|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrocław! ;-) cz. 2
Ja przez weekendy nigdy nie spotkalam kanara..jak zyje..
ALE w tygodniu 3 razy pod rzad(jak bylam we wrocku)na linii-Grunwald-KRZYKI-2 ,17..
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Przygodę z MPK zaczęłam zaraz po podstawówce, czyli jakieś 10 lat temu (jeśli dobrze liczę
) i kontrolę miałam baaardzo rzadko. Od lutego do teraz byłam pytana o bilet częściej, niż przez te kilka lat wcześniej.
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
cześć wrocławianki !
chcę napisać tylko : KOCHAM WASZE MIASTO ! niestety nie mieszkam tam. może za 3 lata będzie mi dane tam studiować ooooby
|
#2164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to tak jak piszesz, druga bogatynia, dlatego jestem na nie, nie po co uciekłam z wioski aby mieszkać znowu na wiosce hehe :PCytat:
ale prawdą jest, że można mieć świeże owoce i warzywa, ba i nic nie huczy pod oknem - sama mam okna na ulice, po której przejedża tramwaj.
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszkam we Wrocławiu od prawie roku i kontrolę miałam ponad dziesięć razy w liniach 2,17, dawne 75
|
|
#2166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, jak raz nocowałam u koleżanki w okolicy pl. Bema. Myślałam, że oszaleję. Od bladego świtu tramwaj za tramwajem. Aa, i na I roku studiów rozśmieszało mnie, jak ludzie całkiem serio pytali się, dlaczego nie wynajmuję pokoju w centrum. ![]() Cytat:
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze w 14 zdarzyło mnie się w godzinach porannych.
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
17 jest właśnie najczęściej oblegana przez kontrolerów
W sondzie wszyscy wymieniali 17, często są też w 9 i 0 (niegdyś w 0P). Podejrzewam, że ZDiUM obstawia tramwaje, którymi jeździ najwięcej studentów i które mają długie trasy ![]() Co do hałasu- ja mieszkam na jednej z najbardziej ruchliwych ulicy, przy samej zajezdni tramwajowej- w ogóle nie słyszę hałasu Chyba mam dobre okna, albo na tak wysokie piętra nic nie dociera. Jedynie co, to jak mijają się tramwaje, to zdarza się, że mi się mieszkanie trzęsie , ale to akurat mi kompletnie nie przeszkadza Centrum lubię bardzo, bo mam praktycznie wszędzie, gdzie potrzebuję, blisko i mogę chodzić na piechotę ![]() Jestem z tej samej miejscowości, co Apiska- totalna dziura, gdzie nawet nie ma torów kolejowych, więc pociąg nie dociera. W kinie chyba 2 filmy miesięcznie, jak przyjedzie jakaś Doda na dni miasta, to ludzie lecą, bo coś się wreszcie dzieje , 1 liceum, kompletna nuda i przygnębienie. Wyjechałam stamtąd po podstawówce, bo nie mogłam znieść takiego braku przestrzeni i dosłownej i w przenośni- osobistej. Poza tym- tutaj nie wiem nawet kto mieszka ze mną w jednej klatce, nikt nikomu się nie wtrąca- u nas sąsiedzi wiedzieli o wszystkich wszystko, było wieczne wtrącanie się w nie swoje sprawy i zaglądanie w lidlu do koszyka, co tam dziś kupuję
|
|
|
|
#2169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niektorzy do tej pory nie moga pojac, dlaczego ja nie mieszkam w centrum?
|
|
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne za czym tęsknie to za moją działką na zalewie Cudownie było w weekend wybrać się ze znajomymi, poopalać, mieć w nosie gapiów ![]() Dziewczyny, jak myślicie, czy studenci chcą/chcieliby wynajmować mieszkanie na ul. Koszarowej?
|
|
|
#2171 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A co do mieszkania w centrum to dla mnie to było dobre na studiach. Jak zaczęliśmy się rozglądać za czymś swoim, to już gdzieś w oddaleniu. Stanęło na moim ukochanym odludziu czyli Leśnicy Na razie z dojazdem powrotnym z pracy jest nieciekawie, ale byle do powrotu tramwaju, to wtedy będzie cud, miód i orzeszki
Edytowane przez 201701300931 Czas edycji: 2011-04-02 o 14:37 |
|
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2174 |
|
Raczkowanie
|
też marzę o zakończeniu tych remontów, jednak zgodnie z planem przebudowy jeszcze się trzeba męczyć do końca sierpnia
żeby dojechać na uczelnię muszę się 3 razy przesiadać
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Już prawie rok to wszystko trwa, damy radę jeszcze te kilka miesięcy.
|
#2176 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale w sumie tramwajami się najeździłam do pracy może 2 tygodnie. Później spadł śnieg, nic nie przyjechało, przesiadłam się na autobus i jest elegancko
|
|
|
|
|
#2177 |
|
Wtajemniczenie
|
przesiądźcie się na rowerki, moje drogie
Wtedy przesiadki i korki nie będą Wam straszne, a robi się coraz cieplej. Ja jeżdżę teraz samochodem, ale zamierzam odkurzyć swój rower i gdzie mogę będę śmigać na nim
|
#2178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Patrzac na tempo w jakim jade samochodem a rowerem to jechalabym chyba z 1,5 godziny Zeby dojechac na uczelnie na 8, musialabym wyjechac o 6:30. A na uczelnie w godzinach szczytu (na godz. 8:00) jade do ok 45 min, na godz. 9:45 jade ok 30 min Wiec chyba zostane przy samochodzie
Edytowane przez klajdla Czas edycji: 2011-04-02 o 17:42 |
|
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja znowu mieszkam blisko rynku, jana pawła II i mnie co jakiś czas znowu znajomi pytają czy nie chciałabym się przenieść gdzieś za miasto albo gdzie jest o ciutkę ciszej i spokojniej
|
|
#2180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Juz widze/czuje jak swiezo bym sie czula przez caly dzien na uczelni po 1,5 h ostrego pedalowania na uczelnie ![]() PS I jak bylo na zajeciach na Parkowej? Podobalo Ci sie?
|
|
|
|
|
#2181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Swój własny, ukochany bałabym się zostawiać bez opieki Ciekawa jestem ile będzie tych punktów z rowerami do wypożyczenia i w jakich miejscach zlokalizowane
|
||
|
|
|
#2182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umarłabym już na samej ul. Kosmonautów, jakby mnie mijały tiry i PKSy. Poza tym gdzie taki rower w mieście zostawić? Pod moimi uczelnianymi budynkami nie ma nawet stojaków. Cytat:
![]() Na rower wolę się wybrać w ramach weekendowej wycieczki, niż traktować go jako mój główny środek lokomocji.
|
|
#2183 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tutaj masz rozpiske: co, gdzie i jak ![]() Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
No co Wy? nie macie pod uczelniami miejsca na rowery?
A co do tych km, to rzeczywiście, jeśli macie aż tak daleko. Chociaż jeśli macie na późniejszą godzinę, a na dworze nie ma upału... Ja wiem, że odkąd jeżdżę samochodem, to na pewno nie będzie mi się chciało tak często jeździć na rowerze, bo to jednak wygoda, człowiek się nie męczy Ale jak w zeszłe wakacje nie miałam prawka, to wolałam np. z Karłowic na Tarnogaj jechać rowerem, zamiast grzać się w banach/tramwajach. A jeździłam kilka razy w tygodniu, na jazdy.
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To lipnie trochę. Moim zdaniem te stacje będą zbyt blisko siebie, widać, że opcja zrobiona bardziej pod studentów. |
|
|
|
|
#2186 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W kazdym badz razie za wiele rowerow tam nie widze Ja tez jezdze autem i nie ukrywam, ze czlowiek sie przyzwyczaja do wygody Chociaz ja (wieczny len kanapowy, totalny antysport) przezylam ostatnio jakas przemiane i tu chodze na fitness, tu biegam, tam pojade z chlopakiem na wycieczke rowerowa albo pojdziemy na dlugi spacer Taka jaka aktywna sie zrobilam ![]() Cytat:
![]() No wlasnie, wg mnie cos strasznie blisko siebie sa umieszczone. Tak wszystkie w kupie ![]() PS W rejonie Grunwaldu to juz przesadzili. 5 punktow z ktorych do kazdego jest naprawde bliziutko |
||
|
|
|
#2187 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja na szczęście od zawsze aktywna sportowo, ale dodatkowy rowerek czasem się przyda, hehe. Aczkolwiek samochodem często jest szybciej, jeśli się nie jedzie w godzinach szczytu, oczywiście:P A jak Wy dziewczyny z prawkiem? Która jeszcze nie ma? Która się zbiera? A której to nie pociąga?
A z tymi miejskimi rowerami to widać, ze pod studentów, ale tylko tych, którzy uczą się w centrum:P Być może w przyszłości rozwlecze się to na cały Wrocław, bo jednak coraz więcej osób, nawet studentów właśnie, mieszka w dalszych okolicach Wro.
|
|
#2188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbliższy mi z punktów to pl. Jana Pawła II, do którego mam... 11 km. ![]() Z ciekawości sprawdziłam ile km jest ode mnie na basen, gdzie miałam uczelniany wf - 16,5 km. ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
...and then she'd say: It's OK, I got lost on the way but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry! Edytowane przez aktogimka Czas edycji: 2011-04-02 o 19:25 |
||
|
|
|
#2189 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niestety nie przenieśli mi wydziału bliżej mnie, a były na to duże szanse :/ Zresztą samochodem też nie warto do mnie do pracy jeździć, bo wszędzie są strefy płatnego parkowania. Dlatego komunikacja miejska jest dla mnie najlepszą opcją |
|
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jak kupię "normalny" samochód, to się przemogę, ale pewnie dokupię sobie jazdy doszkalające. Jednak jazda po Wrocławiu mnie przeraża- za dużo tu piratów drogowych, do tego te tramwaje, które pojawiają się znikąd No właśnie dla mnie to się mija z celem- wielu studentów chodzi pieszo i chodzić będzie nadal, a problemem są korki uliczne- wiadomo, że samochód wybierają raczej osoby, które mają w perspektywie większe odległości, więc moim zdaniem te stacje powinny być porozrzucane po różnych dzielnicach. W tej formie to raczej taka atrakcja i rozrywka bardziej, niż nowa forma komunikacji miejskiej. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

) i kontrolę miałam baaardzo rzadko. Od lutego do teraz byłam pytana o bilet częściej, niż przez te kilka lat wcześniej. 
ooooby 
Moim zdaniem to taka mała Bogatynia, tylko z uroczym ryneczkiem
Dla mnie to tak jak piszesz, druga bogatynia, dlatego jestem na nie, nie po co uciekłam z wioski aby mieszkać znowu na wiosce hehe :P
No ok, może mam wszędzie daleko (kwestia przyzwyczajenia), ale i tak jest tu cudownie.
Aa, i na I roku studiów rozśmieszało mnie, jak ludzie całkiem serio pytali się, dlaczego nie wynajmuję pokoju w centrum. 

Cudownie było w weekend wybrać się ze znajomymi, poopalać, mieć w nosie gapiów
Na razie z dojazdem powrotnym z pracy jest nieciekawie, ale byle do powrotu tramwaju, to wtedy będzie cud, miód i orzeszki 

żeby dojechać na uczelnię muszę się 3 razy przesiadać
Poza tym gdzie taki rower w mieście zostawić? Pod moimi uczelnianymi budynkami nie ma nawet stojaków.