|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów.
Cytat:
![]() Moja siostra studiuje malarstwo i żadnych rysunków technicznych nie musiała przedstawiać Mnie najbardziej fascynuje literatura i język oraz taniec Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2008-12-14 o 20:50 |
|
|
|
|
#1082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja właśnie bizuterią hand-made i fotografią zainteresowałam się jakiś rok temu,teraz jestem na etapie czytania rozmaitych poradników dotyczących fotografowania i obróbki zdjęc,a biżuterię kręcę powoli,nawet koleżanki zostały obdarowane,zrobiły mi reklamę i sprzedałam parę sztuk.
|
|
|
|
|
#1083 | ||
|
Zakorzenienie
|
No to ja taka delikatesowa nie jestem :P
Muzyka- owszem nie umiem bez niej zyc. Sztuka - moze kiedys, teraz to malowanie na kubkach i modelina czego sztuka nie mozna nazwac... myslalam ze cos wiecej. Niestety bizuteria mnie jednak nie pociaga. Moze decoupage, ale to bardziej ogladanie. Nawet ogladanie obrazow mnie nie pasjonuje. Fotografia - nie, nigdy mnie nie pociagala. Ale mam takiego jednego swojego konika... zdecydowanie nieartystycznego, nie dajacego nic w zyciu. Moze gdybym poszla na wymarzone studia. Dokladnie to dwa koniki. W ogole to ja jakas bardziej scisla baba jestem, podoba mi sie robienie kartek, bo uzywa sie do tego nozyczek, kleju i mozna sie pokaleczyc nozykiem do tapet
|
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie jest tak, że absolutnie nie posiadam zacięcia artystycznego
w sensie, że ani śpiewać nie potrafię, ani malować, rzeźbić czy coś w tym stylu. Taki ze mnie dziwny moher jest, nawet dziergać nie umiem Za to jestem osobą szczerze sztukę podziwiającą, zachwycam się muzyką, malarstwem, całym tym hand made. Jedyne, co mi wychodzi, to pisanie
|
|
|
|
#1085 |
|
Gość
|
Kurcze może mi się coś pokićkało z architekturą wnętrz na ASP, bo tam na bank by coś takiego trzeba było narysować.
Kalina - to witam w gronie artystów. Wiecie jakie jest główne powiedzenie (nie powiem dokładnie oryginału bo zawiera przekleństwo) - "jestem.... artystą". Maddie - pisarką wierszy też jestem. |
|
|
|
#1086 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1087 |
|
Gość
|
Bardzo to miłe, potwierdzam.
Dodatkowo mój kumpel to też artysta - przyszły reżyser filmowy, miłośnik filmów (tak samo jak ja), muzyki klasycznej i sztuki. Więc dwoje artystów się na przyjaciół dobrało...
|
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jazdę z haftowaniem
Nie piszę, nie śpiewam, nie tańczę w żadnym zespole, nie maluję (tylko make-up), nie komponuję. Kiedyś lubiłam szkicować, ale później brak czasu zrobił swoje i kreska już nie ta. Lubię wszystko co stworzy Wojciech Siudmak, wrzuciłabym kilka jego próbek, ale obawiam się, że to łamanie praw autorskich także wszystkim polecam wygooglować. Facet robi obłędne rzeczy! |
|
|
|
#1089 |
|
Gość
|
Tak. Moja mama to też dziergacz nad dziergacze - obrusów mamy w domu kilka, serwetek też, swetry po dwa na głowę...
Czasem znikam na Perfumy - moja kolejna pasja się powoli ujawnia. |
|
|
|
#1090 |
|
Wtajemniczenie
|
Moherki, na mnie już czas, jutro poniedziałek więc na 7 do pracy
Nie pisać za dużo!
|
|
|
|
#1091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zadna nie ma podobnych do mnie scislych zainteresowan w strone medycyny i matematyki
|
|
#1092 |
|
Gość
|
Ja też mówię dobranoc... pa
|
|
|
|
#1093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moja idolka
![]() Cytat:
Podejrzewam u siebie dyskalkulię, więc matematyka pod każdą postacią sprawia, że uciekam z piskiem. ![]() Sztuka, poezja, muzyka poważna - jak najbardziej, ale traktuję to z dystansem. Chyba jestem zbyt roztrzepana, by mieć jakieś trwałe zainteresowania.
|
|
|
#1094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
innymi słowami lubisz ekstremalne zajęcia![]() Co do literatury to ja tylko czytam,nigdy nie pisałam i pisać nie będę,śpiewać też nie bom głucha-to znaczy słuchu muzycznego nie mam a i głosu też,malowałam w dzeciństwie i nawet dobrze mi szło, ale rzuciłam . Mój mąż podziwia ludzi którzy potrafią godzinami siedzieć i haftować jakoś gałązkę,mówi że go po 5 minutach coś trafia,mawet ja ze swoją biżuterią to już szczyt cierpliwości ![]()
Edytowane przez kalina121 Czas edycji: 2008-12-14 o 23:02 |
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie posiadam żadnych talentów (no może umiem ciekawie pisać, ale nie tyle opowiadania itd, ale pisma, listy, opisy, teksty na strony netowe
), muzyka poważna tak dość wybiórczo, a malarstwo to prawie w ogóle :P Moje rysunki przypominają bohomazy 6latków :PPrzepraszam że tak mało dziś piszę, ale usiłuję ułożyć listę prezentów dla rodzinki, i mam pełną głowę obliczeń i wyliczeń
|
#1096 |
|
Nie depcze krokusów
|
Kolejne artystyczne beztalencie się kłania (choć wyjątki tu widzę dość liczne). Myślę, że dzięki temu łatwiej mi docenić tych, którzy owe zdolności posiadają
Nawet dzieło "Walenie konia" to sztuka - komizmu ;]Szpiegu - medycyna i matematyka, lubię te dwa 'M'.
|
|
#1097 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
ja tez beztalencie ;/ ale za to lubie ekonomie i handel międzynarodowy ![]() i nie lubię muzyki klasycznej. |
|
|
|
#1098 |
|
Nie depcze krokusów
|
Możemy stworzyć ugrupowanie:
Moher Wszechstronny.
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie
To co, startujemy przy następnych wyborach?
|
#1100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Matko Dyrektorko, liczy sie.
Jestem wykonczona i chce mi sie beczeć...
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rysować kiedyś podobno umiałam nie najgorzej, ale to zaniedbałam, a teraz boję się do tego wrócić, bo mogłabym się załamać swoim poziomem. Co u nastolatki stanowiło wysoki poziom, u prawie 30-latki mogloby się okazać żenadą Muzyki aktywnie nie uprawiam natomiast nieodmiennie podziwiam osoby umiejące śpiewać czy grać na jakimkolwiek instrumencie.
|
|
#1103 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Witam, powiem Dzień Dobry życząc miłego rozpoczęcia dnia i nowego tygodnia wszystkim Moherkom w ten śliczny Poniedziałkowy poranek.... u mnie 21 stopni, i drugi dzień pracy
Kochane, po przeczytaniu ostatnich postów na temat naszych zainteresowań, muszę stwierdzić, że mamy wszystkie pewną cechę bardzo charakterystyczną dla tego wątku, jest to sposób wyrażania się i pisania. Trudno jest tu znaleźć błędy językowe,czy też typowe dla innych wątków niestaranne wypowiedzi. Bardzo mi się to właśnie tutaj podoba. Opowiem Wam, jak to nauczycielka mojego syna (gdy był w Szkole Podstawowej, czwarta klasa), zaproponowała mi aby zabrać dziecko do psychologa i "załatwić" mu papiery na dyslekcje, bo to mu bardzo pomoże, bo robi błędy poszłam z nim do psychologa i... po przebadaniu, pani powiedziała, że wprawdzie mój syn dyslektykiem nie jest, ale papier może mu wystawić. Zdenerwowałam się. Oczywiście, ja "wyrodna matka" zabroniłam jej wystawiania tegoż dokumentu i powiedziałam, że robią w polskiej młodzieży nieuki. Stwierdziłam, że dyslekcja jest chorobą, więc rozumiem, gdy ktoś jest chory, ale żeby wystawiać zaświadczenia o chorobie dzieciom zdrowym, to samemu trzeba mieć coś nie tak w rozumie. Jak dla mnie u mojego syna osobiście wykrywam lenistwo i nieuctwo i zaraz się za niego zabiorę jak trzeba.... a dyslektykiem go zrobić nie pozwolę. Tak też, mój syn jako nieliczny w klasie dyslektykiem nie został i musiał się niestety ostro zabrać za Słownik Ortograficzny. Teraz, gdy jest już prawie dorosły, mówi, że jest naprawdę szczęśliwy, że wie jak poprawnie się pisze po polsku, bo jest Polakiem i nie wyobraża sobie jak można tak nie szanować własnego języka, aby go nie znać. Wiem, że na Wizażu nie należy zwracać uwagi na błędy językowe, ale powiem Wam, że czasem naprawdę nie rozumiem o co chodzi w wypowiedzi jakiejś osoby, bo nie umiem przeczytać ze zrozumieniem tego, co ona tam napisała, i takich przypadków jest naprawdę dużo.
|
|
#1104 |
|
BAN stały
|
Dziń Dybry. W eleganckim kierunku poszedł ten wątek. Nie będę się tu wymądrzał, że jestem znawcą muzyki klasycznej, chociaż gdy słucham "Cztery pory roku" to zawsze mnie ciarki przechodzą. Niemniej bardzo chętnie posłucham to co inne moheki rekomendują (dzięki za linki EvaID. Mam pewien pomysł, nie wiem czy sie przyjmię, ale jak znajdę wolną chwilke, to może zrobie w necie Artystyczną Galerię Moherów (AGH), bo ciężko później coś znaleźć na setkach stron wątku. Muzyka, książki, wiersze, obrazy, dowcipy i co tam jeszcze wymyslimy - a wszysko rekomendowane przez Moher.
Mam wielkie zaległości w poezji. I najgorsze, że nie wiem od czego zacząć by się za bardzo nie zrazić. Może którać z szanownych pań może polecić jakieś dobre wierszyki dla początkującego? |
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, z wielkim żalem Was opuszczam. Śmigam do mamy i brata do Bydgoszczy a tam jak znam życie będę na przegranej pozycji w biegu do komputera przez przeszkody. Ehhhh nagadacie tyle, że jak wejdę następny raz to pewnie wątku nie poznam... Pozostaje mi tylko liczyć, że nie nagadacie za wiele
![]() Trzymajcie się cieplutko i pojawię się jak mnie dopuszczą!
|
|
|
|
#1106 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Kocham poezję, trudno wybrać najpiękniejszy wiersz, bo jest ich ogrom, a każdy ma swój własny ulubiony kierunek.
Ja kocham Leśmiana i może to on Cię zauroczy ? "W malinowym chruśniaku, przed ciekawych wzrokiem http://www.poezje.hdwao.pl/wiersz_1717-w_malinowym_chrusniaku_bo leslaw_lesmian.htmlZapodziani po głowy, przez długie godziny Zrywaliśmy przybyłe tej nocy maliny. Palce miałaś na oślep skrwawione ich sokiem..." Poza tym lubię Zbigniewa Herberta, Adama Asnyka, Leopolda Staffa, Marię Pawlikowską-Jasnorzewską, często też siegam po Petrarkę. Sonet 132, Petrarka
Jeśli to nie jest miłość - cóż ja czuję? A jeśli miłość - co to jest takiego? Jeśli rzecz dobra - skąd gorycz, co truje? Gdy zła - skąd słodycz cierpienia każdego? Jeśli z mej woli płonę - czemu płaczę ? Jeśli wbrew woli - cóż pomoże lament ? O śmierci żywa, radosna rozpaczy, Jaką nade mną masz moc! Oto zamęt . Żeglarz, ciśnięty złym wodom dla żeru, W burzy znalazłem się podarłszy żagle, Na pełnym morzu, samotny, bez steru. W lekkiej od szaleństw, w ciężkiej od win łodzi Płynę nie wiedząc już sam, czego pragnę, W zimie żar pali, w lecie mróz mnie chłodzi."
|
|
#1107 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie konserwy bardzo cieplutko w ten mroźny poniedziałkowy poranek
![]() Cytat:
Co do drugiego akapitu - też to zauważyłam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynki i chlopcy moherowcy, milo was sie czyta (to juz chyba zreszta pisalam )Widze, ze wczoraj zostal poruszony temat muzyki, ehh chcialabym miec choc chwilke czasu na odsluchanie kilku proponowanych przez was utworow, ale aktualnie moj maly szkrab zabiera mi caly wolny czas ![]() Czeka na mnie gora prasowania, i tak sobie mysle, moze zapodam sobie taka muzyczke i w koncu sie za to zabiore ![]() pozdrawiam p.s. Eva, podoba mi sie twoje podejscie odnosnie nauki poprawnej pisowni. Moj synek bedzie dwu lub nawet trojjezyczny, ale zrobie wszystko by ladnie mowil i pisal po polsku Edytowane przez Mijalea Czas edycji: 2008-12-15 o 10:17 |
|
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mohery
Co do talentów, to ja mam ponoć muzyczny, choć śpiewać nie potrafię, ale kiedyś grałam na instrumencie muzycznym ![]() Co do młodzieży z wadami "stwierdzonymi" dys- to niestety przyszło mi pracować z jednym takim przedstawicielem złotej polskiej młodzieży. Chodzi w złotych butach, na solarium od 15 roku życia (facet ). Obnosi się oczywiście z dyscośtam, za co ja go tępię. Chyba ma gęsią skórkę na mój widok.
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
|
|
|
#1110 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=CGmvp9Z44aw |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.

ja właśnie bizuterią hand-made i fotografią zainteresowałam się jakiś rok temu,teraz jestem na etapie czytania rozmaitych poradników dotyczących fotografowania i obróbki zdjęc,a biżuterię kręcę powoli,nawet koleżanki zostały obdarowane,zrobiły mi reklamę i sprzedałam parę sztuk.
w sensie, że ani śpiewać nie potrafię, ani malować, rzeźbić czy coś w tym stylu. Taki ze mnie dziwny moher jest, nawet dziergać nie umiem
Kurczę, naprawdę miło jest znaleźć osoby tak podobne do siebie, prawda? 

poszłam z nim do psychologa i... po przebadaniu, pani powiedziała, że wprawdzie mój syn dyslektykiem nie jest, ale papier może mu wystawić. Zdenerwowałam się.