![]() |
#961 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Bylismy na spacerze ale zimno jest, chociaz ladne slonce w koncu ![]() ![]() Do jakiej temperatury minusowej zamierzacie wychodzic na spacery i na jak dlugo..??? ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Zadomowienie
|
o co chodzi z pieluchowaniem?
na czym polega kontrola bioderek? jak wyglada takie badanie? mi tu nikt nic nie mowil na ten temat ![]() jedynie pediatra w szpitalu na drugi dzien po prodzie patrzyl i przy wypisie. Ale to tak ze wzial jego nozki rozchylil na boki. Ale czy to wystarczy ![]()
![]() |
#963 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#964 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Rozumiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja czekam na kontrolę, mamy 17 grudnia. Cytat:
No Sara to taka kluska jak na swoje 3 tygodnie, ale nie jest gruba tylko po prostu wygląda jak 3 miesięczniak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Anuszka ja łykam żelazo 2x dziennie bo moja hemoglobina po porodzie wynosila 7,1 ![]()
![]() |
![]() |
#967 |
Rozeznanie
|
a jakie łykacie żelazo? w ulotce na moim hemoferze pisze ze w czasie kp nie można...
hahah Kasia nieźle to brzmi z tą wagą ![]() A my dziś po wizycie w 3 yg przybrała 780g powiedzieli, że bardzo ładnie..tylko pediatra miała zastrzeżenia, że głowke za słabo dźwiga i ma byc jak najczęściej na brzuszku..tylko z tym mamy problem bo na brzuszku albo sobie leży po cichuku a jak wierzga i sie pręży/dźwiga o odrazu taki wrzask..
![]() |
#968 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny, udalo mi sie na jutro zapisac do gina... Mam 11 dzien okres i leje sie ze mnie jak z kranu, co 30-50min zmieniam podpaski, tak to przemakam. Od wczoraj na podkladach poporodowych jade...
Zatesknilo mi sie za ciaza ![]()
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Eclariss a jak w ogóle powinno dzwigać główkę miesięczne dziecko? Moja ma 3 tygodnie i się też zastanawiam czy za mało nie dźwiga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
No i niestety prawdopodobnie Młody ma skazę białkowe
![]() to się jeszcze pochwałę że waży 1kg więcej niż przy porodzie a ma 3,5tyg Alea p już okres dostałaś?
18.08.2012 - zaobrączkowana ![]() lipiec 2013 (9/10tc) ![]() Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami ![]() Edytowane przez benetta Czas edycji: 2014-11-27 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja biorę Ascofer. Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Brawo!
![]() |
![]() |
#973 |
Wtajemniczenie
|
Polog zakonczylam 3 tygodnie po porodzie, w zeszly pon zaczelam krwawic i akurat tego dnia polozna byla i po rozmowie wywnioskowalysmy, ze to raczej okres. Cala niedziele zdychalam tak jak normalnie przed okresem, bole brzucha, krzyza i nog. Bede jutro u gina to zobaczymy. Ale leje sie ze mnie niemilosiernie..
![]() |
#974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#975 |
Zadomowienie
|
Dajecie wit.K? Jak czesto? bo ja dostalam 5 ampulek po 0,2ml i mam dawac co tydzien. Tez takie dawkowanie macie?
![]() |
#976 |
Zadomowienie
|
rozmawiałyście o temp do wychodzenia? ja bym chcoała do -10 ale wyjdzie w praniu.
a w jakim wieku maluszka wyjdziecie do wielkiego sklepu? albo do galerii? musze płaszcz kupić, musiałabym z Młodym jechać (karmienie i ja nie mam prawa jazdy) ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- mam kapsułki z wit D+K daje codziennie, nie pamiętam jaka dawka
![]() |
#977 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Wtajemniczenie
|
Fiorella, w Polsce podaje się wit K przez 3 miesiace od 7 doby życia, a usg bioderek robi się 3 razy w odstępach czasowych, aby wykluczyć wady rozwojowe stawów biodrowych
Ja nie pieluchuję póki co, a wychodzić zamierzam do -10 stopi, ale okaże się w praktyce. So sklepów dużych jak najpóźniej, ale ja mam gdzie ewentualnie dziecko zostawić.
![]() |
#979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to mysle jak do fryzjera przed swietami isc... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 |
Zadomowienie
|
Też mnie te duże sklepy przerażają, jakbym miała prawko to bym raz dwa obróciła w jedną i w drugą i po problemie a tak :dupa:
No i teraz mam dietę bez nabiału, nawet bez masła. Musze zrobić jakieś porzadne zakupy jedzeniowe. Mąż nie ogarnie co moge jeść - i kwestia samego karmienia i dotego teraz brak nabiału... musze wyczaić jakieś smarowidło do chlebka, czy zastąpić jajka i w ogóle jak wapń dostarczyć...do tego najlepiej stanąć przy półce i przeczytać etykiete. Skaza jeszcze nie potwierdzona na pewno. Ma wysypke na buzi. Na bank ma trądzik niemowlęcy i alergie - po wyglądzie wyprysków to stwierdziła - duże, ropne to tradzik a mniejsze i takie ciut inne to alergia. Ja miałam skaze wiec Mlłody ma 60% szans na nią więc jest to pierwsze co będziemy testować. Jak po paru tygodniach diety nie będzie poprawy, bedziemy szukać innego czynnika. Ale nie wydaje mi sięzeby było coś innego... chyba że gluten... ale to już się chyba w ogóle potne..
18.08.2012 - zaobrączkowana ![]() lipiec 2013 (9/10tc) ![]() Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami ![]() Edytowane przez benetta Czas edycji: 2014-11-27 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
szpital na obiad dawał zoplapciane ziemniaki zalane pomidorowym sosem i jajko na twardo... KONIEC.. bleee... albo kapucha też z ziemniakami... Cytat:
tak jak pisałaś muszą się zająć Wami..a może jedź i przyjmij się na IP.. u nas z 15 by nas ze szpitala nie wypuścili.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieję, że u nas żadna skaza się nie pojawi, bo ja dużo nabiału jem a mało mięcha i chyba bym się pocięła.
Zdarza się u Lilki zielonkawa kupka, ale nie za każdym razem, więc mam nadzieję, że to nic nie znaczy, a skóra wygląda ok, jutro położna przychodzi, to ją obejrzy.
![]() |
#983 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek! Podczytuje Was od czasu do czasu, ale ciągle coś i nie mam kiedy napisać. Kubuś dziś skończył 11 dni. I dziś odpadł mu pępuszek! Była dziś także pierwsza wizyta u lekarza neonatologa - wszytko ok! Kubuś rośnie - przybrał już 400 g od czasu wyjścia ze szpitala. Jedynie co to często nie umie sobie purtnąć i brzuszek twardy - wtedy do akcji wkracza mąż z masażykiem brzuszka. Ja też już powoli dochodzę do siebie po cc, rana dobrze się goi, coraz więcej chodzę - dziś pierwszy raz sama w sklepie ;D No i Kubuś zaliczył też dziś swój pierwszy króciutki spacerek! (: Pozdrawiam Wam serdecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Zadomowienie
|
najważniejsze że buzie macie xzystą. ja się łudze jeszcze że nie nędzie zbyt nasilona - bo nie męczy go brzuszek jakoś bardzo. ja się podobno męczyłam i darłam strasznie i meeega długo jadłam. mam nadzieje że będę mogła sporadycznie dodać np. śmietany do zupy czy coś.
![]() |
#985 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
Fiorella ja nie zakladam czapeczki, w szpitalu tez nie zakladali.
Ja tez tylko jak cos to pajaca. Dzis tesciowa sie dziwila. Ale wiem, ze malemu byloby za cieplo. U nas 21-23 stopni Happywoman kciuki za wyniki Tez maltan polecam Keithlyn gratulacje ![]() Futbolowa, Justana kciuki ![]() Aleksandretta wracajcie szybciitko do domku Wit d codziennie, od 8 doby d+k U nas byla wczoraj polozna. Zobaczyla moje szycie - mowi ze mam tam masakre. Robie oklady z altacetu, rivanolu i potem smaruje ta mascia co Zanet pisala. Jutro ma przyjsc z waga. Z malym wszystko ok. Noce dalej ciezkie. Dzis spal z nami i co godzine pobudka na cyca. W dzien spi lepiej.
![]() |
#987 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
szpital na obiad dawał zoplapciane ziemniaki zalane pomidorowym sosem i jajko na twardo... KONIEC.. bleee... albo kapucha też z ziemniakami... Cytat:
tak jak pisałaś muszą się zająć Wami..a może jedź i przyjmij się na IP.. u nas z 15 by nas ze szpitala nie wypuścili.. my dzisiaj na spacerku. byliśmy...przespał malutki całą drogę. dzisiaj miałam rewolucje.. mały pielucha zmieniona..nakarmiony..ja idę jeść obiad... a on płacze... wiem, że w pieluche pewnie zrobił... płakał..płakał..ok7-10 minut.. i zasnął...więc pielucha poczeka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki zebyscie dziewczyny rozpakowaly sie tak jak chcecie
![]() ja sie czuje tragicznie niby tylko 37,5 awydaje mi sie ze 40. Jest mi zimno i meczy kaszel jak zyc ja sie pytam.tym bardziej ze mloda dzis prawie wogle do godziny 13 nie spala dopiero jak tatus przyszedl to zaraz grzecznie poszla spac. To ja tez zaraz zasnelam.
![]() |
#989 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja 29 grudnia wracam do szpitala.. ![]() w którym tygodniu robicie USG bioderek ? ja mam że niby 4-6 tydz.. ale termin najbliższy tutaj jest w 8 tygodniu życia Tomka.. mam nadzieje, że 2 tyg nie zrobi różnicy..a wizualnie bioderka dobrze i symetrycznie wyglądają... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 | |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
My kolejny dzien walczymy z kolką ![]() ![]() Rano płakała, teraz dałam jej mm i spi a zawsze o tej godzinie było najgorzej, mam nadzieje ze jej nie rozreguluje i nadal będzie spokojnie przesypiać noce ![]() ![]() Ciekawi mnie tylko jak to jest ze po mm jest bardziej spokojna niz po piersi, dodam ze nie jem zadnego nabiału (odrobinka masła rano na kromce), żadnych wzdymajacych rzeczy, tylko piersi na parze lub ryba z ryżem lub kasza gryczana dla odmiany i tak w kółko, wiec nie wiem skad to ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.