Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-12, 16:13   #781
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów.

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Normalnie siły witalne mi wróciły
Przed chwilką zostałam powiadomiona, ze w konkursie Multikina wygrałam zestaw wszystkich Bondów na DVD. Skaczę ze szczęścia, bo Bonda kocham miłością niesłabnącą od dziecka, a do pełnej kolekcji sporo części mi brakowało
g r a t u l u j ę !!!

A ja już jestem po najnowszym "Quantum of Solace"....
ale za bardzo mi się nie podobał, nie mogę ścierpieć tego nowego aktora Daniela Craig, po prostu go nie lubię.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 16:14   #782
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Przed chwilką zostałam powiadomiona, ze w konkursie Multikina wygrałam zestaw wszystkich Bondów na DVD. Skaczę ze szczęścia, bo Bonda kocham miłością niesłabnącą od dziecka, a do pełnej kolekcji sporo części mi brakowało
No prosze,gratulacje. Mój "stary" też lubi Bonda oglądać.

Maddie,póki co mamy spokój na wątku,oby tak dalej.no,chyba że tak jak piszesz wkońcu któraś sie zbuntowana przyleci i zrobi jatke.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2008-12-12 o 16:16
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 16:15   #783
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
No prosze,gratulacje. Mój "stary" też lubi Bonda oglądać.
Mój też ja osobiście nie przepadam, gdy on ogląda ja buszuję na wizażu
Maddie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 16:16   #784
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez Maddie Pokaż wiadomość
Impersona, gratuluję!
Dziękuję Ale jestem z siebie dumna
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 16:22   #785
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję Ale jestem z siebie dumna
Cała naftalinowa mafia jest z Ciebie dumna
Stary 2008-12-12, 16:22   #786
kalina121
Wtajemniczenie

Impersona, gratuluję!

A ja zadzwoniłam na policję,przyjechali,spisa li dzieciarnie,cośtam cośtam i pojechali.
A dzieci znowu strzelają beznadzieja
kalina121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 16:26   #787
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

kalina- ja bym zadzwoniła raz jeszcze- dzieciarnia spisana, więc wiedza kto to, mogą wyciągnąć konsekwencje.

Ja Bonda ubóstwiam, chociaż najbardziej te z Connerym, z Moorem najsłabiej. Bałam się nowych Bondów, byłam sceptycznie nastawiona, ale Cassino Royale pokochałam. Quantum mnie trochę rozczarował.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 16:27   #788
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalina121 Pokaż wiadomość
Impersona, gratuluję!

A ja zadzwoniłam na policję,przyjechali,spisa li dzieciarnie,cośtam cośtam i pojechali.
A dzieci znowu strzelają beznadzieja
Przykre Ja mam na szczęście (czasami na nieszczęście) sąsiada, który jest większym moherem niż my wszystkie razem wzięte, więc taka dzieciarnia długo by się nie uchowała..
Stary 2008-12-12, 16:42   #789
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne jest stwierdzenie o wtrącaniu się na forum publicznym chociaż z zasady również nie wtryniam nosa w nie swoje sprawy, ale co sobie pomyślę, to moje.
nie o forum.ja myślałamo życiu realnym.wtącałam się,bo czułam,że źle się dzieje i co?dostałam po ryju.dzieci jej zabrali do domu dziecka ,ale ona była mądrzejsza.ot życie
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 16:50   #790
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
nie o forum.ja myślałamo życiu realnym.wtącałam się,bo czułam,że źle się dzieje i co?dostałam po ryju.dzieci jej zabrali do domu dziecka ,ale ona była mądrzejsza.ot życie
To się nie zrozumiałyśmy, wybacz konserwo
Bywa i tak. W życiu pozawizażowym również się nie wtrącam, hołdując zasadzie pilnowania własnego ogródka. No ale forum to co innego przecie
Stary 2008-12-12, 16:52   #791
noname12345TPa
Gość

Czytałam to i mi się to w głowie nie mieści....
Mając 15 lat nie jest się przygotowanym na ciążę. Przecież niezależnie od metody można wpaść.. Seks może być tylko po ślubie i wieku dwadzieściaklika lub trzydzieści z hakiem - tak jak wcześniej pisałam..
Maddie - Pięknie dziękuję. Oboje z moim przyjacielem mamy takie poglądy. Niestety swoje w życiu przeszłam i wiem, że z panami trzeba mocno uważać...
Lexie - wyrazy współczucia, że takie kwiatki musisz czytać. I gratuluję cierpliwości.
Impersona - gratuluję Bonda lubię, ale w wykonaniu przed ostatniego aktora - Pierce Brosnana i Seana Conerego. Moje ulubione filmy Bonda to - GoldenEye (klasyk), Tomorrow Never Dies, Licence to Kill (dobry film z Timothy Daltonem), The World Is Not Enough (zabójcza piosenka Garbage - ) oraz Die Another Day. A z Seana - Dr. No (Ursula Anders - ) i Diamonds Are Forever.
Stary 2008-12-12, 16:56   #792
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
To się nie zrozumiałyśmy, wybacz konserwo
Bywa i tak. W życiu pozawizażowym również się nie wtrącam, hołdując zasadzie pilnowania własnego ogródka. No ale forum to co innego przecie
wiem,że skróty myślowe nie zawsze sa odczytywane przez innych.a mnie się wydaje,że mówię jasno (już wiem,dlaczego młody mruczy pod nosem,kiedy zwracam mu uwagę).
ja czasem za bardzo się identyfikuję z życiem realnym tu na forum.czasem mam dni kidy olewam wsztstko,a czasem zbytnio się przejmuję.
walczę z tym od dawna,ale chyba taka jestem.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 16:57   #793
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Czytałam to i mi się to w głowie nie mieści....
Mając 15 lat nie jest się przygotowanym na ciążę. Przecież niezależnie od metody można wpaść.. Seks może być tylko po ślubie i wieku dwadzieściaklika lub trzydzieści z hakiem - tak jak wcześniej pisałam..
Maddie - Pięknie dziękuję. Oboje z moim przyjacielem mamy takie poglądy. Niestety swoje w życiu przeszłam i wiem, że z panami trzeba mocno uważać...
Dobrze, że z Twoim przyjacielem się tak dobraliście Choć nie do końca uważam, że seks tylko po ślubie jednak szanuję Twoje zdanie i życie w zgodzie z własnymi przekonaniami

Co do tamtego wątku - cycki opadają. Poważnie .

Cytat:
Napisane przez TmargoT
wiem,że skróty myślowe nie zawsze sa odczytywane przez innych.a mnie się wydaje,że mówię jasno (już wiem,dlaczego młody mruczy pod nosem,kiedy zwracam mu uwagę).
ja czasem za bardzo się identyfikuję z życiem realnym tu na forum.czasem mam dni kidy olewam wsztstko,a czasem zbytnio się przejmuję.
walczę z tym od dawna,ale chyba taka jestem.
Margo, coś mi się wydaje że nie tylko Ty tak masz Czasem też zapominam, że to w gruncie rzeczy tylko wizaż..

Edytowane przez Maddie
Czas edycji: 2008-12-12 o 16:59 Powód: dopisek
Stary 2008-12-12, 17:18   #794
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tamtego wątku - cycki opadają. Poważnie .

Margo, coś mi się wydaje że nie tylko Ty tak masz Czasem też zapominam, że to w gruncie rzeczy tylko wizaż..
Opadają ze skłonnością do pachoskrętu

Powiem wam, że ja wiele historii na wizażu odbieram zbyt empatycznie - zwłaszcza jak czytam o zdradzach, porzuceniach, bo wiem że każdemu to się może przydarzyć. Ostatnio taką historią był temat poziomki, przy którym prawie płakałam nad tym, jakie te chłopy potrafią być wredne - i nawet zaczęłam na swojego tżta prychać ze złością. A to tylko wizaż...

Impersono, gratuluje wygranej Ja uwielbiam Bondy, ale właśnie z Moorem uważam za majstersztyk

Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 17:22   #795
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elliannia Pokaż wiadomość
Opadają ze skłonnością do pachoskrętu

Powiem wam, że ja wiele historii na wizażu odbieram zbyt empatycznie - zwłaszcza jak czytam o zdradzach, porzuceniach, bo wiem że każdemu to się może przydarzyć. Ostatnio taką historią był temat poziomki, przy którym prawie płakałam nad tym, jakie te chłopy potrafią być wredne - i nawet zaczęłam na swojego tżta prychać ze złością. A to tylko wizaż...

Impersono, gratuluje wygranej Ja uwielbiam Bondy, ale właśnie z Moorem uważam za majstersztyk

Aż mi antenka w berecie smętnie zwisa z tego opadnięcia kończyn wszelakich. Idę może coś podziergać to się uspokoję Ma ktoś zaparzoną melisę?
Stary 2008-12-12, 17:30   #796
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Dostajezs dodatek za pracę w trudnych warunkach?
Jakiś dodatkowy uścisk dłoni Złośliwca?
Nie dbają tu o mnie, rzucę tę robotę

Cytat:
Gratulacje!

Ja co prawda za Bondem nie przepadam, ale i tak bym się ucieszyła Zawsze można kogoś obdarować

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
g r a t u l u j ę !!!

A ja już jestem po najnowszym "Quantum of Solace"....
ale za bardzo mi się nie podobał, nie mogę ścierpieć tego nowego aktora Daniela Craig, po prostu go nie lubię.
A ten nowy aktor to podobno świetny aktor teatralny. I podobno fantastycznie odgrywa emocje przez takie subtelności, jak spojrzenie. Ja tam nie wiem, ale tak powiedziała jedna pani z moich studiów, poleciła też w ramach pracy domowej obejrzeć Bonda z tym panem i przyjrzeć się grze mimiki
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 17:31   #797
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:

Aż mi antenka w berecie smętnie zwisa z tego opadnięcia kończyn wszelakich. Idę może coś podziergać to się uspokoję Ma ktoś zaparzoną melisę?
Wstyd się przyznać, ale mi tak ciśnienie opadło, że zaopatrzyłam się w Red Bulla
Żeby być zwartą, gotową i żywą do dyskusji

Stary 2008-12-12, 17:35   #798
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Wstyd się przyznać, ale mi tak ciśnienie opadło, że zaopatrzyłam się w Red Bulla
Żeby być zwartą, gotową i żywą do dyskusji
Jak chcesz to prześlę Ci trochę mojej energii
Swoją drogą, jak można tak dziecinnie jak tam określać osoby o odmiennych poglądach? Ludzie chyba nigdy nie przestaną mnie zadziwiać
Stary 2008-12-12, 17:46   #799
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak chcesz to prześlę Ci trochę mojej energii
Swoją drogą, jak można tak dziecinnie jak tam określać osoby o odmiennych poglądach? Ludzie chyba nigdy nie przestaną mnie zadziwiać
Na wizażu jest wszystko możliwe
I już się przyzwyczaiłam do tego, że co wątek to mam opad szczeny i innych częsci ciała

Kurcze, dziś Titanic, Madagaskar, i jeszcze 'Gwiazdy jeżdżą po Dodzie', co wybrać, co wybrac?

Edytowane przez Elliannia
Czas edycji: 2008-12-12 o 17:49
Stary 2008-12-12, 17:59   #800
noname12345TPa
Gość

Ja polecam Magadaskar - pingwiny wymiatają.
Stary 2008-12-12, 17:59   #801
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Na wizażu jest wszystko możliwe
I już się przyzwyczaiłam do tego, że co wątek to mam opad szczeny i innych częsci ciała

Kurcze, dziś Titanic, Madagaskar, i jeszcze 'Gwiazdy jeżdżą po Dodzie', co wybrać, co wybrac?
Jak to, co wybrać? Wizaż!
Stary 2008-12-12, 18:04   #802
Mijalea
Zakorzenienie

Witajcie!

Chetnie przylaczylabym sie do waszego watku- temat mi bardzo odpowiada, a zaraz wytlumacze dlaczego

Otoz, przez ponad 2 lata mialam okazje uczyc mlodziez w polskim gimnazjum...z pracy zrezygnowalam z powodow czysto osobistych, ale powiem szczerze, ze bylo mi to bardzo na reke i cieszylam sie jak glupia....
przykro sie przyznawac, ale nauczyciele tez tak czasem maja...w koncu jestesmy tylko ludzmi
ale do rzeczy...
praca z arogancka i pyskata mlodzieza dala mi tak do wiwatu, ze przestalam wierzyc w to, iz istnieje jeszcze wogole ambitna, rozumna mlodziez (na przyklad taka, jaka pamietam ja z czasow liceum)

Zrobilam sie na tyle moherowa, ze najchetniej wyslalabym cale to towarzystwo na Sybir, albo d pracy w kamieniolomach i przysiegam-nie mialabym nawet najmnijeszego wyrzutu sumienia!
To co mialam okazje widziec i sluchac przechodzi ludzkie pojecie...nie bede sie rozpisywac, bo nie pozwala mi na to ograniczenie czasowe, ale nie raz bylam w pracy w glebokim szoku, a co najgorsze mlodziez czuje sie bezkarna, bo tak na prawde nic im nie grozi a obrywa sie wlasnie za ich wybryki najczesciej wlasnie nauczycielom. Bo przeciez to nasz zawod, to my powinnismy wychowac ich tak i siak itp, itd...rece opadaja....
na szcezscie to przeszlosc, a praca w szkole mi nie grozi, jak i rowniez ogladanie polskiej mlodziezy, bo mieszkam poza granicami Pl, ale coz z tego, skoro widze, ze tutaj nastolatki wcale nie sa lepsze....
Czasami ogarnia mnie dol, lek i panika, bo strach nawet pomyslec co bedzie sie dzialo za kilka, kilkanascie lat
Jak patrze na 16latki i porownuje co robia i czym sie interesuja w wolnym czasie, a co robilam ja w ich wieku to mnie dreszcz przechodzi.

No, ale koniec tego wywodu, mam nadzieje, ze nikogo nie zrazilam i da sie to podczepic pod temat
Obecnie jestem mama malego szkraba. Wyczytalam tez, ze rozmawialyscie o imionach, a moj synek ma na imie nie Oliwier, nie Oskar czy Alex, a Edward bo oboje z mezem uznalismy, ze chcemy imie proste, nie dziwaczne i niezbyt popularne i uznalam, ze to kolejny powod by sie tu odezwac .

pozdrawiam was moherki

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/

Edytowane przez Mijalea
Czas edycji: 2008-12-12 o 18:06
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 18:09   #803
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Ja polecam Magadaskar - pingwiny wymiatają.
Wiem wiem, byłam w kinie, na Titanicu też, i dlatego się zastanawiam co oglądać drugi raz (no w przypadku Titanica n-ty , ach te lata młodosci w podstawówce )

Cytat:
Jak to, co wybrać? Wizaż!
Wizaż i tak w międzyczasie, reklamy pozwalają na czynne uczestnictwo

A propos, a może nie a propos, tylko tak na marginesie:

Mój tż ma koleżankę z netu, i dziewczyna się do MNIE bardzo przywiązała... opowiada mi swoje problemy, zwierza się itd... ma 18 lat, dwa miesiące temu przeżyła 1 raz, facet jest jej oddany jak pies, kocha ją nad życia, z tego co ona pisze to z wzajemnoscia... była u ginekologa wcześniej, już od 8 miesiecy stosuje plastry... I wyobraźcie sobie, dwa dni temu napisała do mnie że miała krwawienie mocniejsze w środku cyklu, w jednym dniu, z jakimiś skrzepami. Myślałam że to tylko zwykłe krwawienie śródmiesięczne, bo takie się zdarzają, ale posłałam ją do ginekologa oczywiście... i właśnie mi napisała, że okazało się że to krwawienie to było poronienie płodu, który miał mniej niż tydzień... jestem w totalnym szoku... Bogu dzieki że jej nic nie zagraża... w każdym razie lekarz jej tak powiedział... i ja też mam nadzieję że to nie wpłynie na jej przyszłe zajście w ciąże...

Stary 2008-12-12, 18:32   #804
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
A propos, a może nie a propos, tylko tak na marginesie:

Mój tż ma koleżankę z netu, i dziewczyna się do MNIE bardzo przywiązała... opowiada mi swoje problemy, zwierza się itd... ma 18 lat, dwa miesiące temu przeżyła 1 raz, facet jest jej oddany jak pies, kocha ją nad życia, z tego co ona pisze to z wzajemnoscia... była u ginekologa wcześniej, już od 8 miesiecy stosuje plastry... I wyobraźcie sobie, dwa dni temu napisała do mnie że miała krwawienie mocniejsze w środku cyklu, w jednym dniu, z jakimiś skrzepami. Myślałam że to tylko zwykłe krwawienie śródmiesięczne, bo takie się zdarzają, ale posłałam ją do ginekologa oczywiście... i właśnie mi napisała, że okazało się że to krwawienie to było poronienie płodu, który miał mniej niż tydzień... jestem w totalnym szoku... Bogu dzieki że jej nic nie zagraża... w każdym razie lekarz jej tak powiedział... i ja też mam nadzieję że to nie wpłynie na jej przyszłe zajście w ciąże...
Ja dopiero niedawno dowiedziałam się, że takie samoistne poronienia w ciągu pierwszego miesiąca ciąży zdarzają się w ok 50% przypadków.. co było dla mnie niezłym szokiem
Stary 2008-12-12, 18:36   #805
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Cytat:
Ja dopiero niedawno dowiedziałam się, że takie samoistne poronienia w ciągu pierwszego miesiąca ciąży zdarzają się w ok 50% przypadków.. co było dla mnie niezłym szokiem
Jak się ma spiralkę, to takie poronienia, to norma.... co jakiś czas oczywiście.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 18:36   #806
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie podobno niektóre komórki zapłodnione są zbyt słabe, żeby się utrzymać...
Mnie ogromnie szokuje to, że ona te plastry miała i nie zapewniły całkowitego zabezpieczenia, a mało tego, to przez nie doszło do poronienia (tak powiedział lekarz)... ja się teraz zaczynam bać, bo biorę tabletki, i jak zajdę, a nie będę wiedzieć, i będę brała dalej to też mogę poronić...

Stary 2008-12-12, 18:42   #807
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Jak się ma spiralkę, to takie poronienia, to norma.... co jakiś czas oczywiście.
No proszę, tego też nie wiedziałam. Człowiek uczy się przez całe życie

Cytat:
Właśnie podobno niektóre komórki zapłodnione są zbyt słabe, żeby się utrzymać...
Mnie ogromnie szokuje to, że ona te plastry miała i nie zapewniły całkowitego zabezpieczenia, a mało tego, to przez nie doszło do poronienia (tak powiedział lekarz)... ja się teraz zaczynam bać, bo biorę tabletki, i jak zajdę, a nie będę wiedzieć, i będę brała dalej to też mogę poronić...
Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że gdybyś zaszła w ciążę i brała dalej tabletki, to mogłoby zaszkodzić dziecku. Mam rację?
Stary 2008-12-12, 18:46   #808
Maqda
Zakorzenienie

GG do Maqda Send a message via Skype™ to Maqda

Cytat:
Titanic niee... Na trzy podejścia żadne nie uwieńczone sukcesem
A co do meliski - mam, mam, nerwus jestem

Serialowo:
Obsesyjnie powtarzając: Sherlock
Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted.
Nadrabiając: The Hour, The Prisoner
Maqda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 18:47   #809
taka ja
Wtajemniczenie

nie jestem z tego watku ale podczytuje was czasem
z niektórymi poglądami się zgadzam z innymi nie...
a do napisania tutaj skłoniło mnie własnie to poronienie o którym koleżanka wyżej wspomniała i powiem wam ze na zajeciach z biomedyki ostatnio sie dowiedzialam że co druga kobieta przechodzi poronienie nie wiedzac o tym a niektóre nawet kilka razy i jest to naturalne tylko nasze nieuswiadomione spoleczenstwo o tym nie wie, są to poronienia zazwyczaj w pierwszym/drugim tygodniu po zapłodnieniu i nie wpływaja na pozniejsze ciaze! tak wiec kolezanka moze byc spokojna!
taka ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 18:48   #810
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taka ja Pokaż wiadomość
nie jestem z tego watku ale podczytuje was czasem
z niektórymi poglądami się zgadzam z innymi nie...
a do napisania tutaj skłoniło mnie własnie to poronienie o którym koleżanka wyżej wspomniała i powiem wam ze na zajeciach z biomedyki ostatnio sie dowiedzialam że co druga kobieta przechodzi poronienie nie wiedzac o tym a niektóre nawet kilka razy i jest to naturalne tylko nasze nieuswiadomione spoleczenstwo o tym nie wie, są to poronienia zazwyczaj w pierwszym/drugim tygodniu po zapłodnieniu i nie wpływaja na pozniejsze ciaze! tak wiec kolezanka moze byc spokojna!
Właśnie o tym wyżej pisałam
Jako ciekawski moher muszę zapytać - z którymi poglądami się nie zgadzasz?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości