![]() |
#1381 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
![]() Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jane2008 Duphaston nie zaszkodzi a tylko pomoże. Ten lek jest bardzo często stosowany w początkowych tygodniach ciąży. A co do antybiotyku to jeśli lekarz mówi że nie jest on niebezpieczny dla fasolki to pewnie tak jest. Wiem że są antybiotyki bezpieczne dla płodu... napewno lekarz wiedząc o ciąży nie przepisałby ci czegoś co mogłoby zaszkodzić. Najlepiej zapytaj czy jest on bezpieczny w twoim stanie (na ulotce też powinna być taka informacja). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zadomowienie
|
Dzięki Majca i Gizmiątko!
![]() ![]() Co do antybiotyku to jeszcze nie dostałam teraz, na razie mam to badanie crp zrobić i zobaczyć, ale tak mnie też w domu stresują - w sensie że tak się denerwują i boją, że dlatego bardziej się jeszcze waham i obawiać czy zażywać... Wiem, że teraz niby nowe są leki i skwalifikowane w grupy, więc jak coś to pilnować tylko trzeba, żeby z tej pierwszej nabezpieczeniejszej wziąć, ale i tak... - teraz się narządy tam będą kształtować, a tu nagle taka chemia... ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was Kochane - trzymajcie się zdrowo z Brzuszkami i za mnie też trzymajcie, żeby wynik crp był ładny (bez zapalenia)!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Rozeznanie
|
Jane2008 trzymam kciuki by wszystko było dobrze
![]() Dzisiaj odpuściłam sobie uczelnię, jestem za bardzo zmęczona i czuję się jakbym chora była ![]() Grzeję tyłek, piję ciepłe herbatki (ale tylko te rozpuszczalne) i się kuruję bez antybiotyków ![]() Miło jest posiedzieć w domu i leniuchować, na dodatek mogę pograć w Simsy2 (oj, dawno w to nie grałam, hi ![]() Zaraz zjem smażone ziemniaki z duszoną marchewką....pycha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czy wy tez tak wcześnie "rośniecie"? Moja dzidzia zaczęła 3ci tydz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kamilka jakbym swoj brzuch widziala
![]() |
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Zadomowienie
|
he też miałam spory brzuch jakiś czas temu, kiedy jeszcze nie mógł to być brzuch ciążowy - ale to raczej przez to, że cała byłam taka "rozpulchniona", dziwne trawienie i te sprawy. A teraz jakoś mniej i sama nie wiem czy mam już ten brzuch ciążowy czy nie. Do najszczuplejszych nie należę i czasami jak się przejadłam to mogłam żartować ,że 4 miesiąc. Teraz zbliża isę czwarty miesiąc i żeby specjalnie było widać to nie.
Czekam na ten brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Zakorzenienie
|
Jane, widzisz, w ciąży niesamowicie ważne jest zaufanie do lekarza. Forum, rodzina, koleżanki mogą doradzać, ale jednak to lekarz jest fachowcem i to on się zna na rzeczy. Jeśli lekarka przepisze antybiotyk, to posłuchaj i weź. Jeśli nie masz zaufania do lekarki, to zmień, skontultuj z kimś innym. Mnie także wydaje się, że gorsza będzie nieleczona infekcja niż lek, tym bardziej, że na pewno będzie dobrany pod kątem ciąży.
A być może w ogóle nie będzie on konieczny. Życzę zdrówka! Edytowane przez Sosnowa Czas edycji: 2008-12-14 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak narazie bliźniaki tylko pani w sklepie z ciuszkami przepowiedziała ![]() Za 3 tyg idę na kolejne usg, to usłyszymy serduszko... już się doczekać nie mogę ![]() Brzuszek i tak wie swoje, i raz jest bardzo duży, i większe spodnie rozpinam, a w inny dzień boję się że zbyt mi wiszą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Rozeznanie
|
Heh, mój brzuch to jest dopiero duży....a jestem osobą szczupłą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mojego napewno nie przebije - tymbardziej ze jest jeszcze z pozostaloscia z pierwszej ciazy ![]() wrzuc fotke
#1395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli o mnie chodzi to niby 8 tydzień (według usg 7) a nic jeszcze nie widać. Tylko jak za dużo zjem to mam brzuszek ale przed ciążą też taki miałam po przejedzeniu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
majka bo to jest tak, ze widac ta ciaze tylko, ze do ktoregos tyg nie ma jeszcze embriona tylko sama komorka - dopiero jak sie wytworzy w niej embrion to mozna np stwierdzic czy to ciaza nie pozamaciczna itp...
ale tez dla mnie jest dziwne ze wedlug okresu ma 8tydz a wg gina 3 ![]() bo skoro doszloby do zaplodnienia 5 tyg po pierwszym dniu misiaczki to znaczyloby ze ma 2,5-miesieczne cykle a to nierealne
#1397 |
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczynki za odp., podniesienie na duchu i 3manie kciuków - przydadzą się!!!
![]() Co do zaufania do ginki to właśnie sama jeszcze nie wiem - tak nagle sie u tej znalazłam, bo do poprzedniej co już niby ze 3 razy byłam, ostatnio się zraziłam bo mi takich rzeczy nagadała, że hej, no i wtedy właśnie poleciałam do tej 2 i ona stwierdziła to zap. jajnika - - - więc serio trudno powiedzieć, dobrze o niej mówią, na stronce dobry lakrz się pojawiła, ale niewiele jest opinii, w sumie młoda dośc babka, więc może jeszcze nie tak znana, a ponoć od cesarek dobra! Dzięki - będę tu do Was może z czasem zaglądać śmielej, ale sorki, na razie Was jeszcze nie kojarzę dobrze z imion (choć parę Girls tak z "próbować" jak Miramej, 2 Anie i Tru, no i Gizmiątko z "planować" ![]() Pozdrowionka dla Was i Brzuszków!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |||||
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
![]() znów mnie nie było cały weekend ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale coś czuje ze będę miała podobnie do Ciebie ![]() Na razie jeszcze nic po mnie nie widać - brzucha zero, no może taki malutki ![]() ![]() Boję się zebym na wigilii nie jadła samego makowca ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajny ten wózek ... ale cena dobija ![]() Ty to jesteś szczęściara - ja jeszcze nawet nie wiem gdzie u nas w mieście są sklepy dla pań ciężarnych ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Rozeznanie
|
Ja tez sypiam do około 10-11 jak się da
![]() Wiecie, brzuszki nam rosną też przez zmiany hormonalne, zaparcia, zmienia się trochę metabolizm.... Mnie osobiście brzuch się zrobił spory, bo przed ciążą miałąm tak mocno wciągnięty, biodra mi wystawały...a teraz wyglądam jakbym się najadła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja jutro rano odbieram wyniki a na 12 ide do gin
cos mam jakies zle przeczucia co do tych wynikow....
#1401 |
BAN stały
|
Witajcie:0 dlugo mnie nie bylo wiec mam co czytac...Miewam sie abrdzo dobrze jak na poczatek ciazy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() 32 sztuki mamy megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ??? aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ??? p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - ??? lub ??? Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ??? skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ---------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? Truheart (Ola, 27l, Łódź) -------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? jusali (???, 20l, warm.-mazurskie) ----------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------ t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) --------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ??? mariolasl (Mariola, 34l, UK) ---------------- t.p. 17.07.09 - Alexandra lub Antonio Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) -------------- t.p. 18.07.09 - Emilia lub Marcel serafia11 (???, ?? l, ...) --------------------- t.p. 20.07.09 - ??? lub ??? Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) --------- t.p. 21.07.09 - Emilia lub ??? katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) ------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ??? Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan agagmm23 (Agnieszka, 25l, mazowieckie) --- t.p. 27.07.09 - ??? lub ??? czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 03.08.09 - ??? lub ??? anusia_82 (Ania, 26l, z nad morza ) -------- t.p. 04.08.09 - ??? lub ??? Malga19 (Gosia, ?? l, Kraków) -------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ??? kinusia86 (???, ?? l, ...) ----------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? musicman (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ----- t.p. .07.09 - ??? lub ??? BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------ t.p. .07.09 - ??? lub ??? Wojtusia (???, ?? l, ...) ----------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? Nikka1221 (Małgosia, 24l, Niemcy) ----- t.p. .07.09 - ??? lub ??? IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) --------- t.p. .08.09 - ??? lub ??? kamilka (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. .08.09 - ??? lub ??? ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------- ![]() gooha3 [*] mountain [*] Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2008-12-15 o 07:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1404 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
Kilka dni mnie tu niebyło a tu tyle do nadrobienie ![]() Jesli chodzi o mdłosci to jak narazie męczą mnie sporadycznie, zaczynam sie tym martwić czy nie powinny juz przyjść. Przez ostatnie dni coraz bardziej niz dotej pory bolą mnie piersi w piatek tak mnie swędziały że myślałam ze zwarjuje. ![]() ![]() W sobote z mężem kupiliśmy sokowirówkę i zrobił mi litr pysznego soczku jabłkowo-marchwiowego. Kamilka piekny brzuszek. Svinecka bedzie dobrze trzeba być dobrej myśli ![]()
#1405 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry laseczki
![]() Mam nadzieje ze Wam się lepiej wstawało niż mi ![]() ![]() ![]() Malga Ty nie czytaj tylko pisz co tam u Ciebie? ![]() ![]() cześć Kropeczko ![]() agagm ale mi narobiłaś smaka na taki soczek z sokowirówki ![]() Kiedyś często taki sobie robiłam, ale sokowirówka odmówiła posłuszeństwa ![]() ![]() Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2008-12-15 o 07:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tam samopoczucie mamusiowe? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nawet TŻ już się przyzwyczaił i w sobotę wstawał przed 7 i mówi do mnie: Ty to pewnie wrócisz do żywych koło 11? ![]() ![]() Samopoczucie tak sobie, mdłosci mnie męczą, chociaqz wydaje mi się że już troszke mniej, bo mogę zjeść coś innego niż chleb z masłem i zupę ![]() Wszyscy mi mówili, ze cera mi się poprawi jak zajdę w ciążę, ale jakoś nie chce się poprawiać. Teraz już prawie jestem przekonana ze mam uczulenie na jakieś jedzenie - na czekoladę na 99% ![]() Brzuch jeszcze malutki, tylko cycuchy rosną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A domowe sposoby typu imbir i migdały działają na Ciebie? Ps. Czekolada na wiele osób działa źle jeśli chodzi o cerę. Podobnie ostre. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 | |
Zakorzenienie
|
Siemanko mamuśki
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj mam pierwsze usg, idzie ze mną TŻ. Strasznie sie boję tej wizyty. ![]() Trzymajcie kciuki ![]() Dziewczyny jak długo trwa badanie usg?
![]() ![]() |
![]() |
#1410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Miesiąc temu przenieśli nam biuro do hotelu i zaadoptowali jeden pokój na to biuro ... więc mamy biuro z własną łazienką ... nawet prysznic jest ![]() Migdały zajadam i nawet działają ... inbiru nie próbowałam bo nie przepadam ![]() ![]() witaj Cassandra ![]() Nic się nie bój na pewno wszystko jest ok ... ale na wszelki wypadek ![]() Badanie usg ... hmmm .... jakieś 3 minuty - przynajmniej ja tak miałam ![]() Fajnie ze tż idzie z Tobą ... ja mojego chyba zabiore jak usg będzie juz przez brzuszek ![]() Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2008-12-15 o 08:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.