Jedne już mamuśkami są, drugie wciąż do swych marzeń mkną ;) Cz. I - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-17, 10:03   #961
cowie
Zakorzenienie

Dot.: Jedne już mamuśkami są, drugie wciąż do swych marzeń mkną ;) Cz. I

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
tak sobie Was podczytuje od jakiegos czasu i widze wiele znajomych twarzy niestety dolaczyc do Was jeszcze nie moge, bo staraczka jeszcze nie jestem, bo u nas starania beda w blizej nieokreslonym czasie, ale powoli sie do tego przygotowywuje i dlatego Was podgladam(i czerpie wiedze na temat badan itp) i mam nadzieje, ze nie macie nic przeciwko?

A tak w ogole to wszystkim zafasolkowanym zycze spokojnej, zdrowej i szczesliwej ciazy, a reszcie owocnych staran i szybkiego rozwiazania problemow zdrowotnych
Hej Malinka! Kopę lat
Co tam w ogóle u Ciebie słychać?

No i zostań z nami! Jak widzisz towarzystwo jest mieszane. Część już w ciąży, część się stara, część czeka na starania Pogadać z każdym można

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 10:12   #962
silk_a
Raczkowanie

Debra GRATULACJE!!!! Aż mnie nadzieja przyszła ze tez będzie dobrze. Lela witaj
silk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 10:12   #963
migotka_m
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Hej Dusiolka Gratulacje

Dałaś Olgietce do myślenia

Oglądałyście mecz Ależ Niemcy pięknie rozgromili Portugalie

No i zapisałam się na badania prenatalne: 26.06. godz. 16:20- niestety Sosnowiec ale przeżyje Po drodzę wstąpię do Ikea więc utopię swe smutki w zakupach
Kciuki za badania prenatalne

Tylko nie zapomnij paszportu, ewentualnie może być wiza.

Co do Niemiec... NO POGROM

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
No tak tylko że u mnie mąż ma siłę 1 raz w tygodniu.. Tak to nic z tego nie wyjdzie
To faktycznie może być problem... Bo podobno najlepiej tak co 2-gi dzień się przytulać, szczególnie w okolicach dni płodnych i przed nimi.

To mój się cieszy na starania, bo mówi, że zawsze będzie miał na mnie haka (a wcale nie jestem oziębła:P tylko on najchętniej to codziennie by się kochał, a jak ma urlop to nawet ze dwa razy dziennie a ja tak wolę właśnie co 2-gi czasami co 3-ci dzień:P)

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Ciężko odetchnąć jak chodzimy do pracy, a o urlopie możemy zapomnieć do jesieni, a potem zacznie się u mnie 2 rok studiów. Beznadzieja. Nie dogadujemy się ostatnio i nie zapowiada się na zmiany. Mam żal do niego, że tak wygląda nasze życie. Eh, za dużo by o tym gadać.

Co do adopcji, to kiedyś myślałam co by było gdyby. Zawsze myślałam, że gdybym nie mogła mieć dzieci to zaadoptuje, ale teraz jakby mnie ktoś zapytał to już taka pewną bym nie była.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Hmm... Powiem Ci, że niefajnie wygląda ta wasza sytuacja, szczególnie, że jesteście młodym małżeństwem. Może temat dziecka warto sobie na razie odpuścić (nie mówię zacząć się zabezpieczać, ale tak psychicznie i w kwestii rozmów odpuścić) i trochę popracować nad waszą relacją? Ciężko coś doradzić, mam nadzieję, że wszystko sobie wyjaśnicie.

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Nie jestem fanką.. i choć uważam, że jestem bardzo otwarta w tych sprawach, to moja granica przebiega właśnie pomiędzy pierwszym a trzecim, czwartym dniem @ ..... co nie zmienia faktu, że właśnie wtedy najbardziej mi się chce bzykać
Mammm takkkk samooooo jakkk tyyyyyyy

Z tą różnicą, że ja wierzę, że dobry marynarz przez morze czerwone przepłynie, ale ja przez pierwsze 3 dni to mam raczej wzburzony ocean

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Na teście jest druga kreska A raczej cień cienia cienia
Debra ! Miałam przeczucia ! Mam nadzieję, że wszystko będzie w 100% dobrze! Idź do lekarza, zrób betę (żeby potem sobie sprawdzić jak przyrasta) i trzymam mocno mocno kciuki za Ciebie !

Cytat:
Szok! Totalny szok!!! Jak może wyjść test w 9dpo ? Co 3s spoglądam na ten test sprawdzić czy mi się nie przewidziało. Nawet sobie nie wyobrażacie jakiego mam teraz strasa przed wizytą Ciekawe co mi ginka na to powie
Ja mam nadzieję, że wszystko jest w 100% okej. Skoro organizm uruchomił sobie owulację to widocznie był już gotowy i tak się staraj myśleć.
migotka_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 10:15   #964
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Hej Malinka! Kopę lat
Co tam w ogóle u Ciebie słychać?

No i zostań z nami! Jak widzisz towarzystwo jest mieszane. Część już w ciąży, część się stara, część czeka na starania Pogadać z każdym można
u mnie w sumie po staremu
Praca-dom-praca i tak zycie leci. A w miedzy czasie, czekam z utesknieniem na wyjazd do Polski

zobacze co powiedza inne dziewczyny najpierw i wtedy moze zastane, albo najwyzej bede Was nadal tylko podczytywac
Stary 2014-06-17, 10:20   #965
migotka_m
Rozeznanie

Mnie czeka teraz maraton drugiej zmiany w pracy... i ostatni egzamin w przyszły poniedziałek. Stresuję się strasznie bo muszę go zdać

No i obrona... Wkurzyłam się tylko bo promotorka miała nam podać pytania, ale coś się jej odwidziało i nam wyskakuje chwilę przed obroną z 50 zagadnieniami do opracowania.... Będę miała na to tylko 2 tygodnie i czuję, że się z tym nie wyrobię... Albo nam to okroi albo i tak bronię się we wrześniu

Moja praca zaczyna mnie tak bardzo wkurzać... Gdyby nie starania to szukałabym innej, bo już mam serdecznie dość! Chcę jednak tutaj zostać na okres urlopu macierzyńskiego, bo pracuję tu kilka lat i nie miałabym poczucia, że ledwo przyszłam i już ciąża. Dodatkowo dobrze płacą... Ale wnerwia mnie na maksa.... A klienci to już mnie do szewskiej pasji doprowadzają... Niektórzy ludzie myślą, że są w placówce 5 minut czy 15 i wszystko o pracy wiedzą. Ja w dni wypłat okołowypłatowych czy większego ruchu nawet nie mam czasami kiedy się iść wysikać o jedzeniu nie wspomnę, bo spróbuj się oderwać od krzesła to już ludzie z paszczą i tekstami, że taa... oni czekają a "paniusia" sobie pewnie na drugą kawę i ciastko idzie... Ludzie są naprawdę wredni i mają zero wyobraźni, że skoro jest nas 3 na zmianie, i tylko 3 punkty to praktycznie nawet przerwy nie mamy.

Ehh to się wygadałam.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
u mnie w sumie po staremu
Praca-dom-praca i tak zycie leci. A w miedzy czasie, czekam z utesknieniem na wyjazd do Polski

zobacze co powiedza inne dziewczyny najpierw i wtedy moze zastane, albo najwyzej bede Was nadal tylko podczytywac

Ja też namawiam do zostania Przygotowania i planowanie to też starania

Ostrzegam tylko, że przebywanie na takim wątku przyśpiesza starania i trzeba się z tym liczyć
Stary 2014-06-17, 10:31   #966
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lela23 Pokaż wiadomość
Hej kochane mozna sie przylaczyc do was

siemanko! Opowiedz coś o was i rozgość się

Cytat:
gratulacje!

Cytat:
Czesc dziewczyny
tak sobie Was podczytuje od jakiegos czasu i widze wiele znajomych twarzy niestety dolaczyc do Was jeszcze nie moge, bo staraczka nie jestem, bo u nas starania beda w blizej nieokreslonym czasie, ale powoli sie do tego przygotowywuje i dlatego Was podgladam(i czerpie wiedze na temat badan itp) i mam nadzieje, ze nie macie nic przeciwko?

A tak w ogole to wszystkim zafasolkowanym zycze spokojnej, zdrowej i szczesliwej ciazy, a reszcie owocnych staran i szybkiego rozwiazania problemow zdrowotnych
cześć piękna! rozgość się i zostań na dłużej!

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

migotka za co masz ostrzeżenie? bo chyba nie za to co myślę...?
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 10:32   #967
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Ależ się ciesze Aż zacieszam do monitora a w pracy na mnie dziwnie patrzą
Gratuluje kochana

Biedna
A ja się witam po porannym przytulaniu

Hej
Pewnie, że można. Opowiadaj o Was

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cowie chyba byłaś jedyna

Zmieniamy warte z przytulankami Karoloo :d

DebraM wielkie gratulacje!!!! ) leć zrobic bete

dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 10:37   #968
migotka_m
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość

A kiedyś na urlopie zbłądziłam na dział Intymne i w pewnym wątku w pewnej sprawie użyłam słowa idiotka :P Było ono bardzo adekatne, ale moderator się ze mną nie zgodził

Nie, nie za to co myślisz
Stary 2014-06-17, 10:40   #969
Olgietka
Zakorzenienie

Malinka zostań!

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2014-06-17, 10:43   #970
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotka_m Pokaż wiadomość
A kiedyś na urlopie zbłądziłam na dział Intymne i w pewnym wątku w pewnej sprawie użyłam słowa idiotka :P Było ono bardzo adekatne, ale moderator się ze mną nie zgodził

Nie, nie za to co myślisz
jeśli było użyte w odpowiednim kontekście... a swoją drogą czy w tamtej sytuacji któraś z dziewczyn po drugiej stronie barykady dostała ostrzeżenie?
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 10:47   #971
migotka_m
Rozeznanie

Cytat:
jeśli było użyte w odpowiednim kontekście... a swoją drogą czy w tamtej sytuacji któraś z dziewczyn po drugiej stronie barykady dostała ostrzeżenie?
Chyba tak, ale nie przyglądałam się temu jakoś bacznie. Było minęło

Wiecie co... kiedyś to mi się wydawało, że na ostatni egzamin w swojej karierze to będę się uczyła tak, że będę rwała materiał jak sportowy wóz asfalt, a mi się tak strasznie nie chce, mam takie zmęczenie materiału, że szok...

Jak jeszcze z obroną się skomplikowały sprawy to już w ogóle...

Dobrze, że pracę mam już podpisaną i gotową, chociaż to mi zeszło z głowy.
Stary 2014-06-17, 11:05   #972
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie czeka teraz maraton drugiej zmiany w pracy... i ostatni egzamin w przyszły poniedziałek. Stresuję się strasznie bo muszę go zdać

No i obrona... Wkurzyłam się tylko bo promotorka miała nam podać pytania, ale coś się jej odwidziało i nam wyskakuje chwilę przed obroną z 50 zagadnieniami do opracowania.... Będę miała na to tylko 2 tygodnie i czuję, że się z tym nie wyrobię... Albo nam to okroi albo i tak bronię się we wrześniu

Moja praca zaczyna mnie tak bardzo wkurzać... Gdyby nie starania to szukałabym innej, bo już mam serdecznie dość! Chcę jednak tutaj zostać na okres urlopu macierzyńskiego, bo pracuję tu kilka lat i nie miałabym poczucia, że ledwo przyszłam i już ciąża. Dodatkowo dobrze płacą... Ale wnerwia mnie na maksa.... A klienci to już mnie do szewskiej pasji doprowadzają... Niektórzy ludzie myślą, że są w placówce 5 minut czy 15 i wszystko o pracy wiedzą. Ja w dni wypłat okołowypłatowych czy większego ruchu nawet nie mam czasami kiedy się iść wysikać o jedzeniu nie wspomnę, bo spróbuj się oderwać od krzesła to już ludzie z paszczą i tekstami, że taa... oni czekają a "paniusia" sobie pewnie na drugą kawę i ciastko idzie... Ludzie są naprawdę wredni i mają zero wyobraźni, że skoro jest nas 3 na zmianie, i tylko 3 punkty to praktycznie nawet przerwy nie mamy.

Ehh to się wygadałam.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Ja też namawiam do zostania Przygotowania i planowanie to też starania

Ostrzegam tylko, że przebywanie na takim wątku przyśpiesza starania i trzeba się z tym liczyć
nie stresuj sie egzaminem, zdasz go na pewno

u mnie to niestety staran nie przyspieszy... Poki co chyba nie ma rzeczy, ktora by przyspieszyla cokolwiek w tej sprawie. Ale moze chociaz latwiej bedzie mi czekac na ten czas
Cytat:
siemanko! Opowiedz coś o was i rozgość się

gratulacje!

cześć piękna! rozgość się i zostań na dłużej!

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Malinka zostań!

skoro mowicie, ze moge zostac, to zostane Dziekuje za przyjecie
postaram sie w miare tego na ile Malutka mi pozwoli zagladac tutaj i sie udzielac
Stary 2014-06-17, 11:08   #973
cowie
Zakorzenienie

Cytat:

skoro mowicie, ze moge zostac, to zostane Dziekuje za przyjecie
postaram sie w miare tego na ile Malutka mi pozwoli zagladac tutaj i sie udzielac

Hmm a Ty nie miałaś wracać do Polski?

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-06-17, 11:13   #974
migotka_m
Rozeznanie

Idę się zbierać do tej okropnej pracy.

Trzymam kciuki za wizytę debry, niech wszystko będzie super dobrze.

I miłego dnia wam wszystkim. Pogoda piękna, wiec te, które mają wolne, niech korzystają ze słoneczka
Stary 2014-06-17, 11:23   #975
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm a Ty nie miałaś wracać do Polski?
w sensie, ze na stale? Nie, jeszcze teraz nie. Jeszcze kilka lat zostajemy tutaj
Stary 2014-06-17, 11:34   #976
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
w sensie, ze na stale? Nie, jeszcze teraz nie. Jeszcze kilka lat zostajemy tutaj

I siedzisz z tym samym dzieciaczkiem?

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Idę się zbierać do tej okropnej pracy.

Trzymam kciuki za wizytę debry, niech wszystko będzie super dobrze.

I miłego dnia wam wszystkim. Pogoda piękna, wiec te, które mają wolne, niech korzystają ze słoneczka
U mnie nie za piękna pogoda niestety

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-06-17, 11:50   #977
Olgietka
Zakorzenienie

U mnie super pogoda! A ja w pracy zawsze tak jest na szczęście dziś tylko do 13:30 .... Ale pózniej jadę do szkoły także tak czy owak nie poużywam sobie :/

Stary 2014-06-17, 12:02   #978
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Już w PMkowym się cieszyłam, ale i tu gratuluję i zaciskam kciuki

Cytat:
U mnie super pogoda! A ja w pracy zawsze tak jest na szczęście dziś tylko do 13:30 .... Ale pózniej jadę do szkoły także tak czy owak nie poużywam sobie :/
Normalka w PL na szczęście zapowiadają piękny czwartek, a to dzień wolny (Boże Ciało)

Tak się chwaliłam, że podchodzę do starań na chłodno, a im bliżej dni płodnych tym bardziej się ekscytuję. To niebezpieczne, bo jak się nakręcę to potem będzie spore rozczarowanie dlatego wdech, wydech, skupię się może na tym że chcę nowy wypasiony telefon

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 12:05   #979
cicci
Rozeznanie

Cytat:
Eeej ale makaron al dente + nie tłusty sos to właśnie dobrze pojeść
Nie tuczy, a zjadasz mniej i na dłużej. Poza tym chyba (???) wkładasz w to energię, bo organizm musi się trochę pomęczyć, żeby strawić makaron al dente
Hahaha, nie wiem czy wkladasz wiecej energii w trawienie ale na pewno al dente jest smaczniejszy. I jeszcze z odpowiednimi dodatkami. Np. dzis robie makaron z ricotta, swiezymi pomidorkami i swieza bazylia ;-) lekki obiadek

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Grartulacje:-* jak dlugo sie staraliscie?

cicci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 12:05   #980
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
I siedzisz z tym samym dzieciaczkiem?

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

U mnie nie za piękna pogoda niestety
nie, teraz opiekuje sie juz innym Maluchem. Tamto dziecko poszlo od wrzesnia do zlobka na cale dnie
Cytat:

tez musze sie w koncu zapisac gdzies do jakiejs szkoly na jezyk

a pogoda u mnie dzis tragiczna, musialam kurtke wyciagnac
Stary 2014-06-17, 12:08   #981
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez cicci Pokaż wiadomość
Hahaha, nie wiem czy wkladasz wiecej energii w trawienie ale na pewno al dente jest smaczniejszy. I jeszcze z odpowiednimi dodatkami. Np. dzis robie makaron z ricotta, swiezymi pomidorkami i swieza bazylia ;-) lekki obiadek
ale mi smaka narobiłaś

Hej malinko widziałam jak nas podczytujesz i mam nadzieje, ze z nami zostaniesz

migotka nie zazdroszczę pracy zmianowej, chociaż można przywyknąć a co do obrony to formalność, ważne żeby cokolwiek odpowiedzieć na pytania. W sumie 2 tyg to sporo czasu i wiem z doświadczenia że najgorsza jest nauka na ostatni egzamin

Wgl chce się zapisać na studia Po raz kolejny TŻ mnie ubije ale co tam
A i jeszcze chce się zapisać na wakacyjny kurs angielskiego, bo już nic nie pamiętam

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3

Edytowane przez Karoloo
Czas edycji: 2014-06-17 o 12:10
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 12:11   #982
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Już w PMkowym się cieszyłam, ale i tu gratuluję i zaciskam kciuki

Normalka w PL na szczęście zapowiadają piękny czwartek, a to dzień wolny (Boże Ciało)

Tak się chwaliłam, że podchodzę do starań na chłodno, a im bliżej dni płodnych tym bardziej się ekscytuję. To niebezpieczne, bo jak się nakręcę to potem będzie spore rozczarowanie dlatego wdech, wydech, skupię się może na tym że chcę nowy wypasiony telefon
u nas niestety Bozego Ciala nie obchodzi sie w czwartek, wiec mamy normalny pracujacy dzien

a jaki telefon chcesz?

Swoja droga ciekawe jak ja bede sie zachowywac i podchodzic do dni plodnych jak zaczniemy sie starac
Stary 2014-06-17, 12:23   #983
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
A i jeszcze chce się zapisać na wakacyjny kurs angielskiego, bo już nic nie pamiętam
Na jakie?
Ja już jednymi , a myślę o kolejnych

Cytat:
u nas niestety Bozego Ciala nie obchodzi sie w czwartek, wiec mamy normalny pracujacy dzien
No właśnie wiem. Mój TŻ pracuje w francuskiej firmie i od jutra do piątku do Paryża leci. Tam są wielce zdziwieni, że u nas wolne i musi pracować

Violl zaaaawsze tak jest

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-06-17, 12:25   #984
Viollet87
Zakorzenienie

Malinko, chcę Xperię Z2. Od ponad 2 lat mam Samsunga Galaxy S3, jest super ale już mi się najzwyczajniej w świecie znudził Korzystam z mnóstwa aplikacji, codziennie, więc fajny smartfon to dla mnie pozycja obowiązkowa, a zależy mi też na tym żeby mieć w telefonie możliwie najlepszy aparat, bo cykam nim dużo zdjęć. Przez chwilę rozważałam, żeby dokupić jakiś lepszy obiektyw do lustrzanki, ale ostatecznie wolę zmienić telefon, a lustrzankę to chyba sprzedam, bo Z2 cyka genialne fotki, aparat chyba przestanie mi być potrzebny

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 12:35   #985
JennyAniolek
Zakorzenienie

Witam po chwilowej nieobecności
I proszę o radę

W tym cyklu postanowiłam robić testy owu i mierzyć temp. Zaczęłam od razu po zakończonym @, czyli 4.06 (7dc). Testy owu od początku były negatywne (brak drugiej kreski albo bardzo bardzo blada), ale od 6 dni wygląda to tak:
- 15dc, test pozytywny (dwie grube kreski), temp ok
- 16dc, test pozytywny (dwie grube kreski), temp ok i taka sama jak w 15dc
- 17dc, test negatywny (druga bardzo blada kreska), temp spadła o 0,02 st.
- 18dc, test pozytywny (dwie grube kreski), temp wzrosła o 0,04 w porównaniu do 17dc i o 0,2 do 16 i 15dc
- 19dc (wczoraj), test negatywny (brak drugiej kreski), temp ok jak w 15 i 16dc
- 20dc (dziś), test pozytywny (znowu dwie grube kreski), temp ok, taka sama jak wczoraj

Zastanawiam się czy w końcu była już owulacja czy nie Temp mierzę zawsze o tej samej porze, testy też o tej samej porze z rana. Dodam, że zeszły cykl był ponoć bezowulacyjny wg gina; a testów nie robiłam i nie wiem :/

Zwariować można

---
Postaram się odezwać wieczorem na dłużej

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
i trzymam mocno kciuki

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 12:41   #986
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Na jakie?

No właśnie wiem. Mój TŻ pracuje w francuskiej firmie i od jutra do piątku do Paryża leci. Tam są wielce zdziwieni, że u nas wolne i musi pracować

Violl zaaaawsze tak jest
Myślę nad inżynierią środowiska (specjalność może wodociągi i kanalizacja), zrobie sobie 2 inżyniera a później mgr taki mam plan a zobaczymy jak z realizacją

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
I proszę o radę

W tym cyklu postanowiłam robić testy owu i mierzyć temp. Zaczęłam od razu po zakończonym @, czyli 4.06 (7dc). Testy owu od początku były negatywne (brak drugiej kreski albo bardzo bardzo blada), ale od 6 dni wygląda to tak:
- 18dc, test pozytywny (dwie grube kreski), temp wzrosła o 0,04 w porównaniu do 17dc i o 0,2 do 16 i 15dc
- 20dc (dziś), test pozytywny (znowu dwie grube kreski), temp ok, taka sama jak wczoraj

Zastanawiam się czy w końcu była już owulacja czy nie Temp mierzę zawsze o tej samej porze, testy też o tej samej porze z rana. Dodam, że zeszły cykl był ponoć bezowulacyjny wg gina; a testów nie robiłam i nie wiem :/

Zwariować można

---

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

i trzymam mocno kciuki
hej piękna

Masz może wykres na ovufriend Wtedy sobie wszystko ładnie zobrazuje

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-06-17, 12:45   #987
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
I proszę o radę

Zwariować można

---

i trzymam mocno kciuki

O ile dobrze sobie wyobrażam wykres to wg temperatury owulacji nie było.
A testy owulacyjne to moim zdaniem tylko mącą w głowie
Sama widzisz, że wychodzą jak chcą

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-06-17, 12:46   #988
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Masz może wykres na ovufriend Wtedy sobie wszystko ładnie zobrazuje
Mam tylko jak znaleźć jego link

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 12:46   #989
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Na jakie?

Violl zaaaawsze tak jest
to niech cieple rzeczy zabierze, bo tu dosc chlodno ostatnio

Francki zeby nie tracic dnia pracy, to cwaniury na niedziele Boze Cialo przeniesli sobie
ale w sumie w ubieglym tygodniu bylo wolne wiec sie wyrownuje, no i za miesiac 14 lipca, wiec zas bedzie wolne
Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Malinko, chcę Xperię Z2. Od ponad 2 lat mam Samsunga Galaxy S3, jest super ale już mi się najzwyczajniej w świecie znudził Korzystam z mnóstwa aplikacji, codziennie, więc fajny smartfon to dla mnie pozycja obowiązkowa, a zależy mi też na tym żeby mieć w telefonie możliwie najlepszy aparat, bo cykam nim dużo zdjęć. Przez chwilę rozważałam, żeby dokupić jakiś lepszy obiektyw do lustrzanki, ale ostatecznie wolę zmienić telefon, a lustrzankę to chyba sprzedam, bo Z2 cyka genialne fotki, aparat chyba przestanie mi być potrzebny
fajny telefon
wiadomo jak sie stary znudzil, to trzeba w nowy zainwestowac a jeszcze jak wiesz, ze bedziesz z bajerow jakie oferuje korzystac, to tym bardziej
Cytat:
ale mi smaka narobiłaś

Hej malinko widziałam jak nas podczytujesz i mam nadzieje, ze z nami zostaniesz

migotka nie zazdroszczę pracy zmianowej, chociaż można przywyknąć a co do obrony to formalność, ważne żeby cokolwiek odpowiedzieć na pytania. W sumie 2 tyg to sporo czasu i wiem z doświadczenia że najgorsza jest nauka na ostatni egzamin

to mowisz, ze slabo mi wyszlo ukrywanie sie i mnie przyuwazylas jak podgladalam? Szpiegiem to ja bym wiec nie zostala chyba
Stary 2014-06-17, 12:53   #990
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Mam tylko jak znaleźć jego link
Udostępnik wykres (jest pod wykresem) -> link
(Jeszcze musisz udostępnić wykres dla wszystkich)

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości