Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-22, 19:12   #1261
Anvi
Raczkowanie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Cytat:
Napisane przez memi Pokaż wiadomość
polozna robi tez i w Polsce wiekszosc badan, ale nie zbada ginekologicznie, nie oceni wynikow badania gin , nie zadecyduje. Ja tam widze roznice, w koncu kobietom w ciazy moga sie przytrafic inne schorzenia ginekologiczne...

ja bardzo polozne cenie, ale wiedze maja, w porownaniu do lekarzy, poradnikowa. inna sprawa ze chetniej sie nią dzielą.
Z tego co wiem to położne w GB sa zupełnie inaczej przygotowywane niż w Polsce, tutaj one nie są tylko pomoca lekarza ale prowadzą cała ciążę i poród, do lekarza kieruja jak są podejrzenia jakichś nieprawidłowiści. No i one odbieraja poród, nie lekarz. Lekarza wzywaja tylko jak coś się dzieje. Chociaż mi wizja nie zaglądania do środka przez całą ciążę jakoś średnio na razie się podoba...

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
Ja to tyje i z glowa i z reszta ciala szczegolnie :p
I ja też się dołączam

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Ja ide w nastepny piatek do lekarza bedzie sie konczyl 13 tydzien i chce zabrac mojego do gabinetu... ale nie wiem czy bedzie mi robil juz Usg na brzuchu czy jeszcze dopochwowe ktos mi powiedzial ze juz na brzuchu a ja bym chciala miec pewnosc bo jesli dopochwowe to raczej nie chciałabym zeby moj tam był bo jakos tak dziwnie bym sie czula
Ja się tym nie przejmuję I mój małżon tez dzielnie to zniósł - po wcześniejszych przejściach i treningu z przysięgi małżeńskiej jaki przeszedł podczas mojej poważnej choroby już chyba żadne doświadczenia nie są mu obce - nawet obserwacja dowcipnego usg A poza tym spodobało mi się stwierdzenie mojej położnej gdy zawstydzona musiałam się rozebrać do wymazu w małym pomieszczeniu przy dwóch obcych pielęgniarkach - ciąża pozbawia kobiete niewinności i wstydliwości

Cytat:
Dziewczyny, a juz pisalam wczesniej, dzis w nocy mnie dopadl taki ostry bol z lewej strony nad pachwina zaraz, trwal ze 20 minut, bez krwawienia i przeszedl ale na prawde ostry byl, spotkalyscie sie kiedys z czyms takim?
mnie dzis ostre kłucie w lewym boku dopadło w pracy. Trochę się wystraszyłam że może coś nieopatrznie podniosłam...ale może to normalne?

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Wszystko w porządku dzidzia się pięknie rozwija dołączam zdjęcia.Pozwolę sobie na dwa....to jest jedno i to samo zdjęcie ale jedno jest z "opisem" dzidzia jest na zdjęciu przodem i macha rączką....oczka wyglądają dość....hmm...dziwnie no ale w końcu to nie zdjęcie u fotografa

Co do mojej wagi....dziewczyny widziałyście jaki mam już brzuchol prawda?? a jak weszłam na wagę to sie okazało, że SCHUDłAM 2 kg!!!!!!!!!
jej! ja też takie chce!! Jak się slicznie wyszczerzył do zdjęcia świetnie że wszystko jest ok

Cytat:
Z tym się akurat zgadzam.Ponieważ sama czytałam, ze kobieta odczuwa mniejszy ból jeżeli np kuca niż jak leży.Ale niestety nie możemy żyć wynikami badań naukowców ani tym podobnymi rzeczami....może te z Was które rodzą poza granicami Polski będą miały lepiej (a trochę Was tu dziewczęta jest ) a nam w Polsce wiele nie pozostaje bo z tego co wiem w mało którym szpitalu jest taka możliwość aby rodzić w innej pozycji niż leżąca.Bo rzeczywiście jeżeli byśmy nie musiały leżeć to wtedy nacięcie okazało by się wręcz zbędne jednak realia niestety są inne....Takie jest moje skromne zdanie...
to akurat wydaje się być plusem rodzenia tutaj - pisze się plan porodu, sama ustalasz w jakiej pozycji chciałabys rodzić, ile czasu chcesz spędzić z dzieckiem po, jakie rodzaje znieczulenia dostać i takie tam a oni w miare możliwości staraja się realizować (wiadomo że różnie może być w trakcie...)
Anvi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 19:50   #1262
ancia19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez memi Pokaż wiadomość
ancia Ty jestes jeszcze w1szym trymestrze prawda?

ja mialam podobna sytuacje w 6 tyg., u mnie to bylo po stosunku- smużka swiezej krwi- prawdopodobnie z nadzerki, ale strachu sie najadlam no i duphaston biore do dzis.

nie pytalam lekarza, ale z tego co poczytalam na forach to co sie tyczy brazowego plamienia:
1. mialam takie przez 3 dni w 8 tyg.
2. teoria 1: jesli wypadaja w dni kiedy powinna byc miesiaczka to sa to tak zwane krwawienia czynnosciowe , moga towarzyszyc im bole podbrzusza jak przy okresie - nie nalezy sie martwic- ja takie mialam te w 8 tyg z bolami
3. teoria 2: macica rosnie i to dlatego- tez nie warto sie martwic
4. teoria 4 : przy implantacji powstal krwiaczek i teraz sie oproznia- dlatego krew nie jest swieza tylko brazowa- jak na usg jest ok to w porzadku.

giny kazde plamienie/krwawienie w ciazy musza traktowac jako poronienie zagrazajace ( az strach to pisac)- po prostu przyjmuja ze moze to byc ten scenariusz i trzeba zrobic wszystko zeby temu zapobiec:
-- jesli to niedomoga cialka zoltego- daja progesteron (luteina, duphaston)
-- jesli np. wada genetyczna to nawet jak dadza duphaston to nic nie pomoze-albo sie utrzyma albo nie.

jak na usg bylo w porzadku to nie ma sie co martwic. glowa do gory!

ja jutro ide do gina i sie go jeszcze zapytam o te brazowe
dzięki
tak, dopiero pierwszy trymestr, 7dmy tydzień... Odpoczywam w domku i potrzebne mi to jest, bo śpie bardzo dużo i leżę.. jak pochodze to brzuszek boli, więc staram się za bardzo nie wysilac.

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
Ancia biedulko ja też to przeżywałam miesiąc temu z tym że wylądowałam w szpitalu. Tak jak u Ciebie z dzidzią wszystko ok a ja dostałam luteinę.
Pozdrawiam
no z dziodziolkiem OK, ale musze uważac, nie chcę, żeby coś się maleństwu stało...

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
Czesc dzeiwczyny!
Jeden dzien mnie nie bylo a tu tyle stron do przeczytania!
ancia19 - ja na poczatku jak tu pisalam, to myslalam, ze nikt nie widzi moich postow przez kilka dni, nawet sie logowalam z innego komputera, zeby zobaczyc, czy moje posty sie w ogole pojawiaja na forum.

Mowie wam jak sie wczoraj strachu najadlam. Tak mnie strasznie bolal brzuch, a raczej takie dziwne uczucie w tym brzuchu mialam. Ginekolog mi mowil kiedys, ze po bokach, tak w pachwinach i okolicy to bedzie bolec, bo sie w srodku rozciaga wszystko. A ten bol wczoraj byl po srodku. I nie wiedzialam, czy to zoladek od czegos, co zjadlam, czy to cos z dzieckiem. I SKAD JA MAM TO NA PRZYSZLOSC WIEDZIEC?? Az mi sie plakac chcialo, maz sie patrzyl na mnie i nie wiedzial co zrobic, a ja siedzialam w tej restauracji i sie gapilam na niego ze lzami w oczach. On chcial jechac do lekarza, ale ja jakos czulam, ze to chyba zoladek. Po przyjsciu do domu sie polozylam i od razu zasnelam, i przeszlo. A dzisiaj (85 dzien ciazy) wedlug kalendarza babyzone spada drastycznie ryzyko poronienia. Boje sie, ze cos sie wczoraj bobasowi stal, a ja nawet nie wiem, tylko sie na tym usg na zespol Downa w poniedzialek dowiem...

nie martw sie, może rzeczywiście to był żołądek?? to jest wtedy na samym środku, pod piersiami, jjak jest szczyt miękkiego miejsca na łączeniu się żeber. Moglo to być też jelito - czesto mam takie bóle niestrawnościowe...
ancia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 20:02   #1263
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Rozmawialam teraz dlugo ze znajoma babka ktora jest kierowniczka sekretariatu prokuratury i opowiadala mi o sprzataczce ktora u nich pracuje, babka rodzi teraz we wrzesniu i mowila mi ze na L4 mozna byc 186 dni ona byla bo ta moja znajoma jej dawala zaswiadczenie ze nie moze wykowywac pracy jako sprzataczka - wiadomo ciezko....i miala ciaze zagrozona poronieniem !!! potem po 186 dniach nalezy sie swiadczenie rehabilitacyjne do porodu lub do czasu kiedy lekarz moze juz macierzynskie wypisac a z tego co czytalam to moze juz 2 tyg przed terminem porodu.... no i ta sprzataczka nie dostala tego swiadczenia rehabilitacyjnegobo jej powiedzieli ze nie jest chora .... (ale przeciez miala ciaze zagrozona)!!! i ze moze pracowac dalej jako sprzataczka az do porodu smiechu warte az sie noz w kieszeni otwiera i babka dalej sprzata!!!! podobno prokuratura postarala sie o to zeby sie nie wysilala przy sprzataniu bo walczyli z zusem ale oni byli madrzejsi!!! jak ja policzylam to 186 dni skonczy mi sie 11 stycznia (dzien przed moimi urodzinami) i 1,5 m-ca przed porodem (termin mam na 5 marca)hahaha !!!!!! juz chce widziec jak pojde na ostatnich silach do roboty 1,5 m-ca przed porodem i bede pracowac 8 h na nogach i ciezko fizycznie

Dodam ze ta babka ma 40 lat dlatego ma ciaze zagrozona
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 20:05   #1264
ancia19
Zadomowienie

ZUS to jedno wielkie skurr...stwo
a te 186 dni to oni liczą kalendarzowe, czy dni pracujące??
Stary 2008-08-22, 20:12   #1265
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

tak w woli ścisłości to 182 dni.I chyba miesiąc wcześniej się składa o świadczenie rehabilitacyjne.Ale powiem Ci, że dziwne bo ja jeszcze nie słyszałam żeby komuś nie przyznali tego świadczenia....przynajmni ej u mnie w mieście

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 20:19   #1266
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez ancia19 Pokaż wiadomość
ZUS to jedno wielkie skurr...stwo
a te 186 dni to oni liczą kalendarzowe, czy dni pracujące??
L4 to masz ciaglosc wiec soboty i niedziele też
Stary 2008-08-22, 20:21   #1267
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
tak w woli ścisłości to 182 dni.I chyba miesiąc wcześniej się składa o świadczenie rehabilitacyjne.Ale powiem Ci, że dziwne bo ja jeszcze nie słyszałam żeby komuś nie przyznali tego świadczenia....przynajmni ej u mnie w mieście

No mi powiedziala ze 186 dni czyli 6 m-cy ale miesiace maja i 30 dni i 31 dni wiec to ma niby wychodzic 186 dni ja tez w to nie uwierzylam bo tez pierwsze slysze!!! Ale ona mowi ze przeciez to teraz przerabiaja z nia bo we wrzesniu rodzi !! i ona jako kierowniczka sekretariatu osobiscie to wszystko wypisywala i załatwiala a babka ktora bedzie rodzic ma 40 lat , 15 letnia corke i wpadlo sie im
A wniosek o te swiadczenia rehabilitacyjne sklada sie podobno zaraz po 5 m-ca bycia na L4 czyli tak jak mowisz miesiac wczesniej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-22, 20:34   #1268
ancia19
Zadomowienie

ja po powrocie teraz ze zwolnienia chciałabym popracowac do końca listopada, jeśli tylko wszystko będzie OK... To zostanie później na zwolnieniu ok. 5,5 m-ca.
Stary 2008-08-22, 21:00   #1269
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez ancia19 Pokaż wiadomość
ja po powrocie teraz ze zwolnienia chciałabym popracowac do końca listopada, jeśli tylko wszystko będzie OK... To zostanie później na zwolnieniu ok. 5,5 m-ca.

Ja tez bym chciala pracować !! iBo nie usmiecha mi sie tyle m-cy siedziec w domu !! Siedze juz na L4 niecale 1,5 m-ca i tesknie juz za praca a dokladnie moze za ludźmi z pracy, za tymi rozmowami, wyglupami, narzekaniami, teraz jestem zupenie sama w tym domu !! No ale przeciez wiedzac jaka mam prace nie bede ryzykowac zdrowiem moim i dziecka (jesli przez prace juz na poczatku sie nic nie stanie) dla mnie wazniejsze jest dziecko niz praca... Ale w piatek za tydzien po wizycie u lekarza jade do mojej firmy posiedziec z dziewczynami jakies 3 h
Stary 2008-08-22, 21:03   #1270
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

A tobie to akurat fajnie wyjdzie zmiescisz sie w tych 6 m-cach i bedzie po problemie
Stary 2008-08-23, 07:33   #1271
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
My z TZtem jakos nie mamy takich problemow, ostatnio to w ogole na wszystkich wizytach i moich i jego jestesmy razem, a kiedys jak mial zabieg wycinania cyst na glowie to siedzialam za lekarzem i mialam pokaz na zywo - przyjemne to to nie bylo, ale generalnie chcialam powiedziec ze bez krepacji, a juz z jego strony to w ogole Jakby mogl to na zwykly przeglad do gina by za mna wchodzil, a teraz w ciazy to chyba mnie nie pusci na zadna wizyte sama, no chyba ze faktycznie nie bedzie mogl z pracy czy cos...

Dziewczyny, a juz pisalam wczesniej, dzis w nocy mnie dopadl taki ostry bol z lewej strony nad pachwina zaraz, trwal ze 20 minut, bez krwawienia i przeszedl ale na prawde ostry byl, spotkalyscie sie kiedys z czyms takim?
emzea mam nadzieję że o nic powaznego ale skurcze o normalne w ciaz ylko trzeba powiedziec lekarzowi i jakies absy przepisze jesli sie problem powtarza.

Dziewczyny znalazłam to super wyliczenia a dane sa moje i sie wsztsko zgadza poza terminem bo jak sobie sama liczyłąm to ytez na 28 marca..
http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2008&bg=000

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-23, 07:59   #1272
zanka205
Zakorzenienie

dzień dobry
wczoraj już się nie odzywałam, bo po powrocie poszłam od razu spać. Byliśmy na filmie Rec i muszę przyznać, że warto było, bałam się bardzo hehe
Dziś u mnie coś pogoda się popsuła... Słonka prawie nie ma i chmury na niebie.
Dziewczyny ja już sobie obliczyłam, że 18. t.c. wypadnie mi przed ślubem więc wtedy pójdę na usg i moze poznam płeć wiem, że nie powinnam się nastawiać, ale nawet dla samego widoku dzidzi warto iść. Czyli 19.09 idę na USG Już się doczekać nie mogę.
A i doszłam do wniosku, ze rezygnuję z tego stażu. Jeszcze dopytam jakie są konsekwencje, ale do końca sierpnia i tak będę na L4. Nie chcę się stresować, kombinować i bóg wie co jeszcze.
Miłego dnia życzę

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 08:12   #1273
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dzień dobry
wczoraj już się nie odzywałam, bo po powrocie poszłam od razu spać. Byliśmy na filmie Rec i muszę przyznać, że warto było, bałam się bardzo hehe
Dziś u mnie coś pogoda się popsuła... Słonka prawie nie ma i chmury na niebie.
Dziewczyny ja już sobie obliczyłam, że 18. t.c. wypadnie mi przed ślubem więc wtedy pójdę na usg i moze poznam płeć wiem, że nie powinnam się nastawiać, ale nawet dla samego widoku dzidzi warto iść. Czyli 19.09 idę na USG Już się doczekać nie mogę.
A i doszłam do wniosku, ze rezygnuję z tego stażu. Jeszcze dopytam jakie są konsekwencje, ale do końca sierpnia i tak będę na L4. Nie chcę się stresować, kombinować i bóg wie co jeszcze.
Miłego dnia życzę

Ja bym na twoim miejscu powiedziała lekarzowi ze chcesz byc na L4 do konca stazu ze wtedy i wtedy ci sie konczy ten staz i nie chcesz wracac juz do pracy. A wiem ze od 4 m-ca lekarz moze bez problemu trzymac na L4 i do 6 m-cy bo do 3 m-ca robia problemy tak mi powiedziala znajoma ktora byla w ciazy ale poroniła...
Dla mnie wsumie to jest dziwne bo przez te pierwsze 3-4 m-ce pierwsze powinien lekarz trzymac na L4 kied kobieta sie źle czuje, ma objawy ciazowe, i kiedy jest duze ryzyko poronienia... no ale.... w naszym kraju zawsze było wszystko pokrecone... Ja znowu dzis obejmowalam muszle i tak mna szarpało ze az sie popłakałam... lecialo i ustami i nosem beeee
Stary 2008-08-23, 08:36   #1274
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
emzea mam nadzieję że o nic powaznego ale skurcze o normalne w ciaz ylko trzeba powiedziec lekarzowi i jakies absy przepisze jesli sie problem powtarza.

Dziewczyny znalazłam to super wyliczenia a dane sa moje i sie wsztsko zgadza poza terminem bo jak sobie sama liczyłąm to ytez na 28 marca..
http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2008&bg=000

Ogladałam ten kalkulator i nie do konca jest taki super owszem termin porodu by sie pokrywal ale wiek ciazy sie nie zgadza.... bo wyszlo mi ze jest 10 t a dokladnie 2 m-ce i 2 tyg a tak naprawde dzis sie zaczyna 13 t

Ja polecam ten kalkulator z nim mi sie wszystko zgadza i termin i tydzien ktory teraz leci
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79337.html
Stary 2008-08-23, 08:39   #1275
zanka205
Zakorzenienie

ja nie wiem jak liczyć te tygodnie, bo wg. OM 14.t.c. zaczynam we wtorek a jestem w 13.t.c., a wg. USG jestem dokładnie w 13t.1d.c czyli już zaczęłam 14. tydzień. No ale chyba na usg lepiej widać wiek...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-23, 09:05   #1276
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
ja nie wiem jak liczyć te tygodnie, bo wg. OM 14.t.c. zaczynam we wtorek a jestem w 13.t.c., a wg. USG jestem dokładnie w 13t.1d.c czyli już zaczęłam 14. tydzień. No ale chyba na usg lepiej widać wiek...
Zanka, ja mysle ze powinnas liczyc juz wg usg, bo wiesz jak jest, wg OM to jest liczone wg jakichs tam schematow, a w zyciu roznie bywa, moze mialas owulke wczesniej, albo te komorki sie dopadly najwczesniej jak mogly, podobno to wczesne usg potrafi bardzo dokladnie okreslic wiek dzidzi bo do 14 tygodnia one rosna podrecznikowo,

Tak jak u mnie, fasolka byla zmierzona na 10t+5d a wg om bylo 12t+1d, czyli moja jest 10 dni mlodsz niz myslalam, ale tego musze sie juz trzymac, takie jest moje zdanie

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 09:34   #1277
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Zanka, ja mysle ze powinnas liczyc juz wg usg, bo wiesz jak jest, wg OM to jest liczone wg jakichs tam schematow, a w zyciu roznie bywa, moze mialas owulke wczesniej, albo te komorki sie dopadly najwczesniej jak mogly, podobno to wczesne usg potrafi bardzo dokladnie okreslic wiek dzidzi bo do 14 tygodnia one rosna podrecznikowo,

Tak jak u mnie, fasolka byla zmierzona na 10t+5d a wg om bylo 12t+1d, czyli moja jest 10 dni mlodsz niz myslalam, ale tego musze sie juz trzymac, takie jest moje zdanie
ok tak też będę liczyła możliwe, że termin porodu przesunie mi się na 27-28. luty, poza tym ja chyba cykle miałam 25 dniowe tak mi się wydaje no ale okaże sie kiedy dzidzia zechce wyjść na świat

Stary 2008-08-23, 09:36   #1278
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:

Ja na pierwszej wizycie jak byl pecherzyk mialam obliczone tygodnie wg pierwszego dnia ostatniej miesiaczki... nie bylo nic mierzone... no bo co jak byl tylko pecherzyk a na drugim USG kiedy juz była dzidzia to lekarz mierzyl i wyszlo ze fasolka jest 1,5 tyg starsza niz bylo obliczone na pierwszym USG wg kalkulatora.... ale termin porodu pomiedzy jednym a drugim badaniem wyszedl z roznica 1 dnia tak wiec bardziej jestem za tymi tygodniami po wymierzeniu malucha niz jak wyliczyla kalkulatorowo lekarka na pierwszej wizycie
Stary 2008-08-23, 09:40   #1279
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
ok tak też będę liczyła możliwe, że termin porodu przesunie mi się na 27-28. luty, poza tym ja chyba cykle miałam 25 dniowe tak mi się wydaje no ale okaże sie kiedy dzidzia zechce wyjść na świat
Tylko nie uciekaj od nas... bo jak tak to licz lepiej wg om

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-23, 09:41   #1280
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko nie uciekaj od nas... bo jak tak to licz lepiej wg om
nie mam zamiaru uciekać tu mi najlepiej, z Wami...

Stary 2008-08-23, 10:48   #1281
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Ogladałam ten kalkulator i nie do konca jest taki super owszem termin porodu by sie pokrywal ale wiek ciazy sie nie zgadza.... bo wyszlo mi ze jest 10 t a dokladnie 2 m-ce i 2 tyg a tak naprawde dzis sie zaczyna 13 t

Ja polecam ten kalkulator z nim mi sie wszystko zgadza i termin i tydzien ktory teraz leci
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79337.html
buziaczek ten kalkulator który ty pokazałas jest dla tych kobiet lepszy które widza dokładnie jakie dugie sa ich cykle.
Ja zawsze miałąm 30 dniowe a miesiac przed poczeciem i w miesiącu poczęcia cykle moje były 39 dni i 36 dni kiedy doszło do zapłodnienia. Zapomniałąm napisac że ja wiem dokładnie kiedy było zapłodnienie i dlatego mój gin liczy od zapłodnienia czyli prawidłowo i mozliwe że w termin trafi miałąm o ponad tydzien owulacje przesuniętą a u gina byłam z wydrukiem mojego cylku gdzie mierzyąłm tepmki i inne objawy i zaznaczane było iedy dochodziło do wspłózycia
Chodzi mi o to że w momencie poczęcia nie wiesz jaki długi byby twj cykl, ale jak wpisałąm w ten twój kalkulator ze cykl miałąm 36 dniowy to tez sie zgarza że 6 lipca było poczecie i ze 7 tydzien bo 8 od poniedziaku zaczynam i tylko termin porodu jakies chore daty 14 marca . Ale dobrze piszecie ze na usg do 14 tyg najlepiej okreslic wiek płodu i termin

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 10:53   #1282
Mediane
Raczkowanie

Witam przyszłe mamusiei ich fasoleczki Mogę się do Was przyłączyć?? Termin @ miałam na 16.08 (sobota) Dwa dni wcześniej tj. 14.08 (czwartek) wyszła mi jakaś taka leciutka kreska, pobiegłam na betę, a tam...1.47 Już myślałam, że nic z tego, ale @ nie przyszła więc w środę znów beta - tym razem 48 W ten sam dzień byłam u ginka, który zrobił usg, ciążę potwierdził (na razie była to malutka plamka, ledwie ją widziałam) powiedział, że to baaaaardzo wczesna ciąża, przypisał kwas foliowy (łykałam już wcześniej) i jod, kazał porobić badania i zgłosić się za 3 tygodnie, koło 10 września.

A teraz się martwię... Jakoś takie nieprawdopodobne to wszystko i obawiam się, czy na pewno wszystko w porządku się rozwija... Z tego wszystkiego dziś znów poleciałam na betę, żeby sprawdzić, czy dobrze przyrasta... Wynik będzie ok.14.00. Może się troszkę uspokoję. Wczoraj to aż się poryczałam z tego wszystkiego. Powiedzcie mi, też tak miałyście? Tzn takie obawy?

A, zapomniałam dodać, że wg kalkulatorów termin porodu mam na 25.04

Edytowane przez Mediane
Czas edycji: 2008-08-23 o 10:55 Powód: Dopisek
Mediane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 11:20   #1283
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

[quote=Mediane;8709163]Witam przyszłe mamusiei ich fasoleczki Mogę się do Was przyłączyć?? Termin @ miałam na 16.08 (sobota) Dwa dni wcześniej tj. 14.08 (czwartek) wyszła mi jakaś taka leciutka kreska, pobiegłam na betę, a tam...1.47 Już myślałam, że nic z tego, ale @ nie przyszła więc w środę znów beta - tym razem 48 W ten sam dzień byłam u ginka, który zrobił usg, ciążę potwierdził (na razie była to malutka plamka, ledwie ją widziałam) powiedział, że to baaaaardzo wczesna ciąża, przypisał kwas foliowy (łykałam już wcześniej) i jod, kazał porobić badania i zgłosić się za 3 tygodnie, koło 10 września.

A teraz się martwię... Jakoś takie nieprawdopodobne to wszystko i obawiam się, czy na pewno wszystko w porządku się rozwija... Z tego wszystkiego dziś znów en poleciałam na betę, żeby sprawdzić, czy dobrze przyrasta... Wynik będzie ok.14.00. Może się troszkę uspokoję. Wczoraj to aż się poryczałam z tego wszystkiego. Powiedzcie mi, też tak miałyście? Tzn takie obawy?

Ja do 2 wizyty u lekarza nie wierzylam ze jestem w ciazy dopiero na tej drugiej wizycie kiedy juz na 100% sie przekonalam i widzialam malucha a nie tylko pecherzyk to uwierzylam a tak to mialam rozne mysli, ze pewnie lekarka sie pomylila, ze pewnie to nie bylo to... ze pewnie nic z tego sie dalej nie rozwinie itd

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-23, 11:23   #1284
Mediane
Raczkowanie

Cytat:

Ja do 2 wizyty u lekarza nie wierzylam ze jestem w ciazy dopiero na tej drugiej wizycie kiedy juz na 100% sie przekonalam i widzialam malucha a nie tylko pecherzyk to uwierzylam a tak to mialam rozne mysli, ze pewnie lekarka sie pomylila, ze pewnie to nie bylo to... ze pewnie nic z tego sie dalej nie rozwinie itd
Uff, to dobrze Tak jak wcześniej miałam jakieś przeczucie,że chyba się udało, tak teraz schizuję...
Stary 2008-08-23, 13:52   #1285
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez Mediane Pokaż wiadomość
Uff, to dobrze Tak jak wcześniej miałam jakieś przeczucie,że chyba się udało, tak teraz schizuję...

Przeczucia tez mialam dlatego zrobilam test, a staralismy sie 6 m-cy. Wiec tak jak mowie ja zachowywalam sie tak samo !! pewnie tez dlatego ze nie mialam jeszcze zadnych objawow i czulam sie super!! ja nawet nie uwierzylam testom a zrobilam ich 7 do wizyty potwierdzajacej caly czas bylam przekonana ze to co innego bo naczytalam sie ze test pozytywny moze wyjsc nawet wtedy kiedy sie ma cysty na jajnikach a to juz nie jest ciekawa sprawa. takze jak pojdziesz na kolejna wizyte to bedziesz juz widziala dzidzie a nie pecherzyk wiec sie uspokoisz.... ja w tej chwili naprzyklad nie moge sie doczkac do wizyty ktora mam w piatek... czyli od wizyty do wizyty odliczam czas , tak tydzien przed wizyta tez juz lekko schizuje bo chcialabym wiedziec co tam przez te 3 tyg zaszlo w srodku, jakie zmiany, czy wszystko jest ok... po wizycie znowu sie uspokoje na jakies 2-3 tyg to chyba kazda tak ma ze nie moze sie doczekac kolejnej wizyty... nie wyobrazam sobie np nie miec robionego USG na kazdej wizycie, oglupialabym chyba nie widzac malucha...wiem ze nie jest to za dobre ,ale to ze bede schizowac ze nie widze malucha jest chyba jeszcze gorsze....
Stary 2008-08-23, 14:28   #1286
Mediane
Raczkowanie

No dokładnie... A moja kropeczka chyba rośnie bo dziś betka 269,8
Stary 2008-08-23, 21:51   #1287
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie... A moja kropeczka chyba rośnie bo dziś betka 269,8
Cudowne wieści Słonko Beta piękna, rośnie tak szybko, że nie byłabym zdziwiona gdyby się okazało, że mąż Ci "sprzedał" dwa plemniczki

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 06:01   #1288
Mediane
Raczkowanie

Hmm, też już o tym myślałam... Z tym, że to porównanie wyników nie jest zbyt miarodajne, bo wczorajsze badanie było wykonane w innym laboratorium, inne były normy, inna metoda badania, więc nie wiem, czy można to porównywać. Choć nie miałbym nic przeciwko podwójnemu szczęściu

A tak w ogóle to dzień dobry

I wiecie co, też się troszkę obawiałam, czy ta beta nie rośnie zbyt szybko i nie wiem co myśleć...
Stary 2008-08-24, 09:42   #1289
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Hmm, też już o tym myślałam... Z tym, że to porównanie wyników nie jest zbyt miarodajne, bo wczorajsze badanie było wykonane w innym laboratorium, inne były normy, inna metoda badania, więc nie wiem, czy można to porównywać. Choć nie miałbym nic przeciwko podwójnemu szczęściu

A tak w ogóle to dzień dobry

I wiecie co, też się troszkę obawiałam, czy ta beta nie rośnie zbyt szybko i nie wiem co myśleć...
nie ma się czym martwić.....lepiej jak rośnie szybko...wiadomo, że fasolka się rozwija.Albo tak jak napisała Roxi może nawet dwie....

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 10:17   #1290
Judy_21
Wtajemniczenie

Dziewczyny słyszałyście kiedyś o "chorobie bostońskiej"????? Zespół dłoni, stóp i ust, tak to się w pełi nazywa.... Może któraś z Was ma znajomego lekarza? I mogłaby zapytać?
Bo mamy ją w przedszkolu, a nie wiem jak to się ma do kobiet w ciąży, zwłaszcza w pierwszym trymestrze.... To wirusowe cholerstwo, cos jak ospa, też niby tylko wieku dziecęcego, ale ja nie mam za wielkiej odporności i moge się założyć, że będę w tym 1% osób dorosłych chorujących na to świństwo... a martwię się o ewentualne powikłania, czy coś....
Aha i necie tez nie ma za wiele... dlatego pytam...

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości