Shih Tzu - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-07, 20:57   #2161
Gonia
Zakorzenienie

Dot.: Shih Tzu

Cytat:
Napisane przez lonelyflower Pokaż wiadomość
Fibuś umarła dzisiaj koło godziny 18.00, jak wracałyśmy od weterynarza. Zdechła na moich kolanach. Nie dała rady wygrać z chorobą bidulka. Wyraźnie się dzisiaj męczyła psina.

Żegnam na jakiś czas, kiedyś na pewno znowu zakupię psiaka Shih tzu , bo są to cudowne psy, wtedy też zawitam na forum i dam znać. Na razie muszę się przyzwyczaić, że Fibci już nie ma oraz odczekać czas kwarantanny w jakim giną bakterie parwowirozy.

Dziękuje wszystkim, że ze mną przeżywaliście jej chorobę oraz za wszystkie pocieszenia

Strasznie, strasznie mi przykro Aż się popłakałam
Trzymaj się dzielnie.....

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 20:58   #2162
evelinest
Raczkowanie

Cytat:
Fibuś umarła dzisiaj koło godziny 18.00, jak wracałyśmy od weterynarza. Zdechła na moich kolanach. Nie dała rady wygrać z chorobą bidulka. Wyraźnie się dzisiaj męczyła psina.

Żegnam na jakiś czas, kiedyś na pewno znowu zakupię psiaka Shih tzu , bo są to cudowne psy, wtedy też zawitam na forum i dam znać. Na razie muszę się przyzwyczaić, że Fibci już nie ma oraz odczekać czas kwarantanny w jakim giną bakterie parwowirozy.

Dziękuje wszystkim, że ze mną przeżywaliście jej chorobę oraz za wszystkie pocieszenia
Mnie również bardzo przykro Nawet nie wiem co więcej napisać tak mnie zatkało jak przeczytałam twój post
evelinest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 22:06   #2163
olivia_hill
Raczkowanie

GG do olivia_hill Send a message via Skype™ to olivia_hill

o mój boże wyrazy współczucia,trzymaj się dzielnie, nawet nie wiem co powiedzieć
olivia_hill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 08:10   #2164
denima123
Raczkowanie

straszne przyłączam się do wyrazów współczucia 3 maj się cieplutko

a swoją drogą bym poszła do tego pseudohodowcy i narobiłabym mu szumu, jeżeli on ma chorą hodowlę to wszystkie psy jakie pójdą w świat będą umierać i ich właściciele będą to samo przeżywać, takie hodowca nie powinien sprzedawać piesków
TAK dla wyzwania jakiekolwiek by nie było
TAKA JESTEM
denima123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 10:18   #2165
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez denima123 Pokaż wiadomość
straszne przyłączam się do wyrazów współczucia 3 maj się cieplutko

a swoją drogą bym poszła do tego pseudohodowcy i narobiłabym mu szumu, jeżeli on ma chorą hodowlę to wszystkie psy jakie pójdą w świat będą umierać i ich właściciele będą to samo przeżywać, takie hodowca nie powinien sprzedawać piesków
dokładnie.... a najlepiej zgłosić to do Związku Kynologicznego, przeciez taki hodowca nie powinien sprzedawać piesków z metryczkami.... a poza tym piesek przeciez powinien być zaszczepiony...... a jak się okazało raczej nie był

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 10:31   #2166
denima123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość
dokładnie.... a najlepiej zgłosić to do Związku Kynologicznego, przeciez taki hodowca nie powinien sprzedawać piesków z metryczkami.... a poza tym piesek przeciez powinien być zaszczepiony...... a jak się okazało raczej nie był
właśnie, rozumiem że to smutny może moment na rozgrzebywanie takich brudów, ale pomyśl że właśnie Ty możesz uchronić innych właścicieli od takich przeżyć
TAK dla wyzwania jakiekolwiek by nie było
TAKA JESTEM
denima123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 10:39   #2167
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:

Czytając to co napisałas prawdziwie sie popłakałam !!!
Popieram rady dziewczyn aby doniesc na tego chodowce od którego kupilas Fibunie !!
nie uciekaj z forum , moze jakoś bedziemy w stanie pomuc Ci w tych strasznych cierpieniach !!!
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 19:42   #2168
pink101
Raczkowanie

GG do pink101

[*] dla fibi ;(

od 22.11.2010 żyje bez słodyczy

walczę z tłuszczem
70kg
ma być
55kg

2x w tyg aerobik i biegii

pink101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 09:05   #2169
aferaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość
Ten pies był z metryką, albo z jakiegoś lewego miotu zarejestrowanej hodowli? (bo nie doczytałam się tego). Jeśli tak to rzecz jasna sprawę TRZEBA zgłosić...
Bo ta choroba to następstwo braku szczepień. W hodowli teoretycznie miała wpisane 2?

Bardzo współczuję, smutne, że takie rzeczy się dzieją.
aferaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 12:45   #2170
Elis1
Raczkowanie

Nie, Fibusia była kupiona u pseudohodowcy, z tego co pamiętam nie miała metryki.
Elis1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 15:36   #2171
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez Elis1 Pokaż wiadomość
Nie, Fibusia była kupiona u pseudohodowcy, z tego co pamiętam nie miała metryki.
I to jeszcze jakiej !!!
Ta kobieta sprowadza podobno pieski z zagranicy za grosze i takie nie zaszczepione , z chorobami sprzedaje !! Tym przydało by sie zając ale lonelyflower musiała by wyrazic zgodę , bo to chodzi o jej osobę !!!
Stary 2008-08-10, 16:53   #2172
missmalezji
Wtajemniczenie

rany cztery dni mnie nie bylo a tu taka tragedia...a co w koncu bylo fibusi? parwowiroza?
lonelyflower jestesmy z toba serduszkiem
missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 20:19   #2173
Elis1
Raczkowanie

Odruchowo klikam na tę stronkę, ale nawet nie chce mi się pisać, myślę od razu o Fibusi i nie umiem się cieszyć ...
Stary 2008-08-10, 20:35   #2174
pink101
Raczkowanie

GG do pink101

ja tez ciągle myślę o Fibi;( Moja Baffi też jest jeszcze młodziutka , gdyby jej coś podobnego się stało...
odpukać!

walczę z tłuszczem
70kg
ma być
55kg

Stary 2008-08-10, 22:44   #2175
missmalezji
Wtajemniczenie

pink ja tez o tym pomyslalam.. jak przeczytalam to az poszlam przytulic idusie
Stary 2008-08-11, 08:35   #2176
missmalezji
Wtajemniczenie

http://www.wizaz.pl/gallery/displayi...p?imageid=4603
wakacyjne z pozdrowieniami dla wszystkich forumowych psiakow
Stary 2008-08-11, 09:56   #2177
evelinest
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Ojej ale normlanie te czarno-białe pieski to podobne są Jak patrzę to odrazu Rokusia mam przed oczkami
evelinest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 11:56   #2178
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
PRZESLICZNY PIESECZEK I JAKA ŁADNA FRYZÓRKA !!!!
Stary 2008-08-11, 12:05   #2179
pink101
Raczkowanie

GG do pink101

Cytat:

śliczna psinka

walczę z tłuszczem
70kg
ma być
55kg

Stary 2008-08-11, 15:20   #2180
niutka1
Wtajemniczenie

Jesli chodzi o ochrone piesków po szczczepieniu, to niestety, posiadanie ogrodzonego domu nie chroni pieska przed zarażeniem się, bo niestety mieszkańcy domu zapewnie nie siedzą w nim całymi dniami tylko wychodzą poza ogrodzenie, chodzą gdzies po mieście i do podeszew ich butów przykleja sie to i owo, np własnie zarazki chorób niebezpiecznych dla zwierząt, to samo z oponami aut, przeciez często parkuje sie gdzieś poza domowym podwórkiem, opone może obsikac inny pies, mozna nia najechac na cos niefajnego i przywiexc to na własne podwórko....

Tak więc nawet mając własne ogrodzone podówrko, raczej w okresie ochronnym nie wypuszczajcie pieska na dwór.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 21:13   #2181
olivia_hill
Raczkowanie

ja w sobote jade na wczasy i sobie nie wyobrażam zostawić moją księżniczkę w domunie wiem co to będzie, pewnie z rodzicami będzie spała i już mnie nie będzie kochaładzisiaj ja sprzątałam a ona mnie z balkonu obserwowała dodaje zdjęcia jak ślicznie wyglądała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 081108132501.jpg (121,3 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 081108132517.jpg (97,7 KB, 39 załadowań)
Stary 2008-08-12, 11:17   #2182
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez olivia_hill Pokaż wiadomość
ja w sobote jade na wczasy i sobie nie wyobrażam zostawić moją księżniczkę w domunie wiem co to będzie, pewnie z rodzicami będzie spała i już mnie nie będzie kochaładzisiaj ja sprzątałam a ona mnie z balkonu obserwowała dodaje zdjęcia jak ślicznie wyglądała
Słodki mordziaczek !!!!
Ja nowe fotki pokarzę za 2-3 dni. bo miałam awarie kompa i po powrocie syna jak go pouklada bede mogła je pokazać !!!
Stary 2008-08-12, 14:35   #2183
startofsomething
Raczkowanie

HEJ Ost. dostałam pieska Ala Shih tzu piesek jest bez metryki ... a że mojemu tacie sie spodobal to mi zakupił takiego oto psiaczka to jest suczka wiec nazwałam ją Brendzia.
Dziewczyny moglybyscie mi napisac ile wasze pieski jak mialy 2 miesiace wazyly bo moja Brendzia ma 8 i pół tygodnia i waży 2 kg;]Moja suczka wyglada grubiutko bo tye ma tej siersci a tak to jest jak sama skora i kosci .
na głowce robią sie jej jasniejsze włoski ...
ostatnio miala szczepienie na nosowke , przeciw pchelna , na odrobaczenie(mimo ze nie miala robakow) i na cos jescze teraz na 30 sierpnia bedzie miala kolejne sczepieni ale to juz przeciw wściekliźnie...

Edytowane przez startofsomething
Czas edycji: 2009-01-15 o 12:23
startofsomething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 17:18   #2184
Linquini
Raczkowanie

Witam, mam zamiar kupić sobie pieska tej rasy bez rodowodu, bo jest mi nie potrzebny, a hodowca sprawdzony, nie mam zamiaru psa wystawiać ani nic z tych rzeczy, ale mam poważne pytanie, kupić pieska czy suczkę, bo podobno pieski bardzo nietypowo bawią się zabawkami i innymi rzeczami. Drugie pytanie to czy one zostawiają dużo sierści na dywanach?? I czytałem, że pieskom trzeba przemywać oczy, ale czym?? Przegotowaną wodą z jakimś dodatkiem?? i czy łatwo je nauczyć czystości?? Z góry dziękuję za odpowidź
Linquini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 20:09   #2185
Elis1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linquini Pokaż wiadomość
Witam, mam zamiar kupić sobie pieska tej rasy bez rodowodu, bo jest mi nie potrzebny, a hodowca sprawdzony, nie mam zamiaru psa wystawiać ani nic z tych rzeczy, ale mam poważne pytanie, kupić pieska czy suczkę, bo podobno pieski bardzo nietypowo bawią się zabawkami i innymi rzeczami. Drugie pytanie to czy one zostawiają dużo sierści na dywanach?? I czytałem, że pieskom trzeba przemywać oczy, ale czym?? Przegotowaną wodą z jakimś dodatkiem?? i czy łatwo je nauczyć czystości?? Z góry dziękuję za odpowidź

To może ja zacznę ... Nie wiem, czy lepiej chłopca, czy dziewczynkę ... nie mam pojęcia, wiem tylko, że suczki też się tak bawią Mam, więc wiem Co do sierści na dywanach to u mnie nie mam jej prawie wcale, podczas czesania trochę jej zostaje na szczotce i więcej już nie wychodzi. Co do czystości - bardzo łatwo je nauczyć, chyba gdzieś od 3 - 4 miesiąca życia NIGDY nie zdarzyło się Julce załatwić w domu, a ma już 2 i pół roku.
Stary 2008-08-12, 20:12   #2186
Elis1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez startofsomething Pokaż wiadomość
HEJ Ost. dostałam pieska Ala Shih tzu piesek jest bez metryki ... a że mojemu tacie sie spodobal to mi zakupił takiego oto psiaczka to jest suczka wiec nazwałam ją Brendzia.
Dziewczyny moglybyscie mi napisac ile wasze pieski jak mialy 2 miesiace wazyly bo moja Brendzia ma 8 i pół tygodnia i waży 2 kg;]Moja suczka wyglada grubiutko bo tye ma tej siersci a tak to jest jak sama skora i kosci .
na głowce robią sie jej jasniejsze włoski ...
ostatnio miala szczepienie na nosowke , przeciw pchelna , na odrobaczenie(mimo ze nie miala robakow) i na cos jescze teraz na 30 sierpnia bedzie miala kolejne sczepieni ale to juz przeciw wściekliźnie...

śliczna psinka Oj, nie pamiętam ile Julka ważyła ...na robaki daje się lek co pół roku, nawet, jak ich nie ma. No, one wszystkie tak wyglądają, niby grube, a chude
Ucałuj Brendzię
Stary 2008-08-12, 21:05   #2187
startofsomething
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elis1 Pokaż wiadomość
śliczna psinka Oj, nie pamiętam ile Julka ważyła ...na robaki daje się lek co pół roku, nawet, jak ich nie ma. No, one wszystkie tak wyglądają, niby grube, a chude
Ucałuj Brendzię

a pieska tylko raz w roku szczepi sie na nosowke i wscieklizne?//
a mam pyt. czym karmilyscie swoje szczeniaczki moja sunia dostaje narazie Pedigree junior suchą karmę lub mokrą...
jest z niej straszny głodomor ciągle ino by jadła a pozniej o 5 rano robi mi pobudke bo chce isc na podworko sie zalatwic a pozniej musze sie znia godzine pobawic zeby znowu poszla spac;]
Pozdrawiam
startofsomething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 21:19   #2188
Ewelineczka 90
Raczkowanie

GG do Ewelineczka 90

hey hey dawno mnie tu nie bylo;p a raczej dawno nie pisalam moj duffy juz za 3 dni konczy 8 miesiecy spory chlopak juz;p z wakacjami tez nie bylo problemu pojechalismy nad morze siedzial grzecznie przez cala pozdroz na plaze chodzil z nami i potrafil 6 godzin lezec obracajac sie z boku na bok w cieniu za parawanem njalpesze jest to ze nie zalatwial sie na plazy tylko przed wejsciem na nia i dopiero po zjesciu chyba mu sie to podobalo bo zawsze niechcetnie sie podnosil zeby isc do domu;p ostatnio wpadlam na wspanialy pomysl zeby obciac mu kucyka hehe wkurzalo mnie to ze wszyscy sie miali ze dziewuszka jest;p ale powiem wam ze wygalda slicznie nawet bez kucora;p heh wstawie moze jakos foteczki:p pozdrawiam

loneryflower bardzo mi przykro z powodu Fibusi az niewie m co powiedziec eh wiem ze to trudne ale powinnas sie wziasc za tego psedo hodowce

startofsomething czy to napewno czysty shih tzu???????

Edytowane przez Ewelineczka 90
Czas edycji: 2008-08-12 o 21:49
Ewelineczka 90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 21:41   #2189
olivia_hill
Raczkowanie

startofsomething NO WŁAŚNIE nie to że ja mam rasowego bo moja Chancia tylko wygląda jak shih tzu, a futerko ma takie za przeproszeniem dupne jak Yorktzn malutko i cieniutkie,ale nie uczula bo ciocia byla maltretowala ja i nic się jej nie działo i takie śliskawe jesttwoja suczka ma troszke jakiś taki pyszczek zbytnio wydłużonyale jest piękna kochana i napewno jedyna w swoim rodzaju ucałuj ja ode mnie
a moja chanelka szaleje roznosi ją energi i chyba wyczuwa ze pancia ją opuści na całe dwa tygodnie i dzisiaj wykopała DZIURE i położyła się w niej,dobrze ze tato nie widział bo by zawału dostał chyba ze demoluje jego kochany ogródekza kare uwiązałam jej dzisiaj kitkeona się strasznie wściekalata z głową po ziemi warczy zciąga sobie łapami ogólnie rozkoszna wtedy jestoczywiście pełne 10 minut miała ten kucyk bo wszyscy się litowali nad nią ze ona taka biedna aż w końcu mama jej zdjęłazałączam zdjęcie jak ślicznie wyglądałąpozdrawiam serdecznie wszystkich bo obecnie az 6 osób przegląda wątek,więc nie czaić się tylko pisać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 081208190644_0.jpg (87,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 081208190721_0.jpg (106,5 KB, 31 załadowań)
Stary 2008-08-12, 21:45   #2190
Ewelineczka 90
Raczkowanie

GG do Ewelineczka 90

wlasnie dziewuszki pisac pisac;p oliwia pieknie jest jej w tym kucykuDDD nomrlanie wyglada slodko.... moj duffy tez jest bez metryki ale naszczescie udalo sie dostac psiaka ktory jest prawdziwym shih tzu mialam szczescie poprostyU;p
Ewelineczka 90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości