|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Próbować do skutku Cześć VII "w drodze po szczęscie"
Cytat:
http://28dni.pl/cycles/51324 Tempka spadała poniżej kreski a i tak okazało się, że jest dzidziuś. W okolicach 44 dnia cyklu juz mi się odechciało mierzyć tempkę
|
|
|
|
|
#2342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Luteina wywołuje @? Ja jestem w ciąży, bardzo się boję, że coś się stanie i lekarz zapisał mi luteinę (dopochwowo 2 razy dziennie po 50 mg)
. Powiedział, że na pewno nie zaszkodzi, a w razie czego może pomóc. Więc jak to jest?Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Mierzysz jeszcze tempkę?
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sie nie ma @ lub są zaburzenia w jajeczkowaniu to luteina pomaga wyregulować ale jak już jest ciąża to pomaga ja podtrzymać.
|
|
|
|
#2344 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
póki jest nadzieja to odpoczywaj, trzeba walczyć i kochana pomódl się |
|
|
|
|
#2345 |
|
Raczkowanie
|
kobietki pisze najszybciej jak moge poniewaz musze Wam to powiedziec. tak bardzo ostanio chodzi mi ten temat ciazowy po glowie (oczywiscie od czasu przeczytania tego watku) ze nie tylko narzeczonemu " zatruwam" tym zycie ale i w pracy musialam rozwinac ten temat (wiem wiem to juz chyba obsesja- tylko dlaczego???
). no i tak sie rozgadalysmy na temat ze z malo zobowiazujacej pogawedki wywiazala sie bardzo intymna, osobista rozmowa okazauje sie ze moja nadzorujaca wraz z mezem jakis czas po slubie (dwudziestoparolatkowie) zaczeli starac sie o dziecko (nie koniecznie z nieodpartej checi posiadania dziecka, ale dlatego ze juz nadeszla najwyzsza pora)- jak po roku nic z tego nie wychodzilo poszli sie przebadac. lekarz powiedzial ze z jej winy nie moga miec dzieci i niestety nie beda mieli (nie dopytywalysmy sie o szczegoly bo skoro sama nie wspomniala to widocznie ma powod zeby nie mowic). opowiadala ze w tamtej chwili obojgu zawalil sie swiat. ta moja "szefowa" to mocno stapajaca po ziemi osoba i po tym szoku, zalu, gniewie, smutku, zalamaniu w koncu pogodzila sie z ta niesprawiedliwoscia bo wiedziala ze nie ma innego wyjscia. mowi ze chyba pogodzili sie wtedy z ta mysla. mowi ze po jakims czasie zglosila sie do lekarza ginekologa bo ktorys raz z rzedu miala paromiesieczna przerwe w okresie-ps. ona zawsze miala bardzo bardzo nieregularne miesiaczki, wlasnie z takimi przerwami paromiesiecznymi i to mialo zwiazek tez z ta niemoca zajscia w ciaze). no i wtedy okazalo sie ze to CIAZA! w dodatku koniec 4 miesiaca!!!!pierwsze o co zapytalysmy to "jakim cudem to sie stalo??? i jakim cudem nie zorientowala sie przez 4 miesiace ze jest w ciazy ???no wiec powiedziedziala ze skoro lekarz stwierdzil ze nie beda mieli dzieci to uwazala ze nie maja szans i nie reagowala na jakiekolwiek zmiany organizmu (zadnych dolegliwosci tylko bolace powiekszajace sie piersi ale to wiazala z lekim przytyciem po swietach ), po drugie ten brak miesiaczki byl norma. takze zapytany lekarz ginekolog o to co sadzi na ten temat rozlozyl rece. no kurde cud? czy zla wczesniejsza diagnoza?lekarz mowil ze z jego punktu widzenia nie bylo mozliwosci zajscia w ciaze no ale nie wazne zaszla w ciaze i to bylo nawazniesze. synek sie urodzil wprawdzie maly i slaby (dostal chyba tylko 6pkt) ale teraz jest 7letnim zdrowym facetem ktory zreszta dzisiaj dostal w szkole pierwsza w zyciu 6 oczywiscie zdrowa i madra. kurcze jak slysze takie historie to az buzie otwieram ze zdziwienia- no bo niedowiarek jestem zebym takie historie przeczytala w internecie to pewnie bym wziela na to pewna poprawke w sumie w szoku jestem ze moja "szefowa" zwierzla sie??a ja podzielilam sie tym z Wami bo dla kazdej kobiety starajacej sie o dziecko to kolejne swiatelko w tunelu kurcze ale sama nie wiem dlaczego tak tym sie zainteresowalam (juz pisalam ze to chyba obsesja ) i od kiedy to sie zaczelo to mam wrazenie ze dookola tylko o tym mowa i ze sie ciagle stykam z ta tematyka![]() tak jak wczsniej nie myslalam o dzieciach to tak teraz nieustannie nie staramy sie jeszcze ale juz chcialabym. czekamy do przyszlego roku (po slubie). planowalismy na 2010 ale chyba uda sie nam w przyszylym |
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzia, jak się czujesz?
|
|
|
#2347 |
|
Wtajemniczenie
|
Moze jednak jest nadzieja. Kolezanka z innego watku przekonala mnie ze moze to rzeczywiscie mloda ciaza Nawet dzwonila w tej sprawie do swojego gina taka kochana. Owu mialam pozniej wiec i ciaza mlodsza. Chociaz mowilam gin ze mialam pozniej, a ona ze i tak wyglada na troszke mlodsza, ale w koncu nic nie wiadomo.
Narazie plamienie ustalo. Temperature mierze ale jeszcze nie zdazylam zapisac. Dzisiaj rano 36,95 wiec mniej wiecej na tym samym poziomie. Dziekuje kochane Narzeczona twoje opowiesci daja nadzieje ze wszystkim nam sie uda.
|
#2348 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmiana trybu życia może wpłynąć na @. Cytat:
Przy czym bardzo niska temp. po zapłodnieniu może świadczyć o małej produkcji progesteronu przez ciałko żółte, bo to on podnosi nam tempkę w jakieś kilka dni po zapłodnieniu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-12-10 o 18:01 |
|||||
|
|
|
#2349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuje Tequillko A pytała Loni a nie Syla
|
|
#2350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
|
|
|
#2351 |
|
Zadomowienie
|
Freshona Nic mi się nie wyświetliło - łączy z moim wykresem!?
![]() A jakie miałaś temp tak od 23 dc? ![]() Mierzę pierwszy cykl i to od połowy ... mierzę zawsze o 8.00
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2008-12-10 o 18:23 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2352 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
będzie odbrze, ja w to wierzę! Cytat:
|
|
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
ja ogólnie zawsze mam niską temperaturę - pod pachą mierzona to zaledwie 36,00 a w ustach 36,4 - kurcze szkoda że nie mierzyłam od początku wiedziałabym na czym stoje... dodam że wieczorem mam około 37,5
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać, że czytanie historii innych pobudza Ci wyobraźnię. Nie denerwuj się na zapas, to nie pomoże. |
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tempką było różnie - po owu spadała poniżej kreski tzw. wyższych temperatur (np. z 37,1 na 36,9) Przy czym przyznaję, że najniższa temperatura w całym cyklu wynosiła 36,6 Wieczorem ZAWSZE jest wyższa tempka. ja mierzyłam zwykle o 6.00 Edytowane przez freshona Czas edycji: 2008-12-10 o 18:40 |
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dzięki za dobre słowo
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co rozumiem lekarz dał Ci Luteinę niejako na zapas, dla Twojego spokoju, więc jeśli Ci to pomoże psychicznie, bierz. Na pewno nie zaszkodzi. Jeśli wszystko jest ok i dasz radę nie świrować, brać nie musisz.
|
|
|
|
|
#2359 |
|
Rozeznanie
|
Cześc Dziewczyny.
NIe zaglądałam dawno, jakoś czasu nie mam ![]() Muszę powiedziec Wam, że ani @ ani ciąży (Dzwoniłam do gin...mam poczekac jeszcze na @ a jak nie, to będziemy wywoływac ją...chyba tabletkami. Miałyście jakieś doświadczenia podobne? Proszę o wsparcie
|
#2360 |
|
Zadomowienie
|
w przyszłą środę
freshona spróbuje poszukać inaczej - jaki masz nick na 28.pl? Ale tu chyba i tak nie ma wyszukiwarki
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2008-12-10 o 19:11 |
|
|
|
#2361 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Syla wszystko napewno będzie dobrze. Bierz luteinę, lez i staraj się nie denerwować. Ja trzymam kciuki, zeby tym razem było wszystko w porządku Agabil bardzo mi przykro z powodu wyników męża, ale nie poddawaj się. Walcz o to dziecko. Ja wierzę, ze będziesz mamą i to najlepszą na świecie. Może jednak warto zastanowic się nad ta kliniką?? Pozdrawiam Cię ![]() Dziewczyny ja się mniej udzielam, bo chcę w tym miesiącu odpocząc od staranek, ale czytam Was prawie codziennie i trzymam za was ciągle kciuki. szczególnie za pozytywne dwie grube krechy na tescie ciążowym u Tequilly i Mikant. We wtroek idę do gina na kontrole cyklu i muszę z nim pogadać czy tak czasami ta endo nie przerzuciła mi się na inne organy, bo mam niestety takie obawy Trzymajcie za mnie kciuki
|
|
|
|
|
#2362 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A boli cie coś? |
|
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
No a kiedy pęknie?
|
|
|
|
#2364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
To tylko lekarz wie, po wielkości pęcherzyka zmierzonego na USG.
Ale na przestrzeni kilku dni zapewne, skoro zwrócił na to uwagę i o nim powiedział. Cytat:
Musisz to powiedzieć mojemu małżowi. ![]() Próbuj, próbuj. Wiem że się świruje, gdy się czyta. Tak działa nasza psycha. W medyku miałam wszystkie choroby, o których się uczyłam. Nie martw się na zapas, nosisz śliczną, zdrową fasolkę i urodzisz śliczną, zdrową dzidzię. ________ Ja już też się tymi wszystkimi problemami sugeruję chyba. Wczoraj podczas kąpieli poczułam, że ciągnie mnie dół brzucha. Zaraz wyskoczyłam z wody, bo pomyślałam, że faktycznie za ciepła jest jakby co. Teraz znowu czuję, ale już mocniej, ciągnie w dół i krzyż boli, jak na @, a dzień cyklu dopiero 21-szy. Szaleństwo normalnie... Zuźka - zrobiłam Twoją sałatkę. Trochę ją tylko zmodyfikowałam, bo nie miałam kukurydzy (choć myślałam, że mam), zawiera więc: tuńczyka, dwa jajka, ogórka kiszonego, cebulkę i groszek. Z majonezem oczywiście. Mniam.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-12-10 o 20:24 |
|
|
|
|
#2366 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buziaczek dla ciebie na to szaleństwo, oby trwało....
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale serio - uważam, że jesteś oazą cierpliwości i spokoju - lepiej nie da się tego ująć.Tak, urodzę zdrową, śliczną dzidzię Cytat:
![]() Cytat:
Ja czasem dodaję puszkę czerwonej fasoli - nadaje koloru, poza tym ja lubię czerwoną fasolkę .
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

. Powiedział, że na pewno nie zaszkodzi, a w razie czego może pomóc. Więc jak to jest?
Chyba jedziemy na tym samym wózku...
. To samo uslyszalam w maju i wiadomo jak sie skonczylo
. Mierzysz jeszcze tempkę?

okazauje sie ze moja nadzorujaca wraz z mezem jakis czas po slubie (dwudziestoparolatkowie) zaczeli starac sie o dziecko (nie koniecznie z nieodpartej checi posiadania dziecka, ale dlatego ze juz nadeszla najwyzsza pora)- jak po roku nic z tego nie wychodzilo poszli sie przebadac. lekarz powiedzial ze z jej winy nie moga miec dzieci i niestety nie beda mieli
czy zla wczesniejsza diagnoza?lekarz mowil ze z jego punktu widzenia nie bylo mozliwosci zajscia w ciaze no ale nie wazne zaszla w ciaze i to bylo nawazniesze. synek sie urodzil wprawdzie maly i slaby (dostal chyba tylko 6pkt) ale teraz jest 7letnim zdrowym facetem ktory zreszta dzisiaj dostal w szkole pierwsza w zyciu 6 

Wczoraj podczas kąpieli poczułam, że ciągnie mnie dół brzucha. Zaraz wyskoczyłam z wody, bo pomyślałam, że faktycznie za ciepła jest jakby co. Teraz znowu czuję, ale już mocniej, ciągnie w dół i krzyż boli, jak na @, a dzień cyklu dopiero 21-szy.
Ja czasem dodaję puszkę czerwonej fasoli - nadaje koloru, poza tym ja lubię czerwoną fasolkę