![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: WIELKIE ODCHUDZANIE ::: Razem damy Radę!
Cytat:
![]() Kubuś dziękuje za pozdrowienia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Pysiam Gratuluję tego kg ile ja bym dała, żeby zobaczyć kg mnij na wadze... Może zacznę sie spowiadać co jadłam to wychwyciccie jakieś błędy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do babeczek to dobry pomysł ![]() ![]() Jak to Ci pomoze to wklejaj swoj jadłospis....będziemy pomagały, może jesz lub piszesz czego nie można, co jest zakazane ![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Jestem już po sniadanki i po espresso z mleczkiem
![]() p.s Straszna kawoszka ze mnie ![]()
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
Pysia kusisz !!! zaraz Cie zraportuje,ze wszedzie wklejasz te swoje pysznosci
![]() ![]() wczoraj w pore sie opamietalam i obralam sobie marchewy do pracy. przejrzalam lodowke i zdecydowanie mam wsztsko na 2 faze SB,ale kombinuje jak sie tylko da ![]() na obiad salatka z grilowanym kurczakiem i camembertem(ananas wygrzebie,specjalnie nie kroilam drobno ![]() z racji tego,ze lodowka rzadzi sie wlasnymi prawami,nie bedzie tajskiego dania ,ktos mi wszystko ladnie poprzesowal i pozamarzalo ![]() szukam teraz nadzienia do papryki na jutro,czy na SB naprawde nie trzeba ograniczac miesa? mam baraninke i moglabym ja tam upchac.
![]() |
#96 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do bloga....to pomyślę ale od stycznia już nie będę miała czasu nawet na wizaż więc nie wiem czy warto ![]() Cytat:
Marchewka też dozwolona od II fazy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Maatra a ja się pogubiłam na której fazie jesteś ![]()
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
Chcialam oficjalnie oglosic, ze dolaczam do zalogi SB
![]() Ale dopiero od stycznia, pewnie tyle mi zajmie przejrzenie calej tej diety i ogarniecie mniej wiecej co i kiedy i w jakiej fazie ![]() Do tej pory bede Was podgladac i dopingowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
zalamala sie z ta marchewka....
![]() ser jest light... dobrze,ze jeszcze dzis marchewek nie zjadlam... ryzu nie dodam ![]() ![]() ide zrobic liste zakupow ![]()
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1004253 5]Chcialam oficjalnie oglosic, ze dolaczam do zalogi SB
![]() Ale dopiero od stycznia, pewnie tyle mi zajmie przejrzenie calej tej diety i ogarniecie mniej wiecej co i kiedy i w jakiej fazie ![]() Do tej pory bede Was podgladac i dopingowac ![]() taaa lepiej dokladnie poczytac,ja jestem najlepszym przykladem "niedoczytania" miksuje 1 i 2 faze rowno ![]() Pysia ja na 1 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
u, czyżby jakieś większe zmiany się szykowały
![]() a, już wiem, wracasz do pracy... Camembert można ale light, President ma w ofercie, natomiast baraninka odpada, nawet jagnięcina jest "ocenzurowana" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wcale nie musze jesc tej baraniny,TZ dam wiecej ![]() ide pocztac o SB, bo wstyd brac sie do czegos, o czym nie ma sie pojecia ![]() EDIT : to wcale nie moja wina,na watku ktory znalazlam nie ma nic o marchewce i baraninie...ide szukam bardziej szczegolowego opisu
![]() ![]() Edytowane przez maatra Czas edycji: 2008-12-11 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tymi produktami light niestety trzeba bardzo uważać, do producenci eliminując tłuszcz dodają cukier - wyjściem jest dokładne czytanie etykiet, zazwyczaj na początku składu jest to, czego w produkcie jest najwięcej... wina? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
To dzisiaj tak jak wspomniałam 2 babeczki serowe z otrębami +kawa mleko 0.5%
IIs: Jogurt nat activia z truskawkami zmiksowanymi i łyżka otrębów koło 13 kanapka z serkiem topionym light i polędwicą obiad: myślę nad makaronem pełne ziarno z truskawkami (juz wieki makaronu nie jadłam) siłownia a na kolację nie mam pomysłuy jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() malo produktow mam w domu na ta 1 faze same warzywa i 0.5%mleko. troche sie boje,ale zaryzykuje.jestem alergikiem na jajka,pomidory i 100 innych produktow. bede je jesc normalnie na tej diecie,tylko nie wszystkie razem,mam nadzieje,ze to nie wywola efektow ubocznych na mojej skorze, bo ta dieta bardzo mi sie podoba ![]()
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Pysiam też uwielbiam kawkę, ale jak na szybko to rozpuszczalne badziewie :P Taka z ekspresu ze spienionym mleczkiem najczęściej w weekend i na mieście oczywiście obowiązkowo coffe heaven
![]() ![]() Mniej czasu do pracki wracasz?? A Kubuś już do pzredszkola?? Czy trochę za wcześnie bo ile on ma latków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Moona, Matra Cieszę się że dołączacie
![]() ![]() ![]() Moona dlaczego od stycznia naprawdę na opanowanie tej diety nie potrzeba aż miesiąca ![]() No ja sieprzyznam że pomogła mi książka, która kupiłam na allego SB jestem zdecydowanie więcej informacji co można a czego nie i dlaczego ![]() Tak jak Ilonka napisała z produktami light trzeba uwazać, bo często zawierają cukier i mają więcej węglowodanów na rzecz braku tłuszczu ;/ Od stycznia tak wielkie zmiany...wracam do pracy...Kubuś ma dopiero 1rok i 2 miesiące a przedszkole jest od 3 roku życia....Kuba zostanie z babcią ![]() Tu w skrócie MOŻNA NA I FAZIE ( 2 tygodnie- max 3): Wołowina - chude kawałki, np. polędwica wołowa, pręga Wieprzowina - szynka gotowana, polędwica Cielęcina - antrykot, udziec, sznycel Drób - pierś z kurczaka i indyka, szynka z indyka (2 plasterki dziennie) Owoce morza - wszystkie ryby i skorupiaki Warzywa - bakłażan, brokuły, kalafior, fasola, groch, szparagi, szpinak,pomidor,sałata, ogórek,grzyby,papryka,ceb ula,karczochy,brukselka,z ielony groszek,soczewica, soja,seler,por,rzodkiewka Tłuszcze - oliwa z oliwek, olej rzepakowy,olej z siemienia lnianego,olej arachidowy,sezamowy i z orzechów włoskich Słodycze - słodycze bez cukru, do 75 kcal dziennie Jajka - bez ograniczeń Ser - sery light lub bez tłuszczu, twarożek wiejski (1-2% tłuszczu),feta odtłuszczona Mleko,nabial-mleko o zerowej lub max 1% zawartości tłuszczu, jogurty bez cukrowe, bez tłuszczowe, nie więcej niż 2 porcje dziennie.mleko sojowe dozwolone. Ser nie może zawierać więcej niż 6gramów tłuszczu w porcji. Przyprawy -dowole, ale bez dodatku cukru (uwaga na gotowe np do kurczaka, zup, sosów, vegety mają cukier itp.) *Napoje: Kawa naturalna dozwolona, ale ograniczać do 2 filiżanek dziennie, gyż kofeina pobudza wydzielanie insuliny. Kawa bez kofeinowa bez ograniczeń.Takie same zasady dotycz. herbaty. Woda polecana. MOŻNA NA II FAZIE : (do czasu kiedy osiagniemy wymarzona wagę) To co na I fazie oraz: Owoce - brzoskwinie, czereśnie, grejpfruty, pomarańcze, śliwki, truskawki, winogrona,morele, jabłka,kiwi , pomarańcze, gruszki , jagody,melony,mango(unika ć bananów, ananasów,rodzynek, arbuzów, owoców w puszcze i dzemów) Warzywa - drobna fasolka, bób,słodkie ziemniaki, marchew. Nabiał - te same zasady co w I fazie, można dodać do jadłospisu jogurt bez tłuszczowy słodzony substytutem cuktu- jedna porcję dziennie ok 110g. Pieczywo - pieczywo z pełnozoarnise bez cukru,wieloziarnisty,owsi any z otrębami, ryżowe, z ziarnami, Ryż - ryż Basmatii, brązowy lub dziki Mąka-pszenna z pełnego ziarna.Oprócz maki razowej mąka gryczana,ryżowa czy jęczmienna.Zdrowa też jest mąka sojowa czy z ciecierzycy. Makaron-dozwolony makaron z mąki razowej Płatki zbozowe - tradycyjne płatki owsiane nie błyskawiczne, Inne - okazjonalnie gorzka czekolada, czerwone wino wiedza z ksiązki "dieta south beach" A.Agatston
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-12-11 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a możesz napisać na co dokładnie jesteś uczulona, wymieniłaś jajka więc skaza białkowa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Ilonko to II Faza... No jog naturalny, babeczki z twarogiem... Mówisz, że za dużo węgli... Hmm napisze może co wczoraj było to będzie łatwiej ustalić co źle...
ś; omlet pomidor, ser żółty kilka migdałów kanapka (pieczywo ciemne) z szynką, papryka ob: polędwiczki z dziczyzny smaożone na patelni grillowej p: jogurt nat. łyżka owoców k: znowu omlet z pomidorem i fetą bo nie miałam sera białego Jakieś wskazówki?? Dzięki dziewczyny za pomoc naprawdę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj Olcia zdecydowanie lepiej
![]() ![]() ![]() Aaaaaaaa Dziewczynki dodałam opis faz i składników, które można jeść do 1 strony wątku (sa w 1 poście), by było wam łatwiej ![]()
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Ok dzięki wielkie, nie pomyślałam, że te otręby to też węgle... niby mało ich ale jednak... to może dzisiaj zmienie obiadek żeby nie był z makaronem i polece na ćwiczenia a na kolacje białko jakieś może wieśniak albo serek homogenizowany... Tak wiem te warzywa.. Ja szeleje ze szpinakiem ostatnio bo szczerze po I fazie (grecka itp) Już jakoś nie mam pomysłów na te warzywka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chcialam sobie jeszcze pofolgowac przez Swieta i Nowy Rok ![]() A to zglebianie wiedzy SB to taka wymowka miala byc, ale nie przeszlo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jajka,cytrusy,pomidory,os tre przyprawy,ocet,truskawki, czekolada i polowe pominelam, zawsze w trakcie sobie przypominam, ok 24 produktow nie wolno mi jesc ![]() ale jak wynika z moich postow, niekoniczenie sie do tego stosuje... Cytat:
![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1004331 7]ekhem ekhem, jakby to napisac ![]() Chcialam sobie jeszcze pofolgowac przez Swieta i Nowy Rok ![]() A to zglebianie wiedzy SB to taka wymowka miala byc, ale nie przeszlo ![]() taaaaaaaaaaaa,a ja obliczylam,ze akurat na swieta wkrocze w 2 faze,wiec zle nie bedzie ![]() EDIT : ide do supermarmarketu kupic indyka i serek twarogowy ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez maatra Czas edycji: 2008-12-11 o 11:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziewczyny czy mozna gdzies na necie poczytać większe kawałki tej ksiazki?Są gdzieś dostępne?
http://www.allegro.pl/item494216692_dieta_south _beach_przewodnik_agatsto n_nowa.html
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
obawiam się, że nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
witam dziewczyny
![]() ja juz po sniadanku ![]() ![]() czy moge to jesc na 1 fazie ?? 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego 2 zmielone ząbki czosnku 1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny 1/2 łyżeczki otartej skórki z limonki 2 szklanki pokrojonych w plasterki czubków szparagów (niestety nie znalazłam mrożonych, dlatego użyłam całych szparagów ze słoika, pokrojonych w małe kawałki) 1 szklanka połówek małych pieczarek 1 mała czerwona papryka pomidorowa pokrojona w cienkie paski 1 mała główka kapusty chińskiej (bok choy): łodygi pokrojone w plasterki, a liście pozostawione w całości (nie znalazłam takiej kapusty, użyłam więc niedużej pekińskiej, skroiłam 3/4 główki) 1/4 niesolonych orzechów arachidowych 1/2 łyżeczki pokruszonych płatków czerwonej papryki (ja dałam pop trochu zmielonej papryki ostrej i słodkiej) 1 łyżka sosu sojowego (light) 1 łyżka świeżego soku z limonki 1 łyżka świeżego soku z cytryny 1 mały pęczek świeżej bazylii, pokrojonej w paski mialam sobie to darowac, bo szparagi mi zamarzly,ale w sklepie byly akurat w promocji,wiec stwierdzilam,ze to znak ![]() ![]() tez przydalabym mi sie ksiazka, chociaz z 2 str znalazlam caly watek poswiecony przepisom.jest ich tyleeee,ze na kilka miesiecy mi wystarczy ![]()
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ma być sałatka czy curry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wsciekla jestem,juz to robic zaczelam. no wlasnie nie wiem w jakiej formie sie to je, kolezanka wrzucila przepis i nic wiecej nie napisala. ja myslalm,ze zjem to jako zupe-sos ![]() edit. faktycznie przydalaby mi sie ksiazka
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.