|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bo my jestesmy super babki! Matki - Wariatki cz I
Cytat:
ona śpi od 20-21 do 10 i dłużej czasem, ale z przerwami na jedzenie i nad ranem koło 6 potrafi się wybudzić na godzinę, ale potem dalej zasypia |
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kto powiedział ze z dzieckiem sie nie da to po prostu nie umie sobie tego zorganizowac![]() nie no faktem jeszcze jest to ze zalezy jakie dziecko , bo jak takie co cały czas płacze to moze faktycznie si enei da
|
|
|
|
|
|
#123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jakie wspomnienia..mi nawet badyla nie daly, nic mi nie daly, jescze uslyszalam ze moje mini skurczyki ( a bollllallllooooo nieziemsko ) to nic w porownaniu ze skurczami porodowymi, a tu prosze-4 cm rozwarcia poszloooo
|
|
|
|
#124 | |
|
Wtajemniczenie
|
od paru dni standardzik od 8 do 9... potem różnie, zalezy jak spacer, ale kolejna miedzy 11-12 ( ostatnio około godzinki ) potem ok 14 znow podobny czas i potem juz nic... ale nawet jak drzemala po 30 min to raczej tylko 2, max 3 byly ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
mi przy 7 cm powiedzieli " te bóle to nie bóle, bedzie jeszcze gorzej" ale nie dotrwalam, bo malej tetno przestawalo bic i szybko cc...
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
ale się ciesze bo mój męzulek ma jutro wolne
ach te nasze facety
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ladne ma drzemeczki, w ogole sen podobno jest najwazniejszy u takich maluszkow tak kminie coby poradzic dobrze hmm..bo generalnie jest tak ze malenstwo samo sobie ustawia i reguluje pory snu i jedzenia i moze byc ciezko zeby je przestawic chociaz spotkalam sie kiedys z taka sytuacja a raczej opowiescia znajoma opowiadala mi ze synek jej kuzynki nie dawal jej w ogole spac w nocy za to w ciagu dnia mial duzo drzemek, przez tydz meczyli sie zeby go przestawic, w ciagu dnia nie dawali mu spac w ogole(dla mnie to drastyczne ) i po tyg sluchaj-dzidzia zaczela spac w nocy a w ciagu dnia nie, ale ja tego nie znam z autopsji. Moze tez wiecej papku na noc? zeby sie ladnie spalo?
|
|
|
|
#127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co najdziwniejsze, sporo dzieciatych kolezanek, mowi ze podziwiaja ze ja tak wszedzie z dzieckiem... no a co mam z nim zrobic, poza tym tam gdzie chadzam nie szkodzi... jak trzeba na zakupy to chusta i mam 2 rece wolne, a zeby smieszniej bylo... częściej mnie przepuszczają w kolejce niż w ciąży czy z wózkiem
|
|
|
|
|
|
#128 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooooo ale sie ciesze ze mamy w naszym gronie ciezarówki beda czerwone posty lula no to do roboty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale my tez wstajemy koło 7 i o 8;30-9 obowiazkowa drzemka![]() Cytat:
![]() udanego wyjscia
|
|
|
|
#129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mojej sie nie da tak... jak ją probuje pozabawiac to i tak usypia, albo placze ze zmeczenia ze spac jej nie daje... wiec juz przyzwyczajam sie do tej 18-19... chociaz ja chadzam spac tak 21-22 to gdyby mloda o 20-21 zasnela byloby idealnie... ale i tak nie narzekam... u mnie na watku niektore dzieciaczki jedza w nocy co 1-1,5h... a to dopiero kosmos
|
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie tez gdies kiedys cos takiego widzialam i odgapiajac stwierdzilam ze u nas by sie to moze sprawdzilo
|
|
|
|
#132 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie gadaj! moja 2 razy owinieta... ja 10 dni przed porodem juz lezalam w szpitalu wlasnie ze wzgledu na tetno... mialam usg w 37,5 tyg -nie wykryli, 2 razy w szpitalu- nie wykryli... a jak urodzilam lekarka moja pow. ze mala juz ledwo zyla,bo wciaz sie dusila, a jeszcze dzien wczesniej mialam wywolywany :/ masakra... i pow. ze na bank bylo juz wczesniej widac... a zaniki tetna jakas pani stazystka tlumaczylam wadliwym urzadzeniem ktg ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
u nas albo 6 albo 6.40 - normalnie z zegarkiem w reku... w zal jak w nocy je
|
||
|
|
|
|
#133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wiesz co jeszcze powiedział, ze z racji tego że będzie musiał wstac tak wcześnie jutro ( z własnego wyboru) to liczy na wyrozumiałość i że później będzie mogł odespać a ja się mam małym zająć
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wierze, nie da sie tak, przynamniej ja bym tak nie mogla. Ja to w ogole nie powinnam sie wypowiadac w tej kwestii bo Mikul jak mial mc zaczal przesypiac cale noce, dla nas rarytas na maxa, najpierw byly dwie pobudki ok 2 i ok 4-5, pozniej tylko o 4-5 a pozniej juz o 7 i to jest tak naprawde jego stala pora, zazwyczaj idzie spac ok 20:30-21 a wstaje ok 7 rano, chociaz raz sie zdarzylo ze wstal o 9-w pierwszy dzien swiat po wigilii
|
|
|
|
#135 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja przez pierwsze 6 tygodni to tylko raczki albo chusta, a pozniej w koncu zaczelismy sie organizowac. Samodzielne zabawy na kocyku zaczely sie mniej wiecej po 3mcu chyba, a odkad sama potrafi chwytac zabawki i wszelkie inne przedmioty to nawet i dluuugie chwile dla siebie mam, az nie wiem co z czasem robic Ostatnio zaczela sie bawic w chowanego ![]() Cytat:
oby tak dalej Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ju wtedy mogli zlecic cc a tak nie dosc ze meczylam tego mojego malutkiego buziaczka bo przeciez do 7 cm on probowal wyjsc to jeszcze przez to mial male niedotlenienie glowki. Oczywiscie jadac na cc nikt mi nie powiedzial co sie dzieje i dlaczego jade na cc, ale moj porod to w ogole dziwna sprawa byla![]() Cytat:
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chłop jak nic![]() Lu ,Dalia moze wy w tym samym szpitalu rodziłyscie
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
Odnosnie ubierania na jutrzejsze "lato"
My przy takiej pogodzie jak u Was jutro zapowiadaja ubieramy tylko body na dlugi+ sweterek, spodenki sztruksowe, skarpety i butki (dla lansu Raz zalozylam kurteczke wiosenna lekko ocieplana, na bodziaka, to Nadia byla cala spocona. Sam sweterek wystarczyl.
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Okis, otworzylam pifffko, moge juz pisac
noo faceci sa najlepsi poswiecenie jak nic
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po paru tyg musiała wracać i zostałyśmy same i jak na razie radzimy sobie całkiem nieźle
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jescze z 20 minut i tez otworze browarka
![]() a na razie ide se pocałowac moje kochane słoneczko a jak) |
|
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
Ale naskrobalyscie !!
![]() Mi normalnie nogi do tylka włażą , jak wyszłam o 13 z domu tak o 15 chwila na jedzonko i znów w drogę. Potem o 18 jedzonko u kuzynki i tym sposobem wróciłam do domu o 19 Jutro was nadrobię bo dziś nie dam rady . Idę spać , bo padam. Miłej nocki.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
spij dobrze
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#147 | ||||
|
Zadomowienie
|
no zwariowaly
![]() ![]() witam wszystkie mamuśki które dolączyly od poludnia ![]() a My z Sarą bylyśmy na plotkach..ja u koleżanki a Sara u kolegi- rówieśnika hehe a potem szykowanie do snu itd i zlecialo. a tż chory... więc nie wiem co z jutrem tak troszeczkę nie wierze Cytat:
Cytat:
![]() super!!!! Cytat:
jej...ale fajowo. mamy kolejną brzuchatkę.będzie komu dopingować jjjjeeeeeahhh Cytat:
idę się wykąpać..
|
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
to chodz
![]() Ja ide spac, bo jutro moj maly budziczek pewnie mnie obudzi o 6:30. Dobranoc
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapraszamy oczywiście
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Komu polac pifkiem?
![]() Dorka a ten kolega to tylko kolega? wiesz, coby Mikul zazdrosny nie byl o moja synowa
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

karmi coffeee 

poza tym w domu siedze, co mnie wkurzalo bo mi sie nudzilo, ale teraz pogoda coraz lepsza to na spacerki bedziemy chodzic... znajomi czasem wpadaja, a czasem my pare dni pod rzad gdzies jezdzimy... mam fajną bluzke do karmienia, wiec ostatnio w sfinksie ja jadlam 1 ręką, mała ćmokała cyca , a dziadek się śmiał ...

ale my tez wstajemy koło 7 i o 8;30-9 obowiazkowa drzemka

oby tak dalej 
ju wtedy mogli zlecic cc a tak nie dosc ze meczylam tego mojego malutkiego buziaczka bo przeciez do 7 cm on probowal wyjsc to jeszcze przez to mial male niedotlenienie glowki. Oczywiscie jadac na cc nikt mi nie powiedzial co sie dzieje i dlaczego jade na cc, ale moj porod to w ogole dziwna sprawa byla
no chłop jak nic

tez chce
więc nie wiem co z jutrem