Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-14, 11:57   #1381
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Z tym odbijaniem to racja. Mam to samo. Moge jeść wszystko ale po wszystkim mi sie odbija. Mdłości też mam ale naszczęście lekkie. Czasem przechodzi na 2-3 dni a potem wraca.
ja zauwazylam ze mam mdlosci na czczo lub jak przedobrze z jedzeniem ! w sensie zjem duzo w krotkim czasie, musze po malu jesc i w ten sposob obiad jem z 40 minut az jest zimny no i nie skoncze jesc a juz sie nim najem
Cytat:
Napisane przez Jane2008 Pokaż wiadomość
Witam Drogie Przyszłe Mamusie
Ja tak nieśmiało dziś tu zaglądnęłam - Syla mnie kiedyś zapraszała, ale my chyba obie jeszcze poczekamy żeby oficjalnie tu z Wami bywać! Ja w każdym bądx razie jeszcze tak..., ale czasem chciałabym do Was zaglądać - dobrze?

Ale Kochane - mam do Was pytanko, bo pewnie się dobrze już orientujecie:
jeżeli w maju wystąpiła u mnie ciąża biochemiczna (b. wczesne poronienie), a nie robiłam badania progesteronu to dobrze, że teraz (ok. 5-6 tydzień) ginka dała mi od razu duphaston 10 mg 2* dziennie???? Nie zażywałam dotąd żadnych hormonów i strasznie jestem nieufna...
A jeszcze w tym cyklu miałam zap. jajnika chyba (woda wokół jajnika na usg), no i miałam to leczyć antybiotykiem przez 3 dni (summamed?), ale nas szczęśliwie Mikołaj zaskoczył z Fasolką, więc antybiotyku już nie wzięłam - - - a teraz ginka widzi nadal tę wodę i straszy, że antybiotyk trzeba wziąć, bo st. zapalny może Ją... zabić - Kochane, czy to serio możliwe???? Czy lepiej naprawdę wziąć antybiotyk??? Ale tak wcześnie? Czy Fasolce nie zaszkodzi??? Ja jeszcze z rodziny pochodzę, co w ciązy nic a nic chemicznego brać nie wolno - wiecie, nawet na ból głowy czy przeziębienie, tylko naturalnie wszystko (mam i siostra się martwią tym antybiotykiem) - - nie wiem już co robić????? Mam zgryza niezłego... Co Wy byście zrobiły???? Aha - badanie mi zleciła sprawdzające czy jest stan zapalny: białko reaktywne crp, jeszcze nie robiłam.

[I]Edit:[/I] Będę Wam bardzo wdzięczna za odp.!!! Dzięki!
Duphaston , mozes zbrac nie zaszkodzi a pomoze go sie stosuje jelsi kobieta wczensiej miala poronienie, lub ma objawy poronienia, ja tez jestem na dupfastonie trzy razy dziennie po jednej tabletce !

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 12:26   #1382
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
ja zauwazylam ze mam mdlosci na czczo lub jak przedobrze z jedzeniem ! w sensie zjem duzo w krotkim czasie, musze po malu jesc i w ten sposob obiad jem z 40 minut az jest zimny no i nie skoncze jesc a juz sie nim najem
Ha, żebym to ja umiała powoli jeść.... W pracy to już słuchać nie moge na temat jak ja to pochłaniam obiad... zawsze pierwsza zjadam.

Jane2008 Duphaston nie zaszkodzi a tylko pomoże. Ten lek jest bardzo często stosowany w początkowych tygodniach ciąży. A co do antybiotyku to jeśli lekarz mówi że nie jest on niebezpieczny dla fasolki to pewnie tak jest. Wiem że są antybiotyki bezpieczne dla płodu... napewno lekarz wiedząc o ciąży nie przepisałby ci czegoś co mogłoby zaszkodzić. Najlepiej zapytaj czy jest on bezpieczny w twoim stanie (na ulotce też powinna być taka informacja).

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 12:38   #1383
Jane2008
Zadomowienie

Dzięki Majca i Gizmiątko! Więc serio duphaston spoko, no to dobrze, dzięki, uff
Co do antybiotyku to jeszcze nie dostałam teraz, na razie mam to badanie crp zrobić i zobaczyć, ale tak mnie też w domu stresują - w sensie że tak się denerwują i boją, że dlatego bardziej się jeszcze waham i obawiać czy zażywać... Wiem, że teraz niby nowe są leki i skwalifikowane w grupy, więc jak coś to pilnować tylko trzeba, żeby z tej pierwszej nabezpieczeniejszej wziąć, ale i tak... - teraz się narządy tam będą kształtować, a tu nagle taka chemia... - no strach jest, no nie ukrywam (potem wszak lekarzy nie interosowałoby, gdyby ktoś kalekie czy chore baby urodził, bo powiedzą, że "dzięki lekom w ogóle jest"... bo właśnie tym "straszą": że bez antybiotyku może Fasolki nie być... - kurcza, czy to serio możliwe jest aż tak??? To fajny mam "wybór", nie?

Pozdrawiam Was Kochane - trzymajcie się zdrowo z Brzuszkami i za mnie też trzymajcie, żeby wynik crp był ładny (bez zapalenia)!!!
Jane2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 13:34   #1384
jusali
Rozeznanie

Jane2008 trzymam kciuki by wszystko było dobrze
Dzisiaj odpuściłam sobie uczelnię, jestem za bardzo zmęczona i czuję się jakbym chora była
Grzeję tyłek, piję ciepłe herbatki (ale tylko te rozpuszczalne) i się kuruję bez antybiotyków
Miło jest posiedzieć w domu i leniuchować, na dodatek mogę pograć w Simsy2 (oj, dawno w to nie grałam, hi)
Zaraz zjem smażone ziemniaki z duszoną marchewką....pycha
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 13:55   #1385
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jane2008 Pokaż wiadomość
Dzięki Majca i Gizmiątko! Więc serio duphaston spoko, no to dobrze, dzięki, uff
Co do antybiotyku to jeszcze nie dostałam teraz, na razie mam to badanie crp zrobić i zobaczyć, ale tak mnie też w domu stresują - w sensie że tak się denerwują i boją, że dlatego bardziej się jeszcze waham i obawiać czy zażywać... Wiem, że teraz niby nowe są leki i skwalifikowane w grupy, więc jak coś to pilnować tylko trzeba, żeby z tej pierwszej nabezpieczeniejszej wziąć, ale i tak... - teraz się narządy tam będą kształtować, a tu nagle taka chemia... - no strach jest, no nie ukrywam (potem wszak lekarzy nie interosowałoby, gdyby ktoś kalekie czy chore baby urodził, bo powiedzą, że "dzięki lekom w ogóle jest"... bo właśnie tym "straszą": że bez antybiotyku może Fasolki nie być... - kurcza, czy to serio możliwe jest aż tak??? To fajny mam "wybór", nie?

Pozdrawiam Was Kochane - trzymajcie się zdrowo z Brzuszkami i za mnie też trzymajcie, żeby wynik crp był ładny (bez zapalenia)!!!
Zdaje sobie sprawe że sie martwisz (ja też bym sie martwiła) ale myśle że bedzie dobrze, może sie okaże że nie potrzeba wogóle antybiotyku (trzymam za to kciuki). Jak masz jakieś wątpliwości to zawsze pytaj lekarza.

Stary 2008-12-14, 15:38   #1386
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
to az taki duzy masz brzuszek juz ? hihi to chyba czas na fotke brzuska
mnie się wydaje że nadzwyczaj szybko mi brzuszek urósł...
czy wy tez tak wcześnie "rośniecie"? Moja dzidzia zaczęła 3ci tydz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 062.jpg (88,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 069.jpg (40,2 KB, 20 załadowań)
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 16:29   #1387
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kamilka jakbym swoj brzuch widziala
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-14, 16:35   #1388
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
mnie się wydaje że nadzwyczaj szybko mi brzuszek urósł... czy wy tez tak wcześnie "rośniecie"? Moja dzidzia zaczęła 3ci tydz
kamilka, piękny . Niesamowite, mój dzidziuś ma 5 tygodni i 2 dni, a brzuch mam płaski

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 16:48   #1389
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
ja mam troche mniejszy ale to pocztaek 8 tygodnia jesli czego nie pokrecilam ,a masz miec ciaze mnoga czy nie? pytam z ciekawosci jak na 3 tydzien to dosc duzy hihi ale fajny

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 17:25   #1390
musicman
Zadomowienie

he też miałam spory brzuch jakiś czas temu, kiedy jeszcze nie mógł to być brzuch ciążowy - ale to raczej przez to, że cała byłam taka "rozpulchniona", dziwne trawienie i te sprawy. A teraz jakoś mniej i sama nie wiem czy mam już ten brzuch ciążowy czy nie. Do najszczuplejszych nie należę i czasami jak się przejadłam to mogłam żartować ,że 4 miesiąc. Teraz zbliża isę czwarty miesiąc i żeby specjalnie było widać to nie.
Czekam na ten brzuch
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 17:47   #1391
Sosnowa
Zakorzenienie

Jane, widzisz, w ciąży niesamowicie ważne jest zaufanie do lekarza. Forum, rodzina, koleżanki mogą doradzać, ale jednak to lekarz jest fachowcem i to on się zna na rzeczy. Jeśli lekarka przepisze antybiotyk, to posłuchaj i weź. Jeśli nie masz zaufania do lekarki, to zmień, skontultuj z kimś innym. Mnie także wydaje się, że gorsza będzie nieleczona infekcja niż lek, tym bardziej, że na pewno będzie dobrany pod kątem ciąży.
A być może w ogóle nie będzie on konieczny.
Życzę zdrówka!

Edytowane przez Sosnowa
Czas edycji: 2008-12-14 o 18:07
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-14, 17:58   #1392
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
ja mam troche mniejszy ale to pocztaek 8 tygodnia jesli czego nie pokrecilam ,a masz miec ciaze mnoga czy nie? pytam z ciekawosci jak na 3 tydzien to dosc duzy hihi ale fajny
ja to w ogóle mam dziwne liczenie tyg. Licząc od ostatniej miesiączki , jutro zacznę 8 tydz (miałam bardzo długie cykle). A według lekarza dzidzia ma 3 tyg. Już powiem że się w tym gubię
Jak narazie bliźniaki tylko pani w sklepie z ciuszkami przepowiedziała
Za 3 tyg idę na kolejne usg, to usłyszymy serduszko... już się doczekać nie mogę
Brzuszek i tak wie swoje, i raz jest bardzo duży, i większe spodnie rozpinam, a w inny dzień boję się że zbyt mi wiszą.
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 18:20   #1393
jusali
Rozeznanie

Heh, mój brzuch to jest dopiero duży....a jestem osobą szczupłą
Stary 2008-12-14, 18:21   #1394
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
Heh, mój brzuch to jest dopiero duży....a jestem osobą szczupłą

mojego napewno nie przebije - tymbardziej ze jest jeszcze z pozostaloscia z pierwszej ciazy

wrzuc fotke
Stary 2008-12-14, 18:43   #1395
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Widze że już padło to pytanie które mi sie nasuneło, czy to nie dwa dzidziusie? Jakoś dziwnie że według OM masz 8 tydzień a lekarz mówi że dopiero 3??? Jeśli nawet mówi że to 3 tydz. po owulacji to i tak wydaje mi się że ciężko wtedy potwierdzić ciąże na usg (mój lekarz tak mówił że 5 tygodnia to by nie było widać), ale może się myle..... Pewnie kolejne usg da ci jaśniejszą odpowiedź co do prawdziwego "wieku" dzidzi.

Jeśli o mnie chodzi to niby 8 tydzień (według usg 7) a nic jeszcze nie widać. Tylko jak za dużo zjem to mam brzuszek ale przed ciążą też taki miałam po przejedzeniu.

Stary 2008-12-14, 18:47   #1396
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

majka bo to jest tak, ze widac ta ciaze tylko, ze do ktoregos tyg nie ma jeszcze embriona tylko sama komorka - dopiero jak sie wytworzy w niej embrion to mozna np stwierdzic czy to ciaza nie pozamaciczna itp...

ale tez dla mnie jest dziwne ze wedlug okresu ma 8tydz a wg gina 3

bo skoro doszloby do zaplodnienia 5 tyg po pierwszym dniu misiaczki to znaczyloby ze ma 2,5-miesieczne cykle a to nierealne
Stary 2008-12-14, 19:09   #1397
Jane2008
Zadomowienie

Dzięki Dziewczynki za odp., podniesienie na duchu i 3manie kciuków - przydadzą się!!! Dzięki!
Co do zaufania do ginki to właśnie sama jeszcze nie wiem - tak nagle sie u tej znalazłam, bo do poprzedniej co już niby ze 3 razy byłam, ostatnio się zraziłam bo mi takich rzeczy nagadała, że hej, no i wtedy właśnie poleciałam do tej 2 i ona stwierdziła to zap. jajnika - - - więc serio trudno powiedzieć, dobrze o niej mówią, na stronce dobry lakrz się pojawiła, ale niewiele jest opinii, w sumie młoda dośc babka, więc może jeszcze nie tak znana, a ponoć od cesarek dobra!
Dzięki - będę tu do Was może z czasem zaglądać śmielej, ale sorki, na razie Was jeszcze nie kojarzę dobrze z imion (choć parę Girls tak z "próbować" jak Miramej, 2 Anie i Tru, no i Gizmiątko z "planować"
Pozdrowionka dla Was i Brzuszków!!!
Jane2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 21:00   #1398
Ania0104
Zakorzenienie

cześć dziewczynki
znów mnie nie było cały weekend ... wczoraj pospałam do 11,10 a dzisiaj do 10,30
Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
na początku ciąży zazwyczaj albo sie chudnie albo waga stoi w miejscu ja zaczeła tyć dopiero po nowym roku jak już wcześniej pisałam wogóle nie było po mnie znać ze jestem w ciązy.... trochę to było niewygodne bo nieraz w miejscach publicznych robilo mi się niedobrze albo gorąco i wtedy ludzie sie na mniue dziwnie patrzyli....także nie martw sie dopiero wszystko przd sobą
u mnie w rodzinie siostra cioteczna męża przytyła ponad 30 kg(do porodu ważyła 95 kg ) a dziecko urodzilo sie z wagą 2500....

napoczątku ciąży też jeść nie mogłam a potem to pochłaniałam takie ilości a nieraz takie zestawienia ze ludziom szczęki opadały przykład:

3 bułki z masłem pastą rybną pomidorem i serem żółtym za pół godziny talerz grochówki z chlebem --zjadłam odstawiłam talerz i poszłam do lodówki po truskawki homogenizowne(kolega męża dostał szoku jak to zobaczył)

na patologii ciąży:
jadłam akurat truskawki homogenizowane jak przynieśli kolacje a na talerzu paprykarz szczeciński zjadłam kolacje i otworzyłam sobie deser czekoladowy z koroną u kumpeli z sali była rodzina wyobrażcie sobie jakie mieli miny!

a w ciązy po takich mieszankach człowiekowi nic nie jest
kosmiczne te Twoje zestawienia
ale coś czuje ze będę miała podobnie do Ciebie
Na razie jeszcze nic po mnie nie widać - brzucha zero, no może taki malutki ... jedzenie mi nie podchodzi, a mięso to już wogole bleeeee
Boję się zebym na wigilii nie jadła samego makowca ... bo ja uwielbiam potrawy wigilijne
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
A jak wasze przygotowania świąteczne? ja w przyszłym tygodniu muszę się zebrać i ruszyć na poszukiwanie prezentów. W czwartek druga wizyta u mojej gin, trochę się denerwuję czy wszystko ok, ale tak już chyba będę przejmować się do końca ciąży
Ja jeszcze nie mam ani jednego prezentu ... jutro lub we wtorek muszę się zmóc i iść na badania krwi ... w środę idę do kosmetyczki ... a 22 go pani gin prywatnie
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
A ja mogę zjeść i słodkie i słone bo nic mi specjalnie nie jest ale takie miksy jak piszecie...to chyba jeszcze nie mój czas

Dziś byłam na tej "sesji". Miałam na sobie jedną taką piękną sukieneczkę gdybym miała wybierać jeszcze raz sukienkę na wesele to wzięłabym tę, chociaż moja też mi się strasznie podobała...W każdym razie było wesoło, jak będę mieć zdjęcia to wam pokażę.

Zachorowałam na wózek
http://www.bobowozki.com.pl/product_...1&%3CosCsid%3E
Ale jak zobaczyłam cenę to szczęka mi opadła!

Aha, obok sklepu z sukienkami był sklep z ubraniami ciążowymi i kupiłam tak kilka ładnych rzeczy
no to czekamy na te piękne zdjęcia
Fajny ten wózek ... ale cena dobija
Ty to jesteś szczęściara - ja jeszcze nawet nie wiem gdzie u nas w mieście są sklepy dla pań ciężarnych
Cytat:
hihihi mam to samo! Jak nic nie zjem to mam mdłości, jak już zjem to mi niedobrze i mi się odbija ... zawsze jadłam powoli ale teraz to juz pobijam wszelkie rekordy
Cytat:
woooow! To na pewno brzuszek na bliźniaki

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 22:45   #1399
jusali
Rozeznanie

Ja tez sypiam do około 10-11 jak się da
Wiecie, brzuszki nam rosną też przez zmiany hormonalne, zaparcia, zmienia się trochę metabolizm....
Mnie osobiście brzuch się zrobił spory, bo przed ciążą miałąm tak mocno wciągnięty, biodra mi wystawały...a teraz wyglądam jakbym się najadła
Stary 2008-12-14, 22:45   #1400
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja jutro rano odbieram wyniki a na 12 ide do gin

cos mam jakies zle przeczucia co do tych wynikow....
Stary 2008-12-14, 22:59   #1401
Malga19
BAN stały

Witajcie:0 dlugo mnie nie bylo wiec mam co czytac...Miewam sie abrdzo dobrze jak na poczatek ciazy MOZe cos o sobie powiem mam an imie Gosia mieszkam w krakowie z TZ. i oczekujemy dziecka; pozdrawiam
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 06:45   #1402
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWO-SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
32 sztuki mamy

megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał
edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - ??? lub ???
Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz
agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ---------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
Truheart (Ola, 27l, Łódź) -------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
jusali (???, 20l, warm.-mazurskie) ----------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------ t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) --------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ???
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ---------------- t.p. 17.07.09 - Alexandra lub Antonio
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) -------------- t.p. 18.07.09 - Emilia lub Marcel
serafia11 (???, ?? l, ...) --------------------- t.p. 20.07.09 - ??? lub ???
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) --------- t.p. 21.07.09 - Emilia lub ???
katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) ------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil
majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan
agagmm23 (Agnieszka, 25l, mazowieckie) --- t.p. 27.07.09 - ??? lub ???
czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
anusia_82 (Ania, 26l, z nad morza ) -------- t.p. 04.08.09 - ??? lub ???
Malga19 (Gosia, ?? l, Kraków) -------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ???
kinusia86 (???, ?? l, ...) ----------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
musicman (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ----- t.p. .07.09 - ??? lub ???
BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------ t.p. .07.09 - ??? lub ???
Wojtusia (???, ?? l, ...) ----------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
Nikka1221 (Małgosia, 24l, Niemcy) ----- t.p. .07.09 - ??? lub ???
IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) --------- t.p. .08.09 - ??? lub ???
kamilka (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. .08.09 - ??? lub ???

--------------------------------------------
Nasze aniolki ktore wrocily do nieba[*]

gooha3 [*]
mountain [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2008-12-15 o 07:09
Stary 2008-12-15, 06:52   #1403
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Wow. Jak na paru milimetrową dzidzię to naprawdę szok. Jak tak dalej pójdzie, będziesz musiała sobie taczuszkę nabyć na wożenie brzusia.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 07:27   #1404
agagmm23
Raczkowanie

Witam dziewczyny
Kilka dni mnie tu niebyło a tu tyle do nadrobienie . W pracy przez ostatnie kilka dni miała urwanie głowy a później weekend, w czasie którego staram nie zaglądąc do netu.

Jesli chodzi o mdłosci to jak narazie męczą mnie sporadycznie, zaczynam sie tym martwić czy nie powinny juz przyjść. Przez ostatnie dni coraz bardziej niz dotej pory bolą mnie piersi w piatek tak mnie swędziały że myślałam ze zwarjuje.

W sobote z mężem kupiliśmy sokowirówkę i zrobił mi litr pysznego soczku jabłkowo-marchwiowego.

Kamilka piekny brzuszek.
Svinecka bedzie dobrze trzeba być dobrej myśli

agagmm23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 07:39   #1405
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry laseczki
Mam nadzieje ze Wam się lepiej wstawało niż mi ... to było straszne! Robiłam aż 4 podejścia zeby się zwlec z łózka - oj ciężko było

Malga Ty nie czytaj tylko pisz co tam u Ciebie? Jakoś mało się udzielasz?

cześć Kropeczko

agagm ale mi narobiłaś smaka na taki soczek z sokowirówki
Kiedyś często taki sobie robiłam, ale sokowirówka odmówiła posłuszeństwa ... może to dobry moment na zakup nowej

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2008-12-15 o 07:42
Stary 2008-12-15, 07:44   #1406
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry laseczki
Mam nadzieje ze Wam się lepiej wstawało niż mi ... to było straszne! Robiłam aż 4 podejścia zeby się zwlec z łózka - oj ciężko było

cześć Kropeczko
Cześć Aneczko.
Jak tam samopoczucie mamusiowe? Poza leniem oczywiście, bo widzę, że śpioch z Ciebie ostatnio straszny.

Stary 2008-12-15, 07:49   #1407
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Cześć Aneczko.
Jak tam samopoczucie mamusiowe? Poza leniem oczywiście, bo widzę, że śpioch z Ciebie ostatnio straszny.
ojjjj taaaaak tylko bym spała
Nawet TŻ już się przyzwyczaił i w sobotę wstawał przed 7 i mówi do mnie: Ty to pewnie wrócisz do żywych koło 11? a ja tylko: nooooo i buch na drugi bok

Samopoczucie tak sobie, mdłosci mnie męczą, chociaqz wydaje mi się że już troszke mniej, bo mogę zjeść coś innego niż chleb z masłem i zupę
Wszyscy mi mówili, ze cera mi się poprawi jak zajdę w ciążę, ale jakoś nie chce się poprawiać. Teraz już prawie jestem przekonana ze mam uczulenie na jakieś jedzenie - na czekoladę na 99%

Brzuch jeszcze malutki, tylko cycuchy rosną i bolą

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2008-12-15, 08:02   #1408
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
ojjjj taaaaak tylko bym spała
Nawet TŻ już się przyzwyczaił i w sobotę wstawał przed 7 i mówi do mnie: Ty to pewnie wrócisz do żywych koło 11? a ja tylko: nooooo i buch na drugi bok

Samopoczucie tak sobie, mdłosci mnie męczą, chociaqz wydaje mi się że już troszke mniej, bo mogę zjeść coś innego niż chleb z masłem i zupę
Wszyscy mi mówili, ze cera mi się poprawi jak zajdę w ciążę, ale jakoś nie chce się poprawiać. Teraz już prawie jestem przekonana ze mam uczulenie na jakieś jedzenie - na czekoladę na 99%

Brzuch jeszcze malutki, tylko cycuchy rosną i bolą
A pracujesz czy na wolnym jesteś? Ja się zawsze zastanawiam jak sobie babki radzą z tymi mdłościami w pracy. Mieszkają w wc czy cały czas dyżurują pod jego drzwiami?

A domowe sposoby typu imbir i migdały działają na Ciebie?

Ps. Czekolada na wiele osób działa źle jeśli chodzi o cerę. Podobnie ostre.

Stary 2008-12-15, 08:25   #1409
Cassandra 23
Zakorzenienie

Siemanko mamuśki Co u Was?

Cytat:
Śliczny brzunio ja mam w sumie jeszcze większy (11 tc, 3 dni) ale ostatnio mam wzdęcia

Dzisiaj mam pierwsze usg, idzie ze mną TŻ. Strasznie sie boję tej wizyty. Okaże się czy dzidzia jest zdrowa. Ale jestem dobrej mysli...
Trzymajcie kciuki

Dziewczyny jak długo trwa badanie usg?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 08:27   #1410
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A pracujesz czy na wolnym jesteś? Ja się zawsze zastanawiam jak sobie babki radzą z tymi mdłościami w pracy. Mieszkają w wc czy cały czas dyżurują pod jego drzwiami?

A domowe sposoby typu imbir i migdały działają na Ciebie?

Ps. Czekolada na wiele osób działa źle jeśli chodzi o cerę. Podobnie ostre.
Cały czas pracuję Jedyny plus to taki ze nie wymiotuję ... ale jak byś zgadła, cały czas dyzuruje pod drzwiami do wc hehe
Miesiąc temu przenieśli nam biuro do hotelu i zaadoptowali jeden pokój na to biuro ... więc mamy biuro z własną łazienką ... nawet prysznic jest

Migdały zajadam i nawet działają ... inbiru nie próbowałam bo nie przepadam ... a herbatka z Bio-active na mdłości z imbirem jest bleee

witaj Cassandra
Nic się nie bój na pewno wszystko jest ok ... ale na wszelki wypadek
Badanie usg ... hmmm .... jakieś 3 minuty - przynajmniej ja tak miałam
Fajnie ze tż idzie z Tobą ... ja mojego chyba zabiore jak usg będzie juz przez brzuszek

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2008-12-15 o 08:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości