![]() |
#1321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Czesć laseczki
![]() Jak ja sie cieszę ![]() ![]() anusia śliczna fasolka ![]() ![]() Kropeczko ja Ci trzymam miejsce na tej liście ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Raczkowanie
|
Cass napisz coś więcej o tych filmach (czy można je teraz zakupić w jakiejś gazecie?) też sie napaliłam. Ja wyczaiłam fajny program na BBC Knowledge nazywa się dzieciaki XXI wieku, leci od pon-pt o 18.00. Poleca naprawdę tam robią rózne badania, mozna dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy. Filmują dzieci o ciaży do 20 roku życia (aktualnie mają 5 lat).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Aż sprawdziłam, byłby 27 sierpnia, faktycznie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wczoraj mieliśmy małe problemy z siecią, więc dzisiaj nadrabiam ![]() mountain, bardzo Ci współczuję ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja ciąża na razie bezobjawowa ![]() Cytat:
![]() ![]() Czekamy na Ciebie, czekamy... ![]() Kobietki, Wy tu już o porodach. Dla mnie to bardzo odległy temat, najpierw muszę obejrzeć dzidzię na USG. Już nie mogę się doczekać, a to jeszcze dłuuugi tydzień...
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Raczkowanie
|
ja też czekam na usg jak na zbawienie ale to juz w poniedzialek jupi! a jak wiadomo nie od dziś wekend mija bardzo szybko
|
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | |
Zakorzenienie
|
Gizmiatko - piękny młodzieniec
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Hej, ale fajnie ![]() ![]() Dziewczyny oglądałam wczoraj na Discovery program o bliźniaczych płodach, gdzie jeden był słaby i żeby nie obumrzeć łączył się pępowiną z tym silnym albo zostawał wchłonięty do jamy brzusznej tego zdrowego. Tak z jakimś Kazachstanie czy gdzieś operowali 7letniego chłopca uwalniając go od jeg oniedorozwiniętego bliżniaka egzystujacego u niego w brzuchu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie to też ten czas leci bardzo szybko i bardzo się cieszę z tego powodu bo już za tydzień jadę do polski
![]() ![]() Ja muszę dzisiaj jeszcze wytrzymać do 5 a później to już mam weekend. Najgorsze jest to że ostatnio jestem strasznie senna i mogła bym spać całe dnie. Poza tym to też jeszcze nie zauważyłam żeby zaczął mi rosnąć brzuch czy piersi ale mam nadzieję że z fasolką wszystko dobrze i że się rozwija. Trzymajcie się cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1328 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To ja już wole mieć tą jedna fasokę ![]() ![]() ![]() ....................... ale miałam dzisaij sen! Niby nie jem nic wieczorem, bo ja sie objadam to mma koszmary ... ale snią mi się ostatnio takie dziwne rzeczy ze sama jestem w szoku ![]() *Dziasij całą noc pisałam z Wami na wizażu ... i to takie poważne tematy były ![]() *Przedwczoraj brałam kąpiel w wannie z córeczka mojej kolezanki - ona co chwilę sie zanurzała pod wode a ja ją ratowąłam bo myślałam ze się topi ![]() * W srodę jak przeczytałam o opryszczce to znów mi sie śniło, że miałam taką ogromna na całej brodzie i nie mogłam się przytulićdo mojej dzidzi - a ona juz była z nami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Raczkowanie
|
ANIU ale po wekendzie jeszcze tydz i 2 dni do pracy i juz święta i wolnieeeeeee do 5 stycznia
![]() Ja na początku miałam jakieś koszmary nocne , że ktoś mnie bije w brzuch, robili to różni ludzie , hm...wariaci hehe a ostatnio mi sie śniło że byliśmy z tŻ i synusiem naszym nad morzem, obudziłam się i chciało mi się wyć, że już bym go chciała mieć przy sobie. Taki był słodki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no my niestety tak nie mamy ![]() Wolne pewnie sobie wezmę dzień przed wigilią ... a potem dwa dni przed sylwestrem muszę iść do pracy bo wypłaty trzeba zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje że moja ciocia położna zaopiekuje się mną Buziaki dla wszystkich rosnących brzuszków ![]() dziewczyny ja jestem w 5 tyg, dzidzię lekarz ocenił na 2 tyg, a ja mam brzuch już jak armatę, od tyg nie mieszczę się w spodnie, dobrze ze znalazłam w szafie jakiś większy egzemplarz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Raczkowanie
|
Nie no w takim razie ja sie zgadzam zeby ten wekend trwal tydzien cass pewnie tez sie zgodzi
![]() Powiem wam ze od kiedy jestem w ciąży nie przepracowałam pełnego tyg w każdym się zdaża ze zaniemoge i puszczaja mnie albo wczesniej albo w domu pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Raczkowanie
|
kamilko no ja tez tak rosne od poczatku mam duzy brzuszek, no i te cyce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Brzuszek tez jeszcze nie rośnie - mam tylko problem zeby go wciągnąć ![]() Moze wieczoram wkleje fotkę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | |
Zakorzenienie
|
Kropko
![]() ![]() Nigdzie się nie ujawniałam poza tym wątkiem, to pewnie dlatego ![]() Cytat:
![]() W sumie mnie to nie dziwi ![]() ![]() Porody przebiegające prawidłowo odbierają położne, nie lekarze, ci jedynie, gdy występuje jakaś patologia, bądź mają jakiś swój super prywat. Mówię to ja, położna z 9-cio letnim stażem w Polsce i 3-letnim w UK ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2008-12-12 o 11:34 Powód: lit. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Twoje sny sugerują, że dużo myślisz o ciąży w ciągu dnia i martwisz się ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mariolko ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez truheart Czas edycji: 2008-12-12 o 11:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tak, poproszę o dopisanie ![]() ![]() ja jak na razie na wadze nie widzę zmian, ale brzuch mi rośnie strasznie, jak go wciągnę to mam taki jak przed. aż się boje co będzie za tydzień dwa. Z normalnymi spodniami już w zeszłym tyg się pożegnałam (a lekaż dzidzię na 2 tyg dopiero ocenił ![]() ![]() Jak oglądałam zdjęcia w galerii brzuszków, to dziewczyny miały taki w 4-5 mies niektóre. a biust mi nie rusza, z czego się bardzo ciesze, bo i tak mam dość duży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
kobieta za ladą
|
dziewczyny kochane jak suuuper ze wam brzuszki widać.... u mnie to dopiero w 6 zaczeło być cokolwiek widać aż sie smiali ze mnie ze jak szłam ulicą to chyba dzieciaka w domu zostawiłam heheh bo nic nie widać
a jak zaczeło widać to nawet jak szłam to sie po brzuchu gładziłam ![]() ![]() a w ciąży przytyłam 22 kg ![]() już schudłam 13 ![]() ![]() ![]()
#1340 |
Raczkowanie
|
JA juz przed ciążą średnio wygodnie czułam się w swoich spodniach, zawsze kupuje takie na styk z myslą, że to zmotywuje mnie do schunięcia. Guzik z tego wychodzi. Ale teraz zakupiłam drugą parę ciążowych spodni i jestem szczesliwa, jest wygodnie i cieplutko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() 32 sztuk mamy megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ??? aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ??? p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - ??? lub ??? Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ??? skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ---------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? Truheart (Ola, 27l, Łódź) -------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? jusali (???, 20l, warm.-mazurskie) ----------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------ t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) --------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ??? mariolasl (Mariola, 34l, UK) ---------------- t.p. 17.07.09 - Alexandra lub Antonio Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) -------------- t.p. 18.07.09 - Emilia lub Marcel serafia11 (???, ?? l, ...) --------------------- t.p. 20.07.09 - ??? lub ??? Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) --------- t.p. 21.07.09 - Emilia lub ??? katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) ------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ??? [I]Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan agagmm23 (Agnieszka, 25l, mazowieckie) --- t.p. 27.07.09 - ??? lub ??? czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 03.08.09 - ??? lub ??? anusia_82 (Ania, 26l, z nad morza ) ------- t.p. 04.08.09 - ??? lub ??? Malga19 (???, ?? l, ...) ----------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ??? kinusia86 (???, ?? l, ...) ----------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? musicman (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ----- t.p. .07.09 - ??? lub ??? BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? Wojtusia (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. .07.09 - ??? lub ??? Nikka1221 (Małgosia, 24l, Niemcy) ----- t.p. .07.09 - ??? lub ??? IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) --------- t.p. .08.09 - ??? lub ??? kamilka (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. .08.09 - ??? lub ??? ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------- ![]() gooha3 [*] mountain [*] Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2008-12-12 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak średnio to powinno się przytyć od ilu kg?? ![]() a ja myślałam ze na święta będę musiała kupić już jakieś ciążowe ubranka, ale teraz się zastanawiam ... to niby całe dwa tygodnie, ale czy mi brzuch urosnie??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A to pierwszy bejbik Twój będzie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Zakorzenienie
|
Dlatego jesteś taka spokojna
![]() ![]()
![]() |
#1345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja głupia się zastanawiałam dlaczego mariolka zrobiła taaaaaaki długi odstęp i zostawiła puste pole ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny od kotrego tygodnia do kotrego wystepują mdłosci ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Wtajemniczenie
|
mdłości mogą występić od początku ciąży lub mogą nie pojawić sie wogóle,ja nie wymiotowałam wogóle,pojwiały się małe nudności ale bez przykrych konsekwancji,u niektórych moga się pojawić nawet w połowie ciąży i utrzymywac się też lubią różnie.Jedna z naszych marcowo-kwietniowych wymiotuje do teraz ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jakos 2 miesiące temu kupiłam gazetkę "Poradnik młodej mamy" i tam tez była płytka "ciąża od A do Z". Można popytać jeszcze w sklepach, może uda sie kupić. ![]() Cytat:
![]() Tak ten czas szybko leci, kurcze dzisiaj zaczynam 11 tc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wczoraj tez zrobiłam małe zakupki ![]() ![]() ![]() ![]() Aniu w gazetce dla mam wyczytałam ile kobieta powinna przytyc w ciazy. I oto zestawienie: Waga przed ciążą I trymestr II trymestr III trymestr Suma Max. 40-50 kg 4 kg 6 kg 4 kg 14 kg 18 kg 50-60 kg 3 kg 6 kg 4 kg 13 kg 15 kg pow.60 kg 2 kg 5 kg 4 kg 11 kg 12 kg pow.80 kg 2 kg 4 kg 3 kg 9 kg 11 kg
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Raczkowanie
|
Witam mamusie!Ja mdłości miewam gdy mam pusty żołądek, schudłam 2 kg, cerę mam tak wygładzoną jak niewiem co!Ale zauwazyłam że mimi smarowania się po kąpieli oliwką jonson&jonson mam bardzo wysuszoną skóre!
I przed wczraj zauwazyłam na brzuchu który już trochę wystaję sieć drobnych czeronych albo naczynek albo rozstępów??????Chociaż po kąpieli zbladły, to raczej naczynka czy wy też tak macie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | ||
Zakorzenienie
|
truheart
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kropko, my tu na ciebie czekamy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.