|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..
effa moze to dziwnie zabrzmi ale zazdroszcze ci tego nocnego sprzatania
![]() ![]() ![]() ![]() a dzis taka nieprzytomna wstalam ze az przykro ![]() ![]() wczoraj zrobilam babeczki owsiane wg przepisu bambi i dzis juz 2 wszamalam - jak na sniadoanko to znakomite ![]() ![]() ![]() Morelko fajnie ze ci lepiej, Czekoladko ty tez zdrowiej... i kogos tu jeszcze chyba radlo boli.... to ja polecam takiego niby snickersa ![]() ![]() ![]() live nalesniki wygladaja calkiem dobrze ![]() ![]() a i czesto w ksiazkach kucharskich jest taki rozdzial gdzie pisze jakie ziola jaki smak daja i do czego je sie najczesciej dodaje ![]() ![]() ![]() ![]() milego dnia ![]() bambi przyznam sie bez bicia ze ci tego wypadu na narty troche zazdroszcze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2008-12-11 o 06:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Rozeznanie
|
witam plażowiczki
zjadłam cały brie light ![]() ubrałam juz tez dzis choineczke w pracy z koleżanką ![]() wogóle udziela mi się świąteczne szaleństwo... może to dziwne ale ja bardziej od Świąt lubie to przedświąteczne zamieszanie... w Święta mi żal że to juz koniec ![]() ![]() jutro sie waże, modle się żeby 75 sie utrzymało, choć mogłoby być mniej... bo moje SB często faszeruje grzeszkami... niby zasad sie trzymam ale, ale, ale... miłego dnia leseczki ![]()
#4233 |
Wtajemniczenie
|
[quote=natalaplo;10041510]witam plażowiczki
zjadłam cały brie light ![]() a jak powiemy, że nie można to co ![]() ![]() Ja na śniadanie zmęczyłam 3 kromki razowca z twarogiem i ogórkiem. Pisze "zmęczyłam" - bo znowu przeziębiona jestem, węzły spuchnięte i gardło masakrycznie boli ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Rozeznanie
|
![]() no to mnie okłam ![]() ale te brie light mają zaledwie 12 % tłuszczu, zreszta to tylko wyskok ![]() zdrowiej ninaad ![]() a pozostałe plazowiczki wstaaaaaawac!!! ![]() Djana tez dzis nerwowo spałam i jestem po kawce a oczka sie kleją... ale mój kociak jest chory i ciągle musiałam sprawdzac czy wszystko z moim niuńkiem ok...
#4235 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem, co to znaczy ![]() ![]() Cytat:
![]() a odnośnie tego miodu, to niestety w takiej postaci może jeszcze bardziej podrażnić gardło ![]() Cytat:
![]() ![]() zdrówka, Ninaad ![]() a my dziś wszyscy jak jeden mąż zaspaliśmy ![]() wypiłam herbatę z mlekiem, wzięłam TLII [kurcze, przed śniadaniem to jakoś wezmę ale przed obiadem ciągle zapominam ![]() Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2008-12-11 o 08:02 Powód: zdjęcie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Raczkowanie
|
To i ja się z Wami kobitki przywitam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja wstałam o 8, czyli wcześnie, bo do pracy dopiero na 12:45. Wczoraj upiekłam pierś kurczaka z farszem serowo-jajecznym, o rany! pyszne było! I jeszcze 1 roladka mi została! A dziś robię zupę z soczewicy wg przepisu Cykady. Fajny ten przepis na miodowego snickersa na gardło - tak się leczyć to sama przyjemność, może spróbuję, chociaż z moim gardłem już lepiej bo biorę antybiotyk. Dziś oficjalnie zaczynam II fazę, właściwie będzie to polegało na tym, że dodam jeden owoc i jedną porcję dobrych węglowodanów dziennie. Dobre podejście? Bo oczywiście chcę chudnąć dalej. Nie wiem ile schudłam, bo ani przed dietą, an w trakcie 1 fazy się nie ważyłam, i nadal się nie zważę - jakoś dobrze mi z tym. Poza tym nie mam wagi i najwcześniej dopiero w Wigilię. Ja też jestem śpiąca dziś, bo też się ciągle budziłam, ciekawe, pewnie będzie cały senny dzień... Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Zadomowienie
|
ilona ja to zazwyczja sobie robie wtedy jak mnie masakrycznie gardlo boli i drapie, tak ze nie moge przestac kaszlec... wpadlam na to kiedy sie zastnawialam jak zzrobic zeby miod lepiej gardlo oblepial
![]() ![]() ![]() olcik wpadlam na dokladnie ten sam pomysl - zurawina do tych owsianych babeczek ![]() ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2008-12-11 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
hey
![]() Ja tak na chwilkę ![]() Czytam babeczki, kurczak z farszem itp ![]() ![]() Muszę iść obudzić synka i iść na śniadanie...........konie cznie z espresso ![]() p.s Dla chorusków duży ![]() ![]()
#4240 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak wykończę gofry to zrobię rzeczone babeczki ![]() Cytat:
Cytat:
ja osobiście uwielbiam, moi dziadkowie mieli pasiekę więc ja prktycznie na miodzie wychowana [i na rybach ![]() do tych babeczek też figa suszona powinna być niezła IG35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
Ilonko dopiero teraz dostrzegłam twoje gofry
![]() ![]() ![]()
#4242 |
Zadomowienie
|
I ja jestem - juz z pracy
![]() Paprak - no spalam jak zabita ![]() ![]() Djana, ja tez sie zawsze uczylam w nocy. Teraz mam czas tylko wieczorem, a jak jeszcze tz ma nocna sluzbe, to w ogole jakos wiecej czasu mam ![]() ![]() A tak poslucham muzyki, wylaczam myslenie i skupiam sie tylko na tym, czy dac pieprz ziolowy, czy bialy, czy to, czy tamto wyrzucic ![]() Ilona tez zaczelam lykac TLII. Od wczoraj. Przez jaki okres czasu powinno sie je brac? Gofry - boskie, moze w weekend zrobie ![]() Zdrowka wszystkim chorowitkom!!!! Cebulowki wyszly calkiem dobre ![]() ![]() Nie waze sie do Świat, zobacze, co sie bedzie dzialo... Milego dzienia.
#4243 |
Zadomowienie
|
haha effa widze ze pod tym wzgledem to jak siostry jestesmy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() on w ogole ma rozbrajajace podejscie - wszystko chce robic "ze mna", np. jak mu mowie ja ugotuje ty posprzataj pokoj, to on mi na to "to ja ci pomoge a potem razem pokoj posprzatamy" - rozkalda mnie tym na lopatki ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2008-12-11 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ALe masz racje, nie ma co marudzic ![]() ![]()
![]() |
#4245 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki,
ja sie dzis dosc pozno melduje, bo jakos tak ostatnio mi sie do pracy przysypia, i zanim zrobie sniadanko, zanim sie tu oporzadze, to zlatuje, chyba juz calkowicie gosrko-swiatecznie sie czuje ![]() wczoraj sie zastanawialam, czemu mi ta waga tak stanela, i stoi i stoi i litosic nie ma i znalazlam odpowiedz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bo jakby sie zaglebic, to wiem co mi wolno a czego nie, nie jem juz w ogole bialego pieczywa, zwyklych makaronow i ryzu, unikam cukru w produktach, sery wybieram o niskiej zawartosci tluszczu, czasami zjem orzechy, uzywam tylko oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek, dbam o obecnoc warzyw w domu, duzo jajek i serkow wiejskich, biala maka i produkty przetworzone sa dla mnie jak parzace meduzy, ktorych sie nie tykam ![]() ![]() ![]() ![]() jak ide na imprezke lub do kumpeli, to nie odmawiam jej smakolykow, wypije drinaska, whisky, nawet czasami z cola, wizyta w centrum handlowym zawsze konczy sie lodami lub wizyta w pijalni czekolady, ale sa to oczywiscie przypadki sporadyczne, bo przeciez nei robi sie tego codziennie ![]() ![]() ![]() wiec wydaje mi sie ze tak wyglada chyba faza trzecia, na drugiej nie powinno sie tak folgowac ![]() wiec musze jeszcze znalezc czas zeby ladnie zaliczyc faze druga, tylko kiedy, jak teraz wyjazd, potem Swieta i Sylwester?chyba dopiero w styczniu?
![]() |
#4246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no teraz wyobraź sobie jak stoi dwoje i jeszcze się kłócą, co które ma przynieść i koniec końców np. jajko zamiast w misce ląduje ślicznie na podłodze ![]() w piekarniku właśnie piecze się chlebek Nigelli, a wieczorem mam zamiar upiec pumpernikiel Bambi, jakby nie patrzył to te Twoje rozważania słuszne są ![]() postabilizuj się jeszcze do końca roku a potem... sama wiesz ![]() Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2008-12-11 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Zadomowienie
|
Ilonka tego sie obawiam
![]() ![]() ![]() Bambii widzisz, a ja na II fazie grzecznie uwazam na wegle. Jem je do maks 14.00 i nie w jakies wielkiej ilosci, a waga stoi.. Nic, zrobilam podejscie do TLII. Jasne, ze wazne, ze nie dzie w gore, ale ja chce, zeby tez spadala. Jak juz wyzej pisalam, odpuszczam wazenie do Świat, a z drugiej strony, moze weglowodany powyzej IG 35 nie sa dla mnie przy stracie wagi, a przy utrzymniu jak najbardziej. Troche jestem zdezorientowana ta waga. Slucham porad Papraczka. ZObaczymy ![]()
#4248 |
Rozeznanie
|
Effa, u ciebie na pewno waga lada moment drgnie, bo bardzo ladnie sie trzymasz fazy drugiej, jeszcze troszke poczekaj, bo na dwojce te kg jednak leca duzo wolniej, ale jestem na 100% pewna ze za chwile sie ruszy!!!!ja bede z Ciebie brac przyklad w styczniu, wskocze sobie na dwojeczke, troszke sie przypilnuje
![]() ![]() ![]() fajowe te Wasze maluchy, ze tak lgna do pomagania mamusi!!!!ja pamietam ze ja od kuchni to uciekalam strasznie, teraz sa tego efekty, ze ucze sie gotowania razem z Wami, krotka przed trzydziestką!!!! co do TZ, to moj jest taki jak Djany, tez wszystko razem, ale fajno tak, bo u mnie w rodzinie byl straszny model...w kuchni to tylko kobieta, mezczyzna zarabia na dom , a kobieta gotowanie, pranie, sprzatanie!!!masakra jakas!!! ![]() ![]() ![]() a wlasnie, wczoraj moj TZ, wymyslil danie, ktore znakomicie moze nam zastapic omlety lub jaja gotowane na sniadanko!!! ugotowany na parze kalafiorek na patelnie, ugniesc, dodac pieczarki, troszke to posmazyc na oliwie, przyprawic papryczka chili i na koneic dodac jajko i dalej jak jajecznice pichcic!!!!!bo wyszlo mu to doslownei palce lizac!!!!! effa, a jak Ci smakowala salatka z tunczyka?
#4249 |
Zadomowienie
|
Bambi moja III faza wygląda podobnie - jem tylko pełnoziarniste produkty, wyeliminowałam ziemniaki, chipsy, napoje gazowane i pewne słodkości na dobre
![]() wiadomo, że czasami trzeba zjeść loda czy iść na gorącą czekoladę ![]() ![]() Ilonko napisz jak Ci wyszedł ten pumpernikiel, bo ciekawa jestem aż. pysiamn jak robisz polewę z czeko? po prostu się rozpuszcza na gazie tabliczkę?
#4250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chlebek Nigelli właśnie się upiekł... a my dostaliśmy prezent od jednego z dostawców i wodzi na pokuszenie ![]() Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2008-12-11 o 14:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Raczkowanie
|
ILONKO piękny wyszedł CI ten chlebek i pewnie pyszny, podaj kochana przepisik, bo ślinka mi już cieknie, no a ten prezen to faktycznie kuuuuuuuuusi.........
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
witam was
widze tu smakowite gofry i chlebek nono co za cuda zdrowka wszystkim lece sie ukac a jutro juz weekend ![]()
#4253 |
Zadomowienie
|
Bambii ja jak gotuje, to wole, zeby tz w tym czasie poodkurzal
![]() CO do dzieci, to jak ja wychowam swoich synow, takich wy bedziecie mialy zieciow, a corki mezow ![]() ![]()
#4254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tylko w naszej piekarni jest pyszny chlebek żytni na zakwasie...który nie zawiera cukrów- pytałam piekarza i nie mam motywacji ![]() A prezent..nie kuś lepiej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4255 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny. Pewno mnie tu już nikt nie pamięta, bo przerwałam SB na jakiś miesiąc
![]() ![]() Na styczeń mam koło ratunkowe, jadę do siostry na miesiąc pomóc jej/ i sobie przejść na SB. Ale do tego czasu chcę już być dawno na 2 fazie... Pomożecie mi przetrwać te dni? PS: Wszystkim gratuluję spadku, zwłaszcza Zielonej Morelce. Jak ty to zrobiłaś ?? Wow!
#4256 |
Zakorzenienie
|
windblow ja cie pamietam
![]() cos ty ja wcale duzo nie schudlam wlasnie ![]() ![]() a tobie napewno sie uda ![]() moze skoro sama nie dajesz rady na 1f a niedlugo bedziesz pomagac siostrze[ktora zacznie od 1 tak?]to narazie przejdz na 2f a pozniej z sister na 1 ![]() powodzenia ![]()
#4257 | |
Konto usunięte
|
Czesc dziewczynki
![]() Ja jak zwykle przelotem, ponadrabiać troche zaległosci i kontynuje terapie odwykową od komputera ![]() Marzeniątko Gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Masz całkowitą racje z tymi węglami na SB ![]() ![]() Fruity ![]() ![]() ![]() ![]() Windblow ja pamietam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a koszyk jakoś mnie nie kusi, za to mąż kusi drinkiem ![]() "Chleb od niechcenia" wg Nigelli: 200 g musli b/cukru - u mnie płatki owsiane i orkiszowe 325 g mąki pełnoziarnistej - orkisz 1400 2 łyżeczki morskiej soli lub 1 łyżeczka normalnej 1 łyżeczka cukru - fruktoza 250 ml półtłustego mleka - u mnie mleko 0,5% pół na pół z maślanką 250 ml wody - oczywiście letniej, ja dałam ciut więcej 1 saszetka drożdży instant (7g) Wszystkie składniki wymieszać łyżką, przełożyć do keksówki, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 110 st. Po 45 minutach przestawić na 180 st. i piec jeszcze godzinę. Chleb wyjąć z formy, powinien wydawać charakterystyczny głuchy odgłos po puknięciu w spód - jeśli nie, dopiec go chwilę. Wystudzić na kratce. Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2008-12-11 o 18:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Raczkowanie
|
ILONKO, a długo mieszałaś tą łyżką, czy aby tak do połączenia się składników , myślisz że mikserem też można by wymieszać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miesza się tylko by wszystko się połączyło, tak jak muffiny, nie zdążysz wyciągnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.