preparaty wspomagające prostowanie- wątek zbiorczy - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-05, 23:37   #1021
ma_linka
Zadomowienie

Dot.: Prostowanie włosów

wiele jest takich tematów np.

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ce+prostowanie

zajrzyj też na KWC. no i Wyszukiwarka

ma_linka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-06, 09:38   #1022
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_linka Pokaż wiadomość
dokładnie łączę
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-07, 10:45   #1023
patrycja350
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez grisfumier Pokaż wiadomość
u mnie po sunsilku do wlosów prostowanych[odżywka i szampon] trzymały się długo.
takie w fioletowym opakowaniu
Mi też trzymały się długo ale miałam wrażenie tłustych...
patrycja350 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-07, 12:16   #1024
Oliveira79
Zadomowienie

Dot.: preparaty wspomagające prostowanie- wątek zbiorczy

Właśnie jestem po pierwszym prostowaniu prostownica turmalinowa z regulacją temperatury i aktywną laserową jonizacją (GA.MA DIGITAL NANO TOURMALINE LASER ION) przy uzyciu preparatu do prostowania w sprayu GA.MA.

Wnioski?

Prostownica - REWELACJA!!! Poprzednio mialam Philipsa z ceramicznymi płytkami z grzebykiem i .... no po prostu nie ma ona szans w jakimkolwiek porownaniu z GA.MA, ktora po włosach ślizga się jak po jedwabiu Zakup w 100% satysfakcjonujący (cena trochę odstraszajaca 320zł z przesyłka, ale naprawde warto).

Jeśli chodzi o płyn, to zapach świetny i jestem zadowolona, ale nie mogę powiedziec czy daje on spektakularny efekt, bo mam proste włosy, jedynie z tendencja do puszenia, więc z płynem czy bez, po prostowaniu są prosciutkie i gladziutkie

Dziewczyny polecam tą prostownice, naprawdę jest rewelacyjna. Są tańsze troche starsze modele GA.MA i pewnie daja taki sam efekt (ale ja zawsze muszę mieć nowość, najnowszy model-tak już mam )- tu chodzi o markę a tą mogę Wam polecić z czystym sumieniem.

Zastanawialam się wcześniej nad BABYLIS PRO turmalinową, ale słyszalam że one są awaryjne- zapytałam sprzedawcy i to potwierdził.

Załączam fotki prostownicy i płynu.
Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-07, 12:22   #1025
Oliveira79
Zadomowienie

fotki

wiem że to jest wątek dotyczący preparatów do prostowania, a nie prostownic, ale tak się cieszę z tej prostownicy ze się zapomniałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1296.jpg (5,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 403311633.jpg (14,7 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-08-07 o 18:20 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji
Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 22:39   #1026
Elie
Rozeznanie

Dziewczyny albo słabo szukam albo nie wiem, co Wcześniej chyba ten cement ochronny na allegro był dostępny, a teraz albo coś źle szukam albo nie ma.
Stary 2008-08-14, 07:27   #1027
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elie Pokaż wiadomość
Dziewczyny albo słabo szukam albo nie wiem, co Wcześniej chyba ten cement ochronny na allegro był dostępny, a teraz albo coś źle szukam albo nie ma.

chodzi Ci o kerastase;>?
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-16, 19:53   #1028
Elie
Rozeznanie

Nie wiem właśnie, o jaki chodzi, bo w postach dziewczyny piszą po prostu cement, może gdzieś było powiedziane jakiej firmy, nie mogę znaleźć, więc może to kreaste
Stary 2008-08-16, 21:46   #1029
xaska007x
Raczkowanie

hej
Strasznie się cieszę, że wpadłam na ten temat, bo już wiem, co mam kupić. Dzięki Wam, dziewczyny ;p Do tej pory miałam kompletny zamęt w głowie juz od tych wszystkich kosmetyków do włosów... a teraz wiem, że kupię Got2b Straight On albo krem wygładzający z L'oreal'a, ten różowy. Zależy mi na kosmetyku dobrym i nie za drogim, dlatego mój wybór padł na obydwa te specyfiki. Kupie chyba Got2b, ale jeszcze nie jestem pewna... W poniedziałek wybieram się do drogerii. Mam nadzieję, że wybrany przeze mnie lakier/krem zadziała pozytywnie, jak u większości dziewczyn.
pozdrawiam ;]
xaska007x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-17, 14:15   #1030
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elie Pokaż wiadomość
Nie wiem właśnie, o jaki chodzi, bo w postach dziewczyny piszą po prostu cement, może gdzieś było powiedziane jakiej firmy, nie mogę znaleźć, więc może to kreaste
tak, kerastase
http://www.allegro.pl/item412921019_...l_nowosc_.html
http://www.allegro.pl/item413666740_...trybutora.html
http://www.allegro.pl/item417147291_...l_nowosc_.html
http://www.allegro.pl/item420370666_..._od_1_zl_.html

Zresztą jest tego mnóstwo
http://www.allegro.pl/search.php?str...personal_rec=0
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-17, 14:50   #1031
Elie
Rozeznanie

Dzięki serdeczne, musiałam mieć jakieś zaćmienie umysłu, jak tego szukałam, skoro nie mogłam znaleźć, a tyle tego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-31, 13:50   #1032
k_sweet
Raczkowanie

Dot.: preparaty wspomagające prostowanie:)

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
Zakupilam w końcu ten spray do prostowania wlosów Schwarzkopf Got2b. Przyznaje, że mialam duże obawy, ponieważ kiedyś już kupilam nablyszczacz do wlosów tej firmy i nie bylam z niego zadodowolona. A kosmetyki tej firmy też nie maja najlepszych opinii na KWC. A tu taka niespodzianka! Jest rewelacyjny!!!
Wlosy są mięciutkie, blyszczące, idealnie proste, lejące i świetnie się ukladają! A z natury mam sianowate, puszące się, suche, zniszczone i matowe wlosy! Nie moglam uwierzyć, ze istnieje kosmetyk, który potrafi zdzialać takie cudo na moich wlosów!!! Dodatkowo prostowanie wlosów zajęlo mi znacznie mniej czasu niż normalnie!
Jestem zachwycona
Dziękuje dziewczynom które zachęcily mnie do zakupu
mam ten spray i nie jestem zachwycona..mam wrazenie,ze mi sie szybciej wlosy przetluszczaja...Teoretyc znie moje wlosy sa takie same jak Twoje,sianowate i puszace... Moze ja jakos zle uzywam tego sprayu?- po umyciu i otarciu recznikiem spryskuje wlosy, potem podsuszam suszarka, potem same dosychaja,a potem prostuje jz zuplenie suche. Potem juz nic w nie nie wsparowuje ani nic.
Nie mam problemu z idealnym wyprostowaniem wlosow, lecz chodzi mi o ich jak najlepsza ochrone w przystepnej cenie... Niech ktos mi poleci cos taniego i dobrego oraz instrukcje- jak najlepiej uzywac danego kosmetyku naprawde sie nie znam, dopiero od niedawna jestem zmuszona prosotowac (po "swietnym" obcieciu wlosow)
k_sweet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-24, 19:01   #1033
Truskavvka
Raczkowanie

jakie kosmetyki do prostowania wlosow

witam
przperaszam, ze zalozylam ten watek, bo byc moze juz jest gdzies.. ale szukalam dosc dlugo i nie moglam znalezc watku o takowych kosmetykach.. jakich kosmetykow uzywacie do prostowania? i czy pozniej po prostowaniu czyms to utrwalacie?
Truskavvka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-27, 17:42   #1034
Karina258
Przyczajenie

GG do Karina258
Dot.: jakie kosmetyki do prostowania wlosow

Ja stosuje jedwab do włosów. Naklada się malą ilosc na końcówki włosów. Czy pomaga? Nie mam pojęcia Działa sama podswiadomość
Karina258 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-28, 07:37   #1035
juhaska
Zadomowienie

Dot.: jakie kosmetyki do prostowania wlosow

też nakładam jedwab przed prostowaniem-on raczej nie prostuje, ale zapobiega wysuszeniu włosów przez prostownice, a to zawsze coś
juhaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-29, 19:28   #1036
No_Doubt1
Zadomowienie

GG do No_Doubt1

Wiele próbowałam kosmetyków . Teraz korzystam z tigi i chyba przy nim pozostane , dla mnie jest ważne że nie ma efektu "zlepionych" włosów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_0543.jpg (21,0 KB, 23 załadowań)
No_Doubt1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-30, 12:36   #1037
klada
Zakorzenienie

Question Szampon do wlosow prostych zamiast prostownicy?

zastanawiam sie, czy jesli mam krecone wlosy (slabo- pare lokow) to moge uzywac szamponu do wlosow prostych? (nie prostujacego, bo one nic nie daja). Szkoda mi moich wlosow, poniewaz codziennie traktuje je prostownica...
Ale nie weim czy to nie zaszkodzi moim wlosom jeszcze bardziej...
I czy to w ogole cos da?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Edytowane przez klada
Czas edycji: 2008-09-30 o 12:37 Powód: dopisek
klada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 17:10   #1038
Mg1
Przyczajenie

Dziewczyny, mam do Was na prawdę bardzo ważna dla mnie pytanie, a mianowicie mam bardzo mocno kręcone włosy, ale jednak chciałabym zrobić sobie taką fryzurkę, że wymagałaby ona prostownicy w moim przypadku na co dzień. Prostownicę mam z Brauna i nie powiem, że jest zła, wręcz bardzo dobra, ale mój typ włosów jest taki, że wyprostowane włosy bez żadnego specyfiku nie trzymają się nawet 1 godziny. Ubolewam nad tym niezmiernie. Jaki preparat do prostownicy byście poleciły, ale taki na prawdę dobry. Bardzo proszę, pomóżcie
Mg1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-21, 09:26   #1039
odada
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mg1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do Was na prawdę bardzo ważna dla mnie pytanie, a mianowicie mam bardzo mocno kręcone włosy, ale jednak chciałabym zrobić sobie taką fryzurkę, że wymagałaby ona prostownicy w moim przypadku na co dzień. Prostownicę mam z Brauna i nie powiem, że jest zła, wręcz bardzo dobra, ale mój typ włosów jest taki, że wyprostowane włosy bez żadnego specyfiku nie trzymają się nawet 1 godziny. Ubolewam nad tym niezmiernie. Jaki preparat do prostownicy byście poleciły, ale taki na prawdę dobry. Bardzo proszę, pomóżcie
A może warto zastanowić się jeszcze nad tą fryzurką? jeśli masz mocno kręcone włosy to znaczy, że są też pewnie suche i delikatne, jak to kręcone. A przy codziennym prostowaniu bardzo je sobie zniszczysz.
Co do jakiegoś specyfiku to nie doradzę, bo sama nie znalazłam ideału, Nivea jest dość dobry, ale ja mam tylko lekko falowane włosy więc dlatego sprawuje się całkiem całkiem.
odada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-21, 14:38   #1040
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę że to jednak wina prostownicy. Bo ja mam kręcone włosy i efekt po wyprostowaniu Efalockiem utrzymuje się do trzech dni (raz dłużej raz krócej). A fryzurę mam taką, że wygląda dobrze tylko po wyprostowaniu. I ani chwili nie żałowałam że ją zrobiłam, bo świetnie się w niej czuję i pasuje do mojej urody i charakteru bardzo! Także sądzę że jak nie zmienisz prostownicy i włosy proste będą Ci się utrzymywać godzinę, to żaden środek tego efektu bardzo nie wydłuży, nie licz na to. A jak nie chcesz zmieniać prostownicy, to zgadzam się z odadą nie ma sensu zmieniać fryzury bo będziesz się z nią tylko męczyć.
Nie zgadzam się jednak z tym że prostownica jakoś bardzo niszczy włosy, ja swoje prostuję min co 3 dni, bardzo często codziennie, bo lubię jednak idealnie proste i nie zauważyłam jakiegoś specjalnego zniszczenia, włosy mam w normalnym stanie, wyglądają o wiele lepiej niż kiedy jeszcze nie prostowałam, są sypkie, błyszczące. A to już ok 5 lat.
Stary 2008-11-22, 14:36   #1041
behemotek
Raczkowanie

no to dość zaskakujące stwierdzenie, że nie niszczy... ja jak raz użyłam prostownicy to już widziałam różnicę może masz bardzo silne włosy i stosujesz kosmetyki odpowiednie do tego? bo na serio, ciężko uwierzyć, że prostowanie nie ma wpływu żadnego na stan Twoich włosów...
ja się przerzuciłam na kosmetyki do prostowania, bo nie mam aż tak mocno kręconych
Stary 2008-11-23, 18:15   #1042
Mg1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Myślę że to jednak wina prostownicy. Bo ja mam kręcone włosy i efekt po wyprostowaniu Efalockiem utrzymuje się do trzech dni (raz dłużej raz krócej). A fryzurę mam taką, że wygląda dobrze tylko po wyprostowaniu. I ani chwili nie żałowałam że ją zrobiłam, bo świetnie się w niej czuję i pasuje do mojej urody i charakteru bardzo! Także sądzę że jak nie zmienisz prostownicy i włosy proste będą Ci się utrzymywać godzinę, to żaden środek tego efektu bardzo nie wydłuży, nie licz na to. A jak nie chcesz zmieniać prostownicy, to zgadzam się z odadą nie ma sensu zmieniać fryzury bo będziesz się z nią tylko męczyć.
Nie zgadzam się jednak z tym że prostownica jakoś bardzo niszczy włosy, ja swoje prostuję min co 3 dni, bardzo często codziennie, bo lubię jednak idealnie proste i nie zauważyłam jakiegoś specjalnego zniszczenia, włosy mam w normalnym stanie, wyglądają o wiele lepiej niż kiedy jeszcze nie prostowałam, są sypkie, błyszczące. A to już ok 5 lat.
A mogłabyś napisać pełną nazwę Twojej prostownicy?
Mg1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-06, 20:25   #1043
motylek1007
Zakorzenienie

biegam, szukam po wizazu ale nie moge sie doszukac.
Czy ktos uzywa jedwabiu Joanny z prostownicą? jakie sa efekty? i co wazniejsze czy ten jedwab na jakies własciwosci termoochrony? bo na opakowaniu nie moge sie doczytac, za male literki...

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-07, 22:46   #1044
Basiulek
Zakorzenienie

GG do Basiulek

Ja też mam kręcone włosy, ale mam patent na proste A mianowicie po umyciu jedwab, suszę suszarką rowenty brush active (miałam wersję bez jonizacji, ale mi się popsuła, więc teraz kupiłam drugą, ale już z jonizacją, w tym tygodniu jadę ją odebrać), którą bardzo, bardzo polecam. Taki fryz nabłyszczam, potem w razie czego jakieś kosmyki delikatnie prostuję. I voila
Basiulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-08, 10:30   #1045
sylweczka
Wtajemniczenie

GG do sylweczka

Dziewczyny a co myslicie o kosmetykach do prostowania babyliss?? Bo dostane je w gratisie do prostownicy i chce byc przygotowana na efekt lub jego brak eh

sylweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-08, 10:41   #1046
motylek1007
Zakorzenienie

ja czytalam ze maja dobra opinie, ale ten alkohol denat w skladzie to ja sama nie wiem.....

czy ktos uzywal tej Joanny?

[*] 11.09.2012
Stary 2008-12-08, 10:49   #1047
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylweczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myslicie o kosmetykach do prostowania babyliss?? Bo dostane je w gratisie do prostownicy i chce byc przygotowana na efekt lub jego brak eh
Ja używałam sprayu dwufazowego do prostowania i na początku byłam dość zadowolona z efektów. Ale jakoś na dłuższą metę mi nie podpasował. Teraz mam końcóweczkę i chętnie wypróbuję coś innego.

Ma dość specyficzny zapach, który mnie osobiście drażni, ale innym się podoba. Sprawa indywidualna.

Poczytaj opinie na KWC, jest ich tam dość dużo.

Motylku1007 ja używam jedwabiu Joanny, ale nie jako preparat termoochronny. On chyba nie ma takich właściwości. Używam go czasem po umyciu na wilgotne włosy, ale teraz już częściej po prostowaniu dla uzyskania lepszego efektu i połysku

Edytowane przez gaga87
Czas edycji: 2008-12-08 o 10:52
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-08, 17:38   #1048
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
A mogłabyś napisać pełną nazwę Twojej prostownicy?
Efalock Flat Master
To nie jest tak że się chwalę, ale ja naprawdę nie widzę jakiegoś zniszczenia włosów, włosy zawsze miałam raczej suche, tylko przy nasadzie mi się tłuściły.
Używam profesjonalnych kosmetyków do włosów, serii CHI Farouka (szampon, odżywka, jedwab, spray termoochronny) albo Babylissa (szampon, odżywka, spray) do prostowania, maski wygładzającej L'Oreal Proffesional, do stylizacji wosku L'Oreal Architect Wax (do grzywki) i sprayu do modelowania, dodawania objętości i utrwalania fryzury Volume Architect.
Ale lubię testować różne produkty, teraz zamierzam kupić cement Kerastase.
Wszystkie kosmetyki kupuję na allegro i naprawdę nie wychodzą o wiele drożej od drogeryjnych, a są dużo lepsze.
Chociaż też marzę o tym żeby po wyprostowaniu włosy były idealnie proste od mycia do mycia, a tego niestety moją prostownicą nie mogę osiągnąć

sylweczka chodzi Ci o tą czerwoną serię 1,2,3? Jak tak to ja tego używałam i byłam zadowolona. Naprawdę chronią włosy i do tego mają przecudny zapach.

Edytowane przez lalaith
Czas edycji: 2008-12-08 o 17:40
Stary 2008-12-08, 17:49   #1049
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość

Motylku1007 ja używam jedwabiu Joanny, ale nie jako preparat termoochronny. On chyba nie ma takich właściwości. Używam go czasem po umyciu na wilgotne włosy, ale teraz już częściej po prostowaniu dla uzyskania lepszego efektu i połysku
tak sądzilam ze nie ma no nic fajnie mi wygladza.
Po prostowaniu to chyba pół kropelki zeby nie przetłuscic

czy któras z was miala którys kosmetyk do prostowania?

http://www.allegro.pl/item494131731_...ia78_gama.html

http://www.allegro.pl/item500586386_...usa_250ml.html

zalezy mi zeby kupic u tej pani wlasnie, bo tam biore prostownice

[*] 11.09.2012
Stary 2008-12-08, 19:06   #1050
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Efalock Flat Master
To nie jest tak że się chwalę, ale ja naprawdę nie widzę jakiegoś zniszczenia włosów, włosy zawsze miałam raczej suche, tylko przy nasadzie mi się tłuściły.
Używam profesjonalnych kosmetyków do włosów, serii CHI Farouka (szampon, odżywka, jedwab, spray termoochronny) albo Babylissa (szampon, odżywka, spray) do prostowania, maski wygładzającej L'Oreal Proffesional, do stylizacji wosku L'Oreal Architect Wax (do grzywki) i sprayu do modelowania, dodawania objętości i utrwalania fryzury Volume Architect.
Ale lubię testować różne produkty, teraz zamierzam kupić cement Kerastase.
Wszystkie kosmetyki kupuję na allegro i naprawdę nie wychodzą o wiele drożej od drogeryjnych, a są dużo lepsze.
Chociaż też marzę o tym żeby po wyprostowaniu włosy były idealnie proste od mycia do mycia, a tego niestety moją prostownicą nie mogę osiągnąć

sylweczka chodzi Ci o tą czerwoną serię 1,2,3? Jak tak to ja tego używałam i byłam zadowolona. Naprawdę chronią włosy i do tego mają przecudny zapach.
Tą też miałam tylko chyba EFALOCK Flat Champ juz nawet nie pamietam czym one sie roznia. Teraz mam TONDEO Active Cerion i jest zdecydowanie lepsza niż EFALOCK (z niego zaczela mi schodzic powloka ceramiczka po jakims czasie), oprocz TONDEO dobre sa tez GA.MA (ten sam producent)
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości