|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
![]() Euthyrox zmniejsza niedoczynność tarczycy, więc jeśli z tarczycą będzie w porządku to włosy przestaną wypadać. Twoja tarczyca powinna sama produkować hormon, ale skoro go nie produkuje to bierzesz go w postaci tabletki codziennie rano. Tak więc lek jest całkowicie bezpieczny.
![]() |
#1532 |
Raczkowanie
|
Velvet przepraszam, ze tak cię pytam.A jak to jest, ze ty masz wynik tsh 3.5 i Tobie tego nie leczą a mi uznaja to za niedoczynnośc(mam hashimoto) że w młodym wieku wynik powinien byc koło 1 najwyżej1.5.A już powyżej 2.5 to niedoczynność???Czy tez się z tym spotkałaś??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1533 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Normalny wynik to 0,4 do 4,0. Masz wynik w granicy normy, więc zupełnie nie wiem czym się przejmujesz. Najidealniej jest mieć wynik 1,5, ale ja przy moim wyniku 3,5 wcale nie czułam się źle, nie odczuwałam żadnych skutków negatywnych. Trochę już offtopujemy - jeśli masz pytania odnośnie hashimoto i niedoczynności tarczycy to zapraszam do wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=237536. Jest tam parę dziewczyn z tą chorobą.
![]() |
#1534 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny poprawiło mi się
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1535 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie używam ampułek, drugi dzień i już jest lepiej ![]()
![]() |
#1536 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieje że tak już pozostanie i że jak za 2 miesiące (takie postanowienie mam.. ) zafarbuje włosy to znowu wszystko nie zacznie się od początku...
Teraz nakładam lotion tylko na skórę głowy, kiedyś miałam ten dla włosów suchych i zniszczonych i dawałam na skórę i całe włosy zamiast odżywki i sprawdzał się bajecznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Raczkowanie
|
tak was czytam i pod postami wielu z was moglabym sie podpisac ..
od stycznia tego roku (po przebytej infekcji) wypadaja mi wlosy . Nie pomaga nic. Stosowalam juz 3-miesieczna kuracje suplementem H-pantoten ,tonik Dermedic ,cala mase szamponow do wypadajacych wlosow ,wyniki mam dobre ,tarczyce tez. Na testosteron nie robilam ,bo odradzil mi to lekarz ,ale chyba zrobie ...i na te kobiece tez . Ogolnie lekarz podszedl do tematu nastepujaco : to na pewno od stresu , nic nie stosowac ani zewnetrznie ani wewnetrznie bo nie pomoze ,poczekac i zmienic tryb zycia to samo przejdzie ![]() ![]() ![]() Androgenowe to chyba raczej nie jest bo wtedy traci sie wlosy na czubku glowy i na skroniach a mi wypadaja ''rownomiernie '' i dlatego chyba nie mam jeszcze widocznych przeswitow tylko ilosc wlosow drastycznie sie zmniejszyla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli któraś z was zdecyduje się na ampułki Seboradin, to otwierajcie pudełko i sprawdzajcie czy są wszystkie ampułki i czy są pełne... W moim pudełku była jedna niepełna (ok 2/3 brakowało
![]()
#1539 | |
Wtajemniczenie
|
![]()
Do kittyKati,
Cytat:
Oba prdikty dostaniesz w apatekach. Od razu kup lakcid, aby ci te drożdze nie zrobiły masakry w jelitach! Całuski i powodzenia, napisz czy sie zdecydowałaś ![]()
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1540 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Smakuje fatalnie, miałam po nich dziwny "drożdżowy" posmak w ustach, fuuuj... ![]() W każdym razie nie odradzam, każdy organizm jest inny i każdy potrzebuje innych składników, tak więc powodzenia ![]()
![]() |
#1541 |
Przyczajenie
|
Ja polecam skrzypovitę,łykałam dromin,silice i nic jedynie skrzypovita dawala mi efekty...włosy o wiele szybiej rosna i sa duzo mocniejsze,(farbuje z ciemnych na bardzo jasny blond)nowych nie zauwazylam ale czytalam na innych forach ze u niektorych wyrastaja nowe...łykam dwie tabletki dziennie i wtedy jest 100% zapotrzebowania dziennego na te witaminy...
pozdrawiam i zycze powodzenia! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1542 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ływkałam te wszystkie witaminki itd... i nic wax tez nic mi nie pomogł.. Byłam u dermtologa ale ona nawt nie posjrzała na skóre głowy tylko przepisała jakies dziwactwa.. Ale ostnio byłam u ginekologa i miałam usg domaciczne i maiłam pecherze na jajnikach.. stwierdził ze to moze byc PCO i daltego tez włsoy mi leca jak szalone..:/ Kazał mi zrobic bania ANDRO... czy jaos tak ale chciłbym sie was zapytac w jakim dniu cyklu powinno sie zrobi te hormony i jakie jeszcze powinnam zrobic hormony zeby wykluczyc PCO problaktyna tez? bede bartdzo wdzieczna za odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Raczkowanie
|
KAska z tego co wiem to przy pco w 3 dniu cyklu musisz zbadać LH i FSH.Przy pco ich stosunek jest zaburzony LH jest wieksze od fsh.Wtedy za ukłuciem można zbadać prolaktyne i estradiol.No i w przypadku pco podwyższone są androgeny tj.hormony męskie i wtedy trzeba zbadać testosteron DHEAS to sa androgeny nadnerczowe.W pco jajniki maja charakterystyczny obraz duzo małych pęcherzyków które nie rosna i nie ma owulacji.Jajnik wtedy przy pco otoczony jest otoczkę która wydziela androgeny.Z tego co wiem to współcześnie pco leczy się tabletkami anty np.Yasminelle.Natomiat problem moze wystapić przy próbie zajścia w ciążę.Ale wtedy też sa na to metody.Pamiętaj, ze policystyczne jajniki ma wiele kobiet co wcale nie oznacza, ze jest to zespół chorobowy policystycznych jajników.To właśnie te androgeny odpowiedzialne sa za wypadanie włosó.Ponadto przy pco bardzo często podwyższona jest prolaktyna która należy zbadać i ona tez daje wypadanie ale to sdię ładnie leczy.Jak chcesz coś wiecej wiedziec to pytaj
|
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zadomowienie
|
Ile codziennie łykacie tabletek?? Bo dostałam szoku jak na jednym forum dziewczyna napisała,że 14 dziennie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1545 |
Zakorzenienie
|
14
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na włosy aktualnie 4 dziennie - 2x Merz Spezial, 2x Inneov.
![]() |
#1547 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może rzeczywiście zrobić jeszcze testosteron .. myślałam jeszcze o analizie pierwiastkowej włosów, ale już sama nie wiem..w sumie to już jestem zrezygnowana. Kitty daj znać jak wpadniesz na coś nowego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1549 | |
Wtajemniczenie
|
![]()
Velvet acid Kitty napisała,
Cytat:
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Zakorzenienie
|
Witam, mi również włosy wypadają podobno ze stresu
![]() Dermatolog stwierdził, że nic mi nie jest, przepisał kilka mazideł i na tym się skończyło. Włosy niestety ścięłam. Stosowałam wiele preparatów i specjalnych szamponów, niestety nic mi nie pomogło. Nie stosowałam Drominu ale jeśli moja poprzedniczka tak go zachwala to spróbuję ![]() Zakupiłam sobie maseczkę WAX'a i czekam na efekt. Pozdrawiam ;*
![]() Edytowane przez paprif Czas edycji: 2008-08-26 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Raczkowanie
|
Jeszcze pare miesiecy temu odwiedzialam ten watek regularnie, wypadające włosy byly moim koszmarem. W gimnazjum mialam baaaardzo grube wlosy i bardzo ich nie lubiłam. Nie potrafilam ich ułożyć, miałam wrażenie, że jest ich za dużo ( mylne wrażenie, mam wlosy raczej suche i nieodpowiednia pielegnacja robi z nich siano ) Gdy poszlam do szkoły średniej nagle zaczeły mi wypadać ! Garsciami ! Zaczełam czesac włosy nad umywalką i czesto plakałam widziac ją całą we wlosach. Zaczełam wtedy o nie bardziej dbac, nie meczyc ciagle w ciasno zwiazanych kucykach, dobierac szampony odpowiednie do rodzaju włosów, używać odżywek. Nic nie pomagało. Ani tabletki, ani scinanie włosów NIC ! Nawet podejrzewałam u siebie niedoczynnosc tarczycy, przy której to tez podobno wypadaja włosy, lecz to był mylny trop i tak bylo przez 3 lata... do wiosny tego roku. Skonczylam szkołę, napisałam mature i stal sie cud. Włosy przestały wypadać, teraz przy czesaniu na grzebieniu zostaje do 3 wlosków, nigdy wiecej.
Analizując to wszystko najprawdopodobniej winny u mnie byl stres. Trafiłam do dobrej klasy, z nauka sie troche opusciałam i takie tam rozne mialam zyciowe zawirowania. Nie potrafie tego wyjasnic, a wierzcie probowalam wszystkiego, a pomogło pare miesiecy beztroski... Za wypadające włosy mogła tez byc winna burza hormonów gdy dorastałam... chociaz ja u siebie takiej nie wyczułam. Na koniec chce Wam dodac nadzieji, bo nigdy nie mialam włosów w tak dobrej kondycji. Jest ich coraz wiecej, sa zdrowe i lsniace, nie jestem łysa :P i mam nadzieje, ze juz nigdy nie bede musiała korzystac z parad zawartych w tym watku ![]()
#1553 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja Dromin bardzo polecam na trądzik, naprawdę jest rewelacyjny, ale na problem z wypadającymi włosami będzie za słaby.
![]() |
#1554 |
Wtajemniczenie
|
![]()
DO Velvet Kitty,
Nie podziałały, bo włosy wypadały setkami 3 lata, łykałam dosłownie wszystko i nic nie pomagało. Chorowałam przez cały 2006 rok. Był Vitapil, H-pantoten, pokrzywa i normalne witaminy i... dalej chorowałam, a włosy leciały. Można powstrzymać wypadanie włosów w 2 tyg. tak samo jak zagęścić i to bardzo w 3 miesiące (przy pomocy wcierek). Mnie sie tak udało, ale oczywiście każdy jest inny. Do tego ampułki Farmony i było ok. Miałam potem jeszcze drobne linienie, ale przy myciu nic nie leciało. Skoro miałaś problemy z cerą i Dromin pomógł to ok. ja mam cerę gładką i nic mi tam Dromin nie zdziałał ![]() ![]() Co do Pań aptekarek, hmmm, czasem warto ich rewelacje między bajki jednak wsadzić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1556 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ps. Wypadaja Ci włosy?
||
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Przyczajenie
|
Mojej koleżance na wypadające włosy lekarz przepisał jakieś tabletki zawierające wyciąg z soji
|
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
Wtajemniczenie
|
To bardzo możliwe, soja też jest dobra. Tak naprawdę nigdy nie wiadomo co, kiedy i dlaczego zadziała. Podam przykład wręcz kuriozalny. Finasteryd, lek podawany przy łysieniu androgenowym u mężczyzn, są jego dwie odmiany: Popecia i Proscar, teoretycznie to samo, ale część facetów świetnie reaguje np. na Proscar, a w ogóle na Propecie i vice versa. Róznica w tych lekach to tylko cena!! Dlaczego tak się dzieje? Nie wiadomo. Zatem warto wypróbować wszelkie, nawet dziwaczne metody.
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Wtajemniczenie
|
To, że ty masz niedoczynność tarczycy nie czyni cię znawcy, tak samo jak i mnie.
Skoro uważasz, że farmaceutki się nie znajdą, to dziwię się, że zaufałaś lekarzowi, przecież co on może wiedzieć... ![]() Co ma choroba twojej cioci do twojej niedoczynności? Sama pisałaś, że ma nadczynność tarczycy. I przy niedoczynności i nadczynności wypadają włosy. Zaleczenie pierwotnej przyczyny wypadania włosów tj. ustabilizowanie hormonów hamuje ich wypadanie.
#1560 |
Zakorzenienie
|
Ja mam prawdopodobnie nieniedoczynność tarczycy (piszę "prawdopodobnie" bo od swojej lekarki nie mogę się nic konkretnego dowiedzieć, więc zamierzam ją zmienić, tylko niestety nie miałam czasu) i przez dwa lata brałam Letrox i Jodid - włosy jak wypadały tak wypadają, teraz nawet bardziej niż wcześniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.