|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laseczki
![]() ja też nosze na prawej ręce pierścionek zaręczynowt ![]() Aguś87- wybieran sie w sobote do ostrowa pochodzić po salonach sukien ślubnych znasz może ulice na których są tam salony sukien??AGUŚ87 - moja znajoma kupiła swoją suknie na ul sądowej w ostrowie. byłaś tam może? mają jakiś wybór? Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-10 o 11:39 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"! |
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII
|
|
|
|
#2043 |
|
Zadomowienie
|
suknie SPOZA są prześliczne..........
|
#2044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no pewnie, ze znam wszystkie, juz je dokladnie obejrzalam wiec na sadowej bylam, jedna straszniem i sie podobala, ale droga byla bo 3000 kosztowala, zanim pojechalam do kalisza to juz prawie bym ja kupia, a na sadowej jest duuuzo sukien ![]() na wiosny ludow ( na wroclawskiej kolo bylego smakosza masz dewocjonale i tam w lewo i masz wiosny ludow - to jest ta ulica co sie ciagnie az do lkosciola Farnego) jest remont mial byc skonczony 29 listopada ale nadal trwa, byc moze do soboty skoncza...pozniej jest Kino Komeda i tam suknie, mnóstwo jest ale mi sie nic nie poodoba tam ;p no i raszkowska w pasazu przed hotelem omega ( ale pieprznieta baba tam jest, suknie bardzo ladne ) dziewczyny wlasnie dzwonilam do radomia spytac sie ile kosztowaloby moje bolerko do sukni slubnej z kalisza ( babka w kaliszu powiedziala mi ze 400 - 500 zl ) no i w radomiu babka powiedziala mi, ze bolerko 300 zl a nie 400-500zatem mam pytanie: CZY SKLEP MOZE NARZUCIC WLASNA MARŻE?? SUKNIA JEST Z RADOMIA A SKLEP W KALISZU, MOGA ONI PODNIESC CENY NA WLASNA KORZYSC? CZY MUSZA BYC CENY TAKIE JAK W RADOMIU |
||
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ja wiem czy to zalezy od regionu? Raczej od tego na ktory palec mezczyzna zalozy pierscionek.
Ja mam na lewej dloni, bo tak zostal zalozony i nie mam zamiaru tego zmieniac. Moja siostra cioteczna nosi na prawej. Moja przyjaciolka nosila na lewej, znajoma nosi na lewej, a inne (co najmniej 3) na prawej. Moj dziadek twierdzi, ze powinno zakladac sie na lewa dlon, bo tak nakazuje tradycja, no i na tym palcu jest specjalny nerw, ktory bezposrednio trafia do serca (to juz taki zabobon ), no i ze lewa dlon jest od serca, bo jest niby po tej samej stronie co ono (co akurat prawda nie jest bo serce lezy o srodku ).Dzis to raczej takie "widzimisie", na ktorej dloni widnieje pierscionek. Jak komus wygodnie to niech nosi na prawej, a jak nie to na lewej. Dla mnie to nie ma znaczenia.
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Koleżanki
Jak dzionek mija?![]() jaga_2001---zareczyny jak z bajki GRATULACJE
Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2008-12-09 o 14:39 |
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
agus jasne ze sklep może sobie narzucic cene. Wolna amerykanka niestety. Anie możesz bezposednio u tego producenta z Radomia zamówić?
jaga też masz fazę że się gapisz na pierścionek ciągle? ![]()
|
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
ja wolę na prawej, bo tak zawsze w moich stronach mówili,że na prawej
Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2008-12-09 o 14:46 |
|
|
|
#2049 |
|
Zadomowienie
|
trochę drogie to bolerko...ja płacę za swoje 150 do 200zł.Jest z koronki na długi,lekko rozszerzony rękaw.Ale przepłacam za welon 550zł
i teraz mam pytanko.Wypada odmówić welonu jak już będzie uszyty?
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2008-12-09 o 14:45 |
|
|
|
#2050 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Aguś
byłan w kaliszu i tylko u Jadwigi Michalak na Jagodowej przymierzyłam suknie, jak zajechałam to było przed 10 i jeszcze miała zamknięte ale otworzyła i zaraz sie pytała jaką suknie chce jaka mi sie podoba i od razu zaczeła szukać w sukniach i bardzo chętnie dała mi przymierzyś co chciałam, i buty mi też dała i welon założyła i bolerko taka fajna ta jadwiga jest a potem pojechałam tam gdzie mi mówiła AGUŚ87 tam w rynku po schodach do gówy i tylko w segregatorach miała ale nic mi sie nie podobało a na Babina jak sie zapytałam czy moge przymierzyć to te baby tak sie na mnie spojżały jakbym im zjadła tą suknie i podziekowałam i wyszłam bo mi sie to nie podoba że mi łaske robią żebym mogła przymierzyć.
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dobrze zrobiłaś, że nie przymierzyłaś. Sprzedawca powinien nawet sam zaproponować, byś przymierzyła. |
|
|
|
|
#2052 |
|
Wtajemniczenie
|
I jak nie znajde niczego w Ostrowie to zie zdecyduje żeby ni na Jagodowej uszyła suknie bo widziałam tam jedną taką śliczną za 4000zł ale ta Jadwiga mi powiedziała że to jest suknia wystawowa i jęździ na pokazy mody i dlatego taka droga ale może mi uszyć identyczną za 1800zł z tańszego materiału poprostu. bo też cena sukni zależy jaki drogi materiał sobie wybiore
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy wychodzisz za mąż ?A już widzę To nie wiele czasu już zostało na przygotowania
|
|
|
|
|
#2054 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kapsel przebił wszystko pierścionek ślicznyCytat:
Cytat:
W przyszłym tyg pojedziemy kupić narazie 130 butelek ( 100 osób na 2 dni) najwyżej potem się dokupi jeszczeCytat:
super fajny prezent przed świętami
|
||||||
|
|
|
#2055 | |
|
Zadomowienie
|
tyle dziewczyn na forum a taka cisza.................
![]() Cytat:
przerażają mnie koszty Post pod postem:/ PRZEPRASZAM
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-10 o 11:40 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"! |
|
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
anika222 witaj
ja również nie kojarzę tej sukni. |
|
|
|
#2057 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczynki
![]() Cytat:
![]() Ja tam mam 11 kamieni . Nasze pierścionki różnia sie tylko tym, że mój juz nie ma kamyczków na obrączce ![]() Anula, gratuluje welonu Cytat:
![]() Cytat:
Wow! Gratuluje Cytat:
. Żadna z moich znajomych nie nosi pierścionka zaręczynowego na lewej ręce, ale to może dlatego, że ja byłam pierwszą zaręczynową w naszym gronie i wszystkie tez nosza na prawej ręce ![]() W filmach też jedni nosza na prawej ręce, a inni na lewej (mówię o polskich filmach). |
||||
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
ja troszkę mam kasy, ale od stycznia będę już ostro odkładać I jak się czujesz te kilka miesięcy przed ? Ja mam w październiku także mam nadzieję,że kasy nie zabraknie![]() Daysy85 wracaj do zdrówka
Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2008-12-09 o 15:02 |
|
|
|
#2059 |
|
Wtajemniczenie
|
Baju, moje buty są na 8 cm obcasie a ja już od jakiegoś czasu chodzę na takich wyższych, 4 lata temu jakbym je założyła to nie doszłabym w nich nawet do samochodu. Dzisiaj prawie w ogóle nie odczuwam różnicy, aczkolwiek myślę o zakupieniu takich wkładek żelowych, coby nie zmęczyć stópek zbyt szybko. Ewentualnie jakieś buty zapasowe, żeby założyć po północy, ale to chyba założę takie jakie mam, po północy nikt nie zauważy, że nie mam białych butów na nodze
|
|
|
|
#2060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
iza no nie wiem, a jak etraz odmówisz uszycia welonu to będzie za późno? Zadzwoń do sklepu i się spytaj.
![]() pospcene poka poka |
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam też czasem koszmary, ale związane z tym,że się spóźniam na pociąg do TŻ. Bardzo często, kiedy w soboty mam wolne od pracy rano o 5.30 jadę do TŻ pociągiem. Kiedy chodziłam na kurs prawka to tez mi się sniło po nocach, że się spóźniłam na egzamin, albo ,że oblałam testy.Kiedy zdałam, wszystko znikneło.Wywnioskowałam, że takie sny się pojawiają kiedy się czegoś bardzo chce i pragnie by wszystko się udało. Koszmary się skończą kiedy będziesz po ślubie Zobaczysz![]() Dlaczego jest tak,że BOIMY SIĘ ŻE SIĘ SPÓŹNIMY....hmm...??? Trudno jest to wystłumaczyć. Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2008-12-09 o 15:11 |
|
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak na babina dziwne te babki byly, a w rynku same suknie w segregatorach, lipa a jadwiga bardzo sympatyczna i mila ![]() kliwia a jak mi cos nie tak zrobia?? co wtedy... wymairy skad pobiora? Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2008-12-09 o 15:11 |
|
|
|
|
#2065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
kliwia, ano mam faze na ciagle jego ogladanie
![]() Rybulka, nie pamietalam, ale od czego mamy wyszukiwarke Faktycznie, tych mniejszych nie zauwazylam. Myslalam, ze to taka "matowa" korona.
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny już o wiele lepiej się czuje.
Mam takie pytanie bo był wcześniej tamt o zaproszeniach... czy Wy "zapraszacie " swoich rodziców? Czy dajecie im zaproszenia? |
|
|
|
#2068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszamy wręczając zaproszenie
|
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam z rodzicami, TŻ też więc myślę,że nie potrzeba zaproszeń
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

mial byc skonczony 29 listopada ale nadal trwa, byc moze do soboty skoncza...
a nie 400-500
Ja mam na lewej dloni, bo tak zostal zalozony i nie mam zamiaru tego zmieniac. Moja siostra cioteczna nosi na prawej. Moja przyjaciolka nosila na lewej, znajoma nosi na lewej, a inne (co najmniej 3) na prawej. Moj dziadek twierdzi, ze powinno zakladac sie na lewa dlon, bo tak nakazuje tradycja, no i na tym palcu jest specjalny nerw, ktory bezposrednio trafia do serca (to juz taki zabobon
).

Myslalam, ze to taka "matowa" korona.