Staraczki 2019 cz. 4 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-01-12, 13:47   #3091
NotreDame
Zakorzenienie

Dot.: Staraczki 2019 cz. 4

Cytat:
Napisane przez chomikowa92 Pokaż wiadomość
U nas znajomi wiedzą ze chcemy bardzo dziecko ale nikt nie wie ze ponowlisimy starania ( większość rodziny i znajomych wie o #) rodzice moi i małża wiedza o staraniach.

Jakiś stary dziad?

Ciekawe ale obawiam się ze on może być malo wiarygodny z uwagi ze jest pobierany z krwi wlosniczkowej a nie żylnej a stężenie tam może być mniejsze. Tak domniemam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Taki koło 60.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

28 września 2014
6 sierpnia 2016
NotreDame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-12, 13:48   #3092
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Ja na diecie o niskim ig. Więc piwo kocham, ale totalnie odpada. Nie umiem korzystać z narzuconych jadlospisow. Po prostu sama komponuje posiłki i wszystko się mniej więcej pokrywa z akademii płodności i niski ig. Bo ja tak nie lubię gotowych jadlosposow

pink_rabbit22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-12, 14:39   #3093
fruczakk
Rozeznanie

Dostałam krwawienia... Całe szczęście, może obędzie się bez zabiegu. Trochę kręci mi się w głowie, ale psychicznie jest ok, mniej się martwię.

fruczakk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-12, 15:21   #3094
AnnaLenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pink_rabbit22 Pokaż wiadomość
Ja na diecie o niskim ig. Więc piwo kocham, ale totalnie odpada. Nie umiem korzystać z narzuconych jadlospisow. Po prostu sama komponuje posiłki i wszystko się mniej więcej pokrywa z akademii płodności i niski ig. Bo ja tak nie lubię gotowych jadlosposow

Zaintrygowałaś mnie zawsze to nowe wyzwanie. Wybierasz produkty poniżej 55 IG? Jaka częstotliwośc posiłków,płyny itp.
Widzisz już efekty ?

Cytat:
Napisane przez fruczakk Pokaż wiadomość
Dostałam krwawienia... Całe szczęście, może obędzie się bez zabiegu. Trochę kręci mi się w głowie, ale psychicznie jest ok, mniej się martwię.

Nie jestem w temacie
Który to DC ?

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka
AnnaLenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-12, 15:29   #3095
fruczakk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AnnaLenna Pokaż wiadomość
Zaintrygowałaś mnie zawsze to nowe wyzwanie. Wybierasz produkty poniżej 55 IG? Jaka częstotliwośc posiłków,płyny itp.
Widzisz już efekty ?

Nie jestem w temacie
Który to DC ?

Czekałam na poronienie, mniej więcej 6-7 tydzień ciąży. Beta słabo rosła, bałam się ciąży pozamacicznej, więc to krwawienie to raczej dobry znak.

fruczakk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-12, 15:34   #3096
oblakanyobloczek
Rozeznanie

Cytat:
Czekałam na poronienie, mniej więcej 6-7 tydzień ciąży. Beta słabo rosła, bałam się ciąży pozamacicznej, więc to krwawienie to raczej dobry znak.

Fruczak strasznie to przykre ale masz rację że lepiej tak niż pozamaciczna czy zabieg Trzymaj się tam jakoś, próbuj. Od początku czułaś że coś jest nie w porządku

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Też bym zjadła frytki.. Ale moja dieta A w ogóle muszę się pochwalić, że mój cellulit na brzuchu znacznie się zmniejszyl mam to od roku i nie wiedziałam skąd się wziął. Więc chyba od złych nawyków po prostu i moich ukochanych chipsów teraz tylko z grzeszkow jedzeniowych czasem się skuszę na kostkę gorzkiej czekolady. Więc chyba dieta dziala

Ja właśnie zjadłam frytki Czasem mnie najdzie ochota na coś niezdrowego to sobie pozwolę bo ogólnie zawsze mam wagę bliżej dolnej granicy normy albo trochę za mało. I tak nie powinno się jeść takich niezdrowych rzeczy ale czasem można sobie pozwolić...

oblakanyobloczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-12, 15:38   #3097
AnnaLenna
Zadomowienie

Cytat:

Przykro mi
że muszą nas spotykać takie rzeczy

A ja zeżarłam te frytki ...teraz brzuch mnie boli . I po co mi to było

Stary 2020-01-12, 15:38   #3098
oblakanyobloczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
Hej
U mnie nadal brak okresu i brak oznak aby się zbliżał wiec czekam spokojnie na wizytę 17 stycznia.

Mam pytanie trochę z innej beczki: czy Wasza rodzina wie że staracie się o dziecko? My nikomu nie mówiliśmy ale rodzice TŻ, jego babcia, mój tata ciagle pytają się o dziecko, mówią nam żeby nie czekać dłużej bo na co, jakieś głupie aluzje że mój mąż się nie stara itp. Nikomu nie mówiliśmy że się staramy żeby uniknąć komentarzy, ale denerwują mnie te ich teksty już...

U nas wiedzą niektórzy najbliżsi znajomi, ale po prostu wiedzą że zaczęliśmy starania we wrześniu i widzą że dalej nic, nie rozmawialiśmy o tym wiec dlatego tutaj jestem Rodzicom powiedzieliśmy jak dogadywali ostatnio jakoś rok temu (wcześniej dużo dogadywali) ze mamy plan wyrobić się z pierwszym dzieckiem do 30stki. Narazie się nie zapowiada ale mniej dopytują wiec może wyczuwają o co chodzi, moim przy lekkich aluzjach zasugerowałam żeby wykazali się jeszcze trochę cierpliwością w stosunku do wnuków. Ale denerwuje mnie to parcie rodziców w sumie na drugim miejscu po tym moim własnym wewnętrznym. Trzeciego miejsca parcia to chyba nie ma

Stary 2020-01-12, 15:42   #3099
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:

Trzymaj się kochana

Hej. O naszych staraniach wie tylko moja kuzynka która też się długo stara i moja mama, o poronieniu też tylko oni wiedzą (i teść)

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-12, 15:43   #3100
gr8ania
Zakorzenienie

dzień dobry
śpię dziś na stojąco

Stary 2020-01-12, 15:58   #3101
Katarznaka
Zadomowienie

Cytat:

Strasznie mi przykro ale tak jak mowisz to lepsze niż poza maciczna...
Czemu my mamy tak pod górkę?
Tyle par nie chce a ma dziecko, w ogole o to nie dbają, a my ktore tego tak bardzo chcemy musimy wylać morze łez i mieć okropne przeżycia

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Katarznaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-12, 15:59   #3102
Mug95
Rozeznanie

Dziewczyny może pomożecie.

Wczoraj (9dc) robiłam dwa testy owulacyjne, jeden ok. 15 a drugi około 21. Obydwa mocne jak na zdjęciu. A dzisiaj przed chwilą zrobiłam i mega bladzioch. Ktoś mi wytłumaczy czemu tak się dzieje?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 56A54588-68B3-4D01-A0A7-924E0A0FBD29.jpg (64,0 KB, 125 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7C003CF2-63C6-4DCE-A59E-7F31F4CA9E64.jpg (114,1 KB, 127 załadowań)
Stary 2020-01-12, 16:01   #3103
Katarznaka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mug95 Pokaż wiadomość

Wczoraj (9dc) robiłam dwa testy owulacyjne, jeden ok. 15 a drugi około 21. Obydwa mocne jak na zdjęciu. A dzisiaj przed chwilą zrobiłam i mega bladzioch. Ktoś mi wytłumaczy czemu tak się dzieje?
Wyrzut LH jest chwilowy i występuje ok. 24-36h przed owu, wiec czasem można nawet przegapić ten pik LH i testy nalezy robic co kilka godzin, wydaje mi się że dzisiaj powinnaś mieć owu więc działaj!

Stary 2020-01-12, 16:32   #3104
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:

A piłaś coś przed zrobieniem tego dzisiejszego testu?

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-12, 16:40   #3105
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oblakanyobloczek Pokaż wiadomość
U nas wiedzą niektórzy najbliżsi znajomi, ale po prostu wiedzą że zaczęliśmy starania we wrześniu i widzą że dalej nic, nie rozmawialiśmy o tym wiec dlatego tutaj jestem Rodzicom powiedzieliśmy jak dogadywali ostatnio jakoś rok temu (wcześniej dużo dogadywali) ze mamy plan wyrobić się z pierwszym dzieckiem do 30stki. Narazie się nie zapowiada ale mniej dopytują wiec może wyczuwają o co chodzi, moim przy lekkich aluzjach zasugerowałam żeby wykazali się jeszcze trochę cierpliwością w stosunku do wnuków. Ale denerwuje mnie to parcie rodziców w sumie na drugim miejscu po tym moim własnym wewnętrznym. Trzeciego miejsca parcia to chyba nie ma

My zaczęliśmy się starać pod koniec sierpnia, teraz nawet mi się kochać nie chce. Wiem że jak się nie będziemy kochać to chociaż nie będzie znowu zawodu że się nie udało... nawet przestałam brać kwas foliowy :/

Stary 2020-01-12, 16:48   #3106
pink_rabbit22
Zakorzenienie

AnnaLenna- wlasnie wybieram produkty z niskim ig. Staram się nie podjadac, jeśli już to orzechy czasem jabłko/gruszka. Warzywa, mięsko, ryby, sery, weglowodany zlozone bez glutenu. Posiłki co 3 godziny- czasem różnie to wychodzi. Herbaty ziołowe, kawa z mlekiem roslinnym(nie latte). W sumie podobnie się odżywam jak wcześniej, tylko bez ziemniaków, białego ryżu, słodyczy bezglutenowych (one mają mnóstwo cukru), latte, piwa( z alkoholu czasem tylko czerwone wytrawne wino) i żadnego pieczywa.
I już widzę efekty po 3 tygodniach

pink_rabbit22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-12, 17:00   #3107
oblakanyobloczek
Rozeznanie

Cytat:
My zaczęliśmy się starać pod koniec sierpnia, teraz nawet mi się kochać nie chce. Wiem że jak się nie będziemy kochać to chociaż nie będzie znowu zawodu że się nie udało... nawet przestałam brać kwas foliowy :/

Masakra ale rozumiem, czemu tak musi być że jak komuś zależy to coś się blokuje i nie wychodzi? To jest bez sensu nawet patrząc z ewolucyjnego względu

Stary 2020-01-12, 17:04   #3108
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra ale rozumiem, czemu tak musi być że jak komuś zależy to coś się blokuje i nie wychodzi? To jest bez sensu nawet patrząc z ewolucyjnego względu

Czytałam wiele komentarzy dziewczyn, które pisały że jak im przestało zależeć, przestały o tym myśleć to się udało. Ale ja się pytam w jaki sposób się tak wyłączyć? Bo ja nie umiem.

Stary 2020-01-12, 17:05   #3109
oblakanyobloczek
Rozeznanie

Cytat:
Czytałam wiele komentarzy dziewczyn, które pisały że jak im przestało zależeć, przestały o tym myśleć to się udało. Ale ja się pytam w jaki sposób się tak wyłączyć? Bo ja nie umiem.

Dokładnie, mam to samo.

Stary 2020-01-12, 17:09   #3110
Katarznaka
Zadomowienie

Cytat:

Nie da się. Ja miałam rok podejście bedzie dziecko to będzie i go nie było... a przy szczęśliwym cyklu czy odpuściłam? Skąd! Byłam jeszcze bardziej nakręcona bo owu była stymulowana i musiałam pilnować kiedy co i jak
Jakbym słyszała moją teściową.. bo wy się za bardzo stresujecie, jakbyście odpuścili to by Wam się udało.. sraty taty...

Stary 2020-01-12, 17:12   #3111
kejtiCe
Zakorzenienie

Zapisałam się na 27 stycznia do ginekolog w Bydgoszczy, która ma bardzo dobre opinie na temat leczenia niepłodności. Jutro umowie się do mojej lekarki rodzinnej i poproszę o pakiet badań, żeby już jechać do tej ginekolog z jakimiś wynikami, żeby był lepszy pogląd na całą sytuację.
Wiem, że wcześniej pisałam, że chyba odpuszczę starania, ale widzę, że nie potrafię tego zrobić. Mimo że pojawiają się myśli o tym, że dobrze jest nam z jednym dzieckiem, to wczorajsza sytuacja pokazała mi, że to pragnienie siedzi dużo dużo głębiej. Czuję, że nie mogę tego zbagatelizować.
Ja bardzo chciałam zajść w ciążę do lutego. Już teraz wiem, że to się nie uda. Teraz nie mam limitu czasowego.

22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-12, 17:14   #3112
oblakanyobloczek
Rozeznanie

No nic, my się chyba zdecydujemy na te wakacje życia na inny kontynent w czerwcu, a jak wrócimy to zaczniemy poważniej się diagnozować i najwyżej starać w klinice. W sumę faktycznie presji prawdziwej nie ma z czasem a z dzieckiem w przyszłości już tak daleko i na tak długo nie polecimy... A jak się uda wcześniej to super a jak nie to może i spokojniej na luzie się poleci na wakacje

Przy tym podejściu to nie chce mi się nawet pilnować owulacji bo mam wrażenie że to nic nie daje to szkoda tych starań dopracowanych do dni a może faktycznie lepiej jakby się miało udać dopiero po wakacjach...

Stary 2020-01-12, 17:22   #3113
beata19961996
Zadomowienie

Dziewczyny jaki macie sluz przed dniami plodnymi? U mnie za dwa dni maja sie zaczac a ja zalewam sie sluzem takim mlecznym ..

beata19961996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-12, 17:25   #3114
Roselyn
Zadomowienie

Cytat:
No nic, my się chyba zdecydujemy na te wakacje życia na inny kontynent w czerwcu, a jak wrócimy to zaczniemy poważniej się diagnozować i najwyżej starać w klinice. W sumę faktycznie presji prawdziwej nie ma z czasem a z dzieckiem w przyszłości już tak daleko i na tak długo nie polecimy... A jak się uda wcześniej to super a jak nie to może i spokojniej na luzie się poleci na wakacje

Przy tym podejściu to nie chce mi się nawet pilnować owulacji bo mam wrażenie że to nic nie daje to szkoda tych starań dopracowanych do dni a może faktycznie lepiej jakby się miało udać dopiero po wakacjach...

A noz sie uda wlasnie ma tych wakacjach

Stary 2020-01-12, 18:30   #3115
Mug95
Rozeznanie

Szefowa harpii, nie piłam z 2,5h przed testem właśnie, a wczoraj to już w ogóle prawie nic. Kochaliśmy się przedwczoraj, wczoraj i dzisiaj, bo mój kochany pojechał na delegację i chcieliśmy wykorzystać jak najlepiej czas. Ale ja mam długie cykle i to aż niemożliwe, żebym miała pik lh w 9dc! Jutro idę na monitoring. Poprzedni cykl skróciłam luteiną do 30 dni, myślicie, że aż tak mogło mi się wszystko pochrzanić i poprzestawiać? Śluz miałam płodny właściwie zaraz po okresie, który bardziej przypominał plamienie niż okres :/
Stary 2020-01-12, 18:37   #3116
Katarznaka
Zadomowienie

Cytat:
Szefowa harpii, nie piłam z 2,5h przed testem właśnie, a wczoraj to już w ogóle prawie nic. Kochaliśmy się przedwczoraj, wczoraj i dzisiaj, bo mój kochany pojechał na delegację i chcieliśmy wykorzystać jak najlepiej czas. Ale ja mam długie cykle i to aż niemożliwe, żebym miała pik lh w 9dc! Jutro idę na monitoring. Poprzedni cykl skróciłam luteiną do 30 dni, myślicie, że aż tak mogło mi się wszystko pochrzanić i poprzestawiać? Śluz miałam płodny właściwie zaraz po okresie, który bardziej przypominał plamienie niż okres :/
Ja po luteinie z 28 dniowych cykli miałam 17 dniowe, wiec wszystko jest mozliwe! Bedziesz jutro na monitoringu to się powinno wyjaśnić

Stary 2020-01-12, 18:50   #3117
oblakanyobloczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roselyn Pokaż wiadomość
A noz sie uda wlasnie ma tych wakacjach

Haha, super by było ale trochę wątpię

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez beata19961996 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki macie sluz przed dniami plodnymi? U mnie za dwa dni maja sie zaczac a ja zalewam sie sluzem takim mlecznym ..

Ja to w ogóle mam mało śluzu

Stary 2020-01-12, 19:07   #3118
AnnaLenna
Zadomowienie

Cytat:
AnnaLenna- wlasnie wybieram produkty z niskim ig. Staram się nie podjadac, jeśli już to orzechy czasem jabłko/gruszka. Warzywa, mięsko, ryby, sery, weglowodany zlozone bez glutenu. Posiłki co 3 godziny- czasem różnie to wychodzi. Herbaty ziołowe, kawa z mlekiem roslinnym(nie latte). W sumie podobnie się odżywam jak wcześniej, tylko bez ziemniaków, białego ryżu, słodyczy bezglutenowych (one mają mnóstwo cukru), latte, piwa( z alkoholu czasem tylko czerwone wytrawne wino) i żadnego pieczywa.
I już widzę efekty po 3 tygodniach

Ja podobnie, tylko nie zwracałam uwagi na Ig . Zrobiłam już sobie listę i wyklucze parę produktów.
Jednak z pieczywa nie zrezygnuje i może chrupkie pieczywo będę jeść.

Cytat:

Nie wiem jak to może się odechcieć chyba , że zle udawałam te wyluzowanie bo dalej nic.

Stary 2020-01-12, 19:35   #3119
klakla91
Zakorzenienie

Ale to też nie tak, że się odechciewa, tylko raczej takie myślenie, że jak się uda to będzie super, a jak nie to żyjemy dalej, skupimy się na czymś innym i tyle. Przynajmniej ja tak zaczynam mieć. Staramy się od sierpnia 2018, po drodze zaszłam dwa razy, dziecka nie mam. Powoli zaczyna się właśnie to myślenie, że jak się uda to super, a jak się nie uda to adopcja, a żeby była adopcja to musi być dom, więc zbieramy na dom. Mam nadzieję, że takie myślenie ze mną zostanie jak najdłużej, a nie tylko w cyklach z prawego jajnika, gdzie i tak szans na ciążę nie mam.
Po drodze oczywiście diagnostyka, jak już człowiek wie dlaczego się nie udaje i wie z czym i jak walczyć, to też jakoś spokojniej mam wrażenie. Najgorsza ta faza niewiedzy i dezorientacji.

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-01-12, 19:43   #3120
AnnaLenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klakla91 Pokaż wiadomość
Ale to też nie tak, że się odechciewa, tylko raczej takie myślenie, że jak się uda to będzie super, a jak nie to żyjemy dalej, skupimy się na czymś innym i tyle. Przynajmniej ja tak zaczynam mieć. Staramy się od sierpnia 2018, po drodze zaszłam dwa razy, dziecka nie mam. Powoli zaczyna się właśnie to myślenie, że jak się uda to super, a jak się nie uda to adopcja, a żeby była adopcja to musi być dom, więc zbieramy na dom. Mam nadzieję, że takie myślenie ze mną zostanie jak najdłużej, a nie tylko w cyklach z prawego jajnika, gdzie i tak szans na ciążę nie mam.
Po drodze oczywiście diagnostyka, jak już człowiek wie dlaczego się nie udaje i wie z czym i jak walczyć, to też jakoś spokojniej mam wrażenie. Najgorsza ta faza niewiedzy i dezorientacji.
My podobnie staramy się od lipca 2018 i nie zaskoczyło nic , zupełnie nic

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości