![]() |
#211 |
BAN stały
|
Dot.: srebro
vanesia1
uspokoiłaś mnie troche ![]() *sloneczko* to w takim razie mam za dużo siarki w swoim oragizmie,za dużo toksyn? Madzia 123 dziekuje za rady,a co to jest ten salmiak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze tak robie, przez co bizuteria lsni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
BAN stały
|
Cytat:
oo też ciekawy pomysł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() naprawde lsni, wczoraj tak wyczyscilam kolczyki mamy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Konto usunięte
|
a może znacie jakiś sposób żeby... skóra nie czerniała??
![]() biżuteria raczej zachowuje naturalny kolor, moje sreberka śniedzieją tylko jak leżą nieużywane przez dłuższy czas. ale za to uszy pod biglami czy palec pod pierścionkiem, a nawet szyja pod łańcuszkiem!-no jakbym się nie myła normalnie ![]() można oczywiście parę razy dziennie to zmywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Konto usunięte
|
Czarny nalot na srebrze to najprawdopodobniej siarczek srebra.
Niewykluczone, że podczas choroby zmienia się skład potu, staje się on bardziej siarkowy[siarczkowy ?] i wtedy srebro ciemnieje. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
BAN stały
|
nie myj biżuterii żadnymi szczotkami z pastą czy cifami, bo porysujesz. Kupić u jubilera płyn do czyszczenia, koszty znikome, służy wiele razy. Polecam Scan Silver, wkladasz kelement na kilka sekund, i wypłukujesz dokładnie wodą.
Trzymać biżu w woreczkach strunowych, nie będą tak szybko ciemnieć od wilgoci. Co do czernienia od noszenia, po prostu bedziesz musiała częsciej czyścić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
BAN stały
|
a co do zwiększonego czernienia na ciele. A nie używasz jakichś nowych komsetyków? Z siarką? Albo nie zmienilaś czegoś w diecie? Bo skoro np. ludzie solą czyszczą, to po jej wyeliminowaniu z jedzenia może powinno ciemnieć bardziej.
Skład potu Ci się zmienił, skoro problem masz teraz, pytanie od czego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Konto usunięte
|
a co do czyszczenia srebra-ja użuwam mydła, letniej wody i szmatki bawełnianej
Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 Czas edycji: 2008-12-12 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Dot.: ciemniejące srebro :-(
Odkąd poczęłam używać krem ALEKSANDRA z siarką, to moje pierścionki złote i srebrne stały się czarne! Walczyłam pastą do zębów i nic :/ odłożyłam je, bo nie miałam czasu modlić się do nich, minął miesiąc, dwa, trzy - CZTERY! tak sobie leżały czarne, aż weszłam tu i poczytałam o folii a. + sól + gorąca woda! Nie sądziłam, że coś pomoże moim skarbom! Bo 4 miesiące "czernienia"... ale spróbowałam najpierw na srrebrnym pierścionku, dosłowni po 2 sekundach był już czysty! srebrniutki! ze złotem troszke się namęczyła, przeleżało całą noc w fola+sól+gorąca woda i teraz lśni na moim palcu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Rozeznanie
|
Ja zarówno biżu jak i zaśniedziałe monety czyszczę zwykłą pasta do zębów. Polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: ciemnienie srebra
Ja kuiłam specjalny płyn, w czerwonej bteleczce- czyści fenomenalnie!
![]() |
![]() |
#224 |
Rozeznanie
|
Dot.: Domowe sposoby na czyszczenie srebra - wątek zbiorczy
fajny watek musze niekotrych sposobow sprobowac na swoich rzeczach
![]()
Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil." podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/ od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Do czyszczenia srebra (i nie tylko) najlepiej kupić specjalnie do tego przeznaczony płyn kosztuje on pare złotych trzyma sie tam przez chwilę biżuterię potem pod bieżącą wodę i jest super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
BAN stały
|
nie da się wymyć biżuterii pastą i szczoteczką i nie porysować przy tym jej powierzchni, może przy nabadziewionych pierdółkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Biżuteria. ?
Nie wiedzialam gdzie umiescic ten watek wiec postanowilam tutaj, jesli to zly dzial bardzo prosze o przeniesienie na odpowiedni.
Otóż to, poszlam wczoraj spac z pierscionkami i bransoletka i mialam jeden kolczyk w uchu, wszystko srebrne. Teraz zauwzylam ze wszystko zrobilo sie czarne! Ciezko to umyc , z pierscionkow nie zeszlo z bransoletki po czesci, nie mam pojecia od czego to moglo byc! Fakt uzywam masci na uczulenie i moglam miec brudne rece od nich ale zeby kolczyk tez? Ucha nie smarowałam nimi. Rece rowniez oliwka dla dzieci wysmarowalam przed snem. Ale wczesniej tak sie nie robilo. Wiecie moze od czego takie cos sie robi ? Prosze o odpowiedzi. Pozdrawiam Dziewczyny ;*
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Dot.: Biżuteria. ?
kiedyś słyszałam, że srebro czarnieje na ciele od używania mydła siarkowego i ogólnie od zbyt dużej ilości siarki w organizmie. ja używałąm tego mydła, odstawiłam i teraz nie ma tego problemu
![]()
![]() |
#230 |
Konto usunięte
|
WYSZUKIWARKA!
2 razy taki temat był na plotkowym zakładany, nawet w ciągu kilku ostatnich dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10079763]WYSZUKIWARKA!
2 razy taki temat był na plotkowym zakładany, nawet w ciągu kilku ostatnich dni.[/QUOTE] I nie to forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Biżuteria. ?
Pisalam chyba wyraznie ze niewiem gdzie to umiescic.! Czytac umiecie?
A ta siarka z czeg moze sie wziaść ? Mydlem siarkowym sie nie myje wiec odpada. Ale skad siarka w organizmie ?
Edytowane przez rambo Czas edycji: 2008-12-15 o 19:30 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wątek oczywiście łączę z odpowiednim ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Rozeznanie
|
sprawdz jej dokladny sklad-w uklotce, na necie.tam moze byc owa siarka ale nie tylko ona reaguje zle ze srebrem bo jest jeszcze cos ale ni epamietam.
Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil." podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/ od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | ||
Raczkowanie
|
wręcz kochamy
![]() Cytat:
Cytat:
ma nadzieję, że choć trochę pomogłam ![]()
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Tak dziekuje, czyli od jedzenia duzych ilosci jajek, picia mleka itd moze sciemniec tak w jedna noc bizuteria? Pozdrawiam
![]() |
#237 |
Rozeznanie
|
To do mnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Rozeznanie
|
przejrzalm ten watek i tak napier w na noc (wieczorem robilam to nie czekalam tej godziny czy dwoch:P) do kubka wylozonego sreberkiem od czekolady- na matowej stronie srebro to lepszy efekt , zalane wrzatkeim z duza iloscia soli. potem wyciaglam wyjelam igla z wzorwko tych na wylot wszystkie bzdety , po soli z aluminium czarne zszarzalo , osad zmieknal i zrobil sie nalot , przetarlam pasta i szmatka(szczotki fakt rysuja dosc znaczaco , po szmatce nie zauwazylam rys ale tez nie czyscilam talerzy tylko pierscionki:P) i osad caly zszedl i zaczelo blyszczec
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Noszę łańcuszek srebrny ponad 2 lata i cały czas był jak nowy,do czasu.Od 3 grudnia zacząłem się odchudzać.Wyeliminowałem z diety weglowodoany a zwiększyłem ilość wskazanych warzyw i owoców oraz zwiekszyłem spożycie białka.Od tej pory łańcuszek po wyczyszczeniu go rano wieczorem jest już dosłownie czarny.Ma to chyba związek ze zwiększoną iloscią siarki w moim organiźmie w wyniku przerabiania białka przez wątrobe.Dodatkowo zauważyłem,że łańcuszek ma jeszcze jako taki wygląd do treningu.Dopiero po wizycie na siłowni i 40 min jeździe na rowerku rehabilitacyjnym,kiedy wystepuje u mnie bardzo duze pocenie,łańcuszek nagle się zczernia.Co chyba potwierdza to,że w organiźmie jest sporo siarki a przy intensywnym poceniu i większej powierzchni przylegania do ciała,szybciej srebro ciemnieje. łańcuszek czyściłem pastą do zębów (skutecznie) ale szybciej (kilka chwil) w garnuszku z osoloną i goracą woda i na dnie folią aluminiową. Pozdrawiam wszystkich w Nowym 2009 Roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
osobiście ja srebro czyszczę domowymi sposobami - woda z solą - woda z płynem do naczyń - pasta do zębów
![]() ![]()
"Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie." ![]() ![]() "Całuj mnie w nosek, bo to Twój nosek to już 5 lat RaZeM (03.12.2004) ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.