WIELKIE ODCHUDZANIE ::: Razem damy Radę! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-10, 21:14   #91
pysiamn
Zakorzenienie

Dot.: WIELKIE ODCHUDZANIE ::: Razem damy Radę!

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Chciałam Ci napisać, że fajny ten Twój wąteczek, pokazujesz jak smaczna jest dieta SB.
Ściskam Cię i pozdrawiam Kubusia i oczywiście powodzenia!
Dziękuje Rosalyn Miło Cię tu widzieć....
Kubuś dziękuje za pozdrowienia

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 07:54   #92
OlcikL
Raczkowanie

Pysiam Gratuluję tego kg ile ja bym dała, żeby zobaczyć kg mnij na wadze... Może zacznę sie spowiadać co jadłam to wychwyciccie jakieś błędy Ja zrobiłam babeczki szpinakowe i babeczki serowo owsiane naprawdę smaczne do kawki Mam zamiar je mieć w pogotowiu, gdy będą się zajdać ciastami Ja wtedy wyciągnę dietetyczną babeczkę i nie będzie mi ślinka lecieć. Ogólnie dziecwzyny gratuluję wam tych kg któe ubywają Wtedy wiadomo, że warto
OlcikL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 08:00   #93
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlcikL Pokaż wiadomość
Pysiam Gratuluję tego kg ile ja bym dała, żeby zobaczyć kg mnij na wadze... Może zacznę sie spowiadać co jadłam to wychwyciccie jakieś błędy Ja zrobiłam babeczki szpinakowe i babeczki serowo owsiane naprawdę smaczne do kawki Mam zamiar je mieć w pogotowiu, gdy będą się zajdać ciastami Ja wtedy wyciągnę dietetyczną babeczkę i nie będzie mi ślinka lecieć. Ogólnie dziecwzyny gratuluję wam tych kg któe ubywają Wtedy wiadomo, że warto
Olcik dziękuje U ciebie waga z pewnościąteż niebawem pokaze mniej

Co do babeczek to dobry pomysł ja też mam ochotę na coś słodkiego, mącznego to piekę pierniczek SB i wiem że jedząc go niegrzeszę

Jak to Ci pomoze to wklejaj swoj jadłospis....będziemy pomagały, może jesz lub piszesz czego nie można, co jest zakazane

*** -12,5kg***
Stary 2008-12-11, 09:06   #94
pysiamn
Zakorzenienie

Jestem już po sniadanki i po espresso z mleczkiem

p.s Straszna kawoszka ze mnie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kawa z mlekiem - cętki 1.jpg (49,9 KB, 98 załadowań)

*** -12,5kg***
Stary 2008-12-11, 09:25   #95
maatra
Wtajemniczenie

Pysia kusisz !!! zaraz Cie zraportuje,ze wszedzie wklejasz te swoje pysznosci pomysl z blogiem genialny,nie bede musiala skakac po wszystkich watkach,zeby znalesc Twoje przepisiki

wczoraj w pore sie opamietalam i obralam sobie marchewy do pracy. przejrzalam lodowke i zdecydowanie mam wsztsko na 2 faze SB,ale kombinuje jak sie tylko da

na obiad salatka z grilowanym kurczakiem i camembertem(ananas wygrzebie,specjalnie nie kroilam drobno )

z racji tego,ze lodowka rzadzi sie wlasnymi prawami,nie bedzie tajskiego dania ,ktos mi wszystko ladnie poprzesowal i pozamarzalo no i kapusty nie mam...

szukam teraz nadzienia do papryki na jutro,czy na SB naprawde nie trzeba ograniczac miesa? mam baraninke i moglabym ja tam upchac.
Stary 2008-12-11, 09:31   #96
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
Pysia kusisz !!! zaraz Cie zraportuje,ze wszedzie wklejasz te swoje pysznosci pomysl z blogiem genialny,nie bede musiala skakac po wszystkich watkach,zeby znalesc Twoje przepisiki
A pokuszę
Co do bloga....to pomyślę ale od stycznia już nie będę miała czasu nawet na wizaż więc nie wiem czy warto

Cytat:
wczoraj w pore sie opamietalam i obralam sobie marchewy do pracy. przejrzalam lodowke i zdecydowanie mam wsztsko na 2 faze SB,ale kombinuje jak sie tylko da
Włascie to co piszesz raczej II fazowo wygląda niż na I fazie
Marchewka też dozwolona od II fazy

Cytat:
na obiad salatka z grilowanym kurczakiem i camembertem(ananas wygrzebie,specjalnie nie kroilam drobno )
Ananase trzeba wygrzebać a nie wiem czy ser camember można, raczej nie

Cytat:
szukam teraz nadzienia do papryki na jutro,czy na SB naprawde nie trzeba ograniczac miesa? mam baraninke i moglabym ja tam upchac.
To zależy jak IIfazowo to mozna mięsko i ryż basmatii(dozwolony od II fazy) jak I fazowo to tylko mięsko, i warzywa, pieczarki, cebulka ew. starty zółty ser musowo- odtłuszczony

Maatra a ja się pogubiłam na której fazie jesteś

*** -12,5kg***
Stary 2008-12-11, 09:41   #97
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Konto usunięte

Chcialam oficjalnie oglosic, ze dolaczam do zalogi SB
Ale dopiero od stycznia, pewnie tyle mi zajmie przejrzenie calej tej diety i ogarniecie mniej wiecej co i kiedy i w jakiej fazie
Do tej pory bede Was podgladac i dopingowac
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 09:42   #98
maatra
Wtajemniczenie

zalamala sie z ta marchewka....
ser jest light...
dobrze,ze jeszcze dzis marchewek nie zjadlam...
ryzu nie dodam tyle zapamietalam
ide zrobic liste zakupow
Stary 2008-12-11, 09:45   #99
maatra
Wtajemniczenie

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1004253 5]Chcialam oficjalnie oglosic, ze dolaczam do zalogi SB
Ale dopiero od stycznia, pewnie tyle mi zajmie przejrzenie calej tej diety i ogarniecie mniej wiecej co i kiedy i w jakiej fazie
Do tej pory bede Was podgladac i dopingowac [/quote]

taaa lepiej dokladnie poczytac,ja jestem najlepszym przykladem "niedoczytania" miksuje 1 i 2 faze rowno

Pysia ja na 1 zaczynam od dzis, bo wczoraj kiepski wstep mialam ide zobaczyc, czy w ogole ta salatka to sie na obiad nadaje
Stary 2008-12-11, 09:45   #100
IlonaP
Zakorzenienie

u, czyżby jakieś większe zmiany się szykowały
a, już wiem, wracasz do pracy...

Camembert można ale light, President ma w ofercie, natomiast baraninka odpada, nawet jagnięcina jest "ocenzurowana"
Stary 2008-12-11, 09:48   #101
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
u, czyżby jakieś większe zmiany się szykowały
a, już wiem, wracasz do pracy...

Camembert można ale light, President ma w ofercie, natomiast baraninka odpada, nawet jagnięcina jest "ocenzurowana"
mieszkam w uk i tu na szczescie mamy nawet musztarde light,coraz wiecej produktow jest nawet ekstra light

wcale nie musze jesc tej baraniny,TZ dam wiecej

ide pocztac o SB, bo wstyd brac sie do czegos, o czym nie ma sie pojecia

EDIT : to wcale nie moja wina,na watku ktory znalazlam nie ma nic o marchewce i baraninie...ide szukam bardziej szczegolowego opisu

Edytowane przez maatra
Czas edycji: 2008-12-11 o 09:50
maatra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-11, 09:50   #102
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
mieszkam w uk i tu na szczescie mamy nawet musztarde light,coraz wiecej produktow jest nawet ekstra light

wcale nie musze jesc tej baraniny,TZ dam wiecej

ide pocztac o SB, bo wstyd brac sie do czegos, o czym nie ma sie pojecia
fakt, nie spojrzałam
z tymi produktami light niestety trzeba bardzo uważać, do producenci eliminując tłuszcz dodają cukier - wyjściem jest dokładne czytanie etykiet, zazwyczaj na początku składu jest to, czego w produkcie jest najwięcej...

wina? - pytaj, zawsze ktoś odp
Stary 2008-12-11, 09:57   #103
OlcikL
Raczkowanie

To dzisiaj tak jak wspomniałam 2 babeczki serowe z otrębami +kawa mleko 0.5%
IIs: Jogurt nat activia z truskawkami zmiksowanymi i łyżka otrębów
koło 13 kanapka z serkiem topionym light i polędwicą
obiad: myślę nad makaronem pełne ziarno z truskawkami (juz wieki makaronu nie jadłam)
siłownia a na kolację nie mam pomysłuy jeszcze
Stary 2008-12-11, 09:59   #104
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
fakt, nie spojrzałam
z tymi produktami light niestety trzeba bardzo uważać, do producenci eliminując tłuszcz dodają cukier - wyjściem jest dokładne czytanie etykiet, zazwyczaj na początku składu jest to, czego w produkcie jest najwięcej...

wina? - pytaj, zawsze ktoś odp
na szczescie na wiekszosci opakowan jest dokladne info : ile tluszczu,soli,cukru i np kalori w 1/2 produktu .takie koleczko podzielone na trojkaciki,dzieki temu widac bardzo przejrzyscie

malo produktow mam w domu na ta 1 faze same warzywa i 0.5%mleko.
troche sie boje,ale zaryzykuje.jestem alergikiem na jajka,pomidory i 100 innych produktow. bede je jesc normalnie na tej diecie,tylko nie wszystkie razem,mam nadzieje,ze to nie wywola efektow ubocznych na mojej skorze, bo ta dieta bardzo mi sie podoba
Stary 2008-12-11, 10:02   #105
OlcikL
Raczkowanie

Pysiam też uwielbiam kawkę, ale jak na szybko to rozpuszczalne badziewie :P Taka z ekspresu ze spienionym mleczkiem najczęściej w weekend i na mieście oczywiście obowiązkowo coffe heaven (z odtluszczonym mlekiem )
Mniej czasu do pracki wracasz?? A Kubuś już do pzredszkola?? Czy trochę za wcześnie bo ile on ma latków
Stary 2008-12-11, 10:18   #106
pysiamn
Zakorzenienie

Moona, Matra Cieszę się że dołączacie

Moona dlaczego od stycznia naprawdę na opanowanie tej diety nie potrzeba aż miesiąca mi starczyły dwa dni..........

No ja sieprzyznam że pomogła mi książka, która kupiłam na allego SB jestem zdecydowanie więcej informacji co można a czego nie i dlaczego

Tak jak Ilonka napisała z produktami light trzeba uwazać, bo często zawierają cukier i mają więcej węglowodanów na rzecz braku tłuszczu ;/

Od stycznia tak wielkie zmiany...wracam do pracy...Kubuś ma dopiero 1rok i 2 miesiące a przedszkole jest od 3 roku życia....Kuba zostanie z babcią

Tu w skrócie MOŻNA NA I FAZIE ( 2 tygodnie- max 3):

Wołowina - chude kawałki, np. polędwica wołowa, pręga
Wieprzowina - szynka gotowana, polędwica
Cielęcina - antrykot, udziec, sznycel
Drób - pierś z kurczaka i indyka, szynka z indyka (2 plasterki dziennie)
Owoce morza - wszystkie ryby i skorupiaki
Warzywa - bakłażan, brokuły, kalafior, fasola, groch, szparagi, szpinak,pomidor,sałata, ogórek,grzyby,papryka,ceb ula,karczochy,brukselka,z ielony groszek,soczewica, soja,seler,por,rzodkiewka
Tłuszcze - oliwa z oliwek, olej rzepakowy,olej z siemienia lnianego,olej arachidowy,sezamowy i z orzechów włoskich
Słodycze - słodycze bez cukru, do 75 kcal dziennie
Jajka - bez ograniczeń
Ser - sery light lub bez tłuszczu, twarożek wiejski (1-2% tłuszczu),feta odtłuszczona
Mleko,nabial-mleko o zerowej lub max 1% zawartości tłuszczu, jogurty bez cukrowe, bez tłuszczowe, nie więcej niż 2 porcje dziennie.mleko sojowe dozwolone. Ser nie może zawierać więcej niż 6gramów tłuszczu w porcji.
Przyprawy -dowole, ale bez dodatku cukru (uwaga na gotowe np do kurczaka, zup, sosów, vegety mają cukier itp.)

*Napoje:
Kawa naturalna dozwolona, ale ograniczać do 2 filiżanek dziennie, gyż kofeina pobudza wydzielanie insuliny. Kawa bez kofeinowa bez ograniczeń.Takie same zasady dotycz. herbaty. Woda polecana.

MOŻNA NA II FAZIE : (do czasu kiedy osiagniemy wymarzona wagę)

To co na I fazie oraz:
Owoce - brzoskwinie, czereśnie, grejpfruty, pomarańcze, śliwki, truskawki, winogrona,morele, jabłka,kiwi , pomarańcze, gruszki , jagody,melony,mango(unika ć bananów, ananasów,rodzynek, arbuzów, owoców w puszcze i dzemów)
Warzywa - drobna fasolka, bób,słodkie ziemniaki, marchew.
Nabiał - te same zasady co w I fazie, można dodać do jadłospisu jogurt bez tłuszczowy słodzony substytutem cuktu- jedna porcję dziennie ok 110g.
Pieczywo - pieczywo z pełnozoarnise bez cukru,wieloziarnisty,owsi any z otrębami, ryżowe, z ziarnami,
Ryż - ryż Basmatii, brązowy lub dziki
Mąka-pszenna z pełnego ziarna.Oprócz maki razowej mąka gryczana,ryżowa czy jęczmienna.Zdrowa też jest mąka sojowa czy z ciecierzycy.
Makaron-dozwolony makaron z mąki razowej
Płatki zbozowe - tradycyjne płatki owsiane nie błyskawiczne,
Inne - okazjonalnie gorzka czekolada, czerwone wino

wiedza z ksiązki "dieta south beach" A.Agatston

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2008-12-11 o 10:50
Stary 2008-12-11, 10:35   #107
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
To dzisiaj tak jak wspomniałam 2 babeczki serowe z otrębami +kawa mleko 0.5%
IIs: Jogurt nat activia z truskawkami zmiksowanymi i łyżka otrębów
koło 13 kanapka z serkiem topionym light i polędwicą
obiad: myślę nad makaronem pełne ziarno z truskawkami (juz wieki makaronu nie jadłam)
siłownia a na kolację nie mam pomysłuy jeszcze
a która to faza, bo ja widzę same węgle i prawie zero białka

Cytat:
na szczescie na wiekszosci opakowan jest dokladne info : ile tluszczu,soli,cukru i np kalori w 1/2 produktu .takie koleczko podzielone na trojkaciki,dzieki temu widac bardzo przejrzyscie

malo produktow mam w domu na ta 1 faze same warzywa i 0.5%mleko.
troche sie boje,ale zaryzykuje.jestem alergikiem na jajka,pomidory i 100 innych produktow. bede je jesc normalnie na tej diecie,tylko nie wszystkie razem,mam nadzieje,ze to nie wywola efektow ubocznych na mojej skorze, bo ta dieta bardzo mi sie podoba
jeśli jesteś alergikiem, to nie powinnaś jeść alergenów, nie ważne czy razem czy osobno
a możesz napisać na co dokładnie jesteś uczulona, wymieniłaś jajka więc skaza białkowa
Stary 2008-12-11, 10:54   #108
OlcikL
Raczkowanie

Ilonko to II Faza... No jog naturalny, babeczki z twarogiem... Mówisz, że za dużo węgli... Hmm napisze może co wczoraj było to będzie łatwiej ustalić co źle...
ś; omlet pomidor, ser żółty
kilka migdałów
kanapka (pieczywo ciemne) z szynką, papryka
ob: polędwiczki z dziczyzny smaożone na patelni grillowej
p: jogurt nat. łyżka owoców
k: znowu omlet z pomidorem i fetą bo nie miałam sera białego
Jakieś wskazówki?? Dzięki dziewczyny za pomoc naprawdę...
Stary 2008-12-11, 11:07   #109
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Ilonko to II Faza... No jog naturalny, babeczki z twarogiem... Mówisz, że za dużo węgli... Hmm napisze może co wczoraj było to będzie łatwiej ustalić co źle...
ś; omlet pomidor, ser żółty - dołożyłabym cebulkę, liść sałaty ...
kilka migdałów
kanapka (pieczywo ciemne) z szynką, papryka - też jeszcze coś zielonego
ob: polędwiczki z dziczyzny smaożone na patelni grillowej - tu już brak jakiekokolwiek warzywa, np. puree z kalafiora, brokuły, pieczarki, cukinia - ma być kolorowo
p: jogurt nat. łyżka owoców
k: znowu omlet z pomidorem i fetą bo nie miałam sera białego - feta ok byle ligh, i znów jeszcze koloru, koloru
Jakieś wskazówki?? Dzięki dziewczyny za pomoc naprawdę...
tu już ładnie, dołóż jeszcze jakieś zieleniny, sałata lodowa, pekinka, kapusta kwaszona, na talerzu ma być kolorowo, do warzyw łyżeczka oliwy czy innego zdrowego tłuszczu nie zaszkodzi - witaminy rozpuszczają się w tłuszczach, na surową marchewkę też możesz sobie pozwolić
Stary 2008-12-11, 11:11   #110
pysiamn
Zakorzenienie

Wczoraj Olcia zdecydowanie lepiej Ilonka ma rację nie nalezy zapominać o kolorowych warzywach...stanowią źródłowitaminy C i prowitaminy A, a także błonnika i składników mineralnych

Aaaaaaaa Dziewczynki dodałam opis faz i składników, które można jeść do 1 strony wątku (sa w 1 poście), by było wam łatwiej

*** -12,5kg***
Stary 2008-12-11, 11:16   #111
OlcikL
Raczkowanie

Ok dzięki wielkie, nie pomyślałam, że te otręby to też węgle... niby mało ich ale jednak... to może dzisiaj zmienie obiadek żeby nie był z makaronem i polece na ćwiczenia a na kolacje białko jakieś może wieśniak albo serek homogenizowany... Tak wiem te warzywa.. Ja szeleje ze szpinakiem ostatnio bo szczerze po I fazie (grecka itp) Już jakoś nie mam pomysłów na te warzywka Ale już zaczynam o nich myśleć i urozmaicam Buziaki zabieram się do pracy
Stary 2008-12-11, 11:25   #112
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

Moona dlaczego od stycznia naprawdę na opanowanie tej diety nie potrzeba aż miesiąca mi starczyły dwa dni..........
ekhem ekhem, jakby to napisac
Chcialam sobie jeszcze pofolgowac przez Swieta i Nowy Rok
A to zglebianie wiedzy SB to taka wymowka miala byc, ale nie przeszlo
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 11:53   #113
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
jeśli jesteś alergikiem, to nie powinnaś jeść alergenów, nie ważne czy razem czy osobno
a możesz napisać na co dokładnie jesteś uczulona, wymieniłaś jajka więc skaza białkowa
tylko,ze ja polowy produktow nie powinnam jesc
jajka,cytrusy,pomidory,os tre przyprawy,ocet,truskawki, czekolada i polowe pominelam, zawsze w trakcie sobie przypominam, ok 24 produktow nie wolno mi jesc
ale jak wynika z moich postow, niekoniczenie sie do tego stosuje...
Cytat:
Aaaaaaaa Dziewczynki dodałam opis faz i składników, które można jeść do 1 strony wątku (sa w 1 poście), by było wam łatwiej
dobra robota Pysiu

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1004331 7]ekhem ekhem, jakby to napisac
Chcialam sobie jeszcze pofolgowac przez Swieta i Nowy Rok
A to zglebianie wiedzy SB to taka wymowka miala byc, ale nie przeszlo [/quote]
taaaaaaaaaaaa,a ja obliczylam,ze akurat na swieta wkrocze w 2 faze,wiec zle nie bedzie

EDIT : ide do supermarmarketu kupic indyka i serek twarogowy milego dnia dziewczyny,ja wpadne jutro na drzemce dziecia

Edytowane przez maatra
Czas edycji: 2008-12-11 o 11:56
maatra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 19:46   #114
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

Cytat:

Tak jak Ilonka napisała z produktami light trzeba uwazać, bo często zawierają cukier i mają więcej węglowodanów na rzecz braku tłuszczu ;/
no a jak wiadomo...tluszczu w tluszcz sie nie zamieni a z weglowodanow baardzo latwo... ja dzisiaj zastanawialam sie na serkiem wiejskim light mial ok 0,4% tluszczu ale...ok 5g weglowodanow;/ i wzielam zwykly z 2g weglowodaow i 5% tluszczu

xxolushiaxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-12, 08:26   #115
iza251
Zakorzenienie

Question Dot.: WIELKIE ODCHUDZANIE ::: Razem damy Radę!

Dziewczyny czy mozna gdzies na necie poczytać większe kawałki tej ksiazki?Są gdzieś dostępne?
http://www.allegro.pl/item494216692_dieta_south _beach_przewodnik_agatsto n_nowa.html
Stary 2008-12-12, 08:29   #116
IlonaP
Zakorzenienie

obawiam się, że nie
Stary 2008-12-12, 08:50   #117
maatra
Wtajemniczenie

witam dziewczyny

ja juz po sniadanku od rana w kuchni siedze i wymyslam.genilna dieta

czy moge to jesc na 1 fazie ??
1 puszka (400 ml) mleka kokosowego
2 zmielone ząbki czosnku
1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny
1/2 łyżeczki otartej skórki z limonki
2 szklanki pokrojonych w plasterki czubków szparagów (niestety nie znalazłam mrożonych, dlatego użyłam całych szparagów ze słoika, pokrojonych w małe kawałki)
1 szklanka połówek małych pieczarek
1 mała czerwona papryka pomidorowa pokrojona w cienkie paski
1 mała główka kapusty chińskiej (bok choy): łodygi pokrojone w plasterki, a liście pozostawione w całości (nie znalazłam takiej kapusty, użyłam więc niedużej pekińskiej, skroiłam 3/4 główki)
1/4 niesolonych orzechów arachidowych
1/2 łyżeczki pokruszonych płatków czerwonej papryki (ja dałam pop trochu zmielonej papryki ostrej i słodkiej)
1 łyżka sosu sojowego (light)
1 łyżka świeżego soku z limonki
1 łyżka świeżego soku z cytryny
1 mały pęczek świeżej bazylii, pokrojonej w paski

mialam sobie to darowac, bo szparagi mi zamarzly,ale w sklepie byly akurat w promocji,wiec stwierdzilam,ze to znak zaraz biore sie za nadziewanie papryczek na jutro

tez przydalabym mi sie ksiazka, chociaz z 2 str znalazlam caly watek poswiecony przepisom.jest ich tyleeee,ze na kilka miesiecy mi wystarczy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-12, 08:56   #118
iza251
Zakorzenienie

Smile Dot.: WIELKIE ODCHUDZANIE ::: Razem damy Radę!

Cytat:
obawiam się, że nie
No nic Zamówię sobie,bo z pewnością warto
Stary 2008-12-12, 09:13   #119
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
witam dziewczyny

ja juz po sniadanku od rana w kuchni siedze i wymyslam.genilna dieta

czy moge to jesc na 1 fazie ??
1 puszka (400 ml) mleka kokosowego
2 zmielone ząbki czosnku
1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny
1/2 łyżeczki otartej skórki z limonki
2 szklanki pokrojonych w plasterki czubków szparagów (niestety nie znalazłam mrożonych, dlatego użyłam całych szparagów ze słoika, pokrojonych w małe kawałki)
1 szklanka połówek małych pieczarek
1 mała czerwona papryka pomidorowa pokrojona w cienkie paski
1 mała główka kapusty chińskiej (bok choy): łodygi pokrojone w plasterki, a liście pozostawione w całości (nie znalazłam takiej kapusty, użyłam więc niedużej pekińskiej, skroiłam 3/4 główki)
1/4 niesolonych orzechów arachidowych
1/2 łyżeczki pokruszonych płatków czerwonej papryki (ja dałam pop trochu zmielonej papryki ostrej i słodkiej)
1 łyżka sosu sojowego (light)
1 łyżka świeżego soku z limonki
1 łyżka świeżego soku z cytryny
1 mały pęczek świeżej bazylii, pokrojonej w paski

mialam sobie to darowac, bo szparagi mi zamarzly,ale w sklepie byly akurat w promocji,wiec stwierdzilam,ze to znak zaraz biore sie za nadziewanie papryczek na jutro

tez przydalabym mi sie ksiazka, chociaz z 2 str znalazlam caly watek poswiecony przepisom.jest ich tyleeee,ze na kilka miesiecy mi wystarczy
mleczko kokosowe jest zabronione i na I i na II fazie
to ma być sałatka czy curry
Stary 2008-12-12, 09:23   #120
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
mleczko kokosowe jest zabronione i na I i na II fazie
to ma być sałatka czy curry

wsciekla jestem,juz to robic zaczelam.
no wlasnie nie wiem w jakiej formie sie to je, kolezanka wrzucila przepis i nic wiecej nie napisala. ja myslalm,ze zjem to jako zupe-sos a Tz ugotuje makaron ryzowy.

edit. faktycznie przydalaby mi sie ksiazka

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości