|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: GANG spod topiku dla starajacych sie czII
LONI
ja słyszałam i wypraktykowałam jedno, jeśli to oczywiście jakakolwiek grzybica jest! Nie pij jogurtów i kefirów!!! Za to raz na dwa tygodnie ocet z wodą przegotowaną chłodną (nie zimną) wymieszaj i się tym umyj po prostu! Capi jak jasna .... ale pomaga! I powtarzaj to sobie na wszelki wypadek potem też (ja robie tak do dziś raz na jakiś czas), oczywiście do tego leki od gina i powinno zniknąć dziadostwo ![]() Co do wyników męża to ... po jednym badaniu takie załamanie? Wiesz ja znam kobietę która jeździ na in vitro (bynajmniej jeździła bo teraz męża chce zostawić) i oni badali plemniki na milion sposobów! Jedno badanie to za mało aby postawić diagnozę NIEPŁODNY!!! Powinnaś wysłać męża np teraz jakoś i potem w grudniu aby lekarz miał z czym porównywać, bo to też jest ważne!!! się rozpisałam |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale antybiotyki i gorączka była 4 tygodnie przed badaniem a nie np. kilka dni wcześniej. Wiedziałam, że wyniki mogą wyjść obniżone (brałam to pod uwagę), ale w "preparacie" znaleźli tylko pojedyncze sztuki więc chyba jest jednak inna przyczyna. Jeśli chodzi o IUI to szczyt moich marzeń, ale do tej metody musi być min. 10 mln plemniczków na 1 ml nasienia. A badanie powtarzamy dopiero w grudniu bo u mężczyzn wymiana całej populacji plemniczków trwa ok. 3 m-ce (około 74 dni), a pierwsze badanie robiliśmy we wrześniu. Czyli dziewczynki to jaki tryb życia prowadzą wasi panowie teraz- będzie miało odzwierciedlenie w plemniorkach za 3 m-ce. A my mamy jajeczko co miesiąc (tylko, że ich plemniczki są zdolne cały czas do zapłodnienia (teoretycznie oczywiście), a nasze jajeczko tylko około 24 h- i gdzie tu sprawiedliwość??????????? ???
![]() |
#2433 |
Raczkowanie
|
Wiem, że jedno badanie to za mało aby wyrokować, ale te bezowocne miesiące starań jeszcze przed badanie też o czymś świadczą.
Ja mam infekcję bakteryjną i jesli miałam kiedykolwiek jakąś infekcję, to z posiewów wychodziło że jest bakteryjna a nie grzybiczna. Niestety posiewy wychodzą mi w każdym laboratorium inne, i tak zastanawiam się nad Warszawą (jak będziemy w grudniu w Warszawie). Tam jest świetne laboratorium gdzie hodują bakterie na kilku pożywkach i jeśli jakiekolwiek świństwo jest, to oni to wykryją. I jeszcze robią z tych naszych wyizolowanych bakterii autoszczepionkę, tylko że to dość długotrwałe leczenie (po jakimś czasie po prostu nasz organizm się na nie uodparnia.) Już mam serdecznie dość tego pieczenia, a jogurty naturalne to ja piję, i zażywam już chyba z 4 opakowanie probiotyku Lacibios Femina. Z cukru zrezygnowałam (tzn. ze słodzenia) napojów. Ale na batonika od czasu do czasu sobie pozwalam. Jutro idę na USG piersi i boję się, czy chociaż tam wszystko będzie o.k.???????????
#2434 |
Zakorzenienie
|
LONI
serio, nie załamuj się po jednym badaniu!!! Pisałam już Olivce napiszam i tobie, jśli macie ciut fundusza wybierz się do Łodzi do kliniki niepłodności tam przebadają chłopaków Tżta na wszelkie sposoby!!! I będzie pewność co i jak. |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki Gabi, na razie musimy spokojnie poczekać i zobaczymy jak sytuacja się wyklaruje. Miłego dnia Ci życzę, przepraszam- Wam życzę ![]()
![]() |
#2436 |
Zakorzenienie
|
Kochane co u Olivki slychac?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!
Loni! Nie łam się! Będzie dobrze, zobaczysz. Na razie i tak nic nie możesz zrobić, tylko cierpliwie czekać. Na pocieszenie powiem Ci, że w laboratoriach też się mylą. I to nawet dość często. ![]() Apropos... Ogląda któraś z Was "Na Wspólnej"? Matko jedyna! Michałowi i Kindze podmienili dziecko w szpitalu. Czaicie?! No bez jaj! Co za bajka! Miłego dnia i więcej optymizmu dla wszystkich! ![]()
#2438 |
Zakorzenienie
|
Loni Gabi ma rację. Ja teraz w tej klinice w Łodzi byłam na IUI i na punkcji pęcherzyków. Tam faktycznie badają na wszelkie możliwe sposoby. Mojemu M w krakowie wyszły wyniki dobre ale nie jakieś super, a tam jak zbadali to naprawdę świetne wyniki. On łykał witaminki, ale wiem że najlepszy jest Salfazin - mój łykał Selen, cynk, wapń i chyba magnez taka mieszanka.
Spróbuj mężowi zaaplikować i sprawdzić np za miesiąc lub dwa wyniki ponownie. Mi tez się wydaje że po jednym badaniu to się diagnozy nie stawia. A infekcje bakteryjne ja też miałam, a i grzybica po antybiotyku mnie nie ominęła. Jadę na USG do gina w sprawie tych bolących jajników i macicy, ale wczoraj już mniej bolało. Może nie ma sensu jechać ale wolę być spokojna ![]() Tola no oglądam, masakra ![]() ![]() Ale serio to takie rzeczy się zdarzają, brrrr jak pomyślę to aż mi się słabo robi. Jak tu oddać dziecko które się traktuje jak swoje i co nagle się przestawić? JAk? Blondynka, odpoczywam, piszę pracę, nawet mi dość idzie- jak się uda to do niedzieli 2 rozdział skończę, a może i 3 zacznę ![]() Postanowiłam zero nastawiania się , relaks i luz. Więc mało korzystam w ogóle z neta temp nie mierzę. Spędzam czas z małżem, chyba przechodzimy drugie zakochanie ![]() Jest dla mnie taki słodki że bym go zjadła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Loni ja uwazam podobnie jak diewczyny, nie martw sie na zapas, zrobicie spokojnie jeszcze dodatkowe badania i wtedy na pewno beda wyniki duuzo lepsze! Tola ja n ie ogladam co prawda ale wczoraj zastanawialam sie skad moja kolezanka ktora rodzila wczoraj na jaczewskiego bedie wiediala, ze przyniesli jej akurat jejdziecko, skoro ani ona, ani maz przez 12 godizn nie widzieli malutkiej ![]() Zuzia ja czekam na fotki 1 pazurkow!! Blondynko pokaz nam brzuszek!! mowilas, ze juz cos widac pomalutku! Jane tak jak juz ktoras z diewczyn powiedziala - musicie sobie odpowiedziec na pytaniem czy chcecie miec dziecko ![]() ![]() Tola wiesz moze gdzie jest wydzial biologii i nauk o ziemi UMCS? mam tam dzisiaj zajecia a nie mam pojecia gdzie to jest ![]() ![]() wczoraj w nocy stlukalm termometr ![]()
![]() |
#2440 | ||
BAN stały
|
Przecież ja po @ jestem i co lepsze po teście i temp mierzyłam.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a co do termometru nie martw się. Loni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Raczkowanie
|
I wreszcie ja się melduję na wątku, pracę terminową wykonałam, jeszcze jakieś niedobitki zostały ale to juz pikuś. Mój małż wrócił we środę rano po 2,5 tyg. nieobecności ależ się bardzo cieszę, a jaki seksik był hmmmm, prawie jak po ślubie albo nawet trochę lepiej!!!
Ale pewnie nic z tego nie wyjdzie, chociaż w tym cylku łykałam clo i dostałam zastrzyk z pregnylu ale od soboty wieczór byłam strasznie zaziębiona, musiałam wziąć antybiotyk, więc z przytulanek nici jak zwylke - to juz 8 cykl. Nad podziw dobrze znosłam brane clo, czytając o objawach i słysząc co dziewczyny przy braniu clo przechodzą to ja jak zwykle jestem wyjątkiem, tym bardziej że moja p. gin na monitoringu stwierdziła, że po stymulacji nie jest znacznie lepiej wygląda tak jakby jej wcale nie było i jak tu się nie wkurzać??? Pozdrawiam Gangowiczki
#2442 |
Zadomowienie
|
Asia
![]() ![]() Dziewczyny, co o tym myslicie?: http://www.wrzuta.pl/film/jEorkvJBTj
#2443 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Fasolka musi mieć radosną mamę. Fruzia ten film..hmm jakiś psychol i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zakorzenienie
|
Jestem już po USG
Lewy jajnik lekko powiększony, ale nic niepokojące. No i zostały dwa małe pęcherzyki z tych malusich i nie wiem czy dobrze zrozumiałam przekształciły się w torbielki, ale bardzo malusie więc ich nie leczymy. We wtorek mam iść na betę. Aha i jutro na badanie moczu bo gin podejrzewa że ten ból przy siusianiu to może być jakaś infekcja, no i mam dzwonić do niego jak będę mieć wynik tego badania. Jak się nie udało to ten cykl odpuszczamy żeby się te torbielki wchłonęły, i od kolejnego dzialamy. Tzn ja sobie tego cyklu nie odpuszczę, ale leków nie będzie co by torbiele sie nie powiększyły. Ide gotować obiad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Trzymam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 |
Zakorzenienie
|
Ja też bym chciała
![]() Cały czas mam nadzieję ale staram się nie nastawiać, choć cieżko oj ciężko się nie nastawiać ![]() Mam nadzieję że się uda bo w sumie jakby nie było to to leczenie w tym cyklu łącznie z IUI wyszło ponad 2500zl. Więc jak na mnie to sporo ja nawet tyle nie zarabiam, dobrze że małż dał radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, gdzie jest ten wydział. Ja "kulwa" jestem. ![]() ![]() Oj Zuzia, Zuzia... Jaka Ty poważna jesteś... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2449 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2450 |
Rozeznanie
|
Niebył Piwusi trochę... Kto tęsknił??
![]() nadrobie, poczytam i napisze co u mnie ![]() (p.s okresu brak.. miał być w niedziele i dalej nie ma)
#2451 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki
![]() Normalnie jane i loni tak sie pocieszylyscie nawzajem ze juz nie wiem co moglabym od siebie dodac ![]() Ciesze sie bardzo ze wszystko zostalo wyjasnione i jakos sie dogadalysmy. Teraz mam prosbe do wszystkich zebysmy czytaly uwazniej posty i odpowiadaly na wolanie o pomoc ![]() Powiedz mi jane bo w koncu nie wiem na czym stanelo. Staracie sie o dzidziusia czy wciaz masz watpliwosci i obawy? A ty loni, prosze cie zebys sie jeszcze nie zalamywala bo tak jak pisaly dziewczyny jeszcze nie wszystko stracone. Ja tam mysle ze te antybiotyki mogly wykonczyc "chlopakow" twojego tz ![]() ![]() ![]() Olivka caly czas trzymam za ciebie kciuki ![]() Mischoko sie dzisiaj nie pokazala ![]() Mi troszke smutno bo moj maz polecial do polski. Ma isc z wynikami "chlopakow" do tego mojego profesora i spytac sie co dalej. Troche sie boje ![]() Za to jaka mi niespodzianke zrobil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Piwusia ja tesknilam i juz sie zastanawialam co sie z toba dzieje. Myslalam ze moze obrazilas sie na nas za te rozne opinie w sprawie twojej siostry. I madzia sie od tamtej pory nie odzywa... Moze sie na mnie obrazila??? Wyslalam jej prezent na nk ale nawet nic nie napisala....
Nasze szczęście Lenka ur.18.08.2009 ![]() Edytowane przez syla39 Czas edycji: 2008-10-24 o 16:36 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuje Sylu kochana ![]() A mężuś szybciutko wróci do Ciebie, zobaczysz. I a nuż z dobrymi wiadomościami........... zobaczysz będzie dobrze ![]() Piwusia a teścik zrobiony?????????? ![]()
![]() |
#2453 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Zakorzenienie
|
Dostałam pozwolenie na godzinę na kompa, Mąż strasznie mnie pilnuje
![]() hihihi też dostałam prezent ![]() kupił mi z limitowanej serii diamentowej Calvin Klein Euphoria (100) zaje***biaszcza jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio oddałam mamie pełna 30tke gucci edp i na razie nie planuję zakupów perfumowych. Ide cos jeść... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zimą używam Hypnotic Poison ![]() na podły nastrój Pink Sugar w lecie Innocent ostatnio Cinema poszła w ruch |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie cierpie chodzić po perfumeriach i wąchać bo mnie szybko od tego głowa boli!!! Różne i mocne zapachy w dużej dawce przyprawiają mnie o globus ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2460 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak chcesz to próbkę mogę posłać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.