Wszystko o Avonie 4 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-22, 19:14   #1861
kasia2439
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie 4

Zamówienie wysłałam na 580zł, miałam z tych zapachowych stron zamówień na 62zł i postanowiłam że dobiję do tej kwoty 100zł żeby dostać tą parasolkę i zamówiłam dodatkowo body spray Indyvidual Blue, 2 kulki Indyvidual Blue i mgiełka perfumowana LBD bo to mi się zawsze sprzedaje i mam parasolkę faktura wystawiona i wszystko będzie oprócz antyperspirantu ( z wyprzedażowej przyjdzie krem pod oczy ze złotym pyłem i 2x Surreal). Dla siebie zamówiłam 2 opakowania długopisów do rozdania klientkom, ten chłodzący krem żeby mama kupiła kosmetyczkę, próbki kremu opalająco cośtam :p
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 19:23   #1862
alehcar
Rozeznanie

Jeszcze do nie dawna były w ofercie 4 dodatkowe odcienie pomadek z musem, ale w pewnym momencie zniknęły i w tej chwili pojawiaja się tylko 10 podstawowych kolorów. Nie wiecie co się z nimi stało? mam nadzieję że nie zostały wycofane. Sprawdzałam swoje katalogi i tam nie było żadnych dzwoneczków, ale nie mam kat 9 i nie wiem czy przypadkiem tam nie pojawiły się po raz ostani. Ma ktoś możliwość sprawdzić to?
alehcar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 19:53   #1863
Deborah100
Zakorzenienie

Dziś dostałam paczkę. Wszystko się zgadza oprócz tego, że mgiełki Pur Blanca nie ma- produkcja zakończona
Ale przysłali niedostępne wcześniej przyśpieszacze opalania. Klientka ucieszy się bo długo się wyczekała.

Miałam zamówienie na ponad 1000zł i nawet gratiska nie dali, skąpce jedne.
Tylko mase katalogów

A co do zapachu wody toaletowej Vitality by Liiv to jest okropna, śmierdzi jakimiś korzeniami gdyby to zlikwidować odrazu zapach byłby przyjemniejszy.
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 20:03   #1864
ancia19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
[COLOR=indigo]A co do zapachu wody toaletowej Vitality by Liiv to jest okropna, śmierdzi jakimiś korzeniami ]
zgadzam się, jest OKROPNA.
ancia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 20:12   #1865
sawa_sawa
Rozeznanie

hej ktos zamawiał ta torebke z perfumami i błyszykiem co jest na ostatniej stronie? ktos moze mi zdradzić jak prezentuje sie ta torebka i błyszczyk???

Z góry dziekuje
Stary 2008-08-22, 20:28   #1866
taka jedna
Zakorzenienie

W K12 zero braków!
Przyjdzie też zegarek Bridget wreszcie
Ze stron wyprzedażowych zamawiałam tylko obie miniaturki z Anew. Przyjdą, ale krem alternatywny.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 20:44   #1867
gabipati
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alehcar Pokaż wiadomość
Jeszcze do nie dawna były w ofercie 4 dodatkowe odcienie pomadek z musem, ale w pewnym momencie zniknęły i w tej chwili pojawiaja się tylko 10 podstawowych kolorów. Nie wiecie co się z nimi stało? mam nadzieję że nie zostały wycofane. Sprawdzałam swoje katalogi i tam nie było żadnych dzwoneczków, ale nie mam kat 9 i nie wiem czy przypadkiem tam nie pojawiły się po raz ostani. Ma ktoś możliwość sprawdzić to?
Sprawdziłam te pomadki z musem - w k09 jest 14 odcieni bez dzwoneczków w cenie 29,90 a w k12 rzeczywiście jest tylko 10 odcieni, dziwna sprawa.
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 20:46   #1868
aiso87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ms.Torres Pokaż wiadomość
co sądzicie o kosmetykach ageless results? albo accolade? używacie ich? jak efekty?

i dlaczego nie ma w kat. 15. tej niebieskiej bransoletki z fundacji dla kobiet dotkniętych przemocą?

w końcu spodobała mi się świąteczna szata graficzna serii care wcześniejsze były takie pospolite
Moja Mama często używa linii accolade i jest z niej zadowolona kremy są "treściwsze", gęste w konsystencji,ale i wydajne. Napewno najlepiej sprawdzają się przy skórze, na której są już widoczne zmarszczki.

Odebrałam dziś packę,dla mnie tylko ananasowa pomadka - słodziutka,wyraziście pachnie ananasem właśnie i nowy eyeliner,ale jego jeszcz nia miałam okazji przetestować na oku; na dłoni daje ładną, czarną kreskę.

Kasia/Katarzyna poprostu
aiso87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 20:50   #1869
alehcar
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
Sprawdziłam te pomadki z musem - w k09 jest 14 odcieni bez dzwoneczków w cenie 29,90 a w k12 rzeczywiście jest tylko 10 odcieni, dziwna sprawa.
Może jeszcze się pojawią w takim razie... Dzięki za odpowiedź. Bardzo lubię te pomadki, mam 2 odcienie i czaję się na trzeci
A przy okazji mam pytanie: którą maseczkę oczyszczającą bardziej polecacie - zieloną Solutions, czy Spa z minerałami?
alehcar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 20:58   #1870
Seona
Zakorzenienie

Dziewczyny nie wiem czy w dobrym wątku pytam Szukam Konsultantki z Avonu w Rzeszowie

Dosłownie nie mam gdzie zamawiać Doszło do tego, że oglądam katalogi on-line i zamawiam z Allegro A chciałabym tak jak dawniej, mieć katalog i przy kawie sobie oglądać i pozamawiać

Aż trudno w to uwierzyć, ale w pracy nie ma żadnej konsultantki, wszystkie moje koleżanki konsultantki wyjechały z Rzeszowa i nie mam u kogo zamawiać

Jeśli jest jakaś chętna konsultantka, to podam namiary na moją pracę na PW, żeby mi podrzuciła katalog i tam bym odbierała też kosmetyki

Z góry dziękuję

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 20:59   #1871
jane...
Raczkowanie

GG do jane...

ja złożyłam zamówienie na 370zł dla siebie zamówiłam tylko szminke nabłyszczającą odceń coral gables oraz peeling do ciała z ekstraktem z granatu.

Schwytana <3
jane... jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-22, 21:14   #1872
mischelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy w dobrym wątku pytam Szukam Konsultantki z Avonu w Rzeszowie

Dosłownie nie mam gdzie zamawiać Doszło do tego, że oglądam katalogi on-line i zamawiam z Allegro A chciałabym tak jak dawniej, mieć katalog i przy kawie sobie oglądać i pozamawiać

Aż trudno w to uwierzyć, ale w pracy nie ma żadnej konsultantki, wszystkie moje koleżanki konsultantki wyjechały z Rzeszowa i nie mam u kogo zamawiać

Jeśli jest jakaś chętna konsultantka, to podam namiary na moją pracę na PW, żeby mi podrzuciła katalog i tam bym odbierała też kosmetyki

Z góry dziękuję

Jaka szkoda, że nie jesteś z Łodzi - chętnie bym Cię przygarnęła

mischelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 21:21   #1873
ancia19
Zadomowienie

Cytat:

Z góry dziękuję
zapytam siostry męża, mieszkają w Rzeszowie i czesto zamawiają
jak coś to odezwij się na priv
ancia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 21:24   #1874
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

szkoda ze nie ze szczecina
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 21:35   #1875
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

Cytat:
Napisane przez mischelle Pokaż wiadomość
A mnie się wydaje, ze odejmą.

[font=Arial, Helvetica][size=2]

Mi kiedyś odliczyli zwrot z najbliższego zamówienia - czyli zwrot dotarł do nich w k9 a oni odliczyli jego wartość w k10.

Może domów coś tak na wszelki wypadek?
Tak wszystko się zgadza. Odliczą kwotę od następnej faktury więc jak zamówi na 152 zł, odliczą jej 42 zł i do zapłaty na fakturze będzie miała 110zł ale wysokość zamówienia z katalogu będzie 152 więc opust będzie 25%. Mylicie stan konta z wysokością zamówienia z katalogu.
Na pewno tak jest bo miałam tak teraz nawet w tej kampanii, miałam zwrot który odjęli mi od stanu kąta, zamówiłam na niecałe 160 zł, (po odjęciu tego zwrotu wychodzi jakieś 90 zł) i nie zapłaciłam kosztów realizacji małego zamówienia.
A zwrot musieli ci odjąć z k10 jeśli nie robiłaś już żadnego zamówienia z k9, bo oni nie robią korekty faktur już wystawionych żeby nie robić zamieszania, dlatego odejmują z pierwszej faktury jaką wystawiają po uwzględnieniu zwrotu.
Stary 2008-08-22, 21:39   #1876
kamuha
Zakorzenienie

GG do kamuha

Cytat:
Napisane przez madzik87 Pokaż wiadomość
Tak wszystko się zgadza. Odliczą kwotę od następnej faktury więc jak zamówi na 152 zł, odliczą jej 42 zł i do zapłaty na fakturze będzie miała 110zł ale wysokość zamówienia z katalogu będzie 152 więc opust będzie 25%. Mylicie stan konta z wysokością zamówienia z katalogu.
Na pewno tak jest bo miałam tak teraz nawet w tej kampanii, miałam zwrot który odjęli mi od stanu kąta, zamówiłam na niecałe 160 zł, (po odjęciu tego zwrotu wychodzi jakieś 90 zł) i nie zapłaciłam kosztów realizacji małego zamówienia.

Liczy się zamówienie z danego katalogu, a odliczą te 42 złote, ponieważ zapłaciłaś je już wcześniej z poprzednią fakturą i muszą to wyrównać
kamuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 22:27   #1877
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez alehcar Pokaż wiadomość
A przy okazji mam pytanie: którą maseczkę oczyszczającą bardziej polecacie - zieloną Solutions, czy Spa z minerałami?
obie tak samo lubię, ale jakbym musiała wybrać, to chyba... Spa MM.
Stary 2008-08-22, 22:35   #1878
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
Zamówienie wysłałam na 580zł, miałam z tych zapachowych stron zamówień na 62zł i postanowiłam że dobiję do tej kwoty 100zł żeby dostać tą parasolkę i zamówiłam dodatkowo body spray Indyvidual Blue, 2 kulki Indyvidual Blue i mgiełka perfumowana LBD bo to mi się zawsze sprzedaje i mam parasolkę
fajnie że przypomniałaś o tej ofercie, może też mi się uda na nią załapać, nie żeby jakoś specjalnie mi na niej zależało ale skoro jest szansa to czemu nie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Tak a propos, czy Wam też "wyzerowali" kwoty, które uzbierałyście w Klubie Róży - edycja 2008 ? Przecież ona kończy się dopiero w K12, czyli praktycznie za 3 tygodnie.
mnie póki co nie wyzerowali, wydaje mi się że mogli wyzerować tym konsultantką którym brakuje bardzo wysokiej kwoty do osiągnięcia progu KR, a tym które jeszcze maja jakieś szanse mają nadal wypracowany stan (takie moje przypuszczenie)

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
dziewczyny o jakiej ofercie internetowej mowicie?

Wlasciwie konsultantka jest moja siostra (ale ja mam swoje klientki i robimy jedno zamowienie) i to ona robi zamowienia przez internet, ale nigdy o niczym takim mi nie wspominala - byc moze sama nie wie albo ja nie wiem o co chodzi teraz Prosze o jakies informacje, wskazowki jak do tej oferty dotrzec...
w strefie konsultantki jest zakładka "oferta specjalna" i to jest własnie ta oferta internetowa
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 06:04   #1879
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
te za 1zł są wypisane ale dodatkowo wypisane na liście są błyszczyki

skopiowane ze strefy konsultantki

OPUSTY 10%
.....
- Błyszczyk do ust Extreme Sine
- Metaliczny błyszczyk do ust
- Woda toaletowa Urban Flowers Roma, Tokio dla Klientek myAVON
- Produkty za 1 zł z oferty „Kup 1 drugi wybierz za 1 zł” ze str. 8-17
Zainteresowanym, czyli tym którzy będą zamawiać te błyszczyki, radzę wysmarować maila ze strefy, bo IMO jest to niezgodne z dotychczasową praktyką, tymbardziej, że oferta na nie niczym nie różni sie od ostatniej pozycji z tej listy
Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
....
Suma KR nadal jest na moim koncie
Po interwencji mailowej została przywrócona, być może system znowu nawala, bo jeszcze oficjalnej odpowiedzi nie dostałam
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 07:45   #1880
ekstradyska
Raczkowanie

Cytat:
A zwrot musieli ci odjąć z k10 jeśli nie robiłaś już żadnego zamówienia z k9, bo oni nie robią korekty faktur już wystawionych żeby nie robić zamieszania, dlatego odejmują z pierwszej faktury jaką wystawiają po uwzględnieniu zwrotu.
dziekuje
ostatni zwrot robiłam 3,5 roku temu, wuięc naprawde nie pamietam, jak to juz było
a nie wiem jak było - odesłałam jakiś krem z linii anew czyli droższy raczej, po czym nie zamawiałam wogóle nic z klku kampanii, a oni mi przysąłli fakture korygujaca i pieniadze przez listonosza do domu (bez dodatkowych opłat), ale to było juz bardzo dawno jak mówie

mam taką nadzieje, że bedzie włąsnie tak że od tych 153 zł odlicza opust 25 % i od tej wartosci odejma jeszcze te 42 zł, i nie dolicza transportu
a jak zrobia inczaej to najwyżej bede troche stratna, ale trudno, nie onraze sie heh

zamówiłąm sobie demo - ten nowy podkłąd w odcieniu natural beige, ciekawe jaki bedzie heh
powiem jeszcze co sobie zamówiłam a co tam - no to ten podkład z demo, i ten nowy krem solutions z demo
próbek nie zamawiałam, u by ungaro doatne próbke, bo zamówiłam ten nowy podwójny krem pod ocy z portwelem kupiłam dla portwela hehe)- bo mam w domu chyba 3 kremy pod oczy, ale co tam, mam 22 lata więc bede sobie uzywac jak skończe moje obecne.
oczywiście żel senses mystique duzy, 2 szampony dla mamy (dodający objetości i codzienna pielegnazja AT oczywiscie)
sobie jeszcze serum na końcóki, bo tanie, a miałąm ostatnio ze 4 latat temu , wic zapomniałam jak działa
dla brata kupiłam żel do golenia , balsam po goleniu, i żel pod prysznic - z linii for men
i piankę nawilżająca -oczyszczającą z solutions, o któr sie was jakis czas temu pytałam - co tam , trzeba wypróbowac na własnej skórze, a 11,9 zł to nie majątek.
to chyba tyle zamówiłąm, chyba że o czymś zaponiałam
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 08:19   #1881
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

Cytat:
Napisane przez aiso87 Pokaż wiadomość
Moja Mama często używa linii accolade i jest z niej zadowolona kremy są "treściwsze", gęste w konsystencji,ale i wydajne. Napewno najlepiej sprawdzają się przy skórze, na której są już widoczne zmarszczki.

Odebrałam dziś packę,dla mnie tylko ananasowa pomadka - słodziutka,wyraziście pachnie ananasem właśnie i nowy eyeliner,ale jego jeszcz nia miałam okazji przetestować na oku; na dłoni daje ładną, czarną kreskę.
Daj znać jak go przetestujesz, bo właśnie się nad nim zastanawiam, ale nie wiem czy jest dobry bo w COK go nie widziałam. Kiedyś miałam tusz do kresek i go nawet lubiłam, później przerzuciłam się na kredki, i nie wiem czy zamawianie tego eyelinera jest dobrym pomysłem.
Stary 2008-08-23, 08:44   #1882
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Z góry dziękuję
Ja nie jestem z Rzeszowa, ale moja mama tam pracuje w szpitalu, więc może jakby znalazła czas, to mogłaby Ci podrzucić katalog
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 09:29   #1883
tess_d
Zadomowienie

Dziewczyny, jeżeli zamawówienie na pierwszy termin ma przyznany opust 25 %, to ile procent ma to drugie, "małe" zamówienie na trochę powyżej 50 zł ?

Zabrzmiało trochę jak zadanie matematyczne . Zawsze składam jedno zamówienie w kampanii i nie bardzo się w tym orientuję

Edytowane przez tess_d
Czas edycji: 2008-08-23 o 09:31 Powód: byk :)
tess_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 09:33   #1884
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tess_d Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeżeli zamawówienie na pierwszy termin ma przyznany opust 25 %, to ile procent ma to drugie, "małe" zamówienie na trochę powyżej 50 zł ?

Zabrzmiało trochę jak zadanie matematyczne . Zawsze składam jedno zamówienie w kampanii i nie bardzo się w tym orientuję
jesli zlozysz zamowienie na pierwszy termin np na 450 zl, a drugie juz zamowienie bedzie takie ze w kampani suma bedzie powyzej 500 to drugie zamowienie ma 30 %
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 09:42   #1885
tess_d
Zadomowienie

Czyli się sumują. Dobrze wiedzieć na przyszłóść

Chociaż w tym wypadku chodzi o małe zamówienie, więc opust nie wzrośnie. "Małe" w sensie na małą kwotę.
Pierwsze było na ok. 250 zł, a drugie będzie na 56 zł Czyli do drugie będzie miało również 25% ?

Nie bić za bardzo
Stary 2008-08-23, 09:46   #1886
Konto usunięte

Cytat:
Czyli się sumują. Dobrze wiedzieć na przyszłóść

Chociaż w tym wypadku chodzi o małe zamówienie, więc opust nie wzrośnie. "Małe" w sensie na małą kwotę.
Pierwsze było na ok. 250 zł, a drugie będzie na 56 zł Czyli do drugie będzie miało również 25% ?

Nie bić za bardzo
tez 25%
Stary 2008-08-23, 09:50   #1887
tess_d
Zadomowienie

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;8708332]tez 25%[/QUOTE]

Dzięki serdeczne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-23, 09:52   #1888
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki serdeczne
nie ma za co
Stary 2008-08-23, 10:06   #1889
Rozilla
Raczkowanie

Cytat:
Daj znać jak go przetestujesz, bo właśnie się nad nim zastanawiam, ale nie wiem czy jest dobry bo w COK go nie widziałam. Kiedyś miałam tusz do kresek i go nawet lubiłam, później przerzuciłam się na kredki, i nie wiem czy zamawianie tego eyelinera jest dobrym pomysłem.
Ja mam ten eyeliner i muszę przyznać że jak na razie sprawuje się super
Mam porównanie do tego z PW - przez 2 użycia był całkiem całkiem, ale po trzecim użyciu jakby bledł w oczach i kreska była mało wyraźna i jakby zielonkawa...i zauważyłam że bardzo szybko wysychał poszedł do zwrotu.

Bałam się nieco zaryzykować i kupić ten nowy...ale skusiłam się i jestem z niego bardzo zadowolona użyłam chyba z 7-8 razy a on ciągle ma piękny intensywny czarny kolor...i kreska jest wyraźna jestem jak najbardziej na tak i polecam

Nie traktuj życia zbyt poważnie bo i tak nie wyjdziesz z niego żywy...
Rozilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 10:12   #1890
sawa_sawa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sawa_sawa Pokaż wiadomość
hej ktos zamawiał ta torebke z perfumami i błyszykiem co jest na ostatniej stronie? ktos moze mi zdradzić jak prezentuje sie ta torebka i błyszczyk???

Z góry dziekuje

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości