Listopad- Grudzień 2014- część VIII :) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-27, 12:50   #961
Kostka09
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Zdrówka kochana! Obyś rodziła zdrową i w pełni sił��

Wszystkiego dobrego!

U nas noc koszmarna, co noc to gorzej, Wanda mało co śpi i ciągle chcę jeść a ja na wieczór już prawie nie mam pokarmu...a ona wieczorem i w nocy wciąż chcę więcej i więcej... w ogóle mam wrażenie że mam coraz mniej pokarmu. .. nie wiem co jest. ..
Tez mam wrazenie ze wieczorem cos malo tego mleka...wczoraj wisial i wisial na cycu i jakby nie mogl sie najesc...o co chodzi...?
Cytat:
Napisane przez sunrise27 Pokaż wiadomość
Ja już też chodzę z kąta w kąt Nie mogę się doczekać aż się zacznie...
To tak samo jak ja Dokładnie jest 40+2
Mój według pomiarów USG na ostatnich badaniach (15.11) ważył 3400. Ciekawe jaki się urodzi Mam nadzieję, że mnie oszczędzi i nie porozrywa A jak przyspieszyłaś poród???
My z mężem jak króliki podczas rui - oczywiście bezpiecznie I oczywiście z finałem, ale nic się nie rusza
Wczoraj miałam dużo energii Poprasowałam firanki i zasłony, powiesiłam to wszystko, przestawiłam łóżeczko Młodego (już chyba 4 raz... ), Naszym łożem małżeńskim też poobracałam odkurzyłam, podłogę na kolanach myłam, nawet na kluski śląskie mnie wzięło. Wieczorem oczywiście pieszczoty z mężem.
I synuś dalej uparcie siedzi.......
Bezpiecznie to znaczy jak??

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Bierze któraś żelazo? Dali mi receptę ale nie wiem czy to w ogóle brać skoro to nic nie daje...
Biore dlaczego uwazasz, że nie daje nic..?u mnie powoli wyniki w gore, ale to trwa przy zelazie dlugo..
Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Jak ktoś chce jeszcze Sab Simplex to napiszcie PW, bo dziś będę dzwonić do mamy ile sztuk ma kupić

My po wizycie w poradni neonatologicznej, obojczyk zrośnięty
I waga pokazała dwa razy 4720 kg, czyli młoda przybiera pięknie na piersi

Idę zrobić odgrzać obiad, bo synek ze szkoły wrócił.
za obojczyk i wage duza dziewczynka juz, chyba Sara przoduje na watku nie tylko z grzecznoscia ale tez z waga

Bylismy na spacerze ale zimno jest, chociaz ladne slonce w koncu, polozna ma byc dopiero kolo 16...a miala byc do poludnia...

Do jakiej temperatury minusowej zamierzacie wychodzic na spacery i na jak dlugo..???

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Pieluchujecie dzieci ? Czy czekacie na kontrole bioderek,bo ja narazie nie zakładam
A to zawsze trzeba?? Czy tylko jak sa wyrazne wskazania...? Wogole nie wiem jak sie to robi...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 12:51   #962
fiorella22
Zadomowienie

o co chodzi z pieluchowaniem?

na czym polega kontrola bioderek? jak wyglada takie badanie? mi tu nikt nic nie mowil na ten temat
jedynie pediatra w szpitalu na drugi dzien po prodzie patrzyl i przy wypisie. Ale to tak ze wzial jego nozki rozchylil na boki. Ale czy to wystarczy

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 12:52   #963
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie mowilam ze szybko się zagoi

Mała kluseczka ciekawe ile moja wazy,dowiem się za tydzień

Pieluchujecie dzieci ? Czy czekacie na kontrole bioderek,bo ja narazie nie zakładam pieluchy

Słoneczko masakra tyle kasy żeby ochlap dostać
a po co pieluchować jeśli nie ma wskazań....
Stary 2014-11-27, 13:12   #964
sunrise27
Raczkowanie

GG do sunrise27

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Bezpiecznie to znaczy jak??
Chodziło mi o bezpieczne pozycje dla brzuszka
sunrise27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 13:13   #965
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
o co chodzi z pieluchowaniem?

na czym polega kontrola bioderek? jak wyglada takie badanie? mi tu nikt nic nie mowil na ten temat
jedynie pediatra w szpitalu na drugi dzien po prodzie patrzyl i przy wypisie. Ale to tak ze wzial jego nozki rozchylil na boki. Ale czy to wystarczy
Usg bioderek

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez sunrise27 Pokaż wiadomość
Chodziło mi o bezpieczne pozycje dla brzuszka
Rozumiem
Stary 2014-11-27, 13:16   #966
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Pieluchujecie dzieci ? Czy czekacie na kontrole bioderek,bo ja narazie nie zakładam pieluchy

Ja czekam na kontrolę, mamy 17 grudnia.

Cytat:
za obojczyk i wage duza dziewczynka juz, chyba Sara przoduje na watku nie tylko z grzecznoscia ale tez z waga

Bylismy na spacerze ale zimno jest, chociaz ladne slonce w koncu, polozna ma byc dopiero kolo 16...a miala byc do poludnia...

Do jakiej temperatury minusowej zamierzacie wychodzic na spacery i na jak dlugo..???[COLOR="Silver"]
No ja tak do -5 ... i żeby wiatru nie było... tu w Kołobrzegu to jest przechlapane z tymi wiatrami :/

No Sara to taka kluska jak na swoje 3 tygodnie, ale nie jest gruba tylko po prostu wygląda jak 3 miesięczniak dzisiaj w poradni byl chlopczyk 3 miesieczny i wazyl 4600, byli wielkosciowo tacy sami, a ona ma 3 tygodnie

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Anuszka ja łykam żelazo 2x dziennie bo moja hemoglobina po porodzie wynosila 7,1
Stary 2014-11-27, 13:55   #967
eclariss
Rozeznanie

a jakie łykacie żelazo? w ulotce na moim hemoferze pisze ze w czasie kp nie można...

hahah Kasia nieźle to brzmi z tą wagą

A my dziś po wizycie w 3 yg przybrała 780g powiedzieli, że bardzo ładnie..tylko pediatra miała zastrzeżenia, że głowke za słabo dźwiga i ma byc jak najczęściej na brzuszku..tylko z tym mamy problem bo na brzuszku albo sobie leży po cichuku a jak wierzga i sie pręży/dźwiga o odrazu taki wrzask..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-27, 13:58   #968
Aleaa_
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny, udalo mi sie na jutro zapisac do gina... Mam 11 dzien okres i leje sie ze mnie jak z kranu, co 30-50min zmieniam podpaski, tak to przemakam. Od wczoraj na podkladach poporodowych jade...
Zatesknilo mi sie za ciaza

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 13:58   #969
Monian
Zakorzenienie

Eclariss a jak w ogóle powinno dzwigać główkę miesięczne dziecko? Moja ma 3 tygodnie i się też zastanawiam czy za mało nie dźwiga.
Monian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 14:01   #970
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
a jakie łykacie żelazo? w ulotce na moim hemoferze pisze ze w czasie kp nie można...

A my dziś po wizycie w 3 yg przybrała 780g powiedzieli, że bardzo ładnie..tylko pediatra miała zastrzeżenia, że głowke za słabo dźwiga i ma byc jak najczęściej na brzuszku..tylko z tym mamy problem bo na brzuszku albo sobie leży po cichuku a jak wierzga i sie pręży/dźwiga o odrazu taki wrzask..
Czyli bardzo ladnie przybiera . A tak sie martwilas
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 14:06   #971
benetta
Zadomowienie

No i niestety prawdopodobnie Młody ma skazę białkowe
to się jeszcze pochwałę że waży 1kg więcej niż przy porodzie �� a ma 3,5tyg

Alea p już okres dostałaś?

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami

Edytowane przez benetta
Czas edycji: 2014-11-27 o 14:09
benetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 14:12   #972
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość

No widzisz, a tak się martwiłaś! Piękny przyrost!
Ja biorę Ascofer.

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, udalo mi sie na jutro zapisac do gina... Mam 11 dzien okres i leje sie ze mnie jak z kranu, co 30-50min zmieniam podpaski, tak to przemakam. Od wczoraj na podkladach poporodowych jade...
Aleaa a może to nie okres...? Tylko jeszcze połóg..? Może coś dźwignęłaś?

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
to się jeszcze pochwałę że waży 1kg więcej niż przy porodzie 😃 a ma 3,5tyg
Brawo!
Stary 2014-11-27, 14:18   #973
Aleaa_
Wtajemniczenie

Polog zakonczylam 3 tygodnie po porodzie, w zeszly pon zaczelam krwawic i akurat tego dnia polozna byla i po rozmowie wywnioskowalysmy, ze to raczej okres. Cala niedziele zdychalam tak jak normalnie przed okresem, bole brzucha, krzyza i nog. Bede jutro u gina to zobaczymy. Ale leje sie ze mnie niemilosiernie..

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 14:27   #974
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Polog zakonczylam 3 tygodnie po porodzie, w zeszly pon zaczelam krwawic i akurat tego dnia polozna byla i po rozmowie wywnioskowalysmy, ze to raczej okres. Cala niedziele zdychalam tak jak normalnie przed okresem, bole brzucha, krzyza i nog. Bede jutro u gina to zobaczymy. Ale leje sie ze mnie niemilosiernie..
kurcze, to szybko troszkę piersią karmiłaś, dobrze pamiętam? ale z drugiej strpny organizm szybko doszedł do siebie skoro tak szybko przyszedł... to chyba dobrze

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Stary 2014-11-27, 14:28   #975
fiorella22
Zadomowienie

Dajecie wit.K? Jak czesto? bo ja dostalam 5 ampulek po 0,2ml i mam dawac co tydzien. Tez takie dawkowanie macie?

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 14:32   #976
benetta
Zadomowienie

rozmawiałyście o temp do wychodzenia? ja bym chcoała do -10 ale wyjdzie w praniu.

a w jakim wieku maluszka wyjdziecie do wielkiego sklepu? albo do galerii? musze płaszcz kupić, musiałabym z Młodym jechać (karmienie i ja nie mam prawa jazdy)

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Dajecie wit.K? Jak czesto? bo ja dostalam 5 ampulek po 0,2ml i mam dawac co tydzien. Tez takie dawkowanie macie?
mam kapsułki z wit D+K daje codziennie, nie pamiętam jaka dawka

Stary 2014-11-27, 14:34   #977
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czekam na kontrolę, mamy 17 grudnia.
No ja tak do -5 ... i żeby wiatru nie było... tu w Kołobrzegu to jest przechlapane z tymi wiatrami :/

No Sara to taka kluska jak na swoje 3 tygodnie, ale nie jest gruba tylko po prostu wygląda jak 3 miesięczniak dzisiaj w poradni byl chlopczyk 3 miesieczny i wazyl 4600, byli wielkosciowo tacy sami, a ona ma 3 tygodnie

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Anuszka ja łykam żelazo 2x dziennie bo moja hemoglobina po porodzie wynosila 7,1
No to ladnie wygladakawal baby
Cytat:
Kurcze to nieciekawie...ale moze to rzeczywiscie polog tylko sie zatrzymalo cos a teraz puscilo...? U mnie koniec 4 tygodnia i dalej krew....a bylo juz bezowo...
Cytat:
No i niestety prawdopodobnie Młody ma skazę białkowe
to się jeszcze pochwałę że waży 1kg więcej niż przy porodzie �� a ma 3,5tyg

Alea p już okres dostałaś?
A jak to stwierdzili?? Bo mnie tez polozna dzisiaj tym straszyla...

Cytat:
Codziennie D i K
Stary 2014-11-27, 14:36   #978
Indra83
Wtajemniczenie

Fiorella, w Polsce podaje się wit K przez 3 miesiace od 7 doby życia, a usg bioderek robi się 3 razy w odstępach czasowych, aby wykluczyć wady rozwojowe stawów biodrowych

Ja nie pieluchuję póki co, a wychodzić zamierzam do -10 stopi, ale okaże się w praktyce. So sklepów dużych jak najpóźniej, ale ja mam gdzie ewentualnie dziecko zostawić.
Stary 2014-11-27, 14:38   #979
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
rozmawiałyście o temp do wychodzenia? ja bym chcoała do -10 ale wyjdzie w praniu.

a w jakim wieku maluszka wyjdziecie do wielkiego sklepu? albo do galerii? musze płaszcz kupić, musiałabym z Młodym jechać (karmienie i ja nie mam prawa jazdy)

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

mam kapsułki z wit D+K daje codziennie, nie pamiętam jaka dawka
Ja mam opory przed galeriami z dzieckiem, w ciazy to wogole bylam przeciw, ale obawiam sie, ze sie nigdzie nie rusze jesli nie z mlodym bo on wiecznie nienajedzony...Wiec pewnie w grudniu gdzies wyskoczymy...

Ja to mysle jak do fryzjera przed swietami isc... bo zawsze tam spedzam plus dojazd z 3 godziny...chyba umowie sie na jakas szybka akcje strzyzenia...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-27, 14:52   #980
benetta
Zadomowienie

Też mnie te duże sklepy przerażają, jakbym miała prawko to bym raz dwa obróciła w jedną i w drugą i po problemie a tak :dupa:
No i teraz mam dietę bez nabiału, nawet bez masła. Musze zrobić jakieś porzadne zakupy jedzeniowe. Mąż nie ogarnie co moge jeść - i kwestia samego karmienia i dotego teraz brak nabiału... musze wyczaić jakieś smarowidło do chlebka, czy zastąpić jajka i w ogóle jak wapń dostarczyć...do tego najlepiej stanąć przy półce i przeczytać etykiete.

Skaza jeszcze nie potwierdzona na pewno. Ma wysypke na buzi. Na bank ma trądzik niemowlęcy i alergie - po wyglądzie wyprysków to stwierdziła - duże, ropne to tradzik a mniejsze i takie ciut inne to alergia. Ja miałam skaze wiec Mlłody ma 60% szans na nią więc jest to pierwsze co będziemy testować. Jak po paru tygodniach diety nie będzie poprawy, bedziemy szukać innego czynnika. Ale nie wydaje mi sięzeby było coś innego... chyba że gluten... ale to już się chyba w ogóle potne..

Edytowane przez benetta
Czas edycji: 2014-11-27 o 14:53
Stary 2014-11-27, 14:59   #981
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co brałyście do jedzenia na tych kilka dni do szpitala? Nie ukrywam, że to dla mnie najtrudniejszy temat - niedobrze mi się robi na samą myśl o szpitalnym jedzeniu, no ale cóż... Coś własnego chyba można mieć, prawda? Póki co myślałam o batonikach musli i waflach ryżowych.
mi maż gotował...i dodatkowo kupował...jogurty chlebki, banany..
szpital na obiad dawał zoplapciane ziemniaki zalane pomidorowym sosem i jajko na twardo... KONIEC.. bleee... albo kapucha też z ziemniakami...

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
No i mój Mały ma bilurbine 15 i nasza pediatra kazała jechać na IP do szpitala. Trzymajcie kciuki.
A cholera w dniu wypisu miał 10 i pediatra szpitalna mówiła, że ok i że wypisujemy. ((((
nas wypisali z 8... Emilka..pewnie ok 20 jest jakaś zmiana i lekarza dyżurnego.. albo jutro będzie... ja bym zadzwoniła (jak zmieni się lekarz) i może inny lekarz inaczej sie Wami zajmie...
tak jak pisałaś muszą się zająć Wami..a może jedź i przyjmij się na IP.. u nas z 15 by nas ze szpitala nie wypuścili..
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 15:07   #982
Indra83
Wtajemniczenie

Mam nadzieję, że u nas żadna skaza się nie pojawi, bo ja dużo nabiału jem a mało mięcha i chyba bym się pocięła.
Zdarza się u Lilki zielonkawa kupka, ale nie za każdym razem, więc mam nadzieję, że to nic nie znaczy, a skóra wygląda ok, jutro położna przychodzi, to ją obejrzy.
Stary 2014-11-27, 15:10   #983
pati12345678
Raczkowanie

Witajcie!
Gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek!
Podczytuje Was od czasu do czasu, ale ciągle coś i nie mam kiedy napisać. Kubuś dziś skończył 11 dni. I dziś odpadł mu pępuszek! Była dziś także pierwsza wizyta u lekarza neonatologa - wszytko ok! Kubuś rośnie - przybrał już 400 g od czasu wyjścia ze szpitala. Jedynie co to często nie umie sobie purtnąć i brzuszek twardy - wtedy do akcji wkracza mąż z masażykiem brzuszka. Ja też już powoli dochodzę do siebie po cc, rana dobrze się goi, coraz więcej chodzę - dziś pierwszy raz sama w sklepie ;D
No i Kubuś zaliczył też dziś swój pierwszy króciutki spacerek! (:
Pozdrawiam Wam serdecznie!
pati12345678 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 15:15   #984
benetta
Zadomowienie

najważniejsze że buzie macie xzystą. ja się łudze jeszcze że nie nędzie zbyt nasilona - bo nie męczy go brzuszek jakoś bardzo. ja się podobno męczyłam i darłam strasznie i meeega długo jadłam. mam nadzieje że będę mogła sporadycznie dodać np. śmietany do zupy czy coś.

Stary 2014-11-27, 15:31   #985
begie13
Zadomowienie

Cytat:
No i poleżę tu trochę, cóż zrobić Raczej prędko nie urodzę, Zośka toporna jakaś
Ja też tak mowilam o W. W piątek mnie położyli a w niedzielę urodzilam
Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Bierze któraś żelazo? Dali mi receptę ale nie wiem czy to w ogóle brać skoro to nic nie daje...
Jak to nie daje nic? Ją teraz nie biorę bo nie ma potrzeby ale w ciąży brałam i hemoglobiny się poprawiła.

Cytat:
Jak ktoś chce jeszcze Sab Simplex to napiszcie PW, bo dziś będę dzwonić do mamy ile sztuk ma kupić

My po wizycie w poradni neonatologicznej, obojczyk zrośnięty
I waga pokazała dwa razy 4720 kg, czyli młoda przybiera pięknie na piersi

Idę zrobić odgrzać obiad, bo synek ze szkoły wrócił.
Brawo dla Saruni! Duża panienka, kilogram różnicy między nią a Wanda.

Cytat:
Tez mam wrazenie ze wieczorem cos malo tego mleka...wczoraj wisial i wisial na cycu i jakby nie mogl sie najesc...o co chodzi
No właśnie nie wiem, wcześniej na wieczór sciagalam ok 125ml z obu piersi i to nie była żadna rewelacja teraz 80-100ml coś tu jest nie tak...

Cytat:
Napisane przez pati12345678 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek!
Podczytuje Was od czasu do czasu, ale ciągle coś i nie mam kiedy napisać. Kubuś dziś skończył 11 dni. I dziś odpadł mu pępuszek! Była dziś także pierwsza wizyta u lekarza neonatologa - wszytko ok! Kubuś rośnie - przybrał już 400 g od czasu wyjścia ze szpitala. Jedynie co to często nie umie sobie purtnąć i brzuszek twardy - wtedy do akcji wkracza mąż z masażykiem brzuszka. Ja też już powoli dochodzę do siebie po cc, rana dobrze się goi, coraz więcej chodzę - dziś pierwszy raz sama w sklepie ;D
No i Kubuś zaliczył też dziś swój pierwszy króciutki spacerek! (:
Pozdrawiam Wam serdecznie!
Dobrze ze u Was wszystko w porządku

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 15:33   #986
manieczka1
Zakorzenienie

Fiorella ja nie zakladam czapeczki, w szpitalu tez nie zakladali.
Ja tez tylko jak cos to pajaca. Dzis tesciowa sie dziwila. Ale wiem, ze malemu byloby za cieplo. U nas 21-23 stopni
Happywoman kciuki za wyniki
Tez maltan polecam
Keithlyn gratulacje wspolczuje szycia i lacze sie w bolu!
Futbolowa, Justana kciuki
Aleksandretta wracajcie szybciitko do domku
Wit d codziennie, od 8 doby d+k
U nas byla wczoraj polozna. Zobaczyla moje szycie - mowi ze mam tam masakre. Robie oklady z altacetu, rivanolu i potem smaruje ta mascia co Zanet pisala.
Jutro ma przyjsc z waga. Z malym wszystko ok.
Noce dalej ciezkie. Dzis spal z nami i co godzine pobudka na cyca. W dzien spi lepiej.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 15:39   #987
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, co brałyście do jedzenia na tych kilka dni do szpitala? Nie ukrywam, że to dla mnie najtrudniejszy temat - niedobrze mi się robi na samą myśl o szpitalnym jedzeniu, no ale cóż... Coś własnego chyba można mieć, prawda? Póki co myślałam o batonikach musli i waflach ryżowych.
mi maż gotował...i dodatkowo kupował...jogurty chlebki, banany..
szpital na obiad dawał zoplapciane ziemniaki zalane pomidorowym sosem i jajko na twardo... KONIEC.. bleee... albo kapucha też z ziemniakami...

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
No i mój Mały ma bilurbine 15 i nasza pediatra kazała jechać na IP do szpitala. Trzymajcie kciuki.
A cholera w dniu wypisu miał 10 i pediatra szpitalna mówiła, że ok i że wypisujemy. ((((
nas wypisali z 8... Emilka..pewnie ok 20 jest jakaś zmiana i lekarza dyżurnego.. albo jutro będzie... ja bym zadzwoniła (jak zmieni się lekarz) i może inny lekarz inaczej sie Wami zajmie...
tak jak pisałaś muszą się zająć Wami..a może jedź i przyjmij się na IP.. u nas z 15 by nas ze szpitala nie wypuścili..

my dzisiaj na spacerku. byliśmy...przespał malutki całą drogę.

dzisiaj miałam rewolucje.. mały pielucha zmieniona..nakarmiony..ja idę jeść obiad... a on płacze... wiem, że w pieluche pewnie zrobił... płakał..płakał..ok7-10 minut.. i zasnął...więc pielucha poczeka
Stary 2014-11-27, 15:52   #988
alekaz1
Zakorzenienie

Trzymam kciuki zebyscie dziewczyny rozpakowaly sie tak jak chcecie

ja sie czuje tragicznie niby tylko 37,5 awydaje mi sie ze 40. Jest mi zimno i meczy kaszel jak zyc ja sie pytam.tym bardziej ze mloda dzis prawie wogle do godziny 13 nie spala dopiero jak tatus przyszedl to zaraz grzecznie poszla spac. To ja tez zaraz zasnelam.
Stary 2014-11-27, 15:58   #989
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Eclariss a jak w ogóle powinno dzwigać główkę miesięczne dziecko? Moja ma 3 tygodnie i się też zastanawiam czy za mało nie dźwiga.
nasz w pierwszym tygodniu główke sam podnosił jak na brzuszku leżał... jeszcze trochę szyja słaba i nie do końca to kontroluje..ale położna też nam kazała na brzuszku kłaść..

ja 29 grudnia wracam do szpitala.. torbiel mi się tam na dole właśnie zrobiła... zatkało się coś tam..i mi się coś tam zbiera... i to boli.. po połogu i się tym zajmą.....mam nadzieje, że to nie jest tak, że w połogu usuwanie torbieli za darmo jest a po połogu każą mi płacić..?

w którym tygodniu robicie USG bioderek ? ja mam że niby 4-6 tydz.. ale termin najbliższy tutaj jest w 8 tygodniu życia Tomka.. mam nadzieje, że 2 tyg nie zrobi różnicy..a wizualnie bioderka dobrze i symetrycznie wyglądają...
Stary 2014-11-27, 16:08   #990
LolaMontez
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
My kolejny dzien walczymy z kolką mała płacze strasznie, wyje aż ją chrypa bierze a ja razem z nią, nie mogę słuchać jak krzyczy i sie biduleczka meczy
Rano płakała, teraz dałam jej mm i spi a zawsze o tej godzinie było najgorzej, mam nadzieje ze jej nie rozreguluje i nadal będzie spokojnie przesypiać noce maz dzis w delegacji wiec nasza pierwsza nocka we dwie, zobaczymy
Ciekawi mnie tylko jak to jest ze po mm jest bardziej spokojna niz po piersi, dodam ze nie jem zadnego nabiału (odrobinka masła rano na kromce), żadnych wzdymajacych rzeczy, tylko piersi na parze lub ryba z ryżem lub kasza gryczana dla odmiany i tak w kółko, wiec nie wiem skad to

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
nasz w pierwszym tygodniu główke sam podnosił jak na brzuszku leżał... jeszcze trochę szyja słaba i nie do końca to kontroluje..ale położna też nam kazała na brzuszku kłaść..

ja 29 grudnia wracam do szpitala.. torbiel mi się tam na dole właśnie zrobiła... zatkało się coś tam..i mi się coś tam zbiera... i to boli.. po połogu i się tym zajmą.....mam nadzieje, że to nie jest tak, że w połogu usuwanie torbieli za darmo jest a po połogu każą mi płacić..?

w którym tygodniu robicie USG bioderek ? ja mam że niby 4-6 tydz.. ale termin najbliższy tutaj jest w 8 tygodniu życia Tomka.. mam nadzieje, że 2 tyg nie zrobi różnicy..a wizualnie bioderka dobrze i symetrycznie wyglądają...
U nas usg bioderek robili w szpitalu i jako ze wynik wyszedł dobry to kolejne po skończonych 6-8 tygodniach

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości