Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-09, 15:56   #1141
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Musimy cierpliwie poczekać Ja już sie nie moge doczekać kiedy zobacze kruszynke w monitorku
Wiem, wiem, ale ten czas się tak wleeecze...

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 15:58   #1142
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
A wiec w sobot rano przy pocieraniu sie po siusianiu, zauwazylam troche lsuzu i takich hmm skrzepow krwi takie bordowe , no i tak sie pare razy podataram i cąły czas to samo, zadoznwilam do polozonej ona powiedziala zebym lezala lub do spzitala. Pojechalismy z moim do spzitala, tammyslalam ze zbaije kobiete ktora mnie pryzjmowala bo z tekstem ze czy sie zgadzam na czyszczenie, powiedzialam ze nie tzn tak jelsi bedzie wiaodmo ze poronilam a NIE jesli z badan wyjdzie ze jest ok ! No to kazała mi sie ubrac w pizame kotrej nie miałam !!!wiec moj pojechal do sklepu po pizame, do domu po ciuchy itd itp. W szpitalu lakerza mnie zbadal, powiedzial ze taka ilosc krwi to nic powaznego, zebym sie odprezyla, ze dostane tabletki i zastrzyk. polozylam sie w lózku zorbiono mi zastryk, dano obiad, kotrego zjscnie moglam BONIE DAJA SZTUCCCY, wiec musialam chodzi po piwnicach zeby sztucce pozyczc na 10 minuit, potem dali mi dufaston i kazano lezec , wiec lezalam i lezalam zorbiono mi badania krwi na korych wyszlo ze jest ok, dzis rano mnie zbadano ale tak normlnie nie usg lekarz powiedzial ze maciaca czysta bez skrepow ,bez krwi, jest syzjka okragla i napuchnieta czy spuchnieta i powiedzial ze moge isc do odmu i tyle .

jeszce raz dziekuje za kciuki . za tydzien mam isc do kontroli, bo mojego gina mam jesc dlaej dufaston i sie oszczedzac !
Witaj! Jak dobrze, że masz już szpital za sobą wiem jak tam koszmarnie bywa Ale najważniejsze, że wszystko jest ok. Teraz dbaj o WAS

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Gizmiatko dobrze, że już wróciłaś i wszystko ok dbaj o siebie i dzidzię.

Ja też jestem na etapie remontów i urządzania mieszkania. Nie wiedziałam, że trzeba na to poświęcić tyle energii Dziś kupiliśmy sprzęt AGD, jutro idziemy zamówić meble kuchenne, a "fachowiec" obiecał, że do końca tygodnia skończy łazienkę heh już nie mogę się doczekać kiedy wprowadzimy się do naszego mini małego gniazdka Nasze hasło przewodnie: "Ciasne, ale własne"
Jeszcze nie doszłam do urządzania ale jestem na etapie instalacji i dziś weszli panowie robią regipsy...w życiu bym się nie domyśliła że jest z tym wszystkim tyle pracy a w dodatku sama muszę się tym zająć bo Tz na statku, ale póki co jakoś to idzie więc będę działać. Kurcze jak widzę jaki jest wybór sprzętu agd to dostaje obłędu i zupełnie nie wiem co chce ale mam jeszcze pare miesięcy! Jakoś do mieszkania było mi łatwiej bo wiedziałam, że to nie jest lokum docelowe ale do domku to się muszę postarać Ale racja ciasna ale własne my póki co też mieszkamy na 53 m2 i jest ok

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 16:02   #1143
BASIA3333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
U mnie plamienie wystąpiło po współżyciu. Gdybym tylko wiedziała że takie bedą tego skutki to bym się opamiętała.
Generalnie plamiłam raz i mało-do policzenia w kropelkach i nie była to czerwona krew, a bardziej brąz, a mimo to kwalifikuje się to do ciąży zagrożonej.
Dziś oprócz porannej akcji w toalecie nic więcej na szczęście mnie nie spotkało,więc położna miała 100% racji, choć i tak nosiłam sie z zamiarem uspokojenia wew. i wycieczki do szpitala. Natomiast co sie dowiedziałam... iż jesli krew nie jest zabarwienia czerw. i krwawienie sie nie nasila to obserwowac, poniewaz badanie dopochwowe usg w tym wypadku moze pogorszyc, podraznic (tak mi pow. gin.dyzurujacy przez tel) ale moze to dotyczy moje przypadku, nie sugerujcie sie.
Moja dawka Duphaston'u 1x rano, 1x wieczorem
Ja też dostałam ten lek, i no-spę 3x1 , i zwolnienie lekarskie. Ja myślałam , że pochodzę sobię do pracy do V, VI miesiąca a tu niespodzianka, Jeszcze nie mogę się przestawić , że teraz będę musiała przeorganizować sobie cały dzień . Tzn. wiedziałam , że to nastąpi ale niewiedziałam , że tak szybko. Jutro idę do lekarza z cześcią wyników i mam nadzieję usłyszeć dore słowa
BASIA3333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 16:08   #1144
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny ja popadam w jakaś depresję. Codziennie rano mam dylemat w co sie ubrać. Stoję pół godz. przy szafie, przymierzam ubrania ale w każdym wyglądam okropnie. Nigdy nie należałam do szczupłych osób (zawsze stosowałam diety) ale teraz to już całkiem nie moge na siebie patrzeć. To dopiero poczatek ciazy a co będzie potem. Spodnie mnie cisną, obinaja brzuch. Cycuchy jak balony (już nie mam nawet odpowiedniego stanika) Zaraz będę szersza jak wyższa...
Żle się czuje sama ze sobą. Dzisiaj rano się popłakałam.
Nawet zakupy mnie nie cieszą. Ostatnio TŻ dał mi kaskę na jakies zakupki, żeby mi humor poprawić. Kupiłam tylko jeden sweterek w którym i tak wyglądam grubo Jak to dalej będzie...

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 16:38   #1145
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja popadam w jakaś depresję. Codziennie rano mam dylemat w co sie ubrać. Stoję pół godz. przy szafie, przymierzam ubrania ale w każdym wyglądam okropnie. Nigdy nie należałam do szczupłych osób (zawsze stosowałam diety) ale teraz to już całkiem nie moge na siebie patrzeć. To dopiero poczatek ciazy a co będzie potem. Spodnie mnie cisną, obinaja brzuch. Cycuchy jak balony (już nie mam nawet odpowiedniego stanika) Zaraz będę szersza jak wyższa...
Nawet zakupy mnie nie cieszą. Ostatnio TŻ dał mi kaskę na jakies zakupki, żeby mi humor poprawić. Kupiłam tylko jeden sweterek w którym i tak wyglądam grubo Jak to dalej będzie...
nie martw się !!! ja wprawdzie nie mam problemów z wagą, ale też nie mogę na siebie patrzeć
wyglądam okropnie - włosy przylizane, cera koszmarna z ważącymi się kosmetykami, policzki jakieś pucołowate - normalnie zbrzydłam
moje nastroje doprowadzają mnie do szału (i nie tylko mnie)

także nie martw się - to wszystko jest przejściowe - najważniejsze, żeby dzidzia urodziła się zdrowa, a potem będziesz się martwić
teraz kup sobie nowy staniczek, bo biust Cię będzie bolał jak go ściśniesz w za małym staniku i głowa do góry - myśl pozytywnie, bo to wszystko się odbija na Twoim maleństwie

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 16:45   #1146
jusali
Rozeznanie

No ja po kolejnej wizycie u gina...
Ważyłam sie znowu u niej, przybyło mi całe 100g
Poza tym miałam badanie krwi, oddałam mocz i będzie cacy
Cieszę się,że Gizmiatko wróciła
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 17:14   #1147
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BASIA3333 Pokaż wiadomość
Ja też dostałam ten lek, i no-spę 3x1 , i zwolnienie lekarskie. Ja myślałam , że pochodzę sobię do pracy do V, VI miesiąca a tu niespodzianka, Jeszcze nie mogę się przestawić , że teraz będę musiała przeorganizować sobie cały dzień . Tzn. wiedziałam , że to nastąpi ale niewiedziałam , że tak szybko. Jutro idę do lekarza z cześcią wyników i mam nadzieję usłyszeć dore słowa
O my god niezły plan miałaś Ja wiedziałam że od początku będę na L4 z racji specyfiki i systemu pracy, ale nawet gdybym wyśmienicie się czuła, nie chciałabym pracować.
Podziwiam kobiety które pracują, bo chcą, a nie muszą. Wielki ukłon w ich stronę.
Dla mnie jest to naprawdę stan odmienny
Opuszczające mnie na chwilę, co chwilę mdłości, szybkie zmęczenie,ostatnio też senność i jak tu pracować ...
Cera mi się poprawiła, a biust nadal w miejscu , no a tak mi zależy.No nic...poczekam sobie jeszcze
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 17:20   #1148
erysipelothrix
Raczkowanie

Dziewczyny tydzień temu pisałam o tym że miałam ciemne plamienia, poszłam do lekarza który kazał mi lezec i brać Duphaston!Plamienie ustąpiło, wróciłam dzisiaj do pracy i od rana mam taki dość mocny skórcz-ból w prawym boku który trwa chwileczkę i potem mija.
Ponieważ mocno się zestresowałam tydzień temu znów mam ze myśli, czy którąś z was też tak czasem boli?????Jutro idę do lekarza...
erysipelothrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 17:23   #1149
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez erysipelothrix Pokaż wiadomość
Dziewczyny tydzień temu pisałam o tym że miałam ciemne plamienia, poszłam do lekarza który kazał mi lezec i brać Duphaston!Plamienie ustąpiło, wróciłam dzisiaj do pracy i od rana mam taki dość mocny skórcz-ból w prawym boku który trwa chwileczkę i potem mija.
Ponieważ mocno się zestresowałam tydzień temu znów mam ze myśli, czy którąś z was też tak czasem boli?????Jutro idę do lekarza...
czasem jak kicham to też takie kłucie czuję, ale tylko w momencie kichania
przy następnej wizycie zapytam lekarza o to

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 17:29   #1150
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam wciąż w ten sam dresik wskakuje, ale jak dziś zaplanowałam wizyte w pracy to doszłam do wniosku że to ostatni dzwonek kiedy dopinam się w swoje jeansy, ale nie ubolewam nad tym szczególnie.
Źle się czujesz sama z sobą? eeee to tylko hormony w takie myślenie cię wpędzają, innych napewno rozczulasz swoim wyglądem z piłeczką
Ja na czas ciąży zaplanowałam zapuścić włoski z krótkich (na chłopaka) chociaż na takie do uszka, i chcę w tym postanowieniu wytrwać, nawet jeśli wyglądałabym dziko
Stary 2008-12-09, 17:41   #1151
erysipelothrix
Raczkowanie

Te moje bóle to najprawdopodobniej rozciąganie się macicy, ale martwi mnie to że nagle dzisiaj są nieco silniesze, upławy ciemne minęły i już się cieszyłam że wszystko OK.Ale pozostje mi czekać do jutrzejszej wizyty, wzięłam No-spę, i może mi przejdzie!
erysipelothrix jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-09, 18:11   #1152
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez erysipelothrix Pokaż wiadomość
Te moje bóle to najprawdopodobniej rozciąganie się macicy, ale martwi mnie to że nagle dzisiaj są nieco silniesze, upławy ciemne minęły i już się cieszyłam że wszystko OK.Ale pozostje mi czekać do jutrzejszej wizyty, wzięłam No-spę, i może mi przejdzie!
tak mi się wydawało, ale nie jestem specjalista i nic nie chcialam sugerowac.
A że silniejsze...hmm tak na logikę to logiczne Fasolka więcej miejsca potrzebuje i robi się większa.
Ja od 3 dni zrozumiałam sens ostrzezen"nie podnos rąk" uczucie takie jakbym przesadzila z brzuszkami i miesnie jakos dziwnie czuje, wiec juz nie podnosze
Stary 2008-12-09, 18:15   #1153
Nikka1221
Raczkowanie

Pozdrawiam wszystkie fasolki!
ja wczoraj robilam test- 2 kreseczki i od razu poszlam do lekarza -potwierdzila mi-
to juz 6 tydzien!:jupi :
co rano mam mdlosci ale apetyt wielki i wech mam silniejszy niz zwykle wiec podrecznikowe objawy.mam OGROMNA nadzieje ze bedzie dobrze
tylko strasznie sie boje zeby nie stracic...juz tyle sie historii nasluchalam i naczytalam...
ratunku..

Nikka1221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 18:19   #1154
Nikka1221
Raczkowanie

Aha widzialam nasza niunie na usg- ma 3 mm szczescie nas rozpiera a TZ dumny jak paw!
<object width="120" height="180"><param name="movie" value="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Malgosia &year=2009&month=8&day=4& babycount=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Malgosia &year=2009&month=8&day=4& babycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed></object>

Stary 2008-12-09, 18:20   #1155
Nikka1221
Raczkowanie

oj cos mi z tym linkiem nie wyszlo jak to wstawic tak pod kreseczka??

Stary 2008-12-09, 18:51   #1156
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez Nikka1221 Pokaż wiadomość
ja wczoraj robilam test- 2 kreseczki i od razu poszlam do lekarza -potwierdzila mi-
co rano mam mdlosci ale apetyt wielki i wech mam silniejszy niz zwykle wiec podrecznikowe objawy.mam OGROMNA nadzieje ze bedzie dobrze
tylko strasznie sie boje zeby nie stracic...juz tyle sie historii nasluchalam i naczytalam...
ratunku..

Witam serdecznie i gratuluję
Rozgość się i myśl tylko pozytywnie

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 19:40   #1157
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Gizmiatko, strasznie się cieszę, że wszystko dobrze się skończyło . Odpoczywaj kochana.
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Gizmiatko, dobrze, że zagrożenie zażegnane
ale, że w szpitalu nie ma sztućcców masakra jakaś, dobrze, że teraz będziesz sobie domu leżeć i odpoczywać
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Gizmiatko dobrze, że już wróciłaś i wszystko ok dbaj o siebie i dzidzię.

Ja też jestem na etapie remontów i urządzania mieszkania. Nie wiedziałam, że trzeba na to poświęcić tyle energii Dziś kupiliśmy sprzęt AGD, jutro idziemy zamówić meble kuchenne, a "fachowiec" obiecał, że do końca tygodnia skończy łazienkę heh już nie mogę się doczekać kiedy wprowadzimy się do naszego mini małego gniazdka Nasze hasło przewodnie: "Ciasne, ale własne"
Cytat:
Napisane przez aha9 Pokaż wiadomość
Gizmiatko witaj spowrotem, o tys sztuścach to wiedziałąm, bo moja mam była ostatnio w szpitalu i musiała mieć własny kubgek i sztućce, hehe
Widzę, że wątek się zrobił ciążowo - mieszkaniowy , my ja razie mamy kupiony projekt i dużą działkę 30 arów już wiem gdzie bedzie huśtawka, z budową zaczynamy na wiosnę a póki co mieszkamy w swoim m2 i też jest gobrze
jak byście chcieli zobaczyć masz projekcik to jest tutaj, al;e góra cała do przeróbki bo 2 8m łazienki to lekka przesada:
http://pprojekt.pl/projekt278-opalek_2g.html
Cytat:
Gizmatko!!! hurra że już wszystko w porządku.Zastanawiałam się szczególnie wieczorami jak ci tam w szpitalu ... To musi być okropne przeżycie
No to teraz bez żartów, naprawdę odpoczywaj.

Pozdrawiam
Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Witaj! Jak dobrze, że masz już szpital za sobą wiem jak tam koszmarnie bywa Ale najważniejsze, że wszystko jest ok. Teraz dbaj o WAS

Jeszcze nie doszłam do urządzania ale jestem na etapie instalacji i dziś weszli panowie robią regipsy...w życiu bym się nie domyśliła że jest z tym wszystkim tyle pracy a w dodatku sama muszę się tym zająć bo Tz na statku, ale póki co jakoś to idzie więc będę działać. Kurcze jak widzę jaki jest wybór sprzętu agd to dostaje obłędu i zupełnie nie wiem co chce ale mam jeszcze pare miesięcy! Jakoś do mieszkania było mi łatwiej bo wiedziałam, że to nie jest lokum docelowe ale do domku to się muszę postarać Ale racja ciasna ale własne my póki co też mieszkamy na 53 m2 i jest ok

ja tez nie wiedziałam ze trzeba własne sztucce kubek, oraz termometr, w spzitalu lezalam w jednym pokoju z dziewcyznami kotre takze byly na podtrzymaniu, w sumie z jednej strony dobrze bo sie wpierałysmy ale z drugiej strony chcialabym lezec z kim innym tylko zkim z kobietami kotre sa w zaawansowanej ciazy ? to tez raczej nie ;-)
ciesze sie ze ok poki co gin powiedzial ze na razie wsio ok ze mam za tydzien isc do swojego gina na kontrole i mam jesc dufaston -jak kolwiek sie to pisze ! ciesze sie ze juz w domku jestemy . Jedyne co to musialam mamie wczensiej powiedziec ze w ciazy jestem i nici wyszły z planow zeby powiedziec im w dniu babci, ale na szczescie tesciowie nie wiedza wiec choc oni bede? mieli niepsoedzianke ?!
pozdrawiam

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 20:21   #1158
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ratunku..
Witamy i zapraszamy do naszych radości i smutków
Nas wszystkie dręczą i zastanwiają te same kwestie co ciebie.
I myślę że w imieniu wszystkich mogę się wypowiedzieć że drżymy żeby nie stracić...
I te które przechodzą ciążę książkowo i te które od początku mają perypetie

Wląsnie wymyłam toalete czuje że lada chwila tam wyląduje a jak nie to tymlepiej.Niech mnie nadal mdli
Stary 2008-12-09, 20:33   #1159
AsssiiA
Raczkowanie

GG do AsssiiA

Cytat:

ratunku..
Witamy na forum Fajnie że jest już nas tak dużo.

Gizmiatko cieszę się że wszystko w porządeczku
Mam do was jeszcze pytanie czy upławy też są niebezpieczne??? Moje co prawda nie mają żadnego zabarwienia krwią ale są żółtawe i tak się zastanawiam czy jest wszystko w porządku.

http://suwaczki.maluchy.pl/ci-34124.png
AsssiiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 20:40   #1160
musicman
Zadomowienie

Cytat:
też mam ten problem. Przestało mi się nawet chcieć łazić po sklepach bo nie ma po co. I tak niedługo w nic się nie zmieszczę. DO pracy chodzę ciągle w tych samych ciążowych jeansach, bo w nich czuję się komfortowo, a do tego rano kiedy wstaję nie mam czasu zastanawiać się w co się ubrać. Zresztą toleruję tylko miękkie, nieuciskające rzeczy , a nie ma tego dużo. DO tego włosy jakieś oklapnięte mam i nawet trochę je obcięłam, ale przetłuszczają się tak, że chyba będę je myć codziennie. No i cera... mam sporo naczynek, a teraz jeszcze moja skóra szybciej się czerwieni.
No ale mój tatuś twierdzi że wyglądam dobrze Takimi słowami trzeba się pocieszać. Zersztą nie mam nawet sił secjalnie się tym przejmować. W pracy robię tylko to co muszę i idę do domu. A że wyglądam jak zombie...trudno.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 20:42   #1161
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsssiiA Pokaż wiadomość
Mam do was jeszcze pytanie czy upławy też są niebezpieczne??? Moje co prawda nie mają żadnego zabarwienia krwią ale są żółtawe i tak się zastanawiam czy jest wszystko w porządku.
Ja też mam, ale nie różnią się one od tych jakie miałam zanim zaszłam w ciążę, więc może dlatego nie zbudziło to mojej czujności.
Może gdyby były zabarwione, lub o jakimś zapachu, konsystencji czy większej ilości to pomyślałabym że to infekcja czy jakiś paciorkowiec (choć nie znam jego objawów )
Hmmm ale może ktoś ma wiedzę na ten temat, to chętnie skonfrontuje ze swoimi objawami.
Stary 2008-12-09, 20:57   #1162
AsssiiA
Raczkowanie

GG do AsssiiA

U mnie jest trochę większa ilość tych upławów i dlatego tak się zastanawiam. Może masz rację Kasiu że to może być jakieś zapalenie ale mi to jakoś nie przyszło do głowy

http://suwaczki.maluchy.pl/ci-34124.png
AsssiiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 21:37   #1163
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AsssiiA Pokaż wiadomość
Ja też mam żółtawe upławy (wydzielina) i to była pierwsza oznaka ciąży która została do dziś. Nie ma to zapachu ani nie piecze więc uważam że to naturalna wydzielina w ciąży. Zresztą dziś oddałam mocz do badania więc jak będzie coś nie tak to bede wiedziała.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-09, 21:37   #1164
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Nikka witaj na watku

dziewczyny ja tez mam problem - wstaje rano i nie moge patrzec w lustro chocbym nie wiem jak sie pomalowala i ubrala to wygladam koszmarnie

jestem blada jak trup i mam zaokraglona twarz - wygladam w ogole nie kobieco

mnie to martwi tym bardziej, ze w pierwszej ciazy przytylam strasznie duzo i naprawde mocno zbrzydlam i normalnie nie moglam patrzec na siebie w lustro i boje sie ze teraz tez tak bedzie bo chyba sie zanosi
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 21:43   #1165
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Nikka witaj na watku

dziewczyny ja tez mam problem - wstaje rano i nie moge patrzec w lustro chocbym nie wiem jak sie pomalowala i ubrala to wygladam koszmarnie

jestem blada jak trup i mam zaokraglona twarz - wygladam w ogole nie kobieco

mnie to martwi tym bardziej, ze w pierwszej ciazy przytylam strasznie duzo i naprawde mocno zbrzydlam i normalnie nie moglam patrzec na siebie w lustro i boje sie ze teraz tez tak bedzie bo chyba sie zanosi
blada jestes ? a jak krew u ciebie nie masz przypadkiem anemi ? idz moze na badanie bo lepiej leczyc pocztaek anemi niz zaawansowana , a dziedziak teraz bedize ciganol wsyztsko z ciebie !

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2008-12-09, 22:16   #1166
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Ja też mam żółtawe upławy (wydzielina) i to była pierwsza oznaka ciąży która została do dziś. Nie ma to zapachu ani nie piecze więc uważam że to naturalna wydzielina w ciąży. Zresztą dziś oddałam mocz do badania więc jak będzie coś nie tak to bede wiedziała.
Oooo to wnioskuje że i u mnie jest w porzadku.Wyniki moczu jak i reszty eleganckie.
Nawet przy 2(tylko domowych) kotkach elegancko z toxo

Svinecko
to musi być przykre, tak co rano z tym lusterkiem, ale uważam że ludzie przebywający z nami na codzień nie postrzegają nas w ten sposób jak my siebie same.
Każdej z nas buźka się zrobi okrągła jak księżyc w pełni .
Co do kg. wole nie myśleć ile przybiorę.Masz jakiś patent w drugiej ciąży? jakby nie było masz zdecydowanie większe doświadczenie w tym temacie

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2008-12-09 o 22:18
Stary 2008-12-09, 22:45   #1167
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
blada jestes ? a jak krew u ciebie nie masz przypadkiem anemi ? idz moze na badanie bo lepiej leczyc pocztaek anemi niz zaawansowana , a dziedziak teraz bedize ciganol wsyztsko z ciebie !
wiesz...ja zawsze chodzilam regularnie na solarium, raz w tygodniu, raz na dwa tygodnie ale chodzilam bo nie nawidze siebie bladej bo mam wory pod oczami i to widac wtedy - no a teraz jak wiadomo zrezygnowalam calkowicie z solarium i dlatego jestem blada, a co za tym idzie czuje sie strasznie brzydko

co do wynikow - mialam je zrobic i 15-go mam wizyte u gin ale ze sie rozchorowalam to nie bylam jeszcze na badaniach, mam nadzieje ze do piatku juz sie podlecze na tyle zeby moc robic badania

co do anemii - wiesz to jest mozliwe bo w pierwszej ciazy ja mialam i musialam brac zelazo - a po nim rozwalalo mi zoladek

Cytat:
Oooo to wnioskuje że i u mnie jest w porzadku.Wyniki moczu jak i reszty eleganckie.
Nawet przy 2(tylko domowych) kotkach elegancko z toxo

Svinecko to musi być przykre, tak co rano z tym lusterkiem, ale uważam że ludzie przebywający z nami na codzień nie postrzegają nas w ten sposób jak my siebie same.
Każdej z nas buźka się zrobi okrągła jak księżyc w pełni .
Co do kg. wole nie myśleć ile przybiorę.Masz jakiś patent w drugiej ciąży? jakby nie było masz zdecydowanie większe doświadczenie w tym temacie
pewnie tak jest - TZ mowi ze jestem najpiekniejsza ale co ma bidny powiedziec hehe
patenty.........hihi wiesz ja jestem z tych osob, ktore nie maja silnej woli o po prostu jesli mi sie chce to sie obzeram i tyle
gin powiedziala, ze nie wskazane jest zebym tyle przytyla co w pierwszej ciazy - radzila mi jesc jak najmniej smazonego i jesli mam duzy apetyt to jesc czesciej ale niewielkie porcje - srobuj
ja od jakiegos czasu nie mam problemow z jedzeniem bo ciagle mi niedobrze wszystko jem na sile praktycznie teraz a jak pomysle o smazonym to mnie cofa - mimo ze zawsze lubilam smazone zwlaszcza na noc zdrowo wiem
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 23:01   #1168
mariolasl
Zakorzenienie

Smile Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Gizmiatko, wspaniale, ze już jesteś z nami i wszystko w porządeczku!
Nikka1221 witaj!

Mnóstwo uścisków dla wszystkich niezadowolonych z wyglądu!

Poniekąd mogę do Was dołączyć. O ile twarz włosy wyglądają ok, ale też nigdy nie miałam z nimi większych problemów), to zauważyłam bardzo szybkie zmiany w sylwetce objawiające się głównie zanikiem talii i szybko uwypuklającym sie brzuchem.
Cóż mi pozostało, traktuje to humorystycznie, pewnie już za dwa tygodnie będę paradować w ciążowych ciuchach (nie ukończywszy jeszcze I trymestru), bo do niczego się nie zmieszczę
Większość ciuchów wylądowało już w hermetycznych pudłach na poddaszu, zostałam bez kurtki/płaszcza zimowego (na szczęście u mnie ciągle jesień i to niezbyt zimna) - czas wybrać się na zakupy. Dosłownie kilka rzeczy sprzed ciąży nadaje się jeszcze do noszenia.

Jednak... cieszę się. Tak bardzo chciałam być mamą, tak bardzo chciałam być w ciąży, poza tym czuję się świetnie. A ponarzekać troszkę zawsze można
Stary 2008-12-10, 07:23   #1169
agagmm23
Raczkowanie

Gizmiatko ciesze się z fasolką wszystko dobrze odpoczywaj teraz i dbaj o maleństwo i o siebie.

Cytat:
Ok 4 tyg temu miałam pierwsza wizytę, zbadała mnie tylko i dała skierowanie na badania, usg nie miałam. Teraz mam wizytę 15 grudnia o 20.40 , będzie to prawie 12 tc i powiedziała, że napewno zrobi usg, że juz powinno byc ładnie widac fasolke.
Ja jak poszłam do lekarza to okazało się ze jest to 4 tydzień i zaobaczyłam tylko na monitorze pęcherzyk ciążowy nastepna wizyte mam dopiero 30.12 i wtedy mam nadzieję ze już zobacze mała fasolkę, Już nie moge się doczekac

Cytat:
Napisane przez aha9 Pokaż wiadomość
Widzę, że wątek się zrobił ciążowo - mieszkaniowy , my ja razie mamy kupiony projekt i dużą działkę 30 arów już wiem gdzie bedzie huśtawka, z budową zaczynamy na wiosnę a póki co mieszkamy w swoim m2 i też jest gobrze
jak byście chcieli zobaczyć masz projekcik to jest tutaj, al;e góra cała do przeróbki bo 2 8m łazienki to lekka przesada:
http://pprojekt.pl/projekt278-opalek_2g.html
Super domek wybraliscie my również mamy zamiar sie budować projekt również mamy wybrany http://pprojekt.pl/projekt310-krysztal.html Bedzie naniesionych kilka drobnych poprawek

Cytat:
Spokojnie to napewno hormony, ja równiez mam ten sam problem nic mi niepasuje we wszystkim wyglądam żle. Wczoraj poszłam sobie do kosmetyczki i troche tym poprawiłam sobie humor.

Cytat:

ratunku..
Graulacje i witamy w naszym gronie.

agagmm23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 07:40   #1170
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
wiesz...ja zawsze chodzilam regularnie na solarium, raz w tygodniu, raz na dwa tygodnie ale chodzilam bo nie nawidze siebie bladej bo mam wory pod oczami i to widac wtedy - no a teraz jak wiadomo zrezygnowalam calkowicie z solarium i dlatego jestem blada, a co za tym idzie czuje sie strasznie brzydko

co do wynikow - mialam je zrobic i 15-go mam wizyte u gin ale ze sie rozchorowalam to nie bylam jeszcze na badaniach, mam nadzieje ze do piatku juz sie podlecze na tyle zeby moc robic badania

co do anemii - wiesz to jest mozliwe bo w pierwszej ciazy ja mialam i musialam brac zelazo - a po nim rozwalalo mi zoladek

pewnie tak jest - TZ mowi ze jestem najpiekniejsza ale co ma bidny powiedziec hehe
patenty.........hihi wiesz ja jestem z tych osob, ktore nie maja silnej woli o po prostu jesli mi sie chce to sie obzeram i tyle
gin powiedziala, ze nie wskazane jest zebym tyle przytyla co w pierwszej ciazy - radzila mi jesc jak najmniej smazonego i jesli mam duzy apetyt to jesc czesciej ale niewielkie porcje - srobuj
ja od jakiegos czasu nie mam problemow z jedzeniem bo ciagle mi niedobrze wszystko jem na sile praktycznie teraz a jak pomysle o smazonym to mnie cofa - mimo ze zawsze lubilam smazone zwlaszcza na noc zdrowo wiem
Acha, no niestety solarium szkodzi , nie wiem jak z samoopalaczami ? ale pewnie tez szkodza bo pewnie duzo w nich chemi ! Głowa do góry za pare miesiecy bedzie słoneczko to sie opalisz a teraz sie nie przejmuj kazda z nas wyglada na przemeczona, bladą postac snująca sie po domu
Co do Anemi to ja proponuje sok z gotowanych buraczków i do tego marchewka ewentualnie jak lubisz to barszcz ! to jest najlepsyz sposób na anemie i bez chemi aaaa przypomnialo mi sie jeszcze jeden sposob ale tez z burakiem, a wiec odcina sie "czubek" buraka wydraza sie troche jego w środku i dosypuje sie cukier, czeka sie pare godizn i jak puszcza soczek to sie go spija !

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Gizmiatko, wspaniale, ze już jesteś z nami i wszystko w porządeczku!
Nikka1221 witaj!

Mnóstwo uścisków dla wszystkich niezadowolonych z wyglądu!

Poniekąd mogę do Was dołączyć. O ile twarz włosy wyglądają ok, ale też nigdy nie miałam z nimi większych problemów), to zauważyłam bardzo szybkie zmiany w sylwetce objawiające się głównie zanikiem talii i szybko uwypuklającym sie brzuchem.
Cóż mi pozostało, traktuje to humorystycznie, pewnie już za dwa tygodnie będę paradować w ciążowych ciuchach (nie ukończywszy jeszcze I trymestru), bo do niczego się nie zmieszczę
Większość ciuchów wylądowało już w hermetycznych pudłach na poddaszu, zostałam bez kurtki/płaszcza zimowego (na szczęście u mnie ciągle jesień i to niezbyt zimna) - czas wybrać się na zakupy. Dosłownie kilka rzeczy sprzed ciąży nadaje się jeszcze do noszenia.

Jednak... cieszę się. Tak bardzo chciałam być mamą, tak bardzo chciałam być w ciąży, poza tym czuję się świetnie. A ponarzekać troszkę zawsze można

ja tez sie ciesze ze jestem "tu" a nie "tam" nawet nie wies zjak bardzo

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości