Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-08, 11:34   #691
annihilate
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Tak Was czytam z tym ciśnieniem i się zastanawiam jakie jest prawidłowe w ciąży?

Ja ostatnio miałam na wizycie 130/80, a wcześniej 125/80, 140/80, 120/80,125/65,130/75,120/80,140/80. W domu nie mierzę więc nie wiem ile mam. Gin mi mówiła, że jeszcze jest ok. Ale Wy macie takie różne i już się w tym pogubiłam :P

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 11:38   #692
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Tak Was czytam z tym ciśnieniem i się zastanawiam jakie jest prawidłowe w ciąży?

Ja ostatnio miałam na wizycie 130/80, a wcześniej 125/80, 140/80, 120/80,125/65,130/75,120/80,140/80. W domu nie mierzę więc nie wiem ile mam. Gin mi mówiła, że jeszcze jest ok. Ale Wy macie takie różne i już się w tym pogubiłam :P
dobre, przy końcu włąsnie troche się zwiększa, w zależności jakie masz tendencje
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 11:45   #693
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość

Masz dobre ciśnienie. W ciaży alarmujące jest 140/90 i więcej utrzymujące się po kilka dni...

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Ja chodze już na KTG 2 razy w tygodniu. W środy i soboty
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 11:52   #694
Trisdom
Zadomowienie

Ineso, sunmade, Smarrita, beth (wiem, ze sie meldowała)- hop hop???
Stary 2016-03-08, 11:52   #695
Polinezyjka
Zakorzenienie

Heh, przed pójściem spać pomyślałam sobie : jutro będzie mega zawalisty dzień

No i jest!
Kolejny problem mi się rozwiązał !!!
(ja tego nie powinnam nazywać problemami, to bardziej wyzwania są )
Więc Pani ze sklepu z allegro mi odpisała, że nie ma sensu bym robiła zwrot, potem wybierała od nowa i kupowała, że ona mi wymieni te ubrania, tylko bym wysłała w kopercie adres, nick z allegro i jeśli nie będzie kolorów lub tego rozmiaru to wtedy będziemy się dogadywać czy chcę coś innego i dopłacić czy mają mi zwrócić za to kasę jeśli nie będzie rozmiaru.

Niech te włosy schną to lecę w świat :b unia:

WIZAŻ POSTY
dobra, wiem, że ja infromatyk ale już nie mam pomysłu - przeszłam na chroma i tu jak piszę posty to nie widzę emotikonek tylko cały czas mam ten tryb kodowania. Gdzie to się zmienia?

Cytat:
Napisane przez valaria Pokaż wiadomość
z serii abstrakcyjne sny - dzisiaj mężuś poszedł do pracy, ja taka zaspana, niby rozbudzona, niby jeszcze nieprzytomna... i słyszę, coś gada? jakby radio. odwracam się, a koło łóżka siedzi przyczajona... zakonnica?! i nagle rzuca się na mnie i chce mnie dusić. dopiero wtedy się obudziłam
Oooo kurde! Mocny sen!!
brr....

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
No bo się ogólnie czuję nieatrakcyjna, zwłaszcza jak mam doła, albo problemy motoryczne A ten mi o tym przypomniał, gdy byłam u szczytu urodowego

Zgagę mam po wszystkim
Więc jem wszystko
Usta mi dziś szalenie pękają i od tej krwi chce mi się
No to na wakacjach będziesz czuła się super atrakcyjna jak się wszystkie będziemy koło naszych maluszków krzątać to figurka wróci do siebie ekspresowo.

Cytat:
Napisane przez NieIdealna82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wizyta
No więc u Nas wszystko ok.
Szyjka dobrze,łożysko dobrze.
Paweł waży 2600 więc w normie
Następna ostatnia wizyta 29.03 i skierowanie na porodówkę
pobrał gbs i za 4 dni wynik.

Pozdrawiam Was i gratuluje udanych wizyt
gratuluje !!! bardzo dobre informacje

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Hellou,
witam się tylko szybko po wizycie- u mnie tez alarmy odwołane, szyjka sie coprawda skraca, ale nie dramatycznie, od strony wewnetrznej robi sie też delikatne rozwarcie, ale jak na KTG nie zapisały sie skurcze, to nie ma paniki

Poli- dziewczyny napisały Ci juz sporo blogów, które mozesz poczytać.
No to gratulacje
naprawdę same dobre informacje wszystkie przynosimy

tak tak już siędzę w tych blogach stronach mam tyle zakładek otwartych że matko święto. Ale wyschną włoski i lecę !

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
jejjku no tragiczne sa takie odwiedziny
ja mam złe wspomnienia, ledwo się ogarnełam, z dupska za przeproszeniem jeszcze mi leciało, a tu wizyty, a syn to chyba wyczuwał moje poddenerwowanie, bo kto przyszedł, to jakies akcje robił, i ja w innym pokoju na spokojnie karmiłam,a mąż siedział z gośćmi, i jeszcze pamiętam jak jakas ciotka z rodziny oburzona,ze co on tak ryczy, a oni pojechali i dziecko spokojne. wiesz to takei zamieszanie, kawka herbatka, dla mnie po 2 mies. najlepiej

dziewczyny a wiecie że ja mam noce, co śię jak zabita, rano budze się i dotykam, bo cos chyba brzuch mi zmniejszył sie i panika, czy Młody się rusza
No ! Po miesiącu już nawet myślę, że byłoby ok
Moja przyjaciółka na mój ślub przyjechała z miesięcznym synkiem. Czuła się świetnie - wiec myślę, że wtedy byłoby juz spoko
Ale nie po paru dniach!

A co do brzucha - ja dziś panika z rana bo mała nie rusza sie, a zazwyczaj się budzi jakoś przede mną.
No cóż, ja do 9 leżałam w lóżu to dziecko sobie drzemkało
teraz czasem leniwie się przeciągnie.
Dziś chyba coś leniwy dzień ma.

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Poli cieszę się, że dzisiaj masz lepszy dzień, bo wczoraj aż dziwnie było z Tobą smurną.
hehehheh

rozbroiłaś mnie hhehe
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 11:54   #696
AsiaPo
Mama Land

Lucy: Nie obcinaj teraz, bo nie wiesz, jak się włosy zachowają po ciąży Moje bardzo szybko teraz rosną, ale boję się, ze później wypadną/się pokruszą, więc z ostrymi zmianami czekam do pojawienia się Martyny na świecie

Swoje kłaki malowałam 3 miesiące temu, a w sobotę kumpela je chwaliła, że są takie równomierne, że wyglądają jak naturalne Także przetrzymam taki stan do porodu choć już mnie korci zmiana koloru
Stary 2016-03-08, 11:56   #697
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Masz dobre ciśnienie. W ciaży alarmujące jest 140/90 i więcej utrzymujące się po kilka dni...

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Ja chodze już na KTG 2 razy w tygodniu. W środy i soboty
Heh ja nie miałam ktg ani razu. aż dziwne, czy nie?
Pytałam go kilka razy ale zawsze mówił " jeszcze czas" no i teraz to juz raczej ni zrobię, widocznie nie musi byc rutynowo.

Mam cofkę... Ciagle mam uczucie, jakbym zaraz mega pawia miała puścić straszne :/
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-08, 11:57   #698
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Odebrałam wyniki gbs - nie wyhodowano
Stary 2016-03-08, 11:59   #699
ania_mala
Zadomowienie

Najlepszego kobiety i nasze malutkie kobietki Lekkich porodów przede wszystkim

Gratuluje udanych wizyt. Rosna te nasze dzieciaczki i niech tak będzie aż do planowanych terminów

Dzieci a pogoda
Nie wiem jak z takimi maluszkami, ale przedszkolaki przed burzą daja nam nieźle popalić. Krzyczą, kłócą się i słuchac nie chcą. No i niektóre skarżą się na ból głowy lub nóżek. Czyli odczuwaja zmiany pogody jak my...

Pokoiki/ kąciki
Wszystkie takie piękneNic tylko czekać na maleństwa
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 12:09   #700
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam baldachim, akurat coś pomiedzy materiałem a tiulem, ale nieprzezroczysty, i mi sprawdziłs ię, prałam i tyle, ale jakoś rpzytulnie było, i Młody się nie rozpraszał
ALe ochraniacz musiałam zdjąć, bo go nie widziałam z łóżka ochraniacz to i tak dopiero jak dziecko się przemieszcza
Ja się zastanawiam nad baldachimem (skoro już mamy...), bo łóżeczko stoi blisko telewizora, a nie chcę, żeby mała patrzyła w ekran zbyt wcześnie.
A ochraniacz chyba założę póki co inaczej niż jest zaplanowany, bo chyba cały założę na dłuższą stronę, żeby odgrodzić malucha od magazynu za łóżeczkiem.

Ja się nie wcinam, chętnie wezmę ten 17.04, bo u nas w rodzinach kwiecień jest tak obstawiony, że TŻ się śmieje, że musimy wynajmować browar na kwiecień, żeby wszystkie okazje uczcić. Ale różne daty przeżyję, byleby nie 01.04 ani tym bardziej 10.04...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 12:13   #701
valaria
Raczkowanie

annihilate też mam takie latające ciśnienie. dzisiaj 125/83. takie zbliżone utrzymuje się już kilka tygodni - w kryzysie było 140/85, ale to takie dwa dni - i wiał halny, więc pewnie dlatego na początku mnie to przerażało bo ja z tych raczej niskociśnieniowych, norma koło 90/60 a tu tyyyle... ale trzyma się to reguły już od dawna i czuję się okej więc chyba jest w porządku. przy tym 140 to była masakra, normalnie mną telepało... także póki nic się nie dzieje to się nie martwię

ja też nie miałam ktg i póki co nikt nic nie wspominał. zobaczymy, może później jakoś, bo to dopiero skończone 33 tygodnie
valaria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-08, 12:15   #702
kopycio
Rozeznanie

Dziekuje nie powiem, troche sie namęczyłam z wypelnieniami i niesfornym minky, ale wyszło tak jak chcialam jeszcze ze dwa pluszaki i motylek i finito a No i literki na sciane
Koszyczki sa z jysk w promo 3 szt. za 20 zl

AsiaPo jaka masz rozkmine odnośnie minky?

Nieidealna, Trisdom cudnie, ze na wizycie wszystko ok

Zdjecia
Kiedys miałam zajawkę, pracowałam ze zdjęciami ludzi i siła rzeczy tez dbałam o nasze, a teraz to masakra jakas. Ostatnio stwierdziłam, ze nie bede wywoływać wyjazdami tylko latami. Jeden album, jeden rok. Zaczynam od tego, juz wybrałam kilka i na bieżąco wsadzam wybrane do odpowiedniego folderu, potem wywołam i wrzucę w album

Pieprzyki
Nawet nic nie mówcie.. Jestem cała spieprzona! Ale takie drobne, nieszkodliwe. Choć dwa mam do usunięcia. Najgorzej po lecie zawsze duzo nowych..

Henna
Przynajmniej tu u mnie spokoj, brwi czarne, włosy tez i rzęsy jeden problem mniej, za to mam długie włoski w brwiach i widac przeswity

Ruskie! ale mam po nich taka zgagę, ze szok! Najem sie jak urodze

Teść zadzwonił z zyczeniami mam fajnego tescia
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 12:17   #703
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Heh, przed pójściem spać pomyślałam sobie : jutro będzie mega zawalisty dzień

No i jest!
Kolejny problem mi się rozwiązał !!!
(ja tego nie powinnam nazywać problemami, to bardziej wyzwania są )
Więc Pani ze sklepu z allegro mi odpisała, że nie ma sensu bym robiła zwrot, potem wybierała od nowa i kupowała, że ona mi wymieni te ubrania, tylko bym wysłała w kopercie adres, nick z allegro i jeśli nie będzie kolorów lub tego rozmiaru to wtedy będziemy się dogadywać czy chcę coś innego i dopłacić czy mają mi zwrócić za to kasę jeśli nie będzie rozmiaru.

Niech te włosy schną to lecę w świat :b unia:

WIZAŻ POSTY
dobra, wiem, że ja infromatyk ale już nie mam pomysłu - przeszłam na chroma i tu jak piszę posty to nie widzę emotikonek tylko cały czas mam ten tryb kodowania. Gdzie to się zmienia?

Oooo kurde! Mocny sen!!
brr....

No to na wakacjach będziesz czuła się super atrakcyjna jak się wszystkie będziemy koło naszych maluszków krzątać to figurka wróci do siebie ekspresowo.

gratuluje !!! bardzo dobre informacje

No to gratulacje
naprawdę same dobre informacje wszystkie przynosimy

tak tak już siędzę w tych blogach stronach mam tyle zakładek otwartych że matko święto. Ale wyschną włoski i lecę !

No ! Po miesiącu już nawet myślę, że byłoby ok
Moja przyjaciółka na mój ślub przyjechała z miesięcznym synkiem. Czuła się świetnie - wiec myślę, że wtedy byłoby juz spoko
Ale nie po paru dniach!

A co do brzucha - ja dziś panika z rana bo mała nie rusza sie, a zazwyczaj się budzi jakoś przede mną.
No cóż, ja do 9 leżałam w lóżu to dziecko sobie drzemkało
teraz czasem leniwie się przeciągnie.
Dziś chyba coś leniwy dzień ma.

i dobrze, neich na "wolności" tak kimają do 9:00 a my bedziemy odpoczywać

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
super

ja musze zamówić podkady poporodowe, bo jeszzce nie mam, a późneij się załatwię. te takie na łóżko, bo takie wielkie podpachy daje szpital, ale na początku mi to przeciekało często i jak ktoś mi z łaską ma zmieniac prześcieradło to wole te podkłady
Stary 2016-03-08, 12:25   #704
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Slyszalyscie o pijanych rodzicach 10dniowego noworodka? Ojciec mial 4 promile, matka tez nie byla trzeźwa!!

Dobra pograsowalam dzisiaj troche po miescie z tesciowa To czas sie wziac za obiad: Pomidorówka na zeberkach mniaaam

Kalpana pytalas o brwi, ja zamowilam sobie taki cieb do brwi, jest paleta barw jak wejde na kompa to wysle linka

Kopycio później obejrzę zdjęcia, ale juz czuje ze super wszystko wygląda
Stary 2016-03-08, 12:25   #705
patulinka94
Zadomowienie

Ale jestem szczęśliwa! :sly:
Zrobiłam sobie prezent na dzień kobiet i kupiłam torebkę idealnie pasująca do moich żółtych trampek Bomba!!!
No i 2 koszulki na po ciążę :P

Lulka
Ale mi ochoty narobiłas na ruskie, z tym ze nie chce mi się tyle stać w kuchni :P :P

Kypcio
Zaraz zalacze komputer i zobaczę twoje dzieła

Cytat:
Napisane przez NieIdealna82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wizyta
No więc u Nas wszystko ok.
Szyjka dobrze,łożysko dobrze.
Paweł waży 2600 więc w normie
Następna ostatnia wizyta 29.03 i skierowanie na porodówkę
pobrał gbs i za 4 dni wynik.
Pozdrawiam Was i gratuluje udanych wizyt

No to synek ma już poważna wagę, niech rośnie zdrowo

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Hellou,
witam się tylko szybko po wizycie- u mnie tez alarmy odwołane, szyjka sie coprawda skraca, ale nie dramatycznie, od strony wewnetrznej robi sie też delikatne rozwarcie, ale jak na KTG nie zapisały sie skurcze, to nie ma paniki.

idę posprzatac dom, jak mi wolno
No to kolejne dobre wiadomości ☺
Tylko nie szalej za bardzo z tym sprzątaniem :P

Cytat:
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 12:26   #706
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

świetne wieści no i ta niespodzianka w domu

Ja bym nie była taka zdecydowana gdybym nie miała na twarzy i ten na ramieniu by tak nie dokuczał. W dodatku TŻ mnie bardzo namawia i wstępnie planuję zrobić to w lipcu, chyba że chrzciny będziemy robić to dopiero na jesieni, żebym szwów nie miała. No i nie wiem czy latem będzie chciał mi zrobić, bo nie powinno się na ostrym słońcu przebywać póki się nie zagoi. W

Jak już jesteśmy w tematach kosmetycznych, to może mi któraś powie co mam zrobić z brwiami? Jasne oczy, jasna karnacja i nie wiem jak je podkreślić, żeby wyglądały ładnie i naturalnie. Henna raczej nie wchodzi w grę, bo wychodzi bardzo ciemna i będę wyglądać śmiesznie. Kredka? Cienie? Mam mega jasne brwi.
Najlepiej to wybrać się do sprawdzonej (!) kosmetyczki. Wdomu można zacząć od poszukania albo matowych cieni lub skorzystanie z gotowych paletek do stylizacji brwi np Catrice czy Essence

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Hah
myję głowę - odłożyłam rączkę prysznicu na kran tak byle jak - bo chciałam nałożyć odżywkę.
A tu BACH - rączka spadła i jak wąż na wszystkie strony leje, a po chwili zanim ją zlapałam ustawiła się prosto na mnie. Całą mnie zlała.
Popiszczałam i pośmiałam się za jednym zamachem

A ten balsam pachnie tak męsko czy normalnie?

Co do mamy - przyzwyczaiła ich do tego, to jest najgorsze, bo ludzi jak się przyzwyczai to potem można do śmierci oczekiwać "dziękuję".
Bo dla nich to jest norma. codzienność.
Nie zastanawiaja sie ile to od mamy wymaga wysiłku i że mogłaby prowadzic juz swoje zycie nie zajmujac sie nikim tylko soba i mezem.

Tez mam nadzieje, ze jak zniknie im na poltora miesiaca to powitaja ja klaniajac sie przed nia!

Dokladnie ! tez sobie dzis cos kupie hihi ale moze ta kawka i kojtajl wystarczy

Tak! ten błąd muszę naprawić kupię ten krem BB - tylko najpierw muszę poczytać. Można też dorwać jakieś próbki? zanim kupie?
Hm hm

A co do brwi - no ja to wiesz , dopiero szukam i się uczę. A u kosmetyczki jak byłaś to co Ci proponowały? Może faktycznie trzeba znaleźć odcień do malowania? Wczoraj na filmiku widziałam jak dziewczyna sobie wymalowała brwi (tylko ona czarnym), wiec pewnie się da znaleźć jasny ale taki, który nada ostrości Twojej buzi?

poczekajmy aż tu doświadczone dzeiwczyny się wypowiedzą
No niestety przyzwyczaiła. Ona się lituje na moją siostra, która ma męża ekhm lekkiego trrana psychicznego Bedzie to dość długo, także wierzę,że się ogarną

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Kalpana: Henna u kosmetyczki (ale dobrej). Dobierze Ci odpowiedni kolor. Ja dłuuuugo chodziłam w czarnej hennie (do blond włosów, ale bardzo lubię mocną oprawę oka, więc tuszu nawalam 100 kg), aż w końcu dałam się namówić na jakieś mieszanki i były strzałem w 10

Mój Mąż ostatnio do mnie powiedział: "Znów czujesz się nieatrakcyjna?" w momencie, gdy byłam w pełnym make-upie i włosy miałam zrobione
Wtedy zaczęłam płakać i było po makijażu
Z jakiego mięsa robicie burgery?? Ostatnio miałam akurat mielonego indyka, więc dodałam do niego trochę pesto czerwonego i były boskie aż TŻ wykorzystał patent w pracy (jest kucharzem) i do mielonego schabu, czy tam łopatki dodał i się wszyscy zajadali
U mnie dziś pizza

MiniMonix: Najzwyczajniej w świecie mrożę wyrośnięty spód do pizzy. Ostatnio moim hitem jest pizza z patelni i właśnie te spody mrożę Przepis: KLIK

Przepraszam za wyrażenie, ale co za sępy 11 osób?! I jeszcze wybrzydzają?! U Ciebie Mama będzie się czuła jak na wakacjach trzymaj ją jak najdłużej, niech odpocznie!

Chyba też się przejdę i coś sobie kupię
Tylko co? Bo ciążowych ubrań mam już po kokardy

Poli: Non stop zapominam: i brawa, że nie musiałaś drugi raz się męczyć z tym albumem
No niestety. Żal mi jej, dlatego postaram się, aby tutaj trochę odpoczęła.

Tez już się nie mogę doczekać aż wskoczę w normalne ciuchy. Teraz nawet do sklepu nie wchodzę.

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Poli
Fajnie sie Ciebie czyta wystarczy, ze wszystko idzie pi naszej mysli i juz dzien udany

Martinixxx
Zostaw sobie mamę na dluzej a co! Moze w pl docenia jak jej dluzej nie bedzie nie cierpię takiego wykorzystywania..

AsiaPo
Dziekuje za przepis, strasznie mi sie spodibal

Justyna
Pokaz pokoj

Moje szycie
Załącznik 6262036Załącznik 6262041Załącznik 6262051Załącznik 6262056Załącznik 6262066Załącznik 6262076Załącznik 6262086Załącznik 6262096
Ja też nie lubie wykorzystywania. Będa w szoku

Piekne pościele Mam taki sam wzór i minky do wózka dla małego.

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Poli cieszę się, że dzisiaj masz lepszy dzień, bo wczoraj aż dziwnie było z Tobą smurną.

Kopycio ślixzne rzeczy.

Martinix współczuję Twojej mamie, ze tak ją wykorzystują ale sama pewnie im na to pozwoliła. Wyjazd do Ciebie może im uświadomi ile robi, a mama sobie odpocznie, bo wątpię, żeby więcej się u Ciebie narobiła niż w domu

Vel nawet mnie tu nie strasz, że się wbijam w kolejkę.

Co do zdjęć, to też żadnego ze ślubu nie wywołaliśmy. Cały czas się za to zabieram ale słabo mi to idzie.
Mam nadzieję,że tż będzie jeszcze z nami. Powiedział,że on będzie wszystko robił,żeby sobie odpoczęła i zobaczyła,że nie tzreba sie wyrabiac ponad normę.

Zdjęcia ślubne wywołaliśmy od razu, bo wiedziała,że jak nie twreaz to nigdy

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 12:29   #707
AsiaPo
Mama Land

Podkłady dla mnie to must have - jeszcze przed całą akcją, bo wolałabym nie zmoczyć swojego materaca A nie przewidzę, ile ze mnie poleci, więc wolę wyro zabezpieczyć

Kopycio: No jednak Minky to poliester, więc się biję z myślami.
W ogóle babka z allegro (przesympatyczna! kiedyś uratowała mi dupę) zaproponowała mi cenę za pościel bawełnianą 90x120 80 zł niestety podziękuję, gdyż widzę też takie za 35 zł i to ten sam materiał.
Szkoda mi jej, ale nie stać mnie na takie szaleństwa
Z drugiej strony boję się, że te po 35 zł to jakiś szajs.

Ktoś się wypowie i podpowie?
Stary 2016-03-08, 12:30   #708
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam nad baldachimem (skoro już mamy...), bo łóżeczko stoi blisko telewizora, a nie chcę, żeby mała patrzyła w ekran zbyt wcześnie.
A ochraniacz chyba założę póki co inaczej niż jest zaplanowany, bo chyba cały założę na dłuższą stronę, żeby odgrodzić malucha od magazynu za łóżeczkiem.

Ja się nie wcinam, chętnie wezmę ten 17.04, bo u nas w rodzinach kwiecień jest tak obstawiony, że TŻ się śmieje, że musimy wynajmować browar na kwiecień, żeby wszystkie okazje uczcić. Ale różne daty przeżyję, byleby nie 01.04 ani tym bardziej 10.04...
czemu nie 01.04???
mój dziadek miał taką datę urodzin i wszyscy pamiętali zawsze

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Dziekuje nie powiem, troche sie namęczyłam z wypelnieniami i niesfornym minky, ale wyszło tak jak chcialam jeszcze ze dwa pluszaki i motylek i finito a No i literki na sciane
Koszyczki sa z jysk w promo 3 szt. za 20 zl

AsiaPo jaka masz rozkmine odnośnie minky?

Nieidealna, Trisdom cudnie, ze na wizycie wszystko ok

Zdjecia
Kiedys miałam zajawkę, pracowałam ze zdjęciami ludzi i siła rzeczy tez dbałam o nasze, a teraz to masakra jakas. Ostatnio stwierdziłam, ze nie bede wywoływać wyjazdami tylko latami. Jeden album, jeden rok. Zaczynam od tego, juz wybrałam kilka i na bieżąco wsadzam wybrane do odpowiedniego folderu, potem wywołam i wrzucę w album

Pieprzyki
Nawet nic nie mówcie.. Jestem cała spieprzona! Ale takie drobne, nieszkodliwe. Choć dwa mam do usunięcia. Najgorzej po lecie zawsze duzo nowych..

Henna
Przynajmniej tu u mnie spokoj, brwi czarne, włosy tez i rzęsy jeden problem mniej, za to mam długie włoski w brwiach i widac przeswity

Ruskie! ale mam po nich taka zgagę, ze szok! Najem sie jak urodze

Teść zadzwonił z zyczeniami mam fajnego tescia
ja robie tez pyszne naleśniki i nadziewam je ruskim farszem i wszystkei zapiekam pod beszamelem
Stary 2016-03-08, 12:32   #709
AsiaPo
Mama Land

No i gratuluję udanych wizyt oraz pomyślnych wyników gbs
Marzec zaczyna się bardzo szczęśliwie

Patulinka: Jak już odpalisz komputer, to wrzuć fotkę torebki, bo jestem mega ciekawa!
Przez Ciebie nie śpię przez te żółte trampki
Stary 2016-03-08, 12:33   #710
groszekpat
Raczkowanie

Hej dziewczyny. Dawno już nie pisałam. Ale przez te bóle kregosłupa i miednicy nie mam na nic ochoty. Na dodatek synek miał zapalenie płuc i zastrzyki domięśniowo. Jutro zaczynam 35 tydzien (wg. Was 36) Wizyte u lekarza mam w poniedziałek o 18.00 i już sie nie moge doczekać. Mały strasznie mi napiera na szyjke i ciekawi mnie czy przez to nie zrobiło mi sie jakieś rozwarcie. 2 tygodnie temu odpadło mi troche czopa ale nie był podbarwiony krwią. Przytyłam chyba najwiecej z was mam 161cm a warze 77 kilo. Przed ciąża 54, wiec ogólnie masakra. Ale wiem że jak sie wezme za siebie to schudne Mam już cała wyprawke uszykowana i wszystko poprane. Synek bedzie miał na imie Sebastian. Ciekawa jestem ile już warzy, bo ostatnio w 32 tyg ciąży miał 1700g. Mój trzylatek wymyślił że dzidzius wykopie dziure w brzuszku i dopiero wtedy wyjdzie. Z meżem cały wieczór sie z tego śmialiśmy
groszekpat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 12:36   #711
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Rose lady jak pieprzyk duży to zostaje jasna plamka ale wole to niz wychodzący ciemny pieprz

Co do brwi to tez polecam malowanie cieniem np golden rose, catrice.

Efekt u mnie wyglada tak- tylko ja mam ciemne włosy i lubie dobrze podkreślona brew ImageUploadedByWizaz Forum1457440538.732099.jpg

Najlepiej wybrać sie do kosmetyczki by wyregulowana i wtedy po swoich włoskach malować cieniem. Blondynki delikatnie ciemniejszy kolor cienia niz naturalny kolor włosów a brunetki troszke jaśniejszy lub jak włosy

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2016-03-08 o 12:37
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 12:36   #712
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
czemu nie 01.04???
mój dziadek miał taką datę urodzin i wszyscy pamiętali zawsze

ja robie tez pyszne naleśniki i nadziewam je ruskim farszem i wszystkei zapiekam pod beszamelem
Bo po pierwsze nie lubię, po drugie chcę, żeby córa miała swoją datę Mi się udało dzień po majówce, mężowi dzień przed innym świętem, więc i mała niech ma swoje święto Żadnego innego racjonalnego powodu
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 12:40   #713
kropcia007
Wtajemniczenie

Asia po ja mam pościele po 40 zł tzn powłoczki i jest ok kupowałam na Allegro od użytkownika Olimpia-1982 jakos tak kupowałam od niej tez ochraniacze i prześcieradła

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 12:50   #714
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość

Zdjęcia ślubne wywołaliśmy od razu, bo wiedziała,że jak nie twreaz to nigdy
my tak samo
za to z wakacji ostatnie wywołane mam z 2012 roku

Cytat:
Slyszalyscie o pijanych rodzicach 10dniowego noworodka? Ojciec mial 4 promile, matka tez nie byla trzeźwa!!

Dobra pograsowalam dzisiaj troche po miescie z tesciowa To czas sie wziac za obiad: Pomidorówka na zeberkach mniaaam

Kalpana pytalas o brwi, ja zamowilam sobie taki cieb do brwi, jest paleta barw jak wejde na kompa to wysle linka

Kopycio później obejrzę zdjęcia, ale juz czuje ze super wszystko wygląda
masakra z tymi pijanymi rodzicami!

a zupka będzie pycha

Cytat:

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Heh ja nie miałam ktg ani razu. aż dziwne, czy nie?
Pytałam go kilka razy ale zawsze mówił " jeszcze czas" no i teraz to juz raczej ni zrobię, widocznie nie musi byc rutynowo.

Mam cofkę... Ciagle mam uczucie, jakbym zaraz mega pawia miała puścić straszne :/
ktg - zależy od lekarza, niektóre koleżanki chodziły dopiero po terminie

cofka - znam to chociaz dziś odpukać jest lepiej

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

zaraz sie zbieram po córcię do przedszkola

nie piszcie za dużo zajrzę wieczorem po wizycie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 12:52   #715
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Bo po pierwsze nie lubię, po drugie chcę, żeby córa miała swoją datę Mi się udało dzień po majówce, mężowi dzień przed innym świętem, więc i mała niech ma swoje święto Żadnego innego racjonalnego powodu
Martyna urodziła się 15 listopada i też chciałam, aby nie dzieliła święta z kimś innym. 13 teść ma imieniny i 11 tż też imieniny.
Teraz 6 kwietnia teściowa ma imieniny a 20 tż urodziny.

lucy

Tutorialne na YT dla opadającej powieki są najczęściej pokazywane na osobach bez takiego defektu, co jest bez sensu. A jak już coś jest to zaraz smokey eyes ze sztucznymi rzęsami
Ja zawsze zaznaczam załamanie powieki, podnoszę kącik oka kreską z delikatną jaskółką i ew jak mam czas to też cieniuję ciemniejszym kolorem. Dugie rzęsy tez fajnie odciągaja uwagę, ale od czasu gdy przestałam używać Bodetko lash zrobiły się znowu normalne. Właśnie, musze znowu zacząć jej uzywać

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 12:54   #716
lulka19
Zakorzenienie

Gdzie kupić takie podkłady na łózko? bo nie mam, a widzę, że jednak by się przydały...

Patulinka super zakupy Ty chudziutka jesteś to nic dziwnego, że kupujesz już na po ciaży

Kopycio dzięki, mam ten sklep to kupię

Ja nie mam zgagi po niczym, więc korzystam i jem <3

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-03-08 o 12:56
Stary 2016-03-08, 12:56   #717
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Gdzie kupić takie podkłady na łózko? bo nie mam, a widzę, że jednak by się przydały...

Patulinka super zakupy Ty chudziutka jesteś to nic dziwnego, że kupujesz już na po ciaży

Kopycio dzięki, mam ten sklep to kupię
ja na allegro kupuje , podkłady seni 60x60, stacjonarnie to sa w sklepach medycznych
Stary 2016-03-08, 13:01   #718
duchaa123
Wtajemniczenie

Hej , ale brzydki dzien ... najlepszego kobietki . Dostalam od meza roze i rafaello teraz sie nim objadam a mala sie cieszy i skacze jak szalona

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 13:07   #719
lulka19
Zakorzenienie

Wyobrażacie sobie, że wczoraj w aptece facet nie sprzedał mi magnezu?
Stary 2016-03-08, 13:07   #720
Agnessssa
Rozeznanie

Dzisiaj muszę iść do pierwszej lepszej ginekolog po skierowanie na usg ciąży i gbs bo mi pakiet zmienili i na badania muszę mieć skierowanie. Ale przy okazji do jyska pójdę po poduchy ozdobne bo kupiłam dwie ale chce jeszcze 2 dokupić.

Na obiad dzisiaj flaki jakoś mnie naszło...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości