i jeszcze dostaliśmy parasolkę gratis!

Nie wiem, czemu zdjecie pokazuje się 2 razy, szaleje mi apka

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 10:57   #4003
pola25
Zakorzenienie

Emma wieczorkiem wrzucę ciuszki na grupę!

Regular super wózek!Co do biustonosza,to ten od kostiuma jej bomba-wreszcie nie ściska,nie uwiera.

Dziewczyny z kapphala przysłali mi o jedne legginsy więcej!Co zrobić???
Stary 2018-05-24, 11:12   #4004
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Regular super wózek!Co do biustonosza,to ten od kostiuma jej bomba-wreszcie nie ściska,nie uwiera.

Ja bym chyba napisała do nich bo by mnie sumienie gryzlo

Stary 2018-05-24, 11:26   #4005
emma90
Wtajemniczenie

Pola napisz do nich na 99% odpowiedzą abyś je sobie zostawiła też miałam kiedyś taką sytuacje

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Regularkate za wózek
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 11:36   #4006
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane jesteście, dziękujemy za wszystkie słowa wsparcia i życzenia dla męża! Jest mi bardzo miło! Wszystko przekaże

Norciu dziękuję, na pewno mąż jak tylko zajdzie potrzeba będzie się starał o rehabilitację bądź jakieś masaże tego karku.
A Ty Kochana mocno ruszyłam z wyprawka, wózek ekstra! Cena super, ważne że spełnia Wasz wymogi, a drobne ryski to nie jest istotne, nikt tego oglądać nie będzie. Wózek ma Wam służyć
A łóżeczkiem proszę się pochwalić jak dotrze
I ja proszę o link do biustonoszy, tak na przyszłość, bo na teraz mam dwa od siostry, ale nawet nie mierzone hmm długo czekałaś na dostawę?

Polu, ma iść do rodzinnego po L4 dziś dwa tygodnie ma dostać, do pracy dziś nie poszedł. Ale niestety musi być dostępny i pracować zdalnie. Do tego jutro ma jechać do Wrocławia w delegacje, dosyć ważne spotkanie jakieś w kwestii projektu i nie wiem jak to rozwiąże jego szef. Co prawda ma jechać z kimś, ale taka droga w kołnierzu to na pewno żadna przyjemność.

Zbieram się właśnie wykupić mu leki, zapisać do ortopedy na konsultacje, jeszcze mam trochę swoich załatwień także zabiegany dzień przede mną, mam nadzieję, że mój synek mi na to pozwoli.

Miłego dnia dla Was!

Oczywiście, że pozwoli, a jak ni, to wizażowe ciotki sobie z nim porozmawiają. Rzeczywiście zalatany dzień, oby starczyło Ci sił. Łóżeczko już przyszło! A zamawiałam przedwczoraj, ale to z olxa. Narazie stoi zapakowane w kartonie i ni będę rozpakowywać, bo szkoda, żeby się kurzyło, ale ciekawość zaraz zwycięży i uchylę kawałek kartonu.

Twój mąż tylko się namęczy, zwłaszcza w tym ostrym stanie, powinni mu darować..
Cytat:
Wiesz co oni np. mają w pracy pokój gier mogą sobie w ramach odpoczynku pójść pograć na PlayStation lub w piłkarzyki itd. poza tym praca i stanowisko mu odpowiada to jest firma z prawdziwego zdarzenia co roku podwyżka plus jakieś premie itd

Pokój gier?! Mój chyba by umarł ze szczęścia Ale za to my oszczędzamy na jedzeniu co drugi dzień przy dla jednej osoby, też fajnie. Musiałam czymś się ratować, haha
Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Pochwal sie lozeczkiem. I wyslij mi też prosze link do stanika. Mozee bedzie to mój pierwszy raz na allie
Ja mam po jednym z loveli i nie bede nic dodatkowego kupowac, chyba ze Mały wykaże sie jakas reakcją uczuleniowa. Bede po prostu dwa razy plukac pranie.
A jeszcze co do loveli- zachwycacie sie jej zapachem a moim zdaniem to w ogole nie pachnie a ten delikatny zapach ktory unosi sie jest taki sredni dla mnie. Nie jest nieprzyjemny ale nie ma sie czym zachwycac...
Ja robie botwinke jak kazda inna zupe jarzynowa- wrzucam to co jest w lodowce, liscie botwinki na koncu, dodaje smietane i voila- gotowe

Nie pożałujesz zakupu. Tak mnie Lovela zastanawiała i myślę sobie czy ona naprawdę tak cudownie pachnie? A tu Kropka się wypięła Ja to bardzo lubię jak pranie pachnie, ale chyba prać nie umiem albo leję za mało płynu, a jak niektóre mówią, że one w samym płynie czy proszku piorą, a pachnie na cały dom, to tym bardziej nie wiem co i jak ze mną jest nie tak.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 11:36   #4007
folinka
Zadomowienie

Hej dziewczynki!
Ja siedzę na wizycie u ginekologa w szpitalu. Jeszcze czekam tylko aż się skonsultuje lekarz z drugim, że wszystko na dziś jest omówione i wzięte pod uwagę jak należy. (Chyba zawsze jest taka podwójna konsultacja, bo już któryś raz tak mam.)

Karolina, mam nadzieję, że u Ciebie same dobre wieści dziś będą

Dziękuję jeszcze raz za pochwały bucików!
Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Norka piękne łowy tez dzis jade do sh ale póki co mam zakaz kupowania ubranek
Polu - nie moglam sie powstrzymać i zjadlam jeszcze dwa kawałki czekolady..... wiec cukier po frytkach i czeko - 132
Folinko ostro z tymi ryskami haha
Elu ale lipa z mężem, bardzo współczuję i to tak sam skręcił głowę w jakis nieodpowiedni sposób i tak o wyszlo ?
Norka podeslij mi link do tego stanika. Wiem, że juz kiedyś wstawialas, ale to bylo chyba milion lat temu haha
Cami, rozwalił mnie pokój gier w pracy. Rewelacyjnie to brzmi, jakbym słuchała o jakiejs firmie typu Google
Ja mam ochotę dzis zrobic jakies ciasto z kremem. Myslalam o.takim czyms bez pieczenia na spodzie ciasteczkowym - kurcze wlasnie niedawno w dzien dobry TVN Daria Ładocha pokazywala takie proste ciasto i nie zdazylam zobaczyć przepisu. Zaraz w internecie poszukam

Z dzień dobry tvn dają na ich stronę internetową wszystkie przepisy!
Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Załącznik 7543386

I jeszcze chwalę się wóziem Jestem zachwycona, wszystko mi pasuje i jeszcze dostaliśmy parasolkę gratis!

Świetnie się prezentuje!

Mi też tak zawsze pokazuje po dwa razy zaraz po dodaniu posta, ale jednak zawsze jest raz

folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 11:37   #4008
asiaczek
Zakorzenienie

Hej.
Regular,ładny wózek.

Co do butelki to nie karmiłam nią,więc nie wiem jak w praktyce ale przy synku miałam takie zalecenia co do odciągniętego mleka:

Ilość mleka matki do podawania dziecku:
Dziecko do 2 tyg: 60-80ml
2 tyg-2 mce: 80-150 ml
2-4 mce: 150-180 ml
4-6 mcy: 180-200 ml

Ja dziś mam imieniny i z tż rocznicę ślubu, więc zrobiłam takie mini serniczki truskawkowe(dla męża), a dla siebie jagodowe. Na szczęście u męża serduszko wyszło ładniejsze Nastawiłam też do gotowania wielki gar buraków i znów boli mnie brzuch.1527158217114.jpeg

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-24, 11:37   #4009
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Też bym napisała, sumienie by mi kazało Ale jestem pewna, iż napiszą, żebyś sobie zostawiła.

Stary 2018-05-24, 11:37   #4010
odowska
Zadomowienie

Dzień Dobry!

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Czy tylko mi się tak wydaje czy już od dłuższego czasu nie odzywa się Odowska? Chyba że przeoczyłam ostatnie twoje posty to bardzo przepraszam Mam nadzieję że u Ciebie ok ?
Melduję się. Wszystko gra. Pisałam Wam ostatnio chyba po usg III trym. Mam problem z pisaniem i generalnie organizacją czasu i dlatego nie jestem na bieżąco.

norka93 Gratulacje nowej bryki! I piąteczka za Jedo Fyn. Bardzo podobnymi się będziemy wozić, bo mój w dodatku też szary. Wielki się ten wózek wydaje przy tych wszystkich zgrabniutkich, leciutkich, ale gwarantuję Ci, że dojedziesz nim wszędzie. A że gondola się kiepsko wpina, to się zgadzam. Pamiętaj proszę, żeby zawsze sprawdzać czy jest dobrze wpięta po obu stronach, bo inaczej się robi niestabilna.

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie odniose się, ale dziękuję, że pytałyście o męża.. właśnie wróciliśmy i niestety mąż z kołnierzem na dwa tygodnie. Ma naderwany i skręcony odcinek szyjny.. ech biedny męczy się okrutnie, bo każdy ruch sprawia ból. Mam nadzieję, że to usztywnienie plus leki dadzą jakaś ulgę..

Przytulam mocno! Zdrówka dla męża!

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Folinka cudne buciki i gratulacje bryki!

Ellaaa współczucia dla meza. Kurczę musiał naprawde jakos niefortunnie sie skrzywić ze az tak mocno sobie krzywdę zrobił.

Norka witaj, piękna fura! Upolowalas świetny interes! Moja gondola to jest bardzo nisko wlasnie ale pocieszam sie ze nie bede jej używac długo wcale. W miarę szybko przesiadujemy sie na spacerówkę.

Pola dzieki ze pytałaś moje mdłości nie odchodzą i juz sie z tym pogodziłam. Jak mdłości nie ma to jest okropna paląca zgaga i tak na przemian. Ale chyba jednak wole zgagę niz mdłości bo przynajmniej po rennie jest ulga a jak mnie mdli to nie ma juz wyjścia.

Zamówiłam nareszcie babybjorn. Zawieszki do smoczka, jakies tetrowe serwetki na odbicie i bambusowe podkładki na przewijak.
Aha No i jeszcze śmietnik na zużyte pieluchy.
Teraz wielki projekt szukania niani elektronicznej... a poki co jutro położna...
Dziś zaliczyłam lekkie mdłości i tak czuję, że dalej się gdzieś tam czają. Współczuję bardzo, że masz je prawie cały czas. <przytul>

Trochę mnie stresujecie tą gotowością z wyprawkami. Cały czas mi się wydaje, że lądowanie Juniora jeszcze bardzo bardzo odległe. Ale też małymi krokami idziemy do przodu. Komodę Tż złożył na drugi dzień po zakupie, więc już jakieś tam rzeczy juniorowe leżą w środku (np. chusta do nas wróciła, pożyczałam ją niemal nową, twardą, a wróciła mięciutka i dużo lepsza do dociągania! ). Dziś zamontował sznur na pranie na podwórku, mam zamiar nasłoneczniać pieluchy tetrowe i ubranka. Przedwczoraj wyprałam torbę do szpitala. Mam taką małą, więc dodatkowo pewnie plecak na sam poród. U nas na szczęście szpital zapewnia ubranka, więc nie muszę dużo brać. Połowę torby pewnie zajmą pieluchy i ręcznik na pobyt, nie wiem co ze szlafrokiem. Pamiętam, że strasznie się pociłam w połogu, a to jeszcze w dodatku będzie środek lata tym razem, nie wiem czy jest sens brać w ogóle. W domu przygotuję Tż rzeczy, które ew. będzie trzeba donieść (np. ręcznik na zmianę, laktator) + stylową siatkę z ubraniami na wyjście dla mnie i Juniora (może z Biedry, co myślicie?), która będzie stacjonować na foteliku dla malucha.

Remontowe kwestie też przed nami, ale to są takie drobiazgi raczej. Np. będziemy zamawiać blat do łazienki nad pralkę, bo chcę tam mieć przewijak. Mam w ogóle taki ambitny plan, że będę pupkę Juniora myć pod kranem, a nie chusteczkami nawilżanymi ani wacikami. No zobaczymy, jak to wyjdzie w praktyce.

Dziś się trochę umęczyłam rano, bo przymierzałam sukienki, w których potencjalnie mogłabym pójść na wesele. Nie wiem na co ja liczyłam, bo przecież arbuz swoje prawa ma, ale próbowałam założyć takie dopasowane w talii Emmą nie jestem (btw. Przepiękna jesteś!) Weszłam w każdą, od przodu też wyglądało ok, tylko zamków z tyłu to już nie dało się dopiąć Na szczęście mam jedną kopertową, więc obejdzie się bez zbędnych wydatków. Mam też drugą, w której świetnie się czuję, ale jest biała. No głupio by mi było w takim kolorze na ślubie. Tż mówi, że jestem w ciąży, to mi więcej wolno Co myślicie?
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 11:42   #4011
norka93
Wtajemniczenie

Regular, takie z nas ciapy. Dobrze, że mnie rozumiesz Ty chociaż spróbowałaś! U mnie pewnie byłoby podobnie, bo ja nie lubię jak coś mi nie wychodzi, a bardzo chcę.. Najlepiej to od razu szyć ubrania na miarę Prady czy McQueena..

Fajny jest twój wózeczek, bardzo ciekawy kolor, z takim jeszcze się nie spotkałam, niczym wino Fajniutki, oby Wam służył jak najdłużej.

A tekst o cyckach a' la Madonna i zimnych ogniach powalił mnie na łopatki Skąx bierzesz takie teksty? A jaki rozmiar nosisz? Ten z Alie tak fajnie zaokrągla, żadne stożki, też ich niecierpię.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-05-24 o 11:46
Stary 2018-05-24, 11:47   #4012
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

Melduję się. Wszystko gra. Pisałam Wam ostatnio chyba po usg III trym. Mam problem z pisaniem i generalnie organizacją czasu i dlatego nie jestem na bieżąco.

norka93 Gratulacje nowej bryki! I piąteczka za Jedo Fyn. Bardzo podobnymi się będziemy wozić, bo mój w dodatku też szary. Wielki się ten wózek wydaje przy tych wszystkich zgrabniutkich, leciutkich, ale gwarantuję Ci, że dojedziesz nim wszędzie. A że gondola się kiepsko wpina, to się zgadzam. Pamiętaj proszę, żeby zawsze sprawdzać czy jest dobrze wpięta po obu stronach, bo inaczej się robi niestabilna.

Dziś zaliczyłam lekkie mdłości i tak czuję, że dalej się gdzieś tam czają. Współczuję bardzo, że masz je prawie cały czas. <przytul>

Trochę mnie stresujecie tą gotowością z wyprawkami. Cały czas mi się wydaje, że lądowanie Juniora jeszcze bardzo bardzo odległe. Ale też małymi krokami idziemy do przodu. Komodę Tż złożył na drugi dzień po zakupie, więc już jakieś tam rzeczy juniorowe leżą w środku (np. chusta do nas wróciła, pożyczałam ją niemal nową, twardą, a wróciła mięciutka i dużo lepsza do dociągania! ). Dziś zamontował sznur na pranie na podwórku, mam zamiar nasłoneczniać pieluchy tetrowe i ubranka. Przedwczoraj wyprałam torbę do szpitala. Mam taką małą, więc dodatkowo pewnie plecak na sam poród. U nas na szczęście szpital zapewnia ubranka, więc nie muszę dużo brać. Połowę torby pewnie zajmą pieluchy i ręcznik na pobyt, nie wiem co ze szlafrokiem. Pamiętam, że strasznie się pociłam w połogu, a to jeszcze w dodatku będzie środek lata tym razem, nie wiem czy jest sens brać w ogóle. W domu przygotuję Tż rzeczy, które ew. będzie trzeba donieść (np. ręcznik na zmianę, laktator) + stylową siatkę z ubraniami na wyjście dla mnie i Juniora (może z Biedry, co myślicie?), która będzie stacjonować na foteliku dla malucha.

Remontowe kwestie też przed nami, ale to są takie drobiazgi raczej. Np. będziemy zamawiać blat do łazienki nad pralkę, bo chcę tam mieć przewijak. Mam w ogóle taki ambitny plan, że będę pupkę Juniora myć pod kranem, a nie chusteczkami nawilżanymi ani wacikami. No zobaczymy, jak to wyjdzie w praktyce.

Dziś się trochę umęczyłam rano, bo przymierzałam sukienki, w których potencjalnie mogłabym pójść na wesele. Nie wiem na co ja liczyłam, bo przecież arbuz swoje prawa ma, ale próbowałam założyć takie dopasowane w talii Emmą nie jestem (btw. Przepiękna jesteś!) Weszłam w każdą, od przodu też wyglądało ok, tylko zamków z tyłu to już nie dało się dopiąć Na szczęście mam jedną kopertową, więc obejdzie się bez zbędnych wydatków. Mam też drugą, w której świetnie się czuję, ale jest biała. No głupio by mi było w takim kolorze na ślubie. Tż mówi, że jestem w ciąży, to mi więcej wolno Co myślicie?
Ja mimo wszystko na wesele nie założyłabym białej sukienki po prostu dla mnie ten kolor jest przeznaczony dla Pani Młodej

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Hej.
Regular,ładny wózek.

Co do butelki to nie karmiłam nią,więc nie wiem jak w praktyce ale przy synku miałam takie zalecenia co do odciągniętego mleka:

Ilość mleka matki do podawania dziecku:
Dziecko do 2 tyg: 60-80ml
2 tyg-2 mce: 80-150 ml
2-4 mce: 150-180 ml
4-6 mcy: 180-200 ml

Ja dziś mam imieniny i z tż rocznicę ślubu, więc zrobiłam takie mini serniczki truskawkowe(dla męża), a dla siebie jagodowe. Na szczęście u męża serduszko wyszło ładniejsze Nastawiłam też do gotowania wielki gar buraków i znów boli mnie brzuch.Załącznik 7543416

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Asiaczku to wszystkiego najlepszego z okazji imienin i rocznicy

Pysznie i słodko wyglądają te serniczki

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że pozwoli, a jak ni, to wizażowe ciotki sobie z nim porozmawiają. Rzeczywiście zalatany dzień, oby starczyło Ci sił. Łóżeczko już przyszło! A zamawiałam przedwczoraj, ale to z olxa. Narazie stoi zapakowane w kartonie i ni będę rozpakowywać, bo szkoda, żeby się kurzyło, ale ciekawość zaraz zwycięży i uchylę kawałek kartonu.

Twój mąż tylko się namęczy, zwłaszcza w tym ostrym stanie, powinni mu darować..
Pokój gier?! Mój chyba by umarł ze szczęścia Ale za to my oszczędzamy na jedzeniu co drugi dzień przy dla jednej osoby, też fajnie. Musiałam czymś się ratować, haha
Nie pożałujesz zakupu. Tak mnie Lovela zastanawiała i myślę sobie czy ona naprawdę tak cudownie pachnie? A tu Kropka się wypięła Ja to bardzo lubię jak pranie pachnie, ale chyba prać nie umiem albo leję za mało płynu, a jak niektóre mówią, że one w samym płynie czy proszku piorą, a pachnie na cały dom, to tym bardziej nie wiem co i jak ze mną jest nie tak.
No oni tam nawet rozgrywki w piłkarzyki robią no ale on twierdzi że takie odprężenie bardzo pomaga im w pracy

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Załącznik 7543386

Ładny ten wózek

Stary 2018-05-24, 11:51   #4013
norka93
Wtajemniczenie

Justyna, jak tam komoda twoja?! O której mężu z pracy wraca i ma skręcić? No i ja też mam szlaban na ubranka. Mężu delikatnie dał mi o tym znać, ale ni posłucham. Jak ja mam 7 pajaców, a kuzynka mówi, że 4 razy dziennie przebierała, no to..

Dziewczyny, wysłałam Wam linki do stanika, ale nie wiem czy podochodziły, dacie znać?

Tak samo jak Cami, uważam, że biały kolor jest dla panny młodej.

Odowska, dziękuję! Możemy przybić sobie brzuszki! Miałam takie same uczucie jak zobaczyłam pierwszy raz, że on jakiś taki nieporęczny, wielki, toporny, ale jak teraz sobie nim jeżdżę po tych 2 m2. to łaaaa..

Folinko, daj koniecznie znać co tam lekarz powiedział.

Asiaczku, wszystkiego najlepsiejszego z okazji rocznicy i imienin! Świętujcie podwójnie

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-05-24 o 11:56

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-24, 11:53   #4014
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Ja mimo wszystko na wesele nie założyłabym białej sukienki po prostu dla mnie ten kolor jest przeznaczony dla Pani Młodej
Właśnie też mam takie poczucie, że biała sukienka, to nietakt.
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 12:14   #4015
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie też mam takie poczucie, że biała sukienka, to nietakt.
Ja bym czuła się nieco urażona, gdyby mi któraś z kobiet przyszła w białej. To myślę taka słowna umowa i tradycja, że biały jest dla panny młodej.

Stary 2018-05-24, 12:20   #4016
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień Dobry!

Super ze wszystko ok
Tez miałam w zeslym tygodniu problem z ubiorem na wesele ja koniec końców poszłam w czarnej sukience mimo że raczej tego koloru unikam na wesela. No ale to był jedyny możliwy wybór który wyglądał jako tako. Tez mi tz powtarza ze w ciazy jestem to mogę wszystko haha
A co do białej sukienki to ja bym raczej nie poszła w niej...jakoś tez kolor rezerwuje dla Panny Młodej.

Cytat:

Napisz do nich

Cytat:
Justyna, jak tam komoda twoja?! O której mężu z pracy wraca i ma skręcić? No i ja też mam szlaban na ubranka. Mężu delikatnie dał mi o tym znać, ale ni posłucham. Jak ja mam 7 pajaców, a kuzynka mówi, że 4 razy dziennie przebierała, no to..

Dziewczyny, wysłałam Wam linki do stanika, ale nie wiem czy podochodziły, dacie znać?

Tak samo jak Cami, uważam, że biały kolor jest dla panny młodej.

Odowska, dziękuję! Możemy przybić sobie brzuszki! Miałam takie same uczucie jak zobaczyłam pierwszy raz, że on jakiś taki nieporęczny, wielki, toporny, ale jak teraz sobie nim jeżdżę po tych 2 m2. to łaaaa..

Folinko, daj koniecznie znać co tam lekarz powiedział.

Asiaczku, wszystkiego najlepsiejszego z okazji rocznicy i imienin! Świętujcie podwójnie
Link doszedł - dziękuję!

Dziewczyny cudne te wasze wózki
Asiaczku podzielisz się przepisem na mini serniczki?
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 12:20   #4017
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym czuła się nieco urażona, gdyby mi któraś z kobiet przyszła w białej. To myślę taka słowna umowa i tradycja, że biały jest dla panny młodej.
Chociaż na nasze wesele przyszła żona kuzyna męża w białej sukience - ślub brała 3 miesiące przed nami i sama mówiła że jak zobaczy u siebie kogoś w białej sukience to będzie źle a na nasz nie miała oporów żeby przyjść tak ubrana

Stary 2018-05-24, 12:26   #4018
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Chociaż na nasze wesele przyszła żona kuzyna męża w białej sukience - ślub brała 3 miesiące przed nami i sama mówiła że jak zobaczy u siebie kogoś w białej sukience to będzie źle a na nasz nie miała oporów żeby przyjść tak ubrana

Co tacy ludzie mają w głowach, to nie wiem.. zero taktku i hipokryzja uszami się wylewa.

Stary 2018-05-24, 12:26   #4019
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Co tacy ludzie mają w głowach, to nie wiem.. zero taktku i hipokryzja uszami się wylewa.
No ale szczerze ona to zrobiła nam na złość

Stary 2018-05-24, 12:33   #4020
pola25
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny. Napiszę do nich!

Asiczku jak na okres Cię boli? Poproszę przepis na Twoje pyszności.

Folinko co lekarze powiedzieli?

Odo ja bym poszła,najwyżej weź dodatki w innym kolorze. Nie bijcie-ale ja kiedyś byłam na weselu w takiej jasnej sukience
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości