Aparaty ortodontyczne cz. IV - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-11, 16:59   #1201
Blondi2989
Blond forever!

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV

Tak Anecka, tak właśnie wygląda tyłozgryz, tylko, że w sumie ja nie miałam go aż tak koszmarnego, bo ja nawet nie wiedziałam, że mam jakąkolwiek wadę zgryzu - dowiedziałam się tydzień przed zakładaniem aparatu

little_bad_girl idź może do orto, ona się zna i Ci doradzi, bo faktycznie to ja też nie jestem specjalistką, podzieliłam się z Tobą tylko własnym doświadczeniem a propos ruchomego aparatu
Blondi2989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 17:08   #1202
truskaffka21
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!
Kolejny postęp w moich zębach, a mianowicie, pozbyłam się przed 30min ósemki((((
ósemka wyrosła tylko na 1/3 powierzchnie dziąsła, samo wyrwanie było bezbolesne, ale teraz ucho Mnie boli i czuję cały czas takie ciągnięcie.
Macie może jakieś sprawdzone metody na ból?
Przykładam zimne puszki, bo lodu nie mam boję sie tez tego suchego zębodołu czy jak to tam się nazywa
za tydzien mam wyrwać kolejną ósemkę, gorszą bo jest pod siódemką((

p.s chirurg powiedział, ze bede musiala wyrwac górne ósemki tez, bo mi bedą dziąsło ranić:| a moj orto powiedzial, ze one wejdą w miejsce siódemek.
co o tym sądzicie? w sumie wyrwałabym 6 zębów!!:|

08.10.2008 aparat metalowy - góra

Who Wants To Live Forever When Love Must Die

Edytowane przez truskaffka21
Czas edycji: 2008-12-11 o 17:10
truskaffka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 17:19   #1203
klada
Zakorzenienie

a keidy po wyrwaniu zebow mozna zakladac aparat? Bo mi jedna orto powiedziala, ze juz na drugi dzien... ;|
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 17:42   #1204
effciaa16
Zakorzenienie

Na drugi dzień to chyba za szybko. Przecież dziąsło musi się zagoić. Co lekarza to inne leczenie!

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 17:43   #1205
truskaffka21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
a keidy po wyrwaniu zebow mozna zakladac aparat? Bo mi jedna orto powiedziala, ze juz na drugi dzien... ;|
no nie wiem, mój orto powiedzial, ze mam wyrwac czwórki najpóźniej tydzien przed zalozeniem, z reszta sama bym wolala szybciej wyrwac, bo przy zakladaniu aparatu musisz plukac buzie takim srodkiem i bałabym sie ze wyplukalabym moze ten skrzep czy cos, ostroznosci nigdy za wiele

08.10.2008 aparat metalowy - góra

Who Wants To Live Forever When Love Must Die

Edytowane przez truskaffka21
Czas edycji: 2008-12-11 o 17:48
truskaffka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 17:45   #1206
klada
Zakorzenienie

Dlatego przez to mnie do siebie zrazila i nie bede sie u niej leczyc.
Juz jutro na wizyte! (badania itp)
W ogole to co sie robi na tej drugiej wizycie? Odciski? I co jeszcze?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2008-12-11, 18:18   #1207
ankaw001
Przyczajenie

Cytat:
Dlatego przez to mnie do siebie zrazila i nie bede sie u niej leczyc.
Juz jutro na wizyte! (badania itp)
W ogole to co sie robi na tej drugiej wizycie? Odciski? I co jeszcze?
heja, ja na pierwszej wizycie mialam takie odciski robione ztakiej zółtej masy.....radze oddychac przez nos, bo uczucie nie za przyjemne niestety, ale to trwa tlyko chwilke i potem z tego robią jaksby rzeźbę twojego uzębienia--ja widzialam swoją--swietnie to wygląda i widzisz co masz faktycznie w buzi ..ja dopiero niedawno doszlam do wniosku ze oprocztego co myslaam ze mam krzywego ząbka to jescze reszta z tylu tez sie roznie poukladala i mam nadzieje ze po jakims roku noszenia tosie wszystko zbierze do kupy ;p
Aha...a mam taki problem...nie wiecie moze czy na martwe ząbki mozna zalozyc ten aparat czy to w czyms obciąza zęby?
ankaw001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 18:23   #1208
skorpio84
Raczkowanie

GG do skorpio84
Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV

Ja miałam wyrywane dwie górne czwórki cztery dni przed założeniem aparatu i nie było żadnego problemu

A tak w ogóle to już 11 dni noszę aparat ale szybko ten czas leci, mam nadzieje że dwa lata szybko miną i będę miała wreszcie proste zęby.

Papryka85 masz przepiękne ząbki!!!!!!!!!!!!!!
skorpio84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 18:45   #1209
smv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskaffka21 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Kolejny postęp w moich zębach, a mianowicie, pozbyłam się przed 30min ósemki((((
ósemka wyrosła tylko na 1/3 powierzchnie dziąsła, samo wyrwanie było bezbolesne, ale teraz ucho Mnie boli i czuję cały czas takie ciągnięcie.
Przykładam zimne puszki, bo lodu nie mam boję sie tez tego suchego zębodołu czy jak to tam się nazywa

p.s chirurg powiedział, ze bede musiala wyrwac górne ósemki tez, bo mi bedą dziąsło ranić:| a moj orto powiedzial, ze one wejdą w miejsce siódemek.
kochana jak boli cie ucho to niedobrze...proponuje a nawet zalecam jakis antybiotyk na ew. zapalenie. ja po wyrwaniu 8 przez tydzien nie moglam dosjc do siebie, o jdzeniu, mowieniu, piciu nie wspomne....brrr jak sobie przypomne;/
obys RTy tak tego nie odczuwała Pozdrawiam cieplo i trzymaj sie !

co do wyrywania i zakladania....niektorzy lekarze kaza wyrac dzien prezed inni tydzieb, moja orto dala mi miesiac na wyrwanie 2 czwórek...i wyrwałam je z 2 tyg. przerwami bo ciezko mi sie "jadło"
Stary 2008-12-11, 18:51   #1210
karolap86
Przyczajenie

Dot.: do ort! pomocy! niezadowolona z efektu koncowego

Cytat:
Napisane przez milunia27 Pokaż wiadomość
kurcze wiesz co my nie specjaliści ale mi też się wydaje że tam leczenie jest niedokończone ta dwójka jest przechylona, żeby jedynki nie były długie piwinnaś mieć zamki niżej na nich przyklejone a te tylne ząbki bardziej do dołu wyciągnięte tak mi się wydaje że one powinny się stykać i jedna linia być powinna a może pójdz na konsultację do innego orto??
dzieki za odpowiedzi, zapisalam sie do innego orto na 16.12 to zobaczymy co mi powie. Tylko minus w tym, ze jak po porade to chcialabym isc do naprawde dobrego specjalisty, a u tych to jest termin dopiero w polowie stycznia, nie chce tyle czekac i marnowac czas, chce jak najszybciej zdjac ten aparat, Mam nadzieje ze to nie beda wyrzucona pieniadze w bloto i ten nowy otro cos madrego doradzi....ehhhh..... wszystko pod gorke z tym aparatem :/
karolap86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 18:52   #1211
kocimietka
Rozeznanie

GG do kocimietka

Cytat:
Napisane przez truskaffka21 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

ja wyrwałam osiem i żyję wydaje mi się ,że możesz poczekac z tym wyrywaniem, wyjzie w praniu czy beda cię ranić czy nie
Cytat:
moja orto powiedziała,że tydzień to takei minimum... Pzreciez to jest głęboka rana..

hiszpański A2->B1
Tomorrowland lub UltraMusic Festival
dobyć tytuł specjalisty ds. zakupów
kocimietka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 18:55   #1212
201701160959
Konto usunięte

ja mialem na wyrwanie 1 zeba miesiac czasu, a jak zwykle zostawilem to na ostatnią chwile i wkoncu wyrwalem go w niedziele kolo godziny 21:00 bo innych terminow juz nie bylo
201701160959 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 19:23   #1213
ariva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kamil.o Pokaż wiadomość
ja mialem na wyrwanie 1 zeba miesiac czasu, a jak zwykle zostawilem to na ostatnią chwile i wkoncu wyrwalem go w niedziele kolo godziny 21:00 bo innych terminow juz nie bylo
podobno wieczorem mniej boli
Stary 2008-12-11, 19:40   #1214
edytka166
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez little_bad_girl Pokaż wiadomość
Cześć. Myślę nad założeniem aparatu, ale takiego ściąganego.
Wszystkie moje zęby są proste, tylko mam szparę między jedynkami (taką 1,5 mm).
Źle się z nią czuję i dlatego chcę się jej pozbyć.
Nie orientujecie się ile może kosztować taki ściągamy aparat (tylko na górne) i ile musiałabym go nosić, aby zobaczyć jakieś efekty?
Przepraszam, że piszę tutaj, ale mieszkam w małej miejscowości, a do najbliższego ortodonty mam około 100 km.

Mam nadzieję, ż jest tu jakaś dobra duszyczka i mi pomoże
elom!Ja włąsnie noszę aparat ściagany na góre za który zapłaciłam ok.300zł.Mam 16 lat i znaczna wadę ale moja orto ciagle chce mnie przekonać że on mi pomoże...a ja sie tyle naczytałam,że takie aparaty pomagaja tylko dzieciom I myslę nad tym,żeby załozyc stały,bo nosząc ten nie widze u siebie znaczących efektów .Jeśli chodzi o twój przypadek...hmm...możliwe ,że by Ci skorygował tą szparkę w sumie to 1,5mm ...ale to zalezy od wieku...a nie napisałas ile masz lat:/
edytka166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 19:44   #1215
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolap86 Pokaż wiadomość
dzieki za odpowiedzi, zapisalam sie do innego orto na 16.12 to zobaczymy co mi powie. Tylko minus w tym, ze jak po porade to chcialabym isc do naprawde dobrego specjalisty, a u tych to jest termin dopiero w polowie stycznia, nie chce tyle czekac i marnowac czas, chce jak najszybciej zdjac ten aparat, Mam nadzieje ze to nie beda wyrzucona pieniadze w bloto i ten nowy otro cos madrego doradzi....ehhhh..... wszystko pod gorke z tym aparatem :/
Moim zdaniem polowa stycznia to tylko miesiac.. wiec chyba Cie nie zbawi miesiac w ta czy w ta? ) Ja bym poszla do tych wg Ciebie lepszych. Powodzenia

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 19:58   #1216
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
a zdjec z tej imprezy nie ma, a ty kiedy dasz jakies nowe co z usmiechem pelna oddrutowana paszczeka? :P moze z nastepnej beda ;] no tak to bywa z tymi chlopami, ale wychodze z zalozenia ze nie ma co sobie wlosow z glowy rwac, plakac kwiczec czy cos tam, jest smutno i przykro to jasne w koncu to nie msc czy dwa no ale coz tak to bywa ^^

powiem wam ze nie chce mi sie nosic retencji i przyznaje sie bez bicia ale np wczoraj po tej imprezie ani mi w glowie bylo myslec o retencji tylko walnac sie i spac
Noś retencję!!! Bo będziesz żałować!!!
Co do moich zdjęć-mam fotofobię dziś też próbowano mnie uchwycić w obiektywie, ale walczyłam zacięcie i się nie dałam. No nie lubię i już. Zawsze wychodzę jak jakiś patałach

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
papryczko bede plakac sa cudne i jak ci sie pieknie usta ukladaja tez takie chce
... bede silna, dam rade, wytrzymam i dla takiego efektu to nawet rok jeszcze moge go nosic

Ksiek znam ten bol, w tamte wakacje rozstalam sie z facetem po prawie 3 latach, wszysycy robili oczy jak spodki "bo juz pieniadze na wesele odkladali" eee tam, raz sie zyje i trzeba to zycie przezyc porzadnie...
Dokładnie-nic na siłę
Co do zębów-dziękuję
Cieszę się, że się podobają i wszystkim leczącym się życzę równie dobrych efektów
Jasne, że wytrzymasz! Ja też miałam takie momenty, że klęłam, wkurzałam się, ciskałam wyciągami, ryczałam jak mnie wszytko bolało i miałam ochotę zerwać wszystko w piiiiiiiiiiiiiiii z zębów, ale dałam radę
I powiem Wam, że wiele razy dziękowałam Bogu, że to ustrojstwo jest przyklejane, bo jakby było ruchome, to nie raz bym cisnęła tym w kąt

Cytat:
Napisane przez skorpio84 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to już 11 dni noszę aparat ale szybko ten czas leci, mam nadzieje że dwa lata szybko miną i będę miała wreszcie proste zęby.
Papryka85 masz przepiękne ząbki!!!!!!!!!!!!!!
Dziękuję po raz sto pięćdziesiąty siódmy
Czas zleci Ci błyskawicznie-ręczę
Stary 2008-12-11, 20:27   #1217
buddha.b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość

No i obiecane zdjęcia. Niestety ich jakość taka sobie, jak mówiłam, bo kamera lipne zdjęcia robi. Olejcie kolory, bo totalnie zafałszowane
Górne dwójki mogą się wydawać nie idealne, ale stoją prosto. Wszelkie różnice wynikają z różnicy kszatałtów zębów i ortka może mi jeszcze co nieco poprawić już tylko kompozytem aaa no i jak się uśmiecham, to usta mi się układają jakoś tak dziwnie-nie jest to kwestia zębów
Dobra,dobra,i tak widzimy,że jest super,więc już nie ściemniaj

Gratulacje!!!
Cieszę się,że nic Ci nie stanęło na przeszkodzie,nie odwołali wizyty i już jesteś po
Nawet nie mogę sobie wyobrazić jak fajne to musi być uczucie.Nie mam nic do mojego aparatu ,ale jak pomyślę,że mnie czeka jeszcze przynajmniej 1,5 roku noszenia to nie tryskam entuzjazmem... Zazdroszczę Ci po prostu Jak już Ci pisałam to dzięki m.in. Tobie zdecydowałam się na aparat,więc teraz jakoś mi dziwnie ze świadomością,że już nie mam szans Cię spotkać z aparatem gdzieś na ulicach Krakowa W każdym razie jeśli moje zęby też mają tak za 1,5 roku wyglądać to jeszcze się pomęczę

W ogóle to przeczytałam posty już wcześniej,ale strasznie zabiegana ostatnio jestem i nie miałam czasu,żeby cokolwiek napisać.

Widzę,że wywiązała się tu mała dyskusja na temat wyrywania zębów do aparatu.
U mnie to było tak-na dole wyrywałam jakoś 2-3 tygodnie przed aparatem (tydzień po tygodniu);natomiast na górze jakoś 2 tygodnie po założeniu aparatu.Miałam hyraxa i zaraz po jego zdjęciu orto musiała mi założyć stały aparat,żeby zęby się nie zsunęły.No i jakoś tydzień po tym poszłam wyrwać czwórkę(orto zdjęła mi przed wyrwaniem drut,pojechałam do chirurga,i wróciłam z powrotem do orto już bez zęba po drucik ).Górną piątkę wyrwałam 2 tygodnie później,ale to tylko dlatego,że coś mi wypadło i nie mogłam przyjść tydzień wcześniej.Dla mnie bez różnicy.

Może jestem jakaś dziwna,ale tak naprawdę "przeżywałam"(w sensie jakiegoś tam bólu i dyskomfortu)tylko wyrwanie dolnych szóstek.O wyrwanych górnych zębach po tygodniu już nie pamiętałam,ranki się super zasklepiły i tyle.Także w moim przypadku o wielkich bólach po wyrwaniu nie było mowy.A samo wyrywanie bolało tylko w przypadku pierwszej szóstki,ale to było 10 sekund bóle.Wyrywania pozostałych zębów w ogóle nie poczułam.

Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie.
Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze.

Edytowane przez buddha.b
Czas edycji: 2008-12-11 o 20:29
buddha.b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 20:31   #1218
klada
Zakorzenienie

bo ja sie bardzo boje wyrywania... Mimo ze mam tylko jednego zeba... A pozniej bolalo was przez pare dni?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2008-12-11, 20:36   #1219
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buddha.b Pokaż wiadomość
Dobra,dobra,i tak widzimy,że jest super,więc już nie ściemniaj

Gratulacje!!!
Cieszę się,że nic Ci nie stanęło na przeszkodzie,nie odwołali wizyty i już jesteś po
Nawet nie mogę sobie wyobrazić jak fajne to musi być uczucie.Nie mam nic do mojego aparatu ,ale jak pomyślę,że mnie czeka jeszcze przynajmniej 1,5 roku noszenia to nie tryskam entuzjazmem... Zazdroszczę Ci po prostu Jak już Ci pisałam to dzięki m.in. Tobie zdecydowałam się na aparat,więc teraz jakoś mi dziwnie ze świadomością,że już nie mam szans Cię spotkać z aparatem gdzieś na ulicach Krakowa W każdym razie jeśli moje zęby też mają tak za 1,5 roku wyglądać to jeszcze się pomęczę
Dziękuję raz jeszcze
Kurcze tyle gratulacji zbierałam tylko po zdaniu prawka niecałe dwa miechy temu
Wcześniej never
Bardzo Ci dziękuję za miłe słowa i cieszę się, że jakoś Ci pomogłam. Mam nadzieję, że efekt Twojego leczenia też będzie olśniewający
No i co z tego, że nie spotkasz mnie na ulicy z aparatem? Możesz spotkać bez
Zresztą ciekawe, czy chociaż raz gdzieś się spotkałyśmy

edit: Aha no i umówiłam się na lakierowanie za tydzień do dentysty poczytałam se co to i na co to i zachęcona dobrym przykładem kasiek stwierdziłam, że trza to zrobić

A tak w ogóle Kamil jak Ty trafiłeś do dr Motyl? Ja Ci ją poleciłam, czy wybrałeś ot tak? Bo ja za nic nie mogę skojarzyć

Edytowane przez papryka85
Czas edycji: 2008-12-11 o 21:41
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 21:46   #1220
201701160959
Konto usunięte

Cytat:
A tak w ogóle Kamil jak Ty trafiłeś do dr Motyl? Ja Ci ją poleciłam, czy wybrałeś ot tak? Bo ja za nic nie mogę skojarzyć
dr Motyl to moja orto ?
Stary 2008-12-11, 21:47   #1221
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamil.o Pokaż wiadomość
dr motyl to moja orto ? :d
nasza! nie mów, że nie wiesz jak się nazywa!
Stary 2008-12-11, 21:51   #1222
201701160959
Konto usunięte

Cytat:
nasza! nie mów, że nie wiesz jak się nazywa!
pfff jaka nasza! przypomniec Ci twoj cytat z watku 10.00o tarzan?
wazne ze wiem jak wygalda zreszta mam zapisane na karteczce z data wizyty
Stary 2008-12-11, 21:55   #1223
klada
Zakorzenienie

dziewczyny, pamietacie moze, jest taka strona:

apartaki.prv.pl czy jakos tak. Mozecie podac?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2008-12-11, 22:09   #1224
kopycio
Rozeznanie

Witajcie aparatki
jestem nowa na tym wątku, bo od niedawna mam aparacik, 4 miesiace na dole a na górze bede miala zakladany w poniedziałek, aktualnie jestem po sciągnięciu rozpychacza z górnej szczeki. No właśnie i tu rodzi sie moje pytanie, czy Wam tez go ściaganop w tak brutalny sposób, czyli zerwanie z zębów? nie dość, że bolało jak cholerka to jeszcze teraz został mi ten klej na zębach i nie wiem czy sam zejdzie, czy jak.. bo zęby sa takie szorstkie.. moze macie sposób jak się go pozbyć? będę wdzięczna za podpowiedzi
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 22:11   #1225
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
pfff jaka nasza! przypomniec Ci twoj cytat z watku 10.00o tarzan?
wazne ze wiem jak wygalda zreszta mam zapisane na karteczce z data wizyty
No przypomnij, bo chyba nie wiem o co chodzi
Prostowanie zakończyłam, ale muszę chodzić do kontroli podczas retencji, to chyba jeszcze się z nią nie rozstałam
A karteczkę, to ty zgubisz bratku! na pewno!
Twoje szczęście, że jest tam jeden orto
No to jak ją znalazłeś?
Stary 2008-12-11, 22:19   #1226
201701160959
Konto usunięte

Cytat:
No przypomnij, bo chyba nie wiem o co chodzi
Prostowanie zakończyłam, ale muszę chodzić do kontroli podczas retencji, to chyba jeszcze się z nią nie rozstałam
A karteczkę, to ty zgubisz bratku! na pewno!
Twoje szczęście, że jest tam jeden orto
No to jak ją znalazłeś?
ty mnie nakierowalas
grozilas ze bedzie jak nie pojde do niej.
Stary 2008-12-11, 22:29   #1227
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
bo ja sie bardzo boje wyrywania... Mimo ze mam tylko jednego zeba... A pozniej bolalo was przez pare dni?
Jak wyrywalam gorna 6, to myslalam ze umre z bolu Tyle ze ja mam wysoki prog bólowy jesli mozna to tak nazwac(tzn odczuwam bol nawet przy borowaniu ). Miałam dwa zastrzyki znieczulajace i chwile pozniej taki wielki mezczyzna rwał.. rwał 10 minut, bo nie mogl wyrwac!!!! No wiecie co.. skandal
Mnie pozniej caly dzien łupało w głowie wiec bez tabletek sie nie obylo, ale to tez moze dlatego, ze ja mam dlugie korzenie w ogole moje zeby siedzą głęboko itd.. a podczas wyrywania czułam jakby ktos drzwi chciał wyrwać, takie skrzypienie.

ALE! Nie kazdy tak ma

Jak jedna aparatka wyzej pisala, nie czuala bólu

Zycze wytrzymalosci i walki o piekne zeby! Moze ja tez sie po nowym roku dolacze.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 22:31   #1228
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
ty mnie nakierowalas
grozilas ze bedzie jak nie pojde do niej.
yyyy
Chyba mam sklerozę galopującą...Zabij mnie-nie pamiętam
Pamiętam jak żeś się pojawił i napisał, że prawdopodobnie wybierzesz dr Motyl, ale nie sądziłam, że to ode mnie ją odgapiłeś
Pamiętam za to jak polecałam Ci dentystę, a Ty się wyłgałeś paskudo!
Stary 2008-12-11, 22:38   #1229
karolap86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem polowa stycznia to tylko miesiac.. wiec chyba Cie nie zbawi miesiac w ta czy w ta? ) Ja bym poszla do tych wg Ciebie lepszych. Powodzenia

hehe no niby tak, masz racje, ale ja juz od sierpnia/wrzesnia mam miec sciagany aparat i tak sie wciaz przedluzalo. Wciaz zylam dniem, kidy mi to zdejma i wciaz ten dzien sie oddalal. A za ponad miesiac juz mam 100%wą date zdjecia i nie chce sobie tego odwlekac (jesli np by sie okazalo na tej wizycie u innego orto, ze trzeba cos tam jescze zrobic i znowu by sie odwlekalo o kolejny miesiac. wole zeby poprawic to co trzeba juz teraz i jak najszybciej sie da -zdejmowac).
Ja mam juz 22 lata, za miesiac 23, chce w koncu pozeganc aparaciik potem tylko umowic siie na wybielanie zabkow i bedzie bajka juz nie moge sie doczekac
a ja z natury jestem niecierpliwa i uparta i jak cos widze ze jest zle, to chce to naprawic jak najszybciej. A na poprzedniej wizycie orto juz mi nie naciagala luku, bo mowila ze jest ok i tylko ma sie utrwalac. Wiec teraz ten miesiac aparat na moich zebach i tak nic nie robi i az zal marnowac ten czas
pozdrawiam
karolap86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-11, 22:56   #1230
201701160959
Konto usunięte

Cytat:
yyyy
Chyba mam sklerozę galopującą...Zabij mnie-nie pamiętam
Pamiętam jak żeś się pojawił i napisał, że prawdopodobnie wybierzesz dr Motyl, ale nie sądziłam, że to ode mnie ją odgapiłeś
Pamiętam za to jak polecałam Ci dentystę, a Ty się wyłgałeś paskudo!
no to moze nie kazdym badz razie ja sobie glowy nie dam uciac

jakie wylgales poprostu nie miala terminu, ehhh
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości