|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
Czemu przestałaś brać Letrox?
![]() |
#1562 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Do Finlora, Pełny cykla badań na taczycę to TSH,T3 i T4. A robiłaś USG tarczycy? To badanie nieraz sporo wyjaśnia ![]()
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 Edytowane przez Maria221 Czas edycji: 2008-08-17 o 17:58 Powód: Zrobiłam bląd ort.;/ sorry, nie zauważyłam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przestałam brać Letrox bo powiedziała mi, ze przez 2 lata brałam te leki "tylko profilaktycznie" i teraz, jak to ujęła, są mi niepotrzebne. Powiedziała też, ze mam się do niej zgłosić za rok i wtedy zobaczymy ![]() Wspominałam już kiedyś, ze te 3 lata temu okazało się, ze mam też podwyższony testosteron, ale baba nic z tym nie zrobiła i te badania też bym chciała powtórzyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do szukania to nie muszę, bo już znalazłam ![]() Przy dolegliwościach tarczycy nie muszą występować wszystkie możliwe objawy. To, że twojej cioci nie wypadały włosy nie znaczy że nie wypadają u innych chorych. Finlora - zmień lekarza. Koniecznie. Na takiego co wszystko ci wyjaśni i zinterpretuje wyniki badań, bo z tym nie ma żartów. Ja też chodziłam do lekarza, co spojrzał na wynik, przepisał leki i jak coś pytałam to na mnie krzyczał. Zmieniłam i chodzę do konkretnej babki. Jak zrobisz badania to możesz napisać na forum tarczycowym lub przewlekle chorych na wizażu i dziewczyny powinny pomóc w razie wątpliwości ![]()
![]() |
#1565 |
Zakorzenienie
|
Robiłam USG jakoś w listopadzie zeszłego roku, baba skierowała mnie na to badanie, bo byłam upierdliwa i zadawałam dużo pytań, ale nawet nie chciała, zebym przyszła do niej z wynikami - więc ich nie widziała, a dla mnie to jeszcze jeden powód, zeby zmienić lekarza. Mam nadzieję, ze mi się to uda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Zakorzenienie
|
koniecznie zmień lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
Wiem
![]() Wspominałam już kiedyś, ze ta baba, do której chodziłam, jest jedynym "łatwo dostępnym" endokrynologiem w moim mieście, jest jeszcze druga (do której będę próbowała się przepisać) ale do niej są zapisy na bardzo długie terminy i nie wiem czy w przychodni będą chcieli mnie do niej przepisać. Zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() Jak myślicie, panikuję? ![]()
![]() |
#1569 |
Zadomowienie
|
A mogłybyście mi napisać jakie hormony należałoby zbadać ?
Miałam nawet całą listę na komputerze, ale przypadkiem ją wykasowałam. Badałam już TSH i testosteron. Jakie jeszcze ??
#1570 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#1572 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() I jeszcze jedno głupie pytanie. Nigdy nie byłam u endokrynologa. Czy trzeba mieć do niego skierowanie ??
#1573 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie kolejka do państwowego jest 3 m-ce na przód. Ale skoro badałaś już TSH to czemu chcesz iść do endo? Wynik zinterpretuje ci też lekarz rodzinny, a jak będzie bardzo zły (wynik, nie lekarz) to wtedy odeśle do endo.
![]() |
#1574 | |
Wtajemniczenie
|
![]()
Do endokrynologa tylko ze skierowaniem, moim zdaniem warto pójść, może zlecić jakieś dodatkowe badania. Ja np. miałam niedoczynność przy dobrych wynikach, wiem ze to brzmi dziwacznie. Moja kuzynka wysłała mi informację, że choroba, którą mam powoduje tzw. niedoczynność ukrytą, tarczyca pracuje źle, ale poziomy są ok. Najlepsze było to, ze niedoczynność wyszła gdy.... podano mi hormony tarczycowe, musieli potem zwiększać dawkę leków. Teraz jest ok.
Cytat:
![]() Zresztą, co tekst, to inne objawy, niektóre są wymieniane, niektóre nie. ![]() http://www.seastarsportfishing.com/c...perthyroidism/ Velvet Kitty, a zauważyłaś po tym inneovie i Merzcu Special zagęszczenie włosów, czy tylko lecieć przestały? Jak długo juz bierzesz? Bo ja się zastanawiam nad Vitapilem, ale może Merz lepszy ![]()
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nie stać na prywatnego lekarza więc jestem skazana na państwową przychodnię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1576 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja wiem bo sama stosowałam że pomaga picie skrzypu polnego mieszanego ze stokrotką polną.Piłam go przez ok 2 miesiące i bardzo pomogło także polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez La Canela Czas edycji: 2009-03-15 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do tabletek, stosowałam Inneov przez 3-mce, żeby przestały lecieć, a do zagęszczenia (wg ulotki) potrzeba 6 m-cy. Ja tyle nie brałam, bo bym zbankrutowała. Nigdy nie "zagęszczałam" żadnym sposobem. Zawsze udawało mi się hamować wypadanie na czas, więc przerzedzenie nie było jakoś widoczne i nie skupiałam się na nadawaniu gęstości/objętości.
![]() |
#1579 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Zadomowienie
|
Ja tez mam problem z wypadaniem włosów. Moje mieszkanie jest p prostu całe w tych włosach....wstaje ciągną się wszędzie....rozczesze i za chwile znowu jakieś wypadną, nie mówiąc już podczas mycia...wychodzi ich chyba z 1000....i nie przesadzam tutaj....
dzis mam zamiar kupić WAX tylko zastanawiam się czy przy moich przetłuszczających sie włosach nie zostaną one dodatkowo obciążone....łykam witaminy i jak narazie poprawiły się paznokcie a włosy wypadają nadal, są ogólnie bez polotu.... poradźcie coś ![]()
#1581 |
Wtajemniczenie
|
Tu jest sporo rad
![]() Ja od siebie mogę poradzić Seboradin w ampułkach - bardzo mi pomogły w krótkim czasie ![]() ![]()
#1582 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To, że wykluczyłam tarczycę nie znaczy, że inne hormony nie powodują wypadania.
![]() |
#1583 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a zastanawiałyście się nad tym czy może nie jecie produktów żywnościowych zatruwających wam organizm? Tym bardziej że bardzo często jemy produkty które na pierwszy rzut oka nie sprawiają nam brzusznych dolegliwości a powodują np. wypadanie włosów (w wyniku gromadzenia się toksyn w organizmie) Mi też od kilku lat wypadały włosy i dosłownie nic nie pomagało .... a ostatnio przestawiłam się na dietę zgodną z moją grupą krwi - B. Jak się okazało porównując zalecenia z moim dziennym menu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() poczytajcie sobie coś na ten temat jeśli jesteście zaciekawione tematem albo chcecie sprawdzić czy jecie prawidłowo ![]() http://zdrowo.info.pl/dieta.html http://www.faceci.com.pl/dieta.html (sorki że akurat faceci.pl :P)
#1585 |
Rozeznanie
|
a próbowałyście może już odżywki ze szpiku końskiego?
więcej info----> http://www.allegro.pl/item413422499_...]_prezent.html Szczerze powiem, że mnie po dekoloryzacji mocno wypadały włosy i kupiłam tę odżywkę z myślą, że zadziała i nie myliłam się ![]() Oprócz dobrego odżywienia problem wypadania ustał i pojawiają się nowe i silne włoski, poza tym czupryna zaczęła szybko rosnąć ![]() Polecam. Używam tę odżywkę ok. miesiąca, zużyłam jedno pudełeczko 150 ml i widać dużą poprawę.
#1586 |
Raczkowanie
|
hmm ...jak przeczytalam wasze wszystkie posty to teraz wiem jeszcze mniej
![]() chyba skusze sie na ten Seboradin ![]() ![]() ![]() ale przede wszystkim wybiore sie chyba do tego endo i zrobie badania hormonalne zeby wykluczyc te przyczyne ... dzieki za wszystkie sugestie ...dobrze ze jest ktos z kim mozna na ten temat popisac i wymienic doswiadczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny napiszcie mi proszę jak zrobiłam morfologia, żelazo, hormony TSH, estradiol lh, fsh, testosteron, dheas, androstendion.To mogę coś jeszcze zrobic żeby ustalic przyczyne wypadania włosów?Jedyne co mi wyszło to to, że mam hashimoto i lekka niedoczynność choć wyniki jeszcze mieszczą się w normie(mam wysokie przeciwciała anty TPO al etsh w górnej granicy normy choc lekarze mówia ze dla mojego wieku to jest za duże.Przypomne jeszcze że wypadają mi też brwi i rzęsy.Co jeszcze moge zrobić?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#1588 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Zakorzenienie
|
ja pierwsze słysze o kosmetykach z konia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny napiszcie mi proszę jak zrobiłam morfologia, żelazo, hormony TSH, estradiol lh, fsh, testosteron, dheas, androstendion.To mogę coś jeszcze zrobic żeby ustalic przyczyne wypadania włosów?Jedyne co mi wyszło to to, że mam hashimoto i lekka niedoczynność choć wyniki jeszcze mieszczą się w normie(mam wysokie przeciwciała anty TPO al etsh w górnej granicy normy choc lekarze mówia ze dla mojego wieku to jest za duże.Przypomne jeszcze że wypadają mi też brwi i rzęsy.Co jeszcze moge zrobić?????DZiewczyny bardzo prosze Was o pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.