![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Opinie o pieluszkach wielorazowych
Wg mnie problem w tym, że on nie daje się ubrać na spokojnie, ciężko wszystko dopasować. A na leżąco to już wcale.
Kieszonkę ubieram na chodząco, tego się nie da, brakuje trzeciej ręki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Rozeznanie
|
Spróbuj najpierw związać w pasie (tzn niżej, jak wam wypadnie),a dopiero później pod paskiem przełożyć ten kawałek materiału co tam powinien być
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udało się na śpiocha. Gdy on mi chodzi w trakcie ubierania, to już nie jest tak jak być powinno. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Najszybciej i najłatwiej zakładają sie pieluszki na rzepy, ale wiekszosc dzieci, w tym moja Natalia, odpinaja je ![]() Moja córka, od kilku dni świadomie woła, że chce zrobic kupe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Kropka, a już najłatwiej zakłada się majteczki, np. takie wełniane + tetra, o których już wcześniej pisałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
Jakiś felerny czas mam chyba. Na deser zgubiłam kabel do aparatu.
![]() Pieluchy takie jak na foto. Z bambusem wewnątrz i wkładką bambusowo - mikrofibrową. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Zadomowienie
|
Kropka ale łaciato u Ciebie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
Łaciato, bo tak jest śmiesznie.
![]() A w tygrysie młody wygląda jak Flinston. ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Chętnie bym pooglądała Wasze zbiory? Uwieczniacie je gdzieś? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#488 |
Zadomowienie
|
Koniecznie wklej fotke Daniela Flinstona
![]() Wracasz jeszcze do pampkow? Ja swoje pieluszki pokazywalam tu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=342 Choc teraz nasz stosik wyglada juz nieco inaczej ![]() A tu moja corka w formowance od eko_mamy https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1306962921 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
Śliczne, też mocno wzorzyste i kolorowe, tyle że nie zwierzęce.
![]() Ja od pampków całkiem nie odchodzę. Na noc zostają. Moje dziecko musi mieć sucho w nocy, taka fanaberia, to raz. A dwa, jak ma mokro to śpi czujnie, żeby go przebrać i wyjść powiesić czy wypłukać wielorazówkę nie ma szans, zaraz za mną stoi i buczy... a kisić tego w sypialni nie będę przecież. Niech bryka z mokrą dupą w dzień. Może zechce do nocnika w końcu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Zadomowienie
|
My tez na noc mamy pampersy od jakiegos czasu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
Jak widać wszystko się przydaje. Wszystko dla ludzi.
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Czy te Minkowate napki zapinacie w tym wieku, żeby skrócić pieluszkę, czy na pełnym rozpakowaniu jedziecie? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
Zadomowienie
|
Ja we wszystkich pieluszkach mam zapięty 1 rząd, ale tez ostatnio zastanawiałam sie czy juz ich całkowicie nie rozpiąć. Moja córka wazy 10 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
Danio to samo, 10kg.
I tak mi się wydaje, że lepiej leży jak jest spięte jedno. Inaczej dupka tak spada trochę. Ale mam też inny zgryz - wychodzą mi te kitki po bokach. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Zadomowienie
|
Mi tez czasami wychodza, ale bardzo rzadko. Zazwyczaj wtedy jak zakładam pieluszke w biegu i nie mam za bardzo jak ułożyć ich ładnie wokół pasa. Ale zazwyczaj przy zakładaniu udaje mi sie ułożyć je ładnie przy pasie i tak juz zostaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Fotki w klubie ![]() Bianka pozbywam się wszystkich otulaczy, bo podpasowały nam kieszonki. Nie mam formowanek, a składanie pieluch jakoś mi nie pasuje, nie umiem dobrze ich ułożyć, otulacze nie są mi już potrzebne. Tomek ma już dobrze ponad 4 kg i używamy wszystkich 20 kieszonek i 4 aio, wystarcza na pranie co 2gi dzień, bardzo mi się ta opcja podoba. A otulacz Imse vimse poszedł już dzisiaj:/ Mam pytanko - czy Wam tez przeciekają kieszonki ekomamy? Mam jedną minke i już ze trzy razy musieliśmy się przebierać, bo przeciekła (chyba w okolicy gumek), tylko nie wiem, czy to pul, czy ją źle zainstalowałam. Żadna inna pielucha jeszcze nie przeciekła, a od tygodnia-dwóch Tomek miewa naprawdę mocno nasikane.
![]() |
![]() |
#497 |
Zakorzenienie
|
Ja w końcu obczaiłam o co biega z tym wiązaniem formowanek i metodą zakładania też. Wzięłam gada na kolana, oparłam na sobie, tak pod kątem trochę i ubrałam. Wyszło prawie dobrze.
![]() Ale jeden dobry sik i leci bokami, nie są tak chłonne jak Minkowe otulaczki z wkładami. Mam 4, 3 nie używane odsyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
Puchata doopa
![]() Przy okazji parę akrobacji i bajzel w tle. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i jaki akrobata z niego! ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Ela - ja bym sie nie pozbywała wszystkich otulaczy. Upodobania pieluszkowe pewnie jeszcze Ci sie zmienią kilka razy w zaleznosci od pory roku, wieku dziecka, miejsca Waszego pobytu... Jestem pewna, że otulacz jeszcze nie raz będzie Ci potrzebny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wg mnie służą bardziej do odpieluchowania, zwłaszcza, jeśli są zakładane bez otulacza (są dobre do treningu nocnikowego - dziecko samo może wyjąć pieluszkę zza paska i siadać na nocnik) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Zadomowienie
|
Kasia.234 - taki sam nick masz na chostoforum?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Ano akrobata, niestety.
![]() No właśnie, bardziej na pół. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Zadomowienie
|
Kropka, no super Daniel prezentuje się w zwierzęcych pieluchach
![]() Tetro u nas spokojnie daje rade na 1 sik, ale szczerze to nie wymagam od tej pieluszki zbyt wiele - taka wlasnie na dzien, bez otulacza - zeby po ziemi sie nie polało ![]() Elu, to nic z tym otulaczem . Głębiej się na tym zastanawiając to naprawdę nie powinnam już wiecej kupować - a już napewno nie otulaczy ![]() ![]() Tomek superaśny pieluchowiec ![]() Eko_mama nam nie cieknie, nie mam jednak żadnej minke od niej. Może problem tkwi w za mało chłonnej wkładce? Kasiu, rzeczywiście uroczy stosik ![]() --- A do nas dziś dotarł wełniany otulacz od franiszki. Fajniasty, uszyty nieco na wzórk muksut'a, miękki, przewiewny, mega zgrabny. Zobaczymy jak będzie trzymał, póki co się moczy. Zdjęcia wrzuciłam na chustoforum, w dziale recenzji jak ktoś jest zainteresowany ![]() Mamy też nowy otulacz babyetty (dotarł do nas w ramach wymiany gwarancyjnej - poprzedni puścił oczko przy napce i dostaliśmy nowy). O taki: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Rozeznanie
|
Witam,
Mam pytanie bo czytając ten wątek chyba lekko zgłupiałam ![]() Niebawem zostanę mamą ![]() ![]() Możecie coś konkretnego polecić. Bo ja już naprawdę się pogubiłam w tych firmach, materiałach itd ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- I jeszcze jedno. Jak dzidzia zrobi siku w taką pieluchę, to rozumiem że cała idzie do prania tzn wkład + cały otulacz ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Napisz jeszcze, czy masz w domu dużo grzejników, żeby suszyć pieluszki, czy raczej wolisz szybkoschnące? Standardowo polecam po kilka sztuk z każdego rodzaju, żeby sprawdzić, co pasuje tobie i dziecku. Więcej napiszę za chwilę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie jestem nastawiona na żaden konkretny rodzaj, zastanawiam się co skompletować jako "pakiet startowy", żeby to miało ręce i nogi.
![]() |
![]() |
#508 |
Zadomowienie
|
Najogólniej pisząc - najlepiej zaopatrzyć się we wszytsko w niewielkiej ilości i potestować na dziecku. Inaczej trudno określić co dla Was bedzie ok. W tej kwestii naprawdę - ile dzieci i mam tyle upodobań.
Dla dziecka 4- 5 mcy, jeśli miałabym nie inwestować zbyt wiele, to proponowałabym: -5 szt kieszonek Happy Flute z bambusem i wkładkami z mikrofibry (w miare tania wersja kieszonek z naturalnym materiałem przy pupie, do kupienia na wielorazowo.pl i na allegro) -3-4 szt kieszonek z mikropolarem przy pupie (tańsza opcja to chińskie z allegro, albo szyte hand made np. ze str franiszki.pl; wersja droższa to firmówki - Bumgenius one size, Charlie Banana, Fuzzi Bunz, Itti Bitti, hand made: eko_mama, babyetta, nappime, maleme, pupeko) -otulacze 2 szt (Flip one size byłby chyba najbardziej uniwwrsalny) -6-9 szt tetry bambusowej Kikko lub muśliny Imse Vimse -6 szt prefoldów + jeśli na noce też planujecie wielo to proponuję dokupić 3-4 formowanki bambusowe/konopne + wełniany otulacz. Przedstawiłam zestaw, który pozwoli na pieluchowanie dziecka tylko wielo. Jesli chcecie tylko popróbować to proponuję po 1-2 szt wsyztskiego kupić, nie wiecej. Z czasem przekonacie się co sprawdza się najlepiej i dokupicie, a mniej lubiane pieluchy sprzedacie. Ostrzegam, żeby nie był - wielopieluchowanie wciąga i może prowadzić do poważnego uzależnienia ![]() Edytowane przez biankaaa Czas edycji: 2011-08-11 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Rozeznanie
|
no to na początek proponuję po kilka sztuk różnych rodzajów, jak już pisałam wyżej
![]() kieszonki z polarem i z innym materiałem w srodku formowanki i otulacze i teraz kieszonki pulowe różnych firm, na allegro są najtańsze chyba, jak polar w środku to dziecko ma sucho, jak np bambus to czuje, że ma mokro, na początek np po 3 sztuki, jak się sprawdzą to dokupić więcej formowanki - nie za duże, bo dziecko jeszcze malutkie, więc raczej cieńsze niż grubsze, do tego otulacze, na pewno wełniany i pulowy, również żeby sprawdzić co wam podpasuje generalnie pieluszki nie mogą być za grube i za szerokie, bardziej chłonne na noc i do spania w dzień, pozostałe raczej cieńsze do częstszych zmian. Piszcie, co jeszcze chcecie wiedzieć, na pewno ktoś pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Rozeznanie
|
Grzejniki mam, ale jakoś nie widzi mi się mieć porozwieszanych pieluch w całym domu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.