|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne już mamuśkami są, drugie wciąż do swych marzeń mkną ;) Cz. I
Cytat:
Co tam w ogóle u Ciebie słychać? ![]() No i zostań z nami! Jak widzisz towarzystwo jest mieszane. Część już w ciąży, część się stara, część czeka na starania Pogadać z każdym można
|
|
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
Debra GRATULACJE!!!! Aż mnie nadzieja przyszła ze tez będzie dobrze
. Lela witaj |
|
|
|
|
#963 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko nie zapomnij paszportu, ewentualnie może być wiza. ![]() Co do Niemiec... NO POGROM ![]() Cytat:
To mój się cieszy na starania, bo mówi, że zawsze będzie miał na mnie haka (a wcale nie jestem oziębła:P tylko on najchętniej to codziennie by się kochał, a jak ma urlop to nawet ze dwa razy dziennie a ja tak wolę właśnie co 2-gi czasami co 3-ci dzień:P) Cytat:
Cytat:
![]() Z tą różnicą, że ja wierzę, że dobry marynarz przez morze czerwone przepłynie, ale ja przez pierwsze 3 dni to mam raczej wzburzony ocean ![]() Debra ! Miałam przeczucia ! Mam nadzieję, że wszystko będzie w 100% dobrze! Idź do lekarza, zrób betę (żeby potem sobie sprawdzić jak przyrasta) i trzymam mocno mocno kciuki za Ciebie ! Ja mam nadzieję, że wszystko jest w 100% okej. Skoro organizm uruchomił sobie owulację to widocznie był już gotowy i tak się staraj myśleć. |
||||
|
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Praca-dom-praca i tak zycie leci. A w miedzy czasie, czekam z utesknieniem na wyjazd do Polski ![]() zobacze co powiedza inne dziewczyny najpierw i wtedy moze zastane, albo najwyzej bede Was nadal tylko podczytywac
|
|
|
#965 | |
|
Rozeznanie
|
Mnie czeka teraz maraton drugiej zmiany w pracy... i ostatni egzamin w przyszły poniedziałek. Stresuję się strasznie bo muszę go zdać
![]() No i obrona... Wkurzyłam się tylko bo promotorka miała nam podać pytania, ale coś się jej odwidziało i nam wyskakuje chwilę przed obroną z 50 zagadnieniami do opracowania.... Będę miała na to tylko 2 tygodnie i czuję, że się z tym nie wyrobię... Albo nam to okroi albo i tak bronię się we wrześniu ![]() Moja praca zaczyna mnie tak bardzo wkurzać... Gdyby nie starania to szukałabym innej, bo już mam serdecznie dość! Chcę jednak tutaj zostać na okres urlopu macierzyńskiego, bo pracuję tu kilka lat i nie miałabym poczucia, że ledwo przyszłam i już ciąża. Dodatkowo dobrze płacą... Ale wnerwia mnie na maksa.... A klienci to już mnie do szewskiej pasji doprowadzają... Niektórzy ludzie myślą, że są w placówce 5 minut czy 15 i wszystko o pracy wiedzą. Ja w dni wypłat okołowypłatowych czy większego ruchu nawet nie mam czasami kiedy się iść wysikać o jedzeniu nie wspomnę, bo spróbuj się oderwać od krzesła to już ludzie z paszczą i tekstami, że taa... oni czekają a "paniusia" sobie pewnie na drugą kawę i ciastko idzie... Ludzie są naprawdę wredni i mają zero wyobraźni, że skoro jest nas 3 na zmianie, i tylko 3 punkty to praktycznie nawet przerwy nie mamy. Ehh to się wygadałam. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Ja też namawiam do zostania Przygotowania i planowanie to też starania![]() Ostrzegam tylko, że przebywanie na takim wątku przyśpiesza starania i trzeba się z tym liczyć
|
|
|
|
|
|
#966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i rozgość się ![]() gratulacje! ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- migotka za co masz ostrzeżenie? bo chyba nie za to co myślę...?
|
||
|
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmieniamy warte z przytulankami Karoloo :d DebraM wielkie gratulacje!!!! ) leć zrobic bete ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#968 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka zostań!
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a swoją drogą czy w tamtej sytuacji któraś z dziewczyn po drugiej stronie barykady dostała ostrzeżenie?
|
|
|
|
|
|
#971 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiecie co... kiedyś to mi się wydawało, że na ostatni egzamin w swojej karierze to będę się uczyła tak, że będę rwała materiał jak sportowy wóz asfalt, a mi się tak strasznie nie chce, mam takie zmęczenie materiału, że szok... Jak jeszcze z obroną się skomplikowały sprawy to już w ogóle... Dobrze, że pracę mam już podpisaną i gotową, chociaż to mi zeszło z głowy. |
|
|
|
|
|
#972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie to niestety staran nie przyspieszy... Poki co chyba nie ma rzeczy, ktora by przyspieszyla cokolwiek w tej sprawie. Ale moze chociaz latwiej bedzie mi czekac na ten czas Cytat:
Dziekuje za przyjecie![]() postaram sie w miare tego na ile Malutka mi pozwoli zagladac tutaj i sie udzielac
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm a Ty nie miałaś wracać do Polski?
|
|
|
#974 |
|
Rozeznanie
|
Idę się zbierać do tej okropnej pracy.
Trzymam kciuki za wizytę debry, niech wszystko będzie super dobrze. I miłego dnia wam wszystkim. Pogoda piękna, wiec te, które mają wolne, niech korzystają ze słoneczka
|
|
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
w sensie, ze na stale? Nie, jeszcze teraz nie. Jeszcze kilka lat zostajemy tutaj
|
|
#976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I siedzisz z tym samym dzieciaczkiem? ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie super pogoda! A ja w pracy
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Już w PMkowym się cieszyłam, ale i tu gratuluję i zaciskam kciuki
Cytat:
w PL na szczęście zapowiadają piękny czwartek, a to dzień wolny (Boże Ciało) Tak się chwaliłam, że podchodzę do starań na chłodno, a im bliżej dni płodnych tym bardziej się ekscytuję. To niebezpieczne, bo jak się nakręcę to potem będzie spore rozczarowanie
|
|
|
|
|
|
#979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Grartulacje:-* jak dlugo sie staraliscie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a pogoda u mnie dzis tragiczna, musialam kurtke wyciagnac
|
|
|
#981 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
ale mi smaka narobiłaś ![]() Hej malinko ![]() migotka nie zazdroszczę pracy zmianowej, chociaż można przywyknąć a co do obrony to formalność, ważne żeby cokolwiek odpowiedzieć na pytania. W sumie 2 tyg to sporo czasu i wiem z doświadczenia że najgorsza jest nauka na ostatni egzamin ![]() Wgl chce się zapisać na studia Po raz kolejny TŻ mnie ubije ale co tam A i jeszcze chce się zapisać na wakacyjny kurs angielskiego, bo już nic nie pamiętam
25052013 <3 <3 Franek 15.12.2014 Zosia i Klara 08.12.2016 <3 Edytowane przez Karoloo Czas edycji: 2014-06-17 o 12:10 |
|
|
|
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaki telefon chcesz? Swoja droga ciekawe jak ja bede sie zachowywac i podchodzic do dni plodnych jak zaczniemy sie starac
|
|
|
#983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już jednymi , a myślę o kolejnych ![]() Cytat:
![]() Violl zaaaawsze tak jest
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko, chcę Xperię Z2. Od ponad 2 lat mam Samsunga Galaxy S3, jest super ale już mi się najzwyczajniej w świecie znudził
|
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po chwilowej nieobecności
I proszę o radę ![]() W tym cyklu postanowiłam robić testy owu i mierzyć temp. Zaczęłam od razu po zakończonym @, czyli 4.06 (7dc). Testy owu od początku były negatywne (brak drugiej kreski albo bardzo bardzo blada), ale od 6 dni wygląda to tak: - 15dc, test pozytywny (dwie grube kreski), temp ok - 16dc, test pozytywny (dwie grube kreski), temp ok i taka sama jak w 15dc - 17dc, test negatywny (druga bardzo blada kreska), temp spadła o 0,02 st. - 18dc, test pozytywny (dwie grube kreski), temp wzrosła o 0,04 w porównaniu do 17dc i o 0,2 do 16 i 15dc - 19dc (wczoraj), test negatywny (brak drugiej kreski), temp ok jak w 15 i 16dc - 20dc (dziś), test pozytywny (znowu dwie grube kreski), temp ok, taka sama jak wczoraj Zastanawiam się czy w końcu była już owulacja czy nie Zwariować można --- Postaram się odezwać wieczorem na dłużej ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- ![]()
|
|
|
|
|
#986 | ||
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
taki mam plan a zobaczymy jak z realizacją Cytat:
Masz może wykres na ovufriend Wtedy sobie wszystko ładnie zobrazuje
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile dobrze sobie wyobrażam wykres to wg temperatury owulacji nie było. A testy owulacyjne to moim zdaniem tylko mącą w głowie ![]() Sama widzisz, że wychodzą jak chcą
|
|
|
#989 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Francki zeby nie tracic dnia pracy, to cwaniury na niedziele Boze Cialo przeniesli sobie ![]() ale w sumie w ubieglym tygodniu bylo wolne wiec sie wyrownuje, no i za miesiac 14 lipca, wiec zas bedzie wolne ![]() Cytat:
![]() wiadomo jak sie stary znudzil, to trzeba w nowy zainwestowac a jeszcze jak wiesz, ze bedziesz z bajerow jakie oferuje korzystac, to tym bardziej![]() Cytat:
|
|
|
#990 |
|
<3 <3 <3
|
Udostępnik wykres (jest pod wykresem) -> link
(Jeszcze musisz udostępnić wykres dla wszystkich)
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

Po drodzę wstąpię do Ikea więc utopię swe smutki w zakupach 
..... co nie zmienia faktu, że właśnie wtedy najbardziej mi się chce bzykać 
A raczej cień cienia cienia 

klik!
ale mi smaka narobiłaś
, a myślę o kolejnych