Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-24, 06:24   #3961
norka93
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Doszło dzięki

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Proszę Będę domawiać jeszcze czarny. Chociaż mocno zastanawiam się nad beżowym, żeby ew. spod ubrań się nie wybijał. Jednakże czarny to klasyka.

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Cytat:
To się nie dziwię że wolisz spać jak najdłużej mój mąż wychodzi o 5.50 a wraca o 16.30 ale ostatnio tak się budzę, wcześniej spałam tak do 7.30

To on długo pracuje! I codziennie tak po te 10 godzin?

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 06:24   #3962
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Proszę Będę domawiać jeszcze czarny. Chociaż mocno zastanawiam się nad beżowym, żeby ew. spod ubrań się nie wybijał. Jednakże czarny to klasyka.
No tak ja nie mam jeszcze żadnego wiec z 2 z pewnością zamówie

Nie długo w sumie 8 h ale dojeżdża do pracy do Krakowa
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 06:39   #3963
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak myślicie-jak mój mąż będzie miał rehabilitacje ,to też dostanie zwolnienie?

U mnie dzisiaj botwinkowa-ma któraś jakiś sprawdzony przepis???

co do staników,to ja przestałam kupować,każdy mnie ściska!Na szczęście znalazłam kostium kąpielowy,który kupiłam podczas ciąży ze starszym(jak dobrze,że go nie wyrzuciłam) i chodzę w górze-jest super,nie ściska!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 06:48   #3964
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak myślicie-jak mój mąż będzie miał rehabilitacje ,to też dostanie zwolnienie?

co do staników,to ja przestałam kupować,każdy mnie ściska!Na szczęście znalazłam kostium kąpielowy,który kupiłam podczas ciąży ze starszym(jak dobrze,że go nie wyrzuciłam) i chodzę w górze-jest super,nie ściska!
Wiesz co jak mój szwagier kiedyś miał rehabilitację po złamanej nodze to nie miał L4 jeździł na nią przed lub po pracy

Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-24, 06:50   #3965
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co jak mój szwagier kiedyś miał rehabilitację po złamanej nodze to nie miał L4 jeździł na nią przed lub po pracy

Szkoda!!!No to mam go jeszcze przez 3 tyg.
Stary 2018-05-24, 06:51   #3966
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Szkoda!!!No to mam go jeszcze przez 3 tyg.
Ale moze Wam się uda załatwić inaczej

Stary 2018-05-24, 06:53   #3967
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
No tak ja nie mam jeszcze żadnego wiec z 2 z pewnością zamówie

Nie długo w sumie 8 h ale dojeżdża do pracy do Krakowa
Śmiało zamawiaj dwa, ja zamówiłam jeden, żeby się ew. nie wkopać, ale byłam spokojna. Pamiętaj, tą droższą wersję!

Ojej, to sporo pojeżdża, długo już tak pracuje?
Cytat:

Poluś, ten stanik nie będzie Ciebie uciskał, nie ma szans. Jest szeroki u dołu, elastyczny i milutki.
Mój mąż jak miał rehabilitacje, to nie brał wolnego, ale raczej nie było innej opcji, bo pieniążki, a on taki uparty, że wolał pracować niż szefową o łaskę prosić. Uważam, że powinno się brać rehabilitację, bo jeśli praca ciężka, to może zniweczyć skutki rehabilitacji. Ja tak miałam z ręką, przeciążony mięsień naramienny - 2 tygodnie rehab,. w poniedziałek tuż po niej zaczęłam pracę w przedszkolu i po jakimś czasie znów zaczęła doskwierać, chociaż nie aż tak bardzo już, mam gorsze dnie. Staram się pamiętać o smarowaniu oliwką magnezową. Ogólnie to uważam, że wolne powinno mieć się na czas rehabilitacj i minimalnie 2 tygodnie po niej, bo ten czas też jest bardzo ważny, ale to już marzenia.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-05-24 o 06:55

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-24, 06:57   #3968
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Śmiało zamawiaj dwa, ja zamówiłam jeden, żeby się ew. nie wkopać, ale byłam spokojna. Pamiętaj, tą droższą wersję!

Ojej, to sporo pojeżdża, długo już tak pracuje?Poluś, ten stanik nie będzie Ciebie uciskał, nie ma szans. Jest szeroki u dołu, elastyczny i milutki.
Mój mąż jak miał rehabilitacje, to nie brał wolnego, ale raczej nie było innej opcji, bo pieniążki, a on taki uparty, że wolał pracować niż szefową o łaskę prosić. Uważam, że powinno się brać rehabilitację, bo jeśli praca ciężka, to może zniweczyć skutki rehabilitacji. Ja tak miałam z ręką, przeciążony mięsień naramienny - 2 tygodnie rehab,. w poniedziałek tuż po niej zaczęłam pracę w przedszkolu i po jakimś czasie znów zaczęła doskwierać, chociaż nie aż tak bardzo już, mam gorsze dnie. Staram się pamiętać o smarowaniu oliwką magnezową. Ogólnie to uważam, że wolne powinno mieć się na czas rehabilitacj i minimalnie 2 tygodnie po niej, bo ten czas też jest bardzo ważny, ale to już marzenia.
Pamiętam że droższe zamówię dzisiaj

Dojeżdża tak od 4 lat jeżdżą w 4 więc on prowadzi auto raz w tygodniu, w piątki pracują z domu a w pozostałe dni śpi w aucie woli pracować w KRK bo lepsza kasa, tutaj tyle nie zarobi, jemu to odpowiada, a w Krakowie mieszkać nie chcieliśmy

Stary 2018-05-24, 06:57   #3969
pola25
Zakorzenienie

Mąż pracuje u rodziców,a wiecie ,jak to czasami bywa. Zwalniać go będą na rehabilitację,tylko chodzi o mnie,bo tak dobrze ,bezpiecznie się czuję,że on prawie cały czas ze mną jest. Jak nie dostanie l4,to będzie musiał wrócić do pracy...
Będę wtedy w 36+1. Tyle,że jak zadzwonię ,to on w 5 minut przyjedzie...
Stary 2018-05-24, 07:01   #3970
emma90
Wtajemniczenie

Niedawno wstałam, a wcześnie się położyłam i jestem wyspana

Wszystkim potrzebującym szybkiego powrotu do zdrowia

Norka fajny stanik wyglada na bardzo wygodny!

Pola raczej nie dają L4, choć w zależności od stopnia poziomu rehabilitacji
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 07:02   #3971
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Witam sie prosto z łóżka - chyba nieprędko wstanę bo czuję że dopadła mnie niemoc

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Folinka cudne buciki i gratulacje bryki!

Ellaaa współczucia dla meza. Kurczę musiał naprawde jakos niefortunnie sie skrzywić ze az tak mocno sobie krzywdę zrobił.

Norka witaj, piękna fura! Upolowalas świetny interes! Moja gondola to jest bardzo nisko wlasnie ale pocieszam sie ze nie bede jej używac długo wcale. W miarę szybko przesiadujemy sie na spacerówkę.

Pola dzieki ze pytałaś moje mdłości nie odchodzą i juz sie z tym pogodziłam. Jak mdłości nie ma to jest okropna paląca zgaga i tak na przemian. Ale chyba jednak wole zgagę niz mdłości bo przynajmniej po rennie jest ulga a jak mnie mdli to nie ma juz wyjścia.

Zamówiłam nareszcie babybjorn. Zawieszki do smoczka, jakies tetrowe serwetki na odbicie i bambusowe podkładki na przewijak.
Aha No i jeszcze śmietnik na zużyte pieluchy.
Teraz wielki projekt szukania niani elektronicznej... a poki co jutro położna...
Pochwal się babybjorn tez na niego poluje - zastanawiam się nad używką
I za spotkanie z położną

Cytat:
Karolinko, dziękuję! Ja to właśnie mam nadzieję, że gondoli będziemy używać jak najdłużej. Mdłości na tym etapie ciąży, ale się męczysz.. Ja pamiętam jak miałam połączone mdłości z tym okropnym osłabieniem przy zapaleniu oskrzeli. To tak się wlokło, aż już wtedy zapomniałam jak to jest normalnie się czuć. Mi na mdłości przepisano lek, bo miałam serdecznie dość i działał. Szkoda, że w Polsce Cię nie ma, to bym Ci podesłała.

Napisz koniecznie jak po spotkaniu z położną. A co do niani, to ludzie chyba z powodzeniem zamawiają z Alieexpress.

Ach Dziewczyny, gdzie ja mam głowę! Ostatnio przyszedł do mnie stanik do karmienia z Alie, odpinany, miękki, z usztywnianymi wkładkami - można je wyjąć (dla mnie są super, bo nie mają kształtu kółka, tylko są jakby podłużne, w kształcie kropli i nie odznaczają się chamsko). Zapłaciłam za niego ok. 28 zł i jak dla mnie REWELACJA. Jest niesamowicie wygodny, nakładam i czuję się jakbym założyła drugą skórę. Zamawiam kolejny, to będę miała dwa na zmianę. Co najlepsze, na wyjścia też się nada, sprawdzałam i nic się nie odznacza pod ubraniem.
Norciu, czy mogę poprosić link?
I chyba to do Ciebie trzeba uderzać jak chce się dołączyć do grupy na FB prawda? Chyba dojrzałam do tej decyzji

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Cami mnie słońce obudziło, zresztą całą noc mialam jakąś niespokojna. Moze jeszcze zasne.
Karolina przykro mi, ze masz ciagle te mdłości... chcialabym cos doradzić, ale na bardzo nawet nie wiem co... woda z imbirem? Pewnie masz jej juz dosc... koniecznie pokaż babybjorn!
Norka fajny ten stanik! Dla mnie jestes królową okazji i dobrych cen. Ja zazwyczaj nie mam cierpliwosci, nie chce mi się albo ide na latwizne i wtedy pluje sobie w brode...
Co do zakupów na allie to mam jakieś opory cały czas. Ja wiem, ze wiekszosc rzeczy które sa sprzedawane w pl są z chin, jednak mimo wszystko... najwidoczniej będzie to moja strata...

Może dzisiaj uda mi sie poprasowac?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Przede mną tez sterta prasowania ale już czuję że mi się nie chce
Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Witam się o 7 rano
Śniadanko zjedzone potem większe zakupy z tż bo w lodówce tylko światło i jak pogoda pozwoli to popołudniu mamy sesje brzuszkową

Elaaaa zdrówka dla męża

Norciu staniczek wygląda na bardzo wygodny, niech się dobrze nosi. No i nie odniosłam się do wózka też super zakup i okazja, dobrze wybrałaś i nie potrzebnie tyle się stresowalas

Karolina na pocieszenie z tymi mdłościami mogę tylko powiedzieć że już nie długo zostało do końca dasz radę.

Sesja brzuszkowa Czekamy na efekty!

Edytowane przez ovejita
Czas edycji: 2018-05-24 o 07:03
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 07:07   #3972
norka93
Wtajemniczenie

Cami, najważniejsze, że jemu i Tobie to odpowiada Jak tak opisujesz, to nawet fajna ta praca, można jeszcze pospać przed.

Poluś, jeśli mężowi tak mało zajmie dojazd do domu, to nie obawiaj się, w końcu musi wrócić do pracy. Ja Cię rozumiem, bo mi też bajecznie jest z mężem.

Ovejita, tak, do mnie się uderza. Wyślij mi na pw. link do swojego profilu, zaproszę Cię, potwierdzisz i dołączę Ciebie. Aniama, też chciałaś z tego co pamiętam?

Stary 2018-05-24, 07:08   #3973
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny kochane jesteście, dziękujemy za wszystkie słowa wsparcia i życzenia dla męża! Jest mi bardzo miło! Wszystko przekaże

Norciu dziękuję, na pewno mąż jak tylko zajdzie potrzeba będzie się starał o rehabilitację bądź jakieś masaże tego karku.
A Ty Kochana mocno ruszyłam z wyprawka, wózek ekstra! Cena super, ważne że spełnia Wasz wymogi, a drobne ryski to nie jest istotne, nikt tego oglądać nie będzie. Wózek ma Wam służyć
A łóżeczkiem proszę się pochwalić jak dotrze
I ja proszę o link do biustonoszy, tak na przyszłość, bo na teraz mam dwa od siostry, ale nawet nie mierzone hmm długo czekałaś na dostawę?

Polu, ma iść do rodzinnego po L4 dziś dwa tygodnie ma dostać, do pracy dziś nie poszedł. Ale niestety musi być dostępny i pracować zdalnie. Do tego jutro ma jechać do Wrocławia w delegacje, dosyć ważne spotkanie jakieś w kwestii projektu i nie wiem jak to rozwiąże jego szef. Co prawda ma jechać z kimś, ale taka droga w kołnierzu to na pewno żadna przyjemność.

Zbieram się właśnie wykupić mu leki, zapisać do ortopedy na konsultacje, jeszcze mam trochę swoich załatwień także zabiegany dzień przede mną, mam nadzieję, że mój synek mi na to pozwoli.

Miłego dnia dla Was!

Stary 2018-05-24, 07:09   #3974
norka93
Wtajemniczenie

Ovejita, wysłałam link do stanika, jeśli nie dojdzie, to daj znać.

Stary 2018-05-24, 07:10   #3975
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Cami, najważniejsze, że jemu i Tobie to odpowiada Jak tak opisujesz, to nawet fajna ta praca, można jeszcze pospać przed.

Poluś, jeśli mężowi tak mało zajmie dojazd do domu, to nie obawiaj się, w końcu musi wrócić do pracy. Ja Cię rozumiem, bo mi też bajecznie jest z mężem.

Ovejita, tak, do mnie się uderza. Wyślij mi na pw. link do swojego profilu, zaproszę Cię, potwierdzisz i dołączę Ciebie. Aniama, też chciałaś z tego co pamiętam?
Wiesz co oni np. mają w pracy pokój gier mogą sobie w ramach odpoczynku pójść pograć na PlayStation lub w piłkarzyki itd. poza tym praca i stanowisko mu odpowiada to jest firma z prawdziwego zdarzenia co roku podwyżka plus jakieś premie itd

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-05-24 o 07:11
Stary 2018-05-24, 07:34   #3976
aniama6
Zadomowienie

Witam się i ja- ostatni dzień w Zakopanem popołudniu wyjeżdżamy, dziś ambitny plan - Kasprowy Wierch. Powiem Wam że czas spędzam mega aktywnie że wieczorem padam. I po raz kolejny powiem że podziwiam te które maja starsze dzieci bo czasu nie ma nudę. Ja jestem z sześciolatką, bardzo grzeczną i samodzielna z która na codzień spędzam dużo czasu a i tak cały dzień mam zajęcie bo po pierwsze chce jej jak najwiecej pokazać po drugie co chwile coś a to basen a to sala zabaw w hotelu , wieczorem czytanie książek itp itd. Któraś z Was pytała o ceny używanych ubranek- oczywiście jak się coś trafi fajnego za 2-3 zł to biorę. Ale ja raczej poluje na okreslone rzeczy np na pajace z firmy next i tu różnie kupowałam po 6-8-10 zł kupiłam tez jakiś sweterek chyba za 18 zł. Natomiast na na instagramie tez kupuje raczej firmowki z fajnych firm kappahl, zara i patrzę żeby conajmniej polowe tańsze od nowych były, ale to są rzeczy które i tak kupiłabym nowe bo potrzebuje, nie kupuje raczej rzeczy bo okazja itp. Pola co do zwolnienia i rehabilitacji to powiem tak z własnego doświadczenia- zależy od pacjenta i lekarza i od tego jaka to praca. Specjaliści może mniej chętnie dają. Ale zawsze mąż może zapytać/ poprosić/ powiedziec ze będzie uciążliwe połączyć prace i rehabilitacje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:

Tak Norka ja tez bym chciała- zaraz spróbuje zrobić to z telefonu a jak nie to dopiero w domu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 07:34   #3977
pola25
Zakorzenienie

Elcia mąż na l4,ni powinien jechać w delegacje.Mam nadzieje,że jego szef okaże się rozsądnym człowiekiem.

Aniama dziękuję.

Camelitos fajnie mają w pracy Twojego Tż.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-05-24 o 07:40
Stary 2018-05-24, 07:41   #3978
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Elcia mąż na l4,ni powinien jechać w delegacje.Mam nadzieje,że jego szef okaże się rozsądnym człowiekiem.

Aniama dziękuję.

Camelitos fajnie mają w pracy Twojego Tż.
No fajnie fajnie poza tym są bardzo zgrani, często spotykają się poza pracą i w ogóle

Stary 2018-05-24, 07:44   #3979
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
No fajnie fajnie poza tym są bardzo zgrani, często spotykają się poza pracą i w ogóle

to podobnie jak u mojego Tż w pracy myślę, że branża IT się tym charakteryzuje
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 07:46   #3980
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
to podobnie jak u mojego Tż w pracy myślę, że branża IT się tym charakteryzuje
No u jego bardziej branża elektroniczna ale w sumie to jedna gałąź jakby nie patrzeć

Stary 2018-05-24, 08:22   #3981
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Dziewczyny! Ależ mnie gardło boli... Wczoraj było to samo, ledwo śline przełykam. Chyba lodami tak się załatwiłam...

Jakaż tam królowa? Ledwie paź Te okazje, itd. są obkupione mnóstwem czasu szukania, dobrze, że jeszcze go mam. Ale dziękuję! Jakby któraś chciała link do stanika to na wyślę na pw.
Kropeczko, ja za wiele na Alie nie kupuję, ostatnio jakoś mnie naszło, no i też ciekawość wygrała. Sporo rzeczy z Alie czy Ebay widzę na allegro w droższych cenach. Pamiętam jak kiedyś widziałam zestaw 16 masek sprzedawanych za 110 zł, a z Ebayu były za 55 zł swego czasu, identyko. I to nie jakaś wyodrębniona aukcja, sporo tego było.

Ja zamierzam prać i prasować dopiero po połowie czerwca, będę w tyle za Wami. Ktoś razem ze mną? Pozytywna, Tyś ostatnio wspominała, że rodzimy blisko siebie. Cami, o której śniadanie jadłaś?

Aaaa, i idzie do mnie łóżeczko, kupione przedwczoraj na olxie. W internecie można znaleźć pod nazwą "łóżeczko Jagoda", wersja z szufladą. Zdecydowałam się na nie z tego względu, że jest wyższe niż te, które widziałam do tej pory, a że będę miała przewijak na nim, to chciałam wyżej. Znaczy szczyt tego zaokrąglonego boku ma 106, zobaczymy jak reszta. Obawiam się, że poziomy ustawień materacyka są jakieś niskie, ale najwyżej poproszę męża, żeby przewiercił dodatkowe otwory wyżej. W kolorze "biały transparentny" - pokusiłam się o niego ze względu na komodę, komoda jest w tym samym kolorze, mam nadzieję, że nie będą odstawać od siebie. No i tylko takie widziałam na olxie, więc za dużego wyboru nie było.
Pochwal sie lozeczkiem. I wyslij mi też prosze link do stanika. Mozee bedzie to mój pierwszy raz na allie
Cytat:
Słyszałam o rannych ptaszkach, ale o wielbłądzie jeszcze nie.

Dziękuję Bursztynku! Może i niepotrzebnie, ale tak to jest jak szuka się okazji, a ona się dłuższy czas nie trafia. Także te największe rzeczy już kupione, tzn. komoda, łóżeczko, wózek. O czymś zapomnialam?

Sesja brzuszkowa, jak fajnie Wiesz, że u nas jest przymus dzielenia się ze zdjęciami?

No i ja kupuję tylko po jednym opakowaniu płynu do prania z Loveli. Znajoma prała ciuszki dla małego w tym przez pierwszy miesiac, a potem przeszła na ichnie płyny. Dla mnie to udogodnienie, bo te dzieciowe, to drogie..
Ja mam po jednym z loveli i nie bede nic dodatkowego kupowac, chyba ze Mały wykaże sie jakas reakcją uczuleniowa. Bede po prostu dwa razy plukac pranie.
A jeszcze co do loveli- zachwycacie sie jej zapachem a moim zdaniem to w ogole nie pachnie a ten delikatny zapach ktory unosi sie jest taki sredni dla mnie. Nie jest nieprzyjemny ale nie ma sie czym zachwycac...
Cytat:

Ja robie botwinke jak kazda inna zupe jarzynowa- wrzucam to co jest w lodowce, liscie botwinki na koncu, dodaje smietane i voila- gotowe

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 09:06   #3982
pola25
Zakorzenienie

Kropka dziękuję.Już się robi . Zrobiłam galaretki i teraz zaczęłam bułeczki drożdżowe z kruszonką.
Stary 2018-05-24, 09:14   #3983
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropka dziękuję.Już się robi . Zrobiłam galaretki i teraz zaczęłam bułeczki drożdżowe z kruszonką.
Same smakołyki

Stary 2018-05-24, 09:15   #3984
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dobry pomysł z tymi podpisaniem! Oj chyba mi się przyda. Dziękuję Folinko

Nie czuje początku chyba.. bardziej widzę, że oo już mam znowu twardy brzuch ale nie wiem kiedy się zaczyna. Postaram się nie nakręcać Ja teraz trochę poleżałam i chyba jest mi lepiej. Czyli kolejna z akcji : nie panikuj!

Dzięki dziewczyny!

Dobrze, ze z tym stawianiem brzucha to był falszywy alarm. Ja jakoś bie mogę sobie uzmysłowić, że te twardnienia to są skurcze i że właśnie w ten sposob potem trzeba będzie ocenić, czy to już się I okres porodu zaczyna, czy to tylko przepowiadajace. U mnie zresztą tak rzadko się stawia, że jestem jeszcze nieprzyzwyczajona, żeby zwracać na to większa uwagę.

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Sandam Welcome back! Cieszę się, że załatwianie spraw z mieszkaniem idzie pełną parą. Właśnie sobie przypomniałam, że musimy się z TŻ przemeldować
zUa Faktycznie z tą komodą to niefajnie... Ale powiem Ci, że nie tylko Twój tz ma takie podejście... Oni myślą, że mają czas, że to się ogarnie w jedno popołudnie, więc co za różnica, czy zrobiąto teraz czy za 3 tygodnie Jednak troche nie mają wyobraźni, że od ich roboty zależna jest także nasza robota, a my nie możemy czekać Ja nadal nie mam listw przypodłogowych w małym pokoiku ani sypialni pomalowanej- mały pokoik już ustawiam tak jak powinno być, wkładam rzeczy do komody i zabiję, jeżeli tylko jeden okruszek spadnie na te rzeczy- miał czas. Teraz to ma tak wsyzstko zorganizować, że jak skończą i przydję na inspekcję, to najlepiej, żeby było jeszcze bardziej czysto niż przedtem!
anima Zakopane Dla mnie pozostały już wycieczki jednodniowe. Ale nawet dobrze, jakoś nie mam ochoty na jakieś dłuższe wyjazdy... Atrakcji będę mieć na tyle za ok. miesiąc
Regular Kurcze myślę, że po prostu położna zawaliła sprawe i nie chciała się przyznać. No przecież raz zadzwonić, to szczyt! Przynajmniej smsa napisać, że prosi o pilny kontakt z przychodnią... I jeszcze ta sytuacja ze zwolnieniem... Bardzo mi przykro. I mogę całkowicie zrozumieć Twoje rozgoryczenie... A tż nie zrozumie, jakie emocje w Tobie panują, więc stąd też taka a nie inna reakcja... :przytu l:
ovejita ja kupiłam Microlife bezdotykowy. Jest fajny przy mierzeniu temp dorosłych. Czy się sprawdzi u wiercącego maluszka, to dam znać za jakiś czas Ale Microlife jest mam wrażenie taką wiodącą firmą... Unikałabym takich supermarketowych- same zresztą odradzałyście mi swego czasu termometr z Lidla
Emma Wszystkiego najlepszego z okazji imienin
Powiem Ci, że też jestem zawiedziona niektórymi ciuszkami... Np. sweterek z hm albo bodziaki z tesco już troszeczę zmechaciło mi się... A to pierwsze pranie w 40st w łagodnym proszku Dlatego już stwierdzam, że najlepsze zakupy robi się w lumpie. Tam przynajmniej jest taniej i jakość jest widoczna...
Jeju jaka Ty żyleta chciałabym tak wyglądać
Karolina miałam ostatnio spotkanie z instruktorą chustowania i moją położną. One jednogłośnie stwierdziły, że nosidełka najlepiej od chwili, kiedy dzieciaki potrafią już siedzieć, najlepiej ergonomiczne miękkie z szerokim pasem biodrowym, żeby Dzieć miał ułożenie nóżek jak do żabki. Nosidełko powinno się kończyć u maluszka w połowie uda albo bliżej kolanka- żeby uniknąć zwisania nóżek. Miała akurat przy sobie nosidełko Tula, ale powiedziała, że są różne marki i najlepiej przymierzać je w sklepie razem z dzieckiem- żeby i Tobie i dziecku pasowało.
Ja planuję zakup chusty. Jest z nią trochę więcej "zabawy", bo trzeba wiązać, ale jak się ogarnie sztukę, to jest to całkiem proste i szybkie. Sama pierwszy raz wiązałam na tym spotkaniu. Chustę można jużod pierwszych dni używać, ważne jest, aby przypilnować ułożenie nóżek- żeby były jak do żabki. Dziecko ma wtedy podobną pozycję jak w łonie. Chusty kółkowe są mniejsze, szybciej wiąże sie je i szybciej można wyciągnąć dziecko z niej (jak np. uleje się), jednak minusem tej chusty jest to, że obciążone jest tylko jedno ramię. Przy zakupie chust najlepiej wybierać na początek 100% bawełny, tkaną skośno-krzyżowo. A jeszcze lepiej poszukać instruktora w najbliższej okolicy, żeby doradził, pokazał i ewentualnie wsparł na początku!
Pola Ty zawsze o każdym pamiętasz
Paznokcie mam super zrobione! Jedyny hm... plusminus jest taki, że Pani namówiła mnie na bardzo nietypowy dla mnie kolor- niebiesko-granatowy. Piękny kolor, super wygląda, ale jakoś nie czuję się dobrze w tym kolorze. A tak pięknie pomalowała mi je, że żałuję, że nie wzięłam jakiegoś bardziej mojego koloru...
Folinka dzięki za linka do kp. W ogóle chyba zaraz będę szperać w Twoich postach, bo jesteś skarbnicą wiedzy !
Ja mam jedną torbę a w niej zrobię reklamówki (Grażynka się kłania ) które podpiszę- do porodu, po porodzie, Maluszek, etc. Tak, że w razie czego szybko się wyciągnie i wyszuka. Ew. poszukam jakiś stary plecak i spakuję oddzielnie do porodu.
Ela moja położna (i chyba Summer też o tym pisała) wpsominała, że przy skurczach warto pójść pod prysznic albo do wanny. Jeżeli pod wpływem ciepła ustaną, to są przepowiadające, jeżeli się rozkręcą to to jest już ten moment. Ale myślę, że u Ciebie to są przepowiadające i teraz najważniejsze to nie stresować się

Miałam prasować, ale jak wróciłam, to pozbierałam pranie, położyłam się i dopiero niedawno obudziłam się Tyle w temacie prasowania. Może jeszcze się zmobilizuję...
Dziękuję Kropko za miłe słówko Położna się w końcu poczuła chyba do odpowiedzialnosci, bo miałam po południu telefon, że ogarnęła mojego gina przyjmującego dzisiaj w innej przychodni i że mam gam pójść po zwolnienie. Dzięki, na tamten czas to już byłam załatwiona i jakkolwiek doceniam, że się chyba jednak przejęła, tak było to już nq wszelkie sposoby 'po ptokach'
Z Tż już nawet nie wchodziłam dodatkowo na ten temat, żeby się dodatkowo nie wkurzać. Poszedł do garażu i było tyle spokoju
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Skończone! Takie malunie

Załącznik 7542886

Załącznik 7542881
Śliczne rękodzieło! Uroczo wyglądają te Twoje wyroby, Benio będzie miał unikatowe rzeczy w swojej garderobie
Cytat:
Puk puk.. Przyjmiecie mnie jeszcze do swego zacnego grona?
Norko, ja też rzadko tu wpadam i mnie dziewczyny nie wyrzucają, więc tym bardziej Tobie to nie grozi

Dostałam w szkole rodzenia butelke z Aventu 60 ml, jakie to jest maleństwo, powiedzcie, do ilu tygodni taka się przydaje? Po jakim czasie trzeba mieć większa pojemność, bo dziecko zje więcej niż 60 ml?

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 09:22   #3985
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Same smakołyki

Oczywiście z pomocą męża. On zmywa
Lepiej funkcjonuje,jak coś robię.W szczególności,gotuje ,a potem to zjadam
Stary 2018-05-24, 09:23   #3986
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczywiście z pomocą męża. On zmywa
Lepiej funkcjonuje,jak coś robię.W szczególności,gotuje ,a potem to zjadam
I bardzo dobrze

Stary 2018-05-24, 09:28   #3987
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Norka piękne łowy tez dzis jade do sh ale póki co mam zakaz kupowania ubranek
Polu - nie moglam sie powstrzymać i zjadlam jeszcze dwa kawałki czekolady..... wiec cukier po frytkach i czeko - 132
Folinko ostro z tymi ryskami haha
Elu ale lipa z mężem, bardzo współczuję i to tak sam skręcił głowę w jakis nieodpowiedni sposób i tak o wyszlo ?
Norka podeslij mi link do tego stanika. Wiem, że juz kiedyś wstawialas, ale to bylo chyba milion lat temu haha
Cami, rozwalił mnie pokój gier w pracy. Rewelacyjnie to brzmi, jakbym słuchała o jakiejs firmie typu Google
Ja mam ochotę dzis zrobic jakies ciasto z kremem. Myslalam o.takim czyms bez pieczenia na spodzie ciasteczkowym - kurcze wlasnie niedawno w dzien dobry TVN Daria Ładocha pokazywala takie proste ciasto i nie zdazylam zobaczyć przepisu. Zaraz w internecie poszukam

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 09:32   #3988
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Norka piękne łowy tez dzis jade do sh ale póki co mam zakaz kupowania ubranek
Polu - nie moglam sie powstrzymać i zjadlam jeszcze dwa kawałki czekolady..... wiec cukier po frytkach i czeko - 132
Folinko ostro z tymi ryskami haha
Elu ale lipa z mężem, bardzo współczuję i to tak sam skręcił głowę w jakis nieodpowiedni sposób i tak o wyszlo ?
Norka podeslij mi link do tego stanika. Wiem, że juz kiedyś wstawialas, ale to bylo chyba milion lat temu haha
Cami, rozwalił mnie pokój gier w pracy. Rewelacyjnie to brzmi, jakbym słuchała o jakiejs firmie typu Google
Ja mam ochotę dzis zrobic jakies ciasto z kremem. Myslalam o.takim czyms bez pieczenia na spodzie ciasteczkowym - kurcze wlasnie niedawno w dzien dobry TVN Daria Ładocha pokazywala takie proste ciasto i nie zdazylam zobaczyć przepisu. Zaraz w internecie poszukam

Moja koleżanka kiedyś robiła takie ciasto bez pieczenia Ferrero Rocher niebo w gębie...

Stary 2018-05-24, 09:38   #3989
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
A bo akcja z wózkiem była bardzo szybka. Kupiłam na olxie tego samego dnia jak kobieta wystawiła. Zapłaciłam 330 zł, w tym 38 zł wysyłka. Miało być 350, ale nie zauważyła wcześniej przetarcia na tej części materiału, który się zakłada, żeby dziecko przed mrozem w gondoli osłonić - no nie pamiętam jak to się zwie, ale nie śpiworek. I zwróciła 20 zł. Są slady użytkowania, ale nie rzucają się w oczy, na stelażu są jakieś tam ryski, ale o dziwo - nie pienię się na ich widok. Model to Jedo Fyn.

Eluś, pisz nam koniecznie co z mężem, ale pech.. Coś nasi mężczyźni tutaj, mają pecha do kontuzji. Pola, Ela..
Załącznik 7542921
Reqelacyjna okazja z tym wózkiem! Wygląda bqrdzo ładnie, najważniejsze, że jesteście zadowoleni
Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które kupowały ciuszki używane :Jakie według was są adekwatne ceny do rzeczy używanych?

Ja najwięcej fajnych ciuszkow wyrwałam na dniu po złotówce w lumpku, ale niestety trzeba się dużo nastać, pójść wcześnie i walczyć, bo chętnych mamuś i babć jest dużo A co do olx to też oglądałam te paczki ubranek, ale jakieś drogie mi się wydają, często wychodzi np. po 10 zł za pajace albo sukienkę, podczas, gdy mogę dołożyć parę zł i kupić nową w twkim wzorze, jaki mi odpowiada, a nie jaki akurat ktoś ma do sprzedania. Ale to pewnie ta złotówka w lumpie mnie tak rozbestwiła Mam też dużo ciuszków za darmo od znajomych i wiem, że jeszcze będą splywać do mnie.
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Taki właśnie miałam plan... Ale słuchajcie jaki numer Nie wiem, czy śmiać się, czy płakać nad sobą, że tego nie zauważyłam od razu. Ale tż też nie! Te ryski z ogromnym trudem, ale jednak schodzą, prawie wszystko zeskrobałam Jakby ten drugi przedmiot raczej bardziej ucierpiał i zostawił swoją farbę na wózku albo to jakiś dziwaczny smar czy klej, no nie mam pojęcia. Fakt, że w tym momencie niemal już tego nie widać, tylko jak się przyjrzę z odległości 20 cm Trzeba będzie jakoś grzecznie odwołać tą reklamację Na pewno nie będę nic odsyłać czy wymieniać.

Jeszcze nie robiłam, ale w tym moim wielkim zamówieniu włóczek już są na to motki przeznaczone
Nie mów nie, dopóki nie spróbujesz, ja chyba w sumie dopiero ok. 10 rzeczy zrobiłam, więc jak widzisz jestem jeszcze bardzo początkująca, a jednak wyszły mi takie butki jak widać. Na pewno jest to dużo łatwiejsze niż mi się wcześniej wydawało.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Fajowe zdjęcie z brzusiem!
Kolorek też bardzo ładny!

Oj tam oj tam, lepiej zareklamowac i się potem wycofać niż zauważyć wadę i się zastanawiać, czy dochodzić swoich praw A sprzedawca w każdych okolicznościach się ucieszy, że jednak nie masz zastrzeżeń do wózka, nie musi znać przyczyny pomyłki
Cytat:
Dziękuję Ci, dobra kobieto. Tak w ogóle to ja jeszcze przed ciążą miałam ambitne plany, żeby kocyki na drutach robić, bo ceny mnie przerażały.. Okropny ze mnie leń. Jestem zła na siebie jak nie wiem, bo chyba już nigdy nie będę miała tyle czasu co teraz. O starości nie mówię.

Pojechałaś po bandzie tym wózkom.
Normo, ja też miałam takie wzniosłe plany, mialam2 się nauczyć szyć na maszynie. Przywiozłam sobie maszynę po mamie, stoi chyba już ze 4 miesiące... Coś tam poszyłam, popróbowałam, ale jakoś się zniechęciłam, chciałam za szybko umieć, a tu nić się pętelkuje, a tu mi wychodzi krzywo. Na razie skapitulowałam, muszę ponownie zacząć myśleć, że trening czyni mistrza i wtedy powinno pójść. Więc świetnie Cie rozumiem z tymi zamiarami
Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie odniose się, ale dziękuję, że pytałyście o męża.. właśnie wróciliśmy i niestety mąż z kołnierzem na dwa tygodnie. Ma naderwany i skręcony odcinek szyjny.. ech biedny męczy się okrutnie, bo każdy ruch sprawia ból. Mam nadzieję, że to usztywnienie plus leki dadzą jakaś ulgę..

Przykro mi Elu, że mężowi się tak zdarzyło, kto by pomyślał, że w niewinny sposób może zrobić się tak poważny uraz Dobrze, że się zglosiliscie szybko do lekarza. Trzymam kciuki, żeby Tż szybko zdrowiał

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-24, 09:42   #3990
pola25
Zakorzenienie

Regular z butelkami nie pomogę,bo nigdy synowi nie podawałam butelki, tylko niekapek jak rok skończył (teraz widzę,że tendencja się zmieniła i są jakieś negatywne opinie o niekapkach)

Camelitos pracujemy jak mróweczki,ja kończę zupę,ale smak mi coś nie pasuje.

Zua super cukier! Jak znajdziesz przepis,to wrzuć!

Kurier dzwonił ,że ma paczkę dla mnie z kapphala-to ostatnia,więcej ciuszków nie kupuje !
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości