zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-08, 18:44   #2641
lasoa
Zakorzenienie

Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

sintagma nam tez sie waliło na łep na szyje ale po wielkim kryzysie jest o niebo lepiej
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 18:47   #2642
byliczka
Zakorzenienie

Sintagma czemu myślisz że zaręczyn już nie będzie? Może poprostu macie za dużo siebie? Głupio to brzmi ale ja czasem tak mam że jak za długo widzę TŻta to czasem mam go dośc. Na szczęście nauczyłam się uspokajać nawet jak on mi na głowie siada.
Stary 2008-12-08, 18:48   #2643
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sintagma Pokaż wiadomość
Bardzo chciałam by mój TZ mi sie oswiadczył...jednak już tak chyba sie nie stanie...jest coraz gorzej,ciągle sie kłucimy,juz nawet nie jestem do końca przekonana czy go kocham...prawie codziennie płacżę przez niego do poduszki ...miałam 17 lat jak go poznałam,teraz mam 23 , mieszkamy razem od dwóch lat... i tak sobie przypominam początki...nic już nie jest jak dawniej i zaręczyn też juz prawdopodobnie nie bedzie.. Moja Mama miała rację...mówiła "wszystko po kolei",niby takie staroświeckie myslenie a jednak troche jest w tym prawdy...

Jedyna moja rada dla takiego związku to przerwa... Wiem z doświadczenia...Ja też za szybko zamieszkałam kiedyś z kims i po 3ech latach się rozeszliśmy

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 18:50   #2644
byliczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Jedyna moja rada dla takiego związku to przerwa... Wiem z doświadczenia...Ja też za szybko zamieszkałam kiedyś z kims i po 3ech latach się rozeszliśmy
Kurcze ja jakoś nie wierzę w te przerwy.. Bo co? Jak będziecie małżeństwem to nie będzie czegoś takiego jak przerwa.. Będzie trzeba skonfrontować się a robić przerwy. Dla mnie przerwa to uciekanie od problemu.
Stary 2008-12-08, 18:51   #2645
Claris
Zakorzenienie

Właśnie pojechał ode mnie TŻ, bo był przejazdem wracając z pracy. Ale on tak fajnie do mnie mówi: "będziesz moją żoną" mmm
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 18:55   #2646
lasoa
Zakorzenienie

cos chyba sie szykuje
Stary 2008-12-08, 18:56   #2647
byliczka
Zakorzenienie

Claris mój niestety nie jest taki wylewny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-08, 18:58   #2648
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez byliczka Pokaż wiadomość
Sintagma czemu myślisz że zaręczyn już nie będzie? Może poprostu macie za dużo siebie? Głupio to brzmi ale ja czasem tak mam że jak za długo widzę TŻta to czasem mam go dośc. Na szczęście nauczyłam się uspokajać nawet jak on mi na głowie siada.

Masz racje byliczka, troche źle to wyraziłam...Bo nie chodzi mi o przerwe w związku, że dwie osoby na jakiś czas się rozstaja i robią sobie co chcą, ale właśnie o przerwe w widzeniu się
te słowa, które podkreśliłam to jest moim zdaniem sedno sprawy...dlatego jakaś przerwa (niekoniecznie w związku), jakis dłuższy okres "nie widzenia sie" dużo daje, naprawdę...Trzeba czasem zatęsknić, wtedy się docenia bardziej druga osobę...

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 19:00   #2649
lasoa
Zakorzenienie

np tak jak ja teraz tesknie za moim
Stary 2008-12-08, 19:01   #2650
byliczka
Zakorzenienie

Ja zwykle mam tak że jak się pokłócimy tak na maksa to TŻt jedzie do domu i nie widzimy się np 2 dni, wtedy często dochodzi do sytuacji w których myśli się: szkoda że go teraz nie ma, potrzebuje go itp. Po 2 dniach, gdy emocje opadną spotykamy się i wyjaśniamy wszystko na spokojnie. W nerwach mówi się bardzi wiele przykrych rzeczy których się później żałuje.
Stary 2008-12-08, 19:03   #2651
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
Ładne zwierzaki.

Ja rozumiem dziewczyny, jak mam okres tez jestem bardzo nerwowa
padłam i niemogę powstać

Dziewczyny cisza!!! Moja wina, ja z królikiem wyskoczyłam, co do rad dotyczących karmy przemyślę sprawę, choć mieszanka w porównaniu z innymi jego grzechami, to pikuś

U mnie przy kłutniach niemożna od tak iść sobie do domu, bo te 150 km to bym chyba tydzień szła

Co do mieszkania razem.. Tż już ponad rok temu chciał byśmy razem zamieszkali, ale... Jakoś obawiałam się, że to odlecze jego decyzje, co do naszej przyszłości;/ no bo przecież: posprzątane by miał, ugotowane, uprane, uprasowane, podane i ja byłabym pod ręką, to po co by mu był jakiś tam slub w najbliższym zcasie? Ktow ie ile wtedy bym czekała i na te oświadczyny i na cokolwiek. Takie mi się ti trochę wygodnickie wydaje. A takie gadanie, że trzeba się dotrzeć, sprawdzić.. A co to ja pucharek do polerowania jestem albo kartkówka? Jest ze mną, wie jaka jestem, oboje jesteśmy trochę bałaganiarzami, oboje nerwowi... Teraz się dogadujemy mieszkając ze sobą 1-1,5 miesiąca podczas urlopów, to i potem da się radę. Jakoś 5-10 lat temu nikt nie myślał, by się przed ślubem "sprawdzać" ;/
Ale tak stanowczo nie to takiemu pomysłowi nie mówię Takie były wtedy moje obawy

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2008-12-08 o 19:09
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-08, 19:03   #2652
sintagma
Wtajemniczenie

Dziewczęta dziekuje za rady i podpowiedzi.....Moze jednak przerwa bedzie dobrym rozwiązaniem.... Boże kiedyś myslałam jak być z nim najdłużej a teraz go unikam...choć nie jesteśmy razem ciągle,kazde z nas ma swoje zajęcia i obowiązki...Problem w tym ze on jest bardzo nerwowym człowiekiem...z powodu chocby kapcia moze sie kłucić naprawde długo...gdy ja juz mówie"stop"ona dalej ciągnie,klnie przy tym niesamowicie,mówi dużo przykrych rzeczy.i choć jego jest wina ja muszę przepraszać by zakończyc wojnę..Kiedyś jeszcze mówił"bedziesz moją żoną"teraz juz nic.I nie ma w nim tej osoby z którą sie kiedyś związałam....To już chyba jest koniec,nie zagości już na moim palcu pierscionek od niego...Ale sie Wam wciełam w wątek,zamuliłam,ale przynajmniej sie"wygadałam"...Pozdrawi am Dziewczynki
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down

Edytowane przez sintagma
Czas edycji: 2008-12-08 o 19:05
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 19:10   #2653
byliczka
Zakorzenienie

Sintagmo mój TŻt tak samo jest strasznie nerwowy. Trzeba tylko nauczyć się co robić w takich sytuacjach. Ja np. wychodzę z pokoju, jak się uspokoi wracam i rozmawiamy.
Stary 2008-12-08, 19:11   #2654
malinka18222
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczęta dziekuje za rady i podpowiedzi.....Moze jednak przerwa bedzie dobrym rozwiązaniem.... Boże kiedyś myslałam jak być z nim najdłużej a teraz go unikam...choć nie jesteśmy razem ciągle,kazde z nas ma swoje zajęcia i obowiązki...Problem w tym ze on jest bardzo nerwowym człowiekiem...z powodu chocby kapcia moze sie kłucić naprawde długo...gdy ja juz mówie"stop"ona dalej ciągnie,klnie przy tym niesamowicie,mówi dużo przykrych rzeczy.i choć jego jest wina ja muszę przepraszać by zakończyc wojnę..Kiedyś jeszcze mówił"bedziesz moją żoną"teraz juz nic.I nie ma w nim tej osoby z którą sie kiedyś związałam....To już chyba jest koniec,nie zagości już na moim palcu pierscionek od niego...Ale sie Wam wciełam w wątek,zamuliłam,ale przynajmniej sie"wygadałam"...Pozdrawi am Dziewczynki
Jak my się kłócimy to tez bluzgi lecą Najczęściej jest jednak tak, że to on przeprasza. Ja czasem też, ale jest mi trudno bo jestem dumną osobą. Jak rok temu w sierpniu pokłóciłam się z tatą to pogodzilismy się dopiero w Wigilię Po domu chodziliśmy i udawaliśmy, że sie nie znamy, ale w tej sytuacji miałam niestety rację.....
Nie mów, że to koniec, może to tylko chwilowy kryzys i jeszcze się pogodzicie
Stary 2008-12-08, 19:16   #2655
sintagma
Wtajemniczenie

Chilanes teraz już jest dla mnie za pużno,ale ile bym dała by wtedy tak myslec jak Ty musze wszystko robic sama w domu,prac,gotować,sprząta ć,czyscić wszystko na pucuś glancuś,stałam sie kurą domową i chyba mu z tym dobrze bo po 5 ciu latach nie ma już mowy o zareczynach a jak jeszcze nie mieszkalismy razem to była mowa ale o ślubie...wiem,kazdy przypadek jest inny ale zastanów sie moja droga przed tą decyzją...
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-08, 19:22   #2656
byliczka
Zakorzenienie

Po prostu dopadła was szara rzeczywistość. A rozmawiałaś z nim o tym?
Stary 2008-12-08, 19:22   #2657
malinka18222
Zadomowienie

Cytat:
Chilanes teraz już jest dla mnie za pużno,ale ile bym dała by wtedy tak myslec jak Ty musze wszystko robic sama w domu,prac,gotować,sprząta ć,czyscić wszystko na pucuś glancuś,stałam sie kurą domową i chyba mu z tym dobrze bo po 5 ciu latach nie ma już mowy o zareczynach a jak jeszcze nie mieszkalismy razem to była mowa ale o ślubie...wiem,kazdy przypadek jest inny ale zastanów sie moja droga przed tą decyzją...
Przykro mi to pisać, ale sprawdza się tu ważna prawda, że tak naprawdę po zamieszkaniu ze sobą wychodzi szydło z worka. Trzeba się dotrzeć dogadać w obowiązkach domowych. Może porozmawiacie na spokojnie? Powiedz mu co od niego oczekujesz, że chcesz by Ci pomagał w obowiązkach domowych.
Stary 2008-12-08, 19:22   #2658
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka18222 Pokaż wiadomość
Jak my się kłócimy to tez bluzgi lecą Najczęściej jest jednak tak, że to on przeprasza. Ja czasem też, ale jest mi trudno bo jestem dumną osobą. Jak rok temu w sierpniu pokłóciłam się z tatą to pogodzilismy się dopiero w Wigilię Po domu chodziliśmy i udawaliśmy, że sie nie znamy, ale w tej sytuacji miałam niestety rację.....
Nie mów, że to koniec, może to tylko chwilowy kryzys i jeszcze się pogodzicie
Nie rozumiem czegoś takiego jak "bluzgi" podczas bzdurnej kłutni... jeszcze mogłabym to pojąc, gdyby Tż zdradził, czy stałos ię coś równie strasznego, ale podczas "kłutni o pilota"? hmm
Stary 2008-12-08, 19:26   #2659
malinka18222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Nie rozumiem czegoś takiego jak "bluzgi" podczas bzdurnej kłutni... jeszcze mogłabym to pojąc, gdyby Tż zdradził, czy stałos ię coś równie strasznego, ale podczas "kłutni o pilota"? hmm
Nie chodzi tu o kłótnie o pilota heh. Po drugie to nie kłótnia tylko wymiana zdań. Chodzi mi tu o kłótnie z prawdziwego zdarzenia. O ważne rzeczy a nie o nie pozmywane gary

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-08, 19:32   #2660
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Nie rozumiem czegoś takiego jak "bluzgi" podczas bzdurnej kłutni...
ja w ogole nie wiem co to sa bluzgi, bo kłócic sie mozna a nawet trzeba na odpowiednim poziomie a nie strzelac fochy i rzucac dziecinnymi okresleniami
Pogadac, wyjasnic konkretnie o co chodzi, wszystko z siebie wyrzucic (w kulturalny sposob) i jest ok

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 19:34   #2661
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka18222 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem staż ma tu dużo do rzeczy. Claris to pewne, że Ty i Twój Tż znacie się zdecydowanie lepiej niż te pary, które są ze sobą rok. Napewno dużo razem przeżyliście, dorastaliście razem, rozwijaliście siebie i swój związek. Mom zdaniem to dużo daje.
moim zdaniem staz sie srednio liczy,bo mozn byc ze soba i z 4 i 6 lat razem a widywac sie co miesiac,itp. a ja jestem rok i 4 mc i widze sie codziennie z TZ

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Właśnie pojechał ode mnie TŻ, bo był przejazdem wracając z pracy. Ale on tak fajnie do mnie mówi: "będziesz moją żoną" mmm
wowww! moj powiedzial dzis,ze zobaczy,co to bedzie....cokolwiek mial na mysli

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 19:38   #2662
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
wowww! moj powiedzial dzis,ze zobaczy,co to bedzie....cokolwiek mial na mysli
Hehe ten wątek ma naprawdę magiczną moc, cieszę się, że na niego trafiłam i tyle fajnych dziewuszek
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 19:43   #2663
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem "zastanowiona" Któcę się "na poziomie", nie potrzebuję do tego wyzwisk, przykrych słów, czy innych tego typu czynności.
Życze Ci, by wszystko się w Twoim życiu poukładało, jak nie z tym, to z innym, bylebyś była szczęśliwa.
Stary 2008-12-08, 19:43   #2664
malinka18222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
moim zdaniem staz sie srednio liczy,bo mozn byc ze soba i z 4 i 6 lat razem a widywac sie co miesiac,itp. a ja jestem rok i 4 mc i widze sie codziennie z TZ
Wiesz mi chodziło właśnie o osoby, które się widzą często a nie raz na miesiąc

Cytat:
Hehe ten wątek ma naprawdę magiczną moc, cieszę się, że na niego trafiłam i tyle fajnych dziewuszek
Oby ta moc nam wszystkim się udzieliła

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-12-10 o 10:56 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"!
malinka18222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 19:45   #2665
byliczka
Zakorzenienie

Jeśli o staż chodzi, najdłużej nie widziałam się z TŻtem chyba 3 dni i to tylko kilka razy, a tak to jesteśmy ze sobą codziennie wieczorami. A nieraz to i dniami
Stary 2008-12-08, 19:49   #2666
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
ma magiczna moc,pewna nie jestem,czy w tym roku moj TZ da rade,bo ma wydatki na autko<naprawde spore na nasze zarobki>,ale juz sama deklaracja i chec z jego strony sprawiaja,ze unosze sie ponad ziemia
oj MY to same fajne dziewuszki jestesmy

Cytat:
Napisane przez byliczka Pokaż wiadomość
Jeśli o staż chodzi, najdłużej nie widziałam się z TŻtem chyba 3 dni i to tylko kilka razy, a tak to jesteśmy ze sobą codziennie wieczorami. A nieraz to i dniami
skad ja to znam,doskonale Cie rozumiem,tak samo - dzien w dzien spotykam sie z TZ,chyba ze mam egzamin,to dzien przed nie widze sie z nam,a takto milosc sobie kwitnie codziennie

Stary 2008-12-08, 19:52   #2667
malinka18222
Zadomowienie

Ja dziewczyny spadywuję bo mój TŻ się wścieka, że odkąd przyszłam z uczelni to siedzę na kompie hihi
Stary 2008-12-08, 19:56   #2668
rocki
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny. Podczytuję was od niedawna, więc stwierdziłam, zę chyba wypada się ujawnić

W sumie z TZ nie jestesmy dlugo (zbliza sie dopiero poltora roku), ale ostatnio zdarza mi sie co raz czesciej pomyslec, ze w sumie fajnie by sie bylo zareczyc Nawet ostatnio spytal sie tak z glupia frant, jakie pierscionki mi sie podobaja A rozmowy slubno-dzidziowe (kiedy bysmy mniej wiecej chcieli, itp.) tez juz mamy za soba. Ale cos mi przeczucie mowi, ze w najblizszej przyszlosci nie mam na co liczyc.

Tak naprawde to sama jestem zszokowana swoimi myslami. Z poprzednimi facetami (staz 2,5 i 3 lata) slub byl ostatnia rzecza, ktora by mi przyszla do glowy. Nalezalam do frakcji "hmm... pomysle o tym po 30" Jak widac na moim przykladzie, wszystko zalezy od wlasciwego TZ
rocki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-08, 20:03   #2669
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rocki Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Podczytuję was od niedawna, więc stwierdziłam, zę chyba wypada się ujawnić

W sumie z TZ nie jestesmy dlugo (zbliza sie dopiero poltora roku), ale ostatnio zdarza mi sie co raz czesciej pomyslec, ze w sumie fajnie by sie bylo zareczyc Nawet ostatnio spytal sie tak z glupia frant, jakie pierscionki mi sie podobaja A rozmowy slubno-dzidziowe (kiedy bysmy mniej wiecej chcieli, itp.) tez juz mamy za soba. Ale cos mi przeczucie mowi, ze w najblizszej przyszlosci nie mam na co liczyc.

Tak naprawde to sama jestem zszokowana swoimi myslami. Z poprzednimi facetami (staz 2,5 i 3 lata) slub byl ostatnia rzecza, ktora by mi przyszla do glowy. Nalezalam do frakcji "hmm... pomysle o tym po 30" Jak widac na moim przykladzie, wszystko zalezy od wlasciwego TZ
Ojj tak od "odpowiedniego" Tż zależy bardzo wiele Ja też wcześniej nie myślałam, że najdą mnie takie myśli
Stary 2008-12-08, 20:24   #2670
martha330
Zakorzenienie

dziewczynki nie bedzie mnie prawdopodbnie tu kilka,kilkanascie dni....
wiec trzymajcie sie i marudzcie za mnie i zycze by w ciagu tych kilku dni naprawde duzo sie wydazylojesli chodzi o wasze relacje z TZoczywiscie te pozytywne!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości