|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Shalimar Guerlain
Zapraszam do mnie; jeśli którakolwiek z Was zahaczy kiedykolwiek o Szczecin, zapraszam serdecznie
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#424 | |
|
rude jest piękne:)
|
Jak dostane z korkiem ,to powachasz ![]() Cytat:
|
|
|
#425 |
|
grozi wypollizowaniem
|
|
|
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niebawem ( jak Bog traf szczesliwy zesle ) bedziesz mnie przeklinac i portfelik suplac ![]() Mnie tez sie marza, te perfumy takie prawdziwe ;-) nie ma piekniejszej chwili, nizgdy gdy wykapana w Shaliku, wybalsamiona Shalikiem, wypachniona wreszcie Shalikiem zaczynam rozwojowy wieczor ;-) Marza mi sie takie perly, czy one sa wielkosci ( i objetosci ) meteorytow klasycznych czy to wersja wieksza. Mam kulki Champs-Elysees i jest ich od groma, sto lat mi zajmie uzycie ( ale w podobnej kolorystyce sa, zlote takie i bialawe ) piekne takie cos na skorze czynia ![]() Na Shalikowe kulki tez bym zapolowala, ino gdzie... Mona Lisa- padlam, to sie nazywa kolekcja. Prze-piekna
|
|
|
|
|
|
#427 | |
|
|
Cytat:
![]() Doszlo jeszcze jedno marzenie kulki Shalimar ![]()
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie waham ( z tego wahania to nic dobreo pewnie nie wyjdzie )
Jest puder dostepny ( duzy, a co za tym idzie wydajny ) tylko nie wiem co on czyni, czy upieksza wlasciwie, czy zapachem daje po nosie jak trzeba ? No i te kulaski, z doswiadczenia wiem ze meteoryty pod wplywem pedzlowania twardnieja i trudno potem z tego korzystac tak jak wskazane. No ale jesli te aukrat wspomniane wyzej cuda uczynia, to polowac trzeba i posiadanie wydaje sie byc koniecznoscia ![]() Pokusilby sie ktos o porownanie obu ? |
|
|
|
|
#429 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
1. SL od EdS nie różni się niczym. 2. Pisać, że SL i EdS to Shalimar tylko lżejszy, to jak pisać, że Coco Mademoiselle to lżejsza Czarna Coco. Cytat:
Puder nie robi nic, pachnie tylko w pudełeczku a na ciele/twarzy wygląda jak zwykła mąka. Kulki pachną intensywniej w pudełku, natomiast na twarzy przybierają zapach stęchlizny. Strata pieniędzy, lepiej zainwestować w veil lub zwyczajny balsam, a najlepiej w olejek, ale nie wiem czy ten ostatni jest jeszcze gdzieś dostępny. |
|||
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
O ! To widzę, że zdania uczonych w tej kwestii są podzielone. A Ty, Czytelniku zdobądż próbki i wyrób sobie swoje własne zdanie.
|
|
#431 |
|
grozi wypollizowaniem
|
postanowiłam się jednak doszkolić...I znalazłam tyle że Shalimar Light to limitowanka, a Eau de Shalimar to regularna wersja zapachu. A co do tego czy się różnią to nie wiem, pewie różnice są subtelne i być może nie każda skóra je ujawnia??
|
|
|
|
|
#432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Napiszę tylko tyle, że ok. pół godziny po użyciu Eau de Shalimar oczy miałam jak królik (próbowałam dwa razy) .
Przy SL i S edt nie mam tego "efektu", choć "najbezpieczniej" czuję się z Shalimarem.
|
|
#434 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
--- A tak btw, cyt: "Mumtaz Mahal zmarła, nim szach nasycił się jej urodą, choć zdążyła przecież już wydać na świat czternaścioro jego dzieci." Też bym umrzeć wolał ![]() |
|
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę że szugarbejb ma rację o tyle ,że jak sie już uda wspiąc na pewien poziom Shalimarowej znajomości to wersja Light czy EdS są tylko i wyłącznie słabymi ,shalimaropodobnymi namiastkami.
Nie oddaja nic a nic z prawdziwej głębi i istoty tego zapachowego cudu. Ja nawet, tylko z ciekawości nie mam już ochoty poznawać EdS. Wystarczy mi rozczarowanie jakie przyniosła Chanel No 5 w nowej wersji. Ale moge oczywiście zrozumieć, że o ile dla kogoś wersje edt i edp są za mocne to w EdS odnajdzie ,ów jakiś ślad tej kompozycji. Ale ja np. w takiej chwili stawiam na edc .
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama dobrze znam wszystkie wersje, a uwielbiam EdP i tylko jej uzywam, jednak nie uwazam, ze ktos, komu podoba sie wersja lzejsza, uzywa "shalimaropodobnej namiastki". |
|
|
|
|
|
#438 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Czy istnieje Shalimar edc? mozna gdzieś poczytać jakieś opinie??
|
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zwał, tak zwał, czy namiastka, czy nie, jeśli bym miała kupować Shalimara, to właśnie Lihgt.
Ciągle nad tym myślę. Na razie mam jeszcze trochę. |
|
|
|
|
#440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze jakieś Towarzystwo Wzajemnej Adoracji utworzymy w końcu ![]() Cytat:
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, nie wiedziałam że moja refleksja tak może sie niefortunnie skojarzyć
.A od wywyższania sie to ja jak najdalej sie staram trzymać. Po prostu miałam etap po etapie fascynację każdą z wersji i na edp sie zatrzymałam. Z mojej perspektywy tak to własnie wygląda ,że po edp te wspomniane są już tylko " ....podobne". A co do edc to w moim odczuciu bardzo przypomina wersję edt, czyli takie sam "gumowopalony" wstęp , bardzo mało cytrusów i jakby szybki skok w wanilię . W zasadzie to mam wrażenie , że od edt różni sie owa woda kolońska tylko mniejszą trwałością.
Wymiana perfumy i inne Edytowane przez ragutka Czas edycji: 2008-12-08 o 23:52 |
|
|
|
|
#442 |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Muszę przyznać, że po lekturze forum, poszłam do perfumerii...powąchałam.. . i byłam stracona dla świata
Miłość od pierwszego niuchnięcia, czysty zachwyt... I jeszcze komentarz mamusi:- zobacz jakie piękne perfumy znalazłam! - no ładne... - piękne! - takie... akurat na randkę rozbieraną... nie używaj tego na dzień ![]() Trzeba im to przyznać- sprawiają, że kiedy mam je na sobie, czuję się jak stara gwiazda filmowa- piękna, chłodna, z osobowością i charakterem i pociągająca jak sam diabeł
|
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2008-12-09 o 13:51 |
|
|
|
|
|
#444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gryx!! Zaczynam mieć ochotę na bliższe zapoznanie się z wersjami light |
|
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Nie widzę problemu
Mam co prawda tylko wersję Light, więc jakbyś miała ochotę...![]() Swoją drogą w dawnym salonie Guerlaina na Jana, gdzie kupowałam swój flakonik Shalika EDP panie w ogóle nie słyszały o wersji Eau, a o Light i owszem, słyszały, ale na oczy nie widziały. Czy tych wersji nie było nigdy w Polsce? |
|
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka razy widziałam aukcje na All (u madoxa i Oxaewy) - i tam w opisie podawano, że to zapach z tego roku. EDIT : sprawdziłam, to Oxaewa pisała w swojej aukcji, że zapach jest z 2008 roku
Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-12-09 o 12:23 |
|
|
|
|
|
#447 | |
|
|
Cytat:
![]() Mnie kusi ta wersja Eau ,zreszta wszystko co ma w nazwie Shalimar Nie dziele na lepsze i gorsze ,ja kocham Shalimara w kazdej wersji
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Odchorowała fizycznie (czerwono-różowe oczka po zastosowaniu nie bardzo mi do karnacji pasują
)Cieszę się, że dla kogoś poza mną SL to też Shalimar, bo przyznam, że kategoryczne wypowiedzi jednej z wizażanek w tym wątku zmroziły mnie. Acha - właśnie przeczytałam, co napisałam i informuję osoby, które mogłyby odnieść mylne wrażenie, że nie psiukałam się po oczach ![]()
Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-12-09 o 12:47 Powód: dopisek o radości i o psiukaniu |
|
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo Shalimar na mojej skorze takie cuda wyczynia, ze slowo pachniec odkrywam wlasnie przy Shalimarze ( choc nie tylko ) Shalimara uzywaly trzy pokolenia kobiet w mojej rodzinie ( jedna podtrzymuje ta tradycje i byc moze przekaze dalej jesli tylko kot zechce, innych chetnych na ta ciaglosc nie mam ;-) ) Na poczatku podbieralam z tej butelki co nie moja, ale jakze moja juz wtedy byla ![]() Perfumy mialam malenkie, 15-li-mililitrowe i poszlo wtedy jakos tak szybko, lato bylo, pedy sie w czlowieku do uwodzenia budzily to i Szalika sobie nie zalowalam, bo afrodyzjak to nie lada. Pozniej przyszla era EDT, ktore uzywam opatre na silnych ramionach zapachu balsamu ( doszedl wlasnie nowy, niczym krem, ten to ma razenie ) Mam rowniez plyn do kapieli, no ale nie mam wanny ![]() Wczoraj przyszla mgielka, dzis sie zamgle owa mgielka i sie obaczy jak dziala, moze sie okazac, ze sama mgielka wystaczy na lato ( juz mi tak te hormony uwodzicielstwa nie buzuja ). Aktualnie znow stalam sie posiadaczka EDP ( po nabyciu 30 zaczelam sie martwic i donabylam 50, ale i tak sie martwie, te rzeczy tak szybko sie koncza )Light podoba mi sie bardzo ( jak wszystko z Shali-poleczki ), ale... poki co, nie kupie ( i basta ) Nabede natomiast oba pudry, chocbym szczeznac miala, zapozyczyc sie u meza wlasnego, na obiad do konca zycia schabowe w rewanzu klepac, spod ziemi wykopac ( nie schabowe ), to kupie ( i juz ) ![]() A pozniej zaczne sie martwic, ze sie zaraz skonczy. |
|
|
|
|
|
#450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję determinacji, myślę że jednak aż tak bardzo się zapożyczać sie nie będziesz musiała, ja swoje pudry kupiłam za mniej niż 100 zł sztuka. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.

.

postanowiłam się jednak doszkolić...I znalazłam tyle że Shalimar Light to limitowanka, a Eau de Shalimar to regularna wersja zapachu. A co do tego czy się różnią to nie wiem, pewie różnice są subtelne i być może nie każda skóra je ujawnia??

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)