Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-08, 13:09   #721
patulinka94
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Wyobrażacie sobie, że wczoraj w aptece facet nie sprzedał mi magnezu?
Jak to? Czemu ci nie sprzedał?
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 13:09   #722
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
wiesz nie liczę, że urodze przed terminiem, a znając moje szczęście to nawet po wiec mam jeszcze dużo czasu, w zasadzie miesiąc. Jak mi gin na wizycie przed świętami powie że cos tam się dzieje to wtedy będę się sprężać jeszcze musimy po kołyskę w świeta pojechać do tż brata bo obiecał pożyczyć
no i to jest zdrowe podejscie nie-pierworodki ja tez wlasnie tak do tego podeszlam, ale zeby nie bylo, to dzisiaj wstawilam juz pierwsze pranie, zaraz potem poleci drugie. i to by bylo na tyle poki co z przygotowan. aaa, no i jak poskladam rzeczy, to przygotuje juz cos do spakowania do torby do szpitala mnie zostaly dobre 3 tygodnie, no i na wczorajszym ktg znow pisaly sie skurcze, polozna mowila, zebym jednak sie spakowala juz... no coz, ja jeszcze rodzic nie zamierzam, ale wieczorem mialam juz 3 bolesne te skurcze, wiec jednak powoli trzeba cos tam miec gotowe... no
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 13:14   #723
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Jak to? Czemu ci nie sprzedał?

Bo się boi ryzyka. mówi, że tylko po konsultacji z lekarzem Ostatnio mi nie sprzedał żelaza... nie wiem co za człowiek Mogłam TŻ samego wysłac to by sprzedał bez problemu.
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 13:17   #724
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Ineso, sunmade, Smarrita, beth (wiem, ze sie meldowała)- hop hop???
żyję, nie rodzę jeszcze;p
Dziś z rana badania krwi potem pochodziłam po mieście, zaliczyłam ciucholand bez stania w godzinnej kolejce (zastosowałam metodę nie pamiętam kogo "czy ktoś ma przeciwko abym została obsłużona bez kolejki" -poskutkowało młodej oglądałam biegówkę, teraz poszła z tż na spacer a ja męczę się z pitem-36 no za chiny go nie uzupełnię ( z pitem 37 nie mam problemu, żeby nie było;p), chyba oddam do jakiegoś biura rachunkowego tylko muszę się zorientowac jakie mi to poprawnie wypełni.

Widzę, że pisałyście o KTG- dziwne to jest, że jedni każą chodzic czy co tydzień albo częściej a inni nie. Mój nie każe, pytałam to mówił że nie trzeba, że jakby się młoda mniej ruszała to wtedy jechac skontrolowac CHyba bym wolała jeździc nawet 2x w tygodniu dla świętego spokoju a tak to głupio skoro tam pracuje i można się na niego natknąc i co, kłamac że się mało ruszała czy co

resztę potem nadrobię ;p

Gratuluję udanych wizyt i BRAKU paciorkowca
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 13:18   #725
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Bo się boi ryzyka. mówi, że tylko po konsultacji z lekarzem Ostatnio mi nie sprzedał żelaza... nie wiem co za człowiek Mogłam TŻ samego wysłac to by sprzedał bez problemu.
Dziwny ten farmaceuta

AsiaPo prosze fotkę torebki.
W rzeczywistości trochę bardziej wyrazisty kolor.
Ma taki paseczek że możesz sobie przez ramię przewiesic. Ja się jaram i nie mogę się czekać tych spacerów wiosną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1457443041860.jpg (34,9 KB, 20 załadowań)
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 13:21   #726
AsiaPo
Mama Land

Kropcia: Dzięki

W takim razie kliknęłam te tańsze, jak będzie kasa za miesiąc-dwa, to spróbuję i kupię od niej, w ramach porównania
Stary 2016-03-08, 13:21   #727
lulka19
Zakorzenienie

Wszystko zależy od podejścia lekarza. Ja chodze do Ordynatorki mojego szpitala, i ona uważa, że mogę chodzić 2 razy w tyg no to chodzę Już mi dużo nie zostało.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-08, 13:23   #728
AsiaPo
Mama Land

Patulinka: Piękna Ale mój portłel tam nawet by nie wlazł

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Dziś z rana badania krwi potem pochodziłam po mieście, zaliczyłam ciucholand bez stania w godzinnej kolejce (zastosowałam metodę nie pamiętam kogo "czy ktoś ma przeciwko abym została obsłużona bez kolejki" -poskutkowało młodej oglądałam biegówkę, teraz poszła z tż na spacer a ja męczę się z pitem-36 no za chiny go nie uzupełnię ( z pitem 37 nie mam problemu, żeby nie było;p), chyba oddam do jakiegoś biura rachunkowego tylko muszę się zorientowac jakie mi to poprawnie wypełni.

Widzę, że pisałyście o KTG- dziwne to jest, że jedni każą chodzic czy co tydzień albo częściej a inni nie. Mój nie każe, pytałam to mówił że nie trzeba, że jakby się młoda mniej ruszała to wtedy jechac skontrolowac CHyba bym wolała jeździc nawet 2x w tygodniu dla świętego spokoju a tak to głupio skoro tam pracuje i można się na niego natknąc i co, kłamac że się mało ruszała czy co

resztę potem nadrobię ;p

Gratuluję udanych wizyt i BRAKU paciorkowca
czemu uzupełniasz pit 36?
Mnie też czeka ten przykry obowiązek, więc dopytuję
Jak nie chcesz tu, to priw
Stary 2016-03-08, 13:26   #729
Kayira
Zakorzenienie

Cytat:
Lol. Przeciez z reguly kobiety w ciazy musza lykac.
Nawet moja gin mowil by w aptece sie dopytac co mozna...

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 13:27   #730
velika
Winter is coming

Cytat:
dziwne na maksa, co się może stać od przyjmowania magnezu
ja też jeszcze nic nie miałam mówione o ktg
zaraz się zbieram do sr ;]

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 13:36   #731
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość

Kopycio: No jednak Minky to poliester, więc się biję z myślami.

W ogóle babka z allegro (przesympatyczna! kiedyś uratowała mi dupę) zaproponowała mi cenę za pościel bawełnianą 90x120 80 zł niestety podziękuję, gdyż widzę też takie za 35 zł i to ten sam materiał.

Szkoda mi jej, ale nie stać mnie na takie szaleństwa

Z drugiej strony boję się, że te po 35 zł to jakiś szajs.

Ktoś się wypowie i podpowie?
Wiem ze to poliester, ale ja uważam, ze nie trzeba przesadzac w koncu nie ma jakiegoś ciagłego kontaktu skóra do skory. A wypełnienie pościeli to tez nic naturalnego. Zło czai sie wszedzie
Ta pościel o która pytasz to bawełniana? Czy z minky? Jak bawełniana to raczej nie powinno być dużej różnicy, ewentualnie w grubości materiału. A jesli z minky to ten polar potrafi być naprawdę różny i tu bym nie ryzykowała z tańszym. Sam minky dobry jakościowo kosztuje ok 60 zł za metr.

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość

Ja robie tez pyszne naleśniki i nadziewam je ruskim farszem i wszystkei zapiekam pod beszamelem
Musi byc pyszne! Niestety beszamel nie przejdzie u mojego tż..

Cytat:
Gdzie kupić takie podkłady na łózko? bo nie mam, a widzę, że jednak by się przydały...
W Ross sa! Ja tam brałam swoje

Cytat:

Cytat:
Nie rozumiem przecież magnez mozna kupic nawet w rossmanie. Co mu do tego co kupujesz. Jakis dziwny..

Miałam robic obiad, ale nie mam weny. Tż wraca pozno, zrobie mu gofry
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-08, 13:44   #732
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

ale sie obżarłam ta pomidorówka, wyszła pyszna
ten cień do brwi to Golden Rose - http://allegro.pl/puder-do-brwi-eyeb...863623811.html
kopycio piękne pościelki, zasłonki, poduszki ahh
Nie daje dzisiaj rady na plecy i zebra, taka jestem oblała, nie wiem czy to przez małego aliena który znowu fiknał na druga strone, bo czkawke czuje w prawej pachwinie a nie w lewej, jak to było wczesniej, okopuje mnie syrkami że czuje je pod skórą
martinixxx wspolczuje Twojej mamie, że tak ich nauczyła do wygody, ale przynajmniej u Ciebie odpocznie a tamci zrozumieja jak dobrze z nia mają, mój brat z bratową robia to samo, oboje od 3 miesiecy nie pracuja, a potrafia dziecko podrzucic na cały dzień i co drugi dzień przychodzic na obiadki gotowe, nie mówiac że nawet po sobie nie pozmywają :/
Stary 2016-03-08, 13:56   #733
agusia8919
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Agusia no faktycznie buc :/ lekarz bez powołania :/ a na nfz byłaś czy prywatnie? Bo jak na nfz to dziwne, że nie dał Ci skierowania na gbs, podobno od 2014 roku to obowiązkowe badanie. Ja prywatnie i zapłaciłam 35 zł.
Właśnie na nfz. wkurza mnie to że chodzi się na nfz a ciągle trzeba za coś płacić...

Teraz już nie będę zmieniać lekarza bo jeszcze bym trafiła na kogoś gorszego...

W sumie zostało parę tygodni, wytrzymam, a mąż mnie pocieszył. Ten nie pracuje w szpitalu w którym będę rodzić a mój poprzedni jak ma wrócić w kwietniu to może akurat będzie poród odbierał
agusia8919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 13:57   #734
madzia2409
Raczkowanie

Lulka,a jak będziesz rodzić?
Co do mnie, to narazie SN, a jesli cisnienie skoczy na porodowce, to CC.

Co do tych rak. Lekarka nie ma pomyslu na to i ma minac do kilku tygodni po porodzie... . Mam nadzieje, bo to chyba najgorsza zmora tej ciazy.

Co do Bozeny... boli szczegolnie rano, ale boli mnie tez ujscie pochwy... . Dobrze, ze jutro wizyta, to posprawdza dół.

Co do kosmetykow, ostatnio na Yves Rocher zaszalalam i mam teraz w lazience sporo nowosci . I peeling do ciala i maska, odzywka i szampon do wlosow i krem do twarzy i maseczka i do paznokci bazy . Niestety moja cera w ciazy oszalala i przetluszcza sie strasznie, az nie mam pomyslu co z nia juz robic.
Do kobietek farbujacych wlosy w domu... . Nie chce mi sie isc do fryzjera i siedziec te 2h, a chcialabym zafarbowac wlosy w domu. Czym farbujecie ??? Mam ciemny blond i pasemka, a chcialabym zafarbowac calosc na ciemny, chlodny blond. Ma ktoras wiedze w tym temacie???
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 14:00   #735
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Stosuje może któras tu puder transparentny? Jakie efekty nadaja one? Duzo jest opinii dobrych na temat pudru kryolan, tu babka opisuje http://matleenamakeup.blogspot.com/2...y-kryolan.html ale jakoś tak wolalabym od osoby stosujacej cos wiecej sie dowiedziec

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-08, 14:02   #736
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

czemu uzupełniasz pit 36?
Mnie też czeka ten przykry obowiązek, więc dopytuję
Jak nie chcesz tu, to priw
bo tż osiąga dochód również za granicą (w picie 11 ukazany jako "dochód zwolniony z podatku)- to mnie właśnie przerosło w deklaracji rocznej
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 14:02   #737
a_g_ata
Rozeznanie

Ufff...od rana ogarnialam szafę zosi ...jeszcze muszę wyprac parę ciuszkow i gotowe! Jutro akcja pakowania torby do szpitala..
Wieczorkiem was podczytam

W załączniku fotki szafy..
Jak ktoś chce etykietki do wydruku to mogę podeslac:p jestem zodiakalna panna i germanistką wiec wiecie "Ordnung muss sein" hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1457445693661.jpg (55,4 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1457445709842.jpg (45,0 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1457445727534.jpg (34,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1457445740401.jpg (50,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1457445751865.jpg (43,4 KB, 33 załadowań)
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 14:06   #738
NetaC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Zimno mi wylazi chyba, na razie niepozorny bąbelek w kąciku ale potraktuje go za wczasu pasta do zębów eh..

Mi si jeszcze nigdy zimno nie zrobiło zawsze mi pękają kąciki ust. I to strasznie piecze. Wtedy smaruje pomadka. Pomaga.

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Ja pierdykam, dobrnęłam do końca dobra godzine siedzę w wannie i czytam na apce.
.
Kurczę to już tuż tuż. Wow. Trzymam kciuki !!

Cytat:

Madziara wszystko zalezy od pogody, ja uszykowalam różne ciuszki, bo może byc cieplo tak jak za kilka dni a może sie ikazac ze spadnie śnieg tak jak dzisiaj w Niemczech wiec rozkminiac będę na bieżąco

u mnie dziś od rana pada śnieg cały dzień. Taki mokry. Blee...

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość

Aha- ja jestem najmłodsza z naszej 4 i nie byłam rozpieszczana lub lepiej traktowana. Miałyśmy wsystkie tak samo raczej. Za to u meza w rodzinie widzę, ze najmłodszy jest zawsze ten najbiedniejszy, najbardziej poszkodowany i wogole naj naj, z kolei ten pierwszy tez lepiej no bo pierwszy a moj maz po srodku no to tak sobie. Nie tyczy sie to jakis poważnych spraw na szczęście ale momentami da sie odczuć

a ja jestem jedynaczka. Ale mnie nigdy rodzice nie rozpieszczali. Czasem tata był dla mnie bardziej surowy jak dla obcych dzieci. Ale i dobrze w sumie. Teraz pomagają nam jak nie wiem co i cieszą się z wnuka.

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Poli może na początek spróbuj kremu bb? Jest lżejszy niż podkład. Z podkładów jest naprawdę ogromny wybór, zależy co potrzebujesz. U mnie jest taki problem, że wszystkie są dla mnie za ciemne Co do bazy to ja bym sobie darowała, jedynie jak już bardzo chcesz to na większe wyjście, ale na co dzień nie, bo Ci może cerę pogorszyć. Pod podkład lepiej jakiś lekki krem.

js uzywam kremu BB z garniera i jest okay. Delikatny Ale ładnie nadaje kolor skórze. Smaruje tym i szyję by się nie odcinalo. Ale mam najasnienszy kolor. W ogóle mało kosmetyków używam. Tusz jakies cienie.

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie Leon waży 2300 i może do porodu chociaz do 3 kg dobije i całe szczęscie się odwrócił
następna wizyta przed świętami
teraz lecę nadrabiać co tam naprodukowałyście
Super że się Synek odwrócił !!

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Plisss zamknijcie mi lodówkę na kłódkę rosi: Normalnie cały czas bym żarła. Jeszcze zaczęłam sobie wkręcać, że na dniach urodzę, bo od kilku dni mam lekką biegunkę, czyli organizm się oczyszcza, a jem jak smok, bo organizm gromadzi energię.

Lucy mały jest drobny ale łatwiej będzie Ci urodzić.

ja też jem i jem. Ale najgorsze to to ze ja mam tak od po 3 miesiącu.

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Poli podaje moje ulubione blogi urodowe i kanały

blogi
http://www.alinarose.pl/ mój absolutny nr 1, o czym czesto już tu pisałam, stąd dowiedziałam się sporo o naturalnej pielęgnacji i makijażu
http://idaliastyle.pl/
http://www.agatabielecka.pl/

youtube
https://www.youtube.com/user/nissiax83/videos
https://www.youtube.com/user/florenceBeauty/videos
https://www.youtube.com/user/loveandgreatshoes/videos

jestem fanką naturalnej pielęgnacji i "make no make up",żaden ze mnie makijażowy mistrz, ale lubie sobie czasem pooglądac filmiki, czegoś nowego sie nauczyć albo podpatrzeć jakieś fajne kosmetyki

może dziewczyny tez sie podzielą jakimiś swoimi ulubionymi blogami lifestylowymi, urodowymi etc. , bo sama chętnie zerknę na coś nowego

dzięki i ja z tego skorzystam chętnie. Mam 22 lata tez się czegoś dowiem m temat kosmetykow.

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Lucy
Gin mowi, ze ok 3000-3300 bedzie ważył w terminie, zobaczymy, dobrze, ze nie taki kloc jak ja (4800)

Promocje
Nie wiem czy znacie, jest taka aplikacja z gazetkami promo "moja gazetka" a ostatnio odkryłam taka apke "blix" i tam poza gazetkami sa tez kupony rabatowe do sklepów z ubraniami i do superpharm wlasnie

No i po północy! Mamy Dzien Kobiet! kochane oby nasi Panowie o nas nie zapomnieli
Wszystkiego naj kobietki!

znam ta gazetke i używam jest mega i super !

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
moj mnie wkurzyl... sam mowil ze od marca nie tyka alko pozniej ze od 9 miesiaca no i wczoraj zaczelam 9 ale pojechalismy do mojego taty i wypil 4 a dzisiaj co? wlasnie konczy 4 piwo powiedzialam mu ze ja mu nie zabraniam mnie mama zawiezie ale on ze mna nie pojedzie... ale po nim to splynelo i mi nie uwierzył... poprostu od jutra mu zabronie jak kupi to mu zabiore a jak i tak wypije..? juz nie wiem jak na niego wplynac... on sam mowi ze myslal ze sie ogarnie i ze za dobra jestem dla niego i nie bardzo potrafie wplynac na niego...

też nie wiem jak mam dojść do męża. Ale on jedno piwo pije. Gorzej jak pijemy z kimś. Wtedy ile na stole tyle wypije. Nie zna umiaru. Ale młody jeszcze. Nigdy nie balowal nie chodził na imprezy. Pewnie to dla tego że tak szybko stanie się tata. Mam nadzieję ze sobie z tym poradzi.

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Załącznik 6261586

Tak wyglądają te jeansowe kupione stacjonarnie ale w necie były tez, mam jeszcze neonowe i te 410 bordowe ktore kupowałam w promo za jakies 200 zł na run colours czy jakos tak

Tylko w 410 pocą sie trochę stopy gdzie ja nie mam z tym problemu są całe ortalionowe i stopa nie oddycha te jeansowe pod tym względem o niebo lepsze... Teraz wyszły takie kremowo brzoskwiniowe jeśli lubisz pastelowe kolorki bo ja na wiosnę/lato lubie. Na jesień zimę nisze same szarości czernie i borda

Wow. Ja to mam same brzydkie buty. I strasznie je niszcze. Od razu. Koszmar jakiś...

Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
No to sie moge pochwalic. Kacik Kubusia wyglada tak

Załącznik 6261591

oh. Też chce. Pomóżcie mi też.

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszcze niskich cisnien. Obecnie mimo dawkowania Dopegyt 3*1 cisnienie przekracza 140/80... do tego waga (przez obrzeki, bo juz guzik jem... i wszystkiego sobie odmawiam...)szybuje do gory, latam co chwile na badania moczu, czy bialko sie nie pojawia i zatrucie ciazowe sie nie zaczyna... do tego bol stawow i dloni taki, ze placze w nocy z bolu, bo inaczej juz nie porrafie sobie z tym radzic... . Nawet napisanie tego posta jest mega boles.ne dla palcow. Nie wiem jak bede noworodka przewijac itd. Jak czucia powoli nie mam... . Jutro wizyta i modle sie, zeby mlody duzo przybral na wadze. Marze zeby urodzic gdzies za miesiac i nie czekac do konca, czy przenosic do maja... . Nie daje juz rady.
Na pewno po porodzie wszystko minie. Będzie lepiej
Zobaczysz.

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Ja o dziwo jakoś śpię teraz na tych plecach nie katuje się spaniem na lewym boku mój mały toleruje plecy więc 3 noc i jako tako pospana te 5h.

Co jest moim najgorszym problemem to wzdecia. Mam bardzo mały brzuch. Adam szykuje się być klocem i nie wiem gdzie się mieści w tych moich wnetrznosciach. Moje jelita tak się porozchodzily ze hej. Po kaazdym jedzeniu jest takie bulgot, a wieczorem takie gazy ze aż mieszkanie skacze. Jem małe posiłki żeby jakoś funkcjonować ale jest coraz gorzej mamy zaczęty 34 tydzień a ja wieczorem pekam. Pije lactuloze żeby rano co nie co poszło i tak z rana do południa jest ok, a po południu tragedia. Mam taką ochotę na czekoladę ale to tylko w marzeniach mi pozostaje. Ten lyk lactuloze po obiedzie mnie ratuje żeby rano żyć. Nie jem już niczego co wzdyma staram się dużo chodzić po domu. W niedzielę jak byliśmy u teściów na obiedzie myślałam że umrę tam. Brzuch mi pekam a zjadłam mało. Nawet po głupim piciu jestem napompowana. Pije ok 1l dziennie. Przez te moje ograniczenia posiłków na mniejsze waga stoi w miejscu. Niby maly pięknie rośnie a ja i mój bęben nic nie przybieramy. Mówiłam ginowi o tym to ten powiedział ze tak teraz będzie. Ja marzę aby do świąt dotrzymać i potem niech maly się rodzi. Chłop jest duży dokarmiamy myślę że do świąt będzie ponad 3kg. Teraz wizyta w piątek i tak co półtora tygodnia. Będzie skończony 25marzec i wkrocze w 9 miesiąc niech się dzieje co ma się dziać.

mam tak jak Ty z tymi gazami. Koszmar. Mąż mówi że się zaczadzi.

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
my wczoraj zjedliśmy ostatni słoik ogórasków od mojej mamy jakoś mało zrobiła w tym roku...albo my dużo zjedliśmy

moja teściowa ciągle nam dowozi słoiki robi ich na potęgę. Ale odkąd spróbowała gotowych kupnych ze ss smaczne i tanie stwierdziła że już nie będzie robić. A szkoda. Bo robi super smaczne.

Cytat:
Ah, ah! Chciałam Wam jeszcze polecić film "To właśnie seks/The little death".
Powiedziała mi o nim koleżanka.
Tak porytego filmu długo nie widziałam
Mąż był nim zachwycony, a podziałał jak gra wstępna

Końcówka miażdży, choć w trakcie też jest kilka niezłych momentów

dzięki. Już wiem co będę dziś z mężem oglądać. Ale on biedny już tak bardzo chce seksu. A tu jeszcze tydzień nie wolno.

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Poli
Fajnie sie Ciebie czyta wystarczy, ze wszystko idzie pi naszej mysli i juz dzien udany

Martinixxx
Zostaw sobie mamę na dluzej a co! Moze w pl docenia jak jej dluzej nie bedzie nie cierpię takiego wykorzystywania..

AsiaPo
Dziekuje za przepis, strasznie mi sie spodibal

Justyna
Pokaz pokoj

Moje szycie
Załącznik 6262036Załącznik 6262041Załącznik 6262051Załącznik 6262056Załącznik 6262066Załącznik 6262076Załącznik 6262086Załącznik 6262096

talent. Piękne. Cudowne zrobić coś takiego samej.

Cytat:
Napisane przez valaria Pokaż wiadomość
kopycio cudowności, no nacieszyć się nie można! piękne

ja też walczę z albumem, od grudnia. ale takim tradycyjnym, z czarnymi kartkami. mam już stos wywołanych zdjęć... i nie mam siły na siedzenie za biurkiem. makabra, raz, że niewygodnie, dwa, że od siedzenia wszystko boli i uciska. także album jeszcze poczeeeka...

z serii abstrakcyjne sny - dzisiaj mężuś poszedł do pracy, ja taka zaspana, niby rozbudzona, niby jeszcze nieprzytomna... i słyszę, coś gada? jakby radio. odwracam się, a koło łóżka siedzi przyczajona... zakonnica?! i nagle rzuca się na mnie i chce mnie dusić. dopiero wtedy się obudziłam

matko co za koszmar. Okropny. Chyba bym urodziła ze strachu.

Cytat:
Cytat:

dziwne przecież na to nie ma recepty. Dziwny gość...

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Dziś z rana badania krwi potem pochodziłam po mieście, zaliczyłam ciucholand bez stania w godzinnej kolejce (zastosowałam metodę nie pamiętam kogo "czy ktoś ma przeciwko abym została obsłużona bez kolejki" -poskutkowało młodej oglądałam biegówkę, teraz poszła z
Super tekst. Serio. Zapamiętam i będę korzystać. ^^

Zacytowalam więcej ale się już widzę nie zmieściło bo chyba 21 wypowiedzi. Trochę kiepsko.

Miałam coś jeszcze od siebie ale wieczorem chyba napiszę bo mąż zaraz będzie. A coś dziś ma kiepski humor bo marudzi mi w SMS.
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 14:09   #739
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie mnie dzisiaj w nocy skurcze męczyły Teraz co chwilę jakieś kłucie tam odczuwam. Nie lubię takich straszaków :/
wlasnie ja tez wczoraj wieczorem straszaki mialam a potem to klucie co jakis czas, dlatego dzisiaj grzecznie pranie robie
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-08, 14:19   #740
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
wlasnie ja tez wczoraj wieczorem straszaki mialam a potem to klucie co jakis czas, dlatego dzisiaj grzecznie pranie robie
Może córka się stresowała, że masz nieprzygotowane rzeczy dla niej to Cię popędziła
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 14:20   #741
annihilate
Rozeznanie

Dzięki za odpowiedzi w sprawie ciśnienia

Przespałam się na chwilę i znowu mnie skurcze męczyły. Kompletnie nie umiem sobie znaleźć wygodnej pozycji ani do spania ani do siedzenia. Dobrze, że to już końcówka.

Lulka nie ogarniam jak mógł Ci magnezu nie sprzedać... a podkłady ja mam seni ale ten większy rozmiar 60x90, w aptece powinny być, ale idź może do innej bo znowu nie będzie Ci chciał sprzedać buc

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 14:21   #742
Polinezyjka
Zakorzenienie

Lulka jaki agrument gość dobry

Cloche o to ładnie sie dzieje ja pierworodka ale torby jeszcze nawet nie posiadam do której mogłabym sie upakowac hehe

Melduje ze wyslalam albumy do ciotek i wyslalam ubrania na wymianę jeeeka lubię tak po kolei odchaczac

Zjadłam właśnie pyszna tarte!! Chyba taka zrobię na obiad bo jest genialna 💗 z o kurde juz nie pamiętam z czym byla .

Świetnie.

Podejdę do kasy to przeczytam i postaram się zapamięta składniki hehe bo potem musze pójść je kupic

Teraz czekam na kawke i jednak koktajl z owoców to sobie sama w domu zrobię smoothie jakies trzasnę w thermosiu
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 14:21   #743
justyna_fli
Zadomowienie

Kopycio, sliczne to wszystko Pokaze pokoik ale jeszcze musze dopracowac pare detali
Cytat:
Stosuje może któras tu puder transparentny? Jakie efekty nadaja one? Duzo jest opinii dobrych na temat pudru kryolan, tu babka opisuje http://matleenamakeup.blogspot.com/2...y-kryolan.html ale jakoś tak wolalabym od osoby stosujacej cos wiecej sie dowiedziec
Ja uzylam raz haha Na slubie bo mnie makijazystka slabo zmatowila a byl upal (sierpien) i zaczelam sie swiecic Kolezanka mnie poratowala wlasnie Kryolanem. Na pewno to nie jest produkt na co dzien... Raczej na wieksze wyjscia bo rzeczywiscie trzyma mat bardzo dlugo. Tylko nie mozna przesadzic bo bedzie efekt corki mlynarza
Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Ufff...od rana ogarnialam szafę zosi ...jeszcze muszę wyprac parę ciuszkow i gotowe! Jutro akcja pakowania torby do szpitala..

Jak ktoś chce etykietki do wydruku to mogę podeslac:p jestem zodiakalna panna i germanistką wiec wiecie "Ordnung muss sein" hehe
Wow, ale pieknie poukladane
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 14:23   #744
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
a podkłady ja mam seni ale ten większy rozmiar 60x90, w aptece powinny być, ale idź może do innej bo znowu nie będzie Ci chciał sprzedać buc

Mam dokladnie te same podkłady,sa w kazdej aptece. U mnie na stronie szpitala sa na liście rzeczy które mam zabrać.To w sumie pprzydałobysie ddokupic je by polozyc prpfilaktycznie na moja stone lozka.
21 tc córeczka
Stary 2016-03-08, 14:30   #745
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Ja uzylam raz haha Na slubie bo mnie makijazystka slabo zmatowila a byl upal (sierpien) i zaczelam sie swiecic Kolezanka mnie poratowala wlasnie Kryolanem. Na pewno to nie jest produkt na co dzien... Raczej na wieksze wyjscia bo rzeczywiscie trzyma mat bardzo dlugo. Tylko nie mozna przesadzic bo bedzie efekt corki mlynarza
:

Ciekawa jestem jak te calkiem jasne wyglądają na twarzy i jaki efekt dają bo czulabym sie w takim jak lala z porcelany, wiec jak to dobierać pod kolor skóry?
Stary 2016-03-08, 14:30   #746
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Ja "używam" jak mnie kosmetyczka maluje na większe imprezy. Na pewno nie jest na co dzień, bo zapycha. Cholerstwo drogie też, swoją drogą. Ja kupiłam sobie w Ross z Belle taki puder transparentny (biały) w kamieniu i zdarza mi się w tygodniu go użyć. Spełnia swoją funkcję tak samo jak ten który wkleiłaś. Z tego co wiem, to maniaczki makijażowe używają zwykłego pudru do tyłka z babydream i niby działa rewelacyjnie. Aczkolwiek nie próbowałam tego patentu.

edit. bo napisałaś kolejnego posta...wg mojej kosmetyczki tylko biały! On zmienia kolor na twarzy i musiałabyś go nałożyć tonę, żeby było choćby troszkę biało...

Wyrwałam się dziś z domowego więzienia..w końcu dostałam zielone światło od gina...ale tak już ciężko chodzić cholipa...

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2016-03-08 o 14:32
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 14:36   #747
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kejka a gdzies to wyszla na spacerki? dobra ja skonczylam kawunie to czas się zbierać do domu u konczyc zamówienie moich probek kremów BB

Kurde dobrze was miec :P w zyciu bym nie wiedziała ze są takie kremy heh zamówię probeczki i bedzie szau

Dziewczynki co stosuja kosmetyki sylveco mam pytanie bo sobie upatrzyłam dwie rzeczy to jak wrócę do domu pomęczę was który z nich wybrac:P moja pamięć niestety szwankuje i nie pamiętam co to upatrzyłam heh
21 tc córeczka
Stary 2016-03-08, 14:36   #748
agusia8919
Raczkowanie

ach, zrobiłam ostatnie pranie, zostało trochę prasowania i torba do spakowania (wszystko mam już ułożone w oddzielnej szafce).
W przyszłym tygodniu oddam wózek do czyszczenia i męża muszę pomęczyć żeby dno łóżeczka przykręcił wyżej i szczebelki powkładał, bo do grudnia korzystał z niego starszy synek.
Zazdroszczę wam tych kącików i pokoików dla maluszków. U nas wszystko w naszej sypialni. Co prawda to duży pokój, ale 2 łóżka i łóżeczko+ komoda z przewijakiem i nasze meble to już graciarnia a nie sypialnia.
Nie kupuję już żadnych półeczek ani pierdółek bo to tylko pogorszy sprawę...

No ale... byle do lata i mamy się przeprowadzać
agusia8919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 14:37   #749
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Lulka,a jak będziesz rodzić?
Co do mnie, to narazie SN, a jesli cisnienie skoczy na porodowce, to CC.

Na tą chwilę CC, ale mam nadzieję, że to jeszcze ulegnie zmianie

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość

Pięknie, szafa marzenie

Kupię te podkłady w rossmanie
Stary 2016-03-08, 14:39   #750
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia8919 Pokaż wiadomość
ach, zrobiłam ostatnie pranie, zostało trochę prasowania i torba do spakowania (wszystko mam już ułożone w oddzielnej szafce).
W przyszłym tygodniu oddam wózek do czyszczenia i męża muszę pomęczyć żeby dno łóżeczka przykręcił wyżej i szczebelki powkładał, bo do grudnia korzystał z niego starszy synek.
Zazdroszczę wam tych kącików i pokoików dla maluszków. U nas wszystko w naszej sypialni. Co prawda to duży pokój, ale 2 łóżka i łóżeczko+ komoda z przewijakiem i nasze meble to już graciarnia a nie sypialnia.
Nie kupuję już żadnych półeczek ani pierdółek bo to tylko pogorszy sprawę...

No ale... byle do lata i mamy się przeprowadzać

Tak ! Im mniej ☠☠☠☠☠☠☠ na widoku tym sympatyczniej i milej dla oka. Dlatego ja tez zrezygnowałam z półek. U nas jak u was, w mini pokoju wielkie lóżko nasze, łóżeczko na którym jest przewijak, i wielka szafa. Tyle. Nic więcej sie nie zmieści.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Ej slowo : P i e r d u l e k mi zbanowalo heheh
21 tc córeczka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości