![]() |
#61 |
🦄
|
Dot.: Przeciętni faceci w erze Tindera.
To raczej mała strata takiego typa, bo nie potrafię sobie wyobrazić żeby jakikolwiek normalny facet tak wyskoczył na pierwszym czy drugim spotkaniu.
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Dlaczego miałabym tracić czas na jakichś "przeciętnych" mężczyzn? Mam życie tylko jedno, więc szukałam (i znalazłam!) kogoś, kto mnie fascynuje, pociąga, z kim dzielę pasje i mogę do rana prowadzić niesamowite rozmowy, kogoś, kto może ma swoje wady, ale jest odpowiedzialny, opiekuńczy i wiem, że zawsze mogę na niego liczyć?
Fakt, że jakiś facet "nie jest taki zły" to dla mnie zdecydowanie zbyt mało, by wejść z nim związek. Potrzebne jest to coś wyjątkowego, szczery zachwyt. Ty sam się przedstawiasz jako "przeciętnego" i oceniasz głównie przez pryzmat średniego wzrostu, więc jak masz podobać się kobiecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Facet, który ci się podoba, który ciebie pociąga, z którym dzielisz pasje - nadal może być przeciętny. W sensie - nie być Bradem Pittem ani Robertem Lewandowskim, ani Bezosem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
![]() ![]()
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2022-09-02 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
BAN stały
|
Ciekawi mnie ile procent związków jest na zasadzie "naprawdę mnie fascynujesz, pociągasz", a ile to "nie jestem podjarana ale możesz być bo jesteś odpowiedzialny"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój facet Ci się nie spodoba, Twój facet podoba się tylko Tobie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Trzepotka <3
|
Wyglad to nie wszystko i tyczy sie to obu stron
![]() Problem inceli, przepraszam przecietnych mezczyzn ![]() ![]() Dlatego tyle rozczarowan. Na Tinderze wybieraja tylko najladniesze kobiety, a pozniej sie dziwia. Szkoda w ogole dalej pisac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
BAN stały
|
Cytat:
Oni lajkują wszystkie kobiety. Nawet nie patrzą kogo lajkują. I są wkurzeni, że nikt nie odpisuje, nawet brzydkie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Tu problem leży przede wszystkim w psychice i w zachowaniu. Jak facet sam siebie redukuje do "przeciętnego 176 cm" i na kilometr bije od niego frustracją, to w żaden sposób nie będzie atrakcyjny dla kobiety.
Tyle, że to nie wynika z samego przeciętnego wzrostu (176 cm to wcale nie tak mało, raczej w normie), tylko zwykle odstręczającego sposobu bycia - właśnie widoczna frustracja. Jak facet jest niezbyt wysoki ale inteligentny, oczytany, pochłonięty jakąś pasją np. uprawia sport czy gra w zespole a przede wszystkim jest ciekawy kobiet i lubi z nimi po prostu rozmawiać, to inaczej to wygląda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
Co nie zmienia faktu, że są kobiety z fetyszem wzrostu i jest ich niemały procent.
Trochę dziwi mnie taka sztywność w wymaganiach, bo to tak, jakby facet oznajmił że chcę laskę z dużymi cyckami (wstaw dowolną niezmienialną cechę fizyczną) i koniec kropka. Jakbyś słuchała dziecka a nie dorosłej osoby. Nie ważne co ma do powiedzenia, co robił ze swoim życiem, jaką ma twarz i sylwetkę. Ważne, żeby był wysoki. I potem one są same, bo nie we wzroście potencjalnych kandydatów tkwi problem. Tylko w nich samych. Albo ściągają do siebie narcyzów, typu typ z TVN'u Rafał Olszański vel Ocal Siebie. Ale ważne, że są podziwiane. Ludzie na nią patrzą i mówią, że cudowna para. Takie też znam. Odrzucają, bo jej nie pasuje do wyidealizowanego obrazu. Nie liczą się atrakcja, przywiązanie, komfort, tylko to jak będą wyglądali razem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
Dosłownie o "lubię wysokich" itp czytałam wyłącznie na wizażu. Ocal Siebie to koszmarny patocoach ![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-07 o 23:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
No faceci często mają takie wydumane wymagania, przynajmniej na portalach randkowych, że np koniecznie szukają kobiety z długimi włosami ("czy masz włosy spięte czy ścięte, bo lubię długowłose kobiety") i bardziej takie przedmiotowe traktowanie kobiety odstrasza niż średni wzrost :/
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
BAN stały
|
Dla mnie optymalny wzrost faceta to 170-175, przy facecie 180+ czułabym się jak córeczka z tatusiem (mam 158), mam wysokich kolegów nawet 190 i czuję się przy nich niekomfortowo, dodatkowo aż czasem szyja boli od tego patrzenia w górę, a głupio przy rozmowie mieć spuszczoną głowę. Są gusta i guściki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
A wiesz, że włosy zawsze można ściąć? I co, facet będzie terroryzował, że nie wolno ci ściąć włosów "bo mi się podobają kobiety z długimi włosami" albo wracał na tindera i przewijał dalej szukać innej dupy ? No mi się zapala czerwona lampka, jak obcy koleś od razu ma wymagania co do wyglądu, jakby wchodził do salonu samochodowego i sobie wybierał model 😂 I pewnie za chwilę będzie miał dalsze żądania, jaki strój ma założyć kobieta żeby "jemu się podobało" albo jakie łaskawie może mieć zainteresowania/ zawód.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiele osób ma jakieś cechy wyglądu u drugiej osoby, których nie przeskoczy albo musiałby się zdarzyć cud. U mnie np. są to brzydkie zęby (małe, szparowate, o brzydkim kształcie, wada zgryzu, o brakach czy zaniedbaniach to już nie mówię) albo duża otyłość/kulturystyczna sylwetka/ogólnie 'duży chłop'. Nie czuję, żebym kogoś traktowała przedmiotowo, zwyczajnie nie wchodzę w związki z facetami, którzy mi nie odpowiadają |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Też tak myślę. Nie ma co wchodzić w związek z kimś kto nam nie odpowiada. Nie wyobrażam sobie próbować zmienić czyjś wygląd. Coś zasugerować ok. No ale nie zmieniać druga osobę. Moja przyjaciółkę były chłopak ciągle naciskał by mocno się malowała mimo że to nie był jej styl. Potem trochę odpuścił w tym temacie. Jednak I tak w końcu się rozstali.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
BAN stały
|
Szczerze ci powiem, że chyba się nie da zrobić nic.
Ja mam 28 lat, ostatnie 8 lat spędziłem na ganianie za kobietami, robiłem różne upokarzające mnie rzeczy. Byłem na terapiach u kilku terapeutów. Zmieniałem gdy czułem że terapueta/terapeutka ma gdzieś moje problemy i podchodzi niezbyt angażująco do tematu. Gdzieś 3 lata bujania się po terapiach i w zasadzie poza kilkoma straconymi tysiącami nic mi to nie dało. Ale nie chce generalizować, że wszyscy są totalnie beznadziejni. Po prostu mam wrażenie że z takim tematem jak "jestem facetem i nie byłem z nikim nigdy" to terapeuta ci nie pomoże, terapeuta może pomoże w jakimś konflikcie rodzinnym albo gdy masz depresje, ale w takich "błachych tematach" związkowych to raczej nie. Zero zrozumienia i wsparcia. Co jeszcze. Dużo siłowni i sztuki walk, pogoń za idealną sylwetką. Po drodze nabawiłem się zabużeń odżywiania, trądziku od "kulturystycznej diety" wiec znowu bujałem u dermatologów i skończyło sie na izoteku. Przynajmniej się dowiedziałem, że mam uczulenie na nabiał i nietolerancję laktozy, wiec na plus. Niestety przygoda z siłownią zakończyła się kontuzją mimo współpracy z trenerem, obecnie mam gdzieś rok z głowy (kontuzja kolana, jestem po operacji, teraz rehabilitacja i już w sumie za niedługo wracam do sportu) jednak lata siedzenia przed komputerem robią swoje. Udalo mi się raz mieć fajny kaloryfer, a z siłowych wyników 200kg w martwym ciągu i 125kg na klatkę. Oprócz tego takie typowe - drogie ciuchy, fryzjerzy, barberzy. Z takich życiowych to dość dobrze zarabiam (5 cyferek, IT, programowanie), ale nie mam własnego mieszkania. Wynajmuje, mieszkam sam, gotuje, sprzątam, nic mamusia mi nie robi. Tani samochód i prawko jest, ale w sumie nie zastanawiam się czy sprzedać, bo robie nim tylko zakupy, podróże to pociąg/bus/samolot, a wszędzie chodzę na piechotę dla zdrowia (10+ godzin siedzenia dziennie w pracy) I co mi to dało nic? W akcie desperacji zaliczyłem przygodę z tzw podrywem i PUA, przez kilka miesięcy chodziłem z gości po klubach, próbowałem podrywu. Rezultat - goście wyrywali praktycznie co 3, co 4 wyjście jakąś laske na seks, ktoś tam wszedl w związek. Ja przez 15-20 wypadów łącznie - zero wyrwanych lasek xD Odpuściłem sobie, bo jestem introwertykiem, strasznie obciążenie psychiczne to było dla mnie. Czułem się tam mega źle mimo wypicia 2-3 piwek (przez cały wieczór żeby nie być zbyt pijanym) na rozluźnienie. Nie mam gadanego. Był też tinder i inne, kilka razy instalowałem, zawsze mam z 20 par i koniec. Byłem gdzieś na 10 randkach przez 10 lat (umówiłem się na 30 ale no laski lubią mnie wystawiać czy ghostować, co poradzić) niestety każde z inną laską (każde to pierwsza randka) i drugiego nie było z ich wyboru. No i co ci mogę doradzić - czasami nie da się nic zrobić. U mnie jest to 165cm wzrostu u faceta, tragedia. W dodatku mam naturalnie grube nogi (nawet gdy schudlem do 60kg mam prawie 60cm w udzie i 30cm w ręce, taka genetyka do mięśni, wygląda to komicznie) Obecnie porzuciłem wszystkie "zmiany" jakie dokonałem dla kobiet. Ubieram się tak jak chce, a nie tak jak jest modnie. Mówię to co chce, a nie to co kobiety lubią jak sie powie. Wybieram autentyczność i "bycie sobą". Nudny, nieciekawym, ale sobą, a nie aktorem. A plan mam taki, że do 30 (jeszcze przez 2 lata) zbieram tyle kasy ile się da, myślę że z 150k uzbieram, a po 30 kupuje bilet w jedną stronę gdzieś zagranicę i będę rok-dwa lata podroż ował po taniości gdzieś, spał po motelach, chce zwiedzić z 10-20 krajów w ameryce południowej i azji, bo tanio. A tam mam szanse na kobietę, bo tak jak nasze rodaczki wolą Włochów i Hiszpanów, tak jest zawsze szansa, że azjatka czy obywatelka ameryki południowej poleci na biały kolor skóry. To dla mnie jedyna nadzieja na namiastkę miłości, chociaż wiadomo że w głowie jest myśl że gdyby się udało - to ona jest ze mną i tak dla kasy i możliwości wyrwania się z kraju 3 świata. Chociaż strasznie mnie to stresuje, bo w sumie nigdy nie byłem za granicą w ogóle, bo każdy mój znajomy/znajoma podróżuje z dziewczyną/chłopakiem. Nie mam z kim i będę musiał wybrać się totalnie sam, ale cóż, to jedyna szansa, bo nie zamierzam korzystać z usług prostytutek. Życzcie mi szczęścia. PS. To nie użalanie się tylko pokazuje jak wygląda perspektywa średniego faceta w celu znalezienia miłości i zaznania szczęścia po raz pierwszy w życiu. Edytowane przez skazany_na_przegranie Czas edycji: 2022-09-07 o 23:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
skazany_na_przegranie Co to za rzeczy, które chcą usłyszeć kobiety? Dlaczego ci się wydaje, że wszystko to co robiłeś jest atrakcyjne dla kobiet?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
Nie pójdę do prostytutki, ale wyjadę 10 000 km na drugi koniec świata, znajdę sobie jakąś laskę żyjącą na skraju ubóstwa nieumiejącą mówić po angielsku, machnę jej hajsem przed nosem i będę się cieszył
![]() Szok, że przypakowana klata i wizyta u barbera nie wystarczą, żeby znaleźć laskę, czego więcej te głupie kobiety chcą, przecież robiłem wszystko co należy Dawno się tak nie uśmiałam Edytowane przez d1f8ef2008dea6bb47d7416400721be959008b42_63b3700256c75 Czas edycji: 2022-09-08 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Najbardziej mnie w tym eseju śmieszy, że facet wrzucił wszystkie kobiety do jednej szufladki i przypisał takie same oczekiwania wobec potencjalnego partnera. Nawet wykminił, że Polki wolą Włochów i Hiszpanów XD Ciekawe dlaczego w takiej sytuacji prawie wszystkie związki są mimo wszystko polsko-polskie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Tak w ogóle to, ekhem, mnie terapia pomogła na znalezienie miłości (na relacje międzyludzkie ogółem).
I znam masę ludzi, którzy podróżują sami, nawet mając żonę/męża (bo to drugie na przykład nie lubi). I nic nie wiem o tym, że WSZYSTKIE Polki wolą Włochów/Hiszpanów. I... długo wymieniać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zarejestruj się na dowolny portal randkowy jako mężczyzna i poprzeglądać opisy pań. Nie żebym sam miał jakiś kompleks na punkcie wzrostu, sam mam jakieś 176 cm i nigdy nie było to dla mnie specjalnie istotne, a już na pewno nigdy nie nazwałbym się niskim. Jednak kiedy przeglądając portale randkowe widzę w opisie coś typu "Panom poniżej XX dziękuję" to nie wiem czy się śmiać czy płakać z takiego podejścia. A wierz mi jest takich kont naprawdę sporo. Cytat:
Może na przykład dlatego, że mieszkamy w Polsce a nie w Hiszpanii i Włoszech więc 99% "materiału" dostępnego dla kobiet w tym kraju to Polacy. Edytowane przez Harry927 Czas edycji: 2022-09-08 o 14:19 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.