![]() |
#961 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#963 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie skasowal 50 zl 😜 a za reszte zaszalalam w.lumpie😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Zacznie sie kombinowanie...ja w sumie dyzury mam 3-4 razy w tyg...w tym nocki. Maz ma sluzby od poniedzialku do piatku, wiec mysle ze wypadaloby ze doslownie 1-2 dni w tygodniu bedzieny kombinowac, rodzice na pewno pomaga. A na 2,5 -3 latka do przedszkola ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Kurczę nie wiem co jest grane, od pół godziny leżę bo co chwilę mi brzuch twardnieje. Puści i za 3 minuty od nowa twardy i tak już ż 7 razy. Wzięłam magnez i nospe. Nie wiem o co chodzi ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#965 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do płci, to niezła zmiana ale ja bym chyba jeszcze do innego poszła ;p Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też ostatnio częściej brzuch twardnieje. We wtorek mam wizytę, to przynajmniej w podwozie mi zajrzy i sprawdzi szyjkę. Teraz leżę, bo kręgosłup mi wysiada po spacerze z córką. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ze skupieniem to mam meeega problem. Współczuję tego żłobka. Nie wyobrażam sobie jak może nie być w ogóle... Cytat:
Ja bym wolała żłobek nie tylko dlatego, że taniej. Jakbym miała wybór prywatny żłobek a niania za tyle samo (ale u nas nianie ok. 2 tys. biorą więc to droższa opcja) to i tak bym wybrała nianię. Wydaje mi się (o ile nie będzie chorować jako strasznie), że to lepsza opcja pod kątem rozwoju. I jakoś mniej bym się bała z kim on tam siedzi. Cytat:
Kurde ale niespodzianka w połowie ciaży. Dużo mieliście rzeczy kupionych?
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze tak jest🤔 ale ja nie mam zadnych twardnien, ze dwa razy mialam, zanim zaczelam brac mg wiec nie panikuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
Mnie właśnie ostatnio zapytała czy miałam na USG. To powiedziałam, że chyba nie skoro mi nic nie mówił lekarz. I do tego to się pewnie dowcipnie mierzy. Więc wiem, że na następnej wizycie USG mam o to zapytać. Ale to dopiero pod koniec kwietnia.
Ale myślę, że są jakieś objawy skracającej się szyjki by były. Tak się pocieszam. :P
#972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzwoniłam do mojego gina bo mnie martwi ten brzuch, dalej twardy. Ma dyżur w szpitalu ale mówił że nie może mnie teraz zbadac bo mają za chwilę jakiś trudny zabieg na ostro. Poza tym nie powiedział niczego czego bym nie wiedziala, że w moim przypadku przy skróconej szyjce to niebezpieczne, żebym leżała i jeśli nie przejdzie za godzinę-dwie żebym do niego dzwoniła. Jeśli odbierze tzn że już po zabiegu i mnie zbada, a jeśli nie odbierze tzn ze mam iść na IP u siebie w mieście. No nic, poczekam jeszcze chwilę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Rozeznanie
|
Mi bada przez USG co miesiąc i co jakiś czas na samolocie.
![]() ![]() |
![]() |
#980 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Leż kochana i musi być dobrze ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ma bardzo brzydki mocz, dostała antybiotyk, jutro musimy zrobić badania z krwi bo posiewu z moczu raczej na weekend nie zrobią wiec trzeba sprawdzic CRP z krwi. Szkoda mi jej strasznie bo nie lubi ludzi w białych fartuchach i ten płacz jest prze okropny. A jeszcze dostała skierowanie na usg brzucha nie mam pojęcia jak ją utrzymamy ![]()
![]() |
#982 |
Wtajemniczenie
|
Widziałam temat żłobka. U mnie jest jeden, w zeszłym roku jak zapisy były od 8 rano to kolejka o 4 się ustawiła. .. masakra jakas. A jak nasz burmistrz pyta co zrobić to wszyscy o żłobku a on to i tak olewa Chociaż miejsce i fundusze ma...
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
I jak tam Vaneska? Bylas u swojego lekarza czy pojechalas na IP?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Wlasnie pozamawialam rzeczy z gemini i tego sklepu blizej ciebie....wyszlo mi 650 zl (!!!). Oczywiscie jeszcze wanienka, pieluszki tetrowe, reczniki i inne pierdy mi zostaly. Ale mam juz nawet termometr zamowiony a on najdrozszy byl. Ehh.....idzie ta kasa....a gdzie wozek i mebelki! I materac, posciele, kocyki.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#984 | |
Rozeznanie
|
My kilka lat chodziliśmy do nefrologa i on nam zabronił zbierać mocz woreczkiem. Podobno właśnie oszukuje wynik. Tylko kubeczek wchodził w grę. My dawaliśmy dużo , dużo picia potem myłam ją dokładnie kubek w nocnik i mała jak na nim siedziała to nasikała do kubeczka. Z tym ,że my mieliśmy duży nocnik i ten kubeczek nam się mieścił. Jeśli jest wysoka temperatura to raczej właśnie zapalenie dróg moczowych. Meksyk z tym zapaleniem. Nam po wynikach badań chciała dać skierowanie do szpitala, ale uparlam się na nefrologa i ten dał nam Bactrim i po jednym dniu temperatura spadła. W wcześniej nie mogliśmy jej niczym zbić. W takim stanie była tylko raz w życiu. Odchodziliśmy od zmysłów. Dziecko cały czas 38-39 nic nie działało ani kąpiel, ani nurofen na zmianę z paracetamolem.
Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Konto usunięte
|
Hej, u mnie dziś spokojnie, jutro będziemy jechać po farbę do mebli... szkoda że pogoda fatalna, bo chyba nie pomalujemy w ten weekend, bo wieki będzie schnąć to na meblach. Zrobiłam sobie troszkę zdjęć do albumu rodzinnego
![]() Ja nie mam termometr z miękką końcówką... może zakupię później. Na allegro widziałam z dwoma miejscami po przecinku (miękka silikonowa końcówka) i najtańsza opcja to 15 zł więc nie rozumiem czemu mówicie że to najdroższe jest. No chyba że wykorzystam ten co mam, ma aż dwa miejsca po przecinku - więc nie wiem czy kupować kolejny. Na razie jesteśmy na etapie mocnego zaciskania pasa, więc kupujemy to co musimy, reszta poczeka sobie. U mnie też szyjka mierzona przy każdej wizycie (bez usg). Kiedyś była ona wyłącznie palpacyjnie mierzona i oceniana przez lekarza. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-03-16 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
Przedtem jak się położyłam tak usnęłam, przebudziłem się jak maz z córką wrocili ale byłam tak niedobita ze przeszłam się do sypialni i dalej spałam. Wstałam koło 19 i brzuch był już w miarę ok, narazie nie twardnieje, maluszek się rusza więc nie jechałam póki co nigdzie. Może po prostu odpoczynku mu trzeba było. Tak sobie myślę że chyba za bardzo w tym ciuchlandzie poszalałam. Nie wolno mi nic dźwigać a ja tachałam siatę z tymi ciuchami, niby to nie sztanga ale było trochę tych ciuchów i ważyły pewnie z parę kilo.
Mam nadzieję że noc będzie spokojna ale już sobie postanowiłam ze jak zacznie w nocy twardniec to jadę na IP u siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zadomowienie
|
Kupilismy wozek. Benetto luca plus. Uzywqny ale stan naprawde idealny. Jedyna wada to dwie drobne ryski na stelazu takze zakup udany
![]() Migotek mysle, ze dziewczyny nie kupuja zwyklego termometru pod pache a taki bezdorykowy a to wiekszy wydatek juz. Sami chyba kupimy jakis bezdotykowy, nie wyobrazam sobie mierzyc takiemu maluchowi temperatury zwyklym termometrem. Vanasa uwazaj na siebie. W razie co odrazu jedz na IP, nie ma co ryzykowac. I nie pamietam co jeszcze pisac mialam :-P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.