|
|
#1201 |
|
Blond forever!
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Tak Anecka, tak właśnie wygląda tyłozgryz, tylko, że w sumie ja nie miałam go aż tak koszmarnego, bo ja nawet nie wiedziałam, że mam jakąkolwiek wadę zgryzu - dowiedziałam się tydzień przed zakładaniem aparatu
![]() little_bad_girl idź może do orto, ona się zna i Ci doradzi, bo faktycznie to ja też nie jestem specjalistką, podzieliłam się z Tobą tylko własnym doświadczeniem a propos ruchomego aparatu
|
|
|
|
|
#1202 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Kolejny postęp w moich zębach, a mianowicie, pozbyłam się przed 30min ósemki ((((ósemka wyrosła tylko na 1/3 powierzchnie dziąsła, samo wyrwanie było bezbolesne, ale teraz ucho Mnie boli i czuję cały czas takie ciągnięcie. Macie może jakieś sprawdzone metody na ból? Przykładam zimne puszki, bo lodu nie mam boję sie tez tego suchego zębodołu czy jak to tam się nazywa![]() za tydzien mam wyrwać kolejną ósemkę, gorszą bo jest pod siódemką ((p.s chirurg powiedział, ze bede musiala wyrwac górne ósemki tez, bo mi bedą dziąsło ranić:| a moj orto powiedzial, ze one wejdą w miejsce siódemek. co o tym sądzicie? w sumie wyrwałabym 6 zębów!!:|
Edytowane przez truskaffka21 Czas edycji: 2008-12-11 o 17:10 |
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
a keidy po wyrwaniu zebow mozna zakladac aparat? Bo mi jedna orto powiedziala, ze juz na drugi dzien... ;|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Na drugi dzień to chyba za szybko. Przecież dziąsło musi się zagoić. Co lekarza to inne leczenie!
|
|
#1205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez truskaffka21 Czas edycji: 2008-12-11 o 17:48 |
|
|
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego przez to mnie do siebie zrazila i nie bede sie u niej leczyc.
Juz jutro na wizyte! W ogole to co sie robi na tej drugiej wizycie? Odciski? I co jeszcze?
|
|
#1207 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
..ja dopiero niedawno doszlam do wniosku ze oprocztego co myslaam ze mam krzywego ząbka to jescze reszta z tylu tez sie roznie poukladala i mam nadzieje ze po jakims roku noszenia tosie wszystko zbierze do kupy ;pAha...a mam taki problem...nie wiecie moze czy na martwe ząbki mozna zalozyc ten aparat czy to w czyms obciąza zęby? |
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam wyrywane dwie górne czwórki cztery dni przed założeniem aparatu i nie było żadnego problemu
A tak w ogóle to już 11 dni noszę aparat ale szybko ten czas leci, mam nadzieje że dwa lata szybko miną i będę miała wreszcie proste zęby. Papryka85 masz przepiękne ząbki!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obys RTy tak tego nie odczuwała Pozdrawiam cieplo i trzymaj sie !![]() co do wyrywania i zakladania....niektorzy lekarze kaza wyrac dzien prezed inni tydzieb, moja orto dala mi miesiac na wyrwanie 2 czwórek...i wyrwałam je z 2 tyg. przerwami bo ciezko mi sie "jadło"
|
|
|
#1210 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: do ort! pomocy! niezadowolona z efektu koncowego
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1211 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wydaje mi się ,że możesz poczekac z tym wyrywaniem, wyjzie w praniu czy beda cię ranić czy nie![]() Cytat:
|
|
|
|
#1212 |
|
Konto usunięte
|
ja mialem na wyrwanie 1 zeba miesiac czasu, a jak zwykle zostawilem to na ostatnią chwile i wkoncu wyrwalem go w niedziele kolo godziny 21:00 bo innych terminow juz nie bylo
|
|
|
|
|
#1213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I myslę nad tym,żeby załozyc stały,bo nosząc ten nie widze u siebie znaczących efektów |
|
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Ja bym poszla do tych wg Ciebie lepszych. Powodzenia
|
|
|
#1216 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do moich zdjęć-mam fotofobię dziś też próbowano mnie uchwycić w obiektywie, ale walczyłam zacięcie i się nie dałam. No nie lubię i już. Zawsze wychodzę jak jakiś patałach![]() Cytat:
Co do zębów-dziękuję Cieszę się, że się podobają i wszystkim leczącym się życzę równie dobrych efektów Jasne, że wytrzymasz! Ja też miałam takie momenty, że klęłam, wkurzałam się, ciskałam wyciągami, ryczałam jak mnie wszytko bolało i miałam ochotę zerwać wszystko w piiiiiiiiiiiiiiii z zębów, ale dałam radę I powiem Wam, że wiele razy dziękowałam Bogu, że to ustrojstwo jest przyklejane, bo jakby było ruchome, to nie raz bym cisnęła tym w kąt ![]() Cytat:
Czas zleci Ci błyskawicznie-ręczę
|
|
|
#1217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gratulacje!!! Cieszę się,że nic Ci nie stanęło na przeszkodzie,nie odwołali wizyty i już jesteś po ![]() Nawet nie mogę sobie wyobrazić jak fajne to musi być uczucie.Nie mam nic do mojego aparatu ,ale jak pomyślę,że mnie czeka jeszcze przynajmniej 1,5 roku noszenia to nie tryskam entuzjazmem... Zazdroszczę Ci po prostu Jak już Ci pisałam to dzięki m.in. Tobie zdecydowałam się na aparat,więc teraz jakoś mi dziwnie ze świadomością,że już nie mam szans Cię spotkać z aparatem gdzieś na ulicach Krakowa W każdym razie jeśli moje zęby też mają tak za 1,5 roku wyglądać to jeszcze się pomęczę ![]() W ogóle to przeczytałam posty już wcześniej,ale strasznie zabiegana ostatnio jestem i nie miałam czasu,żeby cokolwiek napisać. Widzę,że wywiązała się tu mała dyskusja na temat wyrywania zębów do aparatu. U mnie to było tak-na dole wyrywałam jakoś 2-3 tygodnie przed aparatem (tydzień po tygodniu);natomiast na górze jakoś 2 tygodnie po założeniu aparatu.Miałam hyraxa i zaraz po jego zdjęciu orto musiała mi założyć stały aparat,żeby zęby się nie zsunęły.No i jakoś tydzień po tym poszłam wyrwać czwórkę(orto zdjęła mi przed wyrwaniem drut,pojechałam do chirurga,i wróciłam z powrotem do orto już bez zęba po drucik ).Górną piątkę wyrwałam 2 tygodnie później,ale to tylko dlatego,że coś mi wypadło i nie mogłam przyjść tydzień wcześniej.Dla mnie bez różnicy.Może jestem jakaś dziwna,ale tak naprawdę "przeżywałam"(w sensie jakiegoś tam bólu i dyskomfortu)tylko wyrwanie dolnych szóstek.O wyrwanych górnych zębach po tygodniu już nie pamiętałam,ranki się super zasklepiły i tyle.Także w moim przypadku o wielkich bólach po wyrwaniu nie było mowy.A samo wyrywanie bolało tylko w przypadku pierwszej szóstki,ale to było 10 sekund bóle.Wyrywania pozostałych zębów w ogóle nie poczułam.
kiedy patrzysz na wszechświat i myślisz: "A co ze mną?". I możesz usłyszeć, jak wszechświat odpowiada: "No a co z tobą?". Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie. Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze. Edytowane przez buddha.b Czas edycji: 2008-12-11 o 20:29 |
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
bo ja sie bardzo boje wyrywania... Mimo ze mam tylko jednego zeba... A pozniej bolalo was przez pare dni?
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze tyle gratulacji zbierałam tylko po zdaniu prawka niecałe dwa miechy temu ![]() Wcześniej never ![]() Bardzo Ci dziękuję za miłe słowa i cieszę się, że jakoś Ci pomogłam. Mam nadzieję, że efekt Twojego leczenia też będzie olśniewający No i co z tego, że nie spotkasz mnie na ulicy z aparatem? Możesz spotkać bez ![]() Zresztą ciekawe, czy chociaż raz gdzieś się spotkałyśmy ![]() edit: Aha no i umówiłam się na lakierowanie za tydzień do dentysty ![]() A tak w ogóle Kamil jak Ty trafiłeś do dr Motyl? Ja Ci ją poleciłam, czy wybrałeś ot tak? Bo ja za nic nie mogę skojarzyć
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2008-12-11 o 21:41 |
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
nasza!
nie mów, że nie wiesz jak się nazywa!
|
|
#1222 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, pamietacie moze, jest taka strona:
apartaki.prv.pl czy jakos tak. Mozecie podac?
|
|
#1224 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie aparatki
![]() jestem nowa na tym wątku, bo od niedawna mam aparacik, 4 miesiace na dole a na górze bede miala zakladany w poniedziałek, aktualnie jestem po sciągnięciu rozpychacza z górnej szczeki. No właśnie i tu rodzi sie moje pytanie, czy Wam tez go ściaganop w tak brutalny sposób, czyli zerwanie z zębów? nie dość, że bolało jak cholerka to jeszcze teraz został mi ten klej na zębach i nie wiem czy sam zejdzie, czy jak.. bo zęby sa takie szorstkie.. moze macie sposób jak się go pozbyć? będę wdzięczna za podpowiedzi
|
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prostowanie zakończyłam, ale muszę chodzić do kontroli podczas retencji, to chyba jeszcze się z nią nie rozstałam ![]() A karteczkę, to ty zgubisz bratku! na pewno! ![]() Twoje szczęście, że jest tam jeden orto ![]() No to jak ją znalazłeś?
|
|
|
#1226 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() grozilas ze bedzie |
|
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle ze ja mam wysoki prog bólowy jesli mozna to tak nazwac(tzn odczuwam bol nawet przy borowaniu ). Miałam dwa zastrzyki znieczulajace i chwile pozniej taki wielki mezczyzna rwał.. rwał 10 minut, bo nie mogl wyrwac!!!! No wiecie co.. skandal Mnie pozniej caly dzien łupało w głowie wiec bez tabletek sie nie obylo, ale to tez moze dlatego, ze ja mam dlugie korzenie w ogole moje zeby siedzą głęboko itd.. a podczas wyrywania czułam jakby ktos drzwi chciał wyrwać, takie skrzypienie. ALE! Nie kazdy tak ma ![]() Jak jedna aparatka wyzej pisala, nie czuala bólu ![]() Zycze wytrzymalosci i walki o piekne zeby! Moze ja tez sie po nowym roku dolacze.
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
yyyy
![]() Chyba mam sklerozę galopującą...Zabij mnie-nie pamiętam Pamiętam jak żeś się pojawił i napisał, że prawdopodobnie wybierzesz dr Motyl, ale nie sądziłam, że to ode mnie ją odgapiłeś ![]() Pamiętam za to jak polecałam Ci dentystę, a Ty się wyłgałeś paskudo!
|
|
#1229 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
hehe no niby tak, masz racje, ale ja juz od sierpnia/wrzesnia mam miec sciagany aparat i tak sie wciaz przedluzalo. Wciaz zylam dniem, kidy mi to zdejma i wciaz ten dzien sie oddalal. A za ponad miesiac juz mam 100%wą date zdjecia i nie chce sobie tego odwlekac (jesli np by sie okazalo na tej wizycie u innego orto, ze trzeba cos tam jescze zrobic i znowu by sie odwlekalo o kolejny miesiac. wole zeby poprawic to co trzeba juz teraz i jak najszybciej sie da -zdejmowac).Ja mam juz 22 lata, za miesiac 23, chce w koncu pozeganc aparaciik potem tylko umowic siie na wybielanie zabkow i bedzie bajka juz nie moge sie doczekac ![]() a ja z natury jestem niecierpliwa i uparta i jak cos widze ze jest zle, to chce to naprawic jak najszybciej. A na poprzedniej wizycie orto juz mi nie naciagala luku, bo mowila ze jest ok i tylko ma sie utrwalac. Wiec teraz ten miesiac aparat na moich zebach i tak nic nie robi i az zal marnowac ten czas pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#1230 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kazdym badz razie ja sobie glowy nie dam uciac ![]() jakie wylgales poprostu nie miala terminu, ehhh
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

((((

dziś też próbowano mnie uchwycić w obiektywie, ale walczyłam zacięcie i się nie dałam. No nie lubię i już. Zawsze wychodzę jak jakiś patałach
sa cudne
znam ten bol, w tamte wakacje rozstalam sie z facetem po prawie 3 latach, wszysycy robili oczy jak spodki "bo juz pieniadze na wesele odkladali" eee tam, raz sie zyje i trzeba to zycie przezyc porzadnie... 
przypomniec Ci twoj cytat z watku 10.00o tarzan?