|
|
#4831 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Stokrotka a Ty już tez po badaniu?
|
|
|
|
#4832 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak bardzo Cię to niepokoi to zrób test i gdyby działo się coś jeszcze niepokojącego to jedz na IP ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]() Chyba tak zrobię pochodzę po sklepach i popatrzę na te lżejsze, bo jak zobaczyłam te misie w kombinezonach i pomyślałam jaka tu jest pogoda to aż mi się gorąco zrobiło a pamiętam jak kiedyś rozmawiałyśmy o ubieraniu dzieci i było "tak jak my + jedna warstwa dodatkowo" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
dzięki![]() A jak dziś samopoczucie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() Szczerze, ja też tak na początku myślałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() No duma i chluba ojca ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#4833 |
|
Zadomowienie
|
Tak ja w zeszłym tygodniu byłam na prenatalnych a później u mojej lekarki i mały ma 1500 gram prawie
miał w piątek teraz pewnie już troszkę więcej i generalnie ok ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4834 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mały skoro się rusza to ok. Moja też czasem ma dzień lenia. Mój żołądek np dużo zniesie ![]() Mój mąż wczoraj mówi do mnie bo jadłam śledzie a potem mandarynki "że ten twój żołądek to znosi". To była moja kolacja. On by nie spał pół nocy, a ja tam nie miałam problemu ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widocznie synek nie toleruje uspokoiłam się bo zaczął fikać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też po slonym mam ochotę na słodko i odwrotnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4838 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie, wszystko dobrze, malutka ziewala
siedzi narazie pupa do dołu. 935 gram aktualnie, waga w normie na ten tydzień (27tc0d) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4839 |
|
Rozeznanie
|
Przecież mandarynki i śledzie to super połączenie, ja polecam!
Aaska92 fajnie mieć podglądać chociaż przez chwile co tam bobo porabia, super ze wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Zrobiłam sernik i piernik przekładany, na tym kończę moje podrygi kuchenne, teraz siedzę w loży szyderców i robię za pomagiera, kroje, siekam i takie tam
|
|
|
|
#4840 |
|
Wtajemniczenie
|
To i ja melduję się po wizycie
na chwilę obecna wszystko ok, KTG ładne, USG też dobrze, jeżeli wizyta za tydzień będzie ok to wracamy do położnej Milutek trochę wystopował 29+5 i waga 1700gMam nadzieję że wrócimy do położnej bo ten lekarz trochę nas irytuje... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Justysia2203 Czas edycji: 2020-12-23 o 20:07 |
|
|
|
#4841 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tak mam od zawsze, ochota na słodkie po posiłku bez znaczenia czy posiłek był na słodko czy wytrawnie mojego TŻ już to nie dziwi, przed ciążą tak było i trwa nadal
Edytowane przez vidia9 Czas edycji: 2020-12-23 o 20:26 |
||
|
|
|
#4842 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bosze to moja w 30 TC dwa razy tyle waży ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja upiekłam dwie duże blachy keksu ![]() Jutro jeszcze jedno ciasto, a jak dobrze pójdzie to dwa. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Edytowane przez AnnLady Czas edycji: 2020-12-23 o 21:11 |
|||
|
|
|
#4843 | |||||||||
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
Cytat:
też myślę, że to przez to... Jakie KTG, haha - 15 sek detektorem i tyle ![]() Cytat:
Cytat:
Z cyklu "toksoplazmoza fakt" to ryzyko zarażenia się tokso wzrasta wraz z wzrostem zaawansowania ciąży, ale na szczęście ryzyko powikłań wywołanych chorobą znacznie maleje Cytat:
Cytat:
No i gratuluję oczywiście ![]() Cytat:
Cytat:
Super,że Mia spowolniła i że jest wszystko ok. A teraz lekarz też zrobił USG tak szybko czy już się bardziej przyłożył? Kciuki za wizytę za tydzien <3 Cytat:
My dzisiaj z TŻ-tem zakupy i pierogi cały dzień. Powiem Wam, że ja serio podziwiam i szanuję osoby, które samodzielnie lepią te pierogi + przygotowują szereg innych dań, my po samych pierogach padliśmy oboje hahahah.
|
|
#4844 |
|
Rozeznanie
|
Justysia my dziś byliśmy w terminie 30+2 i było 1630 wiec Twoja malutka jest tylko troszkę wieksza, ale lepiej w ta stronę
ciekawe czy to zasługa zmniejszenia dawki wit D ze zwolniła Vidia te śliwki to chyba Cię przeczyściły, zależy co jeszcze jadłaś, ale u mnie śliwki + dużo wody + jogurt = spektakularne przeczyszczenie nawet przy zaparciach Macie coś do polecenia z pierwszej pomocy na YouTube? Uswiadomilyscie mnie ze nasza pancioszka na szkole rodzenia w ogóle pominęła ten temat |
|
|
|
#4845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no pamiętam że dziewczyny kiedyś pisały że jak łożysko jest z przodu to właśnie te ruchy słabiej czuć ale przynajmniej Ci dziecko nie wytrąca telefonu z ręki ![]() Dziś się okazało, że ja trafiłam do lekarza głównie ze względu na przebyty covid no i troszkę te skoki ciśnienia się przyczyniły. USG zrobił ekspresowo, sprawdził serduszko, wagę i chyba szyjkę z tego co widziałam. Trochę to irytujące ale ciężko nam się z nim rozmawia, położna zawsze wszystko dokładnie tłumaczyła miała zawsze dla nas czas a tu czujemy się trochę jak "przypadek", na pewno to super specjalista ale już bym chciała wrócić do położnej. Dziś przygotowaliśmy listę pytań, zadaliśmy w sumie dwa bo było widać że się spieszy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4846 |
|
Rozeznanie
|
Co do główki na dole to lekarz mi powiedział ze na tym etapie na 95% już tak zostanie główka do dołu , a jeśli nie jest to na 75 % jeszcze się obróci, nawet w ostatniej chwili
|
|
|
|
#4847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Efekt przeczyszczenia jak najbardziej, aż się czuję bardziej fit dziś
|
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Znów was nie nadrobię.
Przyszedł mój fotel i kolor jest trochę niehalo. Mogłam zamawiać online, to bym zwróciła, a tak od godziny kombinuję jak stonować ten agresywny niebieski. Popsuło mi to humor. Dodatkowo mój Stary zapalił mnie w weekend tak, że na koniec nd urządziłam mu taką haje, że się na koniec poryczałam w tej całej histerii (potem się przestraszyłam, że młody się przestał ruszać). Do teraz stosuję taktykę focha i półsłówek, żeby mi z czymś jeszcze do Świąt nie wyskoczył (jak wrociłam do domu sprzątał kibel, poprasował i odkurzył - zgadnijcie o co była haja i któremu z nas weekend upłynął na klikaniu na komóreczce i wieczorku u sąsiada, żeby się zrelaksować bo cieżkim dniu)l I jeszcze wkurza mnie jeden z pracowników. W mojej pracy dokładność jest bardzo ważna, a on jest taki w gorącej wodzie kąpany, że szlag mnie trafia - najpierw robi, potem się pyta, potem robi na opak. W obliczu końca roku i miliarda spraw, o których nie można zapomnieć tylko mnie wpienia, wiec siedzę z tym miliardem spraw sama. Byle tylko nie mieć podwójnej czy potrójnej roboty. Jeśli macie jakiś patent na naukę dokładności to poproszę - już mu ostatnio schowałam kilka rzeczy, żeby ukrócić burdello na biurku, a nie pomogło, choć przynajmniej na weekend zostawia na nim porządek. Czytam o osiągach wagowych dzidziusiów i to niesamowite, że w sumie wszystkie dzieli nas koło miesiąca czasu a dzieci są nieraz nawet 2x większe. Sama mam wrażenie, że bunio mocno ostatnio urósł, a Dziedzic leży chyba w poprzek bo mam wrażenie że wyglądam na dużą od frontu. I co raz bardziej się męczę przy banalnych czynnościach - wczoraj sobie zrobiłam wieczór u kosmetyczki, żeby w końcu ogarnąć pedixa bez gibania się w dziwnych pozycjach. Przy okazji nowa twarz, znów mam brwi i jakoś tak odpoczęłam trochę. Szkoda, że znów mi zabrakło czasu, zeby zadzwonić do fizjo. Od 3 tyg się zbieram... ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- mamma mia, przeczytałam to - piszę dziś po chińsku i się powtarzam. pora chyba spać
|
|
#4849 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję udanych wizyt
️ ️ Justysia a może na ostatniej wizycie lekarz źle zmierzył Tak czytam o tych waszych wagach dzieci i mam stresa przed poniedziałkiem , bo jadę na 3 prenatalne . Oby Majka miała chociaż ten kilogram ![]() U mnie trochę ciulowo , syn ma dalej biegunkę - faszeruje go lekami przeciwbiegunkowymi a on sobie nic z tego nie robi i wali po 7 kup dziennie 🤦 dostałam dzisiaj od lekarki skierowanie do szpitala jak do jutra nie przejdzie to w piątek mamy iść ... Eh . Na odstresowanie zaczęłam dziergać kocyk i już mam 1/3 ale ręką strasznie boli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4850 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas to się nawet zdziwiłam tej wagi, obstawiałam 1800g, TŻ poszedł po bandzie i 2000g wróżył ![]() no ale teraz ładnie wróciła do siatki więc mam nadzieję że cała reszta u niej jest ok. A co było przyczyną tego skoku to się chyba nie dowiemy... Lekarz kazał mi zostać przy tej zmniejszonej dawce witaminy D póki co. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Cytat:
Po prostu zrobiłaś sobie miejsce na świąteczne jedzonko ![]() i teraz hulaj dusza piekła nie ma ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
![]() Ale Ci fajnie że już masz te prenatalne... Ja mam wrażenie że po tych prenatalnych to już taka ostatnia prosta... Kurcze trzymam kciuki żeby mu się to uspokoiło ![]() Wrzucaj zdjęcie kocyka ja ostatnio widziałam jakiś zestaw drutów i włóczek i trochę mnie korci żeby sobie kupić i zrobić Milutkowi kocyk. A w ogóle to wesołych i spokojnych świąt wszystkim życzę ![]() ![]() cieszcie się pysznym jedzonkiem bez ograniczeń, odpoczywajcie i jak pojawią się jakieś głupie docinki przy świątecznym stole od rodzinki to środkowy palec w ruch
Edytowane przez Justysia2203 Czas edycji: 2020-12-24 o 07:19 |
|||
|
|
|
#4851 |
|
Raczkowanie
|
Wesołych Świąt
![]() ![]() ️Niech będą takie o jakich myślicie. Gratuluję wizyt, współczuję zdrowotnych rewolucji. Oby już u Wszystkich dobrze przebiegało. Miłego czasu świątecznego. U nas ok, Mały strasznie mi buszuje wieczorami, nie daje zasnąć. Dostał swoich pierwszych czkawek. Obecnie mam na liczniku 30+3 Bilans statystyczny ciaz z 30 tygodnia : W każdej ciąży miałam dokładnie po +14 kg, aż sama wczoraj nie wierzyłam jak to zobaczyłam, wcześniej nie było takiej równości. Obwód w pepku : 103 cm, 104 cm i teraz 113 cm 🤭 także rośniemy, ale nie z przejadania się. Później wrzucę fotkę na fb. Powoli dobiegamy do końca wątku, Która będzie chętna do założenia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4852 |
|
Zadomowienie
|
Wesołych świąt dziewczyny! Dużo zdrówka, miłości
![]() nie odmawiajcie sobie w tym roku świątecznych smakołyków ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ma dużo słabszy żołądek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Gratuluję udanych wizyt!! A poza tym życzę Wam zdrowych ciepłych i rodzinnych Świat, szczescia, spelnienia marzen, dużo zdrowia i oby nadchodzacy rok był lepszy niż ten poprzedni i szybkich i bezbolesnych porodów!! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Wszystkiego najlepszego, życzę wam spokoju, zdrowia i czego sobie same życzycie
![]() Prawie w ostatniej chwili zdecydowaliśmy, że jedziemy do moich rodziców. Niestety nie zdążyłam kupić prezentu dla babci jeszcze teraz podjechaliśmy pod ch, myślałam, że jest otwarte do 14 a tu niestety do 13. Wczoraj byliśmy na małych zakupach i dostaliśmy kupon na darmową choinkę, więc mimo że nie planowaliśmy to mamy drzewko.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4855 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny życzę Wam spokojnych i wesołych świat, zdrówka na cały rok i samych życzliwych i fajnych ludzi wokół Was
I żeby kapustka postna dobrze wchodziła i pierogi się dobrze trawiły! ![]() Moja kolezanka dziś z rozwarciem 1,5 cm na Wigilie została wypuszczona do domu, wszystko jest ok, miała ktg i usg, jutro ma wrócić, będzie świąteczny bejbik chyba
|
|
|
|
#4856 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe jak jak będzie dalej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zdrowych i pogodnych Świąt Wam życzę
![]() ![]() ![]() Dużo prezentów, spełnienia marzeń i grzecznych dzieci ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam życzyć wesołych i ja - pomyślności, zgody, czułości i świątecznej atmosfery, choć to świętowanie w tym roku nieco dziwne. Bądźcie zdrowe, szczęśliwe i oby nadchodzacy nowy rok przyniósł nam upragnioną normalność 🎄
|
|
#4859 |
|
Zadomowienie
|
Ja również wpadam z szybkimi. Życzeniami dla Was
Zdrowych, pełnych miłości i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, oddechu od szarej codzienności i nadzieji na lepsze jutro![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4860 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego dobrego dziewczyny
![]() ![]() i jak powiedział mi szef mojego TŻ, szerokości w Nowym Roku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

i pytanie, co z kompotem z suszu, co z tym schabem jak to upiekę, chyba nic w te święta nie zjem... teraz po śniadaniu, kanapka z masłem i miodem, też mi średnio
gdyby bobas fikal jak zawsze czulabym się spokojniejsza
ale jak bardzo Cię to niepokoi to zrób test i gdyby działo się coś jeszcze niepokojącego to jedz na IP 
Tak, powybierane 

widocznie synek nie toleruje 

na chwilę obecna wszystko ok, KTG ładne, USG też dobrze, jeżeli wizyta za tydzień będzie ok to wracamy do położnej 
mojego TŻ już to nie dziwi, przed ciążą tak było i trwa nadal 

i mam chwilę przerwy
no pamiętam że dziewczyny kiedyś pisały że jak łożysko jest z przodu to właśnie te ruchy słabiej czuć

️
nie odmawiajcie sobie w tym roku świątecznych smakołyków
jeszcze teraz podjechaliśmy pod ch, myślałam, że jest otwarte do 14 a tu niestety do 13. Wczoraj byliśmy na małych zakupach i dostaliśmy kupon na darmową choinkę, więc mimo że nie planowaliśmy to mamy drzewko.