![]() |
#691 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Tak Was czytam z tym ciśnieniem i się zastanawiam jakie jest prawidłowe w ciąży?
Ja ostatnio miałam na wizycie 130/80, a wcześniej 125/80, 140/80, 120/80,125/65,130/75,120/80,140/80. W domu nie mierzę więc nie wiem ile mam. Gin mi mówiła, że jeszcze jest ok. Ale Wy macie takie różne i już się w tym pogubiłam :P
#692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz dobre ciśnienie. W ciaży alarmujące jest 140/90 i więcej utrzymujące się po kilka dni... ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Ja chodze już na KTG 2 razy w tygodniu. W środy i soboty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zadomowienie
|
Ineso, sunmade, Smarrita, beth (wiem, ze sie meldowała)- hop hop???
#695 | ||||||
Zakorzenienie
|
Heh, przed pójściem spać pomyślałam sobie : jutro będzie mega zawalisty dzień
No i jest! Kolejny problem mi się rozwiązał !!! (ja tego nie powinnam nazywać problemami, to bardziej wyzwania są ![]() Więc Pani ze sklepu z allegro mi odpisała, że nie ma sensu bym robiła zwrot, potem wybierała od nowa i kupowała, że ona mi wymieni te ubrania, tylko bym wysłała w kopercie adres, nick z allegro i jeśli nie będzie kolorów lub tego rozmiaru to wtedy będziemy się dogadywać czy chcę coś innego i dopłacić czy mają mi zwrócić za to kasę jeśli nie będzie rozmiaru. Niech te włosy schną to lecę w świat ![]() ![]() ![]() ![]() WIZAŻ POSTY dobra, wiem, że ja infromatyk ale już nie mam pomysłu - przeszłam na chroma i tu jak piszę posty to nie widzę emotikonek tylko cały czas mam ten tryb kodowania. Gdzie to się zmienia? Cytat:
brr.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() naprawdę same dobre informacje wszystkie przynosimy ![]() tak tak już siędzę w tych blogach stronach mam tyle zakładek otwartych że matko święto. Ale wyschną włoski i lecę ! Cytat:
![]() Moja przyjaciółka na mój ślub przyjechała z miesięcznym synkiem. Czuła się świetnie - wiec myślę, że wtedy byłoby juz spoko ![]() Ale nie po paru dniach! A co do brzucha - ja dziś panika z rana bo mała nie rusza sie, a zazwyczaj się budzi jakoś przede mną. No cóż, ja do 9 leżałam w lóżu to dziecko sobie drzemkało ![]() teraz czasem leniwie się przeciągnie. Dziś chyba coś leniwy dzień ma. Cytat:
![]() ![]() ![]() rozbroiłaś mnie hhehe ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Mama Land
|
Lucy: Nie obcinaj teraz, bo nie wiesz, jak się włosy zachowają po ciąży
![]() ![]() Swoje kłaki malowałam 3 miesiące temu, a w sobotę kumpela je chwaliła, że są takie równomierne, że wyglądają jak naturalne ![]() ![]() ![]()
#697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytałam go kilka razy ale zawsze mówił " jeszcze czas" no i teraz to juz raczej ni zrobię, widocznie nie musi byc rutynowo. Mam cofkę... Ciagle mam uczucie, jakbym zaraz mega pawia miała puścić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Zadomowienie
|
Odebrałam wyniki gbs - nie wyhodowano
![]()
#699 |
Zadomowienie
|
Najlepszego kobiety i nasze malutkie kobietki
![]() ![]() Gratuluje udanych wizyt. Rosna te nasze dzieciaczki i niech tak będzie aż do planowanych terminów ![]() Dzieci a pogoda Nie wiem jak z takimi maluszkami, ale przedszkolaki przed burzą daja nam nieźle popalić. Krzyczą, kłócą się i słuchac nie chcą. No i niektóre skarżą się na ból głowy lub nóżek. Czyli odczuwaja zmiany pogody jak my... Pokoiki/ kąciki Wszystkie takie piękne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ochraniacz chyba założę póki co inaczej niż jest zaplanowany, bo chyba cały założę na dłuższą stronę, żeby odgrodzić malucha od magazynu za łóżeczkiem. Ja się nie wcinam, chętnie wezmę ten 17.04, bo u nas w rodzinach kwiecień jest tak obstawiony, że TŻ się śmieje, że musimy wynajmować browar na kwiecień, żeby wszystkie okazje uczcić. Ale różne daty przeżyję, byleby nie 01.04 ani tym bardziej 10.04...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Raczkowanie
|
annihilate też mam takie latające ciśnienie. dzisiaj 125/83. takie zbliżone utrzymuje się już kilka tygodni - w kryzysie było 140/85, ale to takie dwa dni - i wiał halny, więc pewnie dlatego
![]() ![]() ja też nie miałam ktg i póki co nikt nic nie wspominał. zobaczymy, może później jakoś, bo to dopiero skończone 33 tygodnie
#702 |
Rozeznanie
|
Dziekuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Koszyczki sa z jysk w promo 3 szt. za 20 zl ![]() AsiaPo jaka masz rozkmine odnośnie minky? Nieidealna, Trisdom cudnie, ze na wizycie wszystko ok ![]() Zdjecia Kiedys miałam zajawkę, pracowałam ze zdjęciami ludzi i siła rzeczy tez dbałam o nasze, a teraz to masakra jakas. Ostatnio stwierdziłam, ze nie bede wywoływać wyjazdami tylko latami. Jeden album, jeden rok. Zaczynam od tego, juz wybrałam kilka i na bieżąco wsadzam wybrane do odpowiedniego folderu, potem wywołam i wrzucę w album ![]() Pieprzyki Nawet nic nie mówcie.. Jestem cała spieprzona! Ale takie drobne, nieszkodliwe. Choć dwa mam do usunięcia. Najgorzej po lecie zawsze duzo nowych.. Henna Przynajmniej tu u mnie spokoj, brwi czarne, włosy tez i rzęsy ![]() ![]() Ruskie! ![]() ![]() ![]() Teść zadzwonił z zyczeniami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja musze zamówić podkady poporodowe, bo jeszzce nie mam, a późneij się załatwię. te takie na łóżko, bo takie wielkie podpachy daje szpital, ale na początku mi to przeciekało często i jak ktoś mi z łaską ma zmieniac prześcieradło to wole te podkłady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
Slyszalyscie o pijanych rodzicach 10dniowego noworodka? Ojciec mial 4 promile, matka tez nie byla trzeźwa!!
Dobra pograsowalam dzisiaj troche po miescie z tesciowa ![]() Kalpana pytalas o brwi, ja zamowilam sobie taki cieb do brwi, jest paleta barw jak wejde na kompa to wysle linka ![]() Kopycio później obejrzę zdjęcia, ale juz czuje ze super wszystko wygląda ![]()
#705 | ||
Zadomowienie
|
Ale jestem szczęśliwa! :sly:
![]() ![]() ![]() Zrobiłam sobie prezent na dzień kobiet i kupiłam torebkę idealnie pasująca do moich żółtych trampek ![]() No i 2 koszulki na po ciążę :P Lulka Ale mi ochoty narobiłas na ruskie, z tym ze nie chce mi się tyle stać w kuchni :P :P Kypcio Zaraz zalacze komputer i zobaczę twoje dzieła ![]() Cytat:
No to synek ma już poważna wagę, niech rośnie zdrowo ![]() Cytat:
Tylko nie szalej za bardzo z tym sprzątaniem :P ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tez już się nie mogę doczekać aż wskoczę w normalne ciuchy. Teraz nawet do sklepu nie wchodzę. Cytat:
![]() Piekne pościele ![]() Cytat:
Zdjęcia ślubne wywołaliśmy od razu, bo wiedziała,że jak nie twreaz to nigdy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Mama Land
|
Podkłady dla mnie to must have - jeszcze przed całą akcją, bo wolałabym nie zmoczyć swojego materaca
![]() ![]() Kopycio: No jednak Minky to poliester, więc się biję z myślami. W ogóle babka z allegro (przesympatyczna! kiedyś uratowała mi dupę) zaproponowała mi cenę za pościel bawełnianą 90x120 80 zł ![]() Szkoda mi jej, ale nie stać mnie na takie szaleństwa ![]() Z drugiej strony boję się, że te po 35 zł to jakiś szajs. Ktoś się wypowie i podpowie? ![]()
#708 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
mój dziadek miał taką datę urodzin i wszyscy pamiętali zawsze ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Mama Land
|
No i gratuluję udanych wizyt oraz pomyślnych wyników gbs
![]() Marzec zaczyna się bardzo szczęśliwie ![]() Patulinka: Jak już odpalisz komputer, to wrzuć fotkę torebki, bo jestem mega ciekawa! Przez Ciebie nie śpię przez te żółte trampki ![]()
![]() |
#710 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Dawno już nie pisałam. Ale przez te bóle kregosłupa i miednicy nie mam na nic ochoty. Na dodatek synek miał zapalenie płuc i zastrzyki domięśniowo. Jutro zaczynam 35 tydzien (wg. Was 36)
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Rose lady jak pieprzyk duży to zostaje jasna plamka ale wole to niz wychodzący ciemny pieprz
![]() Co do brwi to tez polecam malowanie cieniem np golden rose, catrice. Efekt u mnie wyglada tak- tylko ja mam ciemne włosy i lubie dobrze podkreślona brew ![]() Najlepiej wybrać sie do kosmetyczki by wyregulowana i wtedy po swoich włoskach malować cieniem. Blondynki delikatnie ciemniejszy kolor cienia niz naturalny kolor włosów a brunetki troszke jaśniejszy lub jak włosy
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2016-03-08 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Wtajemniczenie
|
Asia po ja mam pościele po 40 zł tzn powłoczki i jest ok kupowałam na Allegro od użytkownika Olimpia-1982 jakos tak
![]()
#714 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za to z wakacji ostatnie wywołane mam z 2012 roku ![]() Cytat:
a zupka będzie pycha ![]() ![]() Cytat:
cofka - znam to ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- zaraz sie zbieram po córcię do przedszkola nie piszcie za dużo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz 6 kwietnia teściowa ma imieniny a 20 tż urodziny. lucy Tutorialne na YT dla opadającej powieki są najczęściej pokazywane na osobach bez takiego defektu, co jest bez sensu. A jak już coś jest to zaraz smokey eyes ze sztucznymi rzęsami ![]() Ja zawsze zaznaczam załamanie powieki, podnoszę kącik oka kreską z delikatną jaskółką i ew jak mam czas to też cieniuję ciemniejszym kolorem. Dugie rzęsy tez fajnie odciągaja uwagę, ale od czasu gdy przestałam używać Bodetko lash zrobiły się znowu normalne. Właśnie, musze znowu zacząć jej uzywać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Gdzie kupić takie podkłady na łózko? bo nie mam, a widzę, że jednak by się przydały...
Patulinka super zakupy ![]() ![]() Kopycio dzięki, mam ten sklep to kupię ![]() Ja nie mam zgagi po niczym, więc korzystam i jem <3 Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-03-08 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Wtajemniczenie
|
Hej , ale brzydki dzien ... najlepszego kobietki
![]() ![]()
#719 |
Zakorzenienie
|
Wyobrażacie sobie, że wczoraj w aptece facet nie sprzedał mi magnezu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj muszę iść do pierwszej lepszej ginekolog po skierowanie na usg ciąży i gbs bo mi pakiet zmienili i na badania muszę mieć skierowanie. Ale przy okazji do jyska pójdę po poduchy ozdobne bo kupiłam dwie ale chce jeszcze 2 dokupić.
Na obiad dzisiaj flaki jakoś mnie naszło...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.