![]() |
#631 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
ImageUploadedByWizaz Forum1457418238.729984.jpg
Tak wyglądają te jeansowe kupione stacjonarnie ale w necie były tez, mam jeszcze neonowe i te 410 bordowe ktore kupowałam w promo za jakies 200 zł na run colours czy jakos tak ![]() Tylko w 410 pocą sie trochę stopy gdzie ja nie mam z tym problemu ![]() ![]()
#632 |
Zakorzenienie
|
No to sie moge pochwalic. Kacik Kubusia wyglada tak
![]() uploadfromtaptalk1457418455177.jpg
#633 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez jestem najmlodsza z 4 siostr ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Lin nie masz się co przejmować waga skoro i tak będziesz miała cc. Więc nawet lepiej większe dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 | ||||
Winter is coming
|
witam się z rana
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() patryska kurcze, nie wiem, co doradzić ![]() Cytat:
![]() ![]() śliczny ![]() co do make upu to ja się maluję na co dzień, ale nie umiem nic doradzić, mam swoje sprawdzone kosmetyki, raczej z dolnej półki ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o pielęgnację to polecam poczytać podforum biochemia, kopalnia wiedzy. Ja żałuję, że tak późno tam trafiłam. Pielęgnację mam mieszaną, częściowo naturalną, częściowo sklepową. Zawsze mam na stanie oleje, kwas hialuronowy i jakiś krem. W dzień pod makijaż używam filtrów - 50 tka sorayi, na noc mam teraz krem z lidla ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-03-08 o 06:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Wtajemniczenie
|
A znowu co do niedużych dzieciaków tez nie ma się co przejmować lepiej mniejsze niech będzie szybciej się urodzi
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- My kupiliśmy w niedziele w końcu szafkę wiec mam juz gdzie ubranka kłaść ![]() Musze się wziąść za wózek i fotelik po córce żeby zobaczyć w ogóle w jakim stanie jest. A tak mi się bardzo nie chce |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszcze niskich cisnien. Obecnie mimo dawkowania Dopegyt 3*1 cisnienie przekracza 140/80... do tego waga (przez obrzeki, bo juz guzik jem... i wszystkiego sobie odmawiam...)szybuje do gory, latam co chwile na badania moczu, czy bialko sie nie pojawia i zatrucie ciazowe sie nie zaczyna... do tego bol stawow i dloni taki, ze placze w nocy z bolu, bo inaczej juz nie porrafie sobie z tym radzic... . Nawet napisanie tego posta jest mega boles.ne dla palcow. Nie wiem jak bede noworodka przewijac itd. Jak czucia powoli nie mam... . Jutro wizyta i modle sie, zeby mlody duzo przybral na wadze. Marze zeby urodzic gdzies za miesiac i nie czekac do konca, czy przenosic do maja... . Nie daje juz rady.
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Duża pannica będzie ![]() Ja mam na szczęście męża od układania wszystkiego. Dlatego od siedmiu lat nie muszę się pakować-przygotowuję co chcę zabrać a on to upycha w niesamowity sposób ![]() Ale dzisiaj miałam do dupy noc. Najpierw do 4 się kręciłam i śniło mi się, że jestem w szpitalu po CC już, małej nigdzie nie było, za to ciągle kłóciłam się z TŻtem o ubranka. I co się budziłam to warczałam na niego, bo mnie tak denerwował w śnie ![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja o dziwo jakoś śpię teraz na tych plecach nie katuje się spaniem na lewym boku mój mały toleruje plecy więc 3 noc i jako tako pospana te 5h.
Co jest moim najgorszym problemem to wzdecia. Mam bardzo mały brzuch. Adam szykuje się być klocem i nie wiem gdzie się mieści w tych moich wnetrznosciach. Moje jelita tak się porozchodzily ze hej. Po kaazdym jedzeniu jest takie bulgot, a wieczorem takie gazy ze aż mieszkanie skacze. Jem małe posiłki żeby jakoś funkcjonować ale jest coraz gorzej mamy zaczęty 34 tydzień a ja wieczorem pekam. Pije lactuloze żeby rano co nie co poszło i tak z rana do południa jest ok, a po południu tragedia. Mam taką ochotę na czekoladę ale to tylko w marzeniach mi pozostaje. Ten lyk lactuloze po obiedzie mnie ratuje żeby rano żyć. Nie jem już niczego co wzdyma staram się dużo chodzić po domu. W niedzielę jak byliśmy u teściów na obiedzie myślałam że umrę tam. Brzuch mi pekam a zjadłam mało. Nawet po głupim piciu jestem napompowana. Pije ok 1l dziennie. Przez te moje ograniczenia posiłków na mniejsze waga stoi w miejscu. Niby maly pięknie rośnie a ja i mój bęben nic nie przybieramy. Mówiłam ginowi o tym to ten powiedział ze tak teraz będzie. Ja marzę aby do świąt dotrzymać i potem niech maly się rodzi. Chłop jest duży dokarmiamy myślę że do świąt będzie ponad 3kg. Teraz wizyta w piątek i tak co półtora tygodnia. Będzie skończony 25marzec i wkrocze w 9 miesiąc niech się dzieje co ma się dziać.
#639 | |||
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Kayira śliczny kacik
![]() Madzia bidulko ![]() ![]() ![]() Linaeven Haha, moj to samo. Mistrz układania, zmywarka należy do niego, szczególnie po imprezach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Swojego postaw do pionu, powinien sam sue ogarnac, to nie małe dziecko, zeby go za rękę trzymać.. Ja tez swojemu powiedziałam, ze ze mna nie pojedzie to sie przestraszył i piwo poszło w odstawke. Miesiac mozna wytrzymać. My bez alko juz 9 miesiac ![]() Cytat:
![]() Oj ja mam tak samo z maluchem, jak ładnie za oknem to szaleje, a jak jest taki dzien jak dzis to siedzi, dał znac, ze wstał i nic ![]() 3 kg! Super, jaka duża ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Lece na śniadanko. Bedzie kakao, rogaliki, ser biały i dżem ![]() Edytowane przez kopycio Czas edycji: 2016-03-08 o 07:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Rozeznanie
|
U nas jeszcze nic nie gotowe. Łóżeczko nie pomalowane drugi wózek nie zamówiony, nawet torba do szpitala nie spkowana po moim ostatnim pobycie w szpitalu. Jedynie to większość ubranek poprasowanych i ściany odświeżone. Ja już dogoruje w większości czasu na łóżku. Wychodzę tylko na wizyty i na chwilę na wieś i do teściów.Także nie wiem kiedy to sie ogarnie wszystko.
#641 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Super że masz dobre wieści ![]() Mikołaj jeszcze trochę podrośnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kypcio gratuluję udanej wizyty! No i tz się postarał. Kochany mąż ![]() Linaewen faktycznie sporego klocka wychodowałaś, ale niech rośnie zdrowo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Wtajemniczenie
|
Linaewen super wiesci
![]() Kurde, myslalam ze tylko ja schizuje z wczesniejszym porodem bo od kilku dni brzuch boli jak na okres i rano biegunka ![]() Tak mnie dzis wszystko boli, ze nie wyrobie. Wezme apap i mam nadzieje ze przejdzie ![]() ![]()
#643 |
Zadomowienie
|
Gosiaczek to jeszcze 2 tyg i będziesz już ulic swoje maleństwo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() śniadanko mniam ![]() ja też musze się zwlekać z łożka i zrobić śniadanie sobie i mojej księżniczce bo moja córa ostatnio na fazę na księżniczki. Ma korone i różdżke i twierdzi że jest księżniczką ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że to żadne pocieszenie ale już niedługo! ![]()
![]() |
#646 |
Zadomowienie
|
Tu juz takie dyskusje od rana a ja się dopiero przebudzilam. Bardzo dobrze mi się śpi jak maz wychodzi do pracy i mam całe łóżko dla siebie :p
Młody oczywiście się kotluje. Żadna pogoda mu nie przeszkadza. Będziemy mieć wesoło z tym naszym skreconym maluchem. Od dziś mam równo miesiąc do terminu. ![]() Lin gratuluję sporego maluszka ![]() Patryska na Twoim miejscyb próbowała bym pogadać z mężem żeby się jakoś ogarnął bo na tym etapie ciąży na którym jesteśmy dobrze jednak być w gotowości. Ja juz krzywo patrze nawet na jedno piwko które w weekend się ostatnio mężowi zdarzyło. Dziwne ze po tej akcji ze skurczem juz nie zrezygnował z alko. Oby Dominik grzecznue siedzial do terminu ale dobrze ze masz w razie czego kogoś kto może Cię zawieźć Gosiulka podziwiam Twój spokój. Obym tez tak miała przy drugiej ciąży ☺ Twoja księżniczka urocza ze swoimi zabawami 😊 Edytowane przez lucy111 Czas edycji: 2016-03-08 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Wtajemniczenie
|
Mnie tez potwornie boli bozena jestem cala obolala tam na dole :/ dobrze ze choć brzuch nie boli
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 | ||
Mama Land
|
Cytat:
![]() ![]() I nawet w pełnym make-upie wszyscy mówią, że bardzo naturalnie wyglądam. Za to w ciąży jakoś ładniej się moja twarz prezentuje, bo wystarczy kredka na brwi i tusz do rzęs ![]() ![]() Cytat:
![]() Patryśka: Współczuję ![]() U mnie nadal na lajcie, bo się spodziewam porodu w maju ![]() Zazdraszczam poukładanych Meżów! Mój wszystko rozkłada, a nie układa ![]() ![]() Kopycio: czekam na fotorelację! Bo z tego, co pamiętam, szyjesz wszystko żółto szare, czyli moje marzenie <3
![]() |
#649 | |
Zakorzenienie
|
nadrobic was nie moge, wiec tak po lebkach troche...
z pewnoscia, tyle ze wyszlam z brzucha dokladnie 3 lata wczesniej ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#650 | ||||||
Zakorzenienie
|
ja już nie mam mocy w tej ciąży
![]() pojechałam wczoraj do galerii córci po spódnicę bo pani zarządziła różowe rajtuzki, spódniczki i bluzki na dzień kobiet; weszłam do hm i pepco i słabo mi się zrobiło ![]() już się nie nadaję do jeżdżenia... Cytat:
u mnie kuna weszła jakos na strych, pod podbitkę i nie mogliśmy sobie z nią poradzić, w końcu świece dymne poszły w ruch i wylazła a innym razem przegryzła mi kable w samochodzie. na działce obok nas koleś ma taką budę, jakieś deski tam trzyma, śmieci różne i te kuny chyba tam siedzą. Mąż rozkładał tam trutki ale znow się boimy żeby nasz kot albo jakiś od sąsiadów nie zjadł i nie zdechł... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() moja teraz ma takie zabawy, ze jest panią z przedszkola albo instruktorką (od pływania albo od tańca ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#651 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładnie ![]() Cytat:
Współczuję... ja tez mam problemy z ciśnieniem, tylko biorę większe dawki dopegytu, a ciśnienie mi skacze. Od 120/86 do 150/100 ![]() Dołaczam do klubu bolących bożen ![]() TŻ ma wolne więc będzie się trochę mną opiekował ![]() Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
Danina tylko my wlasnie nie wiemy co to było...bo nie było widać. Ale nie mam innego pomysłu co to mogło byc, kuny w życiu na oczy nie widziałam ale tak sobie ubzdurałam, ze to moze ona. Z trutka byłby wlasnie taki sam problem jak u was-mamy kota i psa puszczamy na dwór. Mam nadzieje, ze to był jakis jednorazowy wybryk, moze to jakis inny kot.
Ale my narzekamy hahahah ![]() Wczoraj ta położna z gabinetu do mnie "no jak sie pani czuje" to puściłam jej wiązankę moich dolegliwości, to tak spojrzała i mowi "no widać, ze dzis jest gorzej" haha a ja wczoraj wyjątkowo soe "zrobiłam" mejkap, fryzura, nawet normalne spodnie ubrałam a nie dresy ![]() ![]() ![]() No to dziewczyny trzymajcie syrki ściśnięte do 21.03 to ja pójdę na pierwszy ogień. O ile juz któraś z zaginionych nie rozpakowała sie do tej pory ![]() Ja mam cis je je w normie cała ciąże aż dziwne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
ja mam dziś wizytę i w sumie chciałabym usłyszeć, że tym razem rodzimy przed terminem
![]() muszę się zacząć niebawem ogarniać bo jeszcze obiad muszę zrobić i o 14 idę po młodą, potem trzeba ją do babci wrzucić i na 16.45 jedziemy na wizytę, już nie jadę sama dziś po wczorajszych bólach... dziś mam w planie schab duszony z pieczarkami, sałatę z pomidorem i fetą i kaszę gryczaną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Zadomowienie
|
Danika trzymam kciuki za wizytę
![]() Obiadek brzmi pysznie! U mnie dziś bitki z łopatki w sosie, ziemniaczki pieczone no i ogórki kiszone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego Kobietki
![]() Strasznie mnie dzisiaj w nocy skurcze męczyły ![]()
#657 |
Zakorzenienie
|
Nowy dzień!
Lubię !!! Mam dużo energii by z wszystkim sobie poradzić ![]() dostałam maila, że otrzymali moją płatność za fotoalbum, wiec wchodzę by go zrobić ..... a tam nie ma takiej opcji! No nie ma gdzie wybrać albumu do tworzenia z tego koszyka co mam zamówiony i opłacony. Napisałam do nich maila, że już nic nie rozumie i proszę o jakieś wskazówki. Jak będę mieć to z głowy to ulży mi naprawdę ![]() SEN wyspałam się ![]() ![]() ODWIEDZINY PO PORODZIE jestem okropna ale, jak ja się bardzo cieszę, że mieszkamy 200 km prawie od mojej i męża rodziny ![]() Moja kuzynka urodziła 1 marca i już ma pielgrzymki, moja babcia z moją mamą były odwiedzić. I babcia się oczywiście jej wtrącała, że jak to nie karmi piersią, że ma karmić itp. I tak do mnie dotarło, że gdybyśmy mieszkali w Rze, to by wszystkie ciotki, wujkowie, kuzynowie przyjeżdżali w odwiedziny! A tak to spokój będzie ![]() ![]() ![]() Linaewen O coś w tym jest - chodzi mi o ruchy i pogodę ![]() w sumie, któraś z was pisała, że jak brzydka pogoda to dzieci cicho na oddziale tak? A mi się przypomniało, że położna opowiadała, że jak idzie burza to jest taki ryk, że nie mogą dzieci uspokoić na noworodkowym. Że my dorośli też odczuwamy wpływ pogody i księżyca, ale przyzwyczailiśmy się i przestaliśmy być tacy wrażliwi na to. Gratuluje wizyty !! ![]() kropcia007 Dzięki! Zapisałam Twoją wiadomość ![]() Kayira Śliczniutko! ![]() Jak często zamierzasz prać baldachim ? ![]() też chciałam mieć hehehe, ale zrezygnowałam przez wizję częstego prania hehhe ![]() velika No ładnie to opisałaś ![]() ale właśnie tak chce wyglądać w makijażu ![]() ![]() madzia Och biedna ![]() Musi Ci to przejść po porodzie, no po prostu musi. Po za tym, nie będziesz sama prawda? Będzie z Tobą mąż ? To póki nie dojdziesz do siebie na pewno Ci pomoże! Agnessssa No przynajmniej masz jakiś sposób, coś tam pomaga ![]() TO już bardzo bardzo blisko 25 marca! ![]() gosiulka Zabawa w ksieżniczkę ![]() ![]() Aaaaaa ale słodkie ![]() No słodziutka ![]() cloche Taka zasada powinna być wszędzie. Bo i mama tego potrzebuje i dziecko. A dziecko to najbardziej. Cieszę się niesamowicie, że mieliście tą możliwość ![]() ![]() ![]() danika ![]() ![]() bosko to musiało wyglądać ![]() ![]() gosiaczek Hah ![]() ![]() ![]()
![]() |
#658 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
co do położnej to ![]() ![]() w sumie jeszcze tylko 2 tygodnie do 21 ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ślinka cieknie przy opisach Waszych obiadków ja może domowe burgery zrobię, albo poczekam az mąż wróci i razem bedziemy gotować, w końcu dzień kobiet wiec powinnyśmy świętować a nie w kuchni stac ![]() Ineso i sunshine cos dawno się nie odzywały ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaaaaaaa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rozwiązałam 1 problem ![]() Ci idioci z tej strony nie wiem czemu, ale źle mi to napisali. jednak się dało wykorzystać mój zrobiony wcześniej projekt albumu ![]() ![]() ![]() och jaka ulga, że nie muszę tego tworzyć jeszcze raz!!!!! ![]() Chyba z tej radości przejdę się na jakiś koktajl owocowy ![]()
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
Poli, jeszcze do konca nie wiem czy baldachim zostaje.
Poki co jest o ochraniacz i baldachim. Nam zalezalo bysmy mogli ogladac tv a maly nie zagladal. Wiec wyjdzie w praniu...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.