zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-06, 22:39   #2431
motylek1007
Zakorzenienie

Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

głowa do góry, zatęskni za Tobą i sie odezwie

cos Ci narysowalam

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...

Edytowane przez motylek1007
Czas edycji: 2008-12-06 o 22:42
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 22:44   #2432
Carrie85
Raczkowanie

GG do Carrie85

Cytat:
Napisane przez luffka Pokaż wiadomość
A ja chyba już tu nie powinnam pisać... Mieliśmy sprzeczkę dziś... Rozmowa zeszła na temat ślubu, ja stwierdziłam: bo ja już bym chciał mieć pewność, móc coś planować.. A on na to: "bo zawsze musi być po twojemu".... nie powiem już nawet jak się poczułam... Jak to po mojemu? Wychodzi na to, że on tego nie chce... Ja mam już prawie 24 lata i nie chce czekać kilku lat zanim on się dorobi żeby mi się oświadczyć...
1,5 roku rozsypuje się jak domek z kart...

Kochana, tez mam tyle samo latek co Ty i tez juz chcialabym juz zaczac cos planowac. Jestem ze swoim ponad 4 lata i czekam i czekam...
wiem ze doczekam sie na poczatku przyszlego roku. troche mam watpliwosci czy to nie bedzie zbyt wyproszone... juz nie inicjuje takich tematow jak zareczyny i slub. zobacze co bedzie.

Wczoraj z Tz bylam na zakupach.wstapilismy do jubilera-tak zeby poogladac co tam maja jak trafilismy na szybke z pierscionkami to szybko przeszlam obok niej i zaczelam patrzec na kolczyki hehe Tz powiedzial potem ze dziwnie sie czul. moze nie jest przygotowany? za wczesnie? to juz tym bardziej nie chce go zmuszac.

Niektore z Was mialy dzis seanse filmowe ja tez dzis ogladalam z TZ film- LOVE STORY. smutny.... ale wytrwalam i obejrzalam caly.

Odnosnie Mikolajek i prezentu... mialam dostac niespodzianke od Tz-ta, pierwsza moja mysla bylo-PIERSCIONEK ale oczekiwania okazaly sie inne niz rzeczywistosc-chcial mi kupic pena (pisalam o tym wczesniej), ale powiedzialam ze to nie jest mi do szczescia potrzebne wiec niech pozwoli mi wybrac jakies kosmetyki.

A swojemu Kochanemu kupilam krawat i terminarz.
Carrie85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 22:46   #2433
eres
Rozeznanie

Cytat:
ja oleję... chociaż szykuje się pewnie kolejna noc bezsenna... nie odezwę się... już nie mam siły... ciągle to ja muszę się dostosowywać do niego...
Slonko, ale jak to? Przeciez mozesz chyba realizowac swoje plany dotyczace Ciebie bez zareczyn? Mi sie wydaje, ze on wcale nie mial na mysli, ze nie chce spedzac z Toba zycia, tylko, ze nie chce o tym rozmawiac. Sa faceci, ktorzy wola czyny od slow Moze on wlasnie do nich nalezy?
Stary 2008-12-06, 22:48   #2434
motylek1007
Zakorzenienie

moj TZ wyjatkowo mi sie nie pyta co chcialabym na gwiazdke (a zawsze sie podpytwal i jakos dochodzilismy do kompromisu i wiedzialam co dostane) Moze nie dostane nic hehe
ale jakbym mogla wybrac chcialabym pierscionek - NIE ZARECZYNOWY, tylko zwykly. Dostalam od niego kolczyki i lancuszek kiedys tam, ale to nie zawsze mi pasuje do ubrania no i tego nie widze, a tak doslatabym pierscionek, zawsze brala ze soba, zerknela i powzdychala

cos smiesznego do poczytania

http://www.podrywaj.org/node/97

[*] 11.09.2012

Edytowane przez motylek1007
Czas edycji: 2008-12-06 o 22:57
Stary 2008-12-07, 09:23   #2435
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eres Pokaż wiadomość
Rany, jak ja Wam zazdroszcze Nie tyle prezentow, co samej mozliwosci bycia i przytulenia sie do waszych TZ Przed nami jeszcze 44 dni rozlaki (47dni za nami)
Zleci zobaczysz. Przytulam gorąco

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
Lecę spać zaraz , żołądek mnie boli dobrze ,że w czwartek ide na ten zabieg bo to chyba od tego
Powodzenia dzisiaj mam nadzieję, że dobrze spałaś
i zdrówka, przede wszystkim Ci życzę

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Oliwkkaa mam nadzieje, że jutro ten dzień będzie cudowny dla Cie...oby napisz jak tylko coś się wydarzy nam tutaj i jak tylko będziesz mogła, my tu czekamy

A ja tak patrze na mój pierścioneczek i się nie mogę nazachwycać nim, z każdym dniem i sie coraz bardziej podoba, pokochałam go

Zycze Wam jak najszybciej takiego stanu
No, ładny pierścionek
A ja... Wczoraj luby mój się spytał przekornie, kiedy zrobię jakąś imprezę. Wie dobrze, że nie mam do tego warunków, więc odpowiedziałam mu: "jak tylko mi się oświadczysz", na co mój ukochany mówi: "eee, aż tak nie chcę tej domówki, wytrzymam jeszcze kilka lat" i uśmiech na twarzy... grrrrrrrrry, myślałam, że mu ten uśmiech żyletką zedrę i nie, nie był to usmiech mówiący "coś kombinuję".
ale oczywiście nic mu nie powiedziałam... Za to potem powiedział, że chce odłożyć 30 tysięcy i wziąć kredyt na 150 na mieszkanie. Czyli poczekam sobie jeszcze z trzy lata, bo póki co ma odłożoną jedna szóstą z tego. A przed mieszkaniem nie mam co liczyć na zaręczyny
chyba się załamię z rozpaczy. nie mówię, że chciałabym by oświadczył mi się TERAZ, ale bez kitu - nie mam zamiaru "chodzić ze sobą" jeszcze 6 lat. Gdybyśmy zaczęli być razem w wieku 15 lat, to osiem lat czekania ma jakiś sens, ale ja mam 21 lat, a on 24, jesteśmy ze sobą ponad dwa lata, to chyba wystarczający czas, by wiedzieć, czego się chce. nooo... maksimum jeszcze rok. akurat zanim się pobierze mielibyśmy 23 i 26 lat, ech... ale nie mam zamiaru go zmuszać, poczekam, poczekam, poczekam. oby było warto

Cytat:
A ja chyba już tu nie powinnam pisać... Mieliśmy sprzeczkę dziś... Rozmowa zeszła na temat ślubu, ja stwierdziłam: bo ja już bym chciał mieć pewność, móc coś planować.. A on na to: "bo zawsze musi być po twojemu".... nie powiem już nawet jak się poczułam... Jak to po mojemu? Wychodzi na to, że on tego nie chce... Ja mam już prawie 24 lata i nie chce czekać kilku lat zanim on się dorobi żeby mi się oświadczyć...
1,5 roku rozsypuje się jak domek z kart...
Powiedz mu to. Zobacz jego reakcję.
To tylko sprzeczka, nie musi niczego psuć.
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 10:14   #2436
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Hm [B]Motylku[B] a czemu on chce przed ślubem koniecznie z Tobą zamieszkać? ja tam uważam że wcale nie trzeba mieszkać ze sobą. Jak się kocha to się przyjmuje człowieka ze wszystkim co ma nawet jak nie umim gotować bardzo dobrze i chrapie to przeciez milosc wszystko przetrzyma i jeszcze bedzie sie cieszyc ze ktos chrapie pod nosem
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 10:20   #2437
Claris
Zakorzenienie

Dziewczyny, czytam te wasze posty ostatnie dołujące takie i chce mi się beczeć, bo potęguje jeszcze moje przeziebienie i nawał roboty w tym tygodniu Nasza cudowna 5. rocznica nie przyniosła żadnych nowych nadziei. Nie dostałam pierścionka, ale mam za to matę do tańczenia Kojarzycie co to takiego? Jeszcze się mnie tak szybko nie pozbędziecie z tego wątku...
Ollliwka dziś jeden z najpiękniejszych dni w Twoim życiu. Życzę Ci, aby był on szczęśliwy i każdy kolejny też Czekam na relację dokładną
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-07, 10:20   #2438
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
Hm [b]Motylku[b] a czemu on chce przed ślubem koniecznie z Tobą zamieszkać?
to nie jest tak, że jest to jakis warunek z jego strony Ja mysle tak samo
Nie jest to oczywiscie koniecznie i niezbedny warunek, ale jakby sie ulozylo wlasnie tak ze zamieszkalibysmy razem - to oboje bysmy sie ucieszyli

na razie nawet na to nas nie stac wiec co tu mowic o czyms wiecej
Czesto bywa u mnie po 3 czy 4 dni cale wiec mniej wiecej wiem czego sie spodziewac, podział obowiazkow juz wyznaczony jest

[*] 11.09.2012
Stary 2008-12-07, 11:12   #2439
domi7ks
Zakorzenienie

Dziewczyny a nie myślicie o wyjeździe za granice np. na farme na sezon???To się naprawdę opłaca. My tak sobie załatwiliśmy z Tż i odłożyliśmy dzięki temu dość sporą sume. Praca intensywna (często 14 h) przez 2,5 miesiąca (bo dwa tyg czekaliśmy)ale trafiliśmy na jedną z lepszych farm Wasi Tż mogą wziąć urlop bezpłatny o ile pracują. Moim zdaniem ma się jakiś mały start w życiu

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2008-12-07 o 11:14
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 11:18   #2440
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Dziewczyny a nie myślicie o wyjeździe za granice np. na farme na sezon???
ja o tym nie mysle i nie zdecyduje sie na wyjazd taki.
Tz o tym tez nie mysli.

[*] 11.09.2012
Stary 2008-12-07, 14:05   #2441
byliczka
Zakorzenienie

Wcześniej nie widziałam tego wątku...
Ale jakże adekwatny do stanu moich uczuć
Widzę że nie tylko ja wyczekuję tego dnia..
Stary 2008-12-07, 14:14   #2442
motylek1007
Zakorzenienie

witamy w watku

[*] 11.09.2012
Stary 2008-12-07, 14:15   #2443
lasoa
Zakorzenienie

własnie witamy witamy
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 14:24   #2444
byliczka
Zakorzenienie

Dziękuję za powitanie
Muszę prześledzić wątek żeby Was trochę poznać bo nie będę prosić o skrót życiorysu
Stary 2008-12-07, 14:42   #2445
luffka
Zakorzenienie

Nie wiem czy się dogadany... Za chwilę się spotkamy bo idziemy razem na koncert Hey Unplugged... Zobaczymy co będzie dalej... Trzymajcie kciuki za mnie
Stary 2008-12-07, 15:13   #2446
Carrie85
Raczkowanie

GG do Carrie85

Cytat:
Nie wiem czy się dogadany... Za chwilę się spotkamy bo idziemy razem na koncert Hey Unplugged... Zobaczymy co będzie dalej... Trzymajcie kciuki za mnie
Napewno sie dogadacie najwazniejsze w zwiazku jest chyba to jak rozwiazuje sie problemy.

trzymam kciuki
Stary 2008-12-07, 15:24   #2447
eres
Rozeznanie

Cytat:
Trzymamy Bawcie sie dobrze, koncert bedzie pewnie pierwsza klasa! Az Wam zazdroszcze!

byliczka witamy

Ja mam dzis mulowaty dzien. TZ daleko, rodzina daleko Na szczescie zajec mi nie brakuje Ogolnie NIE ZNOSZE niedziel. Z calego serca wole poniedzialki!
Stary 2008-12-07, 15:36   #2448
Claris
Zakorzenienie

byliczka napisz tez coś o swoim związku, jak długo jesteście ze sobą, czy coś się szykuje w kwestii zaręczyn

Ja tez nie lubię niedzieli, taka zmulona zawsze jestem. I dzisiaj nie inaczej, najchętniej zakopałabym się w ciepłym kocyku, bo się nie wyspałam, a tu tyle roboty... od 9 już siedzę nad jedną rzeczą
Stary 2008-12-07, 15:55   #2449
lasoa
Zakorzenienie

A ja nie lubie ani niedziel, ani poniedziałkow
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-07, 15:56   #2450
motylek1007
Zakorzenienie

a ja weekendow nie lubie

[*] 11.09.2012
Stary 2008-12-07, 15:59   #2451
Carrie85
Raczkowanie

GG do Carrie85

a ja nie lubie poniedziałków.... ciezko sie przestawic po weekendzie...a potem juz z gorki i znow weekend
Stary 2008-12-07, 16:00   #2452
motylek1007
Zakorzenienie

ja tam poniedziałki lubie hehe

[*] 11.09.2012
Stary 2008-12-07, 16:12   #2453
najfajniejsza
Zakorzenienie

Witam na wątku i przychylam się do pytań: ile to już razem jesteście, czy coś podejrzewasz i w ogóle ile macie lat, czy mieszkacie blisko siebie/razem itd.

ja lubię poniedziałki, bo mam wolne
a weekendy, to różnie

EDIT: za granicę nie chcemy wyjeżdżać do pracy. tylko na wczasy

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2008-12-07 o 16:14
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-07, 16:43   #2454
chilanes
Zakorzenienie

Ollliwka - wszystkiego najlepszego
Stary 2008-12-07, 17:55   #2455
Ollliwka
Zakorzenienie

cześć

Narzeczony pojechał to i ja do Was zajrzałam się pochwalić chociaz nie lubie tego robic

Diamencik malusieński nosze na serdecznym palcu prawej ręki zdjęcia nie wkleje bo nie mam aparatu obecnie...

Umówiłam się z TŻ o 11 pod marketem ,po torta żeby iść a ,że byłam wczesniej pare minut to zajrzałam do koleżanki , ktora pracuje na jednym ze stoisk w markecie. I gadamy , gadamy... zobaczylam TŻ jak wchodzi do skrzydlewskiej i wychodzi po 2 minutach z rozyczką .. zauważa mnie i tak chowa tego kwiotka ,że mozna by sadzic ,ze sie złamał no ale dobra daje znać na odległość ,że bedzie za 5 minut.Wraca z auta już bez plecaka , kupujemy torta etc. Jesteśmy u mnie w domu... daje mi różyczke, winko moje ulubione i mówi,że na 3 prezent poczeka troche a ja tak spanikowałam ,że masakra... zaczęłam odwlekac TEN moment wreczenia prezentu , poszlismy do mnie do pokoju, podrzemałam z Nim,zeszliśmy na torta bo rodzice i babcia już czekali i przy torcie wiadomo życzenia, drobne prezenty od rodziców i babci , pozniej smakowanie nalewki, winka
I po całej imprezie usiadlam TŻ na kolanach , zaczeliśmy rozmawiac , troche TV ogladac etc. Byliśmy już sami więc swoboda większa no i widzialam ,ze TŻ coś ogniata w ręku i nagle w sumie mozna powiedziec, ze wzial moją prawą dłoń zaczal wszystkie ( 3 ) pierscionki sciagac i wyjmuje malutki złoty pierścioneczek, a ja i pyta się czy zgodze się go przyjac i przy tym mowi ,ze to nie jest zwykły pierscionek tylko taki oznaczający wspólne życie i bycie z Nim na zawsze ... pozniej dopiero zapytal sie czy zostanę Jego żoną...

Zaręczyny nie były może mega romantyczne ale moze to i lepiej...TŻ mowil ,ze planowal cos poza domem ale jednak stwierdzil ,ze wolał w domku przy herbatce i nie chcial pytac od razu : "czy zostaniesz moja żoną ?" tylko od szczegolu do konkretu nie chciał tak jak wszyscy zreszta widziałam,że był zestresowany wiec ja juz nie dolewałam oliwy do ognia poza tym wypiłam lampke wina byłam bardziej rozluzniona a on strasznie spięty
No ale juz... w styczniu zapoznanie rodziców i zaręczyny dla nich...głupota mała ale coz
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 17:56   #2456
eres
Rozeznanie

Gratuluje !!!!!!
I zazdroszcze

Edytowane przez eres
Czas edycji: 2008-12-07 o 17:59
eres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 18:10   #2457
Carrie85
Raczkowanie

GG do Carrie85

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
cześć

Narzeczony pojechał to i ja do Was zajrzałam się pochwalić chociaz nie lubie tego robic

Diamencik malusieński nosze na serdecznym palcu prawej ręki zdjęcia nie wkleje bo nie mam aparatu obecnie...

Umówiłam się z TŻ o 11 pod marketem ,po torta żeby iść a ,że byłam wczesniej pare minut to zajrzałam do koleżanki , ktora pracuje na jednym ze stoisk w markecie. I gadamy , gadamy... zobaczylam TŻ jak wchodzi do skrzydlewskiej i wychodzi po 2 minutach z rozyczką .. zauważa mnie i tak chowa tego kwiotka ,że mozna by sadzic ,ze sie złamał no ale dobra daje znać na odległość ,że bedzie za 5 minut.Wraca z auta już bez plecaka , kupujemy torta etc. Jesteśmy u mnie w domu... daje mi różyczke, winko moje ulubione i mówi,że na 3 prezent poczeka troche a ja tak spanikowałam ,że masakra... zaczęłam odwlekac TEN moment wreczenia prezentu , poszlismy do mnie do pokoju, podrzemałam z Nim,zeszliśmy na torta bo rodzice i babcia już czekali i przy torcie wiadomo życzenia, drobne prezenty od rodziców i babci , pozniej smakowanie nalewki, winka
I po całej imprezie usiadlam TŻ na kolanach , zaczeliśmy rozmawiac , troche TV ogladac etc. Byliśmy już sami więc swoboda większa no i widzialam ,ze TŻ coś ogniata w ręku i nagle w sumie mozna powiedziec, ze wzial moją prawą dłoń zaczal wszystkie ( 3 ) pierscionki sciagac i wyjmuje malutki złoty pierścioneczek, a ja i pyta się czy zgodze się go przyjac i przy tym mowi ,ze to nie jest zwykły pierscionek tylko taki oznaczający wspólne życie i bycie z Nim na zawsze ... pozniej dopiero zapytal sie czy zostanę Jego żoną...

Zaręczyny nie były może mega romantyczne ale moze to i lepiej...TŻ mowil ,ze planowal cos poza domem ale jednak stwierdzil ,ze wolał w domku przy herbatce i nie chcial pytac od razu : "czy zostaniesz moja żoną ?" tylko od szczegolu do konkretu nie chciał tak jak wszyscy zreszta widziałam,że był zestresowany wiec ja juz nie dolewałam oliwy do ognia poza tym wypiłam lampke wina byłam bardziej rozluzniona a on strasznie spięty
No ale juz... w styczniu zapoznanie rodziców i zaręczyny dla nich...głupota mała ale coz
jeszcze nie skonczylam czytac Twojego posta ale GRATULUJE!!!
Stary 2008-12-07, 18:10   #2458
Claris
Zakorzenienie

Gratuluję Pewnie jesteś teraz mega szczęśliwa. A TŻ wybrał moim zdaniem bardzo dobrą oprawę swoich oświadczyn, gdy byliście tylko sami, w zaciszu Twojego pokoju, po co robić jakieś szopki. Jak będziesz miała aparat to koniecznie pokaż to cudo. Sliczny jest, prawda?
Stary 2008-12-07, 18:39   #2459
domi7ks
Zakorzenienie

Oliwkka zapraszam do mojego wątku

Gratulacje

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 18:39   #2460
Ollliwka
Zakorzenienie

dzięki kochane

TŻ uparł się ,że ma być diamencik i jest ale pierścionek jest bardzo malutki , cienki a jeszcze te moje palce chude jak u Pinokia stwierdził,że jakiś większy - cyrkonia np nie pasowałaby do mojej dłoni. I choć waży zaledwie 0,023 to jest szczęściem dla mnie nie jest ważne jaki to jest pierścionek , mógł być nawet z cyrkonią , ciesze się z tego co mam bo ubolewanie ,że wolałabym szafir z diamentem nic mi nie da tymbardziej ,że TŻ pracy nie ma od 2 miesięcy więc z kasą krucho i w ogóle dziwie się ,że wydał na pierścionek bo nawet taki mały ale poniżej 200 zł nie kosztuje
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości