|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki 2019 cz. 4
Cytat:
Taki koło 60. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na diecie o niskim ig. Więc piwo kocham, ale totalnie odpada. Nie umiem korzystać z narzuconych jadlospisow. Po prostu sama komponuje posiłki i wszystko się mniej więcej pokrywa z akademii płodności i niski ig. Bo ja tak nie lubię gotowych jadlosposow
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3093 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam krwawienia... Całe szczęście, może obędzie się bez zabiegu. Trochę kręci mi się w głowie, ale psychicznie jest ok, mniej się martwię.
|
|
|
#3094 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze to nowe wyzwanie. Wybierasz produkty poniżej 55 IG? Jaka częstotliwośc posiłków,płyny itp. Widzisz już efekty ? Cytat:
Który to DC ? Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3096 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fruczak strasznie to przykre ale masz rację że lepiej tak niż pozamaciczna czy zabieg Trzymaj się tam jakoś, próbuj. Od początku czułaś że coś jest nie w porządku ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
Ja właśnie zjadłam frytki Czasem mnie najdzie ochota na coś niezdrowego to sobie pozwolę bo ogólnie zawsze mam wagę bliżej dolnej granicy normy albo trochę za mało. I tak nie powinno się jeść takich niezdrowych rzeczy ale czasem można sobie pozwolić...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
że muszą nas spotykać takie rzeczy A ja zeżarłam te frytki ...teraz brzuch mnie boli . I po co mi to było ![]() Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas wiedzą niektórzy najbliżsi znajomi, ale po prostu wiedzą że zaczęliśmy starania we wrześniu i widzą że dalej nic, nie rozmawialiśmy o tym wiec dlatego tutaj jestem Rodzicom powiedzieliśmy jak dogadywali ostatnio jakoś rok temu (wcześniej dużo dogadywali) ze mamy plan wyrobić się z pierwszym dzieckiem do 30stki. Narazie się nie zapowiada ale mniej dopytują wiec może wyczuwają o co chodzi, moim przy lekkich aluzjach zasugerowałam żeby wykazali się jeszcze trochę cierpliwością w stosunku do wnuków. Ale denerwuje mnie to parcie rodziców w sumie na drugim miejscu po tym moim własnym wewnętrznym. Trzeciego miejsca parcia to chyba nie maWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej. O naszych staraniach wie tylko moja kuzynka która też się długo stara i moja mama, o poronieniu też tylko oni wiedzą (i teść) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() śpię dziś na stojąco Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tak jak mowisz to lepsze niż poza maciczna...Czemu my mamy tak pod górkę? Tyle par nie chce a ma dziecko, w ogole o to nie dbają, a my ktore tego tak bardzo chcemy musimy wylać morze łez i mieć okropne przeżycia ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3102 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny może pomożecie.
Wczoraj (9dc) robiłam dwa testy owulacyjne, jeden ok. 15 a drugi około 21. Obydwa mocne jak na zdjęciu. A dzisiaj przed chwilą zrobiłam i mega bladzioch. Ktoś mi wytłumaczy czemu tak się dzieje?
|
#3103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3104 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zaczęliśmy się starać pod koniec sierpnia, teraz nawet mi się kochać nie chce. Wiem że jak się nie będziemy kochać to chociaż nie będzie znowu zawodu że się nie udało... nawet przestałam brać kwas foliowy :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
AnnaLenna- wlasnie wybieram produkty z niskim ig. Staram się nie podjadac, jeśli już to orzechy czasem jabłko/gruszka. Warzywa, mięsko, ryby, sery, weglowodany zlozone bez glutenu. Posiłki co 3 godziny- czasem różnie to wychodzi. Herbaty ziołowe, kawa z mlekiem roslinnym(nie latte). W sumie podobnie się odżywam jak wcześniej, tylko bez ziemniaków, białego ryżu, słodyczy bezglutenowych (one mają mnóstwo cukru), latte, piwa( z alkoholu czasem tylko czerwone wytrawne wino) i żadnego pieczywa.
I już widzę efekty po 3 tygodniach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masakra ale rozumiem, czemu tak musi być że jak komuś zależy to coś się blokuje i nie wychodzi? To jest bez sensu nawet patrząc z ewolucyjnego względu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam wiele komentarzy dziewczyn, które pisały że jak im przestało zależeć, przestały o tym myśleć to się udało. Ale ja się pytam w jaki sposób się tak wyłączyć? Bo ja nie umiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3109 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie, mam to samo. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakbym słyszała moją teściową.. bo wy się za bardzo stresujecie, jakbyście odpuścili to by Wam się udało.. sraty taty... Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Zapisałam się na 27 stycznia do ginekolog w Bydgoszczy, która ma bardzo dobre opinie na temat leczenia niepłodności. Jutro umowie się do mojej lekarki rodzinnej i poproszę o pakiet badań, żeby już jechać do tej ginekolog z jakimiś wynikami, żeby był lepszy pogląd na całą sytuację.
Wiem, że wcześniej pisałam, że chyba odpuszczę starania, ale widzę, że nie potrafię tego zrobić. Mimo że pojawiają się myśli o tym, że dobrze jest nam z jednym dzieckiem, to wczorajsza sytuacja pokazała mi, że to pragnienie siedzi dużo dużo głębiej. Czuję, że nie mogę tego zbagatelizować. Ja bardzo chciałam zajść w ciążę do lutego. Już teraz wiem, że to się nie uda. Teraz nie mam limitu czasowego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3112 |
|
Rozeznanie
|
No nic, my się chyba zdecydujemy na te wakacje życia na inny kontynent w czerwcu, a jak wrócimy to zaczniemy poważniej się diagnozować i najwyżej starać w klinice. W sumę faktycznie presji prawdziwej nie ma z czasem a z dzieckiem w przyszłości już tak daleko i na tak długo nie polecimy... A jak się uda wcześniej to super a jak nie to może i spokojniej na luzie się poleci na wakacje
![]() Przy tym podejściu to nie chce mi się nawet pilnować owulacji bo mam wrażenie że to nic nie daje to szkoda tych starań dopracowanych do dni a może faktycznie lepiej jakby się miało udać dopiero po wakacjach... ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3113 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jaki macie sluz przed dniami plodnymi? U mnie za dwa dni maja sie zaczac a ja zalewam sie sluzem takim mlecznym ..
|
|
|
#3114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3115 |
|
Rozeznanie
|
Szefowa harpii, nie piłam z 2,5h przed testem właśnie, a wczoraj to już w ogóle prawie nic. Kochaliśmy się przedwczoraj, wczoraj i dzisiaj, bo mój kochany pojechał na delegację i chcieliśmy wykorzystać jak najlepiej czas. Ale ja mam długie cykle i to aż niemożliwe, żebym miała pik lh w 9dc! Jutro idę na monitoring. Poprzedni cykl skróciłam luteiną do 30 dni, myślicie, że aż tak mogło mi się wszystko pochrzanić i poprzestawiać? Śluz miałam płodny właściwie zaraz po okresie, który bardziej przypominał plamienie niż okres :/
|
#3116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3117 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Haha, super by było ale trochę wątpię ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
Ja to w ogóle mam mało śluzu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3118 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak z pieczywa nie zrezygnuje i może chrupkie pieczywo będę jeść. Cytat:
chyba , że zle udawałam te wyluzowanie bo dalej nic. Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to też nie tak, że się odechciewa, tylko raczej takie myślenie, że jak się uda to będzie super, a jak nie to żyjemy dalej, skupimy się na czymś innym i tyle. Przynajmniej ja tak zaczynam mieć. Staramy się od sierpnia 2018, po drodze zaszłam dwa razy, dziecka nie mam. Powoli zaczyna się właśnie to myślenie, że jak się uda to super, a jak się nie uda to adopcja, a żeby była adopcja to musi być dom, więc zbieramy na dom. Mam nadzieję, że takie myślenie ze mną zostanie jak najdłużej, a nie tylko w cyklach z prawego jajnika, gdzie i tak szans na ciążę nie mam.
Po drodze oczywiście diagnostyka, jak już człowiek wie dlaczego się nie udaje i wie z czym i jak walczyć, to też jakoś spokojniej mam wrażenie. Najgorsza ta faza niewiedzy i dezorientacji.
|
#3120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.

Trzymaj się tam jakoś, próbuj. Od początku czułaś że coś jest nie w porządku 
A w ogóle muszę się pochwalić, że mój cellulit na brzuchu znacznie się zmniejszyl
mam to od roku i nie wiedziałam skąd się wziął. Więc chyba od złych nawyków po prostu i moich ukochanych chipsów
teraz tylko z grzeszkow jedzeniowych czasem się skuszę na kostkę gorzkiej czekolady. Więc chyba dieta dziala
Czasem mnie najdzie ochota na coś niezdrowego to sobie pozwolę bo ogólnie zawsze mam wagę bliżej dolnej granicy normy albo trochę za mało. I tak nie powinno się jeść takich niezdrowych rzeczy ale czasem można sobie pozwolić...

Rodzicom powiedzieliśmy jak dogadywali ostatnio jakoś rok temu (wcześniej dużo dogadywali) ze mamy plan wyrobić się z pierwszym dzieckiem do 30stki. Narazie się nie zapowiada ale mniej dopytują wiec może wyczuwają o co chodzi, moim przy lekkich aluzjach zasugerowałam żeby wykazali się jeszcze trochę cierpliwością w stosunku do wnuków. Ale denerwuje mnie to parcie rodziców w sumie na drugim miejscu po tym moim własnym wewnętrznym. Trzeciego miejsca parcia to chyba nie ma

ale tak jak mowisz to lepsze niż poza maciczna...

chyba , że zle udawałam te wyluzowanie bo dalej nic.