Plotkowy dla dietetyczek :) V - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-14, 19:42   #1381
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) V

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość

Ewuś zjadła ciasto i dopiero do nas wróciła osz Ty Ty Ty też masz nam zdrowieć i widzę, że ciągle imprezujesz tacy to pożyją.

ta impreza była absolutnie obowiązkowa, a jakąś tam zwykła imprezę bym nie poszła w moim stanie

Cytat:
Napisane przez Tarantulek Pokaż wiadomość
Heelo skarbuskiwpadłam na chwilkę..

Agolek juz po nocy poslubnej?
no zapewne już po nocy ciekawe kiedy się nam zamelduje <z fotkami ^^>

a Ty pisz co u Cię?

Cytat:
Napisane przez yerba Pokaż wiadomość

a niech to, ta angina wymierzyła "idealnie" w taką datę, że ni w 5 ni w 10... No ale nic, teraz to oby ten antybiotyk szybko zaczął działać jak powinien. Czy ja dobrze kojarze, ze jakos niedawno tez mialas angine? Ja kiedys tez ją często przechodziłam zwłaszcza latem, ale na szczęście - odpukac - dawno mi się nie przyplątała.

no właśnie miałam, no może nie tak całkiem niedawno bo w czerwcu, ale za to wtedy miałam 2 pod rząd nie wiem co się z tym moim gardłem dzieje jak byłam małą to też tak miałam i moja mama się obawia że wróciło

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
Oj biedna Ty widze ze chorobska atakuja wizazanki Moze zrob sobie jakas kaszke , co?

udało mi sie zjeść mały talerz zupy, bez żadnych dodatków, tylko z makaronem. A teraz próbuję wcisnąć pół jogurtu ale mi nie wchodzi zupełnie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Ewuś zdrówka

Ja też ostatnio coś źle się czuję Nie mogę spać, wstaje bardzo wcześnie i nie wiem co ze sobą zrobić

może mamą się tak przejmujesz?

Cytat:
Owocnego pisania

Moja mam jest nastawiona do lekarzy/szpitali bardzo sceptycznie, zazwyczaj rozpatruje ten najgorszy scenariusz (znaczy, że już z tamtąd nie wyjdzie), więc robi wszystko, żeby jednak do tego szpitala nie trafić. Coś mi się wydaje, że jej strach powoli mi się udziela. W naszej rodzinie poprostu były przypadki, że niby zwykła operacja, a zakończyła się śmiercią i stąd zapewne jej obawy. Zastanawiam się czy istnieje jakiś inny sposób, żeby się pozbyć tego dziadostwa. Niby długo brała hormony, ale nic to nie pomaga.

Postaram się myśleć optymistycznie W końcu ktoś musi

nastawiaj mamę optymistycznie w końcu codziennie w szpitalach odbywają się takie zabiegi i jakiś 99% przechodzi je bez szwanku...
Cytat:
Zapewne to ta beznadziejna pogoda sprawia, że człowiek cały dzień by się z łóżka nie ruszał. Mnie ostatnio coś kręgosłup boli Mój stary kostium totalnie się zchlorował i dziś zamówiłam na allegro nowy Muszę znowu regularnie zacząć pływać

pochwalisz się nowym strojem?

z mojej nauki nic prawie nie wyszło, bo ledwo się zabrałam i przyszła kuzynka nie mogłam z nią w prawdzie gadać bo prawie w ogóle nie mówię, ale posłuchałam jej historii a jak poszła to zasnęłam ehhhhhhhhh
czuję się jakby coraz gorzej... mam nadzieję ze jutro będzie widać jakąś poprawę bo jak nie to się załamię już nie umiem znieść tego bólu

miłego wieczorka Kochane

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 19:43   #1382
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Cytat:
no, wczoraj wszystkie musiały zabalować ja np. balowalam pisząc pracę
EDIT:

Malinko, ojejq, współczuję, że tak strasznie się czujesz. Może powinnaś skonsultować to z lekarzem?
mam nadzieję, że tą grypę szybko przepędzisz...
a ja balowałam czytając książkę i zdychając na łóżku... a "grypa" wraca i przychodzi
Cytat:
Zdrowie nam tutaj szybciutko co to ma być Malinko ? w podskokach nam tutaj zdrowiej, ale to już !
chcesz żeby wizaż zatrząsł się w posadach jak będe skakać?
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
współczuję Kochana
dam sobie radę

Ewusia - i jak nauka? i choroba?
PS. wyprzedziłaś mnie już wiem co i jak
Milka19 - napewno nic strasznego, ja znam pełno osób z chorą tarczycą, będzie dobrze napewno a co do tego, że mama się boi? Ja też się bałam przed operacją, że się nie obudzę itp. To strach zawsze tak jest, ingerencja w ciało zawsze wywołuje strach, a jeszcze jak mieliście takie przeżycia... Ale będzie dobrze uwierz ...
yerba - yerba jest the best ja już zakupiłam "sprzęcik" do parzenia

Chemia to zUo ^^

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 21:24   #1383
yerba
Raczkowanie

Ewuś, może migdałki trzeba wyciąć?

Malinko, ja też mam tykwę i bombillę Szkoda tylko, że ta herbatka nie ma właściwości rozgrzewających (wręcz odwrotnie), no ale i tak ją uwielbiam
yerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 09:47   #1384
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka_86 Pokaż wiadomość
a ja balowałam czytając książkę i zdychając na łóżku... a "grypa" wraca i przychodzi
a jak dziś, lepiej?

Cytat:

Chemia to zUo ^^

Cytat:
Ewuś, może migdałki trzeba wyciąć?
przeszło mi przez myśl to, ale tak na żarty bardziej, e jakbym sobie wycięła to mogłabym np przełykać a tak na poważnie to skąd wiadomo że migdałki są do wycięcia?

Dzień dobry

u mnie w zasadzie bez zmian, no może minimalnie lepiej, na tyle że postanowiłam bohatersko spróbować spożyć cały serek homo bo już trochę słaba jestem od tego niejedzenia a tu nauka leży i kwiczy (chociaż wczoraj nawet jeszcze wieczorem zrobiłam trochę )

miłego dnia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2008-09-15, 10:01   #1385
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) V

Cytat:
myśl pozytywnie, a przede wszystkim zaprowadz mamę do lekarza i niech zadecyduje, czy trzeba tu operację, czy może jakieś nowe leki wystarczą...

Co do sceptycznego podejscia do szpitali i lekarzy - mój tata ma podobnie. Jak pół roku temu musiał iść na niewielki zabieg to normalnie testament chciał spisywać
Ale na szczęście strach ma wielkie oczy (o takie hehe).

Espresso - ojjjj nie Ja kawę to lubię pić tylko dla smaku, a dla smaku to tylko z mlekiem (najlepiej duuuuużo mleka ). Zrobię sobie yerba mate - w orzeźwianiu i pobudzaniu jest niezawodna .

Oj staram się myśleć pozytywnie Mama była już u wielu lekarzy. Od zawsze cierpiała na nadczynność tarczycy, do tego jakiś czas temu doszły te guzki. Miała robioną biobsję dwa lata temu i na szczęscie to nic złośliwego. Tylko nie wiem czy nie powinno się tego powtarzać co jakiś czas. Mama ciągle ma nadzieje, że da się usunąć te guzki farmakologicznie bez interwencji chirurga i dlatego tak zwleka i zwleka...

Też pije kawę tylko dla smaku Ale czasem trzeba się postawić do pionu i wtedy tylko mała czarna.

Cytat:
Nie obawiaj sie tej tarczycy. Znam wielu ludzi ktorzy mieli podobny problem i wszystko skonczylo sie dobrze.
Sasiadka bierze nadal wlasnie jakies leki ale jest dobrze.

A mama musi wygladac bosko jak ma taka stylistke

No ba

Cytat:
Jak znam Milkę to wstaje grubo przed 6 (czego szczerze zazdroszczę ).

U mnie 6 to już prawie południe

Cytat:

może mamą się tak przejmujesz?
nastawiaj mamę optymistycznie w końcu codziennie w szpitalach odbywają się takie zabiegi i jakiś 99% przechodzi je bez szwanku...
pochwalisz się nowym strojem?
Mamą się przejmuje dopiero od wczoraj, bo wcześniej nie wiedziałam. Poszukam w internecie jakiegoś dobrego lekarza co by ją tam oddelegować

Mam nadzieje, że szybko dojdziesz do siebie

Nowy strój na dole Tylko jeszcze wypadałoby za niego zapłacić

Cytat:

Milka19 - napewno nic strasznego, ja znam pełno osób z chorą tarczycą, będzie dobrze napewno a co do tego, że mama się boi? Ja też się bałam przed operacją, że się nie obudzę itp. To strach zawsze tak jest, ingerencja w ciało zawsze wywołuje strach, a jeszcze jak mieliście takie przeżycia... Ale będzie dobrze uwierz ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 436050037.jpg (87,3 KB, 11 załadowań)
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 12:30   #1386
schism_
Zadomowienie

Cześć i Czołem

Milka-Tak jak mówią dziewczyny,operacja tarczycy to nic strasznego . Będąc akurat we wiadomym szpitalu, leżała tam dziewczyna nań, usnęli jej profilaktycznie,bo była obciążona genetycznie (się czuje,że się rymuje ) rdzeniakiem,na który zmarł jej ojciec , w ten sam dzień po' wróciła na oddział w niezłym stanie (wiadomo głupi jaś..) Wyszła tydzień (nie przez komplikacje,ale spadek poziomu wapnia we krwi)pózniej, lekarka zaleciła przyjmowanie syntetycznej tyroksyny i wsio było ok.

U mnie zaiste rozruch towarzyski xD Umówiłam się z kumpelą (z którą de facto zaczynam studia na kulturoznawstwie)na kawę w najbliższych dniach,z kolejną,która wreszcie się odezwała na 'seans Nieznajomych i ploty Jutro w domu odwiedziny ciotki z kuzynostwem.

Z innej beczki,matka dzwoniła dziś rano do mego ulubionego doktorka B-) ,ten stwierdził,że mam kły wstawiać tylko tam w Wawie,bo tamten lekarz specjalizuje się w tego typu sprawach,Gdańsk jest do niczego więc cud miód i orzeszki
Wspomniał też,że w mym przypadku NFZ zwróci później całą wydaną sumę,więc sie nie wykosztujemy. Klasycznie problem leży w rozpoczynającym się wkrótce roku akademickim ..
Domownicy ciągle trują mi,abym szła od początku,między ludzi itd, poza tym, dostanę niby później legitymację i będę musiała płacić podwójnie na bilety pkp do wiadomo gdzie.
Fajnie, ciekawe tylko jak 'przyjmą' mnie ci 'ludzie' i jak wytłumaczę się na ich pseudo-życzliwe pytania ,'a czemuś ty tak szczerbata trochę '
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 12:58   #1387
LoLcIa123
Zakorzenienie

Witam
Dawno znowu mnie tutaj nie było
Ostatnio tylko przeglądam wszystkie wątki i jakoś brak mi weny,żeby poskładac pare słów.
Dziś znowu do szkoły nie poszłam,bo chora jestem gardło mi okropnie dokucza,btw ostatnio jakoś mnóstwo osób choruje.
Z Tż-etem się strasznie kłócę o byle pierdołe,średnio nam się układa,bywało lepiej ale noe i gorzej też.Nie dawno wybraliśmy się na 'nocne kino ' tzn na najpóźniejszy seans 'Nie zadzieraj z fryzjerem' film bardzo przyjemny,pośmialiśmy się trochę,w ogóle muszę przyznac że silesia po 24 wydaję mi się dużo bardziej przyjemna [o jezu co ja mówię ].
Nawiązując do CH kupiłam sobie niedawno botki w CCC i ciepluchną bluzę w croppie,trochę spłukana jestem,a jeszcze sobie muszę gatki kupic na tył,ale nie mogę się niczego fajnego dopatrzec noo,chyba żem taka wybredna[prędzej to].
Ale w październiku mój fundusz będzie dużo wyższy ze względu na moje urodziny,które przypadają na 7 dzień października .
No i właściwie też czekam z niecierpliwością na jakiś znak życia świeżo zaobrączkowanej .

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 13:03   #1388
szerry
Raczkowanie

Edytowane przez szerry
Czas edycji: 2008-09-15 o 13:45
szerry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 13:07   #1389
madame_apple
Zadomowienie

hej
Cytat:

Moja mam jest nastawiona do lekarzy/szpitali bardzo sceptycznie, zazwyczaj rozpatruje ten najgorszy scenariusz (znaczy, że już z tamtąd nie wyjdzie), więc robi wszystko, żeby jednak do tego szpitala nie trafić. Coś mi się wydaje, że jej strach powoli mi się udziela. W naszej rodzinie poprostu były przypadki, że niby zwykła operacja, a zakończyła się śmiercią i stąd zapewne jej obawy. Zastanawiam się czy istnieje jakiś inny sposób, żeby się pozbyć tego dziadostwa. Niby długo brała hormony, ale nic to nie pomaga.
na pewno wszystko bedzie dobrze kochane - schorzenia tarczycy są stety/niestety coraz czestsze, ale i sposobow na poradzenie sobie z nimi zapewne coraz wiecej
achhh te mamy - moja tez ma awersje do lekarzy i robi wszystko zeby przeciagnac wizyte na ostatnia chwile zawsze, a ja sie tylko stresuje...
Cytat:
właśnie, ciekawam jak tam sie miewa nasz Agolek
Cytat:
Malinko, ja też mam tykwę i bombillę Szkoda tylko, że ta herbatka nie ma właściwości rozgrzewających (wręcz odwrotnie), no ale i tak ją uwielbiam
jeeezuu, ja ostatnio proboalam yerby i za przeproszeniem myslalam, ze cala zwroce od razu... pilam z pierwszego parzenia, a ta podobno jest najgorsza wiec moze powinnam sprobowac jeszcze kiedys z kolejnych zaparzen i sie przekonam
Cytat:
u mnie w zasadzie bez zmian, no może minimalnie lepiej, na tyle że postanowiłam bohatersko spróbować spożyć cały serek homo bo już trochę słaba jestem od tego niejedzenia a tu nauka leży i kwiczy (chociaż wczoraj nawet jeszcze wieczorem zrobiłam trochę )
kuruj się bohaterze Ty
Cytat:

Też pije kawę tylko dla smaku Ale czasem trzeba się postawić do pionu i wtedy tylko mała czarna.
ja ostatnio mam straszna fazę na latte, non stop w pracy sobie robię z najrozniejszymi syropami mmmm....

A mala czarna i tak nie jest w stanie postawic mnie nogi wiec poprzestaje na "kawie dla smaku"
Cytat:

super stroj, lubie takie stricte sportowe
Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość

Domownicy ciągle trują mi,abym szła od początku,między ludzi itd, poza tym, dostanę niby później legitymację i będę musiała płacić podwójnie na bilety pkp do wiadomo gdzie.
Fajnie, ciekawe tylko jak 'przyjmą' mnie ci 'ludzie' i jak wytłumaczę się na ich pseudo-życzliwe pytania ,'a czemuś ty tak szczerbata trochę '
echh....rozumiem Twoje obawy, ale z drugiej strony tam juz beda dorosli ludzie, w miare przynajmniej inteligentni, a nie rozwydrzone dzieciaki... Nie wyobrazam sobi zebys musiala im sie z czegokolwiek tlumaczyc. Aczkolwiek tak jak napisalam, ropzumiem - sama pewnie balabym sie wyjsc "do ludzi". Mysle jednak, ze powinnas sie przemoc i zaczac studia normalnym trybem

ZXalatwilam dzis wszystko w dziekanacie i bibliotece i jestem z siebie dumna Zaraz brykam pod prysznic sie wygrzac bo zmarzłam niemilosiernie, pozniej obiadek i do pracy

Buźka kochane

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 14:15   #1390
Tarantulek
Rozeznanie

Cytat:

a Ty pisz co u Cię?
Cytat:
Właśnie, Tarantulek pisz co u Ciebie, a nie, tylko 'na chwilę' wpadasz =d .

Cytat:

no wlasnie ! Gdzie Ty sie podziewasz?
Zboczuch
hehe

Agolek pewnie odsypia

Cytat:
j

a co to za wpadanie "na chwilkę"? pisz co slychac

hehe u mnie nic takiego w sumie...troche zły czas mam ale nie bede biadolić
a co do studiow to w tym tygodniu wszystko się wyklaruje to Was oczywiscie powiadmomie co to w koncu wynikło

Schism-do odwaznych swiat nalezy-nie trzeba się bac-(powiedziłąata co trzęsie gaciami ze strachu:P)

Milka-z tego co wiem operacja tarczycy to nic wielkiego-kolezanka miała...ech znam to moja mama tez tak podchodzi do lekarzy.

Aaaaaaaaagolek!gdzie Ty jestes! ja tak ciekawa jestem tego slubu!!!!!juz myslałam od soboty 'Agolek ma dziś slub" Piotr Krasko podobno tez miał w sobote slub

To ja Mercy!
Tarantulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 15:19   #1391
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Aaaaaaaaagolek!gdzie Ty jestes! ja tak ciekawa jestem tego slubu!!!!!juz myslałam od soboty 'Agolek ma dziś slub" Piotr Krasko podobno tez miał w sobote slub
hehhee no jestem!!

melduje sie jak Pani a nie Panna dziewczyny dziekuje Wam za kciuki i pamiec i zyczeniajestescie nieocenione!!!

w wielkim skrocie powiem bo dopiero wrcoilismy slub byl przepiekny!!wszystko sie wspaniale udalo, stres nas nie zabil,w Kosciele piekna msza,przysiega poszla ok aczkolwiek bardzo sie stresowalam.. Wygladalam cudnie moim skromnym zdaniemTZ tez. Ompreza byla super,ta drewniana chata przystrojona tysiacem swieczek,balonow,latarene k itp. Romantycznie i poprostu wyjatkowo.
caly wyjazd SPA super, polecam kazdemu.

zdjecia bede dzies wieczorem zgrywala i zalacze napewno

teraz sie rozpakuje,wstawie pranie i poloze bo padam jutro impreza dla sasiadow ze Szkocji naszych tu w Zielonej Gorze bo sa z nami i byli na weselu, pojutrze impreza dla naszych sasiadow z bloku i rodzicow przyjacol, a w czwartek dla naszych przyjaciol z Zielonejdpoczne chyba po smierci

buziaki i do potem!fajnie znowu z wami byc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 15:26   #1392
JessSuz
Raczkowanie

Cytat:

Oj staram się myśleć pozytywnie Mama była już u wielu lekarzy. Od zawsze cierpiała na nadczynność tarczycy, do tego jakiś czas temu doszły te guzki. Miała robioną biobsję dwa lata temu i na szczęscie to nic złośliwego. Tylko nie wiem czy nie powinno się tego powtarzać co jakiś czas. Mama ciągle ma nadzieje, że da się usunąć te guzki farmakologicznie bez interwencji chirurga i dlatego tak zwleka i zwleka...

No ba

Mamą się przejmuje dopiero od wczoraj, bo wcześniej nie wiedziałam. Poszukam w internecie jakiegoś dobrego lekarza co by ją tam oddelegować

Mam nadzieje, że szybko dojdziesz do siebie

Śliczny kostium I ja też kawe pije tylko dla smaku
Cytat:
hehe u mnie nic takiego w sumie...troche zły czas mam ale nie bede biadolić
a co do studiow to w tym tygodniu wszystko się wyklaruje to Was oczywiscie powiadmomie co to w koncu wynikło

Schism-do odwaznych swiat nalezy-nie trzeba się bac-(powiedziłąata co trzęsie gaciami ze strachu:P)

Milka-z tego co wiem operacja tarczycy to nic wielkiego-kolezanka miała...ech znam to moja mama tez tak podchodzi do lekarzy.

Cemu zły czas ?
Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
hehhee no jestem!!

melduje sie jak Pani a nie Panna dziewczyny dziekuje Wam za kciuki i pamiec i zyczeniajestescie nieocenione!!!

w wielkim skrocie powiem bo dopiero wrcoilismy slub byl przepiekny!!wszystko sie wspaniale udalo, stres nas nie zabil,w Kosciele piekna msza,przysiega poszla ok aczkolwiek bardzo sie stresowalam.. Wygladalam cudnie moim skromnym zdaniemTZ tez. Ompreza byla super,ta drewniana chata przystrojona tysiacem swieczek,balonow,latarene k itp. Romantycznie i poprostu wyjatkowo.

teraz sie rozpakuje,wstawie pranie i poloze bo padam jutro impreza dla sasiadow ze Szkocji naszych tu w Zielonej Gorze bo sa z nami i byli na weselu, pojutrze impreza dla naszych sasiadow z bloku i rodzicow przyjacol, a w czwartek dla naszych przyjaciol z Zielonejdpoczne chyba po smierci

Ten twój ślub musiał być bajeczny. Ty w pięknej sukni pięknie wyglądająca i twój TŻ mmmmmm A imprezuj imprezuj odpoczynek będzie potem
JessSuz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 16:25   #1393
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) V

Dzięki dziewczyny Jak tak piszecie, że to nic strasznego i żebym się nie martwiła od razu mi lżej Mam nadzieje, że moja mama się tym ode mnie zarazi

Agolku ciesze się, że wszystko poszło tak jak należy

Schim za bardzo przejmujesz się swoim wyglądem zewnętrznym i tym co ludzie powiedzą Przecież na studiach są już dorośli ludzie - znaczy dojrzali psychicznie, więc w sumie nie bardzo rozumię czego Ty się obawiasz Ja miałam w grupie dziewczynę, z widocznym garbem na plecach; bardzo fajna koleżanka Wydaje mi się, że za bardzo widzisz wszystko w ciemnych barwach.

Tarantulku
właśnie, jak ze studiami Rozumiem, że w Krakowie

Lolcia co za butki Rozumiem, że jesienne jakieś Pewnie te kłótnie to wynik tej beznadziejnej pogody Nie nastraja optymistycznie.

JessSuz
witaj Nie widziałam Cię tu wcześniej. Może kilka słów o sobie

Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 17:07   #1394
yerba
Raczkowanie

Cytat:
yerba - yerba jest the best

aha, miałam dodać: tego się trzymajmy hhihihihihihihi

Cytat:

przeszło mi przez myśl to, ale tak na żarty bardziej, e jakbym sobie wycięła to mogłabym np przełykać a tak na poważnie to skąd wiadomo że migdałki są do wycięcia?

migdałki i ich wycinanie kojarzy mi się z powodowaniem przez nie częstej anginy w niektórych przypadkach. ale moze cos zle kojarze

Cytat:

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
Cześć i Czołem

Milka-Tak jak mówią dziewczyny,operacja tarczycy to nic strasznego . Będąc akurat we wiadomym szpitalu, leżała tam dziewczyna nań, usnęli jej profilaktycznie,bo była obciążona genetycznie (się czuje,że się rymuje ) rdzeniakiem,na który zmarł jej ojciec , w ten sam dzień po' wróciła na oddział w niezłym stanie (wiadomo głupi jaś..) Wyszła tydzień (nie przez komplikacje,ale spadek poziomu wapnia we krwi)pózniej, lekarka zaleciła przyjmowanie syntetycznej tyroksyny i wsio było ok.

U mnie zaiste rozruch towarzyski xD Umówiłam się z kumpelą (z którą de facto zaczynam studia na kulturoznawstwie)na kawę w najbliższych dniach,z kolejną,która wreszcie się odezwała na 'seans Nieznajomych i ploty Jutro w domu odwiedziny ciotki z kuzynostwem.

Z innej beczki,matka dzwoniła dziś rano do mego ulubionego doktorka B-) ,ten stwierdził,że mam kły wstawiać tylko tam w Wawie,bo tamten lekarz specjalizuje się w tego typu sprawach,Gdańsk jest do niczego więc cud miód i orzeszki
Wspomniał też,że w mym przypadku NFZ zwróci później całą wydaną sumę,więc sie nie wykosztujemy. Klasycznie problem leży w rozpoczynającym się wkrótce roku akademickim ..
tak jak piszą dziewczyny - idz na studia od razu, po co tracic te pierwsze chwile. Myslisz, ze ktos bedzie za miesiac (czy kiedy to bedziesz miala zrobione?) pamiętał, że mialas jakies ubytki? Nie sądzę.

Co do legitymacji - nawet jak nie bedziesz chodzic na zajęcia, zawsze możesz odwiedzić dziekanat w celu odebrania legitymacji Przecież na liście studentów jestes tak czy siak.

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość

jeeezuu, ja ostatnio proboalam yerby i za przeproszeniem myslalam, ze cala zwroce od razu... pilam z pierwszego parzenia, a ta podobno jest najgorsza wiec moze powinnam sprobowac jeszcze kiedys z kolejnych zaparzen i sie przekonam
po pierwsze - faktycznie powinnas zaczac od slabszej wersji, po drugie - początkującym polecam yerbę z trawą cytrynową. Moim zdaniem jest najlepsza z możliwych, no i nie jest taka cierpka.

Co za dzien . Okazało się, że zjezdza dzis do mnie daleka rodzina, będą przez tydzien i wogole jakas masakra. Poza tym niby powinnam do konca miesiąca złożyc moją mgr, może bym się nawet wyrobiła, ale oczywiscie jacys goscie na glowie nie bardzo w tym pomogą... Ciekawe jak wogole przezyję ten najazd...

EDIT:

aha, jeszcze wzrok pogorszym mi się o jedną całą dioprię, tak więc też kiepsko.

Agolku, bardzo się cieszę, że wszystko tak pięknie się ułożyło i że jesteś zadowolona
Stary 2008-09-15, 17:21   #1395
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
ta impreza była absolutnie obowiązkowa, a jakąś tam zwykła imprezę bym nie poszła w moim stanie
Hihi, ale i tak się wybawiłaś ?

Cytat:
chcesz żeby wizaż zatrząsł się w posadach jak będe skakać?
a chcesz z byka ?

Cytat:
Chemia to zUo ^^
oo, tak, jak najbardziej ^^

Tarantulku jaki zły czas ? Pisz nam tutaj, a nie się wymigujesz
Agolku czekamy na fotki !
JessSuz- właśnie, nie widziałam Cię wcześniej, napisz co nieco na swój temat
Yerba przeżyjesz, przeżyjesz, nie martw się napewno nie będzie tak źle. A co do wzroku to, kurczę no, niezafajnie.

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 17:39   #1396
Tarantulek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JessSuz Pokaż wiadomość

Cemu zły czas ?

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS;9011949[SIZE=1
[/SIZE]
Tarantulku jaki zły czas ? Pisz nam tutaj, a nie się wymigujesz .
yyyeeee bo takie...w ogole ..ten...no..ostatnio tak jakos dziwnie mi jest-w jakis marazm popadłam, boje się dorosłosci i ze w ogole do niczego się nie nadaję i takie...i jeszcze koszmarek w postaci pewnej osoby(pisałam tu kiedys)do mnie powrócił ostatnio-ale tylko troszkę-taki zal jakis...ojjjj tam takie dyrdymały-nie bede Wam tu marudzić bo mi się znowu tragedia nie dziejeWiem ze to przejsciowe

Cytat:

Tarantulku
No własnie chyba nie w Krakowie i to jest własnie nie fajnieAle wszystko lepiej opowiem za niedługo jak bede juz wiedzieć na 100 procent
A tak w ogole to chciałam się Was zapytac co myslicie o kierunku: Turystyka i rekreacja?

Cytat:
hehhee no jestem!!

iiiii jeeee iiii jeeee iiii jeee!superancko!!!!Teraz dawaju gazu zdjęcia bo juz wysiedziec nie moge z niecierpliwosci

To ja Mercy!
Stary 2008-09-15, 18:01   #1397
agness51
Zakorzenienie

Witam dziewczynki w weekend dużo się działo i nie zaglądnęłam do Was,powiem tylko że było super,ale parę wpadek również było
dzisiaj po szkole nawet zasnęłam na półtorej godziny,taka dziwnnie zmęczona jestem i w ogóle,trochę mi się jeszcze w głowie kręci...

Miłego wieczorku .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 18:29   #1398
JessSuz
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny Jak tak piszecie, że to nic strasznego i żebym się nie martwiła od razu mi lżej Mam nadzieje, że moja mama się tym ode mnie zarazi

Agolku ciesze się, że wszystko poszło tak jak należy

Schim za bardzo przejmujesz się swoim wyglądem zewnętrznym i tym co ludzie powiedzą Przecież na studiach są już dorośli ludzie - znaczy dojrzali psychicznie, więc w sumie nie bardzo rozumię czego Ty się obawiasz Ja miałam w grupie dziewczynę, z widocznym garbem na plecach; bardzo fajna koleżanka Wydaje mi się, że za bardzo widzisz wszystko w ciemnych barwach.

Tarantulku

Lolcia co za butki Rozumiem, że jesienne jakieś Pewnie te kłótnie to wynik tej beznadziejnej pogody Nie nastraja optymistycznie.

JessSuz
witaj Nie widziałam Cię tu wcześniej. Może kilka słów o sobie

Cytat:

a chcesz z byka ?

oo, tak, jak najbardziej ^^

Tarantulku jaki zły czas ? Pisz nam tutaj, a nie się wymigujesz
Agolku czekamy na fotki !
JessSuz- właśnie, nie widziałam Cię wcześniej, napisz co nieco na swój temat
Yerba przeżyjesz, przeżyjesz, nie martw się napewno nie będzie tak źle. A co do wzroku to, kurczę no, niezafajnie.
W sumie to tu pisałam lecz zmieniłam nick, a pisałam jako Krytia ale zapomniałam napisać
Stary 2008-09-15, 18:29   #1399
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

hej hej
dawno nie pisalam tutaj

Agolku super,ze sie wszystko udalo czekamy na fotki

a ja wczoraj bylam na zakupach w galerii baltyckiej nie mowie,ile wydalam,bo az strach a dzis ciag dalszy szalenstwa zakupow w moim Elblagu i to jeszcze nie koniec,a kasy znowu wydalam no ale coz,raz poszalec mozna, a potem bedzie bida bo kaske sobie odlozylam,z tego co zarobilam i limit mi sie wyczerpie niedlugo
a poza tym,to nic ciekawego...zimno sie zrobilo,czuje jesien,a jej nie cierpie no i niedlugo wyjazd na studia

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 23:21   #1400
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

świetny strój jak wprowadzę w życie w końcu moje mocne postanowienie żeby częściej chodzić na basen to też sobie taki sprawię bo w bikini sie kijowo pływa

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Dziś znowu do szkoły nie poszłam,bo chora jestem gardło mi okropnie dokucza,btw ostatnio jakoś mnóstwo osób choruje.
witam w gronie chorych mam nadzieję że Tobie zdrowienie pójdzie lepiej niż mi

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość

echh....rozumiem Twoje obawy, ale z drugiej strony tam juz beda dorosli ludzie, w miare przynajmniej inteligentni, a nie rozwydrzone dzieciaki... Nie wyobrazam sobi zebys musiala im sie z czegokolwiek tlumaczyc. Aczkolwiek tak jak napisalam, ropzumiem - sama pewnie balabym sie wyjsc "do ludzi". Mysle jednak, ze powinnas sie przemoc i zaczac studia normalnym trybem
też tak uważam

Cytat:
hehhee no jestem!!

strasznie się cieszę Kochana że wszystko tak wspaniale się udało cały czas myślałam o tym że to jest Twój dzień baw się baw, a w przerwie rzuć jakąś fotką pięknej panny młodej

Cytat:

Co za dzien . Okazało się, że zjezdza dzis do mnie daleka rodzina, będą przez tydzien i wogole jakas masakra. Poza tym niby powinnam do konca miesiąca złożyc moją mgr, może bym się nawet wyrobiła, ale oczywiscie jacys goscie na glowie nie bardzo w tym pomogą... Ciekawe jak wogole przezyję ten najazd...

EDIT:

aha, jeszcze wzrok pogorszym mi się o jedną całą dioprię, tak więc też kiepsko.

to nieciekawie, nie cierpię takich sytuacji cały misterny plan i tak już nie do zrealizowania zazwyczaj się wtedy totalnie burzy

a bardzo dużą już masz wadę wzroku? nosisz okularki czy soczewki?

Cytat:
no tak sobie, bo głównie to leżałam no ale tu chodziło o to żeby tam być po prostu

Cytat:

No własnie chyba nie w Krakowie i to jest własnie nie fajnieAle wszystko lepiej opowiem za niedługo jak bede juz wiedzieć na 100 procent
A tak w ogole to chciałam się Was zapytac co myslicie o kierunku: Turystyka i rekreacja?
ja myślę ze to może być fajny kierunek, ale ostatnio chyba jest dość popularny, więc przydałoby si coś jeszcze do tego dorobić tak przyszłościowo (odezwała się ta z przyszłościowym kierunkiem )

Cytat:
Napisane przez JessSuz Pokaż wiadomość
W sumie to tu pisałam lecz zmieniłam nick, a pisałam jako Krytia ale zapomniałam napisać
jakaś nowa moda na zmieny nicków, co?
Cytat:
Napisane przez 88niezapominajka88 Pokaż wiadomość
h
a poza tym,to nic ciekawego...zimno sie zrobilo,czuje jesien,a jej nie cierpie no i niedlugo wyjazd na studia
kiedy sie przeprowadzasz?

u mnie dziś mobilizacja nastąpiła i nauczyłam się praktycznie wszystkiego na środę jutro tylko powtórki i mam nadzieje że jakoś sobie poradzę najwyżej będę grać panu doktorowi na uczuciach wyższych moją anginą

BTW trochę już dziś lepiej i nawet czasem coś jem

dobrej nocki

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2008-09-16, 06:08   #1401
JessSuz
Raczkowanie

Cytat:
świetny strój jak wprowadzę w życie w końcu moje mocne postanowienie żeby częściej chodzić na basen to też sobie taki sprawię bo w bikini sie kijowo pływa

witam w gronie chorych mam nadzieję że Tobie zdrowienie pójdzie lepiej niż mi

też tak uważam

strasznie się cieszę Kochana że wszystko tak wspaniale się udało cały czas myślałam o tym że to jest Twój dzień baw się baw, a w przerwie rzuć jakąś fotką pięknej panny młodej

to nieciekawie, nie cierpię takich sytuacji cały misterny plan i tak już nie do zrealizowania zazwyczaj się wtedy totalnie burzy

no tak sobie, bo głównie to leżałam no ale tu chodziło o to żeby tam być po prostu

ja myślę ze to może być fajny kierunek, ale ostatnio chyba jest dość popularny, więc przydałoby si coś jeszcze do tego dorobić tak przyszłościowo (odezwała się ta z przyszłościowym kierunkiem )

kiedy sie przeprowadzasz?

u mnie dziś mobilizacja nastąpiła i nauczyłam się praktycznie wszystkiego na środę jutro tylko powtórki i mam nadzieje że jakoś sobie poradzę najwyżej będę grać panu doktorowi na uczuciach wyższych moją anginą

dobrej nocki
Chce jak gdyby zacząć od nowa

I Dzień Dobry
Stary 2008-09-16, 07:43   #1402
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

hej kochane!

wstalam dopiero i juz wychodze z rodzicami na zakupy bo impreza dzis kolejnazalaczam jedno zdjecie narazie bo nie mam nic zmniejszonego a u rodzicow na kompie zadnego programu do zmniejszania. Zabiore sie za wszystko w tym tygodniu.
to zdjecie zrobione na na balkonie w dzien slubu jak sie ubralismy. Mialam jeszcze szal i kwiaty oczywiscie. Pogoda piekna byla akrat tylko w sobote!Bylo za to zimno na maxa i strasznie zmarzlam..

milego dnia!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4792.jpg (87,0 KB, 50 załadowań)
Stary 2008-09-16, 08:02   #1403
orzeszek01
Zakorzenienie

Agolku ale miałas sliczna suknie i w ogóle wygladałas slicznie
czekamy na wiecej fotek
PS.Masz fajhne szczupłe ramionka

a ja dzis bawie bratanice...bedziemy sie bawic pacynkami... a mnie sie tak spac chce...
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 08:59   #1404
yerba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki w weekend dużo się działo i nie zaglądnęłam do Was,powiem tylko że było super,ale parę wpadek również było
dzisiaj po szkole nawet zasnęłam na półtorej godziny,taka dziwnnie zmęczona jestem i w ogóle,trochę mi się jeszcze w głowie kręci...

Miłego wieczorku .
fajnie, ze impreza się udała

Cytat:
Nie studiowałam to nie wiem Ale kierunek z nazwy wydaje się dość ciekawy, przynajmniej dla mnie

Cytat:

gratuluje zakupów
Co do jesieni - też jej jakoś szczególnie nie lubię... Ale dla własnego spokoju staram się myśleć, że nie będzie taka szara, zimna, wietrzna i deszczowa...

Cytat:
może nie będzie tak źle, w zasadzie głównym obiektem docelowym gości jest moja babcia, więc nie będą mi chyba nadmiernie zawracać głowy

Cytat:
nie, nie jakąś dużą, ale sam fakt pogorszenia wzroku średnio mi się podoba. teraz mam -2,5 Nosiłam okulary, a teraz chcę sobie kupić soczewki.

Cytat:

to samo chciałam napisać

Cytat:

gratuluję mobilizacji naukowej No i cieszę się, że zdrówko wreszcie się polepsza.

Cytat:
hej kochane!

wstalam dopiero i juz wychodze z rodzicami na zakupy bo impreza dzis kolejnazalaczam jedno zdjecie narazie bo nie mam nic zmniejszonego a u rodzicow na kompie zadnego programu do zmniejszania. Zabiore sie za wszystko w tym tygodniu.
to zdjecie zrobione na na balkonie w dzien slubu jak sie ubralismy. Mialam jeszcze szal i kwiaty oczywiscie. Pogoda piekna byla akrat tylko w sobote!Bylo za to zimno na maxa i strasznie zmarzlam..

milego dnia!
Agolku, przepięknie wyglądasz!!!!
No i bardzo przystojnego masz męża

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość

a ja dzis bawie bratanice...bedziemy sie bawic pacynkami... a mnie sie tak spac chce...
może zabawa Cię obudzi

A ja wstałam godzinkę temu, goście wybyli już do babci, tak więc luzik . No a ja zbieram się do pisania... Wczoraj w bibliotece znalazłam nowe i ciekawe materiały, tak więc nawet mam jakąś werwę do pracy
Stary 2008-09-16, 10:13   #1405
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane!

milego dnia!
cudownie suknia piękniejsza na Tobie niż na jakiejś tam modelce z katalogu w ogóle świetna z Was para czekam z niecierpliwością na resztę fotek no i baw się dziś dobrze

Cytat:

hihi, miłej zabawy

Cytat:

nie, nie jakąś dużą, ale sam fakt pogorszenia wzroku średnio mi się podoba. teraz mam -2,5 Nosiłam okulary, a teraz chcę sobie kupić soczewki.
no fakt, pogarszanie się wzroku nie jest ciekawe a soczewki polecam, Siss nosi i nie umie bez nich żyć

Cytat:

A ja wstałam godzinkę temu, goście wybyli już do babci, tak więc luzik . No a ja zbieram się do pisania... Wczoraj w bibliotece znalazłam nowe i ciekawe materiały, tak więc nawet mam jakąś werwę do pracy
owocnego pisania

miałam wstać o 9, wstałam o 10.30 i czekan na TŻ-a bo ma wpaść na trochę... pod wieczór jadę do Katowic (rodzinka mnie zawiezie na szczęście) żeby jutro rano móc iść na uczelnię w międzyczasie gdzieś tam ma być jeszcze nauka

miłego dnia Skarby

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2008-09-16, 10:43   #1406
yerba
Raczkowanie

Ewuś, zobaczymy, bo ja mam strasznie wrażliwe oczy, więc nie wiem jak zareagują na ciało obce ale spróbować trzeba Zwłaszcza, że strasznie mnie moje okulary wkurzają ostatnio...
Stary 2008-09-16, 10:57   #1407
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Agolku piekna suknia i super wygladalas TZ tez oczywiscie czekamy na kolejne foteczki

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 11:43   #1408
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Agolku ale miałas sliczna suknie i w ogóle wygladałas slicznie
czekamy na wiecej fotek
PS.Masz fajhne szczupłe ramionka
...
Cytat:

Agolku, przepięknie wyglądasz!!!!
No i bardzo przystojnego masz męża
Cytat:
Agolku piekna suknia i super wygladalas TZ tez oczywiscie czekamy na kolejne foteczki
dzieki dziewczynyciesze sie,ze sie wam podoba wrzucam jeszcze jedna fotke z kwiatami szalem. jak tylko bede miala troche czasu to dam wiecej.

milego dnia kochane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ja.jpg (34,0 KB, 38 załadowań)
Stary 2008-09-16, 11:55   #1409
Tarantulek
Rozeznanie

Agooolku!!!!!Przeslicznie przepięknie, przecudownie-a gdzie Wy mieliscie ten slub w jakiej miejscowosci?

A co do turystyki i rekreacji- ja własnie wybrałam ten kierunek bo do matematycznych, inzynierskich rzeczy to ja się nie nadaje raczej-zebym chociaz troche miała pojecie o matematyce to bym spróbowała ale tak...mam nadzieje ze na TiR mi się spodoba, i okaże przyszłosciowy-tylko własnie szkoda ze go tak wszyscy wyoblęgaliiii takie moje ciche mysli gdzies tam z tyłu głowy sa..ze jakby mi sie udało to moze na fizjoterapie bym tez poszła...ale oo tym cissza narazie-bo ja mam czesto tak ze z planowania mi nie wychodzi nicPozatym jutro jade złozyc papiery jak się nie dostanę to juz nigdzie nie pojde w tym roku

A yerba i Ewuś co Wy studjujecie?-pewnie mowiłyscie ale ja znowu nie pamiętam

Ooo JessZus własnie myslałam ostatnio co to za nowa osoba a tu Krytka nasza:P

A tak apropo nickow ja ostatnio znowu napisałam do admina z zapytaniem co tam zrobili z Mercy i znowu mi kazali czekac hehe

Kurcze!!!!!!!zimno tak jak w zimie!A ostatnio to juz bociany u nas się zbierały do odlotu

To ja Mercy!
Stary 2008-09-16, 12:27   #1410
yerba
Raczkowanie

Agolku - musze to powtorzyc - wygladalas bosko!! Ja jakos szczegolnie nie interesowalam sie nigdy tematem hihihi, ale jesli kiedys bede brala slub, to w sukni wlasnie tego typu jak Twoja. jest skromna, ale urocza, naprawde sliczna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości