Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-10, 08:07   #1171
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cześć dziewczyny

Piszecie o mdłościach, bladej i brzydkiej cerze, tyciu. A ja nic . Zaczynam się martwić, czy ze mną wszystko w porządku? A może jeszcze wszystko przede mną, co?
Eh... Tak źle i tak niedobrze .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 08:26   #1172
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Piszecie o mdłościach, bladej i brzydkiej cerze, tyciu. A ja nic . Zaczynam się martwić, czy ze mną wszystko w porządku? A może jeszcze wszystko przede mną, co?
ja mam mdłosci w nocy tzn wczoraj o pierwszej w nocy poczułam ze jest mi nie dobrze , z cera zawsze mialam nie teges, a tycie hmmm no fakt nie mieszcze sie juz w gacie i musze zpainac je na "pasek" a nie guzik i zamek ale do kupywania ciazowych ubran daleka droga !

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 08:43   #1173
Ania0104
Zakorzenienie

Dzień dobry piękne mamusie
Byłam wczoraj na labie spałam do 11,30 ... potem zwlekłam się z łózka, zrobiłam obiad i do ginki
Przy usg usłyszłam: Infekcja jest ale za to ... Piękna ciąża! Dzidzia stoi na głowie , serduszko ślicznie bije ... wielkość - 11 mm
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Ja juz na pierwszej wizycie dostałam Nystatynę dopochwowo. Dzisiaj biorę ostatnią globulkę. Ciekawe czy infekcja wyleczona? Nie czuję swędzenia czy pieczenia. Nie mam żadnych dolegliwości. Także pewnie lek pomógł.
Cass ja też właśnie dostałm Nystatynę i mam nadzieje ze mi pomoże!
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Też się zbieram do łóżka
Na tę herbatkę wciąż taka promocja?
Jak szef wyjechał to rób sobie labę, a co! produkujesz teraz bardzo ważne organy dzidzi i masz prawo odpoczywać
Tak tak herbatka nadal jest po 2 zł ... kupiłam 2 opakowania i jeszcze kilka innych herbatek, bo nie opłacało mi się płącić więcej za transport niz za herbatki
http://sklep.bio-active.pl/new-life-1-szy-trymestr ... mam nadzieję ze listonosz je dzisiaj dostarczy
Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
jeszce raz dziekuje za kciuki . za tydzien mam isc do kontroli, bo mojego gina mam jesc dlaej dufaston i sie oszczedzac !
Gizmiatko tak sie ciesze że już jesteś w domu! i wszystko jest ok!
Cytat:
Napisane przez aha9 Pokaż wiadomość
Widzę, że wątek się zrobił ciążowo - mieszkaniowy , my ja razie mamy kupiony projekt i dużą działkę 30 arów. już wiem gdzie bedzie huśtawka, z budową zaczynamy na wiosnę a póki co mieszkamy w swoim m2 i też jest gobrze
jak byście chcieli zobaczyć masz projekcik to jest tutaj, al;e góra cała do przeróbki bo 2 8m łazienki to lekka przesada:
http://pprojekt.pl/projekt278-opalek_2g.html
aha to był nasz pierwszy typ domku , ale stwierdzilismy ze troszke za duzy i wybraliśmy Alabastra
http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/alabaster/
Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie doszłam do urządzania ale jestem na etapie instalacji i dziś weszli panowie robią regipsy...w życiu bym się nie domyśliła że jest z tym wszystkim tyle pracy a w dodatku sama muszę się tym zająć bo Tz na statku, ale póki co jakoś to idzie więc będę działać. Kurcze jak widzę jaki jest wybór sprzętu agd to dostaje obłędu i zupełnie nie wiem co chce, ale mam jeszcze pare miesięcy! Jakoś do mieszkania było mi łatwiej bo wiedziałam, że to nie jest lokum docelowe ale do domku to się muszę postarać. Ale racja ciasna ale własne my póki co też mieszkamy na 53 m2 i jest ok
anusia a na długo Cie ten mąż zostawił smą z budową? Co za leniuch ... mój też w listopadzie pojechał w delegacje i musiałam zwalniać się z pracy i podlewać płytę ... a co do sprzętu AGD to ja co chwilę zmieniam zdanie na temat mojej kuchni ... ale mam troszke więcej czasu niż Ty żeby podjąc ostateczną decyzję
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja popadam w jakaś depresję. Codziennie rano mam dylemat w co sie ubrać. Stoję pół godz. przy szafie, przymierzam ubrania ale w każdym wyglądam okropnie. Nigdy nie należałam do szczupłych osób (zawsze stosowałam diety) ale teraz to już całkiem nie moge na siebie patrzeć. To dopiero poczatek ciazy a co będzie potem. Spodnie mnie cisną, obinaja brzuch. Cycuchy jak balony (już nie mam nawet odpowiedniego stanika) Zaraz będę szersza jak wyższa...
Żle się czuje sama ze sobą. Dzisiaj rano się popłakałam.
Nawet zakupy mnie nie cieszą. Ostatnio TŻ dał mi kaskę na jakies zakupki, żeby mi humor poprawić. Kupiłam tylko jeden sweterek w którym i tak wyglądam grubo Jak to dalej będzie...
Cass napewno wyglądasz pięknie!!! Ja też codziennie rano wstaje i myśle w co sie ubrać ... jeszcze mieszcze sie w swoje ciuchy ale zmieniłam miejsce pracy i juz nie pasuje mi chodzić w bluzie sportowej ... teraz bluzeczka i zakiecik
A wczoraj byłam u ginki i jak weszłam do gabinetu to usłyszałam: jak pani pięknieje ... wiem ze to nie prawda ale miło takie słowa usłyszeć
Cytat:
Napisane przez Nikka1221 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam wszystkie fasolki!
ja wczoraj robilam test- 2 kreseczki i od razu poszlam do lekarza -potwierdzila mi-
to juz 6 tydzien!

co rano mam mdlosci ale apetyt wielki i wech mam silniejszy niz zwykle wiec podrecznikowe objawy.mam OGROMNA nadzieje ze bedzie dobrze!
tylko strasznie sie boje zeby nie stracic...juz tyle sie historii nasluchalam i naczytalam...
ratunku..
witaj Nikka GRATULUJĘ fasolki i zaraz wpisuję Cię na naszą fasolową liste

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 08:45   #1174
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam mdłosci w nocy tzn wczoraj o pierwszej w nocy poczułam ze jest mi nie dobrze , z cera zawsze mialam nie teges, a tycie hmmm no fakt nie mieszcze sie juz w gacie i musze zpainac je na "pasek" a nie guzik i zamek ale do kupywania ciazowych ubran daleka droga !
Może więc wszystko przede mną, nie? I pewnie akurat do mdłości to nie ma się co śpieszyć .
Jak Ty się czujesz Gizmiatko?

H. MacLeod

.
Stary 2008-12-10, 09:12   #1175
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Może więc wszystko przede mną, nie? I pewnie akurat do mdłości to nie ma się co śpieszyć .
Jak Ty się czujesz Gizmiatko?
czuje sie w miare odbrze pobyt w spzitalu mi wyjasnil pare spraw .
moze to glupio zabrzmi ale zawsze wieczorami bolal mnie brzuch i nie wiedzialam o co kaman, i dziewczyny na sali kotre byly i sa w ciazy podobnej wiekiem do mojej powiedzialy ze to znak ze trzeba sie "wyproznic" Wiem pomyslicie osbie jak mozna nie wiedziec ze sie chce "kupę" ale ja nie wiedzialam nie bolal mnie brzuch jak na widaomo co tylko jakbym miala @ dostac no i teraz codziennie wieczorem biegam do kibelka i w nocy brzusio nie boli.
Ze kobiety w pierwszym trymestrze nie powinny trzymac rak na brzuszku bo sie ogrzewa macica a to xle wpływa na dzidzie, ze powinno sie lezeec i spac na lewym boku wtedy macica jest dobrze ukrwiona, ze nie powinno sie spac i w ogole za czesto podnosic rąk bo sie wsyzsko naciaga i dzieciak ma mało miejsca w macicy, a i trzeba chodzic sikac czesto oraz "kupkac" bo pełny pecherz i jelito grube powoduja ze w macicy robi sie starsznie mało mniejsca. Ja tego nie wiedzialam i bylam w szoku ze taki "banalne" rzeczy moga wpływac na ciąze !
acha jedna ze wpsołlokatorek kotra byla juz w 24 tygodniu ciązy poleciła mi na moj wilcze pragnienie herbatke z Hipp wklejam link http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...iazy-200g.html mowi ze bardzo fajnie sie po niej cuzje i nie chce sie az tak pic, a i pijac duzo trzeba pamietac aby uzupełniac witaminy i mikroelementy ktore teraz raz ze dzidzia zabiera a dwa ze wysikujemy i ta herbatka jest super bo uzupełnia wsyztsko a w ododatku jest dobra w smaku ! to tak jelsi ktoras by chciała ja dzis planuje jej zkaup wiec jak zakupie powiem czy działa .
acha i ze jak sie czuje skorcze macicy to jest dobry znak bo to oznacza ze macica sie rozszerza aby pomiesciala coraz wiecej wody płodowej no i coraz wiekszego dzidziorka

Mam nadzieje ze komus chiało sie o tym przecyztac i ze komus pomogłam

Ania0104 chacina fajna ciekawa jestem jaki jest jej koszt

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2008-12-10, 09:25   #1176
aha9
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Ja problem z ciuchami mam niebywały, dziś wylałam puder na swoje spodnie ciążowe i musiałam założyć inne, ale siedzię z rozpiętymi guzikami bo mnie cisną ;( mój kochany mąż powiedział, że jeślich chcem możemy iśc dziś na zakupy, służy pomocą, problem tkwi w tym że byłam na wekend w h&m znalazłam 2 pary fajnych spodni ale nie było rozmiarów albo 36 albo 44 wrrr, ja zawsze chodziłam w 36 ale teraz to ona na styk, a tendencja wzrostowa jest więc tez 36 to chyba na 2 tyg by starczyły.
Cera jest do zakceptowania , za to włosy istny koszmar myje je codziennie a i tak jakieś tłuste, już nawet zrezygnołałam z odżywki, eh też nie chuje się najlepiej ze swoim wygląem ale jak sobię pomyślę, ze w lipcu z w.ózeczkiem będę chodzić to poprawia mi się humor, choć i tak pewnie TŻ będzię atakowany pytaniami - a podobam ci się jeszcze? jestem gruba? kochanie kłamiesz wiem że jestem !!!
Mam dziś barszczyk na obiad to też mnie trochę podnosi na duchu i odliczam już minuty do 16
agaamn23, ania 0104 fajne te wasze projekty, podoba mi się zwłaszcza ten wbudowany grill na dworze
mi bardzo zależało na podwójnym garażu bo nienawidzę skrobać szyb zimą, a tu już nasz wybór domku się ograniczył. Oh też bym sobie z chęcią powybierała płyty agd a zwłaszcza zmywarki !!!! ale to za jakieś 2 lata, a pomysł na pokoik dla dzidzi już macie? Polecam polsat cafe i program baby room się ropisałam...
pozdrawiam kochane
aha9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 09:27   #1177
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na labie spałam do 11,30 ... potem zwlekłam się z łózka, zrobiłam obiad i do ginki
Przy usg usłyszłam: Infekcja jest ale za to ... Piękna ciąża! Dzidzia stoi na głowie , serduszko ślicznie bije ... wielkość - 11 mm

Tak tak herbatka nadal jest po 2 zł ... kupiłam 2 opakowania i jeszcze kilka innych herbatek, bo nie opłacało mi się płącić więcej za transport niz za herbatki
http://sklep.bio-active.pl/new-life-1-szy-trymestr ... mam nadzieję ze listonosz je dzisiaj dostarczy

Cass napewno wyglądasz pięknie!!! Ja też codziennie rano wstaje i myśle w co sie ubrać ... jeszcze mieszcze sie w swoje ciuchy ale zmieniłam miejsce pracy i juz nie pasuje mi chodzić w bluzie sportowej ... teraz bluzeczka i zakiecik
A wczoraj byłam u ginki i jak weszłam do gabinetu to usłyszałam: jak pani pięknieje ... wiem ze to nie prawda ale miło takie słowa usłyszeć
Aniu, super, że dzidziuś tak pięknie się rozwija , też bym chciała coś takiego usłyszeć .
Muszę się zainteresować bliżej tymi herbatkami .
I myślę, że ginka nie kłamała, że piękniejesz . Zawsze oceniamy siebie krytyczniej, niż inni.

Cytat:
moze to glupio zabrzmi ale zawsze wieczorami bolal mnie brzuch i nie wiedzialam o co kaman, i dziewczyny na sali kotre byly i sa w ciazy podobnej wiekiem do mojej powiedzialy ze to znak ze trzeba sie "wyproznic" Wiem pomyslicie osbie jak mozna nie wiedziec ze sie chce "kupę" ale ja nie wiedzialam nie bolal mnie brzuch jak na widaomo co tylko jakbym miala @ dostac no i teraz codziennie wieczorem biegam do kibelka i w nocy brzusio nie boli.
Ze kobiety w pierwszym trymestrze nie powinny trzymac rak na brzuszku bo sie ogrzewa macica a to xle wpływa na dzidzie, ze powinno sie lezeec i spac na lewym boku wtedy macica jest dobrze ukrwiona, ze nie powinno sie spac i w ogole za czesto podnosic rąk bo sie wsyzsko naciaga i dzieciak ma mało miejsca w macicy, a i trzeba chodzic sikac czesto oraz "kupkac" bo pełny pecherz i jelito grube powoduja ze w macicy robi sie starsznie mało mniejsca. Ja tego nie wiedzialam i bylam w szoku ze taki "banalne" rzeczy moga wpływac na ciąze !
acha jedna ze wpsołlokatorek kotra byla juz w 24 tygodniu ciązy poleciła mi na moj wilcze pragnienie herbatke z Hipp wklejam link http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...iazy-200g.html mowi ze bardzo fajnie sie po niej cuzje i nie chce sie az tak pic, a i pijac duzo trzeba pamietac aby uzupełniac witaminy i mikroelementy ktore teraz raz ze dzidzia zabiera a dwa ze wysikujemy i ta herbatka jest super bo uzupełnia wsyztsko a w ododatku jest dobra w smaku ! to tak jelsi ktoras by chciała ja dzis planuje jej zkaup wiec jak zakupie powiem czy działa .
acha i ze jak sie czuje skorcze macicy to jest dobry znak bo to oznacza ze macica sie rozszerza aby pomiesciala coraz wiecej wody płodowej no i coraz wiekszego dzidziorka

Widzisz, ja o żadnej z tych rzeczy, o których napisałaś nie słyszałam. Więc fajnie poczytać . Tą herbatką Hippa też muszę się zainteresować .

H. MacLeod

.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-10, 09:30   #1178
syla39
Wtajemniczenie

Dziewczyny pojawily mi sie dzisiaj jakies brazowe plamienia
Od tygodnia jestem na duphastonie i od prawie tygodnia na pochodnej heparyny (zastrzyki). Wychodzi ze jestem w ciazy 6tyg i 3 dni. Poronilam dwa razy, ostatni raz w 6tym tygodniu i tak sie boje ze zaczyna sie znowu.
Do lekarza nie moge isc bo mieszkam w norwegii, tutaj nie podtrzymuja ciazy. Ostatnio jak pojechalam na ostry dyzur z krwawieniem i bolami poronnymi to powiedzieli ze nie moga mi pomoc i odeslali ze skurczami do domu. Dali na bol 2 tabletki paracetamolu, nawet lekarz do mnie nie zszedl. Nie wiem co robic, prywatnych gabinetow tez tutaj nie ma.
Do mojego polskiego gina tez nie moge sie dodzwonic. Nie wiem co robic

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 09:33   #1179
aha9
Raczkowanie

Hejka
Hm wiesz ja mam tą herbatkę i średnio jestem z niej zadowolona, mnie po niej mdli, ale tobie może posmakuje, na początku piłam ją ze smakiem, potem zrobiłam sobię przerwę, bo mój szef ekspert od alegrii, powedział, że żeczy instant, ekspresowe bardzo uczulają i nie wiem czy przez jego słowa czy z innych powodów nie makuje mi już. Chociaż z drugiej strony jeśli jest dla kobiet w ciąży to na opewno nie powinna szkodzić... nie wiem sama ja piję sok z czernej porzeczki i pomidorowy
Stary 2008-12-10, 09:37   #1180
megi b
Wtajemniczenie

O kurcze sporo tych rzeczy Gizmiatko. Z tym wypróżnianiem to chyba prawda bo tak właśnie mnie brzusio boli i zaraz do WC lecę tak inaczej niż wcześniej to się odczuwa.
Jak się chcę wyciągnąć to czuję jakby ktoś mnie za brzuch trzymał i się wszystko naciąga. Dziwne uczucie.

Wkurzyłam się dziś bo nasz segment do kuchni będzie gotowy dopiero w styczniu i cała przeprowadzka się przesunie heh. Czy wy też macie odczucie, że te tygodnie strasznie szybko lecą? Oby cała ciąża tak zleciała miłego dnia

Syla39 myślę, że skoro bierzesz Duphaston to chyba tylko ten lek może pomóc w takiej sytuacji. Próbuj dodzwonić się do lekarza i połóż się. Musisz uspokoić nerwy bo to szkodzi dzidziusiowi. Trzymam kciuki, napisz później jak się czujesz

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Edytowane przez megi b
Czas edycji: 2008-12-10 o 09:44
megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 09:43   #1181
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Od tygodnia jestem na duphastonie i od prawie tygodnia na pochodnej heparyny (zastrzyki). Wychodzi ze jestem w ciazy 6tyg i 3 dni. Poronilam dwa razy, ostatni raz w 6tym tygodniu i tak sie boje ze zaczyna sie znowu.
Do lekarza nie moge isc bo mieszkam w norwegii, tutaj nie podtrzymuja ciazy. Ostatnio jak pojechalam na ostry dyzur z krwawieniem i bolami poronnymi to powiedzieli ze nie moga mi pomoc i odeslali ze skurczami do domu. Dali na bol 2 tabletki paracetamolu, nawet lekarz do mnie nie zszedl. Nie wiem co robic, prywatnych gabinetow tez tutaj nie ma.
Syla, spróbuj się nie denerwować, proszę. Pole manewru masz niewielkie, z tego co piszesz, więc chociaż się połóż, żeby się nie przemęczyć. I dzwoń do gina do skutku. Przytulam Cię mocno, nie trać nadziei.

H. MacLeod

.
Stary 2008-12-10, 09:49   #1182
aha9
Raczkowanie

Cytat:

Syla naprawdę nie wiem co ci poradzić, jedyne co mi przychodzi do głowy to żebyś poleżała, duphaston masz więc lekarz chyba nic więce by ci nie przepisał, bądź dobrej mysli,. trzymamy kciuki !!!
Stary 2008-12-10, 09:55   #1183
syla39
Wtajemniczenie

Znowu wklejam

"Dodzwonilam sie do mojego ginekologa. Kazala zwiekszyc dawke duphastonu i zastrzyki brac codziennie. Mowi ze mozliwe sa plamienia i ze dopoki nie zacznie sie jakies wieksze krwawienie to jest nadzieja. Najlepiej byloby zrobic usg o czym chyba moge pomarzyc. Bede probowac dostac sie do prywatnej kliniki, ale watpie.

Dziekuje dziewczynki za rady i pocieszenie."

Stary 2008-12-10, 09:57   #1184
megi b
Wtajemniczenie

syla39 to teraz hop do łóżeczka i bądź dobrej myśli Trzymaj się dzielnie

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 10:04   #1185
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
(...)

Przeczytałam wszystko i już zakodowałam
Mi wczoraj pani gin poweidziała że dobrze jest jeść posiłki na leżąco, z obiadem było by cięzko, ale np na pół leząco ... zjeśc i wstac dopiero po chwili ... to na mdłosci wstrętne

a co do mojej chatki to koszt za stan surowy zamkniety 190 tys.
My mamy nadzieję że zamkniemy sie w mniejszej kwocie ponieważ budujemy systemem gospodarczym i dużo rzeczy robimy sami ... no ale potem zostaje jeszcze wykończenie
Cytat:
Syla nie denerwuj się!!! Wiem ze dobrze to napisać, ale stres nie pomaga!
Dzwon do gina na okrągło!!! Moze wkońcu odbierze.
żeby wszystko było dobrze!!! Musi być!!!

ooo widze ze juz się dodzwoniłaś! To teraz odpoczywaj! BĘDZIE DOBRZE!!!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2008-12-10 o 10:07

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-10, 10:10   #1186
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
ja tez mialam takie plamienia, mi dali zastrzyk i 3 razy dziennie dufasotn mam jesc i kwas foliowy ! wiec moze sprobuj tak zorbic i duzo odpoczywaj i sie nie stresuj !!

dziewcyzny czy wy podcierajac sie macie sluz ? tzn nie jakies ogromne ilosci ale czy w ogole macie jakis sluz czy na bieliźnie czy na papierze toaletowym bo ja nie wiem co myslec , wczensiej przed palmieniami mialam i pozniej te plamienia no i teraz zagladam clay czas na papier i doszukuje sie jakis nowosci i nie wiem czy to normlane czy ..... mam sie znow bac

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2008-12-10, 10:13   #1187
syla39
Wtajemniczenie

Ja do tej pory mialam duzo sluzu.

Stary 2008-12-10, 10:29   #1188
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu wklejam

"Dodzwonilam sie do mojego ginekologa. Kazala zwiekszyc dawke duphastonu i zastrzyki brac codziennie. Mowi ze mozliwe sa plamienia i ze dopoki nie zacznie sie jakies wieksze krwawienie to jest nadzieja. Najlepiej byloby zrobic usg o czym chyba moge pomarzyc. Bede probowac dostac sie do prywatnej kliniki, ale watpie.

Syla, cieszę się, że udało Ci się dodzwonić do ginki. Próbuj do tej prywatnej kliniki, a może się uda? I najlepiej nie siedź już przed kompem, tylko się połóż .

Cytat:
dziewcyzny czy wy podcierajac sie macie sluz ? tzn nie jakies ogromne ilosci ale czy w ogole macie jakis sluz czy na bieliźnie czy na papierze toaletowym bo ja nie wiem co myslec , wczensiej przed palmieniami mialam i pozniej te plamienia no i teraz zagladam clay czas na papier i doszukuje sie jakis nowosci i nie wiem czy to normlane czy ..... mam sie znow bac
Ja czasami mam aż mokrą wkładkę, czasami jest mniej śluzu, zależy od dnia. Myślę, że to może być sprawa indywidualna. Nie martw się na zapas.

H. MacLeod

.
Stary 2008-12-10, 10:34   #1189
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWO-SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
30 sztuk mamy

megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał
edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - ??? lub ???
Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz
agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ---------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
Truheart (Ola, 27l, Łódź) -------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
jusali (???, 20l, warm.-mazurskie) ----------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------ t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) --------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ???
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ---------------- t.p. 17.07.09 - Alexandra lub Antonio
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) -------------- t.p. 18.07.09 - Emilia lub Marcel
serafia11 (???, ?? l, ...) --------------------- t.p. 20.07.09 - ??? lub ???
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) --------- t.p. 21.07.09 - Emilia lub ???
katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) ------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil
majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
mountain (Karolina, 30l, mazowieckie) ---- t.p. 26.07.09 - Lena lub Tymon/Michał
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan
agagmm23 (Agnieszka, 25l, mazowieckie) --- t.p. 27.07.09 - ??? lub ???
czekoladka21 (???, ?? l, ...) --------------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
anusia_82 (Ania, 26l, z nad morza ) ------- t.p. 04.08.09 - ??? lub ???
Malga19 (???, ?? l, ...) ----------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ???
kinusia86 (???, ?? l, ...) ----------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
musicman (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ----- t.p. .07.09 - ??? lub ???
BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
Wojtusia (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. .07.09 - ??? lub ???
Nikka1221 (???, ?? l, ...) ---------------t.p. .07.09 - ??? lub ???

--------------------------------------------
Nasze aniolki ktore wrocily do nieba[*]

gooha3 [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2008-12-10 o 10:36

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-10, 10:44   #1190
mariolasl
Zakorzenienie

Dziewczyny ładne domki budujecie
Cytat:
Znowu wklejam

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
syla39 to teraz hop do łóżeczka i bądź dobrej myśli Trzymaj się dzielnie

syla
trzymam kciuki, aby plamienie ustało.
Cytat:
Też mam. Cały czas.
Stary 2008-12-10, 10:47   #1191
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:

Cass ja też właśnie dostałm Nystatynę i mam nadzieje ze mi pomoże!

Gizmiatko tak sie ciesze że już jesteś w domu! i wszystko jest ok!

aha to był nasz pierwszy typ domku , ale stwierdzilismy ze troszke za duzy i wybraliśmy Alabastra
http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/alabaster/

anusia a na długo Cie ten mąż zostawił smą z budową? Co za leniuch ... mój też w listopadzie pojechał w delegacje i musiałam zwalniać się z pracy i podlewać płytę ... a co do sprzętu AGD to ja co chwilę zmieniam zdanie na temat mojej kuchni ... ale mam troszke więcej czasu niż Ty żeby podjąc ostateczną decyzję

Widzę
witaj Nikka GRATULUJĘ fasolki i zaraz wpisuję Cię na naszą fasolową liste
Bardzo ładny projekt!

Mój Tz wyjeżdża na 2 miesiące a potem ze mną jest też 2 więc nie najgorzej ale rzeczywiście trochę się denerwuje tym domkiem. Sprzętu jeszcze nie wybrałam...jakoś nie mam czasu ale w styczniu zajmę się tym

Poza tym widzę, że panuje atmosfera narzekania na wygląd...a ja mam wrażenie że nic się nie zmieniło, zawsze miałam okrągłą buzię i teraz też mam a poza tym cerę mam śliczną Dziewczyny to bardzo specyficzny stan i chyba trzeba się z tym oswoić...moja mama ciągle mi powtarza, że dla organizmu to duży wysiłek i to nie ja teraz jestem najważniejsza! Pewnie ma racje

Cytat:

Kurcze tyle rad, że muszę chyba zapisać!! Fajnie pogadać z kimś bardziej doświadczonym bo ja jestem kompletnym laikiem w tym temacie

Cytat:

Jeju Syla leż i odpoczywaj i myślę że spokojnie możesz podnieść dawkę duphastonu

Cytat:
Przeczytałam wszystko i już zakodowałam
Mi wczoraj pani gin poweidziała że dobrze jest jeść posiłki na leżąco, z obiadem było by cięzko, ale np na pół leząco ... zjeśc i wstac dopiero po chwili ... to na mdłosci wstrętne

a co do mojej chatki to koszt za stan surowy zamkniety 190 tys.
My mamy nadzieję że zamkniemy sie w mniejszej kwocie ponieważ budujemy systemem gospodarczym i dużo rzeczy robimy sami ... no ale potem zostaje jeszcze wykończenie

Syla nie denerwuj się!!! Wiem ze dobrze to napisać, ale stres nie pomaga!
Dzwon do gina na okrągło!!! Moze wkońcu odbierze.
żeby wszystko było dobrze!!! Musi być!!!

ooo widze ze juz się dodzwoniłaś! To teraz odpoczywaj! BĘDZIE DOBRZE!!!
Kurcze jeść na leżąco jeszcze nie próbowałam, ale może warto

Poza tym podziwiam system gospodarczy...kurcze trzeba w to włożyc mnóstwo pracy ale przy trybie pracy mojego Tz to nawet 10 lat by nie starczyło
A wykończenie to po prostu masakra!! Nie dość że wszystko drogie to jeszcze fachowcy mają takie wymagania i terminy, że musisz ich prawie na kolanach błagać Ech ale w końcu dędziemy mieszkać we własnym domku więc trzeba się poświęcić. I tak poszliśmy na łatwiznę i kupiliśmy dom w stanie surowym zamkniętym od dewelopera bo stwierdziliśmy że nie dla nas wszystko od początku....poza tym u nas na pozwolenie na budowę czeka się conajmniej 6 miesiący

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 11:13   #1192
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
gin powiedziala, ze nie wskazane jest zebym tyle przytyla co w pierwszej ciazy -
a ile ciałka tobie przybyło i czy udało się tobie wrócić do wagi sprzed ciąży?

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

zauważyłam bardzo szybkie zmiany w sylwetce objawiające się głównie zanikiem talii i szybko uwypuklającym sie brzuchem.
Cóż mi pozostało, traktuje to humorystycznie, pewnie już za dwa tygodnie będę paradować w ciążowych ciuchach (nie ukończywszy jeszcze I trymestru), bo do niczego się nie zmieszczę
Większość ciuchów wylądowało już w hermetycznych pudłach na poddaszu, zostałam bez kurtki/płaszcza zimowego (na szczęście u mnie ciągle jesień i to niezbyt zimna) - czas wybrać się na zakupy. Dosłownie kilka rzeczy sprzed ciąży nadaje się jeszcze do noszenia.

he he he no właśnie... mi się też tak robi
A komentarz który wczoraj usłyszałam od lasek w pracy "przecież to dopiero początek, a co będzie dalej"

Cytat:
Cześć dziewczyny

mi też na początku zupełnie nic nie dolegało, przez jakieś pierwsze 3tygodnie.
Nie bardzo moge teraz cofnać sie kilka stron wstecz i looknać który jesteś tydzień, na liście też nie moge cię zlokalizowac, ale może jeszcze troszke?
Przeciez sa ciążę w którym mamusią nic nie dolega.Moze nalezysz do takich, jak ja do tych którym piersi nie rosną w ciązy

Cytat:
ze nie powinno sie spac
dość mądre to co napisałaś w długaśnym poście, ale tego co zacytowalam, nie mogę pojąć.
Jak nie powinno się spać ???
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 11:14   #1193
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Syla, cieszę się, że udało Ci się dodzwonić do ginki. Próbuj do tej prywatnej kliniki, a może się uda? I najlepiej nie siedź już przed kompem, tylko się połóż .

Ja czasami mam aż mokrą wkładkę, czasami jest mniej śluzu, zależy od dnia. Myślę, że to może być sprawa indywidualna. Nie martw się na zapas.
uffffff bo juz sie bałam ze znow cos nie tak
Cytat:
Ja do tej pory mialam duzo sluzu.
acha cyzli widze ze to noramlne
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziewczyny ładne domki budujecie

syla
trzymam kciuki, aby plamienie ustało.

Też mam. Cały czas.
Syla ja tez trzymam kisuki zeby krawienie poszło won ! lez na boku lewym i nie dawaj łapek na brzusio ! to na prawde pomaga !!!!!!! Jestem dobrej myśli !
Cytat:
Bardzo ładny projekt!

Mój Tz wyjeżdża na 2 miesiące a potem ze mną jest też 2 więc nie najgorzej ale rzeczywiście trochę się denerwuje tym domkiem. Sprzętu jeszcze nie wybrałam...jakoś nie mam czasu ale w styczniu zajmę się tym

Poza tym widzę, że panuje atmosfera narzekania na wygląd...a ja mam wrażenie że nic się nie zmieniło, zawsze miałam okrągłą buzię i teraz też mam a poza tym cerę mam śliczną Dziewczyny to bardzo specyficzny stan i chyba trzeba się z tym oswoić...moja mama ciągle mi powtarza, że dla organizmu to duży wysiłek i to nie ja teraz jestem najważniejsza! Pewnie ma racje

Kurcze tyle rad, że muszę chyba zapisać!! Fajnie pogadać z kimś bardziej doświadczonym bo ja jestem kompletnym laikiem w tym temacie

Jeju Syla leż i odpoczywaj i myślę że spokojnie możesz podnieść dawkę duphastonu

Kurcze jeść na leżąco jeszcze nie próbowałam, ale może warto

Poza tym podziwiam system gospodarczy...kurcze trzeba w to włożyc mnóstwo pracy ale przy trybie pracy mojego Tz to nawet 10 lat by nie starczyło
A wykończenie to po prostu masakra!! Nie dość że wszystko drogie to jeszcze fachowcy mają takie wymagania i terminy, że musisz ich prawie na kolanach błagać Ech ale w końcu dędziemy mieszkać we własnym domku więc trzeba się poświęcić. I tak poszliśmy na łatwiznę i kupiliśmy dom w stanie surowym zamkniętym od dewelopera bo stwierdziliśmy że nie dla nas wszystko od początku....poza tym u nas na pozwolenie na budowę czeka się conajmniej 6 miesiący
no ja te zbylam laikiem do poki nie znalazlam sie z szpitalu czego juz sobie nie zycze ani zadnej z nas !

dobrze ze macie tez lsuz, przepraszam za tamto pytanie ale wiecie zdezorientowana jestem jesli cos mi wystepuja powyzej normy ! nigdy nie mialam sluzu , a teraz troche jego jest ale to chyba normlne przeciez u kazdej z was on wystepuje -jestem juz uspokojona

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2008-12-10, 11:26   #1194
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Anusia sorki jeśli cię uraże, ale najpierw piszesz że jesteś laikiem, a następnie radzisz żeby Syla zwiększyła dawke leku.
Jeśli masz taką wiedzę, lub sama przeszłaś przez taki horror- krwawienie i zwiekszenie dawki tobie pomogło, to zwracam honor.
Natomist jeśli nie...to może lepiej nie radzić, dla samego radzenia ?
Jak za bardzo sie uniosłam to sorki, ale Duphaston to nie witaminki.
Stary 2008-12-10, 11:30   #1195
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Nie bardzo moge teraz cofnać sie kilka stron wstecz i looknać który jesteś tydzień, na liście też nie moge cię zlokalizowac, ale może jeszcze troszke?
Przeciez sa ciążę w którym mamusią nic nie dolega.Moze nalezysz do takich, jak ja do tych którym piersi nie rosną w ciązy
no własnie ... pytanie do Miramej ... dlaczego ja Cię nie wpisałam na liste ???
Wiem ze Syla chciała poczekać, ale Ty? Mogę Cie wpisać?

Oj zamieniłabym sie z każdą, której piersi nie rosną w ciązy ... mi rosną i już na dniach musze stanik kupić bo ze starego sie wylewają
I na dodatek bolą przy bieganieu po schodach i jak sie w łózku przewracam z boku na bok

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2008-12-10, 11:33   #1196
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dzis zaczęłam 8 tydzień wg OM, na listę jeszcze się nie wpisałam. Mnie też piersi jeszcze nie urosły (a szkoda ), są za to jakby pełniejsze . Troszeczkę.

Cytat:
dobrze ze macie tez lsuz, przepraszam za tamto pytanie ale wiecie zdezorientowana jestem jesli cos mi wystepuja powyzej normy ! nigdy nie mialam sluzu , a teraz troche jego jest ale to chyba normlne przeciez u kazdej z was on wystepuje -jestem juz uspokojona
Nie ma za co przepraszać, to zrozumiałe, że się martwimy (chyba wszystkie bez wyjątku). Dobrze, że jest miejsce, gdzie można zapytać, jak to jest u innych dziewczyn.

Aniu, wpiszę się na listę po USG, dobrze? (USG mam 19 grudnia)

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2008-12-10 o 11:34 Powód: Dopisek
Stary 2008-12-10, 11:39   #1197
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Anusia sorki jeśli cię uraże, ale najpierw piszesz że jesteś laikiem, a następnie radzisz żeby Syla zwiększyła dawke leku.Jeśli masz taką wiedzę, lub sama przeszłaś przez taki horror- krwawienie i zwiekszenie dawki tobie pomogło, to zwracam honor.
anusia to jedna z dziewczyn z wątku "Próbować do skutku" i z tego co wiem to wiele juz przeszła. Na pewno nie radziłaby Syli gdyby nie wiedziała co mówi!
Cytat:

Aniu, wpiszę się na listę po USG, dobrze? (USG mam 19 grudnia)
ok! to czekamy do 19 grudnia i oby wszystko było w porządku!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2008-12-10, 11:49   #1198
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
anusia to jedna z dziewczyn z wątku "Próbować do skutku" i z tego co wiem to wiele juz przeszła. Na pewno nie radziłaby Syli gdyby nie wiedziała co mówi!
czyli zwracam honor
Stary 2008-12-10, 11:49   #1199
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Anusia sorki jeśli cię uraże, ale najpierw piszesz że jesteś laikiem, a następnie radzisz żeby Syla zwiększyła dawke leku.
Jeśli masz taką wiedzę, lub sama przeszłaś przez taki horror- krwawienie i zwiekszenie dawki tobie pomogło, to zwracam honor.
Owszem jestem laikiem jeśli chodzi o typowe dolegliwości ciążowe i nie wiem jak sobie z nimi radzić, ale jeśli chodzi o tematy medyczne z początku ciąży to "niestety" mam wiedzę. Bardzo często przy plamieniach i krwawieniach na początku ciązy jedynem rozwiązaniem jest podanie sztucznego progesteronu i to w bardzo dużych dawkach nawet w większych niż na ulotce, ale tego nie zalecam bez konsultacji z lekarzem jednak jeśli mieścimy się w dawkach wskazanych w ulotce wszystko jest bezpieczne. Miło że tak ktoś dba o nasze bezpieczeństwo w zażywaniu leków

Cytat:

ok! to czekamy do 19 grudnia i oby wszystko było w porządku!
Dziękuję Aniu

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 12:00   #1200
p4w
Zakorzenienie

oj, jak ja Wam zazdroszczę swoich domków

jeszcze 2 lata temu jak kupowalismy mieszkanie nie przyszło nam do głowy, że zachce sie nam dzidzi i nasze małe mieszkanko jest urządzone tylko dla nas - nie mam co marzyć o osobnym pokoju dla dziecka ewentualnie o kąciku w naszej sypialni

kiedy my kupimy coś większego mam nadzieję, ze w ciągu dwóch lat, bo się później nie pomieścimy...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości