Wszystko o Avonie 4 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-22, 07:36   #1831
patusia22
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie 4

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
mam kolejne pytanie: na wątku ze zdjęciami pojawiła się gorąca 5, czy wszystkie konsultanki ja dostają bez spełniania jakiegoś warunku?

oferta działa TYLKO w COK
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 07:51   #1832
kasia2439
Zakorzenienie

JA mam zamówienie narazie na 420zł ale eszcze mam dostać od koleżanek mojej mamy może dobiję do 500zł. A ten olejek jest w brakach?? Ten z wyprzedażowych stron do wyczerpania zapasów po opalaniu?
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 08:33   #1833
gabipati
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzik87 Pokaż wiadomość
też tak myślę, i szczerze mówiąc nie rozumiem tego że cena zależy od ilości kupowanych sztuk... podwyżkę argumentują tym że niby jakoś katalogów ( a i tak wszystkie wiemy jak jest z ich jakością i oddawanie rzeczywistych kolorów - niestety ) No to niby wyprodukowanie jednego katalogu jest droższe niż wyprodukowanie jednego katalogu do pakietu 5. Bez sensu. Po co mam zamawiać 10 skoro potrzeba mi 7, skoro tamte 3 wyrzucę (jasne mogę je dać komuś nowemu, próbowałam wiele razy i z doświadczenia wiem że raz na 100 takich sytuacji kończy się tym że ta osoba coś zamówi). Z resztą u mnie zazwyczaj jest tak (mimo iż tłumaczę że każda klientka dostaje swój katalog,może po nim pisać, rysować i robić z nim co chce) oddają mi go następnego dnia, w efekcie pod koniec kampanii zamawiając 10 katalogów, zostaje mi ok 9, które idą do kosza (na makulaturę oczywiście )
Hmm, mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi
widzę że i wy też macie problem z katalogami....Ja mam podobnie albo miałam za dużo albo mi brakowało.W sumie to rozdaje 8 katalogów, zostawały 2+1 z literatury z 10 zamówionych. Postanowiłam nieco zaoszczędzić i zmniejszyłam zamów.do 5 katalogów (ten kto musiał mieć na własność to miał a komu już złożył zamówienie oddawał następnemu) i było jakiś czas ok dopóki nie dochodziły nowi klienci , którym nie powiem w wstępie ,że katalog trzeba przekazać innym zamawiającym. Znowu wróciłam do pakiety 10 katalogów a oni wtedy dokładaj mi jeszcze 5 gratisowych i po co. Te gratisowe to rozwiązały bi mi problem przy zamówieniu 5 sztuk - pasowało by mi idealnie ale nie oni je dają jak zamawiam więcej.

Z k12 jak na razie u mnie bez rewelacji , dla siebie biorę nowy krem kompleksowy anew , terebkę Gabriella i diamentową szminkę z wyprzedażowej strony ale jeszcze nie wiem jaki odcień.Większość kolorów mi pasuje ale najbardziej lubie róże którą macie i polecacie?

No i oczywiście wśród moich klientek jest zainteresowanie Surreal a ja zapomniałam zamówić próbki jak zwykłe teraz muszę się trudzić i tłumaczyć zapach ....jak ja tego nie lubię robić
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 08:36   #1834
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Tak a propos, czy Wam też "wyzerowali" kwoty, które uzbierałyście w Klubie Róży - edycja 2008 ? Przecież ona kończy się dopiero w K12, czyli praktycznie za 3 tygodnie.
Też mam wyzerowane. A jeszcze wczoraj były kwoty
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 09:22   #1835
Monique :)
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy pamiętacie takie opakowania lakierów ?http://teszvesz.hu/item423321589_avo...limestone.html
Mam ten i drugi odcień; kupiłam je jeszcze jako klientka i dotąd da się nimi pomalować bez smug, tylko ostatnio do niczego mi nie pasują, więc dawno nie używałam
Ja mam jeszcze odzywke do paznokci w takim opakowaniu.
Stary 2008-08-22, 09:36   #1836
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
widzę że i wy też macie problem z katalogami....Ja mam podobnie albo miałam za dużo albo mi brakowało.W sumie to rozdaje 8 katalogów, zostawały 2+1 z literatury z 10 zamówionych. Postanowiłam nieco zaoszczędzić i zmniejszyłam zamów.do 5 katalogów (ten kto musiał mieć na własność to miał a komu już złożył zamówienie oddawał następnemu) i było jakiś czas ok dopóki nie dochodziły nowi klienci , którym nie powiem w wstępie ,że katalog trzeba przekazać innym zamawiającym. Znowu wróciłam do pakiety 10 katalogów a oni wtedy dokładaj mi jeszcze 5 gratisowych i po co. Te gratisowe to rozwiązały bi mi problem przy zamówieniu 5 sztuk - pasowało by mi idealnie ale nie oni je dają jak zamawiam więcej.

Z k12 jak na razie u mnie bez rewelacji , dla siebie biorę nowy krem kompleksowy anew , terebkę Gabriella i diamentową szminkę z wyprzedażowej strony ale jeszcze nie wiem jaki odcień.Większość kolorów mi pasuje ale najbardziej lubie róże którą macie i polecacie?

No i oczywiście wśród moich klientek jest zainteresowanie Surreal a ja zapomniałam zamówić próbki jak zwykłe teraz muszę się trudzić i tłumaczyć zapach ....jak ja tego nie lubię robić
No to chociaż tyle że dostajesz jakieś gratisowe, ja nigdy takich nie dostaję, nawet jak kiedyś zamawiałam 20 katalogów, gratisowego nie dostałam ani raz, przy 10 katalogach też dostaję tylko 10. Ciekawe od czego to zależy, może po prostu mnie nie lubią
Mam już fakturę z k12, wszystko przyjdzie, nawet balsam do ciała na noc z oliwką z PS.
Zamówiłam kilka szminek i torebkę czekoladową, poczwórne cienie brązowe - jak przyjdzie paczka postaram się wrzucić zdjęcia tego czego jeszcze nie było.
Stary 2008-08-22, 10:26   #1837
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość

widzę, że prawie wszystkim nie odpowiadają te pakiety katalogów, również mnie !
Choć we wakacje wystarcza mi na styk te 6 katalogów za 6 zł, ale później będę musiała kupować 10.. i ze 2 mi zawsze zostaną i jeszcze 5 które dostanę GRATIS. Zupełnie nie mam z nimi co robić. Już nie mówiąc o tych 5 starych które dokładają nie wiem po co : /

Ja z k12 dla siebie tylko krem do rąk i szampon morelowy. Spróbuje jak zachowują się moje włosy, jeśli nie ma tylu sztucznych składników.

Kiedyś wypełniałam ankietę na temat :"Toksykologia. Czy jesteś zagrożony/a "?

I tam było pytanie " jak często myjesz głowę", więc coś z tym częstym myciem głowy jest nie tak : P
BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-22, 10:26   #1838
renia0809
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
oferta działa TYLKO w COK
dzięki za odpowiedż nie robię zakupów w COK niestety bo mam do niego za daleko
renia0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 10:56   #1839
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Wczoraj dostałam paczkę z trzeciego terminu k11, a dopiero dziś przy pakowaniu, zobaczyłam, że jedna z czterech zamawianych przeze mnie truskawkowych pomadek jest pusta! Nie ma sztyftu, opakowanie zamknięte. Napisałam do nich już maila.
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 11:43   #1840
mischelle
Rozeznanie

Już 15 rosyjska
Jestem w szoku, że tak szybko

mischelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 12:04   #1841
Iwona 25
Zakorzenienie

hej!
moja konsultantka nowa jest super szybka i tak oto mam już:
olejek w sprayu taki zielony sss za 11.90 z kat.12- nie nawilża prawie wcale,co innego oliwki dla dzieci,ten to tak po wierzchu olejkiem można się napsikać-ale ten ZAPACH JEST PRZECUDNY!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
szampon morela i słonecznik NAturals-zdam relacje jutro jak umyje głowę-zapach bardzo ładny rzecz jasna

a Surreal nie mam,bo konsultantka kupowała w COKU
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-22, 12:25   #1842
renia0809
Wtajemniczenie

a ja się właśnie zastanawiam czy kupić ten olejek zielony bo w katalogu pachnie slicznie
Stary 2008-08-22, 12:30   #1843
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:

Tak a propos, czy Wam też "wyzerowali" kwoty, które uzbierałyście w Klubie Róży - edycja 2008 ? Przecież ona kończy się dopiero w K12, czyli praktycznie za 3 tygodnie.

u mnie jest to samo i nie wiem dlaczego
Stary 2008-08-22, 12:39   #1844
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
u mnie jest to samo i nie wiem dlaczego
U mnie też wyzerowali stan konta w KR. Dodam, że nie jestem, ani nigdy nie byłam w KR
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 13:05   #1845
kasia2439
Zakorzenienie

ale katalog 14 rosyjski był całkiem inny niż polski więc może z 15 też tak będzie
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 13:12   #1846
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

Eh co ja mam z tymi klientkami... mówiłam że zamówienia do wczoraj, a dzisiaj rano odbieram telefon z pytaniem czy dałoby się jeszcze coś zamówić. Jeszcze gdyby było jakieś większe zamówienie,a tu niecałe 20zł nie zgodziłabym się, ale to stała klientka i nie chcę jej stracić. Pomyślałam że pokażę jej torebkę Gabriella (tą którą wzięłam dla siebie) to może się skusi.
Powiedzcie mi czy dalej jest tak że jak się zamówiło raz w kampanii powyżej 150zł, to następne paczki powyżej 50 zł są zwolnione z opłaty za małe zamówienie?
I jeszcze mam jedno pytanie, ten złocisty olejek w sprayu do opalania z wyprzedaży który był w k11 w brakach to produkcja jest zakończona czy tylko opóźniona?
Stary 2008-08-22, 13:24   #1847
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie mi czy dalej jest tak że jak się zamówiło raz w kampanii powyżej 150zł, to następne paczki powyżej 50 zł są zwolnione z opłaty za małe zamówienie?
I jeszcze mam jedno pytanie, ten złocisty olejek w sprayu do opalania z wyprzedaży który był w k11 w brakach to produkcja jest zakończona czy tylko opóźniona?
Nadal tak jest. Jak jedna pierwsza na 150zł, to kolejne na 50. Ja to zamówienie dla siebie i mamy(to co nam się nie spieszy) to zostawiam na późniejsze terminy i potem nawet jak ktoś chce mało to dobieram coś z naszych zamówień. Albo jak ktoś się obudzi jak już mi pobrali zamówienie, a jeszcze mogę złożyć.
Cytat:
No to chociaż tyle że dostajesz jakieś gratisowe, ja nigdy takich nie dostaję, nawet jak kiedyś zamawiałam 20 katalogów, gratisowego nie dostałam ani raz, przy 10 katalogach też dostaję tylko 10. Ciekawe od czego to zależy, może po prostu mnie nie lubią
Mam już fakturę z k12, wszystko przyjdzie, nawet balsam do ciała na noc z oliwką z PS.
Zamówiłam kilka szminek i torebkę czekoladową, poczwórne cienie brązowe - jak przyjdzie paczka postaram się wrzucić zdjęcia tego czego jeszcze nie było.
Też nigdy nie dostaję gratisowych katalogów. CHyba, że jak zamaiwam już np. z K12(oczywiście biorę wtedy 20 katalogów K13) to dostaję katalogi K12... Nie wiem po co mi one wtedy.
Stary 2008-08-22, 13:40   #1848
patusia22
Zakorzenienie

ciekawi mnie czy osoby z okręgów prognozujących mają już jakieś informacje odnośnie edycji 2008/2009 Klubu Róży????

czy zauważyłyście, że na błyszczyki Extreme Shine i Metaliczne błyszczyki (ze str.8 w kat.12) przysługuje tylko 10% opustu
Stary 2008-08-22, 13:54   #1849
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
czy zauważyłyście, że na błyszczyki Extreme Shine i Metaliczne błyszczyki (ze str.8 w kat.12) przysługuje tylko 10% opustu
Ja nigdy nie czytam na co jest 10% Ale faktycznie dziwnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-22, 13:54   #1850
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Na każdy czy na ten za 1zł?? Bo tak przeważnie było, że ten produkt za 1 zł był -10%

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 14:08   #1851
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Na każdy czy na ten za 1zł?? Bo tak przeważnie było, że ten produkt za 1 zł był -10%

te za 1zł są wypisane ale dodatkowo wypisane na liście są błyszczyki

skopiowane ze strefy konsultantki

OPUSTY 10%
- Kobiecy zestaw (Torebka Delicate, Roletka perfumowana Little Black Dres, Bezbarwny błyszczyk do ust)
- Komórkowy minibłyszczyk do ust
- Szminka nabłyszczająca
- Pasek męski Signature
- Kosmetyczka Solutions
- Jedwabisty olejek do ciała Soft&Nourish
- Jedwabisty olejek do ciała Soft&Sensual
- Zestaw do pielęgnacji paznokci „Spa Manikiur”
- Błyszczyk do ust Extreme Sine
- Metaliczny błyszczyk do ust
- Woda toaletowa Urban Flowers Roma, Tokio dla Klientek myAVON
- Produkty za 1 zł z oferty „Kup 1 drugi wybierz za 1 zł” ze str. 8-17
Stary 2008-08-22, 14:15   #1852
renia0809
Wtajemniczenie

Cytat:
produkcja zakończona
Stary 2008-08-22, 15:21   #1853
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

Cytat:
te za 1zł są wypisane ale dodatkowo wypisane na liście są błyszczyki

skopiowane ze strefy konsultantki

OPUSTY 10%
- Kobiecy zestaw (Torebka Delicate, Roletka perfumowana Little Black Dres, Bezbarwny błyszczyk do ust)
- Komórkowy minibłyszczyk do ust
- Szminka nabłyszczająca
- Pasek męski Signature
- Kosmetyczka Solutions
- Jedwabisty olejek do ciała Soft&Nourish
- Jedwabisty olejek do ciała Soft&Sensual
- Zestaw do pielęgnacji paznokci „Spa Manikiur”
- Błyszczyk do ust Extreme Sine
- Metaliczny błyszczyk do ust
- Woda toaletowa Urban Flowers Roma, Tokio dla Klientek myAVON
- Produkty za 1 zł z oferty „Kup 1 drugi wybierz za 1 zł” ze str. 8-17
Nie wydaje Wam się że, przesadzili z ceną tego zestawu do manikiru nie dość że kosztuje 44,90 (przy zakupie z katalogu za 29,90) to jeszcze upust tylko 10%, wychodzi 40,41zł a w Rossmanie coś takiego kosztuje 19zł. Ciekawe czy ktoś się skusi na ten zestaw, u mnie zainteresowanie nim było 0.

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
produkcja zakończona
Dzięki, to bardzo dobra wiadomość
Stary 2008-08-22, 17:54   #1854
ekstradyska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ekstradyska Pokaż wiadomość
kobiety
mam pytanie
moje aktualne saldo to -42 zł- po odliczeniu zwrotu , który im odesłałam
złozyłam terazamówienie na 153 zł, na 1 termin z kat.12.
czy dostane opust 25 % i nie zapłace za małe zamówienie, czy ten zwrot odlicza mi od zamówienia, cz tylko odliczą od tej dużej kwoty do klubu rózy (wiecie o co chodzi tak suma wszystkich sprzedazy ) ?
dziewczyny, może ktos miał jeszcze taka sytuacje ?
bo nie wiem czy dostane opust 25 %, czy nie dadzą mi i odejma od tego 153 zł te 42 zł zwrotu i dadzą 15 % i jeszzcze 10 zł za transport
ej nie chyba tak nie zrobia, jak myslicie ?
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 17:57   #1855
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

Cytat:
bo nie wiem czy dostane opust 25 %, czy nie dadzą mi i odejma od tego 153 zł te 42 zł zwrotu i dadzą 15 % i jeszzcze 10 zł za transport
Na pewno tak nie zrobią, zwrot liczy się niejako tylko na twoim rachunku, a kolejna kampania nie ma ze stanem na koncie nic wspólnego.
Na 100% nie odejmą ci tych 42zł od następnego zamówienia.
Stary 2008-08-22, 18:34   #1856
Ms.Torres
Rozeznanie

co sądzicie o kosmetykach ageless results? albo accolade? używacie ich? jak efekty?

i dlaczego nie ma w kat. 15. tej niebieskiej bransoletki z fundacji dla kobiet dotkniętych przemocą?

w końcu spodobała mi się świąteczna szata graficzna serii care wcześniejsze były takie pospolite

to już 18 lat na Wizażu
Ms.Torres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 18:50   #1857
mischelle
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Na pewno tak nie zrobią, zwrot liczy się niejako tylko na twoim rachunku, a kolejna kampania nie ma ze stanem na koncie nic wspólnego.
Na 100% nie odejmą ci tych 42zł od następnego zamówienia.

A mnie się wydaje, ze odejmą.

Cytat:
Kwota rozliczonych zwrotów
Cytat:
pomniejsza saldo, należność ta jednak nie zostanie przesłana do Konsultantki. Kolejny wystawiany na danym koncie dowód wpłaty będzie pomniejszony o wartość zwróconego produktu. Jednocześnie Konsultantka otrzyma wraz z następnym zamówieniem (lub w przypadku nieaktywności - pocztą) fakturę korygującą, czyli pisemne potwierdzenie odliczenia z tytułu reklamacji, wraz z opisem, czego korekta dotyczy - ilość, nazwa, wartość produktów

Mi kiedyś odliczyli zwrot z najbliższego zamówienia - czyli zwrot dotarł do nich w k9 a oni odliczyli jego wartość w k10.

Może domów coś tak na wszelki wypadek?

mischelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-22, 19:03   #1858
gaga87
Zakorzenienie

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;8684314]dla siebie wzielam tylko blasam z planet spa z oliwka na noc. za 5,9 z oferty internetowej[/QUOTE]
dziewczyny o jakiej ofercie internetowej mowicie?

Wlasciwie konsultantka jest moja siostra (ale ja mam swoje klientki i robimy jedno zamowienie) i to ona robi zamowienia przez internet, ale nigdy o niczym takim mi nie wspominala - byc moze sama nie wie albo ja nie wiem o co chodzi teraz Prosze o jakies informacje, wskazowki jak do tej oferty dotrzec...

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 19:05   #1859
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wydaje Wam się że, przesadzili z ceną tego zestawu do manikiru nie dość że kosztuje 44,90 (przy zakupie z katalogu za 29,90) to jeszcze upust tylko 10%, wychodzi 40,41zł a w Rossmanie coś takiego kosztuje 19zł. Ciekawe czy ktoś się skusi na ten zestaw, u mnie zainteresowanie nim było 0.
dla mnie ta cena za ten zestaw również mocno przesadzona ale mam na nie 3 zamówienia, mam tylko nadzieje że za chwile nie będe robić zwrotu ...
Suma KR nadal jest na moim koncie

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 19:05   #1860
jane...
Raczkowanie

GG do jane...

ja kiedyś też coś zwacałam i bałam się że niedość ze opust mi się pomniejszy to jeszcze tps'u nie zaliczę. ale z tego co pamietam to kwotę mi odliczyli ale opustu nie zmniejszyli a tps zaliczyłam

Schwytana <3
jane... jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości