![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: Przeciętni faceci w erze Tindera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
[1=d1f8ef2008dea6bb47d7416 400721be959008b42_63b3700 256c75;89343418]Zgadzam się, miałam kiedyś Tindera i często już po samym zdjęciu, a już zwłaszcza po opisie uznawałam, że się nie dogadamy[/QUOTE]
Miałam tak samo. Na oko 90% profilów to były albo red flagi albo zero punktów zaczepienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | ||||
🦄
|
Cytat:
Teraz faceci mogą tyle wokoło siebie zrobić, świadomość wzrosła, więc zrzucanie wszystkiego na wygląd to straszna wygoda, a na wzrost to już śmieszne, bo akurat tego nie można zmienić (ach, jakie wygodne). To, że podoba mi się bardziej Johnny Depp nie oznacza, że nie potrafię ocenić czy docenić urody kobiety. Zresztą już wpadłam do worka hetero a w dzisiejszych czasach to nie takie oczywiste ![]() ![]() Kobiety nie mają wcale "łatwiej" poznać kogoś na portalu czy w realu, kompletnie nie wiem, jakie by za tym miały stać argumenty. Jak zrobisz eksperyment tego typu to wybierz zdjęcie stosunkowo nieatrakcyjnej dziewczyny i zobacz, ile będzie mieć randek/relacji po miesiącu, a nie randomowych lajków. Cytat:
Cytat:
![]() Umarłam ![]() ![]() Cytat:
I co do drugiego pogrubionego to nie napiszę, skąd się biorą, bo bym ostrzeżenie dostała ![]()
![]() |
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale aż świerzbi by napisać, ale jesteśmy grzeczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak inaczej rozumieć Twoją odpowiedź, że "często nie mają nic ciekawego w profilu" na moje pytanie po czym poznać profil incela zanim się z nim jeszcze nawiąże kontakt (w dużym uproszczeniu)? [1=d1f8ef2008dea6bb47d7416 400721be959008b42_63b3700 256c75;89343418]Zgadzam się, miałam kiedyś Tindera i często już po samym zdjęciu, a już zwłaszcza po opisie uznawałam, że się nie dogadamy[/QUOTE] Opis to rozumiem, ale jak można stwierdzić po samym zdjęciu, że się z kimś nie dogadasz? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W najprostszych słowach rzecz ujmując? Nie atrakcyjny. Cytat:
No nie krępujcie się i piszcie niegrzeczne dziewczynki. Edytowane przez Harry927 Czas edycji: 2022-09-09 o 13:01 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
bardzo prosto - jak widzę, że gość ma zdjęcie robione kalkulatorem w brudnym lustrze w łazience (ok, w jakimkolwiek lustrze, choćby było robione najnowszym ajfonem), jest na zdjęciu z browarem/papierosem/skrętem, pokazuje środkowy palec, jest od stóp do głów wytuatuowany, "szpanuje" autem czy wrzuca zamiast swojego zdjecia pseudośmieszne memy, to nie mam ani cienia wątpliwości, że nie będę mieć o czym z nim rozmawiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;89343675]bardzo prosto - jak widzę, że gość ma zdjęcie robione kalkulatorem w brudnym lustrze w łazience (ok, w jakimkolwiek lustrze, choćby było robione najnowszym ajfonem), jest na zdjęciu z browarem/papierosem/skrętem, pokazuje środkowy palec, jest od stóp do głów wytuatuowany, "szpanuje" autem czy wrzuca zamiast swojego zdjecia pseudośmieszne memy, to nie mam ani cienia wątpliwości, że nie będę mieć o czym z nim rozmawiać.[/QUOTE]No okej. To rozumiem i się zgadzam. No może poza kwestią, że zdjęcie jest robione kalkulatorem albo, że w łazience przed lustrem. Akurat to moim zdaniem w żaden sposób nie świadczy o osobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Z browarem czy papieroskiem to rozumiem, ale czemu jakiekolwiek zdjęcie w lustrze też jest fuj?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
🦄
|
Ojj tak
![]() ![]() Cytat:
Wiesz- jeżeli kobieta widzi po zdjęciu, że facet jest nie w jej typie to dlaczego ma lajkować i dawać mu szansę? To właśnie zakrawa na desperację, więc po co. Pewnie tak samo jak mniej atrakcyjne dziewczyny spuszczają nieco z wymagań to pewnie i tak samo robią faceci. Nie ma co do tego dorabiać niepotrzebnie ideologii. Co do pogrubionego- owszem, wygląd ma znaczenie. Zawsze ma, w realu też. Ale wygląd to nie tylko proporcje twarzy i postura. To też zadbanie, ruchy, oczy, uśmiech. Tego na fotce nie widać i sądzę, że takie appki zwiększają zasięgi do poznania kogoś, ale życia nie zastąpią. Ktoś z okropnym foto może się okazać na żywo interesujący. To jak speed dating- albo zaiskrzy albo nie. Albo zaiskrzy tylko z jednej strony- no życie. Jeżeli dalej mówimy o wyglądzie to o zmiany chodziło mi o zmiany również i dla siebie i własnego samopoczucia i zdrowia- zrzucenie nadmiaru kilogramów, korzystniejsza fryzura czy lepsze okulary. Warto się też czasem postarać nawet jak ulubiony strój codzienny to dresy- kobieta na spotkania czy randki ubierze sukienkę czy ładną bluzkę. I to nie jest zmiana życia dla drugiej osoby tylko pokazywanie tej najatrakcyjniejszej wersji siebie. Ja nie widzę żeby było coś w tym złego.
![]() |
![]() |
#131 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli chodzi o opis, to nawet nie chce mi się zaczynać tego tematu A potem faceci się dziwią czemu już na dzień dobry wychodzą na creepów... Fuj |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
🦄
|
[1=d1f8ef2008dea6bb47d7416 400721be959008b42_63b3700 256c75;89343811]Jak widzę zdjęcie gołej klaty i brzucha z telefonem na miejscu głowy robione w lustrze, koszulkę z powstaniem warszawskim albo tekstem w klimatach 'chłop bez brzucha słabo r*cha', jak widać, że koleś jest kompletnie zaniedbany, jak na zdjęciu pozuje z jakimś samochodem czy motorem na pokaz albo co gorsza z tygrysem.
Jeśli chodzi o opis, to nawet nie chce mi się zaczynać tego tematu A potem faceci się dziwią czemu już na dzień dobry wychodzą na creepów... Fuj[/QUOTE] Coraz bardziej marzy mi się ten Tinder z ciekawości ![]()
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
ups, niegrzeczny chlopczyk dostal upomnienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
mad lad
|
Nie, nie jest. XD Osobiście mam wywalone na opinię jakiegoś zakompleksionego babska z lewackiego portalu.
Edytowane przez OldWorldBlues Czas edycji: 2022-09-10 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
Lewacki u ciebie znaczy "mówiący ci, że nie masz racji"?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
mad lad
|
Lewacki znaczy u mnie to samo, co prawacki – pozbawiony obiektywnego spojrzenia na sprawę.
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Nikt nie ma obiektywnego spojrzenia na sprawę, która go dotyczy.
A wizaż nie jest jakoś szczególnie "lewacki". Ja wiem, że w Polsce za lewackie uznaje się wszystko, co jest na prawo od Konfy, ale może jednak używajmy słów zgodnie z ich znaczeniem. A pisanie do nieznanych współdyskutantek "niegrzeczne dziewczynki" jest obleśne i, well, niegrzeczne. Not in the good way. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
mad lad
|
W takim razie współczuję światopoglądu.
Cytat:
Ciężko się nie zgodzić, ale co to ma do mojej wypowiedzi?
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2022-09-10 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
mad lad
|
Doprawdy? Ja widywałem na wizażu dużo gorsze i jakoś nikt nie reagował. No niech będzie, ale oczekuję równego traktowania wszystkich użytkowników.
![]() |
#143 |
Konto usunięte
|
No, tak, kto jak nie inny facet mógłby bronić pisania przez faceta do obcej kobiety per 'niegrzeczna dziewczynko' i tłumaczyć kobietom, że to obiektywnie neutralne określenie i on wie lepiej jak one to mają odbierać
![]() Faceci na wizażu XD |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-07 o 23:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Nie rozumiem więc pytania? Przecież nie wziąłem tego z kosmosu. To są rady innych ludzi. [1=d1f8ef2008dea6bb47d7416 400721be959008b42_63b3700 256c75;89342470]Nie pójdę do prostytutki, ale wyjadę 10 000 km na drugi koniec świata, znajdę sobie jakąś laskę żyjącą na skraju ubóstwa nieumiejącą mówić po angielsku, machnę jej hajsem przed nosem i będę się cieszył ![]() Szok, że przypakowana klata i wizyta u barbera nie wystarczą, żeby znaleźć laskę, czego więcej te głupie kobiety chcą, przecież robiłem wszystko co należy Dawno się tak nie uśmiałam[/QUOTE] A jak np: Hiszpan, Włoch, Anglik, który nie ma powodzenia u Hiszpanek, Włoszek, Anglikanek przyjeżdża do Polski to jakoś nikt nie postrzega go jako przegrywa co jedzie kilkaset kilometrów, żeby kogoś poznać. No chyba nie myślicie, że taki Włoch co ma powodzenie u Włoszek specjalnie by do polski przyjeżdżał kogoś poznać? Tylko błagam, nie piszcie mi że ktoś specjalnie olewa dobre uczelnie zagraniczne z wysokim poziomem, żeby uczyć się w polskich uczelniach, które są w top 500-1000 europy. Polskie uczelnie nawet nie są w czołówce i to są znane fakty. I nie mam na myśli tego, że ktoś przyjeżdża na 6 miesięczną wymianę - tylko że ktoś przyjeżdża na kilka lat z "lepszego" kraju - wszyscy wiemy jaki jest główny powód takiej wyprawy. Emigracja matrymonialna. I druga kwestia - dlaczego spłyciłaś moją wypowiedź do barbera i siłowni? Przecież praktycznej pracy było znacznie więcej - edukacja i poświęcenie po sporej części młodości - imprez, znajomości, żeby w przyszłości dobrze zarabiać. Wymagająca praca i konieczność nauki po godzinach żeby wskoczyć do grupy dobrze zarabiających polaków, zdobyć samochód, mieszkanie bez pomocy rodziców. Terapie, praca nad charakterem też pominięte. Dlaczego? Siłownia i barber to mały wysiłek pracy którą włożyłem i nigdzie nie napisałem, że to było tylko to. Zamiast dawać takie uszczypliwe komentarze to lepiej powiedz - czego według ciebie brakuje? Co jeszcze muszę zrobić, żeby zasłużyć na zainteresowanie ze strony kobiet? Bo nie kumam tej ironii. Facet nic nie robi - to źle, bo "użala się nad sobą i mieszka z mamusią". Facet wyprowadza się, uczy, edukuje, wyprowadza z domu, zarabia, pracuje nad wyglądem, stylem, ubiorem - też źle, bo przecież ... no właśnie i nie wiem czemu to źle. Czy to dalej za mało? Czy takie starania to oznaka desperacji? Cytat:
Więc to nie jest tak, że "mi się wydaje". I nie mówię o "każdym" bo przecież oczywistością jest, że najwięcej par tworzą dwie osoby z tego samego kraju. Ale jeśli istnieje związek, gdzie osoby są z różnych krajów to panie z polski preferują panów z zachodu, panowie z polski kobiety ze wschodu. ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
No i nie kumam porównania. 1. Skąd wiesz, że nie jestem uczynny? Raczej miejsce w którym jestem nie wskazuje na to, że jestem leniem. 2 Skąd wiesz, że ktoś rzuca takie teksty? Nigdy czegoś takiego nie powiedziałem. Tak, mam znajomych, fajną dobrze płatną pracę i nie jestem nastawiony na wieczny podryw. Miałem okresy, gdzie nastawiałem się na szukanie i wychodzenie do ludzi, potem kilka miesięcy gdzie skupiałem się tylko na sobie i swoich celach, potem znowu zmiana i tak w kółko. Rezultat tego taki, że (cytaty ostatnich wiadomości) - "nie ma tego czegoś" - "nie iskrzy" - "traktuje cię jak kolegę i chce żeby tak pozostało" - "nie spodziewałam się, że będziesz aż tak niski. Przepraszam, że teraz tak się wycofuję" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Ale czekaj, ty to wszystko (edukacja, praca, terapia, siłownia) robiłeś po to, by zaliczyć? Czy może jednak dla siebie, dla swojego rozwoju i przyszłości?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
BAN stały
|
[1=d1f8ef2008dea6bb47d7416 400721be959008b42_63b3700 256c75;89342692]
Od kiedy 'Hiszpan czy Włoch' to określenie na 'zestaw cech uznawanych obiektywnie za najatrakcyjniejsze przez większość kobiet'? Skąd w ogóle założenie, że najatrakcyjniejsze co kobieta może zobaczyć w facecie to jakiś określony wygląd? [/QUOTE] To jakiś błąd, ktoś źle zrozumiał moje słowa. Nigdzie nie napisalem że każdy. To po prostu dane statystyczne związków polek z obcokrajowcami, preferowani są anglicy, włosi, hiszpanie. Największą grupę stanowią związki dwóch osób z tego samego kraju. Cytat: Napisane przez Nuova ![]() W sumie pomysł z wyjazdem nie jest głupi - w takiej Japonii choćby ludzie są sporo niżsi i wzrost 165cm u faceta to standard. [1=d1f8ef2008dea6bb47d7416 400721be959008b42_63b3700 256c75;89342692] Od kiedy Japonia jest krajem Trzeciego Świata? Ile Japonek na widok białasa z 20-zł banknotem w ręce zrobi z nim wszystko byleby wyrwać się do takiego Eldorado jakim jest Polska? Niektórzy to się chyba za bardzo naoglądali jakiejś fantastyki jak myślą, że biały facet to jakiś mokry sen i największe o czym może marzyć Azjatka to seks z Polakiem ![]() Umieram ze śmiechu [/QUOTE] Japonia to kiepski przykład. Ale np: Filipiny, Tajlandia, Ameryka Południowa - masa polaków emigruje tam żeby mieć powodzenie na kolor skóry i to dziala. Masa takich facetów potem pozytywnie wypowiada się w sieci na temat takiej emigracji. Na youtubie jest taki podróżnik nie pamiętam nazwy. Ma kilkaset tysięcy subskrypcji. Który jest obiektywnie dość brzydki. Starszy pan w okolicy 30-40, słaba forma fizyczna, z dużymi zakolami, siwe włosy, a wyrwał młodą dwudziestoparoletnią kobietę bodajże z Wenezueli. Więc jak widać da się. Sam nie byłem jeszcze więc nie chce na siłę się kłócić, pojadę i zobaczę na własne oczy. Ale szczerze mówiąc ze strony faceta który był ani razu nie słyszałem/czytałem, żeby taki wyjazd się kolokwialnie mówiąc "nie udał", najwięksi przegrańcy sobie kogoś znajdują, a ja uważam się za przeciętniaka, zadbanego mocno, ale z niestety słabym wyglądem, więc nie powinno być aż tak źle, bo nadrabiam. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Starszy pan koło 30-40... Wyrywanie dziewczyn na kolor skóry...
![]() Masz 16 lat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
BAN stały
|
Cytat:
Myślisz, że gdyby kariera, dbanie o wygląd nie robiło wrażenia na kobietach to faceci by robili karierę dla samej kariery? Wątpię, myślę że większość by leżało w domu i piło piwko przed TV. Czy gdyby rózne stylizacje, makijaż itd nie podobały się facetom to kobiety brnęły by w różne drogie operacje dla samych siebie? Myślę, że większość by chodziła w wygodnych dresach i mniej czasu spędzała w łazience. Większość rzeczy które w życiu robimy ma na celu przyciągnąć drugą połówkę, chociaż czasami okłamujemy się, ze robimy to "dla siebie". Staram się czasami medytować i podczas medytacji mi wyszło, że też czasami sam siebie okłamywałem po co robię to co robię. Przecież to zresztą widać, że masa osób mających "pasje" gdy wchodzi w związek nagle przestaje o siebie i dbać i wszystko porzuca z dnia na dzień. Stąd się potem biorą faceci z brzuszkami ![]() EDIT: A i źle przeczytałem. Ja nie robię tego żeby "zaliczyć", mnie interesują tylko długoterminowe relacje. Edytowane przez skazany_na_przegranie Czas edycji: 2022-09-10 o 20:33 Powód: EDIT |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Ludzie w większości nie robią karier, tylko pracują, bo praca daje im pieniądze i (dobrze, jeśli) realizację. Dbają o zdrowie, bo nie chcą umrzeć w wieku 40 lat. Chodzą na terapię, bo im źle ze sobą.
Tak, to wszystko jest przydatne także w budowaniu związku, ale nie znam nikogo, kto by to wszystko robił dla lepszej pozycji na rynku matrymonialnym. PS Brak drogich operacji i wyszukanych makijaży nie przeszkodził mi w stworzeniu szczęśliwego związku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.