Zdradzam męża... - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 13:43   #61
roxyroxy
Zadomowienie

Dot.: Zdradzam męża...

Cytat:
Napisane przez Niecodzienna_ja Pokaż wiadomość
Może dlatego że zrobił mi dziecko.
Nie on ci zrobil dziecko, tylko WY zrobiliscie dziecko

nie zrzucaj winy na faceta!
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 13:45   #62
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, poszłam na łatwizne. Wiem tez że moje małżenstwo mogę uratować, gdyż mąż nie wie o zdradzie, tu wystarczyłaby tylko moja silna wola i chęć ratowania mojej rodziny. pytanie tylko: czy tego chcę?
nie wiem.najgorsze jest to, że odpowiada mi obecna sytuacja. bo dostaje od tego drugiego to o co nie potrafię juz poprosic męża
Sielanka nie bedzie trwala wiecznie. Gorzej jak bedziesz chciala ratowac malzenstwo w momencie kiedy wszystko sie wyda. A uwierz mi, predzej czy pozniej tak bedzie.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 13:47   #63
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
nie wiem czy ja bym chciała sie wiązac z Kochankiem, po odejściu od męża. Pewnie zostałabym sama, żeby więcej ludzi nie ranic, bo zdaje sobie sprawe, ze właśnie to robie. Bedąc sama mialabym wiecej swobody.dlatego nie pisalabym sie na kolejny zwiazek
Naprawdę sobie z tego zdajesz sprawę? Chociaż, z drugiej strony, by nieco złagodzić wyrzuty sumienia, możesz pocieszać się myślą, że mąż pewnie też Cię zdradza. W końcu z jego perspektywy może to wyglądać tak: hajtnął się z siksą (sorry, w wieku 19 lat jeszcze niezbyt wiele mądrości mamy w głowie, są wyjątki, ale tylko potwierdzają regułę, a już na pewno jeżeli chodzi o sprawy związkowo-seksualno-życiowe), z powodu jej ciąży (mocno nieplanowanej), teraz żona w domu "siedzi" z dzieckiem, a on na to robi.

Wiesz czemu po ślubie zaczęło być gorzej? Bo Twoja znajomość z - wtedy jeszcze nie mężem, a po prostu facetem, w dodatku nieco starszym (imponował Ci zapewne) - to również był taki fajny romans - troszkę mało dojrzałej miłości, ale przede wszystkim dużo pożądania, chemii, niezobowiązującego "super jest". Żeby iść przez życie nieco dłużej, niż trwa zauroczenie, pożądanie, to trzeba się jeszcze lubić, przyjaźnić, mieć wspólne plany, poglądy na pewne sprawy, musi być iskrzenie (nie tylko seksualne). Podejrzewam, że po prostu dorosłaś, nieco dojrzałaś i mąż przestał Ci wystarczać. Gdyby nie ta Wasza wpadka, to miałabyś po prostu zwykłego chłopaka i byś się z nim rozstała i poszła w swoją stronę (tak, jak to się dzieje z mnóstwem par nieco po 20-tce, które są ze sobą od 16-17 roku życia).
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 13:47   #64
Niecodzienna_ja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roxyroxy Pokaż wiadomość
Nie on ci zrobil dziecko, tylko WY zrobiliscie dziecko

nie zrzucaj winy na faceta!
Tak, razem je zrobilismy, dlatego poniosłam tego pewne konsekwencje.

Edytowane przez Niecodzienna_ja
Czas edycji: 2011-02-10 o 13:51
Niecodzienna_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 13:49   #65
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
Dziekuję za dobre słowo

I to podziękowanie za "dobre słowo" wyjaśnia wszystko. Łącznie z Twoimi "ogromnymi" wyrzutami sumienia.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 13:52   #66
Niecodzienna_ja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Wiesz czemu po ślubie zaczęło być gorzej? Bo Twoja znajomość z - wtedy jeszcze nie mężem, a po prostu facetem, w dodatku nieco starszym (imponował Ci zapewne) - to również był taki fajny romans - troszkę mało dojrzałej miłości, ale przede wszystkim dużo pożądania, chemii, niezobowiązującego "super jest". Żeby iść przez życie nieco dłużej, niż trwa zauroczenie, pożądanie, to trzeba się jeszcze lubić, przyjaźnić, mieć wspólne plany, poglądy na pewne sprawy, musi być iskrzenie (nie tylko seksualne). Podejrzewam, że po prostu dorosłaś, nieco dojrzałaś i mąż przestał Ci wystarczać. Gdyby nie ta Wasza wpadka, to miałabyś po prostu zwykłego chłopaka i byś się z nim rozstała i poszła w swoją stronę (tak, jak to się dzieje z mnóstwem par nieco po 20-tce, które są ze sobą od 16-17 roku życia).
Wiem. Właśnie dlatego zastanawiam się nad odejsciem, ale narazie tylko sie zastanawiam. Bo ta "nasza chora" sytuacja źle wpływa na otoczenie, na nasze dziecko. Może faktycznie lepiej bedzie sie rozstac i zacząć wszystko z czystą kartą.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
I to podziękowanie za "dobre słowo" wyjaśnia wszystko. Łącznie z Twoimi "ogromnymi" wyrzutami sumienia.
Chodziło mi jedynie o to że autorka tamtego postu jako jedyna nie obrzuciła mnie błotem. Ale to chyba nie jest ważne
Stary 2011-02-10, 13:58   #67
Catenaccio
BAN stały

Moja uwaga jest jedna. Kto pierwszy zdradza, powinien niemal automatycznie przegrywać rozprawę w Sądzie. Oczywiście warunki warunkami, są najważniejsze ale trzeba w końcu spalić obraz Matki Polki, bo często wyrok jest na jego podstawie.

Dlaczego facet ma tracić dziecko? Bo przestał odpowiadać żonie? Kto jest feministką ten jest ze mną (feministki bronią praw ojców)!
Catenaccio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 13:59   #68
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DziewczynaRatownika Pokaż wiadomość
Ach, gorący temat! Aż strach popełnić błąd ortograficzny
Z tym brakiem nowoczesności chodziło o to, że niektórzy tutaj zachowują się jakby chcieli ukamienować autorkę -niczym rozpustnicę zza czasów życia Jezusa
nie kieruję tego broń Boże personalnie, ale musze to powiedzieć - lepiej jest się puszczać na lewo i na prawo? Bo to takie nowoczesne
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 14:01   #69
milka8686
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DziewczynaRatownika Pokaż wiadomość
O tak! To doskonały wątek dla Was panienki- cieszcie się teraz jakie to wy jesteście za*****te, bo nawet nigdy nie pomyślałyście o innym mężczyźnie niż własny a autorkę zmieszajcie z błotem, bo w życiu jej trochę nie wyszło. Skąd ta tendencja do szufladkowania? Czy wg Was każdy, kto siedzi drugi raz w tej samej klasie (albo idzie do zawodówki) to debil, każdy arab bije swoją żonę i każdy kto zdradził jest śmieciem, którym wolno gardzić?
Dlaczego Wasza "nowoczesność" ogranicza się do zaakceptowania faktu, ze ktoś może mieć nieślubne dziecko?
Ekscytujesz się bardziej niz autorka

milka8686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 14:02   #70
Niecodzienna_ja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Catenaccio Pokaż wiadomość
Moja uwaga jest jedna. Kto pierwszy zdradza, powinien niemal automatycznie przegrywać rozprawę w Sądzie. Oczywiście warunki warunkami, są najważniejsze ale trzeba w końcu spalić obraz Matki Polki, bo często wyrok jest na jego podstawie.

Dlaczego facet ma tracić dziecko? Bo przestał odpowiadać żonie? Kto jest feministką ten jest ze mną (feministki bronią praw ojców)!
zgodzę się z Tobą. Może mój mąż byłby lepszym ojcem gdyby mnie z nimi nie było. Moze....
Stary 2011-02-10, 14:05   #71
Casaria
Raczkowanie

Cytat:
Witam. Pewnie mnie wszyscy zlinczujecie od razu za to co napisze. Od jakiegos czasu zdradzam męża. Nie wiem czy kocham męża. przynajmniej nigdy mu tego nie mówiłam. Jako małżeństwo mamy ze sobą dobre relacje, budujemy dom, mamy synka, nie kłucimy sie. Ale jednak cos mnie pchnęło w kierunku zdrady. Może monotonia naszego życia, może brak czułości ze strony męża. Powiem szczerze że nie żałuje tej zdrady, wręcz przeciwnie, dobrze się z tym czuje. Nawet jakbym lepiej teraz patrzyła na męża.
Acha.
deszcz wymierza policzki.
Włosy wplątały się w szprychy roweru,
odchodzą razem z głową.
Zrób coś. Zabierz mnie stąd.
Casaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 14:06   #72
Catenaccio
BAN stały

Cytat:
zgodzę się z Tobą. Może mój mąż byłby lepszym ojcem gdyby mnie z nimi nie było. Moze....
Tym stwierdzeniem moim zdaniem udowodniłaś, że prawdopodobnie (tryb przypuszczający) jesteś prowokatorką. Nie znam kobiety, która tak powiedziałaby.
Stary 2011-02-10, 14:07   #73
DziewczynaRatownika
Raczkowanie

Nie wiem jak się tu cytuje, tak czy siak powiem, że odpowiedz Doris (ta dłuższa) jest bardzo trafna i też chciałam częściowo o tym napisać- opierając się o swoją historię. Jeśli ktoś ma podobne złote rady -poproszę
DziewczynaRatownika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 14:09   #74
Niecodzienna_ja
Raczkowanie

Cytat:
Tym stwierdzeniem moim zdaniem udowodniłaś, że prawdopodobnie (tryb przypuszczający) jesteś prowokatorką. Nie znam kobiety, która tak powiedziałaby.
nie rozumiem dlaczego tak uważasz. dziecko ma prawo być tak samo z ojcem jak i z matką. gdyby sąd przyznał opiekę ojcu to przeciez nie walczyłabym z mężem.
bo po co dziecko miałoby patrzec na błedy popełniane przeze mnie, jakby mogło żyć spokojnie z ojcem.

Edytowane przez Niecodzienna_ja
Czas edycji: 2011-02-10 o 14:10
Stary 2011-02-10, 14:09   #75
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
albo osoba, która powinna się udac do psychologa/psychiatry... i nie mówię tego żeby obrazic, tylko poważnie...
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 14:14   #76
Niecodzienna_ja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
albo osoba, która powinna się udac do psychologa/psychiatry... i nie mówię tego żeby obrazic, tylko poważnie...
rozumiem. ale co by tu psycholog poradził. nie jest ze mną az tak źle. to że zdradzam to nie jest jakaś choroba. a dziecko ma prawo do spokojnego życia. póki co nie zamierzam sie rozwodzić.takze dziecko bedzie miało oboje rodziców
Stary 2011-02-10, 14:15   #77
normalnyFacet
Zakorzenienie

moze dzieckiem sie zajmiesz....moze ugotujesz ubierzesz posprzatasz itp...moze przytulisz moze powiesz dobre slowo....ale mimo to puszczajac sie z innym jaki autorytet dajesz dziecku? i juz nie wazne ze ono nie widzi czy nie wie....tu chodzi o sumienie.....

a zona to tragiczna z Ciebie brak mi slow....

na miejscu meza jakbym sie dowiedzial to rozwod z wnioskiem ze dziecko ze mna...nie pozwolilbym zonie ktora sie puszcza zabrac dziecko...
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 14:18   #78
Kmee
Zakorzenienie

co to się robi na tym świecie, że na każdym kroku jakieś zdrady... a to faceci, a to kobiety... wierność i szczerość zaczyna być jak Yeti. Wszyscy o tym mówią, ale nikt nie widział
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 14:21   #79
Niecodzienna_ja
Raczkowanie

zreszta nie jest to temat o tym z kim powinno być moje dziecko czy ze mną czy z mężem. bo jako matka nie mam sobie nic do zarzucenia. jak na tak młody wiek (kiedy zostałam matką) to myślę że poradziłam sobie bardzo dobrze. a moje błedy łóżkowe nie maja tu nic wspólnego z dzieckiem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 14:22   #80
Catenaccio
BAN stały

Dopóki twój mąż się nie dowie i jak dziecko nie będzie o niczym wiedzieć, to może rzeczywiście nie ma to wpływu na dziecko.
Stary 2011-02-10, 14:24   #81
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
zreszta nie jest to temat o tym z kim powinno być moje dziecko czy ze mną czy z mężem. bo jako matka nie mam sobie nic do zarzucenia. jak na tak młody wiek (kiedy zostałam matką) to myślę że poradziłam sobie bardzo dobrze. a moje błedy łóżkowe nie maja tu nic wspólnego z dzieckiem.
jako matka dajesz zly autorytet...ze tez sumienia nie masz..

Edytowane przez normalnyFacet
Czas edycji: 2011-02-10 o 14:31
Stary 2011-02-10, 14:27   #82
Kmee
Zakorzenienie

autorce chyba chodziło o zdradę (błąd łóżkowy) a nie dziecko
Stary 2011-02-10, 14:30   #83
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość
autorce chyba chodziło o zdradę (błąd łóżkowy) a nie dziecko
aha no moze i tak........racja
Stary 2011-02-10, 14:34   #84
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość
co to się robi na tym świecie, że na każdym kroku jakieś zdrady... a to faceci, a to kobiety... wierność i szczerość zaczyna być jak Yeti. Wszyscy o tym mówią, ale nikt nie widział
Myślę, że zawsze tak było, tylko kiedyś ludzie mocniej się z tym kryli, nie mówiło się o tym tak głośno, nikt nie prowadził statystyk i prawda że na 10 osób zdradza 7 nie była tak oczywista jak teraz.

Chociaż też z drugiej strony, gdyby ktoś mi powiedział że moi rodzice się zdradzali, ciocie czy wujkowie z najbliższej rodziny to chyba bym zaniemówiła z szoku... Może to właśnie kwestia dyskrecji i 'trzymania fasonu' na zewnątrz.
Stary 2011-02-10, 14:36   #85
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Witam. Pewnie mnie wszyscy zlinczujecie od razu za to co napisze. Od jakiegos czasu zdradzam męża. Nie wiem czy kocham męża. przynajmniej nigdy mu tego nie mówiłam. Jako małżeństwo mamy ze sobą dobre relacje, budujemy dom, mamy synka, nie kłucimy sie. Ale jednak cos mnie pchnęło w kierunku zdrady. Może monotonia naszego życia, może brak czułości ze strony męża. Powiem szczerze że nie żałuje tej zdrady, wręcz przeciwnie, dobrze się z tym czuje. Nawet jakbym lepiej teraz patrzyła na męża.
Super... To może przyznaj się jemu a nie nam tutaj?
Stary 2011-02-10, 14:36   #86
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Myślę, że zawsze tak było, tylko kiedyś ludzie mocniej się z tym kryli, nie mówiło się o tym tak głośno, nikt nie prowadził statystyk i prawda że na 10 osób zdradza 7 nie była tak oczywista jak teraz.

Chociaż też z drugiej strony, gdyby ktoś mi powiedział że moi rodzice się zdradzali, ciocie czy wujkowie z najbliższej rodziny to chyba bym zaniemówiła z szoku... Może to właśnie kwestia dyskrecji i 'trzymania fasonu' na zewnątrz.
no ehhh czasy sie zmienily pokolenia...
Stary 2011-02-10, 14:38   #87
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość

Ja nie wiem... ale to mnie strasznie przygnębia. Obawiam się zdrady.
Czuję, że serce by mi pękło gdyby znowu mi się to przytrafiło.. czasem nie rozumiem jak można kogoś tak ranić...

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
aha no moze i tak........racja
tak mi się wydaje
ale tak czy siak, nie zgadzam się z tym, że zdrada 'nie wpływa na dziecko'. Zdrada wpływa bezpośrednio na relacje mąż-żona, czyli matka-ojciec.. a co za tym idzie również oddziałuje na dziecko. Dzieci są w stanie wyczuć problemy, widzą, że coś jest inaczej.. porównują z kolegami i z wzorcami, które są im przekazywane w przedszkolu/szkole.
Stary 2011-02-10, 14:45   #88
marysienka
Zadomowienie

Nie jesteś na tyle odważna aby odejść od męża, ale z drugiej strony masz tyle odwagi aby sypiać z innym mężczyzną i rozwalać swojemu dziecku życie? Dziwne.
To nie jest brak odwagi to jest czysta wygoda + hipokryzja z twoje strony.
Zastanów się dziewczyno, bo jeśli odejdziesz od męża a kochaś pośle Cię tam gdzie pieprz rośnie, bo nie będzie wychowywał obcego dzieciaka to zostaniesz z gołą d**ą na wietrze.
Może na początek przyznaj się mężowi do zdrady i pozwól jemu zadecydować o dalszej przyszłości.
Stary 2011-02-10, 14:46   #89
Twilight89
Raczkowanie

radze zostawic kochanka i naprawić stosunki z mężem. przynajmniej się postaraj. Jeśli się nie uda to wtedy możesz myśleć o rozstaniu.

Jeśli zależy ci na tej rodzinie to zrobisz wszystko żeby ja uratować. jeśli nie to wiadomo...
Twilight89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 14:57   #90
normalnyFacet
Zakorzenienie

tutaj juz nie ma co naprawiac.....jak ona nawet nie ma wyrzutow sumienia ze sie puszcza...;/
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości