![]() |
#1291 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Witajcie po przerwie - byłam tydzień w szpitalu, na szczęście nie ze względu na plamienia (te ustąpiły), ale z powodu mojej cukrzycy, a dokładniej ketonów, które pojawiły się w moczu. Ale po kroplówkach na razie wszystko jest OK.
Mdłości niestety nie ustępują a my wkraczamy już prawie w trzeci miesiąc. Oby do końca pierwszego trymestru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Inka, pewnie leżałaś w szpitalu w Knurowie? Ja tam się urodziłam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w którym tyg jesteś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Raczkowanie
|
Inka, ależ się wygłupiłam z tym szpitalem
![]() ![]() A mam do Was dziewczyny tak z innej beczki pytanie... Czy Was na samym początku ciąży pobolewał brzuch? Bo nie wiem, czy tak ma być... Czuję czasami takie ni to kłucie ni to ucisk w jednym miejscu (tzn. nie tylko w tym, ale tu się powtarza), chyba można to porównać do jakiegoś ucisku na kość spojenia łonowego... Pojawia się kilka razy, z przerwami i znika na jakiś czas... |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie też bolał brzuch, teraz coraz już rzadziej, ale najpierw był to klasyczny bój jak przy @, a potem tak jakby rozciąganie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() chodziło mi raczej o wpływ tej choroby na ciążę, lub czy istnieją jakieś powikłania, czy coś.... bo to podobne jest do ospy, a ospa jes niebezpieczna dla kobiet w ciąży z tego co wiem.... dlatego chciałam wiedzieć, no coz pójdę jutro do lekarza to sie może czegos więcej dowiem ![]() A co do tycia to ja mam na plusie już 3 kg a to dopiero 9 tydzień ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
nie odzywałam się wczoraj, bo byłam z TŻ w Zoo ![]() Dziś idę do gina po L4, bo kazał przyjść dziś. Nie chce mi się heh ale trzeba. A i muszę jakoś do szefowej zadzwonić i powiedzieć, że nie przyjdę do pracy bo źle się czuję
#1308 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja termin porodu ustalałam z użyciem tej reguły: Reguła Naegelego brzmi: prawdopodobny termin porodu wylicza się przez odjęcie 3 miesięcy od daty ostatniej miesiączki i dodaniu 7 dni. Termin porodu = data ostatniej miesiączki – 3 miesiące + 7 dni Średni czas ciąży obliczony tą metodą wynosi wtedy ok. 280dni (40 tygodni). Z punktu widzenia statystycznego obliczenia te są wiarygodne w przypadkach, kiedy występują cykle regularne, natomiast nie sprawdzają się w przypadku cyklów długich np. 60-dniowych. Ale pewnie po kolejnych wizytach z USG i ocenie wieku dziecka lekarz morze trochę inaczej przewidywać termin porodu i to jest całkiem normalne. Zresztą mało kto rodzi w terminie ![]() Cytat:
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
a Wy Mamusie się czujecie?
mnie czasem brzuch boli i głowa, ale ogólnie jest dobrze, nie powinnam chyba narzekać. Mdłości mnie ominęły na szczęście i mam nadzieję, że już nie przyjdą.
#1312 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ja w sumie czuję się dobrze. Nie mam już mdłości, czasami tylko po jedzeniu mnie zemdli, ale nie jest tragicznie ![]() ![]() Wczoraj po obudzeniu miałam jakieś lęki i obawy o moją fasolkę. Płakałam... Czekam do 01.09 wtedy wszystkiego się dowiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
a ja podjęłam decyzję i rezygnuję ze stażu. wszyscy mi mówią, żeby kombinowała i siedziała na L4 do końca, ale dla mnie to męczące takie ciągłe latanie do lekarza, do UP i tłumaczenia szefowej że źle się czuje i będąc na L4 nie moge przyjść na kilka godzin pomóc w pracy. Jakoś teraz dla mnie najważniejszy jest spokój wewnętrzny. Chcę w końcu planować ślub, myśleć o sukience fryzjerze itp. a nie siedzieć w domu jak na szpilkach od wizyty do wizyty u gina zastanawiając się czy da zwolnienie czy nie. Chcę mieć święty spokój.
![]()
![]() |
#1314 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny po kilkudniowej przerwie.
Marta89 - witam nową przyszłą mamusię. Prawie pół godziny czytałam Wasze posty sprzed dwoch-trzech dni. Abyło tego... było. Ja obecnie jestem w połowie 8 tygodnia. W pierwszym tygodniu września idę do gin i mam nadzieję, że tym razem zobaczę moje maleństwo. (tak przy okazji - Alkamor - śliczne zdjęcie maleństwa. Pocieszam się, że jeszcze trochę i moje też będzie takie duże). Samopoczucie u mnie bez zmian tzn. notoryczne mdłości bez wymiotów i jadłowstręt. Cały czas pracuję. Trochę jest mi ciężko tak siedzieć przez 8 godzin przy komputerze ale jakośc daję radę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, napisalam sie dlugo do was a potem backspace wcisnelam i wszystko zniknelo...
![]() Juz nie mam sily od nowa, Przywitam nowa mame i wg mnie mozesz liczyc 38 tyg a dokladnie dowiesz sie i tak na usg (nie zawsze dzien stosunku do dzien zaplodnienia) Inne pozdrawiam i zycze milego dnia, bo ja musze sie odkleic od wizazu i troche popracowac (uroki pracy w domu, trzeba miec troche samozaparcia a mi teraz brakuje) A, a ja sie czuje coraz lepiej, niedobrze mi tylko wieczorem... a jest 11t+2d (wgOM 12t+5d) |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży w ogólen nie miała objawów ciążowych. W ogóle nie czułam, że jestem w ciąży, aż do 4-5 miesiąca kiedy to zaczął mi rosnąć brzuszek. W pracy to dopiero w piątym miesiącu powiedziałam, że jestem w ciązy. Wszyscy się pytali który to już tydzień a jak ja im odpowiadałam, że piąty miesiąc to nie chcieli mi uwierzyć. Nic nie było po mnie wcześniej widać. Także... głowa do góry... wszystko jest ok. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Rozeznanie
|
Witam nowe mamuski
![]() Tak siedze w pracy i jak sie pracuje z mysla ze za jakies 3 miesiace pojdzie sie na zwolninie to tylko tym zyje. Nie mam ochoty rano isc do pracy. Ogólnie ciążę dobrze znoszę, mam tylko lekkie mdlosci. Na pierwsze usg idziemy 24 wrzesnia, troche pozno ale juz chcialam tak kolo 12-13 tygodnia, zeby juz bylo wszystko w miare dobrze widac. Nie wiem czy to nie za pozno, ale kazal mi przyjsc za miesiac wiec to bedzie miesiac i jeden tydzien. Według mierzenia od ostatniej miesiaczki to dzis mam 8t3d, ale znajac zycie pewnie na usg bedzie inaczej. A co do L4 to jak sie je ma to lepiej siediec w domu. Wiem, ze sa wyrzuty ze moze dam rade, ale sadze ze lekarz jak to daje to wie co robi.
![]() |
#1318 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale się rozpisałam ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Zadomowienie
|
Ja dziś idę na kolejną wizytę do gina, ciekawe co powie.
Ketony niestety znów dają znać o sobie, jutro jadę po wypis do szpitala, ciekawe, czy mnie znów zostawią... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.