Mamuśki Marcóweczki 2021 :) - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-12-23, 12:14   #4831
Roma1987
Rozeznanie

Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)

Stokrotka a Ty już tez po badaniu?
Roma1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-23, 13:39   #4832
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Wczoraj na tym chustonoszeniu prowadząca powiedziała że porządne chusty zaczynają s7e od 150zl, ale taka za 70zl w lidlu na początek też ok. Nie wiem, nie czuje się jeszcze przekonana.

Powiem Wam, że co ja wczoraj przeżyłam to masakra... wymyśliłam sobie schab ze śliwką, szykowalam go wczoraj późnym wieczorem i zjadłam kilka śliwek suszonych, w sumie pierwszy raz w tej ciąży. I po godzinie boleści, dreszcze, zlana potem byłam a w brzuchu rewolucja. Dwa razy mnie biegunkowo pogoniło do WC, wzięłam 1 tabletkę węgla aktywowanego i zasnęłam. Mały rzucał mi się w brzuchu a dziś tylko lekko daje o sobie znać. I panikuje, czy mu nie zaszkodziłam i czy nie powinnam teraz toksoplazmozy powtórzyć, dwa razy miałam negatyw no ale teraz to nie wiem i pytanie, co z kompotem z suszu, co z tym schabem jak to upiekę, chyba nic w te święta nie zjem... teraz po śniadaniu, kanapka z masłem i miodem, też mi średnio gdyby bobas fikal jak zawsze czulabym się spokojniejsza

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Myślę że to efekt śliweczek i wszystko jest ok, dzidzia się wyszalała a teraz pewnie odpoczywa ale jak bardzo Cię to niepokoi to zrób test i gdyby działo się coś jeszcze niepokojącego to jedz na IP

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_fe Pokaż wiadomość
O tak, też najlepiej wspominam ćwiczenia praktyczne ze szkoły rodzenia. Najlepiej te z 1wszej pomocy. I właśnie trzeba to sobie przypomnieć Tak, powybierane
Mysle tylko jak to zrobić jak chce szafe pax w garderobie a brakuje mi ok 5cm
Możesz kupić coś lżejszego a dodatkowo przykryc kocem albo dwoma, ewentualnie ta pokrywka od wózka chyba lepiej na cebulkę bo taki typowo zimowy to za cieply będzie
Ja tez mialam szkołę na nfz ale żeby było bezpłatnie to trzeba było pisać oświadczenie ze kiedyś się będzie u nich rodzic.
Kolezanka w innym szpitalu wiem ze płaciła za kurs ale za to miala np darmowa sale do porodu rodzinnego za którą my z kolei płaciliśmy.

Wyburzyć ścianę
Chyba tak zrobię pochodzę po sklepach i popatrzę na te lżejsze, bo jak zobaczyłam te misie w kombinezonach i pomyślałam jaka tu jest pogoda to aż mi się gorąco zrobiło a pamiętam jak kiedyś rozmawiałyśmy o ubieraniu dzieci i było "tak jak my + jedna warstwa dodatkowo"

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Persefonia Pokaż wiadomość
Kombinezon polarowy jest. Super opcja

Oooo zaraz będę szukać dzięki
A jak dziś samopoczucie?

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Pieczone i gotowane spokojnie możesz jeść.
Śliwki suszone też, ale może Ci zwyczajnie zaszkodziła. A może to tylko zbieg okoliczności
Nic innego nie jadłaś co mogło zaszkodzić?To jeszcze nie Chanel
Nam dziewczyna od chust mówiła że są takie i po 2 tys albo i więcej
Żebyś wiedziała minę mojego męża
A potem on do mnie z tekstem "ja myślałem, że te chusty to taka wersja nosidełka dla ubogich a tu taki szok"
No i generalnie na początku najlepiej kupić używaną. Bo ona jest już wyrobioną i łatwiej jest ją wiązać.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Te za 500zl to używane na olx, nie wiem ile kosztowały nowe już bałam się sprawdzać
Szczerze, ja też tak na początku myślałam

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Roma1987 Pokaż wiadomość
My już po wizycie, wszystko ok, mały wazy około 1630g, jest na 60-65 centylu wiec jestem uspokojona, jest ułożony główka do dołu, mam wrażenie ze wczoraj się przekręcał bo aż cały brzuch mi chodził i od tamtej pory czuje jakies pukania właśnie tam przy głowie jego

Na badaniu miał poranna sesje jogi, stopka za głowa...

Genetyk powiedział ze ma bardzo okazałe przyrodzenie, mysle ze z całego badania TZ zapamiętał właśnie to jedno zdanie
Cieszę się że wszystko ok
No duma i chluba ojca

Justysia2203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-23, 13:40   #4833
stookrotka1991
Zadomowienie

Tak ja w zeszłym tygodniu byłam na prenatalnych a później u mojej lekarki i mały ma 1500 gram prawie miał w piątek teraz pewnie już troszkę więcej i generalnie ok

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-23, 14:09   #4834
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Pieczone i gotowane spokojnie możesz jeść.
Śliwki suszone też, ale może Ci zwyczajnie zaszkodziła. A może to tylko zbieg okoliczności
Nic innego nie jadłaś co mogło zaszkodzić?To jeszcze nie Chanel
Nam dziewczyna od chust mówiła że są takie i po 2 tys albo i więcej
Żebyś wiedziała minę mojego męża
A potem on do mnie z tekstem "ja myślałem, że te chusty to taka wersja nosidełka dla ubogich a tu taki szok"
No i generalnie na początku najlepiej kupić używaną. Bo ona jest już wyrobioną i łatwiej jest ją wiązać.

Wlasnie nie , obwiniam te śliwki

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
My już po wizycie, wszystko ok, mały wazy około 1630g, jest na 60-65 centylu wiec jestem uspokojona, jest ułożony główka do dołu, mam wrażenie ze wczoraj się przekręcał bo aż cały brzuch mi chodził i od tamtej pory czuje jakies pukania właśnie tam przy głowie jego

Genetyk powiedział ze ma bardzo okazałe przyrodzenie, mysle ze z całego badania TZ zapamiętał właśnie to jedno zdanie
Super

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Justysia2203 Pokaż wiadomość
Myślę że to efekt śliweczek i wszystko jest ok, dzidzia się wyszalała a teraz pewnie odpoczywa ale jak bardzo Cię to niepokoi to zrób test i gdyby działo się coś jeszcze niepokojącego to jedz na IP

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Wyburzyć ścianę
Chyba tak zrobię pochodzę po sklepach i popatrzę na te lżejsze, bo jak zobaczyłam te misie w kombinezonach i pomyślałam jaka tu jest pogoda to aż mi się gorąco zrobiło a pamiętam jak kiedyś rozmawiałyśmy o ubieraniu dzieci i było "tak jak my + jedna warstwa dodatkowo"

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Oooo zaraz będę szukać dzięki
A jak dziś samopoczucie?

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Te za 500zl to używane na olx, nie wiem ile kosztowały nowe już bałam się sprawdzać
Szczerze, ja też tak na początku myślałam

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cieszę się że wszystko ok
No duma i chluba ojca

Na razie jest ok, ale te ruchy dziś to tylko jak go puknę w brzuch to odpowiada

vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-23, 15:09   #4835
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie nie , obwiniam te śliwki

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Super

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Na razie jest ok, ale te ruchy dziś to tylko jak go puknę w brzuch to odpowiada

Śliwki są przeczyszczające. Na jednego działają bardziej na innego mniej.
A mały skoro się rusza to ok. Moja też czasem ma dzień lenia.

Mój żołądek np dużo zniesie
Mój mąż wczoraj mówi do mnie bo jadłam śledzie a potem mandarynki "że ten twój żołądek to znosi". To była moja kolacja. On by nie spał pół nocy, a ja tam nie miałam problemu

AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-23, 15:22   #4836
vidia9
Zadomowienie

Cytat:

Mój mąż wczoraj mówi do mnie bo jadłam śledzie a potem mandarynki "że ten twój żołądek to znosi". To była moja kolacja. On by nie spał pół nocy, a ja tam nie miałam problemu

Tyle, że ja w całym życiu to ich zjadłam pewnie kilka kg widocznie synek nie toleruje uspokoiłam się bo zaczął fikać

Stary 2020-12-23, 16:43   #4837
aga_fe
Raczkowanie

Cytat:

Nie wiem w czym mąż widzi problem ja też po slonym mam ochotę na słodko i odwrotnie.

aga_fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-23, 18:50   #4838
aaska92
Zadomowienie

Jestem po wizycie, wszystko dobrze, malutka ziewala siedzi narazie pupa do dołu. 935 gram aktualnie, waga w normie na ten tydzień (27tc0d)

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-23, 19:55   #4839
Roma1987
Rozeznanie

Przecież mandarynki i śledzie to super połączenie, ja polecam!

Aaska92 fajnie mieć podglądać chociaż przez chwile co tam bobo porabia, super ze wszystko ok

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Zrobiłam sernik i piernik przekładany, na tym kończę moje podrygi kuchenne, teraz siedzę w loży szyderców i robię za pomagiera, kroje, siekam i takie tam
Stary 2020-12-23, 20:01   #4840
Justysia2203
Wtajemniczenie

To i ja melduję się po wizycie na chwilę obecna wszystko ok, KTG ładne, USG też dobrze, jeżeli wizyta za tydzień będzie ok to wracamy do położnej Milutek trochę wystopował 29+5 i waga 1700g
Mam nadzieję że wrócimy do położnej bo ten lekarz trochę nas irytuje...

Edytowane przez Justysia2203
Czas edycji: 2020-12-23 o 20:07
Stary 2020-12-23, 20:23   #4841
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie, wszystko dobrze, malutka ziewala siedzi narazie pupa do dołu. 935 gram aktualnie, waga w normie na ten tydzień (27tc0d)

super

Cytat:
To i ja melduję się po wizycie na chwilę obecna wszystko ok, KTG ładne, USG też dobrze, jeżeli wizyta za tydzień będzie ok to wracamy do położnej Milutek trochę wystopował 29+5 i waga 1700g

elegancko na pewno będzie ok

Ja tak mam od zawsze, ochota na słodkie po posiłku bez znaczenia czy posiłek był na słodko czy wytrawnie mojego TŻ już to nie dziwi, przed ciążą tak było i trwa nadal

Edytowane przez vidia9
Czas edycji: 2020-12-23 o 20:26
Stary 2020-12-23, 21:09   #4842
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_fe Pokaż wiadomość
Nie wiem w czym mąż widzi problem ja też po slonym mam ochotę na słodko i odwrotnie.

Ja też nie wiem
Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość

Super
Bosze to moja w 30 TC dwa razy tyle waży
Cytat:
Przecież mandarynki i śledzie to super połączenie, ja polecam!

Aaska92 fajnie mieć podglądać chociaż przez chwile co tam bobo porabia, super ze wszystko ok

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Zrobiłam sernik i piernik przekładany, na tym kończę moje podrygi kuchenne, teraz siedzę w loży szyderców i robię za pomagiera, kroje, siekam i takie tam
Prawda?

Ja upiekłam dwie duże blachy keksu
Jutro jeszcze jedno ciasto, a jak dobrze pójdzie to dwa.

Edytowane przez AnnLady
Czas edycji: 2020-12-23 o 21:11
Stary 2020-12-23, 21:36   #4843
whimxx
pani.dietetyk

Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość
Dzisiaj zamówiłam przewijak na łożeczko i resztę drobnych rzeczy zostało nam już tylko łóżeczko po świętach i będzie wszystko

Wow, to ekstra, że już wszystko macie!! Teraz nic, tylko czekać

Cytat:
Uuu to już będzie gdzie upychać rzeczy Młodej
A niby dlaczego w III trymestrze nie możesz wyglądać kwitnąco?
KTG Ci robili?
Co do smoczów to do butelki chyba też dobierasz specjalny jak karmisz piersią, najbardziej przypominający kształtem sutek... Ale proszę żeby na ten temat wypowiedziały się nasze doświadczone mamuśki i zastanawiam się czy w takim przypadku najlepiej wybrać smoczek i butelkę z jednej firmy czy można mieszać.
Whimxx a Ty nie masz przypadkiem z przodu łożyska, że słabiej czujesz ruchy?
Wow, co za pamięć! Faktycznie mam przednie też myślę, że to przez to...
Jakie KTG, haha - 15 sek detektorem i tyle

Cytat:
Chyba jakoś już przywykłam. Pierwszy rok to była masakra. Ciągły ryk, duuuzo noszenia, siedzenie obok jak śpi (teraz też siedzę i odpoczywam ). Naprawdę było ciężko. Mój TŻ mówił, że w życiu go nie namowie na drugie
Potem doszedł do wniosku, że trzeba za ciosem się przemeczyc i potem mieć spokój
Do wszystkiego idzie przywyknąć.
To podziwiam, że po takich przeżyciach zdecydowaliście się na drugie

Cytat:
Powiem Wam, że co ja wczoraj przeżyłam to masakra... wymyśliłam sobie schab ze śliwką, szykowalam go wczoraj późnym wieczorem i zjadłam kilka śliwek suszonych, w sumie pierwszy raz w tej ciąży. I po godzinie boleści, dreszcze, zlana potem byłam a w brzuchu rewolucja. Dwa razy mnie biegunkowo pogoniło do WC, wzięłam 1 tabletkę węgla aktywowanego i zasnęłam. Mały rzucał mi się w brzuchu a dziś tylko lekko daje o sobie znać. I panikuje, czy mu nie zaszkodziłam i czy nie powinnam teraz toksoplazmozy powtórzyć, dwa razy miałam negatyw no ale teraz to nie wiem i pytanie, co z kompotem z suszu, co z tym schabem jak to upiekę, chyba nic w te święta nie zjem... teraz po śniadaniu, kanapka z masłem i miodem, też mi średnio gdyby bobas fikal jak zawsze czulabym się spokojniejsza

Już niżej widziałam pisałaś, że wszystko OK i mały fika. Bardzo się cieszę! Pewnie to te śliwki
Z cyklu "toksoplazmoza fakt" to ryzyko zarażenia się tokso wzrasta wraz z wzrostem zaawansowania ciąży, ale na szczęście ryzyko powikłań wywołanych chorobą znacznie maleje

Cytat:
Teraz piekę sernik i mam chwilę przerwy

Smacznego serniczka!

Cytat:

HAHAHAHAHHAHA padłam!!!! już widzę dumną minę tż! No i gratuluję oczywiście

Cytat:
Hahaha bomba ciekawe po kim to odziedziczył
Mój też już główką do dołu miejmy nadzieję że już tak zostanie
Trzymam kciuki dziewczyny, żeby ta główka w dole już została <3

Cytat:

Wow, poszalałyście z wizytami dzisiaj!
Super,że Mia spowolniła i że jest wszystko ok. A teraz lekarz też zrobił USG tak szybko czy już się bardziej przyłożył?
Kciuki za wizytę za tydzien <3

Cytat:

Ja tak mam od zawsze, ochota na słodkie po posiłku bez znaczenia czy posiłek był na słodko czy wytrawnie mojego TŻ już to nie dziwi, przed ciążą tak było i trwa nadal
U mnie to samo... na deser jest drugi żołądek

My dzisiaj z TŻ-tem zakupy i pierogi cały dzień. Powiem Wam, że ja serio podziwiam i szanuję osoby, które samodzielnie lepią te pierogi + przygotowują szereg innych dań, my po samych pierogach padliśmy oboje hahahah.
Stary 2020-12-23, 22:01   #4844
Roma1987
Rozeznanie

Justysia my dziś byliśmy w terminie 30+2 i było 1630 wiec Twoja malutka jest tylko troszkę wieksza, ale lepiej w ta stronę ciekawe czy to zasługa zmniejszenia dawki wit D ze zwolniła

Vidia te śliwki to chyba Cię przeczyściły, zależy co jeszcze jadłaś, ale u mnie śliwki + dużo wody + jogurt = spektakularne przeczyszczenie nawet przy zaparciach

Macie coś do polecenia z pierwszej pomocy na YouTube? Uswiadomilyscie mnie ze nasza pancioszka na szkole rodzenia w ogóle pominęła ten temat
Stary 2020-12-23, 22:07   #4845
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez whimxx Pokaż wiadomość
Wow, to ekstra, że już wszystko macie!! Teraz nic, tylko czekać

Wow, co za pamięć! Faktycznie mam przednie też myślę, że to przez to...
Jakie KTG, haha - 15 sek detektorem i tyle

To podziwiam, że po takich przeżyciach zdecydowaliście się na drugie

Już niżej widziałam pisałaś, że wszystko OK i mały fika. Bardzo się cieszę! Pewnie to te śliwki
Z cyklu "toksoplazmoza fakt" to ryzyko zarażenia się tokso wzrasta wraz z wzrostem zaawansowania ciąży, ale na szczęście ryzyko powikłań wywołanych chorobą znacznie maleje

Smacznego serniczka!

HAHAHAHAHHAHA padłam!!!! już widzę dumną minę tż! No i gratuluję oczywiście

Trzymam kciuki dziewczyny, żeby ta główka w dole już została <3

Wow, poszalałyście z wizytami dzisiaj!
Super,że Mia spowolniła i że jest wszystko ok. A teraz lekarz też zrobił USG tak szybko czy już się bardziej przyłożył?
Kciuki za wizytę za tydzien <3

U mnie to samo... na deser jest drugi żołądek

My dzisiaj z TŻ-tem zakupy i pierogi cały dzień. Powiem Wam, że ja serio podziwiam i szanuję osoby, które samodzielnie lepią te pierogi + przygotowują szereg innych dań, my po samych pierogach padliśmy oboje hahahah.
Ehhh no już myślałam że miałaś KTG no pamiętam że dziewczyny kiedyś pisały że jak łożysko jest z przodu to właśnie te ruchy słabiej czuć ale przynajmniej Ci dziecko nie wytrąca telefonu z ręki
Dziś się okazało, że ja trafiłam do lekarza głównie ze względu na przebyty covid no i troszkę te skoki ciśnienia się przyczyniły. USG zrobił ekspresowo, sprawdził serduszko, wagę i chyba szyjkę z tego co widziałam. Trochę to irytujące ale ciężko nam się z nim rozmawia, położna zawsze wszystko dokładnie tłumaczyła miała zawsze dla nas czas a tu czujemy się trochę jak "przypadek", na pewno to super specjalista ale już bym chciała wrócić do położnej. Dziś przygotowaliśmy listę pytań, zadaliśmy w sumie dwa bo było widać że się spieszy...

Stary 2020-12-23, 22:09   #4846
Roma1987
Rozeznanie

Co do główki na dole to lekarz mi powiedział ze na tym etapie na 95% już tak zostanie główka do dołu , a jeśli nie jest to na 75 % jeszcze się obróci, nawet w ostatniej chwili
Stary 2020-12-23, 22:24   #4847
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Co do główki na dole to lekarz mi powiedział ze na tym etapie na 95% już tak zostanie główka do dołu , a jeśli nie jest to na 75 % jeszcze się obróci, nawet w ostatniej chwili
U mnie ta główka na dole to już jest od miesiąca gdzieś, w listopadzie na 2 prenatalnych jeszcze podczas badania się obracał a teraz to co wizyta w prawidłowej opcji, oby tak zostało

Efekt przeczyszczenia jak najbardziej, aż się czuję bardziej fit dziś ale wczoraj zabawnie nie było, cóż, to na bank śliwki, ale zaskoczenie dla mnie bo już je jadłam i nic
Stary 2020-12-23, 22:44   #4848
pani_smith
Zakorzenienie

Znów was nie nadrobię.
Przyszedł mój fotel i kolor jest trochę niehalo. Mogłam zamawiać online, to bym zwróciła, a tak od godziny kombinuję jak stonować ten agresywny niebieski.

Popsuło mi to humor. Dodatkowo mój Stary zapalił mnie w weekend tak, że na koniec nd urządziłam mu taką haje, że się na koniec poryczałam w tej całej histerii (potem się przestraszyłam, że młody się przestał ruszać). Do teraz stosuję taktykę focha i półsłówek, żeby mi z czymś jeszcze do Świąt nie wyskoczył (jak wrociłam do domu sprzątał kibel, poprasował i odkurzył - zgadnijcie o co była haja i któremu z nas weekend upłynął na klikaniu na komóreczce i wieczorku u sąsiada, żeby się zrelaksować bo cieżkim dniu)l
I jeszcze wkurza mnie jeden z pracowników. W mojej pracy dokładność jest bardzo ważna, a on jest taki w gorącej wodzie kąpany, że szlag mnie trafia - najpierw robi, potem się pyta, potem robi na opak. W obliczu końca roku i miliarda spraw, o których nie można zapomnieć tylko mnie wpienia, wiec siedzę z tym miliardem spraw sama. Byle tylko nie mieć podwójnej czy potrójnej roboty. Jeśli macie jakiś patent na naukę dokładności to poproszę - już mu ostatnio schowałam kilka rzeczy, żeby ukrócić burdello na biurku, a nie pomogło, choć przynajmniej na weekend zostawia na nim porządek.

Czytam o osiągach wagowych dzidziusiów i to niesamowite, że w sumie wszystkie dzieli nas koło miesiąca czasu a dzieci są nieraz nawet 2x większe. Sama mam wrażenie, że bunio mocno ostatnio urósł, a Dziedzic leży chyba w poprzek bo mam wrażenie że wyglądam na dużą od frontu. I co raz bardziej się męczę przy banalnych czynnościach - wczoraj sobie zrobiłam wieczór u kosmetyczki, żeby w końcu ogarnąć pedixa bez gibania się w dziwnych pozycjach. Przy okazji nowa twarz, znów mam brwi i jakoś tak odpoczęłam trochę. Szkoda, że znów mi zabrakło czasu, zeby zadzwonić do fizjo. Od 3 tyg się zbieram...

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

mamma mia, przeczytałam to - piszę dziś po chińsku i się powtarzam. pora chyba spać

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-23, 22:47   #4849
Persefonia
Rozeznanie

Gratuluję udanych wizyt ️ Justysia a może na ostatniej wizycie lekarz źle zmierzył Tak czytam o tych waszych wagach dzieci i mam stresa przed poniedziałkiem , bo jadę na 3 prenatalne . Oby Majka miała chociaż ten kilogram

U mnie trochę ciulowo , syn ma dalej biegunkę - faszeruje go lekami przeciwbiegunkowymi a on sobie nic z tego nie robi i wali po 7 kup dziennie 🤦 dostałam dzisiaj od lekarki skierowanie do szpitala jak do jutra nie przejdzie to w piątek mamy iść ... Eh .

Na odstresowanie zaczęłam dziergać kocyk i już mam 1/3 ale ręką strasznie boli

Persefonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-24, 07:14   #4850
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Justysia my dziś byliśmy w terminie 30+2 i było 1630 wiec Twoja malutka jest tylko troszkę wieksza, ale lepiej w ta stronę ciekawe czy to zasługa zmniejszenia dawki wit D ze zwolniła

Vidia te śliwki to chyba Cię przeczyściły, zależy co jeszcze jadłaś, ale u mnie śliwki + dużo wody + jogurt = spektakularne przeczyszczenie nawet przy zaparciach

Macie coś do polecenia z pierwszej pomocy na YouTube? Uswiadomilyscie mnie ze nasza pancioszka na szkole rodzenia w ogóle pominęła ten temat
No taka waga to idealna wręcz
U nas to się nawet zdziwiłam tej wagi, obstawiałam 1800g, TŻ poszedł po bandzie i 2000g wróżył no ale teraz ładnie wróciła do siatki więc mam nadzieję że cała reszta u niej jest ok.
A co było przyczyną tego skoku to się chyba nie dowiemy... Lekarz kazał mi zostać przy tej zmniejszonej dawce witaminy D póki co.

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Cytat:
U mnie ta główka na dole to już jest od miesiąca gdzieś, w listopadzie na 2 prenatalnych jeszcze podczas badania się obracał a teraz to co wizyta w prawidłowej opcji, oby tak zostało

Efekt przeczyszczenia jak najbardziej, aż się czuję bardziej fit dziś ale wczoraj zabawnie nie było, cóż, to na bank śliwki, ale zaskoczenie dla mnie bo już je jadłam i nic
A jak się dziś czujesz?
Po prostu zrobiłaś sobie miejsce na świąteczne jedzonko i teraz hulaj dusza piekła nie ma

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Persefonia Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt ️ Justysia a może na ostatniej wizycie lekarz źle zmierzył Tak czytam o tych waszych wagach dzieci i mam stresa przed poniedziałkiem , bo jadę na 3 prenatalne . Oby Majka miała chociaż ten kilogram

U mnie trochę ciulowo , syn ma dalej biegunkę - faszeruje go lekami przeciwbiegunkowymi a on sobie nic z tego nie robi i wali po 7 kup dziennie 🤦 dostałam dzisiaj od lekarki skierowanie do szpitala jak do jutra nie przejdzie to w piątek mamy iść ... Eh .

Na odstresowanie zaczęłam dziergać kocyk i już mam 1/3 ale ręką strasznie boli

Właśnie też o tym myślę... Ale czy się pomylił czy nie to się już nie dowiemy
Ale Ci fajnie że już masz te prenatalne... Ja mam wrażenie że po tych prenatalnych to już taka ostatnia prosta...
Kurcze trzymam kciuki żeby mu się to uspokoiło
Wrzucaj zdjęcie kocyka ja ostatnio widziałam jakiś zestaw drutów i włóczek i trochę mnie korci żeby sobie kupić i zrobić Milutkowi kocyk.

A w ogóle to wesołych i spokojnych świąt wszystkim życzę cieszcie się pysznym jedzonkiem bez ograniczeń, odpoczywajcie i jak pojawią się jakieś głupie docinki przy świątecznym stole od rodzinki to środkowy palec w ruch

Edytowane przez Justysia2203
Czas edycji: 2020-12-24 o 07:19
Stary 2020-12-24, 09:46   #4851
Bazille
Raczkowanie

Wesołych Świąt
Niech będą takie o jakich myślicie.

Gratuluję wizyt, współczuję zdrowotnych rewolucji. Oby już u Wszystkich dobrze przebiegało. Miłego czasu świątecznego.
U nas ok, Mały strasznie mi buszuje wieczorami, nie daje zasnąć. Dostał swoich pierwszych czkawek. Obecnie mam na liczniku 30+3
Bilans statystyczny ciaz z 30 tygodnia :
W każdej ciąży miałam dokładnie po +14 kg, aż sama wczoraj nie wierzyłam jak to zobaczyłam, wcześniej nie było takiej równości.
Obwód w pepku : 103 cm, 104 cm i teraz 113 cm 🤭 także rośniemy, ale nie z przejadania się. Później wrzucę fotkę na fb.

Powoli dobiegamy do końca wątku, Która będzie chętna do założenia?

Bazille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-24, 10:38   #4852
stookrotka1991
Zadomowienie

Wesołych świąt dziewczyny! Dużo zdrówka, miłości nie odmawiajcie sobie w tym roku świątecznych smakołyków

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-24, 12:17   #4853
Kiwi_898
Raczkowanie

Cytat:

Jakbym o sobie czytała, ja też mogę łączyć wiele rzeczy i jesc je na raz, mój mąż zawsze wtedy patrzy na mnie jak na dziwoląga ma dużo słabszy żołądek

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Gratuluję udanych wizyt!!

A poza tym życzę Wam zdrowych ciepłych i rodzinnych Świat, szczescia, spelnienia marzen, dużo zdrowia i oby nadchodzacy rok był lepszy niż ten poprzedni i szybkich i bezbolesnych porodów!!

Kiwi_898 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-24, 13:51   #4854
Fufka
Zakorzenienie

Dziewczyny! Wszystkiego najlepszego, życzę wam spokoju, zdrowia i czego sobie same życzycie

Prawie w ostatniej chwili zdecydowaliśmy, że jedziemy do moich rodziców. Niestety nie zdążyłam kupić prezentu dla babci jeszcze teraz podjechaliśmy pod ch, myślałam, że jest otwarte do 14 a tu niestety do 13. Wczoraj byliśmy na małych zakupach i dostaliśmy kupon na darmową choinkę, więc mimo że nie planowaliśmy to mamy drzewko.

Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-24, 14:17   #4855
Roma1987
Rozeznanie

Dziewczyny życzę Wam spokojnych i wesołych świat, zdrówka na cały rok i samych życzliwych i fajnych ludzi wokół Was

I żeby kapustka postna dobrze wchodziła i pierogi się dobrze trawiły!

Moja kolezanka dziś z rozwarciem 1,5 cm na Wigilie została wypuszczona do domu, wszystko jest ok, miała ktg i usg, jutro ma wrócić, będzie świąteczny bejbik chyba
Stary 2020-12-24, 18:52   #4856
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bazille Pokaż wiadomość
Wesołych Świąt
Niech będą takie o jakich myślicie.

Gratuluję wizyt, współczuję zdrowotnych rewolucji. Oby już u Wszystkich dobrze przebiegało. Miłego czasu świątecznego.
U nas ok, Mały strasznie mi buszuje wieczorami, nie daje zasnąć. Dostał swoich pierwszych czkawek. Obecnie mam na liczniku 30+3
Bilans statystyczny ciaz z 30 tygodnia :
W każdej ciąży miałam dokładnie po +14 kg, aż sama wczoraj nie wierzyłam jak to zobaczyłam, wcześniej nie było takiej równości.
Obwód w pepku : 103 cm, 104 cm i teraz 113 cm 🤭 także rośniemy, ale nie z przejadania się. Później wrzucę fotkę na fb.

Powoli dobiegamy do końca wątku, Która będzie chętna do założenia?

Bazille wow niesamowite że w każdej ciąży masz na tym etapie tyle samo kg na plusie ciekawe jak jak będzie dalej

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Dziewczyny życzę Wam spokojnych i wesołych świat, zdrówka na cały rok i samych życzliwych i fajnych ludzi wokół Was

I żeby kapustka postna dobrze wchodziła i pierogi się dobrze trawiły!

Moja kolezanka dziś z rozwarciem 1,5 cm na Wigilie została wypuszczona do domu, wszystko jest ok, miała ktg i usg, jutro ma wrócić, będzie świąteczny bejbik chyba
O kurcze, który tydzień?

Stary 2020-12-24, 20:58   #4857
AnnLady
Zakorzenienie

Dziewczyny zdrowych i pogodnych Świąt Wam życzę
Dużo prezentów, spełnienia marzeń i grzecznych dzieci

Stary 2020-12-24, 21:38   #4858
pani_smith
Zakorzenienie

Wpadam życzyć wesołych i ja - pomyślności, zgody, czułości i świątecznej atmosfery, choć to świętowanie w tym roku nieco dziwne. Bądźcie zdrowe, szczęśliwe i oby nadchodzacy nowy rok przyniósł nam upragnioną normalność 🎄

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-24, 21:51   #4859
aaska92
Zadomowienie

Ja również wpadam z szybkimi. Życzeniami dla Was Zdrowych, pełnych miłości i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, oddechu od szarej codzienności i nadzieji na lepsze jutro

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-24, 23:07   #4860
vidia9
Zadomowienie

Wszystkiego dobrego dziewczyny i jak powiedział mi szef mojego TŻ, szerokości w Nowym Roku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości