Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-16, 14:25   #961
Daga825
Wtajemniczenie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość
Imie!!! Zadna tajemnica. Myslimy, ze będzie Adam... Co sadzicie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Bardzo mi się podoba. W dodatku w moim otoczeniu nie ma żadnego małego Adasia więc chyba też nie tak popularne

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 14:25   #962
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie sie podoba

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 14:32   #963
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Podziwiam Cie ze jeździsz jeszcze do pracy. Ja bym totalnue zglupiala i chyba w wariatkowie wyladowala. No i nie moglabym sie skupić a poza tym i tak bym nie mogla jyz pracowac ( zalecenie mojej gin). Wczoraj rozmawialam z 2 kolezankami z pracy. I ciagle mi powtarzają ze dobrze ze juz poszlam dawno na l4 bo bym psychicznie nie wytrzymala. Same zmiany. 😃

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

I jak bylo?
Ja jutro ide i bede muec pewnue znieczulenie 😃

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Adatka czekamy na relacje 😃
Zobaczysz ze po swojej diecie nie wrocisz do slodkiej hetbaty 😁

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Vanesa ale fajne ciuszki kupilas. Jak tak ogladam Wasze zdobycze to z 1 strony sie ciesze ze do porzadnego lumpka mam ponad 30 km. 😃 jakbym miala na miejsvu to tez bym oszalala 😃

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Ehhh....zazdroszcze Wam tych zlobkow. U nas nie ma zadnego. Za rok zacznie sie kombinowanie- albo niania i jakies 1.5 tys. z wyplaty na nia( nawet nie bedzie mi sie oplacalo wracac do pracy za bardzo bo jak dolicze utrzymanie samochodu to masakra) albo siedzenie w domu i co? Zycie z 1 pensji meza.....ehhhh......

U dentysty wszystko ok, nic mi nie robil😉 a z tych nerwow mala mnie tak kopala jak siedzialam na fotelu ze nawet dentysta to widzial😂
Oczywiscie skasowal 50 zl 😜 a za reszte zaszalalam w.lumpie😁

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Podziwiam Cie ze jeździsz jeszcze do pracy. Ja bym totalnue zglupiala i chyba w wariatkowie wyladowala. No i nie moglabym sie skupić a poza tym i tak bym nie mogla jyz pracowac ( zalecenie mojej gin). Wczoraj rozmawialam z 2 kolezankami z pracy. I ciagle mi powtarzają ze dobrze ze juz poszlam dawno na l4 bo bym psychicznie nie wytrzymala. Same zmiany. 😃

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

I jak bylo?
Ja jutro ide i bede muec pewnue znieczulenie 😃

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Adatka czekamy na relacje 😃
Zobaczysz ze po swojej diecie nie wrocisz do slodkiej hetbaty 😁

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Vanesa ale fajne ciuszki kupilas. Jak tak ogladam Wasze zdobycze to z 1 strony sie ciesze ze do porzadnego lumpka mam ponad 30 km. 😃 jakbym miala na miejsvu to tez bym oszalala 😃

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Ehhh....zazdroszcze Wam tych zlobkow. U nas nie ma zadnego. Za rok zacznie sie kombinowanie- albo niania i jakies 1.5 tys. z wyplaty na nia( nawet nie bedzie mi sie oplacalo wracac do pracy za bardzo bo jak dolicze utrzymanie samochodu to masakra) albo siedzenie w domu i co? Zycie z 1 pensji meza.....ehhhh......

U mnie tez jest ciezko, mysle ze Ala pohdzie dopiero do przedszkola, bo z tego zlobka by pewnie czesciej przynosila choroby i wiecej nie chodzila jak chodzila...
Zacznie sie kombinowanie...ja w sumie dyzury mam 3-4 razy w tyg...w tym nocki. Maz ma sluzby od poniedzialku do piatku, wiec mysle ze wypadaloby ze doslownie 1-2 dni w tygodniu bedzieny kombinowac, rodzice na pewno pomaga. A na 2,5 -3 latka do przedszkola

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 14:35   #964
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Odpoczywaj ile wlezie
Trochę szok dla was ze zmianą płci.

Ej, ja nie chcę Tymka oddawać!
Hehe, ja też nie chce niespodzianki. Tyle kasy wydanej w lumpku na ciuchy dla chłopca, a z córki już pół sprzedanych

Cytat:

Ładnie. Z moja mała chodzi do żłobka Adaś, świetny chłopczyk, a jaka gadula.

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
U dentysty wszystko ok, nic mi nie robil😉 a z tych nerwow mala mnie tak kopala jak siedzialam na fotelu ze nawet dentysta to widzial😂
Oczywiscie skasowal 50 zl 😜 a za reszte zaszalalam w.lumpie😁

Chwal się zdobyczami ż lumpa.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Kurczę nie wiem co jest grane, od pół godziny leżę bo co chwilę mi brzuch twardnieje. Puści i za 3 minuty od nowa twardy i tak już ż 7 razy. Wzięłam magnez i nospe. Nie wiem o co chodzi Miałam isc obiad robić ale boję się ruszyć.
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 14:37   #965
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez avilka77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny idziecie jak burza!
U nas trochę problemów najgorsze jest skrócenie szyjki do 2,8 mm wiec mam nakaz leżenia i luteinę
A kilka dni temu lekarz inny badał i przeoczył ta szyjkę ehhh już nie mam słów na lekarzy i najgorzej ze lekarz do tej pory mówił ze będzie chłopiec, a kilka dni temu okazał się być dziewczynka
O jej dużo odpoczywaj i dbaj o siebie
A co do płci, to niezła zmiana ale ja bym chyba jeszcze do innego poszła ;p
Cytat:

Piękne imię

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 14:40   #966
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:

Nasz typ❤

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Hehe, ja też nie chce niespodzianki. Tyle kasy wydanej w lumpku na ciuchy dla chłopca, a z córki już pół sprzedanych

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Kurczę nie wiem co jest grane, od pół godziny leżę bo co chwilę mi brzuch twardnieje. Puści i za 3 minuty od nowa twardy i tak już ż 7 razy. Wzięłam magnez i nospe. Nie wiem o co chodzi Miałam isc obiad robić ale boję się ruszyć.
Ojej polez i odpocznij, moze zadzwon do lekarza?

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-03-16, 14:42   #967
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:

Na początku ciężko było mi ogarnąć, że będę mieć chłopca, a teraz na samą myśl, że zmieniłby się w dziewczynkę, to wyć mi się chce.

Mnie też ostatnio częściej brzuch twardnieje. We wtorek mam wizytę, to przynajmniej w podwozie mi zajrzy i sprawdzi szyjkę. Teraz leżę, bo kręgosłup mi wysiada po spacerze z córką.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 14:51   #968
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:

Sama siebie też momentami podziwiam. Ale dla kalafiora to nie lada wysiłek :P I generalnie męczy mnie praca bardziej niż wcześniej. Dobrze, że inteligentna jestem to nawet jak trochę mi odjęło to i tak jest nieźle i ogarniam :P Haha nie ma to jak być skromnym.
Ale ze skupieniem to mam meeega problem.

Współczuję tego żłobka. Nie wyobrażam sobie jak może nie być w ogóle...

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
U nas też nie ma żadnego. Najbliższy 20 km dalej. Dlatego będzie niania. Z tym że to taka sąsiadka która zajmuje się dziećmi, nie żadna wykwalifikowana czy z agencji. Wiem że bierze 6 zł za godzinę więc nie jest źle

Do Tarnowa mam 20 km Więc też okolice Ale bywam tam często, prawie codziennie bo cała rodzina tam mieszka no i wszystko załatwia się w "mieście".

Ja chodzę do Janosza i przez to będę rodzić w Krakowie.

No to teraz już wejdę tam i sruu prosto do okienka

Jak się dostaniemy do żłobka w Warszawie to też będzie z 15 km :P No z pracy to zależy czy komunikacją czy autem.
Ja bym wolała żłobek nie tylko dlatego, że taniej. Jakbym miała wybór prywatny żłobek a niania za tyle samo (ale u nas nianie ok. 2 tys. biorą więc to droższa opcja) to i tak bym wybrała nianię. Wydaje mi się (o ile nie będzie chorować jako strasznie), że to lepsza opcja pod kątem rozwoju. I jakoś mniej bym się bała z kim on tam siedzi.

Cytat:
U nas trochę problemów najgorsze jest skrócenie szyjki do 2,8 mm wiec mam nakaz leżenia i luteinę
A kilka dni temu lekarz inny badał i przeoczył ta szyjkę ehhh już nie mam słów na lekarzy i najgorzej ze lekarz do tej pory mówił ze będzie chłopiec, a kilka dni temu okazał się być dziewczynka
A ja nie miałam szyjki ani razu badanej wiecie... Przynajmniej nic nie mówiła. Tzn na samolocie leżę na każdej wizycie ale długość szyjki to jak się dokładnie bada? Ciemnota :P

Kurde ale niespodzianka w połowie ciaży. Dużo mieliście rzeczy kupionych?

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 15:00   #969
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Sama siebie też momentami podziwiam. Ale dla kalafiora to nie lada wysiłekI generalnie męczy mnie praca bardziej niż wcześniej. Dobrze, że inteligentna jestem to nawet jak trochę mi odjęło to i tak jest nieźle i ogarniamHaha nie ma to jak być skromnym.

Jak się dostaniemy do żłobka w Warszawie to też będzie z 15 kmNo z pracy to zależy czy komunikacją czy autem.
Ja bym wolała żłobek nie tylko dlatego, że taniej. Jakbym miała wybór prywatny żłobek a niania za tyle samo (ale u nas nianie ok. 2 tys. biorą więc to droższa opcja) to i tak bym wybrała nianię. Wydaje mi się (o ile nie będzie chorować jako strasznie), że to lepsza opcja pod kątem rozwoju. I jakoś mniej bym się bała z kim on tam siedzi.

A ja nie miałam szyjki ani razu badanej wiecie... Przynajmniej nic nie mówiła. Tzn na samolocie leżę na każdej wizycie ale długość szyjki to jak się dokładnie bada? Ciemnota

Ja tez mam tylko badana palpacyjnie ale nie mierzy mi...ostatnio tez tak wlasnie zagadalam, ze moja mama miala szybko.rozwarcie, miala szew zakladany itd a on ze u mnie szyjka jest dluga i zamknieta i koniec tematu😁
Mam nadzieje ze tak jest🤔 ale ja nie mam zadnych twardnien, ze dwa razy mialam, zanim zaczelam brac mg wiec nie panikuje

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-03-16, 15:08   #970
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Sama siebie też momentami podziwiam. Ale dla kalafiora to nie lada wysiłekI generalnie męczy mnie praca bardziej niż wcześniej. Dobrze, że inteligentna jestem to nawet jak trochę mi odjęło to i tak jest nieźle i ogarniamHaha nie ma to jak być skromnym.

Jak się dostaniemy do żłobka w Warszawie to też będzie z 15 kmNo z pracy to zależy czy komunikacją czy autem.

A ja nie miałam szyjki ani razu badanej wiecie... Przynajmniej nic nie mówiła. Tzn na samolocie leżę na każdej wizycie ale długość szyjki to jak się dokładnie bada? Ciemnota

Mierzy się podczas usg

Stary 2017-03-16, 15:17   #971
paula.cw
Zakorzenienie

Mnie właśnie ostatnio zapytała czy miałam na USG. To powiedziałam, że chyba nie skoro mi nic nie mówił lekarz. I do tego to się pewnie dowcipnie mierzy. Więc wiem, że na następnej wizycie USG mam o to zapytać. Ale to dopiero pod koniec kwietnia.
Ale myślę, że są jakieś objawy skracającej się szyjki by były. Tak się pocieszam. :P

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 15:24   #972
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Sama siebie też momentami podziwiam. Ale dla kalafiora to nie lada wysiłek :P I generalnie męczy mnie praca bardziej niż wcześniej. Dobrze, że inteligentna jestem to nawet jak trochę mi odjęło to i tak jest nieźle i ogarniam :P Haha nie ma to jak być skromnym.

Jak się dostaniemy do żłobka w Warszawie to też będzie z 15 km :P No z pracy to zależy czy komunikacją czy autem.

A ja nie miałam szyjki ani razu badanej wiecie... Przynajmniej nic nie mówiła. Tzn na samolocie leżę na każdej wizycie ale długość szyjki to jak się dokładnie bada? Ciemnota :P

Szyjke bada sie palpacyjnie, tzn.jej twardość, rozwarcie i długość pi razy oko a jeśli coś jest nie tak i lekarz czuje że jest krótka to wtedy mierzy na usg. Tak jest bynajmniej u mnie. Więc skoro nic Ci nie mówi podczas badania tzn ze z szyjka wszystko ok.

Dzwoniłam do mojego gina bo mnie martwi ten brzuch, dalej twardy.
Ma dyżur w szpitalu ale mówił że nie może mnie teraz zbadac bo mają za chwilę jakiś trudny zabieg na ostro. Poza tym nie powiedział niczego czego bym nie wiedziala, że w moim przypadku przy skróconej szyjce to niebezpieczne, żebym leżała i jeśli nie przejdzie za godzinę-dwie żebym do niego dzwoniła. Jeśli odbierze tzn że już po zabiegu i mnie zbada, a jeśli nie odbierze tzn ze mam iść na IP u siebie w mieście. No nic, poczekam jeszcze chwilę.
Stary 2017-03-16, 15:27   #973
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:

Na usg? Mi zawsze po samolocie i macankach tam na dole mówi ze ładnie długa i pozamykana

Stary 2017-03-16, 15:30   #974
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Na usg? Mi zawsze po samolocie i macankach tam na dole mówi ze ładnie długa i pozamykana

Że pozamykane i twarde tak, ale powinien zmierzyć ile ma cm i to już usg. W końcu szyjka sięga w głąb ciała to jak by inaczej długość miał zmierzyć

Stary 2017-03-16, 15:30   #975
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Że pozamykane i twarde tak, ale powinien zmierzyć ile ma cm i to już usg. W końcu szyjka sięga w głąb ciała to jak by inaczej długość miał zmierzyć

Ale to chyba tez dowcipnie? Czy przez brzuch widać? Bo mi dowcipnie juz dawno nie badał

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 15:33   #976
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale to chyba tez dowcipnie? Czy przez brzuch widać? Bo mi dowcipnie juz dawno nie badał

Mi i tak i tak mierzyła więc chyba się da w każdy sposób

Stary 2017-03-16, 15:34   #977
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:

Dowcipnie. A skoro Ci nie bada to się ciesz, bo masz "szyję jak żyrafa" jak to moja koleżanka mówił a będąc w ciąży
Stary 2017-03-16, 15:39   #978
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Szyjke bada sie palpacyjnie, tzn.jej twardość, rozwarcie i długość pi razy oko a jeśli coś jest nie tak i lekarz czuje że jest krótka to wtedy mierzy na usg. Tak jest bynajmniej u mnie. Więc skoro nic Ci nie mówi podczas badania tzn ze z szyjka wszystko ok.

Dzwoniłam do mojego gina bo mnie martwi ten brzuch, dalej twardy.
Ma dyżur w szpitalu ale mówił że nie może mnie teraz zbadac bo mają za chwilę jakiś trudny zabieg na ostro. Poza tym nie powiedział niczego czego bym nie wiedziala, że w moim przypadku przy skróconej szyjce to niebezpieczne, żebym leżała i jeśli nie przejdzie za godzinę-dwie żebym do niego dzwoniła. Jeśli odbierze tzn że już po zabiegu i mnie zbada, a jeśli nie odbierze tzn ze mam iść na IP u siebie w mieście. No nic, poczekam jeszcze chwilę.
Kurde powiem Ci, że chyba bym poszła na IP skoro to długi zabieg i nie wiadomo kiedy się skończy

Stary 2017-03-16, 16:42   #979
marikaxp
Rozeznanie

Mi bada przez USG co miesiąc i co jakiś czas na samolocie.

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 16:45   #980
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _kasicka Pokaż wiadomość
Robilam corce mocz na cito bo od wczoraj ma goraczke 39, ani nie kaszle ani kataru nic jej nie jest tylko ta goraczka wiec przyszlo mi do glowy zeby mocz sprawdzic nie bylo latwo go zlapac probowalysmy od wczoraj ale udalo sie I chyba ma zapalenie bo leukocyty wyszly 500. O 15 lekarz wiec zobaczymy co powie.. bakterie pisze ze liczne ale to mysle ze z nocnika bo siedziala na nim 2 godziny inaczej sie nie dalo
Zdrówka dla córki

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Ja chodzę do Janosza i przez to będę rodzić w Krakowie.

Może już kiedyś pytałam, ale w którym szpitalu będziesz rodzić? Bo ja raczej też w Krk, ale jeszcze się zastanawiam nad szpitalem

Cytat:
Oo, ale numer z tą płcią
Leż kochana i musi być dobrze

Cytat:

Ładnie

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 16:47   #981
_kasicka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
A ile corka ma lat?
Bo sa takie woreczki jednorazowe dla maluchow. Przykleja sie do ciala, na to pieluszka i mozna zebrac na jalowo mocz, bo taki zbierany to moze wyjsc falszywie dodatni😕

Ma prawie dwa lata. Tak wiem że są leżała w tym woreczku prawie 2 godziny i nic nie zrobiła, troche leżała, troche chodziła, troche siedziła na nocniku z woreczkiem, dopiero jak ja posadziłam na nocnik i sciągnęłam ten woreczek to sie wysikała. Oczywiście wyparzyłam go wcześniej.
Ma bardzo brzydki mocz, dostała antybiotyk, jutro musimy zrobić badania z krwi bo posiewu z moczu raczej na weekend nie zrobią wiec trzeba sprawdzic CRP z krwi. Szkoda mi jej strasznie bo nie lubi ludzi w białych fartuchach i ten płacz jest prze okropny. A jeszcze dostała skierowanie na usg brzucha nie mam pojęcia jak ją utrzymamy

_kasicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 17:27   #982
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Widziałam temat żłobka. U mnie jest jeden, w zeszłym roku jak zapisy były od 8 rano to kolejka o 4 się ustawiła. .. masakra jakas. A jak nasz burmistrz pyta co zrobić to wszyscy o żłobku a on to i tak olewa Chociaż miejsce i fundusze ma...

Stary 2017-03-16, 17:40   #983
monika860902
Zakorzenienie

I jak tam Vaneska? Bylas u swojego lekarza czy pojechalas na IP?

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Wlasnie pozamawialam rzeczy z gemini i tego sklepu blizej ciebie....wyszlo mi 650 zl (!!!). Oczywiscie jeszcze wanienka, pieluszki tetrowe, reczniki i inne pierdy mi zostaly. Ale mam juz nawet termometr zamowiony a on najdrozszy byl. Ehh.....idzie ta kasa....a gdzie wozek i mebelki! I materac, posciele, kocyki....

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 17:47   #984
marikaxp
Rozeznanie

My kilka lat chodziliśmy do nefrologa i on nam zabronił zbierać mocz woreczkiem. Podobno właśnie oszukuje wynik. Tylko kubeczek wchodził w grę. My dawaliśmy dużo , dużo picia potem myłam ją dokładnie kubek w nocnik i mała jak na nim siedziała to nasikała do kubeczka. Z tym ,że my mieliśmy duży nocnik i ten kubeczek nam się mieścił. Jeśli jest wysoka temperatura to raczej właśnie zapalenie dróg moczowych. Meksyk z tym zapaleniem. Nam po wynikach badań chciała dać skierowanie do szpitala, ale uparlam się na nefrologa i ten dał nam Bactrim i po jednym dniu temperatura spadła. W wcześniej nie mogliśmy jej niczym zbić. W takim stanie była tylko raz w życiu. Odchodziliśmy od zmysłów. Dziecko cały czas 38-39 nic nie działało ani kąpiel, ani nurofen na zmianę z paracetamolem.

Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Widziałam temat żłobka. U mnie jest jeden, w zeszłym roku jak zapisy były od 8 rano to kolejka o 4 się ustawiła. .. masakra jakas. A jak nasz burmistrz pyta co zrobić to wszyscy o żłobku a on to i tak olewa Chociaż miejsce i fundusze ma...

Jejku jak dziwnie. U nas do miejskiego trzeba się w ciąży zapisać 😂 prywatny jest jeden. Wiele rodziców szuka alternatywy a nic nie ma. Z jednej strony super pomysł na biznes, bo jest nisza, ale praktycznie podchodząc ten żłobek prywatny kosztuje 350 zł miesięcznie i nawet jeśli w jednej grupie będzie 10 a nawet 15 dzieci to się nie opyla prowadzić, bo na same wypłaty starczy. Wiadomo, że są jakieś dofinansowania itd. , ale jeśli ja bym miała się zdecydować na biznes to na jakiś dochodowy.

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 17:59   #985
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Dowcipnie. A skoro Ci nie bada to się ciesz, bo masz "szyję jak żyrafa" jak to moja koleżanka mówił a będąc w ciąży
Byłaś u lekarza? Daj znać

Stary 2017-03-16, 18:23   #986
caat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
Może już kiedyś pytałam, ale w którym szpitalu będziesz rodzić? Bo ja raczej też w Krk, ale jeszcze się zastanawiam nad szpitalem
Ja też Kraków i na 100% w Żeromskiego 😉
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 18:44   #987
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Hej, u mnie dziś spokojnie, jutro będziemy jechać po farbę do mebli... szkoda że pogoda fatalna, bo chyba nie pomalujemy w ten weekend, bo wieki będzie schnąć to na meblach. Zrobiłam sobie troszkę zdjęć do albumu rodzinnego żeby dzidzia miała ładne jak w brzuszku sobie siedzi. Ale coraz trudniej mi samej foty sobie robić.

Ja nie mam termometr z miękką końcówką... może zakupię później. Na allegro widziałam z dwoma miejscami po przecinku (miękka silikonowa końcówka) i najtańsza opcja to 15 zł więc nie rozumiem czemu mówicie że to najdroższe jest. No chyba że wykorzystam ten co mam, ma aż dwa miejsca po przecinku - więc nie wiem czy kupować kolejny.

Na razie jesteśmy na etapie mocnego zaciskania pasa, więc kupujemy to co musimy, reszta poczeka sobie.

U mnie też szyjka mierzona przy każdej wizycie (bez usg). Kiedyś była ona wyłącznie palpacyjnie mierzona i oceniana przez lekarza.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-03-16 o 18:48
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 18:50   #988
vanessa1781
Zakorzenienie

Przedtem jak się położyłam tak usnęłam, przebudziłem się jak maz z córką wrocili ale byłam tak niedobita ze przeszłam się do sypialni i dalej spałam. Wstałam koło 19 i brzuch był już w miarę ok, narazie nie twardnieje, maluszek się rusza więc nie jechałam póki co nigdzie. Może po prostu odpoczynku mu trzeba było. Tak sobie myślę że chyba za bardzo w tym ciuchlandzie poszalałam. Nie wolno mi nic dźwigać a ja tachałam siatę z tymi ciuchami, niby to nie sztanga ale było trochę tych ciuchów i ważyły pewnie z parę kilo.
Mam nadzieję że noc będzie spokojna ale już sobie postanowiłam ze jak zacznie w nocy twardniec to jadę na IP u siebie.
Stary 2017-03-16, 19:38   #989
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Napisane przez _kasicka Pokaż wiadomość
Ma prawie dwa lata. Tak wiem że są leżała w tym woreczku prawie 2 godziny i nic nie zrobiła, troche leżała, troche chodziła, troche siedziła na nocniku z woreczkiem, dopiero jak ja posadziłam na nocnik i sciągnęłam ten woreczek to sie wysikała. Oczywiście wyparzyłam go wcześniej.
Ma bardzo brzydki mocz, dostała antybiotyk, jutro musimy zrobić badania z krwi bo posiewu z moczu raczej na weekend nie zrobią wiec trzeba sprawdzic CRP z krwi. Szkoda mi jej strasznie bo nie lubi ludzi w białych fartuchach i ten płacz jest prze okropny. A jeszcze dostała skierowanie na usg brzucha nie mam pojęcia jak ją utrzymamy
Ojej to malutka😞 biedactwo😕

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
My kilka lat chodziliśmy do nefrologa i on nam zabronił zbierać mocz woreczkiem. Podobno właśnie oszukuje wynik. Tylko kubeczek wchodził w grę. My dawaliśmy dużo , dużo picia potem myłam ją dokładnie kubek w nocnik i mała jak na nim siedziała to nasikała do kubeczka. Z tym ,że my mieliśmy duży nocnik i ten kubeczek nam się mieścił. Jeśli jest wysoka temperatura to raczej właśnie zapalenie dróg moczowych. Meksyk z tym zapaleniem. Nam po wynikach badań chciała dać skierowanie do szpitala, ale uparlam się na nefrologa i ten dał nam Bactrim i po jednym dniu temperatura spadła. W wcześniej nie mogliśmy jej niczym zbić. W takim stanie była tylko raz w życiu. Odchodziliśmy od zmysłów. Dziecko cały czas 38-39 nic nie działało ani kąpiel, ani nurofen na zmianę z paracetamolem.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Jejku jak dziwnie. U nas do miejskiego trzeba się w ciąży zapisać 😂 prywatny jest jeden. Wiele rodziców szuka alternatywy a nic nie ma. Z jednej strony super pomysł na biznes, bo jest nisza, ale praktycznie podchodząc ten żłobek prywatny kosztuje 350 zł miesięcznie i nawet jeśli w jednej grupie będzie 10 a nawet 15 dzieci to się nie opyla prowadzić, bo na same wypłaty starczy. Wiadomo, że są jakieś dofinansowania itd. , ale jeśli ja bym miała się zdecydować na biznes to na jakiś dochodowy.

W szpitalu pobieraja tymi woreczkami, wiadomo ze trzeba czesto zagladac, zeby ten mocz byl jak "najswiezszy"

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-03-16, 19:42   #990
maajjaa88
Zadomowienie

Kupilismy wozek. Benetto luca plus. Uzywqny ale stan naprawde idealny. Jedyna wada to dwie drobne ryski na stelazu takze zakup udany

Migotek mysle, ze dziewczyny nie kupuja zwyklego termometru pod pache a taki bezdorykowy a to wiekszy wydatek juz. Sami chyba kupimy jakis bezdotykowy, nie wyobrazam sobie mierzyc takiemu maluchowi temperatury zwyklym termometrem.

Vanasa uwazaj na siebie. W razie co odrazu jedz na IP, nie ma co ryzykowac.

I nie pamietam co jeszcze pisac mialam :-P
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości